Sabtu, 21 November 2020

TIPU UNDI BUKAN HANYA DI MALAYSIA


TIPU UNDI BUKAN

HANYA DI MALAYSIA 

MADEY KATA ANWAR TAK SABAR

  ANWAR BUKAN

 SAJA TAK SABAR

KAH KAH KAH 

TIPU SANA 

TIPU SINI

KAH KAH KAH

TIPU MAT SABU

TIPU GUAN ENG

KAH KAH KAH

AKHIRNYA

TERGOLEK DOG

KAH KAH KAH

AMIN


Dr Mahathir jelaskan Anwar mungkin berjaya jadi PM, tapi ...

ANWAR Ibrahim mungkin menjadi perdana menteri jika tidak membuat tindakan sendirian untuk meraih sokongan ahli Parlimen sewaktu krisis politik pada Februari, kata Dr Mahathir Mohamad.

Bekas perdana menteri itu berkata, pada waktu itu beliau hanya mendapat sokongan 66 ahli Parlimen dan 92 yang lain dari DAP, Amanah dan PKR menyokong Anwar.

Dr Mahathir tidak menjelaskan identiti 68 ahli Parlimen tersebut tetapi difahamkan beliau merujuk kepada beberapa wakil rakyat Umno, PAS dan GPS.

Jelasnya, sekiranya semua wakil rakyat tersebut menyokongnya, Pakatan Harapan (PH) akan mendapat sokongan 158 ahli Parlimen dan akan terus kekal menguasai kerajaan.

“Tetapi kerana mereka beri 92 kepada Anwar, saya kalah dan Anwar juga gagal.

“Jika saya dapat 92 dari PH dan dengan itu kerajaan PH dikekalkan saya akan kembali jadi perdana menteri PH.

“Dan apabila saya letak jawatan Anwar akan jadi perdana menteri mengikut perancangan PH,” katanya dalam tulisan di blog chedet.cc.

Dalam tulisan panjang lebar itu, Dr Mahathir menjelaskan beliau tidak berusaha menghalang Anwar menjadi perdana menteri.

Seterusnya apabila Anwar tidak berjaya meraih sokongan menjadi perdana menteri, PH menyokong Dr Mahathir semula dengan syarat ahli Parlimen Port Dickson itu dinamakan sebagai timbalan.

Bagaimanapun beliau menolak rancangan itu kerana beliau mahu mengekalkan Kabinet lama dengan Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai timbalan perdana menteri, kata Dr Mahathir.

Menurutnya Anwar kemudiannya bersetuju tetapi ia sudahpun terlewat kerana Yang di-Pertuan Agong sudahpun bersetuju melantik Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri.

Anwar juga kemudian menolak penyertaan beliau dalam kempen seterusnya untuk menumbangkan kerajaan Perikatan Nasional.

“Jika saya ditolak, penyokong saya tidak akan menyertai cadangan ini. Dan kita tidak akan dapat tiga orang ahli Dewan Rakyat untuk mencukupi bilangan,” katanya. – 21 November, 2020.

 

SEKARANG

TIPU NAJIB

TIPU ZAHID

KAH KAH KAH

AL PUTARON

WAL KANTOI

MIN KUM

NAJIBON

WAL ZAHID DON

AL PADAN MUKA

KAH KAH KAHSESAMA KITA INGAT MENGINGATI 


AWAS


Sifar kes baharu Covid-19, PKPB di Sarawak mungkin berakhir
1,041 kes baharu Covid-19, 3 lagi maut

MALAYSIA hari ini mencatatkan 1,041 kes baharu Covid-19, menjadikan jumlah kes positif dalam negara sebanyak 53,679 kes, kata Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah. 

Menurutnya ia menjadikan bilangan kes aktif dengan kebolehjangkitan Covid-19 adalah 12,854 kes, manakala jumlah kes pulih hari ini adalah 1,405 kes menjadikan jumlah kumulatif kes pulih sebanyak 40,493.

Beliau berkata daripada 1,041 kes baharu hari ini, sebanyak 1,039 kes adalah penularan dalam negara manakala bakinya adalah kes import yang mendapat jangkitan dari luar negara. 

Katanya tiga negeri yang mencatatkan kes tertinggi hari ini adalah Selangor dengan 402 kes (38.6 %), diikuti Sabah 346 kes (33.2%) dan Negeri Sembilan 121 kes (11.6%).

“Pelaporan kes positif Covid-19 yang tinggi di Selangor berpunca daripada pertambahan kes bagi Kluster Teratai iaitu sebanyak 298 kes (74.1%),” katanya dalam kenyataan mengenai perkembangan Covid-19. – Bernama, 21 November, 2020.HATI

HATI

PANTUN DARI KERALA

 


PANTUN DARI KERALA

Unknown commented on

 "UNDI PERCAYA PERNAH DIBUAT"

Ada itu pantun dari kerala yang saiya reka juga...baca ini- 

"tidak berapa cerdik,

 sama itu macam biul,

 undi pircaya, 

sama itu macam undi tidak pircaya la"

 sekian pantun kerala saiya

BIDEN PADAM LETERIK KACAU KOMPUTER

 BIDEN PADAM LETRIK

KACAU KOMPUTER 

Unknown commented on 

"USA TIRU MSIA"

Ala Trump boleh padam lampu masa buat kiraan undi macam Ku Li dulu terus kalah dengan Madey lepas lampu padam. Mat kasi TT tau apa kalau lampu dipadam...KAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKKAKAKAKAKAKAKAK

MAT SABU TELAN GULA GULA ANWAR

 MAT SABU TELAN

GULA GULA ANWAR 

Unknown commented on

 "MAT SABU TERSINGKIR"

Kesal dengan keputusan Abang Mat Sabu .. tak sangka pula dia boleh terpengaruh dengan Gula Gula Sugus Atuk..dia bakal tinggalkan sahabat sahabat yang sama sama menangis bersamanya dulu..wonder what Lim Guan Eng will say?!

KELUAR DARI AMANAH

 BELUM TERLAMBAT

Ramli commented on 

"MAT SABU TERSINGKIR"

Baik keluar dari amanah sebelum terlambat, dan join mana2 yg sesuai pas, umno. Parti org melayu hanya 2 tu saja.

AMANAH JANGAN JADI ALAT ANWAR

 AMANAH JANGAN

 JADI ALAT ANWAR 

yeop_sepet commented on

 "BUAT YANG BAIK"

Bangang punyer amanah, beria2 nak angkat presiden parti lain jd ketua. Kalu dah suke sgt kt anwar masuklah pkr, xde isu hangpa nak beria2 'angkat' anwar. Next muktamar amanah,patut depa calonkan anwar jd presiden amanah lwn abg mat, alang2 nk jadik bodo.

SAPA PEMILIK SERVER - DIA PENJUMLAH ANGKAUNDI PAKAI KOMPUTER

AMAT SENANG TIPU

DIURUSKAN

SAPA PEMILIK SERVER

DIA PENJUMLAH ANGKA

BERIAT BAIK UNTUK MALAYSIA 

UMNO 

BUNUH UMNO

UMNO BUNUH PAS

UMNO BUNUH

 BERSATU

AMIN

INI BERITA BAIK

AMIN 


Annuar Musa jurucakap Bersatu, Pas curang, dakwa Umno

Penyokong Najib dalam Umno menyifatkan Tuan Haji  Annuar Musa sudah menjadi jurucakap Bersatu demi mempertahankan kedudukannya sebagai menteri dalam kerajaan Perikatan Nasional.

“Dia ni sudah jadi Setiausaha Agung Bersatu, selain Hamzah Zainudin,” kata Tuan Haji Lokman Noor Adam, bekas Pengarah Komunikasi Kementerian Kewangan ketika Najib adalah menterinya.

Menerusi facebook beliau, orang kanan Najib itu berkata, jika Umno mengikut teori Annuar Musa, parti yang pernah memerintah Malaysia itu akan masuk Muzium Negara sebagaimana parti Golkar di Indonesia sekarang yang hanya menjadi anggota gabungan kecil dalam parti pemerintah negara jiran itu.

“Kalau ikut otak Annuar Musa ini, akhirnya Umno akan masuk Muzium Negara,” kata Lokman menjawab pandangan Annuar sebelum ini.

Menteri Wilayah Persekutuan itu berkata, Umno akan bertanding bersendirian dalam pilihan raya umum akan datang jika tidak bekerjasama dengan Bersatu kerana Pas sudah bersama parti pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin itu.

KERJASAMA DENGAN BERSATU

Menurut Lokman, kalau Umno bekerjasama dengan Bersatu, Umno yang paling rugi kerana terpaksa memenuhi tuntutan Bersatu yang mahukan antara 58 hingga 60 kerusi Parlimen.

Padahal, katanya, Umno sebelum ini bertanding 122 kerusi Parlimen dan menang 54 kerusi iaitu 48% menang dari kerusi yang ditandingi.
 
“Kenapa Annuar Musa ni bodoh sangat, saya tak tahu nak cakap apa. Tolong buat penilaian ni betul-betul. Nak cakap kena guna angka,” kata beliau.

Menurut Lokman, Muhyididin sekarang meminta 58 hingga 60 kerusi Parlimen dalam rundingan yang dah dibuat antara Umno dan Bersatu serta Pas.

“Padahal pada PRU 14, mereka hanya menang 13 kerusi sahaja. Dalam PRK Tanjung Piai, mereka kalah dan tinggallah 12 kerusi.

“Enam dari ahli Parlimen mereka pula lari dan tingga enam sahaja yang sokong dia.

“Sekarang dia nak 60. Kalaulah dia ini bukan PM, menang 12 kerusi je, mungkin  Zahid boleh setuju bagi dia 20 kerusi sebab parti dia kecik.
 
“Tetapi kerana dia PM, dia ada kuasa tawar menawar. Katakanlah, dia dapat 40 kerusi akhirnya selepas tawar menawar, 20 kerusi Umno dapat balik.

“Berapa kerusi yan tinggal di tangan Umno. Kalau ikut Annuar Musa, demi selamat tengkok dia terus kekal menteri bawah Muhyidin, Umno hanya tinggal 52 kerusi.

“Dengan 52 kerusi sahaja bertanding, zaman Umno dihina fitnah kita menang 54 kerusi. Sekarang nak tanding hanya 52 kerusi, berapa kerusi yang Umno akan menang,” tanya Lokman menolak hujah Annuar Musa itu.

PAS SUDAH CURANG

Dalam siaran yang sama, Lokman menyifatkan Pas sebagai curang apabila bekerjasama dengan Bersatu ketika sudah bekerjasama dan menandatangani kesepakatan dengan Umno dalam Muafakat Nasional.

“Ketika kita dah kerjasama dengan Pas, dia curang. Sekerat jalan, Pas kahwin dengan PPBM senyap-senyap tak bagi tahu kita.

“Annuar Musa mungkin tahu. Dia bersama Hamzah Zainudin, Takiyudin dan wakil GPS bincang nak bentuk parti Perikatan Nasional, bukan gabungan tetapi tetapi parti politik baru.

“Bagaimana mungkin, kita dah kerjasama dengan pas, tiba-tiba separuh jalan, dia dah bersama dengan Bersatu. Kita pulak pula kena fikir, kalau tak bersama dengan Bersatu kita akan kehilangan Pas,” kata beliau menjawab Annuar Musa.

Bagi beliau, ketika Umno paling lemah pada pilihan raya 2018, ketika rakyat tak sanggup undi Umno, dan tak sanggup undi PH, mereka telah undi Pas.

“Itu sebab Pas dapat 18 kerusi. Kalau Pas bersama PPBM, dan Umno dengan Barisan Nasional, belum tentu Pas boleh menang 18 kerusi ini.

“Ini saya nak beritahu, Pas kena terima hakikat ini. Kalau tak boleh terima hakikat ini, cubalah buktikan dalam PRU 15 nanti,” cabar Lokman.

Beliau mengaku, Pas akan boleh bertanding lebih banyak kerusi jika bersama Bersatu kerana parti pimpinan Muhyiddin itu perlukan jentera yang dimiliki oleh Pas kerana parti itu tidak ada jentera.

“Sebab PPBM pun tak banyak tokoh yang nak di ketengahkan dan PPBM hanya ada pimpinan dan tak ada jentera.

“Jadi bagi membolehkan PPBM untuk bertanding dan ada jentera, dia kena perkudakan Pas. Mungkin Pas bersama PPBM, dia boleh tanding lebih banyak kerusi. Betul.

“Tetapi adakah Pas boleh dapat lebih banyak kerusi berbanding dengan kerusi yang dia menang menang ketika Umno difitnah pada 2018….yang ini kena fikir,” katanya.


PARTI ISLAM

CURANG

KAH KAH KAH

BARU SEKARANG 

SEDAR

KAH KAH KAH

MESTI ADA AYAT

BOLEH CURUNG

KAH KAH KAH

MESTI ADA HADIS

BOLEH ENTOT

DILUAR

KAH KAH KAH

MUSTAHIL 

TOK ARAB LUPA

 BUAT AYAT 

BUAT HADIS

UNTUK CURANG

KAH KAH  KAHRUMP AKAN SERANG IRAN?TRUMP AKAN

 SERANG IRAN?

Jungle man commented on 

"SELAGI ISLAM ADA SAUDI - UMAT ISLAM TERUS DIBODOHKAN"

Trump tak mahu serang iran tapi terpaksa sebab ahli ahli democrat sgt giat menghentam trump jadi trump tertekan lalu mengambil tindakan populis dgn ingin menyerang iran sedangkan saudi serang yaman tiada kena mengena dgn trump

PETANG INI JAM 1.00 - ZOOM
PETANG SABTU INI

JAM 1.00 

POLITIK LAWAN

RAJA DI SIAM


 


You are invited to a Zoom webinar.

Date Time: Nov 21, 2020 01:00 PM Kuala Lumpur

Topic: WEBINAR: “A Conversation: What is happening in Thailand now?”

Join from a PC, Mac, iPad, iPhone or Android device:
Click Here to Join
Note: This link should not be shared with others; it is unique to you.
Add to Calendar   Add to Google Calendar   Add to Yahoo Calendar
Description: The Thai people expressed their discontent with the government through massive demonstrations on the main streets around Bangkok from October 17-21, 2020. The protesters demanded that Prayut Chan-o-cha, the Thai Prime Minister who came to power through a coup d’├ętat in 2014, steps down. His victory was disputed, with the demonstrators adamantly against the idea of Thailand being led by a former military general. However, Thai King Maha Vajiralongkorn inaugurated Prayut as Prime Minister for a second term on June 9, 2019. This seemingly undemocratic move has provoked various protests that are still ongoing and show no signs of abatement.

Or iPhone one-tap:
US: +13462487799,,88186926141# or +16699006833,,88186926141#

Or Telephone:
Dial(for higher quality, dial a number based on your current location):     
US: +1 346 248 7799 or +1 669 900 6833 or +1 929 205 6099 or +1 253 215 8782 or +1 301 715 8592 or +1 312 626 6799
Webinar ID: 881 8692 6141
Participant ID: 451678
International numbers available: https://us02web.zoom.us/u/kdatCEujds
Webinar logo
   


ARAB BUNUH ARAB DUNIA JADI AMAN
ARAB BUNUH ARAB

DUNIA JADI AMAN

panglimo potaseh commented on

 "SELAGI ISLAM ADA SAUDI - UMAT ISLAM TERUS DIBODOHKAN"

Bayangkan negara Arab ado bom atom ..adakah Arab akan gunakan untuk bom negara Kapir Laknat ..atau ..atau mereka keboom sama sendiri ..kahkahkah.

ISLAM MAKIN SYUMULISLAM MAKIN SYUMUL

panglimo potaseh commented on 

"UMNO MULA GADUH"

Melayu dah gaduh sama sendiri ..dah setaraf dgn Arab ..ini makna kesyumulan islam kita dah semakin tinggi ..tuckbEEr 3X.

ANNUR KATA NO ANWAR

 

JENG JENG JENG

ANNUAR 

TAK SOKONG

 ANWAR

KAH KAH KAH 


Saya pegang kejap ‘No Anwar, No DAP’ – Annuar

KUALA LUMPUR – ‘No Anwar, No DAP’ tetap menjadi pegangan Annuar Musa walaupun menyedari ada kelompok dalam UMNO yang cuba mengingkari ketetapan yang dibuat dalam parti.

“UMNO membuat keputusan ‘No Anwar, No DAP’, saya pegang kejap tapi sekarang bukan ada rahsia lagi… sekarang ada orang yang cuba untuk meninggalkan keputusan parti itu dan hendak membawa satu hala tuju yang lain. Saya akan pertahankan pendirian saya, ‘No Anwar No DAP’.


MAKIN BERAT

UNTUK 

PEMIMPIN ISLAM

JADI PM

KAH KAH KAH ANWAR JADI PM LEPAS APEC

 


ANWAR JADI PM

LEPAS APEC

Unknown commented on

 "UMNO MULA GADUH"

lepas apec ni nuar jadi pm kan ?

ANAK IKANPILIHARA

ANAK IKAN

Unknown commented on 

"UNIVERSITI BANGSAR UTAMA"

Ini bahaya. Anwar tengah bela anak ikan?

UNDI PERCAYA UNDI TAK PERCAYA

 UNDI PERCAYA

UNDI TAK CAYA

SAMA SAJE

cikminah commented on 

"INI LANGKAH POLITIK BIJAK"

Undi tak percaya atau undi percaya, sama je. If you don't get the numbers, you are out! Yang sahehnya, Wak panarogo ni, memang tak boleh dipercayai.

KHALWAT HARI KE 249

 KHALWAT KE 249 

SABTU 21/11/2020

KITA MASUK KE HARI 249
BERKHALWAT

DUNIA MASIH GAWAT
GAWAT KOBID
GAWAT POLITIK
GAWAT EKONOMI

AMERIKA GAWAT KOBID
AMERIKA GAWAT POLITIK
BELUM TENTU SAPA MENANG
TRUMP KE
BIDEN KE

KITA GAWAT KOBID
KITA GAWAT EKONOMI
KITA GAWAT POLITIK

KHAMIS DEPAN 
HARI PENENTU
AMIN

PAGI INI HOKKIEN BASAH
KELMARIN HUJAN
LECAH BERLUMPUR
UDARA LEMBAB

KUALA LUMPUR DIBALUTI
KABUS TEBAL

UNGGAS TAK SIBUK
GUA DENGAR ADA DUA
 SUARA JATAN
SATU DEKAT
SATU JAUH
BERAPA JANTAN DUDUK
DALAM HOKKIEN?

BRO
CINTA PADA KEHIDUPAN
IALAH KUNCI KEMUDAAN

BRO
KITA DISINI BUKAN LAMA
JANGAN RISAU 
JANGAN TERBURU BURU
RELAX
LIHAT TAMAN ITU
LIHAT BUNGA ITU
CIUM BAUNYA

BRO
JIKA KITA JUMPA
KAWAN KITA
BUANG MASA
ERTINYA DIA MASIH
BELUM SEDAR NILAI HIDUP

JIKA  HIDUP INI 
SAPERTI YANG KITA
RAMALKAN
ITU BUKAN HIDUP NAMANYA
ITU NAMANYA SERBUK PERASA

HIDUP INI
SATU PERCUBAAN
LAGI BANYAK MENCUBA
LAGI LAGI MENJADI BAIK

HIDUP INI MACAM
BUKIT DAN GAUNG
JANGAN TINGGI SANGAT
JANGAN DALAM SANGAT

BRO
HIDUP KITA INI
BUKAN HANYA NAK BERNAFAS
KITA PERLU ADA  HATI
ADA PERASAAN
ADA HUMOUR
DAN 
ADA STYLE

BETAPA PUN GETIRNYA
KEHIDUPAN KITA
PASTI ADA PEKARA
YANG DAPAT KITA LAKUKAN
DENGAN KEJAYAAN

BRO
LU KENAL BASIKAL
HIDUP INI MACAM
MENGAYUH BASIKAL
UNTUK KESEIMBANGAN
KITA WAJIB TERUS MENGAYUH

LEBIH BANYAK KITA 
MERAYAKAN HIDUP KITA
LEBIH BANYA LAGI
HIDUP YANG AKAN KITA RAYAKAN

BRO 
KITA RAYAKAN KEHIDUPAN
KERANA ADA YANG BERLAKU
TAK KIRA PEKARA BAIK
TAK KIRA PEKARA BURUK
KITA
RAYAKAN KERANA
IANYA BERLAKU
MAKNANYA KITA HIDUP

HIDUP INI BUKA MAHU
KITA MENJADI TERBAIK
YANG PENTING
KITA CUBA MELAKUKAN
 YANG TERBAIK

BRO
HAKIKATNYA
KITA TAHU TAHU
APA YANG HIDUP BAWA ESOK
PERJALANAN HIDUP INI
TAK MENENTU
TAKDA APA APA JAMINAN


BRO 
BERGUMBIRALAH
MASANYA HARI INI
KETIKANYA SEKARANG
AMIN

SELAMAT BERKHALWAT