Khamis, 6 Julai 2023

MCA DAN MIC TOLAK ZAHID

 


MCA & MIC

TOLAK ZAHID

KHALAS

DEN TERKONANG MASO DEN KOCIK


DEN TERKONANG

MASO DEN KOCIK

AMIN

PEGAWAI KERAJAAN KENA 15 TAHUN PENJARA

 Bekas pegawai kanan KBS dipenjara 15 tahun, didenda RM284.2 juta

BEKAS Setiausaha Bahagian Kewangan, Kementerian Belia dan Sukan (KBS) Otman Arsahd hari ini dijatuhi hukuman penjara 15 tahun dan didenda berjumlah RM284.2 juta selepas didapati bersalah oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur atas 32 pertuduhan salah guna kedudukan dan mengemukakan tuntutan palsu serta 64 tuduhan pengubahan wang haram, 11 tahun lepas.

Hakim Kamarudin Kamsun menjatuhkan hukuman itu terhadap Otman, 64, selepas mendapati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes melampaui keraguan munasabah di akhir kes pembelaan.

“Setelah mahkamah mendengar keterangan bersumpah daripada kesemua saksi-saksi dan meneliti kesemua eksibit serta hujahan dikemukakan, mahkamah memutuskan bahawa pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.

“Oleh itu tertuduh didapati bersalah dan disabitkan atas kesemua pertuduhan yang dikenakan terhadapnya,” kata Kamarudin.

Bagi 17 kesalahan membabitkan tuntutan palsu, mahkamah memerintahkan Otman dipenjara berjumlah 243 tahun dan didenda RM190 juta atau dipenjara 119 bulan sekiranya gagal membayar denda manakala bagi 15 tuduhan salah guna kedudukan, lelaki itu dipenjara 85 tahun dan didenda RM10.8 juta atau dipenjara 125 bulan, sekiranya denda gagal dibayar.

Sementara itu, bagi 64 pertuduhan menerima wang hasil daripada aktiviti haram, mahkamah memerintahkan Otman dipenjara antara tiga bulan dan 11 tahun dan didenda berjumlah RM83.4 juta atau dipenjara 934 bulan, sekiranya denda gagal dibayar.

Bagaimanapun, Kamarudin mengarahkan kesemua hukuman penjara itu berjalan secara serentak bermula hari ini, menjadikannya selama 15 tahun.

Hakim itu juga membenarkan permohonan peguam Muhammad Rafique Rashid Ali yang mewakili Otman untuk menangguhkan pelaksanaan hukuman denda dan penjara itu dengan syarat wang jaminan ditambah sebanyak RM300,000 dengan seorang penjamin.

Sebelum ini tertuduh dijamin RM250,000 dengan seorang penjamin.

Kamarudin mengarahkan jaminan RM100,000 dibayar hari ini dan baki selebihnya iaitu RM200,000 dibayar sebelum atau pada Isnin depan. 

Sementara itu, Kamarudin membenarkan permohonan pendakwaan untuk melucuthakkan kesemua 119 harta termasuk gelang tangan, cincin, jam tangan dan wang tunai kepada kerajaan Malaysia mengikut Seksyen 40(1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009.

Hakim itu turut membenarkan satu warta dikeluarkan kepada pihak ketiga yang ingin menuntut harta-harta antaranya beg tangan mewah berjenama Hermes Birkin dan Prada, beberapa kenderaan mewah dan wang tunai dan mahkamah menetapkan 26 September ini untuk sebutan kes.

Terdahulu, semasa memohon hukuman yang ringan, Muhammad Rafique meminta mahkamah mengambil kira anak guamnya yang kini tidak lagi bekerja sejak dituduh pada 2016 dan hanya bergantung harap kepada keluarganya.

“Selama tujuh tahun, dia hanya memfokuskan diri untuk menghadiri perbicaraan kesnya dan tidak pernah gagal hadir ke mahkamah sepanjang perbicaraan dijalankan,” kata peguam itu dan memohon hukuman penjara dan denda ditangguhkan sementara rayuan didengar dan diputuskan di Mahkamah Tinggi.

Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya (TPR) Farah Yasmin Salleh memohon hukuman berbentuk pencegahan sebagai pengajaran kepada semua lapisan masyarakat terutamanya penjawat awam agar tidak melakukan kesalahan rasuah di masa akan datang.

“Tertuduh tidak sekali pun menyebut semasa memohon supaya hukuman diringankan yang dia telah insaf atas perbuatan yang dilakukan. Apa yang dipertikaikan adalah sumber duit yang diterima. Dana yang disalah guna sepatutnya untuk kemajuan sukan dan atlet negara. Pendakwaan memohon hukuman penjara antara lapan dan 10 tahun yang kami anggap wajar kerana perbicaraan kes juga telah berlangsung hampir lapan tahun,” katanya.

Otman, kelihatan tenang sepanjang prosiding hari ini.

Pada 31 Mac 2016, Otman didakwa atas 32 pertuduhan salah guna kedudukan dan mengemukakan tuntutan palsu membabitkan nilai RM38.4 juta di Pejabat Majlis Sukan Negara, Kompleks Sukan Negara, Bukit Jalil di sini antara 28 Februari 2012 hingga 18 November 2015.

Bagi 17 kesalahan membabitkan tuntutan palsu, pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 18 (a) SPRM 2009, manakala 15 lagi pertuduhan salah guna kedudukan dibuat mengikut Seksyen 23(1) akta sama.

Pada 21 April 2016, Otman didakwa atas 64 pertuduhan menerima wang berjumlah RM16,623,000 hasil daripada aktiviti haram ke dalam akaun Maybank, RHB dan CIMB Berhad menerusi cek antara 7 Mac 2012 hingga 11 Disember 2015 di beberapa lokasi berbeza antaranya RHB Bank cawangan Presint 8, Putrajaya; Menara Maybank Jalan Tun Perak dan Maybank Jalan Raja.

Pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 4(1) (b) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan Dan Hasil Daripada Aktiviti Haram 2001 yang membawa hukuman penjara sehingga 15 tahun atau boleh juga didenda tidak kurang daripada lima kali ganda jumlah atau nilai hasil daripada aktiviti haram, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan turut dikendalikan TPR Norzilati Izhani Zainal, Haresh Prakash Somiah dan Harris Ong Mohd Jeffery Ong. – Bernama, 6 Julai 2023.

WOIT

64 PERTUDUHAN

KENA 15 TAHUN

AMIN

ZAHID 37 TUDUHAN

KENA BERAPA

ATAU BEBAS

AMIN

NAJIB KENA

12 TAHUN

AMIN

ROSMAH KENA

1O TAHUN

DENDA 970 JUTA

AMIN

ISA SAMAD

BILA NAK MASUK

AMIN

KHALAS

TIM ZAHID TIM NAJIB

 


Zahid minta penyokong Najib asingkan soal perundangan dan PRN

KUALA LUMPUR – Presiden UMNO  Ahmad Zahid Hamidi meminta agar soal perundangan terhadap  Najib Razak ‘diasingkan’ dengan pilihan raya di enam negeri yang akan diadakan tidak lama lagi.

Menurut Ahmad Zahid, tidak ada sebab untuk penyokong bekas perdana menteri itu untuk memboikot PRN pada 12 Ogos depan.

Ahmad Zahid berkata, Najib melalui anaknya telah menyampaikan mesej supaya sokongan berikan kepada Kerajaan Perpaduan yang dipimpin Anwar Ibrahim.

Tambah beliau, tidak ada sebab untuk segelintik pihak berfikir bahawa tidak ada usaha dilakukan agar Najib mendapat keadilan sewajarnya.

“Kita mesti mengasingkan soal perundangan dengan PRN. Najib sendiri melalui anakanda beliau menyebut sokongan mesti diberikan kepada kerajaan madani sekarang ini.

“Kalau  Najib sendiri meminta bukan sahaja penyokong beliau tetapi juga rakyat Malaysia supaya mendukung (kerajaan).

“Tidak ada sebab terdapat segelintir yang mempunyai pemikiran bahawa usaha-usaha tidak dilakukan untuk membela beliau bukan sahaja dari segi perundangan tetapi juga aspek-aspek sosial yang lain,” kata Ahmad Zahid.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas melancarkan Pelan Pemfomalan Usahawan Informal anjuran Kementerian Pembangunan Usawahan dan Korperasi di sini hari ini.

Beliau yang juga Timbalan Perdana Menteri ditanya cakap-cakap kononnya penyokong Najib akan memboikot pilihan raya di Kedah, Pulau Pinang, Negeri Sembilan, Selangor, Kelantan dan Terengganu.

Tindakan memboikot tersebut didakwa akan dilakukan selepas kerajaan dituduh tidak bersungguh-sungguh untuk memberi keadilan terhadap Najib.

Sebelum ini tular video anak Najib, Mohd Nizar menjawab dakwaan bahawa ayahnya marah terhadap Kerajaan Perpaduan dan menuntut supaya ahli UMNO menyokong Perikatan Nasional.

“Ini tidak benar sama sekali. Ayahanda saya tidak pernah menyuruh ahli-ahli UMNO supaya membelakangi Kerajaan Perpaduan dan menyokong Perikatan Nasional. Itu tidak pernah berlaku,” kata Mohd. Nizar.

Sementara beberapa pemerhati politik berpandangan tindakan membebaskan bekas Najib sekarang akan menguntungkan Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) tanpa memberi sebarang mudarat dalam enam pilihan raya negeri (PRN).

Penganalisis politik, Lim Sian See misalnya berkata, Najib sudah tentu akan menaikkan semangat jentera UMNO dan BN dengan sangat ketara jika beliau dibebaskan dan dapat berkempen.

“Sebahagian besar penyokong UMNO-BN yang kecewa sebelum ini sebab parti masih belum beri keadilan kepada Najib selepas tujuh bulan bentuk kerajaan juga akan bantu, sokong dan undi semula BN,” katanya dalam hantaran Facebook.

KINI SAH

LAGI TERBUKTI

BAHAWA UMNO

SEDANG GADUH

AMIN

ADA TIM ZAHID

ADA TIM NAJIB

AMIN

ZAHID RASA

NAJIB WAJIB

TERUS DLM JIL

AMIN

ZAHID AKAN

SELAMAT

AMIN

TIM NAJIB RASA

KENA KENCING

LALU BUAT KEMPEN

 BOIKOT PRN

AMIN

GADUH BUNUH

TIKAM SAMPAI

KALAH RAKYAT 

AKAN SUKA HATI

 KAH KAH KAH

KHALAS

PEGAWAI KERAJAAN MENGAMAL RASUAHBekas pegawai kanan KBS didapati bersalah atas tuduhan rasuah, ubah wang haram

BEKAS Setiausaha Bahagian Kewangan, Kementerian Belia dan Sukan (KBS) Otman Arsahd hari ini didapati bersalah oleh Mahkamah Sesyen di sini atas 32 pertuduhan salah guna kedudukan dan mengemukakan tuntutan palsu serta 64 tuduhan pengubahan wang haram, sejak 2012.

Hakim Kamarudin Kamsun membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes melampaui keraguan munasabah terhadap Otman, 64, di akhir kes pembelaan.

Pada 31 Mac 2016, Otman didakwa atas 32 pertuduhan salah guna kedudukan dan mengemukakan tuntutan palsu membabitkan nilai RM38.4 juta di Pejabat Majlis Sukan Negara, Kompleks Sukan Negara, Bukit Jalil di Kuala Lumpur antara 28 Februari 2012 hingga 18 November 2015.

Bagi 17 kesalahan membabitkan tuntutan palsu, pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 18 (a) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009, manakala 15 lagi pertuduhan salah guna kedudukan dibuat mengikut Seksyen 23(1) akta sama.

Pada 21 April 2016 Otman didakwa atas 64 pertuduhan menerima wang berjumlah RM16,623,000 hasil daripada aktiviti haram ke dalam akaun Maybank, RHB dan CIMB Berhad menerusi cek antara 7 Mac 2012 hingga 11 Disember 2015.

Dia dituduh melakukan kesalahan itu di beberapa lokasi berbeza antaranya RHB Bank cawangan Presint 8, Putrajaya; Menara Maybank Jalan Tun Perak dan Maybank Jalan Raja.

Pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 4(1) (b) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram 2001 yang membawa hukuman penjara sehingga 15 tahun atau boleh juga didenda tidak kurang daripada lima kali ganda jumlah atau nilai hasil daripada aktiviti haram, jika sabit kesalahan.

Mahkamah kini sedang mendengar hujahan pendakwaan dan pembelaan sebelum menjatuhkan hukuman. – Bernama, 6 Julai, 2023.

WOIT

JANGAN LUPA

PEGWAI KERAJAAN

JUGA MAKAN

RASUAH

AMIN

KITA SELALU

TUDUH POLITIKUS

INI BETUL

AMIN

TAPI PEGAWAI

KERAJAAN LAGI

LICIK KERANA

MEREKA ARIF

DALAM SISTEM

PENTADBIRAN

AMIN

TANPA MEREKA

TAKDA APA LULUS

KHALAS

SIAN SEE BARUA SIAPA ?

 

SIAN SEE

BARUA SAPA ?

KHALAS

Unknown commented on

 "SAPA DIA SIAN SEE ?"

Paling penting siapa minta siang see cakap? Apa agenda ? Kalau tengok sekarang Najib sudah pun dilupakan, jasa lupa siapa makan duit dari tangan Najib lupa lari, ini sifat manusia biasanya kalau sifat politik lagi lagi biasalah, tak ada harian, kah kah kah apakah ini satu strategi baru pulak?

SENIN & SELASA TERPANAS DALAM SEJARAH DUNIASENI & SELASA

YANG BARU LALU

TERPANAS DALAM

SEJARAH DUNIA

KHALAS

HUJAN PETANGHUJAN PETANG


PUKUL 3. 40 PETANG
CUACA BERUBAH
DARI PANAS REDUP
ANGIN KUAT
GURUH BERTABURAN
KILAT SEKALI SEKALI
TAK TAK JADI TAKUT
 MENYOROK
BAWAH MEJA TULIS
MEMUDIAN HUJAN LEBAT
CUACA JADI SEJUK
BILA HUJAN BERHENTI
MALAM INI JADI INDAH
UNTUK BERSANTAI
AMIN

MELAYU ISLAM JENAMA BAIKMELAYU ISLAM

JENAMA BAIK

KHALAS

Unknown commented on
 "NAK SELAMATKAN MELAYU ISLAM"

Sang sakatua bersama mat kelepit termasuk juga mat-mat penyembur lendir dah memang pakar dalam iklan dengan hanya menggunakan jenama Melayu dan Isle yang dengan dapat dijualkan kepada yang ramai itu yang mudah beremosi dan kurang mengambil tahu hubungan kepada perkara-perkara sebenar yang lain.

 Demi untuk melepaskan diri masing-masing sang sakatua, mat kelepit dan mat lendir memperalatkan Melayu dan Isle yang sebenarnya mereka sendiri tidak berbuat apa-apa yang berkesan semasa mereka berkuasa selain dari menyakau untuk diri dan keluarga sendiri. Penjilat-penjilat mereka menumpang sekaki untuk merasa sedikit keuntungan dari mereka.

ADA BIDADARI


JANJIKAN DENGAN BIDADARI 

KAH  KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 
"NAK SELAMATKAN MELAYU ISLAM"
Ada seseorang pujangga Arab telah bermadah;
"KALAU HENDAK MENGUASAI ORANG-ORANG BODOH, BUNGKUSKAN MEREKA DENGAN PEMBALUT AGAMA" - Kat negeri Tanah Melayu ini bolehla tambahkan perkataan BANGSA !
Aamiin.... kahkahkah

BERSATU LAWAN TALIBANBERSATU LAWAN

TALIBAN

KHALAS

DUA BURIT BERJAYA LARI2 wanita China terlibat insiden KLIA sudah pulang negara asal, kata SPRM

DUA wanita China yang dikaitkan dengan kekecohan di balai ketibaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) baru-baru ini sudah pulang ke negara asal, kata Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki.

Azam bagaimanapun berkata beliau tidak mengetahui sama ada kedua-dua wanita itu akan kembali semula ke negara ini.

“Dua saksi itu sudah kembali ke China, saya tidak tahu, dia akan kembali semula atau tidak,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Program Pemantapan Rakan Strategik Media SPRM di Putrajaya, hari ini.

Beliau berkata setakat ini SPRM sudah mengambil keterangan seramai 14 orang orang termasuk Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya Tiong King Sing.


DUA BURIT

CHINA MERAH

DAH LARI

AMIN

BURIT BURIT

INI JADI SAKSI

AMIN

BURIT INI LARI

NAK 

SELAMATKAN SAPA ?

JENG JENG JENG

KHALAS

TERKAM MINAH INDON !!!Peruntukan Perlembagaan Persekutuan cerminkan kepelbagaian, kepentingan kaum, kata Rais Yatim

TERDAPAT beberapa peruntukan dalam Perlembagaan Persekutuan yang dalam implementasinya mencerminkan kepelbagaian dan kepentingan kaum di negara ini, kata bekas Yang Dipertua Dewan Negara Dr Rais Yatim. 

Beliau berkata antara peruntukan yang menggambarkan kepelbagaian kaum ialah Perkara 8 Perlembagaan Persekutuan iaitu semua individu adalah sama dari segi layanan dan tindakan undang-undang dan ia menjurus kepada kepelbagaian hak serta kaum. 

“Tidak kira Melayu, Cina, India, Kadazan, Murut, Orang Ulu atau Dayak, semuanya sama dari segi tindakan undang-undang di bawah Perkara 8,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Beliau berkata Perkara 153 dalam Perlembagaan Persekutuan turut memperuntukkan tentang hak-hak istimewa orang Melayu dan kepentingan penduduk Orang Asli mana-mana negeri, Sabah dan Sarawak serta kepentingan sah komuniti lain. 
WOIT

KITA NI SEMUA

SAMA

AMIN

BAGAIMANA 

AMAH INDON ?

JENG JENG JNEG

SAMA JUGA KE?

KAH KAH KAH

SAJE TANYA

MANA TAHU

KALAU ADA

YANG NAK TERKAM

KAH KAH KAH

KHALAS

TONY PUA BERCAKAP BENAR


Kenyataan Tony Pua selari dengan agenda DAP, kata bekas pemimpin


Bekas setiausaha publisiti DAP Tony Pua baru-baru ini mencetuskan kekecohan dengan menggelar Barisan Nasional (BN), musuh lama Pakatan Harapan (PH) yang kini rakan kongsi dalam kerajaan, sebagai “pakatan korup".

Ekoran itu, Pua bukan saja dikecam oleh ahli Umno tetapi juga ditegur oleh Setiausaha Agung DAP Anthony Loke yang berkata sesiapa yang tidak berpuas hati dengan gabungan PH dengan BN dan Umno harus berhenti bercakap bagi pihak DAP.

Loke juga berkata menyerang rakan gabungan adalah tidak wajar, dan Pua tidak lagi mewakili DAP.

Bagaimanapun beberapa bekas pemimpin parti, percaya kenyataan Pua itu mempunyai kaitan dengan agenda DAP.

Mereka berkata, kenyataan sebegitu adalah bersebab dan dilihat sebagai satu permainan politik menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) yang akan berlangsung pada 12 Ogos.

"Pua bercakap berdasarkan agenda politik DAP," kata bekas ahli Parlimen Wangsa Maju Wee Choo Keong.

PH dilanda kontroversi selepas memutuskan untuk berkerjasama dengan BN selepas pilihan raya umum tahun lalu, keputusan mengejut itu susulan keadaan Parlimen tergantung.

Ramai yang mempersoalkan tindakan itu, memandangkan pendirian lama PH menentang Umno yang dicemari dengan amalan rasuah dan ketuanya, bekas perdana menteri Najib Razak.

Najib tewas dalam pilihan raya umum pada 2018, menamatkan era pemerintahan paling lama BN buat kali pertama sejak merdeka.

Dia dikenakan beberapa siri pertuduhan jenayah, dan kini sedang menjalani hukuman penjara atas kesalahan rasuah yang dikaitkan dengan anak syarikat 1MDB, SRC International. 

Awal tahun ini, Umno mengulangi usaha untuk mendapatkan pengampunan diraja.

Langkah itu mencetuskan perdebatan lanjut mengenai kerjasama PH dengan BN memandangkan gabungan itu sudah lama berkempen menentangnya.

Kenyataan Pua yang menyifatkan BN sebagai "pakatan korup", juga telah memberi gambaran bahawa kerajaan pimpinan Perdana Menteri Anwar Ibrahim ketika ini adalah rapuh dan mengharapkan PH boleh membentuk kerajaan sendiri. 

Meskipun Loke berkata Pua tidak lagi memegang jawatan dalam DAP dan bercakap atas kapasiti peribadi, namun Wee berkata bekas Ahli Parlimen Damansara itu adalah penasihat Loke dan oleh itu beliau memegang jawatan penting dalam PH.

"Pua bukan sekadar ahli biasa tetapi penasihat kepada Loke. Bukankah penasihat itu juga satu jawatan penting?

Dalam pada itu, seorang lagi bekas ahli DAP berpandangan kenyataan Pua itu seolah-olah ingin menunjukkan parti itu masih "bersih" untuk meraih sokongan rakyat yang rata-ratanya menolak kerjasama PH-BN.

Bercakap berdasarkan pengalamannya dalam politik, bekas ahli Parlimen Bentong  Wong Tack juga menyifatkan kenyataan Pua sebagai satu permainan politik yang rakyat tidak nampak.

"Saya bukan lagi ahli (DAP), tetapi (kenyataan) itu adalah bertepatan dengan pandangan masyarakat umum," kata Wong.

"Selagi anda tidak sertai politik, anda tidak tahu betapa kotornya (politik).

"Semuanya ada sebab dengan niat. Mesti ada sesuatu di sebalik apa yang dicakapkan atau dibuat.”


TONY PUA

CAKAP BETUL

AMIN

TAPI SALAH

KERANA MASA

CAKAP TAK BETUL

AMIN

PATUT CAKAP

LEPAS PRN

BRU CUN

KAH KAH KAH

KHALAS

PERALRIAN ROHINGYA AKAN MATI BULURPELARIAN

 ROHINGYA

AKAN MATI BULUR

KHALAS

KERENAH PEGAWAI KERAJAANKERENAH

PEGAWAI KERAJAAN

KHALAS

Unknown commented on
 "CADANGAN MASUK AKAL"

Ada daulah nak semua Melayu, yang lain minta pun kena tolak atas banyak alasan, kaki tak lurus, tangan bengkok, tak sempurna, ramai graduan minta kerajaan tapi semua kena tolak, yang ada pulak, dah pencen pun boleh sambungkan pakai kontrak, kah kah kah dah sampai time pencen belah lah ramai lagi yang mungkin lebih layak,
 bila.pegang kerusi terus tak mahu lepas nak jaga kroni nak jaga diri bukan kerananya tak ada Malaysia boleh lingkup woit kah kah kah, sekarang ini tengok balik siapa pakai kontraktor ada pencen bagi belah, lantik yang ada integriti ada telus memang susah cari tapi masih ada sedikit Bangla Khan ada Bhai ada Siam kah kah kah walau kafir tapi lebih baik nilai lebih baik kerja woit kah kah kah

NAK SELAMATKAN MELAYU ISLAM


NAK SELAMATKAN

MELAYU ISLAM

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 
"MUHYIDIN JUMPA MADEY !!!"

Jumpa nak selamat Melayu nak selamat Isle, itu saja kah kah kah lain lain tak bincang, tikam belakang dulu tak kata, khianat tak kata, berapa songlap tak cakap, wacana utama untuk selamat Melayu prokalamasi Melayu, dilemma Melayu sudah lupa, DEB sudah lupa bagi dekat Bangla Indonesia Myanmar kah kah kah

LAGI 4 HARI


LAGI 4 HARI

KHAMIS 6 JULAI 2023
LAGI EMPAT HARI
KES RAYUAN 10 TAHUN PENJARA
UNTUK  ROSMAH
AKAN DI DENGAR

BELUM SEMPAT KES DI DENGAR
ROSMAH DAH BUAT KERENAH
BUAT RAYUAN
DI MAHKAMAH PERSEKUTUAN
TOLAK PENDAKWA
SERI RAM YANG DAH  MATI

RAYUAN AWAL
SUDAH DI TOLAK
KINI MERAYU DI MAHKAMAH
TERTINGGI
SEMUA INI HELAH
NAK LAMBATKAN MASUK JIL

SELASA 11 JULAI NANTI
PEGUAM ROSMAH AKAN BERHUJAH
KES INI MASIH DALAM
RAYUAN MAKA WAJIB TUNGGU
KALAU BICARA DI TERUSKAN
MAKA AKAN DISEBAR
BAHAWA ROSMAH DI ZALIMI

SEMUA INI
PROJEK NAK LAMBATKAN
MASUK JIL 
KHALAS

AFRIKA
SATU VAKSIN BARU
AKAN DI HANTAR KE AFRIKA
INI VAKSIN ANTI MALARIA
18 JUTA DOS AKAN SAMPAI

AMERIKA
WASHINGTON DC
DI RUMAH PUTIH
TELAH DITEMUI KOKAIN
DI WEST WING
FBI SEDANG SIASAT

HOKKIEN
CERAH SEGAR
TAPI AWAN KELAM
MATA  HARI TAK KELIHATAN

PAGI INI UNGGAS
TAK CERIA SANGAT
GUA IKUT JALAN KE ARAH SUNGAI
DALAM GAUNG GUA NAMPAK
BANYAK TEMPUA BERSARANG
ATAS POKOK SAWIT
NAMPAKNYA HOKKIEN
MASIH JADI PILIHAN TEMPUA

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT KHAMIS
DENGAN SENYUMAN

BRO
WAKTU PAGI PEDAGANG LALU
SELUAR BASAH KENA  KLOROK
PILU HATI MENGENANGKAN MELAYU
SEJUTA CHINA MERAH MELOROH MASUK
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MENUNGGU
ROSMAH MASUK JIL