Rabu, 10 Jun 2020

ANAK MUDA BERSEDIAANK MUDA

BERSEDIA

RAPTAI

PASCA KOBID
ANWAR AKAN JADI PM

ANGAN ANGAN

BUKAN JENAYAH
 meeting 4 jam, tak ada presscon, positif apa? telor! mesej amat ketara. Abam masih degil nak jadi PM.  -Ive got the number- , bodoh tapi tak tahu kira, ingat 92 kerusi majoriti Parlimen. Tapi lebih bodoh, DAP dan Amanah, tak nak betulkan Abam on 
TIPU 
JANGAN TAK TIPU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 17:38

F

PAS DAN BERSATUAPA HAL NI

LAIN BUNYI

SATU CAKAP INI

SATU CAKAP ITU

MANA YG BETUL

KAH KAH KAHPembahagian kerusi tidak pernah dibincangkan – Khaled

KUALA LUMPUR – Setakat ini belum ada perbincangan antara Barisan Nasional (BN), Pas dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) berhubung pembahagian kerusi, kaedah dan asas pengagihan.

Perkara itu ditegaskan oleh Naib Presiden UMNO,  Mohamed Khaled Nordin.

“Apa yang saya tahu, belum pun lagi perbincangan mengenai pembahagian kerusi, kaedah dan asas pengagihan,” katanya dalam hantaran di Facebook.

Beliau mengulas kenyataan Setiausaha Agung Pas,  Takiyuddin Hassan yang memaklumkan kerjasama politik Pas, BN dan Bersatu semakin mantap, sekali gus memperkukuhkan lagi kedudukan Kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang menjadi kerajaan hari ini.

Katanya, tanpa menghiraukan segala spekulasi pembangkang yang hanya berupa perang psikologi semata-mata, Pas akan terus komited mendukung dan mempertahankan kedudukan kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin bersama barisan Kabinet.

Pas, katanya, yakin parti-parti yang membentuk PN telah bersedia untuk memacu tenaga dan jentera bagi melengkapkan persiapan dan kesiapsiagaan barisan bersama termasuk memuktamadkan pembahagian kerusi bagi menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-15 meskipun tarikh belum diputuskan. – MalaysiaGazette


PUTAR JANGAN

TAK PUTAR

ANWAR JADI PM MINNGU DEPAN

BETUL KE NI

KAH KAH KAHPH umum keputusan rampas Putrajaya minggu depan


PETALING JAYA – Majlis Pimpinan Pakatan Harapan (PH) akan memuktamadkan keputusan mengenai usaha mengambil alih kerajaan kini yang diterajui Perikatan Nasional (PN) dalam tempoh seminggu ini.
Menurut kenyataan bersama kelima-lima pemimpin parti komponen PH, perbincangan mengenainya hari ini berjalan lancar tanpa sebarang perbalahan dan perbezaan pendapat.


KALAU ANWAR

NAK JADI PM 

MINGGU

DEPAN

PASTI GAGAL
KHALAS

AWAS EKONOMI DUNIA PASCA KOBID

AWAS RENTAK

EKONOMI DUNIA

PASCA KOBID


Amerika akan terus

 mencetak dolar


09 Jun 2020 : Era "keistimewaan" dolar AS sebagai mata wang rizab utama dunia akan berakhir. Menteri Kewangan Perancis Valery Giscard d'Estaing membuat ungkapan itu pada tahun 1960-an sebagian besar kerana kecewa, meratapi A.S. yang berlagak merayau secara bebas ke seluruh dunia untuk menyokong taraf hidup kapitalis nya yang lumayan.. Selama hampir 60 tahun, dunia mengeluh tetapi tidak melakukan apa-apa. Hari-hari itu sudah berakhir.

Tertekan oleh kesan pandemi Covid-19, taraf hidup A.S. akan dihimpit seperti sebelumnya. Pada masa yang sama, dunia mengalami ragu yang  serius terhadap kekuatan ekonomi Amerika yang pernah diterima secara meluas. Mata wang menetapkan keseimbangan antara kedua kekuatan ini - asas ekonomi domestik dan persepsi asing terhadap kekuatan atau kelemahan negara. Neraca berubah, dan kejatuhan dolar mungkin tanda akhir.


EKONOMI

KAPITALIS

SEDANG NAZAK


GUNA OTAK FIKIRGUNA OTAK FIKIR
Msia pun dah terkono penyakit fasis.najib la kepalanya, tggal lg najib x ptong misai mcm hitler. Nazi ada yahudi dgn org german liberal parti,kita ada rohingya dgn cina DAP. Nazi ajor german benci yahudi kita ajor melayu benci rohingya.TT kene study psl the milgram experiment. 
Description The Milgram experiment on obedience to authority figures was a series of social psychology experiments conducted by Yale University psychologist Stanley Milgram. - mamat nie kaji psychologi sosial bagaimana satu society bangsa bule jadi genocidal.mak ayoh dia survivor holocaust nazi. 
on 
GERAKAN 
LAWAN FASIS
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 10/06/20

Saya

KEBENRAN IALAH KOYAK TOPENG AGAMA


KEBENARAN IALAH

KOYAK KAN

TOPENG AGAMA
Pulak daa.. kan dulu lu sapport Donald Trump jd presiden Amerika lu tak suka Clinton. Skrg ni lain mcm pulak. Kejap lu support Madey kejap lu support Muidin lama lu support azmin. 
Gua tahu la lu skrang
 support kebenaran
 tp kebenaran tu apa? 
Petai ke tukar tiup.
 on
 GERAKAN LAWAN FASIS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/06/20

A

TIPU JANGAN TAK TIPU


TIPU JANGAN

TAK TIPU

Habis meeting PH Plus. No komen. No pres conf. Apa makna semua ini. Marzuki and Fahmy say semua positif. Hoooit porrrrah. Jangan kelentong laa. Tanya Ahmad Syukri... Amanah and Dap mau Tun. PKR mau Non. 
Warisan sokong Tun. Becoz Non is no more aura. Non pula cakap kita ada hanya 107. Cibai punya Da Ma Chai give me wrong numbers. So what? Semua balik kunci mulut. 
Kah Kah Kah 
on 
GILA KUASA
Publish | Delete | Spam
Unknown
at 15:49

At

DULU KENA TIPU - KELMARIN SEKALI LAGI

DULU KENA TIPU

KELMARIN

SEKALI LAGI
Setelah tipu rakyat..sekarang dgn muka tak malu nk minta balik mandat rakyat.Utk apa ? Supaya dpt tipu rakyat lagi ? Babai 
on 
AMANAH DAP
 TINGGAL ANWAR
in response to
 Anwar yang kenal sangat teguh dengan pendirian nya tak mungkin akak keluar dari PH kami dari Parti Amanah sentiasa bersama- sama berusaha mengekalkan mandat rakyat sehinggalah di khianati oleh tak sri muhyidin yasin maka kami akan berusaha mengembalikan mandat rakyat.. Insha allah.., by Unknown.
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 10/06/20

Pulak d

NGENG NGONG

NGENG NGONG
Bodoh sungguh... 
seluruh warga reformasi DSAI jadi pm9 on 
LAGI CADANGAN
 TOLAK ANWAR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 10/06/20

P

ANTIFA SASARAN TRUMP

SASARAN TRUMP


GILA KUASA
GILA KUASA

Makin jelas wajah sebenar Nuar dan Atok... 
Dua2 gila kuasa! 
on 
AMANAH DAP
 TINGGAL ANWAR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 10/06/20

Berpolitik lah hangpa 
sampai nyawa dekat halqum .. 
on 
AMANAH DAP
 TINGGAL ANWAR

XENOPHOBIA MENCARI JAWAPAN


XENOPHOBIA

MENCARI JAWAPAN


Saya  mahu bertanya : Kenapa  bekas  Ketua Eksekutif Sistem Penerbangan  Malaysia (MAS)   Christoph Mueller dari Munich dan Paul Stadlen penasehat politik Najib dari Syarikat APCO London dipanggil pekerja ekpatriat?

Saya juga ingin bertanya kenapa Sohel Rana, Israfial Hossein dan Shamin Miah dari Dacca dipanggil buruh  asing?

Saya juga ingin tahu  kenapa Budiono Gading, Jarut Kamajaya dan Jiharto Fanji dikenali sebagai buruh haram?

Soalan ini saya kemukakan sebagai salah satu manifestasi dari  sikap xenophobia. Bukan hanya  manifestasi xenophobia tapi ada lagi. Dalam kes Tanah Melayu a.k.a Malaysia sikap tidak suka orang asing – benci orang asing ada   bersangkutan dengan sejarah. Apabila kita rungkai sejarah Tanah Melayu maka kita akan sampai ke tahap persoalan nasional.  Kajian sejarah ini akan memaparkan  persoalan nasional yang saya takrifkan masih belum selesai-selesai.

Saya sering dan selalu menulis dan memperingatkan  para pembaca  tentang persoalan nasional yang  belum selesai. Persoalan nasional yang belum selesai inilah  induk permasalahan  yang wujud di Tanah Melayu a.k.a Malaysia.  Politik dan salasilah politik serta latar politik  kita hari ini ialah persoalan  nasional yang belum selesai.

Kes terbaru yang sedang rancak dibincangkan pada ketika ini ialah kejatuhan kerajaan Pakatan Harapan dan kelahiran  Perikatan Nasional. Ramai tidak sedar. Ramai kurang  arif untuk membaca realpolitik tentang   runtuhnaya Pakatan Harapan. Tidak dapat tidak ianya  juga bersangkutan rapat dengan persoalan nasional yang belum selesai. 

Manifestasi persoalan nasional  yang belum selesai ini sedang menjana sikap benci terhadap pendatang. Pendatang dalam kes ini ialah pendatang lama a.k.a China dan India. Kebencian terhadap pendatang  lama ini   diterjemahkan menjadi  benci terhadap Demokratik Action  Parti (DAP). Parti DAP dianggap China dan India. China dan India di Tanah Melayu ini adalah pendatang yang dibawa oleh Inggeris. Ini fakta sejarah. Khalas.

Kebencian terhadap pendatang ini tenggelam ketika ekonomi rancak berkembang.  Kebencian  ini dibenamkan pada ketika ianya tidak diperlukan. Bila diperlukan maka benci orang asing ini akan muncul merebak.

Apa hubungan persoalan nasional Tanah Melayu  ini dengan  sikap xenophobia terbaru?  Apa sangkut pautnya dengan pendatang halal dan pendatang haram? Apa kaitan dengan  kapal Rohingya?

Ketika  saya menulis – Selasa 9 Jun 2020 -  diberitakan  sebuah lagi kapal Rohingya telah masuk menceroboh ke perairan Langkawi. Dilaporkan seramai  269 warga Rohingya  penumpang kapal ini telah ditahan. Dalam kapal ini ditemui juga satu mayat.

Pencerobohan baru ini amat menarik.  Kali ini kapal yang mereka tumpangi telah dibocorkan. Injin telah dipunah rosak sesampai sahaja mereka ke perairan  Langkawi. Jelas terbukti  pendatang Rohingya ini telah mengumpul pengalaman. Kapal terdahulu yang masuk menceroboh  telah ditahan diberi makanan dan kemudian  ditarik masuk kembali ke laut antarabangsa. 

Bijak. Pendatang haram semakin bijak. Ini sama saperti taktik pendatang haram dari Nigeria. Media Inggeris di London  selalu melaporkan berita kesampaian warga Nigeria  dan warga Afrika. Sesampai sahaja  di lapangan terbang di kota kota Eropah atau diperlabuhan Eropah mereka akan membakar dan memusnahkan pospot dan kad pengenalan mereka.  Mereka terus meminta suaka. Tanpa paspot dan kad pengenalan mereka boleh mengakui bahawa mereka datang dari negara entah berentah. 

Taktik  warga Nigeria dan  warga Afrika ini telah merebak ke Rohingya.

Ops..jangan lupa sejarah. Wajib belajar dari pengalaman sejarah.  Pada 26 April  711 soldadu  Moroko telah berkapal masuk untuk menyerang Sepanyol. Mereka dipimpin oleh Panglima  Tariq Ibni Ziyad. Legenda yang ditulis 400 tahun kemudian mensurahkan  bagaimana sesampai di bumi Sepanyol Tariq telah membakar kapal  yang membawa mereka.

Hakikatnya - para soldadu  tidak ada jalan pulang. Untuk selamat  mereka wajib  mara ke hadapan  dan menaklok Sepanyol. Apakah  si Rohingya ini juga bercadang untuk menakluk Tanah Melayu?  Mustahil.  Ini bukan niat warga Rohingya. Mereka sedang mencari perlindungan akibat dibantai dan diganyang oleh soldadu Myamar dikampong halaman mereka. Amin

Opps… jangan lupa sejarah. Lihat bagaimana Raffles datang ke Temasik pada tahun 1819.  Mengambil alih Temasik dijadikan Singapura. Kemudian membawa pendatang China masuk sehingga   Lee Kuan Yew  berani menganggap pulau  Singapura hak mereka.

Awas!  Inilah  yang saya katakan persoalan nasional yang belum selesai. Pengalaman hilang pulau Singapura masih segar dalam ingatan Bani Melayu.  Kini Bani Melayu sedang melihat Pulau Pinang sedang dalam keadaan yang sama kerana  parti DAP mentadbir Tanjung.  Justeru sikap benci  DAP  a.k.a. benci pendatang ini senang diapi-apikan. 

Tanjung? Mana Tanjung ? Jangan lupa sejarah -  Tanjung Penaga ialah nama asal George Town. Pasti ramai yang tidak pernah mendengarnaya. Saperti tidak pernah mendegar nama  asal Malaysia - Tanah Melayu.

Maka saya tidak hairan apabila Rais Yatim bekas Menteri memberi pendapat dalam tweetnya  yang muncul   pada 1 May 2020 :  “Rohingya ini masa bilanganya kecil memng lunak perangai – pijak semut pun tak mati tpi bila jumlah mereka dah beratus ribu dibahamnya kita. Kaum lain yg dtng ke mari zaman Inggeris 20’an gitu juga akhirnya. Kita sama2lah belajar dri sejarah yg takat ini banyak menyebelahi org luar.”

Hanya mereka yang  bebal sejarah, yang buta sejarah, tak mahu faham sejarah,  tidak tahu asal usul mereka atau cuba dilihat demokartik  - akan gagal  memahami apa makna  pandangan dari Rais Yatim ini.  Atau buat buat tak faham kerana Rais  Yatim berkicau dalam Bahasa Melayu – bahasa yang NGO jarang atau tidak pernah menggunakan.  Untuk saya kicauan Rais Yatim ini ini adalah bukti bahawa  sikap benci kepada pendatang terus wujud.

Terima kaseh kepada Mat Kobid. Semua  terjulur keluar.   Sikap benci kepada pendatang muncul keluar – terbuka luas. 

Maka persoalan timbul apakah sikap yang wajib  kita ambil pada ketika ini. Pada masa dan ketika kita memerangi Covid 19. Pada ketika dunia sedang berkhalwat akibat dari Virus Karona.

Kita tidak perlu berlagak  baik.  Atau pun cuba dilihat penuh kemanusiaan. Apa yang jelas ialah kita wajib menyelamatkan  diri kita dari mati akibat virus Karona. Ini tujuan utama kita.  Kita tak perlu bersandiwara atau  menafkan  akidah ini. Jangan berdulak dalik. Sebagai Matador kita wajib  menangkap tanduk lembu dan patahkan leher lembu itu.

Mengikut pandangan  Richard Dawkins -  Profesor  untuk Pemahaman Orang Ramai Tentang Sains ( for  Public Understanding of Science ) dari Universiti Oxford  - umat manusia – anak semua bangsa -   kita semua  ini  memiliki ‘ selfish gene’ atau gene yang mementingkan keselamatan diri sendiri untuk tujuan menyambung zuriat. 

Gene inilah yang menjadikan kita manusia.Gene ini wujud semenjak bertembongnya pelbagai kimia yang memberi nafas hidup kepada satu sel hingga berkembang menjadi manusia. Gene dan sel ini memberi perwatakan kepada kita sebagai umat manusia.

Sikap pentingkan diri dan  keselamatan diri sendiri  sedang  memaksa kita. Justeru kita  tidak boleh menafikan sesiapa sahaja yang berada  di Malaysia pada ketika ini dari dipantau, dirawat dan diberi kemudahan  kesehatan.   Walau pun mereka kaki tipu  warga Nigeria,  warga Myamar atau  pendatang haram atau halal. Semua wajib dilayan sama saperti  warga  Malaysia -  dibantu dan dipantau. Diberi khidmat kesehatan.

Jangan lupa bagaimana kluster  Tabligh di Jalan Klang Lama menjadi masalah besar. Ini kerana ramai dari ahli tabligh ini pendatang haram.  Apabila  arahan untuk disaring sampai,  ramai para tabligh ini  menghilangan diri. Mereka takut ditangkap imigrisen.  

Hakikatnya kita juga  wajib mengumpul pengalaman untuk tidak  mendikriminasi  pendatang yang halal dan yang haram. Ini bukan kerana kita cinta kaseh sayang pada Mat Bangla atau Neng Indon atau Mat Tabligh. Tidak. Kita lakukan ini untuk menjaga kepentingan diri kita sendiri dari dihinggapi oleh Karona. 

Virus Karona tidak memilih   pedatang haram atau halal. Maka kita wajib menyokong kerajaan Malaysia  mengambil dasar  sama saperti tabiat perangai  Karona – tidak ada diskriminasi.  Jangan ada pendatang haram yang lari menyorok dari disaring. Keselamatan mereka adalah juga keselamatan kita bersama.

Semua ini belum menjawab pertanyaan awal dtentang   kenapa Paul Stadler dipanggil sebagai  pekerja eksptriat. Kenapa Sohel Rana ditakrif sebagai buruh asing dan kenapa Jiharto Fanji dari Semarang diburu sebagai buruh haram.

Dengan kita menggunakan konsep dan istilah ini maka tanpa disedari bahawa kita terjerumus ke dalam perangkap xenophobia.  Istilah ekspatriat ini diwujudkan oleh kaum kapitalis dari Barat. Ini istilah kolonial. Dipaksakan keatas  anak tanah jajahan. 

Kerana kulit Paul  dan James ini putih. Maka mereka tidak pernah diburu untuk dimasukan ke dalam Kem Tahanan  Semenyih. Polis dan Imigrisen tidak pernah menahan mereka kerana mereka duduk di Bangsar atau di Bukit Kiara Hartamas bukan berkumpul  dalam satu flet 15 orang. Hidup sempit berasak-asak di Selayang atau di Selangor Mansion.

Gambar Mat Salleh beratur digari dari Penjara Jinjang ke  Mahakamh Jalan Duta tidak pernah muncul dalam Metro, Berita Harian, Sinar atau Bacaria.  Walau pun  setiap malam  dan malam hujung minggu mereka mabuk sakan di Changat Bukit Bintang. Malah ketika mabuk mereka menyumpah  seranah terhadap polis, kerjaan dan budaya kita. Sayangnya polis kita tidak faham sumpahan itu.

Ramai Mat Saleh yang dipanngil ‘expats’ ini  bekerja tanpa permit kerja. Paling cilaka ialah mereka dibayar berpuluh kali ganda dari Melayu Bumiputera anak watan  Tanah Melayu.  

Tok Bahaman, Tok Janggut, Mat Kilau dan Dol Said telah wafat kalau tidak mereka akan angkat senjata sekali lagi. Mengamok di Bangsar South.

Kenapa ini berlaku?

Pegawai PDRM dan Imigrisen  telah dibelengu oleh budaya kolonial.  Polis kita amat berani minta permit kerja  Mat Bangla atau Mat Indon. Tetapi mereka akan merasa gentar bila melihat kulit John dan Johnny yang puteh. In hasil didikan  budaya pasca kolonial.

Dari sini kita melihat bahawa fahaman xenophobia ini berbeza-beza. Betul.  Fahaman  dan sikap benci terhadap  orang asing, orang lain dan orang bukan orang kita bertingkah-tingkah.  

Sabenarnya benci orang asing  - tidak suka orang asing ini ada hukum dan syarat. Ada asas, pola dan ciri. Serangan Mat Kobid ini menjulurkan semua  keluar.  Apa hukum dan asas kemunculan fahaman xenophobia? Tunggu minggu hadapan. ( TT)
KEPUTUSAN SIDANG PENGARANGSORI BRO
KEPUTUSAN 
SIDANG PENGARANG
TAPI IDEA LANGKAWI 
MEMANG CUN
Yang komen setuju kau letak, yang Tak setuju Tak pulak kau letak? Pirahhh tt yang dah sampai masa calm down. Pi lngkawi tanik jelah tt oii 
on 
NASEHAT NAK MUDA
 UNTUK ANWAR
Publish | Delete | Spam
Cheche
on 09/06/20

Ra

FOKUS ANAK

FOKUS ANAK 

Karma bro, karma sudah sampai, dulu laga lagakan orang lain, dulu atok sukalah laga orang guna kaum agama, sekarang sendiri rasa kan? kah kah kah padan muka, ingat lah setiap perbuatan terkutuk pasti ada balasan, kalau mu kata Najib jahat,
Atok sepuluh kali jahat dari Najib, Atok tok guru Najib, atok tok guru Anwar , atok fokus anak dia, anak beranak Billion kah kah nak simpan mana ? bila kena jawab suatu hari nanti,mati tak aman kah kah kah 
on 
BERSATU 
MAKIN TERBARAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/20

T

APA SUDAH JADI
APAKAH INI

MERENTAS JALAN

UNTUK NAJIB

Musa Aman bebas, pendakwa tarik balik 46 tuduhan 
BEKAS ketua menteri Sabah, Musa Aman dilepas dan dibebaskan daripada semua 46 tuduhan rasuah dan pengubahan wang haram terkait kontrak konsesi balak selepas pihak pendakwaan menarik balik pertuduhan terhadapnya.

Hakim Muhammad Jamil Hussin membenarkan permohonan pendakwaan semasa kes dipanggil untuk pengurusan kes pada hari ini.

Kes ini ditarik balik lebih kurang tiga minggu selepas Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur melepas dan membebaskan anak tiri Najib Razak, Riza Aziz susulan persetujuan penyelesaian di luar mahkamah melibatkan pemulangan sebahagian wang yang didakwa terbabit dalam pengubahan wang haram. 

Semasa sebutan semula kes pada hujung Februari lalu, peguam Musa, Francis Ng memberitahu mahkamah bahawa anak guamnya memfailkan permohonan untuk menggugurkan 46 tuduhan tersebut dengan alasan tiada asas.


BERAT MAKIN

BERAT

KENA PUTAR

KENA TIPU

INI AKHIRNYA

KAH KAH KAH


NERAKA NI APA? ADA PETAI KAT SANA ?

NERAKA NI APA?

KEDAI  PETAI KE ?
Kah kah kah....tetiba lu yg teringat kat anak muda...nk ke jalanan balik ke...lu mmg salah panduan dah malu nak mengaku...nk sokong atuk pun puji takat puji nak melagakan...penghasut ke neraka la... 
on 
GELISAH 
RESAH BERONTAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/20

K

GERAKAN LAWAN FASIS

ANTIFA
SATU KUMPULAN ANTI FASIS
GERAKAN ANARKO 
TANPA STRUKTURE
TANPA KEPIMPINAN
TANPA KETUA UMUM
TANPA MURSIDUL AM
BANGUN MELAWAN 
OMBAK KANAN 


ANTIFA MUNCUL
DARI TRADISI  GERAKAN
BAWAH TANAH ANTI FASIS
ZAMAN HITLER

GERAKAN ANTIFA TERKINI
 MAKIN AKTIF
DI EROPAH DI AMERIKA

MEREKA MENGAMBIL
BAHAGIAN DALAM
BANYAK AKSI
DI EROPAH

DEMO ANTI KAPITALIS
DEMO ANTI LEBUH RAYA
DEMO LAWAN  FASIS
DEMO ANTI KEGANASAN POLIS
DEMO ANTI NUKLEAR

BAJU HITAM
TOPENG HITAM
BANDABA HITAM
ADALAH TANDA ANTIFA

ANAK ANAK MUDA
PUNK DAN COUNTER CULTURE
MENJADI PENYOKONG SETIA 
ANTIFA

TERKINI
BILA DEMO
BLACK LIVES MATTER
MEREBAK DI AMERIKA
HAMPIR SETIAP KOTA
DI AMERIKA
ANAK MUDA  TURUN BERDEMO
ANTI KEGANASAN POLIS
WARGA ANTIFA
TURUT BERDEMO

DEMO BLM
TELAH MEREBAK 
DARI AMERIKA
KE KOTA KOTA EROPAH
LONDON PARIS BERLIN
HINGGA KE MELBOURNE
AUSTRALIA

INI SAMA SAPERTI
ZAMAN ANTI PERANG VIETAM
TAHUN 60-70'AN
DIZAMAN PRESIDEN NIXON

KINI AMERIKA 
DIBAWAH TRUMP

LANGKAH TRUMP
CUKUP MOLEK

PRESIDEN TRUMP
MENUDUH SECARA MELULU
DIBELAKANG DEMO  INI
ADALAH ANTIFA

MAKA FACE BOOK
MENGAMBIL LANGKAH
MEMADAMKAN SEMUA
FB YANG MEMILIKI
JARINGAN DENGAN ANTIFA
DI SELURUH DUNIA

TERMASUK
GENG SKINHEAD 
DAN 
MAT PUNK
DAN
MAT SCOOTER 
DI MALAYSIA

KEMARAHAN 
ANAK MUDA 
MAKIN MEREBAK

ANWAR KELUAR PARTIANUAR KELUAR 

PARTI
Mahathir dah berapa keluar parti, kita tunggu Anwar pula keluar parti baru kita tahu pendirian perjuangan mereka, kalau begitulah pendirian perjuangan mereka akhirnya mereka akan jual agama bangsa dan negara kepada orang lain 
on
 AMANAH DAP 
TINGGAL ANWAR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 09/06/20

ak

LEPAS MUSA AMAN NAJIB KE ?

LEPAS MUSA SAPA

Musa Aman bebas, pendakwa tarik balik 46 tuduhan BERITA MEHYUSUL


FIKIR BAIK BAIK


FIKIR BAIK BAIK
Tak tahulah siapa khianat, agak2 klu tuk onyang tak letak jawatan blh jadi ke tsm jadi pm ke 8,fikir2lah puncanya,apa2 pun terbaik alhamdulillah kerajaan pn dpt mentadbir negara dgn baik terutama waktu covid 19 ni,klu ph tak tahulah,nak bantu rakyat jauh sekali, tak dapat nak bantu mcm2 hutang klr, alasannn 
on 
AMANAH DAP
 TINGGAL ANWAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/20

Ap

GILA NAK JADI PM

GILA NAK JADI PM

Agar negara Malaysia kekal di tadbir olih PM yg ada ni sahinggalah PRU 15 nanti.ln Sha Allah. Aamiin x 3. 
on 
AMANAH DAP
 TINGGAL ANWAR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 09/06/20


Tu lah orang yg suka mengigau, UTK mendapatkan tempat juga nak jdi PM. 
on 
AMANAH DAP
 TINGGAL ANWAR
Unknown
on 09/06/20

Nampaknya kerajaan Ma