Jumaat, 11 Disember 2020

PARTI ANTI BEER KENAPA SENYAP

 


 PARTI ANTI BEER

KENAPA SENYA

TAK ANTI BABI

BUDAK KOLEQ

  BUDAK KOLEQ

Unknown commented on 

"BERKHALWAT HARI KE 264"

WALAU PUN KITA SESAT DALAM GELAP GULITA CAHAYA HATI KITA AKAN BAWA KITA PULANG walaupun bertahun-tahun tersesat jauh di rantau orang namun cahaya dan terang mata hati membuatkan TT pulang balik ke tanah melayu untuk memberi pencerahan kepada anak bangsa. mendedahkan penipuan dan membocorkan pembohongan tok sengal mat songel@tok gopoh yang sangap tak reti2 bersabar nak jadi PM. itu antara ciri yang membezakan budak koleg. 


TT dengan mat songel itu. saorang yang sabar dalam memberikan pencerahan dan lagi saekor tak sabar nak duduk di kerusi PM hingga sanggup menipu rakan-rakan PH, runtuhnya kerajaan PH yang dibentuk di atas mandat rakyat. hingga saekor mat songel itu sanggup kowtim dengan tim banduan. 


adapun itu semua tauladan untuk si rafizi budak koleg yang diketahui umum beliau memang bercita-cita jawatan PM serupa dengan saekor mat songel yang sangat gopoh itu. sila ambil sebagai pengajaran. soalan: kebanyakkan budak koleg yang kononnya pintar memang sentiasa gopoh kah?

RASUAH MAKIN MEREBAK KITA TUNGGU

ADA KES KE 

ATAU

KES BUANG

MACAM KES

TENGKU FRAUD

AMINLima termasuk timbalan ketua pengarah ditahan SPRM

PUTRAJAYA – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan lima individu termasuk seorang timbalan ketua pengarah kerana disyaki terbabit dalam skandal rasuah berhubung kelulusan dan pengecualian khas kepada beberapa syarikat untuk membawa Minyak Gred Berat di perairan Malaysia.

Turut ditahan seorang setiausaha bahagian parti politik dan tiga pengarah syarikat perkapalan berhubung kes sama. 

Kelima-lima individu berusia antara 35 hingga 54 tahun itu ditahan ketika memberi keterangan di Ibu Pejabat SPRM Putrajaya malam tadi.

Menurut sumber, kedua-dua pegawai kanan kerajaan itu didapati menyalahguna kuasa dengan mengeluarkan surat pengecualian kepada syarikat-syarikat tertentu tanpa pengetahuan dan kelulusan Menteri Pengangkutan.

Tambahnya, ketua pengarah jabatan terbabit sendiri tidak mengetahui berhubung pengeluaran surat pengecualian itu, sedangkan beliau sebelum ini sudah mengeluarkan surat arahan larangan penggunaan ‘Single Hull, Double Bottom’ dalam mengangkut minyak Gred Berat di Perairan Malaysia.

“Terdapat banyak rungutan dan aduan diterima daripada pengusaha-pengusaha kapal lain yang sudah pun bertukar kepada Double Hull, Double Bottom.

“Ini selaras dengan piawaian antarabangsa bagi mengelakkan kebocoran dan pencemaran laut kesan dari tumpahan minyak oleh kapal jenis ‘single hull’,” katanya.

Menurut sumber, kelima-lima suspek akan dihadapkan ke Mahkamah Majistret Putrajaya hari ini bagi permohonan reman di bawah Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 17 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM,  Ahmad Khusairi Yahaya mengesahkan tangkapan suspek, tetapi enggan mengulas lanjut. – MalaysiaGazette


 POLITIKUS

SIBUK BEREBUT

NAK JADI PM

AMIN

RASUAH MEREBAK

AMIN

RAKYAT HIDUP

MAKIN SUSAH

AMIN
NILAI RINGGIT JATUH

  NILAI 

RINGGIT JATUH

Unknown commented on

 "EKONOMI UNTUK MENGOLAH PERSETUJUAN"

Rate itu bunga. Turun bunga maksud kurang bunga boleh beri. Kurang juga orang asing bermodal melambakkan wang disini untuk dipinjam dan dikutip bunganya. Kenapa? Kurang membeli. Adat melayu,adat cina,adat India,adat orang asal berjimat cermat. Pokok pisang 100 peratus guna. Datang kobit semua warga balik sikap nenek moyang. Yang menanam,yang bertukang,yang guna balik,yang menukar. Jahanam ekonomi begini. Rating jatuh baik sebenarnya TT. Yang berkereta,berumah murah bulanannya. Ekonomi balik asal.

MARAUNG SALAH ?


 

BRO

INI MERAUNG 

SESAL

MENGAKU SALAH KE

KAH KAH KAH

BUKAN BUKAN

INI SESAL 

NAJIB AMBIL

BILION BILION 

AMIN

ISA AMBIL 

JUTA JUTA

 AMIN 

ROSMAH AMBIL

 RATUS JUTA

KAH KAH KAH

MAMAT NI AMBIL

DUA BELAS RIBU

KAH KAH KAH

TU PASAL

MERAUNG

KAH KAH KAHPegawai Imigresen meraung selepas mengaku salah terima suapan RM12,000

Ketika melakukan kesalahan itu, beliau merupakan Penolong Pegawai Penyiasat di Bahagian Operasi JIM di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) yang menerima kes dua warga China tersebut.

Zalizi didakwa melakukan kesalahan di bawah seksyen 17(a), Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia dan turut didakwa atas pertuduhan pilihan di bawah Seksyen 165 Kanun Keseksaan.

Ketika membuat pengakuan, Zalizi berkata, beliau insaf dengan perbuatannya dan memohon mahkamah meringankan hukuman.

“Saya berjanji tidak akan buat lagi kesalahan ini. Saya mohon denda dan hukuman saya diringankann, saya ada anak masa kecil berusia lebih setahun, isteri saya tidak bekerja,” katanya kepada mahkamah hari ini.

Selain menetapkan hukuman penjara 30 hari, hakim turut mengarahkan tertuduh membayar denda RM20,000, sekiranya gagal boleh dipenjara selama empat bulan.

Selesai mendengar hukuman dan proses pertuduhannya, lelaki berkenaan meraung sambil dipeluk abang dan kakak yang menemaninya.

Sebelum menjatuhkan hukuman, Hakim Rozilah Salleh berkata, rasuah merupakan kesalahan serius yang perlu dielakkan.

Walau bagaimanapun, beliau mengucapkan terima kasih kepada Zalizi kerana berani mengaku kesilapannya pada hari ini dan menginsafi kesalahannya.

“Saya percaya bila kamu mengaku salah, kamu sudah fikir masak-masak. Kamu tahu selepas pengakuan kamu ini, kamu akan diberhentikan kerja.

“Memang susah hendak mengaku salah, saya doakan hukuman kamu di dunia hari ini cukup sebagai kifarah kamu di akhirat kelak,” katanya kepada lelaki berkenaan. -MalaysiaGazette

 YANG SELALU

KENA PEGAWAI

BAWAH 

AMIN

PEGAWAI  ATAS 

PAK MENTERI

TANGKAP LEPAS

AMIN

INI NAMANYA

KEADILAN ISLAM

OPPS.. ISLANG

KAH KAH KAHRAMAI HILANG KERJA

 


 748,200 ANGKA

RESMI WRGA

ILANG KERJA

AMIN

ANGKA TAK RESMI

BERAPA?

AMIN

ANGKA YANG

TAK PERNAH KERJA

SDG CARI KERJA

BERAPA?

AMIN


Lebih 10,000 

orang hilang kerja

pada Oktober, 

kata laporan

SERAMAI 10,700 orang hilang kerja pada Oktober, menjadikan jumlah individu yang menganggur kini 748,200 orang, menurut laporan Jabatan Perangkaan Malaysia.

Ketua Perangkawan Dr Mohd Uzir Mahidin berkata angka itu meningkat 1.5% berbanding September.

Guna tenaga juga menunjukkan trend menaik berbanding September, dengan peningkatan marginal 0.1% kepada 15.21 juta, orang, tambahnya.

Menurutnya lagi, kadar pengangguran naik 0.1% kepada 4.7% pada Oktober berbanding September.

 POLITIKUS GILA

BEREBUT NAK

JADI PM

AMIN

NEGARA KACAU

BILAU

AMIN

BAYA BESAR

AKAN SAMPAI

BILA VEKSIN

DIRESMIKAN OKAY

AMINBUKAK BALIK KES RAZAK BAGINDA

  

BUKAK BALIK KES

RAZAK BAGINDA

Unknown commented on 

"AZILAH KATA NAJIB 

BERI ARAHAN BUNUH"

Hambo sokong! Tangjap siasat balik rajak badigol pasti akan terungkai samula siapa yg tukang suruh, tukang support segala peralatan melatup, tukang sediakan duit minyak kereta pegi letup kat hutan, tukang bagi topup hp, tukang dreber dan segala tukang. Hohoho

ALTANTUYA - SAPA BERSAMA NAJIB

  ALTANTUYA 

SAPA BERSAMA NAJIB

panglimo potaseh commented on 

"MADEY NAK TAHU"

Dulu pabilo Gengis Khan kiok kek Timotongah ..bilo antar mayatnyo ko Mongolia ..sopanjang jalan antar mayat 400ribu nyawo tolah dikiokan. La ni sobab seko Mongol miang kono C4 ..habih Molayu sonogori borkhochamok ..ontok ontok dah la. Yang konyang Razak Bagindo ..

CHINA MERAH SOKONG MCA

 
 INGGERIS TUBUH UMNO

CHINA MERAH

SOKONG MCA

Unknown commented on

 "LAUT SUNDA DAN

 BAHAYA CHIAN MERAH"

Orang China Merah beli durian Malaysia, tak kacau orang Melayu pun. Orang putih mari Malaysia, tak beli apa pun. Minum arak sampai mabuk, kongkek pompuan Melayu. Siapa yang bahaya?

PADAM MUKA SIRUL

  PADAN MUKA SIRUL

Unknown commented on 

"MADEY NAK TAHU"

Padan muka polis yg bunuh orang tu. Mati tergantung la ko.Polis tu saja suka suka bunuh. Takde motif. Saja je nak membunoh. Jalan jalan shopping tiba tiba rasa nak bunoh tantuya yg tak tau datang mana minah ni.kahkahkah

BERITA BAIK DARI SAUDI ARABIA

 


 HENDAKNYA

MUHAMAD BIN SALMAN

TERUS SEHAT

DAN PANJANG UMUR

AMIN

HARI HARI AKHIR SAEKOR ERDOGAN

  HARI HARI AKHIR

SAEKOR ERDOGAN

HARI INI JUMAAT SEKAWAH GULAI BABI HARI INI JUMAAT

DI UIGHUR 

BERKAWAH2

GULAI BABI

AMIN

DI MALAYSIA

DAH BERIBU

KAWAH

 GULAI BABI

KAH KAH KAH 

TAK CAYA TANYA

 HAJI HADI 

KAH KAH KAH

 Dipaksa makan babi setiap Jumaat, dedah tahanan Uighur

Seorang tahanan etnik Uighur dihambat igauan ngeri meskipun selepas dua tahun dibebaskan, kerana dipaksa makan daging babi ketika dalam tahanan di sebuah kem di wilayah Xinjiang China.

Sayragul Sautbay yang merupakan seorang doktor dan pendidik menceritakan kembali pengalaman itu dalam satu wawancara bersama stesen televisyen al Jazeera baru-baru ini.

Katanya, beliau bersama-sama tahanan etnik Uighur beragama Islam lain akan diberi makan daging babi pada setiap hari Jumaat.

“Setiap hari Jumaat, kami dipaksa makan daging babi.

“Mereka sengaja memilih hari berkenaan kerana tahu ia merupakan hari yang suci buat umat Islam, dan jika menolak akan dihukum lebih teruk,” katanya dalam satu laporan yang diterbitkan stesen televisyen berkenaan.

Sautbay yang kini menetap di Sweden berkata, apa yang dialami dirinya itu sesuatu yang amat sukar digambarkan dengan kata-kata selepas setiap kali dipaksa memakan daging babi.

“Saya merasakan seperti orang yang berbeza. Sekeliling saya bertukar gelap. Amat sukar untuk menelan perkara itu,” katanya yang menerbitkan sebuah buku menceritakan penderitaan yang dialami termasuk penderaan fizikal, seks dan dipaksa tinggal dalam persekitaran kotor.

Penindasan terhadap etnik Uighur tidak terbatas hanya kepada budaya dan agama, malah turut meletakkan struktur sosial masyarakat sebagai salah satu fokus yang dilaksanakan di kem latihan ditubuhkan sejak 2017 itu.

Seorang pakar antropologi dari Jerman, Adrian Zenz, berkata dasar sekularisme yang dilaksanakan itu merupakan sebahagian daripada usaha aktif bagi mempromosi hab penternakan babi di wilayah Xinjiang yang hampir 90% penduduk di situ beragama Islam.

Beliau yang banyak membuat kajian mengenai etnik Uighur mengatakan dalam satu artikel pada Mei sebuah ladang baru dibina di kawasan selatan Kashgar menyasarkan pengeluaran sehingga 40,000 ekor babi setahun.

“Ladang berkeluasan 25,000 meter persegi itu ditandatangani pada hari pertama bulan Ramadan tahun ini, April lalu.

“Hasil ternakan babi di ladang itu bukan bertujuan untuk dieksport tetapi ia adalah bagi memastikan ‘bekalan babi mencukupi’ di Kashgar,” katanya.

Tambahnya ia adalah strategi sekularisme untuk mengubah etnik Islam Uighur menerima parti komunis di negara itu.

 MANA PARTI

ANTI BABI

KAH KAH KAH

KENAPA HANYA

JADI PARTI

ANTI BEER

KAH KAH KAH

MANA NGO ISLAM

MANA 

PEJUANG ISLAM

KAH KAH KAH  

SENYAP AJE 

KES CHINA MERAH 

PAKSA 

PENGAUT ISLAM

 MAKAN BABI

KAH KAH KAH
ANWAR TIPU KLIM ADA NUMBO

  ANWAR TIPU

KLIM ADA NUMBO

yeop_sepet commented on

 "NUMBO CUKUP ANTA PADA AGONG"

Anwar mmg bodoh tp yg lebih bodoh ialah sape yg pecayakan dia.kategori nie ada dua,bloody idiot dgn fakin stupid. Bloody idiot ialah MP2 ahli2 PkR yg masih sokong anwar,kategori fakin stupid ialah MP2 ahli2 non PKR yg pecayakan anwar,kategori nie yg paling teruk skali.kalu nak jadi kategori bodoh yg pecayakan anwar,jadik la katgori satu. Tentu2 bule bg alasan sokong presiden parti. Apa punya bengap la apek lim dgn mat syabu.

MEMANTEK TUJUH LUBANG

 


 MEMANTEK

TUJUH LUBANG

panglimo potaseh commented on 

"DI BELAKANG TOPENG AGAMA"

Dai Syed ..TaT ckp lagi alim sesaekor tu lagi berat ujian yg Allah kasik. Dai Syed sangat beruntung, ujian Allah yang diterima sangat SODAP ..momantek luar tabie ..bukan satu pantek tapi lobeh tujoh koping. Arap2 dai syed tabah dan STIM ngadap ujiang tohang ..tuckbEEr.

LAUT SUNDA DAN BAHAYA CHIAN MERAH

  LAUT SUNDA

DAN BAHAYA

CHINA MERAH

Unknown commented on

 "TANAH MELAYU 

JANGAN JADI DUSUN DURIAN

 CHINA MERAH"

Tanam durian kat tanah melayo ada lagi untung, dapat ekspot ke negara komunis.Jangan sampai laut china selatan jadi laut china komunis, tidak dikawal dan tidak dituntut kepulauan spratly

OH! BANI MELAYU

  OH BANI MELAYU

TUNGGANG AGAMA
Unknown commented on 

"HARAM JADI HALAL 

KERANA RASUAH"

Selagi tidak mampu letak jawatan bila ada tuduhan selagi itulah tahap bani melayu.Dok sembang bagai,putar sana putar sini, akhirnya lepas tuduhan tapi tangan berbau tahik.Beza bani melayu dengan bani jepun, tunggang bangsa, tunggang agama, apalagi kalau parti sedang berkuasa maka senanglah lepas.fuucckk

TUNGGANG AGAMA CARI MAKAN TUNGGANG AGAMA

CARI MAKAN

Unknown commented on 

"DI BELAKANG TOPENG AGAMA"

Kalau tidak tunggang agama seumpama makan lauk bergaram sahaja, tapi kalau dicampur-aduk tunggang sikit atau banyak² maka sedaplah seumpama ditambah perisa MSG(Monosodium glutamat)kahkahkahkah

BERKHALWAT HARI KE 269

 
KHALWAT KE 269 

JUMAAT 11/12/2020

KITA MASUK KE HARI 269 
BERKHALWAT

TAK LAMA LAGI
HARI JADI NABI ISA
KEMUDIAN DATANG
2021

BAYANGKAN KALAU
ANWAR IBRAHIM SABAR
SEKARANG DIA DAH
JADI PERDANA MENTERI
TAPI KERANA GOPOH
TAK SABAR SEMUA TERBARAI

BUKAN SAJE TERBARAI
TAPI BAWA MASAALAH BESAR
PADA NEGARA
YANG SEDANG DI SERANG KOBID

KERAJAAN MUHYIDDIN JUGA
TAK STABIL
MAKA TIDAK DAPAT TIDAK
MANDAT BARU DIPERLUKAN

MAKA PRU15
AKAN DIADAKAN
BILA?
MUNGKIN SEBELUM
BULAN PUASA TAHUN DEPAN
AMIN

PAGI INI HOKKIEN CERAH
KUALA LUMPUR
JEREBU NIPIS
MATA HARI DAH KELUAR

SIMPONI CENGEKRIK 
SAMBUT GUA

DI PINTU MASUK
DARI ATAS  BUKIT
JANTAN BERKOKOK KUAT NYARING
DARI GAUNG YANG JAUH
SATU LAGI JANTAN MENJAWAB

DALAM HOKKIEN
GUA RASA BANYAK AYAM DENAK
SESEKALI GUA BERNASIB BAIK
GUA NAMPAK JANTAN
KACAK GAGAH BERWARNA WARNI
SI PEREMPUAN BORING
BULU MACAM DAUN KAYU

BRO
BANYAK MASAALH KITA
DALAM DUNIA INI
TERJADI KERANA DUA PEKARA
PERTAMA:
 KITA MEMBUAT TANPA BERFIKIR
KEDUA : 
KITA BERFIKIR TAPI TAK BUAT

BRO
TERBANG TERBANGLAH
SAPERTI BURUNG
JANGAN TERPENJARA
DALAM SANGKAR

BERI PENGHORMATAN
PADA  YANG BERHAK
BUKAN
PADA YANG MEMINTA

BRO
HIDUP INI MACAM BUKU
ADA BABAK GUMBIRA
ADA BABAK  SEDIH
ADA BABAK SUSAH
TAPI KALAU TAK BUKA
MUKA SURAT
KITA TAK TAHU APA
BABAK SATERUSNYA

SATU MASA NANTI
KITA LIHAT KE BELAKANG
BARU KITA SEDAR 
DULU  KITA PIKIR
 BANYAK SANGAT
PADA HAL PEKARA ITU
TAK PENTING

PENGETAHUAN IALAH
TAHU APA NAK ROYAK
BIJAKSANA IALAH
TAHU NAK ROYAK
ATAU TAK NAK ROYAK

BRO
KITA HANYA ADA DUA PILIHAN
BUAT PERUBAHAN
ATAU
CARI HELAH

BRO
LU GAGAH 
KERANA LU TAU
 APA YANG LU LEMAH
LU BIJAK
KERANA LU TAHU
APA YANG SILAP
LU BOLEH KETAWA
KERANA LU TAU
APA ITI SEDIH

BRO
KITA LEBIH GAGAH
KALAU KITA JATUH
KEMUDIAN KITA BANGUN
DARI MAMAT
YANG TAK PERNAH JATUH

JIKA KITA BERSAING
DENGAN ORANG LIAN
KIA AKAN JADI MASAM
JIKA KITA BERSAING
DENGAN DIRI SENDIRI
KITA AKAN JADI MANIS

AIR LALU CELAH BATU
BUKAN KERANA AIR KUAT
TAPI KERANA
TEKUN BUAT KERJA
TAK HENTI HENTI

BRO 
DI BELAKANG SOSOK
 YANG BERJAYA
ADA BERTAHUN TAHUN
DIA GAGAL

BRO
JANGAN NILAI
HIDUP KITA DENGAN KELMARIN
KITA DAH TAK TINGGAL 
DI KELMARIN  LAGI

BRO
JANGAN TAKUT
UNTUK KITA JADI KITA
INI HIDUP KITA
INI MILIK KITA

RAMAI TAK FAHAM
KENAPA KITA LALUI
JALAN HIDUP KITA MACAM INI
JANGAN PEDULI
IANYA BUKAN UNTUK MEREKA

BRO
GAGAL BUKAN TIDAK BERJAYA
GAGAL IALAH SEBAHAGIAN
DARI KEJAYAAN
AMIN

LAKUKAN HARI INI
MASANYA SEKARANG

SELAMAT BERKHALWAT