Ahad, 14 Mac 2021

TIM BANDUAN BUAT PENGAKUAN

  JENG JENG JENG

INI BARU  BETUL

AMIN

CAKAP JUJUR

JANGAN PUTAR

AMIN

JANGAN TIPU TIPU

AMIN


Umno, PKR kini saling memahami, kata Anwar

ANWAR Ibrahim memberi jaminan akan membuat penjelasan kepada anggota PKR untuk mengelakkan masalah yang mungkin timbul dalam rancangan kerjasama dengan Umno.

Tindakan sama juga akan dijalankan Umno bagi mengelak masalah dalam parti tersebut, katanya seperti dipetik dalam satu wawancara dengan Mingguan Malaysia.

Beliau juga berharap anggota parti lebih taksub kepada idealisme dan bukannya kepada parti semata-mata untuk memastikan kerjasama itu berjaya.

“Di pihak Umno, tentulah pimpinan PKR harus selesaikan. Kalau PKR pula, saya boleh jelaskan kepada akar umbi.

“Sampai bila kita nak taksub kepada parti, seolah-olah parti sahaja (penting), sedangkan parti itu sebenarnya hanya satu landasan atau wahana sahaja.

“Maknanya kita tentulah terikat, ada kesetiaan kepada parti. Tapi taksub kepada parti, ia seharusnya taksub kepada kepada idealisme perjuangan, itu yang sepatutnya,” katanya.

Ditanya mengenai keuntungan yang boleh diperolehi dari kerjasama itu, Anwar berkata perkara itu masih belum dapat dilihat pada masa ini.

Namun, penentangan ke atas usaha tersebut sudah pun muncul dan percaya ia mungkin berkait dengan kebimbangan pemimpin tertentu yang tidak mahu kehilangan jawatan menteri.

Jelasnya, rundingan untuk kerjasama berkenaan bagaimanapun masih di peringkat perbincangan tidak rasmi pada masa ini.

“Dengan pemimpin parti, dan ia hanya perbincangan awal. Tapi dalam perbincangan awal ini, apa yang saya dapat kesan?

“Ia satu yang positif. Sebab kita lebih faham (Umno) dan mereka lebih faham kita,” kata bekas timbalan presiden Umno itu lagi.

 KAH KAH KAH

SEKARANG

SEMUA TAHU

SIAPA  SEBENAR

ANWAR IBRAHIM

PEMIMPIN ISLAM

YANG JUJUR

KAH KAH KAH 

WARAK SYUMUL

KAH KAH KAH

JADI IMAM

DAN BIJAK

BACA KUTU BAH

KAH KAH KAHSOALAN JUJUR

 


 SOALAN JUJUR

AMIN

KALAU TAK SALAH

KENAPA LARI

AMINKenapa keluar PKR 

tergesa-gesa kalau 

tak bersalah, 

Ramasamy tanya Xavier

DR XAVIER Jayakumar tidak perlu bimbang jika beliau tidak terbabit dalam projek dan urus niaga meragukan, kata P Ramasamy, yang turut mempertikan keputusan terburu-buru bekas naib presiden PKR itu untuk letak jawatan.

“Jika Xavier tidak terbabit dengan rasuah, kenapa tergesa-gesa letak jawatan daripada parti dan melompat untuk sokong kerajaan Perikatan Nasional (PN),” soal timbalan ketua menteri II Pulau Pinang itu dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata kenyataan Sivarasa, rakan dalam parti Xavier yang ahli Parlimen Kuala Langat itu menjadi mangsa pendakwaan terpilih sebagai “alasan bodoh” terhadap keputusan Xavier.

Sivarasa sebelum ini berkata Xavier terpaksa menyokong kerajaan PN kerana pendakwaan terpilih Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadapnya.

Ramasamy berkata ia alasan bodoh untuk menutup siasatan SPRM terhadap urus niaga tidak baik membabitkan Xavier dan sekutu terdekatnya.

Ramasamy berkata ahli politik berpengalaman seperti Xavier sepatutnya berpegang kepada pendirian.

“Xavier tidak patut rasa tertekan dengan mudah. Jika tidak bersalah, kenapa hendak risau?

“Beliau patut ikut contoh pemimpinnya Anwar Ibrahim yang tegas dengan pendiriannya walaupun dua kali dipenjarakan.” – 14 Mac, 2021.

 INI NAMANYA

TAKUT KERANA

BENAR

KAH KAH KAH

LARI KERANA

JUJUR 

KAH KAH KAH 

INI AKIBAT

SUKA MAIN PASIR

KAH KAH KAH

OTAK TERKABUS

PASIR

KAH KAH KAHLU NAK BILANG APA ?

 


 SIKALANG LU

MAU BILANG

APA?

KAH KAH KAH

Umno, PKR kini saling memahami, kata Anwar


 LULU

LU BILANG APA

KAH KAH KAH

SIKALANG LU

CAKAP APA

KAH KAH KAH

YB XAVIER SELAMATKAN DIRI DARI SUNGAI BULUH

  YB XAVIER

SELAMATKAN DIRI

DARI 

SUNGAI BULUH

Asrul Sani commented on 

"YB XAVIER MAIN PASIR"

Memang betullah main pasir ni bahaya...hampir-hampir keling tu tertimbus. Nasib baik dia cepat lompat dan kencing ke atas kepala Abam. Perbuatan tersebutlah yang menyelamatkan dirinya dari tertimbus dan dihanyutkan ke Sungai Buloh. 


Sian Abam...selalu kena main dengan jenis ni...dulu Nallakurapan, kini orang kanan dia Si Xaviar tu pula yang lari dan kencingkan dia....

LOMPAT HINGGA JATUH KERAJAAN PERAK

  LOMPAT

HINGGA JATUH

KERAJAAN PAKATAN

ToraTora commented on

 "SELAMATKAH 

XAVIER DARI SPRM?"teringat alkisah 2008, adun pkr perak... kes balun duit dan dapat buret.. berapa tahun kena jel? dah keluar jel ke belum...atau masuk jel ikut pintu doremon

NASIHAT JUJUR UNTUK ANWAR

 


 NASIHAT JUJUR

UNTUK ANWAR 

Unknown commented on 

"ANWAR IBRAHIM

 KEN PUNDEK"

Anwar Ibrahim tak berupaya pimpin dan tadbir parti sendiri, nak jadi perdana menteri??? TOLONG jangan lagi nak kacau rakyat dan negara. Baik pergi Finland, jangan balik. Bawa bersama anak ikan.

KENAPA YB XAVIER TAKUT?

  KENAPA 

YB XAVIER

TAKUT ?

Unknown commented on 

"SAIFUDIN NASUTION

 BERCAKAP BENAR"

Kalau tak buat, kenapa takut tekanan menteri kanan? Berani kerana benar! Apakah ini bermakan mamat tu betul-betul ada buat salah. Oi! Pakatan Harapan bertanding PRU lepas dengan platfom menentang rasuah. Rakyat dah kena bohong oleh Pakatan Harapan ke?

SUDAH YILEEK

 


 SEMUA SUDAH

YILEEEK

Unknown commented on

 "BLACK POWER 

COMING SOON"

Apa nak heran. Presiden boleh tunduk membongkok pada Sultan2. Nak minta ampun dan membersihkan semua kesalahan la konon. Hari ini naib presiden pulak tunduk pada PM.So whats the fish.... Pudin Nasution takyah la nak ungkit reformis la...reformasi lahh...summa sudahh yilekkk laa...

MELANGGAN PELACUR

 


 MELANGGAN 

PELACUR

Unknown commented on

 "UMNO MEMANTAT

 PELACUR"

Mula2 join langkah setan bersama pelacur...lepas dah dapat pelcur di haramjadahkan

YB XAVIER MAIN PASIR YB XAVIER

MAIN PASIR

Unknown commented on 

"BAHAYA MAIN PASIR"

Bukan setakat masuk mata sebab tu tak nampak...pasir dah masuk dalam periuk.org masak nasi dia masak pasir...nasib baik ada org tolog bagi nasi kalu tak mati kebulur ler...KAKAKAKAKA

SETAHUN DULU - CHINA MERAH HURU HARAKAN DUNIA

 

 

PROJEK

 CHINA MERAH

MENGHURU HARAKAN

DUNIA

SAIFUDIN NASUTION BERCAKAP BENAR

 SAIFUDIN JUJUR

BERCAKAP

BENAR

AMIN

SEMUA INI FAKTA

AMIN

SIASATAN SPRM

WUJUD

AMINXavier belot sebab tekanan menteri kanan, kata PKR

PKR percaya tindakan seorang lagi ahli Parlimen parti itu yang berpaling tadah hari ini berpunca daripada umpanan dan ugutan oleh seorang menteri kanan dalam anggota kerajaan PN.

Setiausaha agungnya Saifuddin Nasution Ismail berkata Ahli Parlimen Kuala Langat Xavier Jayakumar itu sudahpun memaklumkan lebih awal kepada parti mengenai tekanan tersebut.

Jelasnya Xavier memaklumkan bahawa tekanan itu dibuat dengan menjadikan ahli Parlimen berkenaan sasaran siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

“Dr Xavier kemudiannya dihubungi seorang menteri kanan yang menyatakan beliau perlu menyokong Perikatan Nasional atau hadapi akibat yang serius,” kata Saifuddin.

Ia berlaku selepas beberapa pegawai dan kenalan Xavier ditahan berhubung satu kes semasa bekas menteri itu mengetuai kementeian hal ehwal air dan tanah, katanya.

PKR seterusnya mengutuk salah guna kuasa yang didakwa dilakukan pemimpin kerajaan pada waktu ini untuk menekan ahli Parlimen pembangkang supaya menyokong PN.

“Hal yang berlaku sekarang adalah, instrumen pemerintah termasuk SPRM sedang diperguna ahli politik kanan dalam pentadbiran PN untuk mengalih sokongan ahli Parlimen PH dan pembangkang kepada PN.

“Ini adalah satu bentuk salahguna kuasa, terutama tatkala kita sedar isu rasuah dan salahguna kuasa yang dilakukan pihak PN seperti tidak diambil tindakan oleh pihak berwajib,” katanya.

Tambahnya, ia juga jelas menunjukkan kerajaan minoriti itu hanya menggunakan perintah darurat untuk menggantung Parlimen.

Pada masa sama pemimpin kerajaan juga mengguna menggunakan umpan habuan, tekanan dan ugutan untuk mendapatkan sokongan ahli Parlimen tersebut, katanya.

SPRM pada 6 Mac lalu menafikan dakwaan bahawa agensi itu digunakan sebagai senjata politik dan menegaaskan siasatannya dijalankan dengan bebas tanpa tekanan politik.

Pasukan polis dan Lembaga Hasil Dalam Negeri juga pada masa sama menafikan dipergunakan untuk tujuan politik.

Xavier menyertai Larry Sng dan Steven Choong, masing-masing ahli Parlimen Julau dan Tebrau yang mengumumkan keluar parti minggu lalu.

Dengan itu, seramai 13 ahli Parlimen PKR kini keluar parti sejak tahun lalu sejak gerakan Langkah Sheraton bermula pada tahun lalu.

Ia termasuk 10 orang yang menyokong bekas timbalan presiden PKR Azmin Ali, yang kini salah seorang menteri kanan dalam kerajaan PN.

Tindakan ahli Parlimen PH itu membolehkan Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin dilantik menjadi perdana menteri kelapan dan membentuk kerajaan baharu.

Sejak itu, episod lompat melompat parti berterusan dalam kalangan ahli Parlimen dan wakil rakyat negeri, termasuk dari kalangan pemimpin Amanah.

Presiden PKR Anwar Ibrahim bagaimanapun mendakwa Muhyiddin tidak menguasai majoriti dan menghadap Yang di-Pertuan Agong pada Oktober lalu untuk mempersembahkan sokongan yang dikuasainya bagi mengambil alih pentadbiran kerajaan.

Anwar dan wakil rakyat pembangkang pada waktu itu juga merancang agar sidang khas Parlimen diadakan untuk menguji sokongan sebenar yang dikuasai Muhyiddin.

Muhyiddin seterusnya pada Januari lalu berjaya memohon agar perintah darurat dikuatkuasa bermula 11 Januari hingga 1 Ogos.

Ia antara lain membolehkan seluruh sidang Parlimen dan Dewan Undangan Negeri digantung. – 13 Mac, 2021.

 TAPI

KENAPA

YB XAVIER LARI?

KAH KAH KAH

PASAI APA

LARRY 

KAH KAH KAH

JIKA TAK TERLIBAT

 RASUAH

TAK PERLU LARY

KAH KAH KAH

SATU MALAYSIA

NAK TAHU

PASAI APA

XAVIER LARI?

KAH KAH KAH

NAK SELAMAT

DARI SAPA?

KAH KAH KAH

KALAU SUCI 

BERSIH PUTIH

 KAH KAH  KAH

TAK PERLU LARRY

KAH KAH KAHJANGAN DENGAR BERITA PALSU

  DESAS DESUS


TELAH MULA DIDENGAR
DESAS DESUS
MENGATAKAN BAHAWA 
YB SAIFUDIN NASUTION
AKAN MERUJUK KEMBALI
 KEPADA PARTI LAMANYA
 PARTI ISLAM PAS 

INI BERIKUTAN
LAPORAN MEDIA
YANG MEMBUAT BERITA
TENTANG BEBERAPA
ORANG LAGI 
PEMIMPIN PKR
AKAN MENINGGALKAN
PKR

IA NYA JUGA
BERKAIT
DENGAN BERITA
YB XAVIER
YANG LARI MENINGGALKAN PKR
DALAM USAHA
UNTUK MENYELAMATKAN
DIRI DARI
SIASATAN RASUAH SPRM


DESAS DESUS
SAIFUDIN  MENINGGALKAN PKR
 TIDAK BENAR
DESAS DESUS INI
HANYA KHABAR ANGIN
AMIN

ANWAR IBRAHIM KEN PUNDEK

 

 ANWAR IBRAHIM

PEMIMPIN ISLAM

YG WARAK JUJUR

BERHEMAH ALIM

SEDANG

DIPUDEKKAN

OLEH AHLI AHLI

PARTI PKR

KHALAS
Lebih ramai ahli Parlimen akan keluar PKR, kata penganalisis

LEBIH ramai ahli Parlimen PKR dijangka akan keluar parti untuk menyokong Perikatan Nasional, menurut beberapa penganalisis politik.

Salah seorang daripadanya, Oh Ei Sun berpendapat, hanya kesetiaan kepada presiden PKR Anwar Ibrahim menjadi satu-satunya faktor yang mengekalkan ahli parti itu.

“PKR dikenali parti yang terbuka menerima pelbagai corak ahli politik dengan ideologi dan kepentingan yang berbeza, dan hanya kesetiaan kepada Anwar sebagai faktor pengikat,” katanya.

Jelasnya, pendirian seperti itu berbeza bagi ahli politik yang lama atau veteran dalam PKR dan tekanan ekonomi pada waktu ini juga mungkin mendorong untuk mengubah haluan politik.

“Mereka berasa kepentingan mereka bukan lagi untuk kesetiaan kepada parti atau Anwar, atau berkhidmat dengan baik sementara menyesuaikan diri dengan sisi politik yang lain.

“Dalam waktu ekonomi yang mencabar juga menjadi faktor mendorong untuk menukar sokongan kepada pihak yang mempunyai kelebihan samanada dari segi kepentingan politik atau sebagainya.”

Oh juga melihat PKR sejak awal merupakan satu gerakan untuk menuntut keadilan dan menentang rasuah, dan bukannya sebagai sebuah parti.

“PKR tidak pernah menjadi kuat hanya bergantung mengikut sekali gelombang pengundi yang menolak Barisan Nasional semasa Pilihan Raya Umum 2018 membolehkannya menang sejumlah besar kerusi Parlimen.

“Sebaik momentum itu hilang amat sukar untuk menyatukan teras parti tersebut,” katanya.

Pada masa sama Oh turut menjangka sokongan ditunjukkan ahli Parlimen yang berpaling tadah untuk menyokong pentadbiran Muhyiddin Yassin hanya bersifat sementara.

“Sudah pasti PN akan bertambah kuat kerana pembelot atau pengkhianat ini menyatakan sokongan setia ke atas kerajaan hari ini.

“Tapi adakah mereka ini akan mempertahankan kerusi mereka dalam pilihan raya akan datang? Itu perkara lain,” katanya.

Terkini, Naib Presiden PKR Xavier Jayakumar mengumumkan keluar parti dan menyokong kerajaan pimpinan Muhyiddin.

Xavier mendakwa kecewa kerana pembangkang tidak membantu kerajaan menangani pandemik Covid-19 dan sebaliknya terus mendesak pilihan raya diadakan.

Dua lagi ahli Parlimen PKR, Larry Sng (Julau) dan Steven Chong (Tebrau) mengambil tindakan sama pada minggu lepas.

Ia menjadikan jumlah 13 ahli Parlimen PKR keluar dari parti selepas kejatuhan kerajaan Pakatan Harapan tahun lepas.

Seramai 10 orang daripadanya terdiri daripada pengikut bekas timbalan presiden PKR Azmin Ali, yang kini dilantik ke jawatan kanan dalam pentadbiran Muhyiddin.

Mengulas perkembangan itu, seorang lagi penganalisis politik Awang Azman Awang Pawi berkata tindakan ahli Parlimen PKR yang keluar parti bukan perkara yang mengejutkan atau baharu.

Pensyarah Universiti Malaya itu berkata tindakan itu sebenarnya sudah dijangka dan akan berlaku pada masa sesuai mengikut fasa dan keperluan politik semasa.

Ia turut bergantung kepada ketahanan berdepan tekanan seperti siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), katanya.

“Memang terdapat saki baki orang-orang yang rapat dengan Azmin termasuk ahli Parlimen dan DUN. Namun bergantung sejauh mana ketahanan mereka sebagai ahli pembangkang berprinsip ini akan menentukan tindakan mereka.

“Ini termasuk juga seperti tekanan yang diterima apabila disiasat oleh SPRM atau (LHDN) misalnya boleh mengugat kedudukan mereka sebagai ahli Parlimen pembangkang,” katanya.

Tambahnya, situasi yang berlaku itu juga dapat dianggap sebagai pembersihan dalaman PKR sendiri untuk memastikan hanya yang setia, tahan uji sahaja mampu mendukung perjuangan parti.

Malah, tindakan wakil rakyat keluar parti ini juga akan membuka laluan kepada pemimpin muda dalam PKR untuk ambil alih dan memainkan peranan proaktif dalam parti. 

“Malah ini membuka peluang PKR menang lebih banyak kerusi pada PRU akan datang,” katanya lagi.

Jelasnya ini akan berlaku apabila muncul muka baharu yang akan dapat mengubah kemarahan dan persepsi orang ramai ke atas PKR.

“... (Ini kerana) sebelum ini pemimpin mereka banyak dikaitkan dengan kartel politik yang melawan kepimpinan Anwar ibrahim,” katanya.

Ahli Parlimen yang umum keluar PKR

1. Mohamad Azmin Ali, Gombak

Pada 24 Februari 2020, Azmin mengumumkan bahawa dia keluar dari PKR dan akan meninggalkan gabungan Pakatan Harapan (PH) dan seterusnya pada Ogos menjadi anggota Bersatu.

Beliau seterusnya dipecat kerana “pengkhianatan” terhadap prinsip parti dan menyebabkan ketidakstabilan PH.

Azmin berperanan dalam langkah Sheraton yang menyebabkan kejatuhan PH berikutan peletakan jawatan Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri.

Beliau memegang jawatan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri dalam pemerintahan Nasional Perikatan (PN) yang dipimpin oleh Muhyiddin Yassin.

2. Zuraida Kamaruddin, Ampang

Zuraida keluar dari PKR pada hari yang sama dengan Azmin Ali. Beliau juga dipecat oleh PKR sebagai naib presiden parti kerana peranannya dalam Langkah Sheraton.

Beliau adalah Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan di bawah pemerintahan PH dan telah memegang peranan menteri yang sama dalam PN.

Beliau menyertai Bersatu setelah keluar PKR.

3. Saifuddin Abdullah, Indera Mahkota

Menteri Luar Negeri itu keluar PKR berikutan pemecatan  Azmin Ali dan Zuraida Kamaruddin pada 24 Februari.

Saifuddin kemudiannya menyertai Bersatu dan kini menjadi ketua Bersatu Pahang. Pada bulan Januari, beliau dilantik sebagai ketua Perikatan Nasional Pahang.

Saifuddin kini memegang portfolio Menteri Komunikasi dan Multimedia dalam kabinet PN.

4. Baru Bian, Selangau

Ahli Parlimen Selangau yang juga mantan menteri kerja PH itu keluar PKR setelah Azmin dan Zuraidah dipecat dari parti itu.

Beliau kemudian bergabung dengan Parti Sarawak Bersatu (PSB) yang bersekutu dengan PH.

Menurutnya, keputusan bergabung dengan PSB dan bukannya membentuk parti politik baru kerana kekangan waktu mendaftarkan parti baru sebelum pilihan raya negeri akan datang, yang dijadualkan pada pertengahan 2021.

5. Kamarudin Jaffar, Bandar Tun Razak

Kamarudin keluar PKR mengikut Azmin menyertai Perikatan Nasional. Beliau bersama 10 anggota PKR yang lain digelar sebagai pengkhianat kerana menyebabkan kerajaan PH tumbang.

Anggota parlimen Bandar Tun Razak sejak itu bergabung dengan Bersatu dan memegang jawatan Timbalan Menteri Luar Negeri di PN.

6. Mansor Othman, Nibong Tebal

Beliau keluar parti susulan pemecatan Azmin dari PKR. Beliau dilantik sebagai Timbalan Menteri Pengajian Tinggi dan menjadi ahli bersekutu Bersatu.

7. Mohd Rashid Hasnon, Batu Pahat

Ahli parlimen Batu Pahat itu keluar dari PKR pada Mac tahun lalu untuk menyokong kerajaan PN Muhyiddin.

Menurutnya, keputusan untuk keluar PKR demi kepentingan kawasannya kerana tidak mahu melihat rakyat Batu Pahat menjadi mangsa polemik politik.

Beliau kini merupakan Timbalan Speaker Dewan Rakyat.

8- Santhara Kumar, Segamat

Santhara Kumar kini dilantik Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan. Beliau antara  kumpulan 11 ahli Parlimen yang keluar PKR semasa Langkah Sheraton. Santhara juga menyertai Bersatu

9. Ali Biju, Saratok

Ali Biju merupakan bekas naib presiden PKR yang dilantik presiden parti, Anwar Ibrahim dalam majlis kepimpinan pusatnya pada 2018 hingga 2021. Timbalan Menteri Tenaga dan Sumber Asli juga antara 11 kumpulan ahli Parlimen yang keluar PKR semasa Langkah Sheraton.

10. Willie Mongin, Puncak Borneo

Beliau dilantik menjadi Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan Dan Komoditi selepas keluar PKR bersama 10 yang lain dan membentuk blok bebas dalam Parlimen. Beliau kemudiannya menyertai Bersatu.

11- Jonanthan Yasin, Ranau 
Beliau kini dilantik menjadi Timbalan Menteri Dalam Negeri. Jonathan menyertai Bersatu pada 11 Mac selepas keluar parti bersama 10 pengikut Azmin. 

12- Larry Sng, Julau 
Ahli Parlimen Julau Larry Sng mengumumkan keluar dari PKR pada 28 Februari lepas menjadi ahli Parlimen bebas dan mengumumkan sokongan kerajaan Perikatan Nasional.

13. Steven Choong, Tebrau

Beliau mengumumkan menjadi ahli Parlimen bebas yang menyokong kerajaan Perikatan Nasional. 

14. Xavier Jayakumar, Kuala Langat

Beliau ahli Parlimen PKR yang terbaharu mengumumkan keluar dari parti itu dan menyokong kerajaan Perikatan Nasional. Sejak menyertai PKR pada 1998, beliau berjaya memenangi jawatan naib presiden parti dalam pemilihan 2018.

Ia merupakan pemilihan paling buruk yang menjadi titik tolak kepada perpecahan dalam PKR, dan membawa kepada keruntuhan kerajaan Pakatan Harapan yang disertai parti itu. – 14 Mac, 2021.

 WOIT

PASAI APA

LARRY SNG

KAH KAH KAH

PASAI APA

PUNDEK KAN

PEMIMPIN ISLAM

KAH KAH KAH

PUKARAK WAKRAK

KAH KAH KAHDARURAT TERUS DITENTANG

 


DARURAT

TERUS DI TENTANG

AUTA KEELING

  AUTA KEELING

Unknown commented on

 "MAT PUTAR 

JADI MAT GELEK"

Pepatah melayu lama. Kalau jumpa ular dengan keling, pukul keling dulu. Auta keling lagi bahaya dari belit ular. Hikayat keling hari ini. Antara Anwar dengan tuhan ular..Anwar lagi di percayai...janji2 Anwar tak akan di capati... Itu lari punya keling..mau jadi orang puteh punya keling... Akekekekeke.....