Selasa, 14 Julai 2020

FREE FLOW

YA RE TARD

ENTOT DARA ENTOT DARA
BERKALI KALI
TAK PECAH PECAH 
TAK LETIH KE
KALAU TERUS  KETAT SELALU
TAPI AMAT MENARIK 
DI SYURGA 
TAK ADA PUB
TAK ADA  BAR
INI TINDAKAN BIJAK
 LANGKAH TERBAIK DI SYURGA
ALLAH SEDIAKAN LAUTAN ARAK
FREE FLOW
HAJAR SIKIT TOWKAY  YANG
NAK UNTUNG BANYAK 
JUAL TIGER MAHAL GILA
MACAM DI CHANGKAT BUKIT BINTANG
AMIN


14 JULAI KEPALA DIPENGGAL


SELAMAT

MENYAMBUT

HARI 14 JULAI
 HARI INI KITA

MEMPERINGATI

CARA TERBAIK

UNTUK MEMENGGAL

KEPALA  KAUM FEUDAL YANG ZALIM

DAN 

KAUM AGAMA

YANG JUAL AGAMA TIPU ORANG KAMPONG

AMIN 


KES MAT LEEGAM PANTAT KUALI

YB PANTAT KUALI

Ahli Parlimen Baling harus mohon maaf kepada semua rakyat

SAYA berasa amat kesal dengan sindiran berbaur perkauman dan seksis oleh Ahli Parlimen Baling Abdul Azeez Abdul Rahim terhadap Ahli Parlimen Batu Kawan Kasthuriraani Patto semasa persidangan Dewan Rakyat tempoh hari.

Kenyataan Ahli Parlimen Baling itu jelas mendedahkan sikap sebenar beliau serta membuktikan bahawa mereka masih meneruskan tradisi pemerintahan Barisan Nasional masa lalu yang mempunyai kecenderungan perkauman dan seksis.

Perkara ini juga menunjukkan bahawa wakil rakyat Kerajaan Perikatan Nasional tersebut memberi keutamaan kepada warna kulit seseorang, tanpa menyedari bahawa beliau berdiri di dewan yang mulia ini mewakili semua bangsa, agama dan warna kulit yang telah mengundinya dan bukannya mereka yang berkulit cerah sahaja.

Tindakan ahli Parlimen Baling telah mengkhianati semangat muhibah negara.

Parlimen juga tidak boleh bertolak ansur atau membenarkan kata-kata penghinaan yang berbaur rasis dan seksis. Ahli Parlimen Baling juga dengan ini telah melanggar Artikel 8 (2) Perlembagaan Persekutuan yang melarang sebarang bentuk diskriminasi atas dasar gender, bangsa atau agama.

Perdana menteri dalam kenyataan sambutan Ulang Tahun ke-50 Rukun Negara menyatakan bahawa, “Kita berasa bangga menjadi warganegara Malaysia walau apapun kaum, agama, dan warna kulit kita kerana kita mempunyai jati diri yang sebahagiannya dibentuk oleh prinsip Rukun Negara”.

Tetapi apa yang berlaku semalam telah menunjukkan ahli Parlimen Baling tidak menghormati Rukun Negara.

Perkara ini adalah serius. Adakah perangai dan tindakan yang anti-Rukun Negara ini mencerminkan budaya di kalangan wakil rakyat PN?

Ahli Parlimen Baling telah menarik balik komen tersebut, tetapi beliau juga dituntut untuk memohon maaf secara terbuka kepada ahli Parlimen Batu Kawan serta semua rakyat Malaysia atas perangai yang mengkhianati semangat muhibah negara. – 14 Julai, 2020.

Senator YB Lim Hui Ying 

MAT POLI DAN MAT TIKUS

MAT POLIS 

DAN

MAT TIKUS
Aku dah cakap, tikus2 tua wajib dikuburkan dari terus jadi yb dlm pru15 nanti. Cara tikus tua berbahas mmg tak ada nilai intelek. Bersorak terpekik terlolong mcm ungka dlm hutan. 
 
Pasca covid19 ramai rakyat b40 yg terkesan dgn beban ekonomi, tapi tikus2 ni dpt byk gaji dan elaun untuk terpeking terlolong bersuka ria dlm dewan rakyat mcm takde apa2 yg penting utk dibincangkan bagi masa depan negara. 
on 
TAHAP PANTAT 
YB MALAYSIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 13/07/20

M&#

DAH LAMA NAK TUTUP


DAH LAMA NAK TUTUP

TAPI  ADA LEBIH

50 RIBU PAGEVIEW

SATU HARI

tutup je la blog ni, mat KASI. 
di janda baik ada bomoh boleh buat sampai tumbuh balik pisang yg kena KASI. 
on 
ADA APA 
28 JULAI
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 13/07/20

mat

ADA APA DENGAN BIRAS


APA PULAK

DENGAN BIRAS
Hisham kahwin dengan Azlina, adik Azlina bernama Nurul kahwin dengan Khairi, Khairi ialah BIRAS Hisham 
on 
SAPA TAU
Publish | Delete | Spam
hamim
on 14/07/20

Kahka

AZEEZ PANTAT LEEGAM MINTA MAAF


PANTAT

MEMANTAT

DI PARLIMEN

Kenyataan 'gelap' merujuk kepada tempat duduk, kata Abdul Azeez

AHLI Parlimen Baling Abdul Azeez Abdul Rahim memohon maaf berhubung kenyataan “gelap” namun mendakwa ia merujuk kepada tempat duduk dan bukan ditujukan kepada sesiapa.

“Saya tak berniat untuk panggil sesiapa ‘gelap’ sebab saya pun gelap,” katanya.

“Selama 2 tahun, saya pun duduk di situ (merujuk kepada tempat duduk Kasthuriraani Patto) dan kawasan itu gelap, biasanya Speaker tak nampak kita.

“Komen saya semalam merujuk kepada kawasan yang gelap dan saya mahu netizen tahu tentang ini. Namun begitu saya minta maaf tentang kenyataan itu,” kata Abdul Azeez, yang turut diarahkan memohon maaf dan menarik balik kenyataan itu oleh speaker yang baharu dilantik Azhar Azizan Harun.

Beliau memohon maaf kerana kenyataan “gelap” yang dibuat pada hari pertama persidangan Dewan Rakyat di Parlimen pada Isnin.

Beliau memohon maaf kerana kenyataan “gelap” yang dibuat pada hari pertama persidangan Dewan Rakyat di Parlimen pada Isnin.

Kasthuri Patto (Batu Kawan-PH), yang menjadi sasaran kenyatan itu berkata ia juga meruakan penghinaan terhadap wanita.

“YB Baling bukan sahaja kata saya gelap, dia juga minta saya pakai bedak,” kata Kasthuriraani.


INILAH TAHAP

YB KITA

AMAT BIJAK

MENCARI

PANTAT 

UNTUK

MEMANTAT

DALAM GELAP

TANPA

MEMAKAI BEDAK

AMIN

PANTAT LEEGAM


PANTAT BELANGA
PANTAT KUALI
PANTAT BELANGA 

 GADUH DENGAN

PANTAT KUALI

PANTAT KETAT

YB KULIT ITAM


YB AZEEZ LEEGAM


YB KASTURI PATO 

CARA PAKAI BEDAK

PAKAI BEDAK 


MUKA ITAM

JADI PUTEH


BIRAS TER NOWW BUKAN TERJANDA

BIRAS TERNOWW

BUKAN TERJANDA
Kahkahkah cerita biras pulak.biras kau ke sakai? Dari side mana? Kerajaan atau pembangkang?
 on 
SAPA TAU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/07/20

Kah

ADA APA INIADA

APA

PADA

MOKHTAR SENIK DI NASEHAT
ENTA IKUT

ABANG NON

lebaimok.. hang ungkit ka... lebai2 pesatuan musti cakap - enta kena angkat kaki. enta nie bala -... hang ungkit sbb nak soladiriti mereka kah? mmpi pancut tengok anjing tt beromen ka hang nie..? satu nak pesan la, hang jgn masuk jim, klu perangai pelek2 nie, hang kena join bang non... 
on 
KENAPA 
MOKHTAR SENIK
 BERSUARA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 13/07/20

Hi

SAPA TAU
SAPA

TAHU

APA ITU

BIRAS
SPOT ON BULLSEYE
SPOT ON BULLSEYE

PAKISTANI SAID

BE PATIENCE

Hisham I believe in REALITY based on FACT and TRUTH. It is crystal clear that SUPERFICIALITY breeds HYPOCRISY. When HYPOCRISY is EXPOSED, there will be washing of dirty linen in the public. 
on 
KENAPA
 MOKHTAR SENIK 
BERSUARA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 13/07/20

Sa

BERAT MAKIN TAK STABIL
BERAT TAMBAH

BERAT

REBUT KERUSI

MAKIN KACAU

MAKIN KOBID

MAKIN HILANG

PEKERJAAAN

MAKIN TAK STABIL

Adakah Umno akan serah kerusi kepada Bersatu?

BAIK tahun ini atau tahun depan, pilihan raya umum lebih awal sebelum mandat berakhir pada Julai 2023 nampaknya sudah tidak dapat dielak.

Barisan Nasional (BN), gabungan dalam Perikatan Nasional (PN) dengan jumlah ahli Parlimen paling banyak iaitu 42 orang, cenderung mahukan pilihan raya semula dan boleh menyebabkan ia berlaku hanya dengan menarik diri dari kerajaan.

Kenyataan oleh pemimpin kanan Umno antaranya timbalan presiden Mohamad Hasan dan naib presiden Ismail Sabri Yaakob baru-baru ini mengenai kerajaan Perikatan tidak stabil menguatkan lagi spekulasi pilihan raya sudah tidak dapat dielak.

Apa yang tinggal ialah rundingan kerusi dalam Perikatan.

Perikatan terdiri daripada Bersatu (32), BN (42), PAS (18), Gabungan Parti Sarawak (18) dan empat wakil rakyat bebas dari Sabah dan Sarawak.

Walaupun kerajaan diketuai oleh presiden Bersatu Muhyiddin Yassin, parti itu hanya ada tujuh kerusi asal yang dimenangi atas tiket Pakatan Harapan dalam pilihan raya umum 2018.

Baki 25 kerusi ialah wakil rakyat yang belot dari Umno (15) dan PKR (10), yang diketuai bekas timbalan presidennya yang dipecat Mohamed Azmin Ali.


JENG JENG JENG

APA AKAN JADI

REBUT KERUSI

LAWAN GADUH 

KAH KAH KAH

YA AMIN 


PISANG ABAM POWERPISANG ABAM

POWER
Pisang Tar Snake x power cam Abam,..,
Tar Snake cuba julur tapi tak nampak...
yang nampak lighter Cricket..
apa punya pisang..
KAKAKAKAKAKAAKKA 
on 
KENAPA 
MOKHTAR SENIK 
BERSUARA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 13/07/20

M

YAALAH YAALAH YA HABIBI

YALAH YAHABIBI
Arab tu Islam ..Islam tu Arab lah ..lu tak caya lu tinggok Alfadil Tuan Guru Moktar Senik. Arab ni berserban, misai, janggut, jubah, tak pakai spender, minom kenching onta, biawak dab, nampak pompuan mcm nampak pantat ..ngerjekan pompuan sampai LOHE .. 
on 
JANGAN JADI ARAB
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 13/07/20

Pis

BERITA KERAMATPENGANGGUR

GRADUAN MUDA

PENANAM ANGGUR

HILANG KERJA 

SILA SIMPAN 

BERITA KERAMAT INI 

PARA WARTAWAN 

WAJIB ADA REKOD

BERITA INI

 


Isu pengangguran pulih akhir tahun ini – PM

KUALA LUMPUR – Pasaran buruh dijangka mulai pulih pada akhir tahun ini berikutan langkah kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan yang membolehkan operasi perniagaan dibuka sepenuhnya pada 10 Jun lalu,

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin berkata, dalam usaha menangani kadar pengangguran yang semakin meningkat, kerajaan telah memperuntukkan hampir RM15 bilion melalui Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) dan Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) untuk dapat membantu hampir 3.3 juta rakyat yang terkesan dengan Covid-19.

Antara inisiatif tersebut adalah seperti Program Subsidi Upah, Program Insentif Pengambilan Pekerja dan Bantuan Latihan.

Selain itu, kerajaan melalui Majlis Tindakan Ekonomi sedang dalam proses penyediaan pelan pemulihan ekonomi bagi jangka panjang dan akan dibentangkan pada bulan Oktober 2020.

Antara lain, ia akan memberi tumpuan kepada penambahbaikan dalam pasaran buruh, reformasi institusi awam dan kerangka urus tadbir serta pelaksanaan pendigitalan dan Revolusi Perindustrian Keempat.

Di samping itu, tambah Muhyiddin, pelbagai langkah yang akan diperkenalkan dalam Bajet 2021 pada 6 November 2020, kerajaan juga sedang merangka pelbagai dasar dan strategi khusus untuk menstruktur dan mengukuhkan semula ekonomi serta menangani ketidakseimbangan pembangunan sosioekonomi di bawah Rancangan Malaysia Kedua Belas, 2021-2025 yang akan dibentangkan awal tahun 2021.

Muhyiddin berkata, penguncupan pertumbuhan ekonomi pada suku kedua dijangka lebih ketara selepas ekonomi Malaysia berkembang sebanyak 0.7% pada suku pertama tahun 2020 akibat kesan pandemik Covid-19.

Bank Negara Malaysia mengunjurkan pertumbuhan ekonomi Malaysia bagi tahun 2020 pada kadar antara -2% hingga 0.5%.

Unjuran ini mengambil kira kesan daripada permintaan global yang lemah, gangguan rantaian bekalan dan langkah kawalan COVID-19 pada peringkat global dan domestik. – MalaysiaGazette

TAHUN DEPAN

LEPAS  BAJET 

KITA LIHAT 

APA JADI 

BUKA KEMBALI 

BERITA INI 

AMIN 

BARULAH  

MALAYSIA MAJU 

WARTAWAN BERPERANAN

CARA KERJA TUNTAS 

 BUKAN JADI MEDIA LANCHAU  BUAT

LAPOR DATUK KENA TANGKAP LEPAS TU TAK ADA  LAPORAN SUSULAN 

KHALAS

TANYA BANG NON


TANYA BANG NON

Tu bukan - pantat - ... 
kalau nak tahu pi tanya 
kat Bang Non benda tu apa?... 
on 
KENALI 
PANTAT ITAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 13/07/20

A

SERAH KERUSINAK SERAH ?

Adakah Umno akan serah kerusi kepada Bersatu?BERITA MENYUSUL


PANTAT IAM BERJAYA SAILANG ANWAR
PANTAT ITAM

BERJAYA 

SAILANG ANWAR
Kau jgn hina yb azeez pantat hitam ni sakai. Yb pantat hitam ni lah yg menjayakan langkah sheraton. Gila kau! Kalau pabtat hitam ni tak sokong malikul sembab mmg tersembam la PN kahkahkah mari sama2 merayakan demokrasi cara pantat hitam. 
on 
TAHAP PANTAT 
YB MALAYSIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/07/20

m

SIMPAN BERITA INIBERITA KERAMAT

SILA SIMPAN


Isu pengangguran pulih akhir tahun ini – PM


BERITA MENYUSUL


PARLIMEN PANTAT


PARLIMEN 

PANTAT BELANGA
Haramjadah semua MP perangai mcm Munkee..Khalid d halau keluar sbb mulut celupar.Memang dah tak blh d ubah semua perangai munkee.ni.. 
on
 TAHAP PANTAT 
YB MALAYSIA
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 13/07/20

B

KEGELAPAN PARLIMEN


 KEGELAPAN

PARLIMEN
Bila dua budak itam 
bertengkar yg hadir 
hanya kegelapan 
on 
MARI 
KENALI YB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 13/07/20

PANTAT LEGAM


EEE LEGAM
Dua dua ekor Azeez dan Kasturi sama legam ..
rasa panas kari bila ranchok. 
Bezanya sekor sunat, sekor tak sunat. 
on 
MARI 
KENALI YB
panglimo potaseh
at 21:03
Pantat depan dan pantat belakang sana2 legam..Potong stim. 
on 
MARI
KENALI YB
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
at 21:03

Ha

HARI 119 KHALWAT


KHALWAT 119
SELASA 14/7/2020
MASUK HARI KE 119 
BERKHALWAT PKPP

KELMARIN PARLIMEN
SELAMATKAN KERAJAAN
MUHYIDDIN DENGAN
 ANGKA 111
AMIN

PAGI INI HOKKIEN TERANG
MATA HARI DAH KELUAR
TAPI SINAR BELUM RANUM

KUALA LUMPUR 
MASIH SURAM
APAKAH AKAN HUJAN
PETANG INI

OKESTRA UNGGAS
TAK BISING TAPI ADA
ABANG GAGAK KESAORANGAN
TERBANG MELINTAS
GAK GAK GAK

DI BUKIT KIRI 
TERKUKUR BERLAGU
DI GAUNG KANAN
JANTAN BERKOKOK
GUA BERSAMA EZI DAN TAK TAK
DI TENGAH TENGAH
OH INDAHNYA 

PAGI INI
APA KEBAIKKAN 
YANG WAJIB DILAKUKAN
APA KEBENARAN
 YANG WAJIB DIPERTAHAN
APA PENCERAHAN
YANG WAJIB DISEBAR

KEHIDUPAN KITA INI LUMAYAN
KITA DIRAHMATI
SEMUANYA 
ADA PADA  DIRI KITA
SEMUA BOLEH DICAPAI
YANG BIJAK BISTARI
MERASA CUKUP DENGAN
APA YANG ADA
TANPA MENGIRA APA YANG ADA

KITA TIDAK DIGANGGU
OLEH APA YANG BERLAKU
TAPI
KITA TERGANGGU
APABILA  KITA
MENILAI APA YANG BERLAKU

HIDUP KITA INI
MACAM SATU KESAH
BUKAN BERAPA 
PANJANG KESAH BERJALAN 
TAPI
BERAPA BAIK HIDUP
YANG KITA LALUI
INILAH KUNCINYA

KADANG KADANG
NAK HIDUP  PUN
MEMERLUKAN KEBERANIAN

SELAMAT BERKHALWAT