Khamis, 4 Julai 2019

ENTOTUS ISLAMIKUS

ENTOTUS 

ISLAMIKUSbr />

---------

SEMUA BERDOA MADEY MATI CEPAT


SEMUA BERDOA

MADEY

 MATI CEPAT
Utama A A Bekas presiden Umno, Najib Razak, berkata parti itu memerlukan pemimpin berpengalaman dan berwibawa untuk mengukuhkan semula pertubuhan berkenaan. Oleh sebab itu, kata Najib, Dr Ahmad Zahid Hamidi diyakini dapat mencapai matlamat tersebut selain memberikan kepemimpinan yang diperlukan bagi memantapkan Umno. 
- Jadi saya sokong Zahid kembali sebagai presiden parti,” katanya kepada media di lobi parlimen hari ini. Najib yang juga bekas perdana menteri ditanya mengenai komen Presiden PKR Anwar Ibrahim yang menyifatkan keputusan Ahmad Zahid menamatkan cutinya sebagai presiden menunjukkan Umno belum mantap di bawah kepemimpinan Mohamad Hasan. 
Kahkahkahkah ahakahak ahak ahakkk. 
Wayang tige abedul.kahkahkahkah. Jibuyyy harap wakjait jd pm. Wakjait sudah lama kawtim sama toksyeikhh sejak 1998. Toksyeikh pun sudaaa laalalalalamaaa kawtim sama jibbui dn osmah.kahkahkahk. Harappan agarrr pru15 menang balikkk..sbb kombain ini dua ekor tok syeikh sama wakjait. Ajib dan osmah gumbira 
on
 SIAPA TAHU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 16:48

mer----------

SUSUN DAN LAWANJANGAN SONGEL

SUSUN LAWAN
Nak rayakan apa tu?
 Kami rakyat marhaen ni apa pun tak berubah. Makan pun makin mahal. 
Gaji makin sama. Kena kejaq lhdn sama jugak. Ptptn punya diskaun pun auta. Rayakan syok sendiri ka?? 
on 
MERAYAKAN YANG BERANI
Publish | Delete | Spam
Salem
on 04/07/19

&qu


---------

ADA GERAN TANAH


ADA GERAN TANAH

UNTUK BUAT

CHALET

DARI KERAJAAN

 SELANGOR

ITU SAJE 
Tak suka jamal 
jangan tulis pasal jamal lah bro.
 Kan hidup ni dibeti pilihan? 
Kahkah kah 
on 
SIAPA TAHU
Publish | Delete | Spam
Hudbenseman
at 15:17

Ta


-----------

BACA LAGIBACA

https://www.malaysiakini.com/columns/482316

Justeru kaum Zionis sedang bekerjasama dengan kaum Wahabi.....

BENAR!!!
saya sudah baca berita2 dari berbagai sumber sejak 4-5 tahun dulu tentang hal yg berkaitan dgn ini...
SukaBalas14j
Halim Saad
Kerana takut pengaruh Iran di Yaman, maka Arab Saudi bersama regim Zionis dan Amerika sanggup menyerang Yaman sehingga beratus ribu rakyat Yaman yg tidak berdosa terkorban

------------

WAHYU GUA TEMPURUNG

WAHYU 

GUA TEMPURUNG
Gua masuk Guar Temperung!! 
Cari Ilmu baru. Sudah baca cerita....Gua...Gua...berbagai ilmu. 
Ada yang datang dari bunyi tikus. Ada ilmu dari nyanyian angin. Ada juga dibawa oleh injil!! Kalau orang Arab boleh dapat. Apa kurangnya pahlawan jual ikan!!! 
on 
SIAPA TAHU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 16:48

Uta


-----

SIAPA TAHU
SIAPA TAHU
DIMANA IKAN TONGKOL MENGHILANG
APAKAH MASIH DI SUNGAI BESAR
APAKAH MASIH DI KUALA SELANGOR
MASIH DI SEKINCHAN
WARGA PEGAWAI  KERAJAAN SELANGOR
DAN
RAKYAT MALAYSIA
GIAN MENUNGGU AKSI
JAMAL IKAN TONGKOL

----------

TENGKU FRAUD
SEMUA  CERITA

BOCOR

SEMUA RAHSIA

DIBONGKAR

Tengku Adnan arah saya tolong pemaju, kata bekas datuk bandar KL

BEKAS menteri Wilayah Persekutuan Tengku Adnan Tengku Mansor dua kali meminta datuk bandar Kuala Lumpur menangguhkan pembayaran pemaju bagi penjualan dua plot tanah milik Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur diberitahu hari ini.

Pemaju tersebut, Aset Kayamas Sdn Bhd, dikatakan mempunyai hubungan rapat dengan Tengku Adnan semasa beliau jadi menteri.

Bekas datuk bandar Mhd Amin Nordin Abdul Aziz memberitahu mahkamah, Tengku Adnan terlibat dalam penangguhan bayaran dan mengaitkan Aset Kayamas dalam perbicaraan rasuah RM2 juta bekas menteri itu.

Tengku Adnan dituduh menerima RM2 juta dari pengarah Aset Kayamas, Chia Kin Kong yang dimasukkan ke dalam akaun bank Tadmansori Holdings Sdn Bhd. Tengku Adnan adalah pemegang saham terbesar dalam Tadmansori Holdings.

“Dalam surat pertama bertarikh 26 Ogos 2015, Aset Kayamas memohon menangguhkan pembayaran 10% pertama penjualan tanah untuk tiga bulan dan mengurangkan harga bagi dua plot tanah itu. 

“Harga bagi dua plot tanah di Bandar Tun Razak dibeli oleh Aset Kayamas sebelum saya jadi datuk bandar dan ia diluluskan oleh menteri.

“Menteri menulis nota meminta saya pertimbang permohonan mereka (tangguh bayaran),” Amin beritahu mahkamah.

Bayaran pertama berjumlah RM2.36 juta. DBKL setuju untuk menangguhkan bayaran 10% daripada jumlah tersebut sehingga Disember 2015, tambah Amin.

Pada Februari 2016, Aset Kayamas sekali lagi menulis surat bagi permohonan serupa.

Amin menerima surat tersebut yang disertakan dengan nota dari Tengku Adnan yang meminta beliau setuju untuk menangguh bayaran dan mengurangkan harga tanah daripada 20% kepada 10%.

“Sekali lagi kami benarkan permohonan itu. Saya terpaksa ikut arahan kerana beliau adalah menteri,” kata Amin.

Ketua peguam bela, Tan Hock Chuan meminta Amin menjelaskan apakah beliau sebagai datuk bandar ketika itu mempunyai kuasa untuk membuat keputusan seperti itu.

“Mungkin, tetapi saya tak berani nak buat keputusan,” katanya.

Amin meletak jawatan pada September tahun lalu.

Tengku Adnan dituduh menerima RM2 juta dari Aset Kayamas pada 14 Jun 2016. Tuduhan di bawah Seksyen 165 Kanun Keseksaan membawa hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Ketika perbicaraan semalam, timbalan pendakwa raya memberitahu mahkamah RM2 juta itu adalah untuk kempen politik.

Tengku Adnan, bekas setiausaha agung Umno dan juga ahi Parlimen Putrajaya, dihadapkan dengan satu lagi tuduhan menerima rasuah berjumlah RM1 juta dari ahli perniagaan, Tan Eng Boon untuk menaikkan ratio berkaitan plot pembangunan di Jalan Semarak pada 2013.

Perbicaraan bagi kes ini akan didengar pada September. – 3 Julai, 2019.

HARI HARI

AKHIR SAEKOR

TENGKU FRAUD
------------

PEMANASAN GLOBAL JADIKAN AJENDAMELAWAN

PEMANASAN 

GLOBAL

AJENDA 

ANAK MUDA

Umur mengundi turun, parti politik kena berubah, kata penganalisis

LANDSKAP politik Malaysia berubah dari segenap segi apabila umur layak mengundi diturunkan daripada 21 ke 18, kata penganalisis dan aktivis politik.

The Malaysian Insight difahamkan daripada data rasmi Putrajaya, terdapat lebih 1.5 juta bakal pengundi baharu yang layak mengundi sekiranya umur kelayakan mengikut Perkara 119(1) Perlembagaan Persekutuan. Mereka berumur antara 18-hingga 21 tahun.

Kumpulan pengundi baharu itu akan memaksa parti politik bukan saja perlu mengubah gaya dan bahasa berpolitik tetapi harus juga menukar naratif perjuangan, kata mereka.

Aktivis politik Hishamuddin Rais berkata parti politik baik pemerintah atau pembangkang tidak lagi boleh menyajikan pengundi dengan agenda lapok atau manifesto pembangunan.

“Tidak boleh lagi manifesto pasal jambatan belum siap… bukan manifesto lima tahun sahaja untuk dapatkan undi semata-mata” katanya kepada The Malaysian Insight.

Jelas beliau, parti politik harus membentangkan satu tawaran masa depan jangka panjang yang menjangkau beberapa generasi, selain mesti kreatif berpolitik.

“Parti politik perlu lebih meluas memikirkan isu pemanasan global misalnya dan bukannya hanya jaja isu ke masjid atau isu halal haram memberi ucapan Hari Natal,” katanya.

Parti politik membentuk naratif baharu dengan perlu mengambil kira kehendak pengundi muda yang baru melepasi alam persekolahan, tambah pensyarah politik Dr Tunku Mohar Tunku Mohd Mokhtar dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

“Cabaran kepada parti politik ialah bagaimana untuk menarik sokongan dari pengundi-pengundi baru ini. Parti-parti perlu juga mengambil kira minat dan sokongan mereka,” katanya.

Dalam pada itu, pensyarah di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Dr Mazlan Ali berkata demokrasi di Malaysia maju selangkah dengan turunnya umur layak mengundi sekaligus mendidik anak muda jadi lebih matang.

“Kita akan melahirkan pelapis dan generasi kini cepat matang. Malaysia juga akan lahirkan pemimpin muda kerana mereka menerima pendedahan lebih awal,” kata pensyarah kanan Bahagian Politik dan Polisi Awam di Sekolah Perdana, UTM.

Mazlan juga berpendapat pendedahan politik dan kenegaraan harus pula diberikan lebih awal kepada bakal pengundi berumur 18 tahun ini.

“Mereka perlu didedahkan dengan apa itu negara, apa itu sistem demokrasi berparlimen dan sebagainya seawal 16 tahun, atau tingkatan 4. Itu asasnya.

“Jika tidak mereka ibarat boneka dan hanya bergerak mengikut gerakan-gerakan tertentu,” katanya.

Dalam pada itu, pensyarah politik dan budaya di Universiti Malaya Dr Awang Azman Awang Pawi melihat parti pembangkang akan lebih mudah mendekati golongan muda yang umumnya tidak puas hati dengan kerajaan berhubung isu pendidikan dan pekerjaan.

“Kemahuan generasi muda ini lebih pada soal pendidikan dan pekerjaan. Ini antara janji manifesto yang belum kerajaan tunaikan.

“Kesannya, ia memberi krisis kepercayaan generasi muda kepada Pakatan Harapan,” katanya.

Bagaimanapun Mazlan berpendapat kerajaan ada kelebihan mendekati golongan muda ini kerana menguasai jentera dan institusi awam.

“Kerajaan mudah untuk buat program dan dekati dengan mereka,” katanya.

Minggu lalu, Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Azhar Azizan Harun berkata usul pindaan Perlembagaan Persekutuan untuk menurunkan umur layak mengundi daripada 21 kepada 18 tahun akan dibentangkan di Dewan Rakyat pada sesi yang sedang berlangsung minggu ini.

Sidang Dewan Rakyat bagi mesyuarat kedua penggal kedua Parlimen ke-14 ini dijadual berakhir pada 18 Julai. – 4 Julai, 2019


ANAK MUDA

BOSAN DENGAN

AJENDA

HALAL HARAM

-------------

TUAN HAJI MENTAL


CONTOH 

TERBAIK

HAJI MENTAL
Add caption


Gantung sampai mati saya tak peduli, kata Tajuddin

 Parlimen Pasir Salak  Tuan Haji Tajuddin Abdul Rahman menegaskan tidak akan menuruti keputusan Timbalan Speaker Dewan Rakyat Nga Kor Ming yang menggantung kehadirannya selama empat hari bermula hari ini susulan pertelingkahan ketika sesi perbahasan, hari ini.

Bekas timbalan menteri pertanian dan industri asas tani itu berkata keputusan Nga itu tidak dikuatkuasakan terhadapnya, dan beliau bebas untuk menghadiri persidangan dalam tempoh itu.


TUAN HAJI

SAKIT OTAK

GILA TALAK

BUKAN HILANG

BINI TAPI

HILANG KUASA
---------

MERAYAKAN YANG BERANI

SIAPA INI?

SIAPA ANAK MUDA INI
DALAM DEMO BERSIH KE BERAPA? 
 TIDAK JELAS
SIAPA ADA MAKLUMAT
SILA HUBUNGI TUKAR TIUB
MASANYA TELAH SAMPAI
UNTUK KITA MERAKAM SEJARAH
UNTUK KITA SEMUA MENGENALI
DAN 
MERAYAKAN
SOSOK SOSOK BERANI
YANG TURUN KE JALAN RAYA
BERSAMA SAMA SEJARAH
MENJATUHKAN 
NAJIB ROSMAH
DAN
UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION
---------

BODOH TIDAK BERJANGITNASIB KITA BAIK

BODOH 

TAK BERJANGKIT
wow..ni terbaik..gua mohon agar ketua pengarang ni buat buku mengenai bab sekolah pemanasan tu dan dijual dan diiklankan di tolol tiub ini..kalo isham begitu tolol utk faham,barangkali ada ramai lagi yg mahu faham..bodoh bukan penyakit berjangkit..org kaya pernah berkata bhw pemasan global disbkan org miskin yg duduk dikampung..teori nya mcm ni..si miskin kerja dikampung, malam tak buat apa melainkan jimak berjimak bersetubuh,maka si miskin melahirkan anak ramai..
utk memberi mkn anak yg ramai maka si miskin yg keje kampung mula meluaskan kebun, menanam lebih byk padi, mengunakan lebih byk baja dan racun yg dibekalkan kerajaan yg dibeli dari syarikat2 yahudi koch and koch..anak2 juga perlu minum susu tambahan yg dibeli dari kedai runcit..bukan semua tetek bole menghasilkan susu dgn banyak utk anak yg ramai..anak2 perlu baju seluar..ini baru satu family, belum lg family2 yg mengamalkan sunnah yakni meramaikan anak utk meramaikan umat muhammad..semakin lama semakin berkembang dan 
on 
MERAYAKAN 
WARGA MISKIN KOTA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 02/07/19

Jang
---------

MARI BERTARUH


MARI BERTARUH
bertaruhkan juga 
samada anwar jd 
perdana menteri atau tidak.. 
on 
TER NOWW 
TER KINI TER HOTT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 02/07/19

wow
-----------

TERUSKAN LAGI


TERUSKAN LAGI

Gua sokong dan suka blog brader..TT...kepade melayu kayu yang berlagak nak jadi ularmak or mofti pak arab, klau korang tak suka baca...korang bole belaaah..siall...pi duk lagi ngaji kat pondok kemudian korang bole jadi macam eddy wang pas pis pus..
yang suka cari salah dan dosa orang lain pas tu duk mencuri tapi duk kata dapat derma pak arab sama macam najib setan umno....fuck you all melayu kayu..!!!!brader tt kau jangan layan melayu2 kayu ni...takut nanti kau pun jadi sakai mereng pulak...teruskan agenda anak semua bangsa malaysia baru....
khalas bro tt. 
on 
TAK SUKA 
JANGAN BACA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 03/07/19

Tt.. ak-------

YA USTAD!

YA USTAD
TaT ..kok guno mato kambing ..
apo hookkom nyo ..
yg den tau 
kambing tak leh masok kobon. 
on
ENTOT SAPERTI PERANG
 SEMUA BOLEH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 02/07/19

b--------

JANGAN FITNAHJANGAN FITNAH
Apa masalah Nik Nazmi ni? 
kantoi sebab ada kemut keliling
 atau sebab dia pun ada main bontot haziq?
 atau pisang dia pahit? 
sebab tu bini dia tak suka. kah kah kah! 
on
 SUPREME LEADER
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 03/07/19

Tt..
--------

MAT NGOK


MAT NGOK

HIDUP INI ADA PILIHAN
TAK SUKA TV BOLEH TUTUP TV
TAK SUKA UTUSAN JANGAN BACA
TAK SUKA FILEM JANGAN TONTON
TAK SUKA BLOG JANGAN LAYAR
KHALAS.
Lol takkan pulak tt pun jd mcm menteri  -- tak suka malaysia jgn duduk malaysia?? -. Apa punya turrrtt.. Relax sudah. Kata open.. Terima la kutuk ka apa. 
Porahhhhhhh 
on 
TAK SUKA 
JANGAN BACA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 03/07/19

Takpe


-----------