Khamis, 7 November 2019

NASIB BAIK PRU14 PAKATAN MENAANG
SATU KEJAYAAN

PAKATAN HARAPAN

NASIB BAIK PRU14

PAKATAN MENANG

KALAU TIDAK 

ASKAR MELAYU

MATI KATAK 

MACAM ASKAR

SUDAN-------

BIJAK BACA TT
HANG

BIJAK

BACA 

TI TI

Alo tt, ini celita gambar helo helo suda ada bau ka...ka lu mau jd telengkai... Menantu abah, mentang2 pak mentua da tak larat, mau bikin hal aaa... 
Dasar bangla bujang alep be te.. ini cawangan segambut mau kasi jadi ka... Tggu la bakal pak mentua jd peeem, lu baru boley sondol kereta anak dia pulak... Kah3... 
on
 ELLO NURUL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 17:53

S
-----------

CHINA MERAH PILIHARA JO LOWCHINA MERAH

MASIH

PILIHARA 

AJEN MEREKA  

Cyprus akan 

batal kerakyatan Jho Low


CYPRUS akan membatalkan kerakyatan 26 individu yang mendapat kerakyatan melalui program pelaburan pasport negara itu, termasuk ahli perniagaan perniagaan yang diburu, Low Taek Jho, lapor Bloomberg.

Mereka yang akan dibatalkan kerakyatan itu terdiri daripada pelabur dan ahli kerluarga mereka, kata Menteri Dalam Negeri Cyprus, Constantinos Petrides.

Seorang pegawai kanan kerajaan berkata selain Low, pembatalan melibatkan sembilan warga Rusia, lapan dari Kemboja, China (5), Kenya (2) dan seorang warga Iran. 

Low atau lebih dikenali sebagai Jho Low, dikehendaki pihak berkuasa Malaysia atas tuduhan jenayah berhubung skandal Malaysia Development Bhd (1MDB).

Minggu lepas Low capai penyelesaian dengan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ)  untuk mendapatkan semula hampir AS$1 bilion (RM4.18 bilion) yang didakwa diseleweng dari dana 1MDB.

Penyelesaian itu bagaimanapun bukan bermaksud pengakuan salah atau tanggungjawab oleh Low dan tidak juga dikaitkan dengan tindakan jenayah terhadapnya.

Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador semalam berkata Low bersembunyi sebuah negara lain yang terpencil dan bukan di Cyprus seperti dilaporkan media.

Sementara itu, kira-kira 4,000 kes individu yang menerima pasport di bawah program Cyprus juga akan dikaji semula, kata Petrides. Tambah beliau, langkah tersebut perlu untuk memelihara imej negara itu. – 7 November, 2019.


MESTI SEDANG

DUDUK

DI CHINA MERAH

MUSTAHIL 

DI CYPRUS

KALAU DI CYPRUS

BILA BATAL

NAK LARI

MACAM MANA

KPN PUN KATA

BUKAN DISANA


----------

ELLO DARI ARUMUGAM


ELLO DARI

ARUMUGAM 

abang tingkat empat panjang janggut, bagi geli sikit bila gosok kat karipap, kah kah kah, muka tak ceria sejak kena hempap badak Pak Lah kah kah kahe cari lubang sempit ada kerjaya ada status PIEM dan lorong tikus ke syurga kah kah kah selamat maju jaya KJ cemerlang bijak pandai singpaura kah lah lah 
on 
ELLO NURUL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 07/11/19

Imni emche aramugam 
cinta nurul muhandhaz 
akakakakak on
 ELLO NURUL
Anonymous
on 07/11/19

Tida

-------

SPR AMA PENIPUPENIPU

SPR

LAMA
tugas lat koya mmg berat.
 oit! lat koya,
 boss spr yg lama taknak siasat ke? 
on 
BERAT TUGAS
 LAT KOYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 07/11/19

D-----------

TERNOWWTERNOW

Cyprus akan batal kerakyatan Jho Low


BERITA MENYUSUL----------

MASUK PINTU BELAKANG


MASUK 

PINTU BELAKANG
Kah..kah..
Tun Madey kata dia amat teliti utk pilih calon pengganti.Kah..kah..
dah tentu bukan Abg Non yg Tun Madey nak.Takan Tun nak bagi org yg takde tertib yg suka masuk ikut pintu belakang.. 
on 
ANWAR DAPAT JEMPUTAN
 DARI PRINCE CHARLES
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 07/11/19

tu


----------

JANGAN SALAH PILIH
Tun Mahathir yang menentukan siapa pengganti beliau?
Ingat, ini negara demokrasi..Tiada individu boleh menentukan siapa PM..Kita negara yang mengamalkan sistem Westminster yang mempunyai Raja dan Parlimen berasaskan prinsip pengasingan kuasa..Untuk proses ini berjalan baik kita ada pilihanraya..

Dalam bab ekonomi juga, bukan seorang individu sahaja yang boleh menentukan semua sedangkan kita ada lagi ramai bijak pandai ekonomi yang boleh dirujuk untuk pembangunan ekonomi negara..
Negara ini bukan milik individu, tetapi milik semua rakyat..
Sama juga dengan kekayaan negara, semua rakyat ada hak, bukan kapitalis parasit sahaja yang boleh dapat kelebihan ini dengan berkawan dengan ahli politik neo liberal..


-----------

HELLO KAY JAYHELLO KAY JAY
EYE MALU

NAK JAWAB


------

HASAD BIN DENGKI


HASAD BIN DENGKI

fitnah lagi, jangan asyik fitnah, semua fitnah, engkau orang hasad dengki, cina mwrah hasad dengki, singapura hasad dengki, Thailand hasad dengki, Indonesia hasad dengki, kah kah kah 
cuba keluar negra tengok, Cuba cakap ngan org kerja ulang alik ke malaysia, pemandu teksi, go jek motor...kah kah kah apa kata mereka ? kah kah kah malu malu malu majoriti rakyat islang syumul tawaduk tapi rasuah paling tinggi...kah lah kah 
on
 APA MAKNA 
BERITA INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 07/11/19

kebodohan bu


-------

ELLO NURULELLO NURUL

YOU APA KABA?

SAJE TANYA

JANGAN MARAH
--------

NEGARA ISLANG


NEGARA ISLANG

RASUANG PALING 

TINGGANG

fitnah lagi, jangan asyik fitnah, semua fitnah, engkau orang hasad dengki, cina mwrah hasad dengki, singapura hasad dengki, Thailand hasad dengki, Indonesia hasad dengki, kah kah kah cuba keluar negra tengok, 
Cuba cakap ngan org kerja ulang alik ke malaysia, pemandu teksi, go jek motor...kah kah kah apa kata mereka ? kah kah kah malu malu malu majoriti rakyat islang syumul tawaduk tapi rasuah paling tinggi...kah lah kah 
on
 APA MAKNA
 BERITA INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 07/11/19

kebodo--------

SATU KEJAYAAN


MAKIN HEBAT

PROJEK

KAMBUSKAN

UMNO

Orang Melayu makin terima Pakatan di Tanjung Piai, kata aktivis

DI kampung Melayu Serkat, tayangan skrin besar perlawanan final Piala Malaysia anjuran Pakatan Harapan (PH) minggu lalu menarik lebih ramai golongan belia berbanding anjuran Barisan Nasional (BN) di kampung yang sama.

Di Andek Mori yang terletak berhampiran, masyarakat Melayu mula membuka pintu rumah mereka kepada aktivis Pakatan yang berkunjung untuk berkempen bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai.

Lapan belas bulan lalu, penerimaan itu sangat jarang berlaku pada Pilihan Raya Umum ke-14 kerana kawasan luar bandar di Johor terkenal sebagai pro-Umno dan BN.

Perubahan itu menjadi pencetus semangat kepada aktivis PHyang berusaha untuk meningkatkan sokongan terhadap pakatan pemerintah.

“Kita perlu meningkatkan undi dalam kalangan orang Melayu untuk menyeimbangkan kemungkinan kehilangan sokongan daripada pengundi Cina,” kata Darwis Salleh, yang merupakan pemimpin PH yang bertanggungjawab  terhadap Pusat Daerah Mengundi (PDM) Pekan Nenas Timor.

Terdapat 27 PDM di Tanjung Piai dan 16 daripadanya adalah kawasan majoriti Melayu, kebanyakan mereka di kawasan DUN Kukup. Kukup dan Pekan Nenas merupakan dua kawasan DUN di Tanjung Piai.

PDM Serkat dan Andeok Mori masing-masing mempunyai 1,516 dan 1,592 pengundi, terdiri daripada 80% dan 90% Melayu, kata pegawai Pakatan. Kawasan lain seperti Peradin, yang mempunyai 688 pengundi, hampir tiada pengundi Melayu.

Seorang lagi pemimpin PH, Hasni Bachok berkata beliau peraya keterbukaan ini adalah kerana masyarakat luar bandar telah menerima bahawa PH merupakan kerajaan di kedua-dua DUN dan Parlimen.

“Jadi mereka berminat dengan apa yang akan kami katakan namun sama ada mereka akan undi kita, itu perkara lain,” kata Hasni yang merupakan ketua PDM Andek Mori.

“Tapi sekurang-kurangnya kami ada peluang untuk bercakap dengan mereka berbanding sebelum ini.” – 7 November, 2019.


BERTEMPUR

UNTUK 

MEMBASMI

PENGARUH

UMNO

----------

MACAM AYAM
NAK TANGKAP

AYAM  

BUKAN SUSAH

TANGKAP 

IBU AYAM

SEMUA AKAN

SELESAI


Jho Low sedang bersembunyi macam ayam – KPN

KUALA LUMPUR – Mustahil untuk ahli perniagaan paling dikehendaki, Low Taek Jho atau Jho Low keluar daripada negara persembunyian dan pergi ke Cyprus.

Itu kata Ketua Polis Negara,  Abdul Hamid Bador dan pihaknya yakin Jho Low masih berada di negara persembunyian dan bersembunyi seperti seekor ayam.

“Mustahil dia boleh keluar dari negara persembunyian itu dengan mudah. Tidak munasabah. (Jho Low) masih berada di sini (negara persembunyiannya).


CYPRUS INI

HANYA TIPU

HANYA DECOY

JHO LOW

AJEN 

CHINA MERAH

MASIH LAGI

DI LINDUNGI

OLEH 

CHINA MERAH

YANG SEDANG

BUAT PROJEK

PAU

TANAH MELAYU
--------

CILAKAK


CILAKAK

PEMIMPIN MELAYU

ISLAM

DITIPU OLEH

SAEKOR CHINA

Saksi setuju Jho Low, konco berkomplot menipu Najib

KUALA LUMPUR –  Shahrol Azral Ibrahim Halmi mengaku ada kebenaran dengan andaian bahawa Tuan Haji Najib berjaya dikelirukan ahli perniagaan, Low Taek Jho dan  konco-konconya.

Shahrol yang merupakan bekas Ketua Eksekutif 1Malaysia Development Berhad (1MDB) juga mendedahkan Jho Low yang kini dalam buruan pihak berkuasa berkomplot dengan dua pengarah PetroSaudi International (PSI) iaitu, Tarek Obaid dan Patrick Mahoney.


INI BERAT

BAGAIMANA

SAEKOR CHINA

BOLEH TIPU

PEMIMPIN ISLAM

YANG JUJUR

YANG WARAK

YANG TUNGGANG

TUNGGIT CIUM

BATU ITAM

PELIK MELIK
---------

JEMPUTAN PRINCE CHARLES


CERAH

ANWAR  MENERANGKAN KEPADA 
AJENSI BERITA BLOOMBERG
YANG DIA DAPAT JEMPUTAN 
DARI
PRINCE CHARES
PADA MUSIM BUNGA
BULAN MEI TAHUN DEPAN
UNTUK  DATANG BERCUTI  MEMBURU
DI LADANG DAN ISTANA BELMORAL
DI SCOTLAND

SATU MALAYSIA MELOPONG
MENDENGAR
BETUL KE  ADA JEMPUTAN
UNTUK ANWAR 
DARI PRINCE CHARLES

KALAU NAK TAHU BETUL ATAU TAK
KITA WAJIB TANYA 
PRINCE CHARLES SENDIRI


KELMARIN
MADEY BERKATA KEPADA
AKHBAR FINANCIAL TIMES
TERBITAN LONDON
AKHBAR MEWAKILI
WARGA KAPITALIS
YANG DIA TIDAK AKAN
LETAK JAWATAN HINGGA...

HINGGA APA  BRO...?

LU NAK TAHU 
LU PERGI TANYA MADEY
KAH KAH KAH

HAKIM
--------

BETUL?BETUL?


Orang Melayu makin terima Pakatan di Tanjung Piai, kata aktivis 


BERITA MENYUSUL


-----------

SATU CADANGAN


SATU CADANGAN

saudara TT, cadangan hapus rasuah ... kes siap jatuh hukum... rampas segala harta benda macam zaman dulu... papar dalam rangkaian media sosial selama sebulan... kalau ada sifat malu sikit... sempat gantung diri... kalau tak ada malu... boleh tanam padi lagi... ingat rasuah itu barah...
 kalau yang presideng pon ambik... rest me lord Apooloooo Zeus.. kalau orang kita tak apa... kalau orang lain pendatang kafir... kah kah kah faham faham... negara rugi kalau lepas tak boleh pulang balik... kah lah lah 
on 
HAKIM
 TERIMA RASUAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 07/11/19

fitnah


--------

MALAM DI PJ - KEDAI BUKU PAK CHONG

BUKU
ENEMY OF THE STATE
ADA DIJUAL DI KEDAI BUKU
GERAK BUDAYA
KAMI AKAN KUPAS 
POLITIK MYANMAR
MELALUI BUKU INI
NAK BELI PUKUL TALIPON
PAK CHONG : 016-379-72-31


----------

JANGAN BUAT SILAP SEKALI LAGI

JANGAN BUAT

SILAP 

SEKALI LAGI
TM terlalu percaya pada tuan penasihat sekelilingnya hingga silap memilih penggantinya... harap tak buat kesilapan kali ini... on 
ANWAR DAPAT JEMPUTAN 
DARI PRINCE CHARLES
Publish | Delete | Spam
I
on 07/11/19

M
---------

PELAWAK NEGARA

PELAWAK 

NEGARA
sejak umno jatuh masuk longkang, dah tak ramai pelawak negara, zahid komidi, maslan cap ayam, prof kangkung dah tak berani buka mulut, walhal mufti perak tu apa nama, muka hodoh tu? kah kah kah, Malaysia mulai suram tiada pelawak lagi, kesian rakyat Malaysia kah kah kah 
on 
SAPA BAKAL 
PENGGANTI 
AHMAD MASLAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 07/11/19

ai
-----------

PROFESOR LEMANG TEPANJANG

PROFESOR

LEMANG

 TERPANJANG
woit Prof kangkung UITM kah ini ? buat donut, roti jala terbesar saja mampu Prof ini kah kah kah, buat lemang terpanjang lah, nak buat kajian ilmiah kena ada ilmu, kemudian kena ada otak, kalau asyik makan kangkung Mana nak cerdik kah kah kah Prof me no speeak English kah ini...
kah kah kah 
on 
MUSTAHIL
 TAK BERPENGARUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 07/11/19

sej--------

BELUM DIBUKTI


BELUM DIBUKTI

Hakim pun manusia biasa yang diberi kuasa. Biar kehakiman sendiri yang menjalankan tugasnya. Belum betsalah hingga kehakiman memutuskan bersalah... 
on 
HAKIM 
TERIMA RASUAH
Publish | Delete | Spam
I
on 07/11/19

T---------