Ahad, 13 Jun 2021

SAHEH AAD KELAWAR DALAM BILIK MAKMAL WUHAN

 


SAHEH

ADA KELAWAR DALAM

BILIK MAKMAL

WUHAN 

PENYOKONG TOK ARABPENYOKONG

TOK ARAB 

Unknown commented on

 "GUA AMBIL DARI GOOGLE -

 ARAB FUCK A DONKEY"

TT ni mazhab dia google. Ko tanyalah TT dulu umur TT berapa. Umur mcm TT lah yg selalu jd mangsa google. Kahkahkah

panglimo potaseh commented on 

"GUA AMBIL DARI GOOGLE -

 ARAB FUCK A DONKEY"

Kan ada bayang Arab tu ..bayang tiang tu pun ada ..yg tak ada bayang lanchow Arab tu je. Apa pun malang pada keldai tu ..dah jadi janda Arab ..lohey ..kahkahkah ..lohey

Neffs commented on 

"GUA AMBIL DARI GOOGLE - 

ARAB FUCK A DONKEY"

Tapi dekat bayang2 tu gua nampak bayang siku 

KERAJAAN PERPADUAN

 


TT DARI AWAL  

 BULAN FEB 2020

CADANGKAN

KERAJAAN

 PERPADUAN 

                         Unknown commented on

 "SATU CADANGAN

 YANG TUNTAS"

Kau setuju ke sham guna kuasa mcm diktaktor bust Mageran? Kata kau Pro demokrasi. Kalau bagi Anwar Pengerusi Mageran kau setuju ke tak? Hehe ke kau pilih kasih. Nampak mcm personal attack jer skrg ni sham. Dulu kata sokong demokrasi. Ptuih

Unknown commented on 

"ANGKAT SUMPAH"

Apa tunggu2 lg. Tak perlu kona sana kona sini. Buat2 malu lak. Cakap je terus. Lantik Madey jd pengerusi majlis pemulihan negara. Tak kan dia yg propose pastu lantik mat maslan. Tak aci lah, sape propose dulu dia dapat.

KALDAI ARAB MENYERANG

 KALDAI ARAB

MENYERANG

Unknown commented on

 "GUA AMBIL DARI GOOGLE -

 ARAB FUCK A DONKEY"

TT, lain ki jgn main ambek je gambar tanpa guna akai. Naya ko kena gi mahkamah disaman oleh keldai arab atas tuduhan 'libel'.

ANGKAT SUMPAH

 

ANGKAT SUMPAH

capt salai commented on 

"SATU CADANGAN

 YANG TUNTAS"

Setuju dgn atok..atok tak perlu nombo..jangan bagi cadangan 4d 5d 6d pada agong..keluarkan cadangan yg dipersembahkan pada agong ke pengetahuan umum..baru rakyat blh nilai..jangan letak dlm tin sardin

JANGAN RISAU ANWAR CALON PM TETAP

 BRO

JANGAN RISAU

ABAM CALON

PM TETAP 

Unknown commented on 

"SATU CADANGAN 

YANG TUNTAS"

Aku setuju ngat ngan cadangan tuntas Madey ni. Jika ditubuhkan majlis pemulihan negara ni sape akan jd pemimpinnya? Sosok mana hah? Sailang fast-forward?


Unknown commented on 

"SATU CADANGAN 

YANG TUNTAS"

Aku setuju Majlis Pemulihan Negara ni sbb duk deret bawah Agong,cuma aku musykil satu je,nama abam nak letak kat celah mana?abam dah nak hampir pancut ni nak jadi PM,kalau wujud pulak majlis baru,x pancut pancutlah abam,asyik stim je sampai ke mati

MADEY JUGA YANG BERANI

 MADEY JUGA

YANG BERANI

capt salai commented on

 "SATU CADANGAN

 YANG TUNTAS"

Setuju dgn atok..atok tak perlu nombo..jangan bagi cadangan 4d 5d 6d pada agong..keluarkan cadangan yg dipersembahkan pada agong ke pengetahuan umum..baru rakyat blh nilai..jangan letak dlm tin sardin

PANGLIMO MAKIN BERAT

 


PANGLIMO 

MAKIN BERAT

panglimo potaseh commented on 

"HOK NI LU 

TANYA USTAD"

Oral Sex ni mcm gwa ambik oral english lah dulu ..stim jugak sobab teacher dio sexy ..

PELACUR ALIH LUBANG

 PELACUR

NAK ALIH LUBANG

Unknown commented on 

"AZALINA CAKAP

 TAK BETUL"

azlina ni reti ke "main bola"... main bola dengan puak pas ni kang lain jadinya .. kah kah kah

Unknown commented on 

"AZALINA CAKAP 

TAK BETUL"

Releks la timbalan speaker. Jemaah menteri memang salah satu tugas nya menyampaikan pertimbangan kerajaan pasal isu tamatkan darurat ni kepada YDP Agong. Kita belum lagi dengar pertimbangan Darurat Committee pasal dari bulan 2 sampai sekarang langsung apa bunyi pun tak ada. 

Alih alih kita dengar Noh Omar, Saifudin pkr melompat walaupun kita belum pernah dengar apa hasil nya Darurat Committee ni. Jangan melompat dulu. Cakap apa cadangan. Orangtua 96 tahun pun ada cadangan la. Bagi cadangan dulu sebelum melompat-lompat macam berok. Perangai kalah budak-budak la manusia yang kita undi ke Parlimen ni. Patut la Malaysia ni payah benar nak maju ke depan.

KERAS TEGANG

 KERAS TEGANG

Unknown commented on 

"HOK NI LU 

TANYA USTAD"

Bahso Melayu tu sogan dan malu nok sobut, mosti tunjuk lomah lombut. Tapi keadaan sobona mainannyo cukop hebat, tak torkato nikmatnyo.. .

AWAS ! BAHAYA !

 


AWAS !

 BAHAYA ! 

HOK NI LU TANYA USTAD

 HOK NI

LU TANYA

USTAD

Unknown commented on

 "GUNAKAN BAHASA MELAYU

 DENGAN BETUL"

Ini sungguh pelik. Bukan ke oral sex dalam bahasa melayu isap puting?

KAUM KIRI BANGUN MELAWAN

 


BANGUN BANGUN

MELAWAN


Puluhan ribu bantah ideologi sayap kanan di Perancis

BERPULUH-PULUH ribu penduduk Perancis berarak semalam menentang “serangan terhadap kebebasan” dan peningkatan pengaruh ideologi haluan kanan menjelang pilihan raya presiden tahun depan.

Lebih 100 ahli pertubuhan sayap kiri mengambil bahagian dalam Liberty March di kebanyakan pekan dan bandar di seluruh negara itu.

Protes julung kali itu menyaksikan kumpulan sayap kiri yang berpecah belah turun ke jalanan selepas kekangan kira-kira setahun setengah akibat Covid-19.

Penganjur melaporkan kira-kira 70,000 peserta di Paris dan 150,000 lagi di seluruh negara, sementara polis dan kementerian dalam negeri Paris menganggarkan jumlahnya hanya 9,000 di ibu negara dan 37,000 di seluruh negara.

Kementerian Dalam Negeri pula memaklumkan 119 perhimpunan diadakan.

Di Nantes, barat Perancis, kira-kira 900 orang menyertai demonstrasi, menurut pihak berkuasa wilayah tempatan, termasuk sejumlah militan sayap kiri yang bertempur dengan polis.

Di pelabuhan Marseilles, Mediterranean lebih 1,000 penunjuk perasaan berarak sambil membawa sepanduk kesatuan sekerja yang menyeru kesatuan menghancurkan kapitalisme yang membawa kepada fasisme.

Mereka juga meluahkan perasaan terhadap undang-undang baharu yang didakwa menyekat kebebasan, antaranya untuk merakam dan mendedahkan gambar pegawai polis ketika bertugas selain pelbagai pengaruh ideologi haluan kanan.

Naib presiden parti haluan kanan, Perhimpunan Nasional (RN) Jordan Bardella menyifatkan demonstrasi semalam sebagai usaha untuk mengalihkan perhatian daripada kenyataan Melenchon mengenai keganasan dan pilihan raya presiden 2022.

Kumpulan yang mengambil bahagian dalam demonstrasi terbabit termasuk Sosialis, Komunis, ahli ekologi dan kesatuan sekerja. – AFP, 13 Jun, 2021.
AZALINA CAKAP TAK BETUL 

AZALINA CAKAP

TAK BETUL

AMIN

BUKAN ALIH

TIANG GOL

AMIN

PELACUR

 TAKDA TIANG 

AMIN

PELACUR

 ADA LUBANG

AMIN

JUSTERU 

PELACUR  ALIH

LUBANG GOL

KHALAS Takiyuddin jangan alih 'tiang gol' isu darurat, kata Azalina

MENTERI di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) Takiyuddin Hassan hari ini dikecam oleh Azalina Othman Said berhubung kenyataan menteri itu bahawa Kabinet akan menasihati Yang di-Pertuan Agong mengenai darurat.

Timbalan Speaker Dewan Rakyat itu berkata Putrajaya tidak sepatutnya “mengalihkan tiang gol” mengenai bila darurat akan tamat.

“Jika begitu (Kabinet nasihati Agong), apa gunanya tubuh Jawatankuasa Khas Bebas Darurat untuk menasihati Yang di-Pertuan Agong di bawah Seksyen 2 (1) Ordinan Darurat 2021?

“Berhenti alihkan tiang gol!” katanya di Twitter.

Melalui ciapan di Twitter itu, Azalina yang juga bekas menteri undang-undang turut menandakan (tagged) Takiyuddin.

Di bawah Seksyen 2 (1), jawatankuasa bebas yang terdiri daripada 19 orang mempunyai satu tugas - untuk menasihati Agong mengenai tarikh darurat ditamatkan.

Putrajaya mengumumkan penubuhan jawatankuasa 19 orang itu tidak lama selepas isytihar darurat.

Jawatankuasa itu bagi menasihati Agong mengenai pelaksanaan perintah darurat yang akan berakhir pada 1 Ogos, dan sama ada ia akan ditamatkan lebih awal.

Bekas ketua hakim Arifin Zakaria yang mempengerusikan jawatankuasa itu dikatakan telah mengadakan mesyuarat beberapa kali, namun sehingga kini masih membisu mengenai apa yang dibincangkan.

Awal hari ini, Takiyuddin berkata Kabinet akan memberi nasihat kepada Agong mengenai sama ada darurat akan dilanjutkan atau tidak.

Katanya, berdasarkan nasihat Kabinet, Agong bersetuju untuk mengisytiharkan proklamasi darurat untuk memerangi Covid-19 pada Januari lalu.
“Persoalan mengenai sama ada darurat yang akan tamat pada tarikh tersebut (1 Ogos) diteruskan atau tidak atas budi bicara Agong seperti mana yang dibangkitkan tidak seharusnya timbul.

“Adalah menjadi tanggungjawab Jemaah Menteri untuk terus menasihati Agong selaku Ketua Utama Negara dalam membuat sesuatu keputusan mengenai kedudukan tempoh darurat,” katanya.

Takiyuddin berkata demikian sebagai respons laporan Malay Mail semalam, memetik Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah yang berkata hanya Agong yang dapat memutuskan apakah akan melanjutkan darurat.

Beliau mengulas laporan Malay Mail semalam yang memetik kenyataan Ketua Pengarah Kesihata Dr Noor Hisham Abdullah bahawa hanya Agong mempunyai budi bicara sama ada keadaan darurat yang dijadualkan akan berakhir pada 1 Ogos 2021 perlu diteruskan atau tidak.  

Menurut laporan itu, Dr Noor Hisham berkata sebaik sahaja darurat berakhir, tiga pilihan raya kecil akan diadakan dan begitu juga pilihan raya Sarawak.

“Selepas kita tarik ordinan darurat, kita perlu buat tiga pilihan raya kecil dan pilihan raya Sarawak kerana berdasarkan Perlembagaan, kita tak ada kuasa untuk hentikan pilihan raya,” katanya dipetik dalam laporan itu. – 12 Jun, 2021.


MASUK LUBANG

YANG SAMA

MELETIHKAN

PELACUR

KAH KAH KAH

WAJIB TUKAR

LUBANG

KAH KAH KAH

NAK TERUS

DAPAT  KUASA

NAK TERUS

 DAPAT FULUS

KAH KAH KAH

NAK  DAPAT DUIT

 BELI KERETA

KAH KAH KAH

BARU DAPAT 

LUBANG GOL 

KETAT

AMIN


 

TEKANAN PKP

 TEKANAN 

PKP 4.0

Unknown commented on

 "SAMBUNG LAGI"

Jadi lah beruk kat zoo, jadi lah orang utan kat pulau, kah kah ini pun penyakit bahaya, bila tak buat apa apa mental tertekan rogol anak rogol anak tiri oral sini oral sana, hukur pisang, sebab pemimpin pun ramai menjadi contoh yang tidak baik di Malaysia ini, kah kah kah jadi ikut ikutan trend atas kereta bini orang pon tak dibebaskan kah kah kah

SATU CADANGAN YANG TUNTAS

 


SATU

CADANGAN

YANG TUNTAS

AMIN 


Majlis Pemulihan Negara bukan untuk ganti kerajaan sedia ada - Mahathir

KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri  Dr Mahathir Mohamad menegaskan Majlis Pemulihan Negara (MAGERAN) yang beliau cadangkan, bukan untuk menggantikan kerajaan sedia ada.

Ahli Parlimen Langkawi itu berkata, Majlis itu mempunyai tugas-tugas khusus, iaitu mengurangkan kes baharu sehingga terbentuknya imuniti kelompok di negara ini, serta menyelesaikan isu berkaitan seperti ekonomi, pendidikan, serta politik.

Dalam catatan terbaharu di blognya, Dr Mahathir berkata, Majlis Pemulihan Negara tidak akan diletakkan di bawah Kerajaan, sebaliknya melaporkan terus kepada Yang di-Pertuan Agong.

“Majlis Pemulihan Negara tidak akan ganti Kerajaan. Majlis ditugas untuk mengurang kes baharu sehingga tercapai herd imunity. Selain masalah kemerosotan ekonomi dan kewangan akan dipulih oleh Majlis.

“Untuk politik, Parlimen akan bersidang dan tindakan Majlis akan dibentang kepada Parlimen. Percubaan untuk hapuskan Majlis Pemulihan Negara tidak akan diusahakan oleh Parlimen,” katanya.
Tambah Tun Mahathir lagi, isu persekolahan juga turut menjadi tanggungjawab Majlis.

Dr Mahathir berkata lanjut, yang menjadi punca permasalahan politik ialah percubaan merampas kuasa.

Malangnya jika Kerajaan ditukar, tambah beliau lagi, Kerajaan baharu juga akan menjadi lemah kerana majoriti yang tipis. Justeru tindakan politik hanya akan meneruskan masalah.

Selain dari empat perkara yang digariskan, Dr Mahathir berkata, perkara lain tidak akan disentuh oleh Majlis, dan Kerajaan boleh menangani urusan-urusan biasa asalkan tidak menyentuh empat perkara tadi.

Tambahnya lagi, tempoh masa untuk Majlis hanyalah sehingga negara mencapai imuniti kelompok, atau sebelum Pilihan Raya Umum ke-15.

“Ahli-ahli Majlis akan terdiri dari pakar-pakar perubatan termasuk ahli psikiatri, pakar-pakar ekonomi yang tidak partisan dan berpengalaman di dalam membantu Negara mengatasi krisis, pakar pelaburan yang berpengalaman..

“..penggerak sosial yang telah bukti keupayaan membantu rakyat ketika pandemik, tokoh-tokoh perundangan yang tidak partisan dan beberapa tokoh politik yang tidak bertindak mewakili parti.

“Keahlian tidak akan lebih dari 20 anggota. Tidak ada politik dalam Majlis Pemulihan Negara,” tambahnya lagi.

Dr Mahathir berkata, nama-nama mereka akan disembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong untuk perkenan Baginda, dan Ahli-ahli Majlis akan berkhidmat secara sukarela, tanpa gaji kecuali diberi elaun yang perlu.

“Jika Yang Di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja menerima cadangan penubuhan Majlis Pemulihan Negara ini, nama-nama mereka akan dipersembahkan untuk perkenan,” katanya lagi.


INI CADANGAN

MADEY

AMIN

TAK SETUJU

BERI CADANGAN

LAIN

AMIN

BUKAN HANYA

MELAUNG

MENJERIT

BUKA PARLIMEN

BUKAK PARLIMEN 

NAK BUAT APA

KAH KAH KAH

DAH BAGI KUNCI

TAK TERANGKAT

KAH KAH KAH ALIH TIANG GOL

 


PELACUR ALIH

TIANG GOL 

KAH KAH KAH
Takiyuddin jangan alih 'tiang gol' isu darurat, kata Azalina


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH 

BERITA BAIK DARI LATIN AMERIKA

 


BERITA BAIK

DARI

LATIN AMERIKA 

DARURAT SAMBUNG ?

 DARURAT

SAMBUNG ? 

Unknown commented on

 "DARURAT AKAN

 DI SAMBUNG?"

Ak suka darurat... Hahhahahahahaaja biar semua kafan... Esok² boleh setting tuning baru... Bukan takat tukar tiub, tukar tayar terus...

Unknown commented on 

"DARURAT AKAN 

DI SAMBUNG?"

Kabinet menasihat agong, penasihat? Eh mcm pnh dgr je dulu.. British pn menasihat raja2 melayu camne nk buat keputusan.. Jgn gelak2 ya!

SATU CADANGAN

 


SATU CADANGAN

AMIN

 

Majlis Pemulihan Negara bukan untuk ganti kerajaan sedia ada - Tun Mahathir


JELAS TUNTAS

AMIN 

GUA AMBIL DARI GOOGLE - ARAB FUCK A DONKEY

 GUA AMBIK

DARI GOOGLE

ARAB FUCK

 A DONKEY 

Unknown commented on 

"ISLAM TANPA ARAB 

LEBIH MAJU"

Titi, gambar yg ko upload kat atas tu fake sangat. Sekalipun ko tak suka Arab tp jgn lah superimpose gambar Arab main buntot keldai. Cuba ko tengok bayang keldai tu, tp takde bayang arab pun. Sepupu adik ipar kpd bibik jiran bomoh terapong buloh pun ketawa kat ko dgn gambar tu.

BERKHALWAT HARI KE 453

 KHALWAT 453

AHAD  13/6/2021

KITA MASUK KE HARI 453
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 153

PKP 4.0

KITA MENUNGGU
RABU
16/6/20121
KEKANDA  ADINDA
AKAN BERSIDANG
APAKAH AGAKNYA
YANG AKAN DIPUTUSKAN
OLEH RAJA RAJA MELAYU

RAJA RAJA MELAYU
MARA KE  HADAPAN
MEMBANTU RKHYAT
KERANA SEMUA POLITIKUS
MACAM  JADI HAMPEH
AMIN

PAGI INI
HOKKIEN KELAM
HUJAN SAKEJAP  KELMARIN
MEMBAWA KABUS
YANG AGAK TEBAL

KUALA LUMPUR
KL SENTRAL  DISELAPUTI KABUS
MATA HARI TAK KELUAR
 KE ARAH TIMUR - SUNGAI BESI
LANGIT AGAK TERANG
YANG LAIN MALAP

ABANG BURUNG DAH
BERSEDIA AWAL

GUA AMBIL LORONG LAIN
DAN TERSEREMPAK
DENGAN SORANG ABANG BURUNG
BERMOTOSIKAL
DIA BARU SAMPAI
' KELMARIN DAPAT DUA EKOR'

WOW
MEREKA BERJAYA MENJEBAK
TERKUKUR

MAMANG HOKKIEN
PAGI INI HANYA SUARA
TERKUKUR DI SANA SINI
AMIN

BRO
SENYUM
SENYUM LAH

BRO
BILA KITA AJAR
ORANG LAIN
KITA JUGA MENGAJAR DIRI KITA

BRO
JANGAN SILAP
SENYAP TANPA JAWAPAN
JUGA SATU JAWAPAN

BRO
JANGAN HEBOHKAN
RANCANGAN LU
TUNJUKAN BUKTI
HASILNYA

BRO
JANGAN BERHARAP
HIDUP INI SELESA
HARAPKAN LU SENDIRI
LEBIH GAGAH PEKASA

SELESAIKAN
KERJA SENANG
DENGAN PENUH HEBAT

BRO 
AMBIL RISIKO
BERJALAN LAH SEJAUH MANA
UNTUK MENDUGA SEJAUH
MANA  LU BERANI SAMPAI

BRO
BUKAN ANGIN
BUKAN LAYAR
YANG MENENTUKAN
MANA LU NAK PERGI
TAPI 
LU SENDIRI BUAT KEPUTUSAAN

KEJAYAAN INI
ADALAH
DISPLIN DIRI YANG KECIL 
YANG KITA AMALKAN
TIAP HARI

KITA TAK LEH
ALIH DISTINASI KITA
DENGAN SAKELIP MATA
TAPI KITA BOLEH ALIH
ARAH PERJALANAN KITA

BERAPA LAMA
KITA MENCUBA?
JAWAB NYA
SEHINGGA.....

BRO
LU RANCANG HIDUP LU SENDIRI
JANGAN HARAP
ORANG LAIN PLAN
JIKA LU HARAP 
PADA ORANG LAIN
LI AGAK APA PLAN MEREKA
TAK DA APA APA
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERKHALWAT