Selasa, 18 Januari 2022

HARI HARI AKHIR SAEKOR WAHABI

 


HARI HARI AKHIR

SAEKOR WAHABI

KHALAS

DARI MANA AZAM BAKI DAPAT DUIT

 Siasat sumber dana Azam Baki, kata bekas pengerusi LPPR

PIHAK berkuasa mesti menyiasat Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki mengenai sumber dananya untuk membeli saham, kata Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim.

Bekas pengerusi Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR) SPRM itu berkata, Azam mungkin menggunakan adiknya Nasir untuk menyembunyikan kegiatan rasuahnya, jika ia benar berlaku.

“Pihak berkuasa patut menyiasat dakwaan terhadap Azam dan mengetahui bagaimana dan dari mana beliau mendapat wang untuk membeli semua saham itu.

“Daripada pengalaman, ini boleh digunakan sebagai instrumen untuk menyembunyikan kegiatan rasuahnya.

“Dalam erti kata lain, gunakan adiknya untuk menangani (kegiatan rasuahnya),” kata Tunku Aziz kepada The Malaysian Insight.

“Sebab (katakan) walaupun membenarkan adik anda mengendalikan akaun anda adalah sah tetapi ini boleh ditafsirkan sebagai alat untuk menyembunyikan aktiviti rasuahnya sendiri.

“Dalam erti kata lain, wang rasuahnya disimpan di situ tetapi apabila orang bertanya kepadanya, beliau kata itu bukan miliknya, itu kepunyaan adik saya.

“Jadi, ini memerlukan lebih daripada sekadar penjelasan,” katanya.

Azam didakwa memiliki 2.15 juta saham dalam Excel Force MSC Bhd pada 2015, serta 1.93 juta saham dalam Gets Global Bhd pada tahun sama dan 1.02 juta saham pada tahun berikutnya.

Panel penasihat SPRM, yang diketuai Abu Zahar Ujang, membersihkan namanya daripada sebarang salah laku.

Azam memberitahu media beliau membenarkan adiknya, Nasir menggunakan akaun dagangannya untuk membeli saham daripada dua syarikat itu.

Suruhanjaya Sekuriti mengumumkan mereka akan menyoal Azam berhubung pemilikan saham korporatnya dan kemungkinan pelanggaran peraturan, kerana beliau mengakui adiknya Nasir menggunakan akaun dagangan sahamnya.

Menurut Seksyen 25 Akta Perindustrian Sekuriti (Depositori Pusat) 1991 (Sicda) menyebut semua akaun sekuriti yang dibuka dengan depositori pusat mesti menggunakan nama pemilik manfaat sekuriti deposit atau penama yang dibenarkan.

Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (PSSC) mengenai Agensi di bawah Jabatan Perdana Menteri akan bermesyuarat minggu depan bagi membincangkan kontroversi pemilikan saham ketua pesuruhjaya SPRM itu.

Penasihat DAP Lim Kit Siang lantang meminta ketua SPRM untuk hadir secara sukarela di hadapan PSSC.

Minggu lalu, Azam menegaskan beliau tidak akan meletakkan jawatan ketika tekanan semakin memuncak untuknya berbuat demikian berhubung kontroversi pemilikan sahamnya.

Beliau mendakwa hanya Yang di-Pertuan Agong boleh menamatkan perkhidmatannya. – 17 Januari, 2022.

WOIT

MUNGKIN AZAM

ADA PENDAPATAN

LUAR

KAH KAH KAH

ADA SAPA

PERNAH NAMPAK

AZAM BAKI

PAGAI DRAG

KAT LORONG

HAJI TAIB

KAH KAH KAH

JUAL BONTOT

SENDIRI BUKAN

RASUAH NAMANYA

KAH KAH KAH 

ITU NAMANYA

EKONOMI EBURI

KAH KAH KAH 

EKONOMI

BUNTUT SENDIRI

KHALAS

DONGENG 1OO1 MALAM

 

DONGENG

1001 MALAM

KHALASUnknown commented on

 "CERITA DONGENG 

HIKAYAT 1001 MALAM"

Tahun 80an anwar belum dilantik jadi menteri pendidikan. Bila anwar jadi menteri pendidikan dia yg memperkasakan pendidikan keagamaan mengikut tafsiran arab 1001 malam dengan melambakkan anak melayu berlajar di timur tengah. Bila anak anak melayu ni balik dari timur tengah mereka mencipta 1001 macam peraturan dan pantang larang yg "memisah-misahkan" "mengasing-asingkan" antara penganut agama. Tak cukup dengan itu sistem pembelajaran di sekolah kebangsaan diubah menjadi ala sekolah agama menyebabkan anak anak bukan melayu semakin menjauh dan cita cita untuk mewujudkan sekolah satu aliran semakin pudar.

NIK ABODOH PERTAHAN AL - AUDI WAL KETATI

 
Nik Abduh Al-Tipuri minta PAS dedah punca gugur Khairuddin Al-Audi Wal Ketati


NIK Mohamad Abduh Al-Tipuri meminta PAS menjelaskan alasan sebenar pengguguran  Khairuddin Al-Audi Wal Ketati daripada Jawatankuasa PAS Pusat bukan sahaja kepada ahli parti tetapi kepada masyarakat.

Katanya, masyarakat pun berhak tahu sebab sebenar tindakan itu selepas Setiausaha Agung PAS  Takiyuddin Al-Adam Bakiri berkata pengguguran itu tiada kaitan dengan isu kerjasama politik PAS melibatkan Umno dan Bersatu.

PAS membentuk kerjasama dengan Umno atas nama Muafakat Nasional (MN) selepas Pilihan Raya Umum ke-14 tetapi kemudian bersama Bersatu menubuhkan Perikatan Nasional (PN) selepas peralihan kuasa melalui percaturan politik Langkah Sheraton pada Februari 2020.

“Apabila  Setiausaha Agung PAS dengan lantang menolak alasan pengguguran beliau daripada Jawatankuasa PAS Pusat atas faktor perselisihan antara MN dan PN, maka nyatalah ia adalah disebabkan hal lain. Ia masalah disiplin dalam parti,” katanya dalam satu komentar di Facebook.

Nik Mohamad Abduh Al-Tipuri yang membuat kenyataan sebagai “sahabat rapat” Khairuddin Al-Audi Wal Ketati berkata pengguguran bekas menteri itu mesti bersebab.

Katanya, jika pengguguran itu kerana masalah disiplin dalaman, ia harus dijelaskan kepada umum kerana keputusan itu juga sudah dihebahkan kepada umum.

Beliau mengingatkan Khairuddin Al-Audi Wal Ketati adalah antara sosok utama pemimpin PAS yang pernah jadi menteri serta setiausaha Majlis Syura Ulama parti.

“Maka menjadi hak publik, bukan hanya ahli PAS untuk mengetahui sebab pengguguran tersebut,” katanya. – 18 Januari, 2022

WOIT

NIK ABODOH

AL-TIPURI

BERBOHONG LAGI

KAH KAH KAH

DULU BOHONG

UNTUK PARTI

KAH KAH KAH

SEKARANG NAK

TIPU LAGI

KAH KAH KAH

GUNA NAMA

MASYARAKAT

KAH KAH KAH

WOIT

PARTI PELACUR

MASYARAKAT TAK

AMBIL POT

KAH KAH KAH

HANG NAK

BERBUNUH 

SAMA SENDIRI

HANG NAK

BERJUBO

 SAMA SENDIRI

MASYARAKAT TAK

AMBIL POT

AMIN 

KALAU NAK

BERBUNUH 

MASYARAT KATA

BUAT CEPAT CEPAT

KHALAS

BRO JANGAN RISAU - KITA WAJIB LALUI BABAK INI

 


BRO

JANGAN RISAU

KITA WAJIB LALUI

SEMUA BABAK INI

UNTUK DEWASAKAN

DEMOKRASI KITA

AMIN

Unknown commented on

 "KES ADUN KOTE KERAS"

Malaysiakini senang ada kontoversi, semua nya politik, raba bontot hulur Pisang curi duit rompak duit rakyat semuanya pakatan menjatuhkan characters, kah kah kena Kes dadah pun sama jugak, tapi tapi kena fikir jugak kenapa tetiba semua berlaku kepada macam golongan sasaran, adakah agenda daulah tertentu? Saja lah Tanya mana tahu kan? Malaysiaku ini semua bisa asal ada kuasa oangkat duit semua boleh, letup orang pun bisa bisa saja, curik billion pun bisa bisa saja, jatuh hukum pun duduk luar dulu kan semua ini budaya keluarga Malaysia, amin

RFID PROJEK KRONI

 RFID INI

PROJEK

AMIN

ADALAH KRONI

YANNG BUAT DUIT

JUAL SISTEM

AMIN

Unknown commented on

 "WAJIB DENGAR

 AMARAN GURU INI"

Ari ni di jln TOL isu RFID yg mcm bijik bingai punya lorong...AMIN.. puiii..!! Lorong RFID lansung tak ade kenderaan yang lorong smart tag lansung tak smart lagi lorong jadi sesak...AMIN Smart Tag yang lansung tak smart sesak..AMIN Lorong smart tag dah jadi 2 lane sebab nak bagi lorong ke RFID haramjadah..AMIN. kahakkpuii..!! RFID kena pasang setiap bijik buah kenderaan kalau ada 3 bijik kereta tiga tiga kena pasang dan kena top guna e wallet... kroni haramjadah tua renta jugak yang untung berganda puiii..!! RFID kena tampal kat lampu depan kereta.. AMIN klu keteta ada minor accident tak ke babi RFID tak boleh pakai...AMIN Kalau orang pedajal setiap kereta strecth RFID kat lampu kereta RFID lansung tak boleh guna..AMIN


 Kalai vendor smart tag dan touch n go buat dajal suma bar code RFID dirosakkan tak boleh guna lagi tak ke babi nama nya tu.. AMIN kena buat balik dan sebagainya mesti ada kos kena tambah lagi...AMIN Vendo kroni kroni haramjadah RFID lansung tak ada otak lansung tak fikir ciri ciri keselamatan, ciri ciri vadalisma dan ciri ciri keboleh kemalangan di jlan raya yang menyebabkan RFId tak boleh pakai... Otak kroni nak untung untung dan untung macam haramjadah... lansung tak ambil kita faktor keselamatan.. AMIN Selagi orang tua renta ni hidup rakyat kena jadi susah asal kroni dan anak bini kaya raya... Dasar bangsat...!! KHALAS


Awaiting

SOALANNYA DARI MANA AZAM DAPAT DUIT

 SC tidak dapat menentukan pelanggaran SICDA dalam kes Azam Baki

KUALA LUMPUR – Suruhanjaya Sekuriti (SC) tidak dapat memastikan secara muktamad jika berlaku pelanggaran di bawah Seksyen 25(4) SICDA telah berlaku dalam akaun dagangan membabitkan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Azam Baki.

Menjawab mengenai siasatan yang dijalankan ke atas Azam, badan pengawalselia itu berkata, remit pengaturan SC tertakluk di bawah Akta Suruhanjaya Sekuriti 1993 (SCA), Akta Pasaran Modal dan Perkhidmatan 2007 dan Akta Perindustrian Sekuriti (Depositori Pusat) 1991 (Sicda).

Siasatan ini untuk memastikan sama ada berlaku kemungkinan perlanggaran di bawah Seksyen 25(4) Akta Industri Sekuriti (Depositori Pusat) 1991 (SICDA), yang memperuntukkan bahawa akaun dagangan mesti dibuka atas nama pemilik benefisial atau penama yang diberi kuasa.

“SC telah memuktamadkan siasatannya dan berdasarkan bukti yang dikumpul, SC tidak dapat memastikan secara muktamad wujud pelanggaran di bawah Seksyen 25(4) SICDA telah berlaku,” katanya.

Azam, didakwa terlibat dalam dagangan saham proksi, memberitahu sidang media  awal bulan ini bahawa akaun dagangan sahamnya telah digunakan oleh adiknya untuk membeli saham pada 2015.

Beliau turut menafikan terlibat dalam sebarang salah laku.

Sejurus kenyataan yang dikeluarkan oleh Azam, SC mengeluarkan kenyataan pada 6 Januari bahawa pihaknya akan berhubung dengan Ketua Pesuruhjaya SPRM itu dan pihak yang terlibat untuk mendapatkan penjelasan, dan mengesahkan kenyataan yang dibuat, serta mengumpul sebarang bukti yang berkaitan.


SOALAN KURUN

INI IALAH

DARI MANA

AZAM BAKI

DAPAT DUIT

AMIN

ADAKAH AZAM

ADA KEDAI BUNDLE

KAH KAH KAH

ATAU

AZAM BAKI

TOWKAY JUAL

KUEH PAU

AMIN


DEMO SABTU INI - SOGO JAM 11

 Pemuda Amanah kerah 1,000 ahli turun protes Azam Baki

PROTES jalanan terhadap Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki semakin hangat apabila Pemuda Amanah berikrar mengerahkan 1,000 ahli dalam demonstrasi Sabtu ini.

Peguam parti itu Fadhli Umar Aminolhuda berkata mereka juga merancang untuk menggerakkan kira-kira 10 peguam bagi memantau protes itu.

Beliau berkata Pemuda Amanah menyokong penuh demonstrasi aman terhadap Azam Baki berhubung dakwaan skandal pemilikan sahamnya.

“Kami bukan sahaja menyatakan komitmen untuk kerah seberapa ramai ahli ke Sogo (pusat membeli-belah) tetapi kami juga komited untuk sediakan sekurang-kurangnya 10 peguam pada hari itu.

“Peguam akan menjadi pemerhati dan pastikan tiada apa-apa berlaku yang menyalahi undang-undang supaya demonstrasi aman ini dapat berlangsung dengan teratur selaras dengan prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan,” katanya pada sidang media.

Awal hari ini, wakil 17 kumpulan masyarakat sivil dan lapan parti politik akan mengetuai protes jalanan hujung minggu ini jika tiada tindakan diambil terhadap Azam Baki.

Kumpulan itu menggesa rakyat Malaysia berkumpul di hadapan Sogo di Kuala Lumpur pada pukul 11 ​​pagi Sabtu.

Mereka menuntut Azam Baki ditangkap dan didakwa serta merta selain menggesa SPRM dirombak dan diletakkan di bawah pengawasan Parlimen.

Awal hari ini, Suruhanjaya Sekuriti (SC) berkata ia tidak dapat merumuskan Azam Baki melanggar undang-undang dalam membenarkan akaun dagangannya digunakan oleh adiknya.

Dalam satu kenyataan hari ini, SC memaklumkan ia sudah selesai siasat kes Azam Baki mengikut Seksyen 25(4) Akta Perindustrian Sekuriti (Depositori Pusat) 1991 (SICDA).

Fadlhi dalam pada itu berkata, terdapat juga tekanan terhadap mereka yang berkongsi di media sosial poster demonstrasi itu.

Ini, katanya, merujuk kepada kes aktivis Adam Adli yang dipanggil polis Khamis ini.

Tambahnya, peguam akan menawarkan khidmat pro bono kepada mereka yang menyiarkan poster berkaitan demonstrasi #TangkapAzamBaki.

“Hak kebebasan berhimpun termaktub di bawah Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan.

“Orang muda tidak patut takut untuk menghadiri perhimpunan beramai-ramai Sabtu ini.”

Antara kumpulan masyarakat sivil yang terlibat ialah Sekretariat Solidariti Rakyat (SSR), Liga Rakyat Demokratik, Persatuan Pengundi Muda dan Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia.

Manakala parti politik yang terlibat ialah Muda, Pemuda Keadilan, Pemuda DAP, Pemuda Amanah, Pemuda Harapan dan beberapa lagi.

Minggu lepas Pemuda PKR mengadakan bantahan terhadap Azam Baki di hadapan ibu pejabat SPRM di Putrajaya.

Ia berikutan pendedahan Azam Baki memiliki berjuta-juta saham dalam dua syarikat pada 2015 dan 2016, semasa beliau menjadi ketua unit siasatan SPRM.

Kebimbangan muncul sama ada beliau telah mengisytiharkan saham itu seperti yang dikehendaki oleh penjawat awam selain sumber dana untuk membeli saham tersebut.

Azam Baki sebelum itu menjelaskan adiknya telah membeli saham menggunakan akaun dagangan ketua SPRM, yang bermaksud mereka mungkin melanggar peraturan Suruhanjaya Sekuriti.

Lembaga penasihat antirasuah SPRM minggu lepas berkata ia menerima penjelasan Azam Baki dan mendapati beliau bebas daripada sebarang salah laku.

Ini mencetuskan lebih banyak kemarahan orang ramai, menimbulkan gesaan agar agensi antirasuah itu diletakkan di bawah pengawasan Parlimen dan siasatan bebas terhadap kes itu dijalankan segera. – 18 Januari, 2022.

SOGO 

JAM 11 PAGI

SABTU INI

AMIN

BERDEMO

BAIK UNTUK

DEMOKRASI

AMIN

IKUT C.U.H

CARA

 UNTUK HIDUP

AMIN

IKUT  ATURAN

JARAK SOSIAL

AMIN

PERJUANGAN

MASIH PANJANG

KHALAS


TETAP DI SOGO

 DEMO SABTU INI

TETAP DI SOGO

AMIN

PALING HAMPIR

KE DATARAN

KHALAS

Unknown commented on 

"KITA BERDEMO SABTU INI -

 JAM 11 PAGI SOGO"

Alaa.. boring betul ni gua malas nak join. Nak demo sikit2 sogo takde venue lain ke? Sheraton ke Hyatt ke Marriot ke atau hotel chow kit ke barulah ada variety.

CARA ELAK ADUN KOTE KERAS

 


ELAK ADUN

KOTE KERAS

AMIN

Unknown commented on

 "KES ADUN KOTE KERAS"

Gua rasa ada baiknya sumer calun wakil rakyat menjalani ujian kemagangan sebelum dipilih jd calun. Ujian ni mustilah dibuat dihospital kerajaan dgn rating magang antara -1 hingga 10 dan rekod ujian ini disimpan dibalai polis. 


Sekiranya ada aduan gangguan seksual rekod ujian kemagangan boleh dijadikan asas siasatan. Kalu yg dituduh ujian kemagangan -1(negative 1) tak perlulah diteruskan siasatan kira buang kes. Kalu rating 7 hingga 10 bolehlah diteruskan diasatan. Jimat masa polis kpd kerja2 lain yg lebih berfaedah.

APA ITU LEBERAL

 


LIBERAL IALAH

SOSOK YG TIDAK

AKAN MENERIMA

SEMUA YG DIDENGAR

SEBAGI KEBENARAN

AMIN

TERUTAMA KESAH

YANG TAK MASUK

AKAL FIKRAH

KHALAS

Yeop sepet commented on 

"SURGA DIMANA ?"

Asal tok imam pokaimak kene kecam,yg kecam kene cop liberal.mende liberal tu pun x paham,apa punyer bodo.

TERIMA KASIH BRO CERITA MENARIK

 BRO

TERIMA KASIH

AMIN

CERITA MENARIK

AMIN

SALAH TETAP

 SALAH

KHALAS

Unknown commented on 

"SURGA DIMANA ?"

Imam dah kena pecat apa lgi kau bising... pasal kutuk maki hamun isle kau paling ke depan..AMIN Tuan kau DAP Keling Mabok Yahudi Mabok minum Todi duk diam garu telo tepok tangan tgk melayu liberal mungkin dah jadi athies belasah Isle AMIN Cukup lah jadi anjing suruhan depa semua...!! Berpa juta kau diupah RM hengget kau dapek..AMIN Yg imam dah kena pecat hukum donia dia dah dapek selain tu dia taubat dng Allah itu urusan dia dng Allah ...AMIN 

Sahabat nabi dulu ada yg mabok, zina dan tanam anak perempuan idup idup.. masuk islam sahabat nabi taubat tinggalkan semua tu... Tak ada pulak sahabat nabi yg lain atsu nabi ungkit ungkit perkara yg depa buat dulu dulu tu... So kalau ada otak kau letak kat lutut jadi anjing Yahudi DAP belasah dan hina agama mak ayah kau dulu kau pun tumpang psling terkinja kinja hina Isle... AMIN Dah teruk sangat kau ni KHALAS

DISINI SURGA

 


LAWAN 

PEMBODOHAN

AMIN

Unknown commented on

 "SURGA DIMANA ?"

Surga bawah tapak kaki ibu ni bermaksud jika anaknya benar benar seorang baik, turuti jejak ibunya berjuang. Jika ibunya pejuang seperti shamsiah, marsinah dan 1000 lagi, anaknya jangan gentar. Lawan pembodohan! Surga itu ditempa dari darah.

SURGA DIMANA ?

 


SYURGA DIMANA

AMIN

 DI BAWAH TAPAK

KAKI IBU 

KHALAS

Unknown commented on 

"IMAM AL-PUKULI 

LETAK JAWATAN"

Mengapa pendakwa tidak letak jawatan sedangkan dia juga telah kenakan tindakan kpd lelaki berbaju biru. Yg imam pun guna asas agama untuk tindakan ke atas lelaki berbaju biru. Mengapa ada double standard. Ini faham liberal. Jika tindakan oleh orang agama, mereka adalah pelaku kesalahan, dan lelaki yg baju biru dibela. Sampai ada yg kata x masuk syurga pihak yg mengaibkan lelaki baju biru.


KITA BERDEMO SABTU INI - JAM 11 PAGI SOGO

 Protes jalanan jika tiada tindakan terhadap Azam Baki, kata kumpulan

WAKIL 17 kumpulan masyarakat sivil dan lapan parti politik akan mengetuai protes jalanan hujung minggu ini jika tiada tindakan diambil terhadap Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki berhubung pembelian sahamnya.

Jawatankuasa Bertindak Tangkap Azam Baki dalam satu kenyataan pagi ini menggesa rakyat Malaysia berkumpul di hadapan gedung membeli-belah Sogo di Kuala Lumpur pada pukul 11 pagi Sabtu ini.

Kumpulan itu membuat tiga tuntutan iaitu:

i. Azam Baki ditangkap dengan serta-merta
ii. Segerakan proses undang-undang terhadap Azam Baki
iii. Rombak dan letak SPRM di bawah Parlimen. 

Kenyataan itu turut menyebut setiap pemimpin dan anggota yang berjawatan tinggi harus berhenti bertindak atas kepentingan sendiri termasuk menipu dan menyeleweng untuk terus berkuasa.

“Penyakit rasuah member kesan pedi kepada rakyat pada waktu kos sara hidup serta harga barang giat meningkat. 

“Tambahan pula, rakyat di 8 negeri yang terkesan banjir sedang terhimpit dengan cabaran memulakan semula kehidupan mereka tapa bantuan kerajaan yang mencukupi,” katanya.

Antara kumpulan masyarakat sivil yang terlibat ialah Sekretariat Solidariti Rakyat (SSR), Liga Rakyat Demokratik, Persatuan Pengundi Muda dan Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia.

Manakala parti politik yang terlibat ialah Muda, Pemuda Keadilan, Pemuda DAP, Pemuda Amanah, Pemuda Harapan dan beberapa lagi.

Minggu lepas Pemuda PKR mengadakan bantahan terhadap Azam Baki di hadapan ibu pejabat SPRM di Putrajaya.

Ia berikutan pendedahan Azam Baki memiliki berjuta-juta saham dalam dua syarikat pada 2015 dan 2016, semasa beliau menjadi ketua unit siasatan SPRM.

Kebimbangan muncul sama ada beliau telah mengisytiharkan saham itu seperti yang dikehendaki oleh penjawat awam selain sumber dana untuk membeli saham tersebut.

Azam Baki sebelum itu menjelaskan adiknya telah membeli saham menggunakan akaun dagangan ketua SPRM, yang bermaksud mereka mungkin melanggar peraturan Suruhanjaya Sekuriti.

Lembaga penasihat antirasuah SPRM minggu lepas berkata ia menerima penjelasan Azam Baki dan mendapati beliau bebas daripada sebarang salah laku.

Ini mencetuskan lebih banyak kemarahan orang ramai, menimbulkan gesaan agar agensi antirasuah itu diletakkan di bawah pengawasan Parlimen dan siasatan bebas terhadap kes itu dijalankan segera.

Suruhanjaya Sekuriti berkata ia akan menyiasat Azam Baki. – 18 Januari, 2022.


KITA MULAKAN

KEMBALI POLITIK

JALAN RAYA

AMIN

JADIKAN AZAM BAKI

MACAM KES  1MDB

KHALAS

LAGI LAMA 

AZAM BAKI 

BERTAHAN

LAGI BAIK

AMIN

MACAM NAJIB

NAFI JO LO

ADA HUBUNGAN

DENGAN 1MDB

KHALAS

KE JALAN RAYA

SEBELUM KE

PILIHAN RAYA

KHALAS