Khamis, 6 Mac 2014

UNDANG UNDANG NEGARA KAPIR

STOCKHOLM 5 Mac - Ibu warga Malaysia yang sedang dibicarakan atas tuduhan memukul anak-anaknya di Sweden mengakui bahawa dia pernah memukul anak lelakinya selepas remaja terbabit 'buat perangai.' Shalwati...

ISLAM BENAR ROTAN TAPAK KAKI
Dalam Islam pukul anak dibenarkan untuk mendisplinkan anak. ISLAM HANYA BENARKAN MEROTAN TAPAK KAKI SAHAJA BUKAN BELASAH IKUT SEDAP. Antara kesalahan yang dibenarkan untuk dirotan ialah apabila anak mencapai umur 10 tahun disuruh melakukan Solat tapi ingkar. Kat Malaysia ni ada ibubapa yang pukul anak macam nak membunuh. Kes Sweden ni makbapaknya dengar kata pukul anak macam mendera. Walau macam mana pun hanya ALLAH RABBULJALIL sahaja yang maha tahu apa yang berlaku sebenarnya bukan SPRM. on NEGARA KAPIR ADA UNDANG UNDANG
Publish | Delete | Spam
Pro Manusia@Pro Rakyat
on 3/5/14
 PUKUL BERPADA PADA
bukan tak boleh pukul bhaiii..tapi nak pukul tu bior le berpada2.. kita ni kadang2 "pukul emak dia" bukan main romantik tapi pukul anak setengah mati.... tu yang tak betul turrr malam jumaat ni meh kita ramai2 "pukul" orang umahtangga kita.. yang berumah tak betangga tu, pakcucing aje la..hehheh on NEGARA KAPIR ADA UNDANG UNDANG
Anonymous

on 3/5/14

----------

JAGA TEPI KAIN SENDIRI

Bekas ejen hartanah saman Jais, polis kerana dipukul ketika ditangkap khalwat

Bekas ejen hartanah, Hashim Mohd Said, 48, hari ini mengemukakan saman terhadap Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) kerana menggunakan kekerasan fizikal terhadapnya ketika ditangkat khalwat di kediamannya pada Disember 2006.
Hashim mendakwa, ketika ditangkap bersama pasangannya, yang ketika itu seorang mualaf, enam pegawai Jais bersama dua anggota polis menyerbu kediamannya di Apartmen Seri Tanjung, di USJ 16, Subang Jaya, kira-kira jam 4 pagi.
"Mereka menggunakan rotan untuk memukul saya ketika serbuan tersebut," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Kompleks Mahkamah Shah Alam, di sini.

WOIT
DIA NAK MASUK NERAKA
PASAL APA SIBUK SIBUK


JANGAN 
JAGA  TEPI KAIN ORANG


----------

KETUANAN MELAYU LIARYB TERESA & BILIK SULIT

Umno Bodohkan Melayu, Teresa Kok Menjadi Mangsa di Permatang Pauh

Solidariti Anak Muda Malaysia Pulau Pinang (SAMM Penang) bersama Pemuda Pas Kawasan Pekan Permatang Pauh telah menganjurkan satu ceramah umum di Padang Cermai, Permatang Pauh, malam tadi. 

Antara pemimpin Pakatan Rakyat yang tampil ceramah malam tersebut adalah termasuk YB Nizar Jamaludin, YB Teresa Kok, YB Steven Lim dan che'GuBard.

Sebagaimana siri-siri ceramah yang lalu, ceramah penerangan Pakatan Rakyat seringkali diganggu oleh golongan-golongan "barbarian" dalam kencah politik tanah air. 

Ketika YB Teresa Kok selesai berucap, hadir seorang lelaki mendekati Teresa untuk tujuan bersalaman. Namun berlaku kekecohan apabila lelaki tersebut memecahkan telur ketika bersalam dengan YB Teresa Kok hingga mengotorkan baju beliau. 

SAMM Penang mengutuk keras kejadian yang melambangkan betapa pihak gerombolan yang konon melaungkan hidup melayu langsung tidak menunjukan adab, tata susila masyarakat timur yang jauh lebih sopan dan bertamadun.

SAMM Penang menegaskan, Umno dan Barisan Nasional wajib ditumbangkan segera kerana telah mengamalkan pembodohan melampau terhadap rakyat. Lelaki malang yang menyerang Teresa Kok ini pastinya tidak mendapat maklumat yang betul mengenai video yang diterbitkan oleh Teresa Kok.

Media kawalan Umno juga bertanggungjawab dalam siri-siri pembodohan bangsa yang berterusan. Malah, Utusan terus memusing berita apabila mengfitnah kejadian malam tadi kononnya Teresa Kok ditampar.

Kini laporan polis telah dibuat, kami menanti apakah hasil siasatan berhubung laporan yang telah dibuat. Semoga slogan "Tegas, Adil & Berhemah" benar-benar terlaksana.

Afzanizam Hashim
Penyelaras Bersama 
Solidariti Anak Muda Malaysia Pulau Pinang (SAMM Penang)

BARBARIAN
ialah
anak BABI
dalam GERMAN


--------

APA MAKNA PRK KAJANGBILIK SULIT DI KAJANG

  SATAY KAJANG SEKALI LAGI
Langkah Kajang dalam PRK N25 ini bukan tembakan satu dua das. Ianya juga bukan tembakan peluru penabur. Dalam istilah Perang Gerila  Kota Beirut PRK Kajang ini adalah tembakan RPG atau Roket-Propelled Granade kalau pun tidak ledakan Katyusha.  Ledakan RPG ini akan membingarkan telinga  beberapa ekor  babi yang  sedang nyenyak  tidor.

Telah saheh ledakan RPG Kajang selain dari membangunkan beberapa ekor babi ianya  juga  telah mengejutkan  beberapa orang politikus tua. Ada yang sedang sakit, ada yang sedang mabuk dan ada yang sedang mengandung – semua politikus tua ini terbangun dan mula bersuara. N25 menjadi  trompet Sangka Kala yang menggeletarkan  jiwa raga mereka.

Kita dengar Daim bersuara. Kita  terbaca Kita  Zahid – Zahid Kita bersuara. Dan saperti biasa Anak Lelaki Iskandar Kutty terus membebel.  Paling saheh ledakan RPG N25 ini membingarkan telinga  Tun Abdullah Ahmad Badawi. Sang Tun ini  terjaga dari tidor terus   terkentut ooops.. terus bersuara.  Dolah wajib bersuara agar tidak ditakrif sebagai telah ‘bungkus’. Sayangnya tidak ada suara dari Najib.  Tidak ada suara dari  suri rumah tangga yang bernama Rosmah Mansor. Semua menikus.

Jelas - PRK N25 Kajang ini amat penting dalam  pensejarahan  politik moden Malaysia sesudah PRU13. Pertama ianya memulakan kembali  rasa kemarahan orang ramai terhadap United Malays National Organisation. Ini sama saperti PRK Pematang Pauh 26 Ogos 2008 dahulu. Ini permulaan kembali 7-24 – Januari-Disember gerakan rakyat bangun melawan. Gerakan untuk menggulingkan kuasa politik United Malays National Organisation.

Apabila diumumkan sahaja kerusi N25 ini kosong bermakna peluang terbuka untuk aktivis Pakatan menghasut orang ramai di pelusuk negara  khususnya di Kajang. Orang ramai dan warga Kajang wajib terus dihasut untuk membenci United Malays National Organisation dan kuncu-kuncu. Ini rukun asasi berpolitik – mengenal siapa musuh dan siapa kawan.

Orang ramai perlu terus dingatkan bahawa dalam PRU13 Pakatan Rakyat telah mendapat 52% undi popular. Jika TIDAK kerana penipuan yang dirancang oleh SPR -  United Malays National Organisation telah dua kali ditalkinkan. Hanya melalui penipuan terancang yang membolehkan gerombolan Ketuanan Melayu ini menang.  Tanpa penipuan SPR,  suri rumah tangga yang bernama Rosmah Mansor pasti telah cabut lari ke Kazakhtan saperti Imelda Marcos.

Justeru PRK Kajang wajib digunakan sebagai medan awam untuk menaikkan kembali suhu kemarahan dan kebencian orang ramai terhadap United Malays National Organisation.  Kemarahan  yang bertingkat-tingkat ini  jangan dibiarkan reda. Ianya saperti bara wajib terus dikipas. Kemarahan bukan hanya kerana ditipu dalam PRU13. Kenaikkan barang dan pemotongan subsidi bahan bakar  semua adalah kimia  yang  boleh  meledak  marah ke jalan raya.

Orang kampong dan Mak Cik Felda sedang melihat kerenah  suri  rumah tangga yang bernama  Rosmah Mansor  yang  sering merompak harta  negara. Dari membeli intan berlian berjuta ringgit. Dari  kenduri perkahwinan anak dengan menggunakan duit kerajaan. Dari menggunakan jet kerajaan – semua ini adalah peluru RPG untuk meledakn United Malays National Organisation. Kes jahat Rosmah yang terbaru ialah bagaimana saorang  suri rumah tangga ini  telah berjaya mengumpul harta di luar negara.

Dua bulan lalu, Mak Cik Pantai Dalam telah terperanjat apabila diberitahu bahawa anak Rosmah – bukan anak  Najib - telah membeli sebuah flet di New York dengan harga 110 juta ringgit – (diulangi)  sebuah flet bukan satu blok banguan flet – S-E-B-U-A-H.  Dari mana anak Rosmah dengan Jantan Lain ini mengumpul duit sebanyak ini? Hanya SPRM yang maha mengetahui. Entah bulu apa yang telah dijual oleh suri rumah tangga bernama Rosmah Mansor ini hingga membolehkan anaknya memiliki harta melimpah ruah.

Kemudian kita lihat bagaimana Tun Daim Zainuddin telah terbangun. Gambar Tun Daim bertemu dengan MB Kelantan telah  bocor dalam FB. Dari gambar ini dilihat Daim agak kurus, cengkong dan kurang sehat. Tetapi diberitakan Si Daim ini telah terbang ke Kota Bahru untuk melobi Kerjaaan Pas Kelantan. Lobi apa?

Mengikut Lebai Desas bin Haji Desus – si Daim ini telah melobi kerajaan Kelantan dengan projek besar. Si Daim bersedia membuat pelaboran  berpuluh puluh  ringgit ..ooops.. bebilion ringgit di Tumpat. Si Daim ini mengikut surah Lebai Desas Desus telah ‘menayangkan’ kemungkinaan kerajaan Pas Kelantan menjadi kaya raya. Tapi pasti ada syaratnya. Syaratnya ialah Parti Pas jangan sokong Anwar Ibrahim jadi MB Selangor.

Syarat menolak Anwar dari jadi MB Selangor  ini tidak mustahil  untuk diterima oleh Parti Pas. Hanya satu pekara yang ditimbulkan oleh MB – kenapa pileh Tumpat yang padat dan terasak hingga perlu  laut ditambak? Kenapa tidak buat projek di Gua Musang atau Kuala Krai? Tanah-tanah daratan masih luas? Soalan MB yang jujur dan ikhlas ini hampir mengakibatkan Daim diserang angin sengugut.

Niat Daim yang jarang melabor dalam negara ialah untuk  membeli ‘kaseh sayang’ Parti Pas – agar bersetuju untuk menghalang Anwar Ibrahim dari menjadi MB Selangor. Daim merasa cuak dan cemas jika Anwar Ibrahim menjadi MB Selangor.  Jika Selangor dipimpin  Anwar maka ini bukan lagi ledakan RPG tetapi ledakan Katyusha yang memungkin Daim diheret ke pengadilan atas tuduhan tidak memakai seluar dalam.

PRK N25 ini juga amat penting untuk menembak maut  MCA. Parti Cukong ini telah bagitu lama bersekongkol dengan Parti Ketuanan Melayu. Para Cukong ini juga telah bersubahat dengan kaum feudal Melayu untuk membodohkann Orang Melayu.  Kaum feudal Melayu telah dirasuah dengan dinar, dolah dan dildo dalam usaha jahat mereka untuk merembat harta kekayan.

Contoh terbaru ialah menggunakan politikus Melayu untuk merembat tanah  Orang Melayu di Kampong Chu Badak, Kampong Bagan Lalang, Kampong Banda Dalam, Kampong Abdullah Hukum dan Pantai Dalam. Malah dengan  niat jahat para  Cukong ini telah mengubah  nama-nama  Melayu – Pantai Dalam dan Kerinchi – untuk menjadi Bangsar South. Ini niat busuk para cukong untuk mengkambuskan  sejarah peneroka Melayu dalam Kota Kuala Lumpur.

Parti Cukong  yang akan bertanding di Kajang  amat gumbira  jika Melayu Hasan Malek terus meneraju negara ini. Cara Cukong bergerak cukup senang. Cukong mengupah politikus dari United Malays National Organisation   membakar semangat perkauman Mak Cik Felda dan Pak Cik Warong. Orang Melayu yang terbakar semangat ini akan naik ‘sheikh’ dan dengan senang dapat dibodohkan.  Bila Melayu bodoh maka Parti Cukong MCA ini akan terus dapat merembat harta kekayaan negara ini.  Justeru, RPG N25 Kajang akan meledakkan para cukong dan kuncu-kuncunya.

Satu ledakan RPG   juga akan membangkitkan politik dalaman Pakatan sendiri. PRK N25 ini akan menguji setiakawan antara Parti Pas, Dap dan PKR. Setiakawan yang telah terjalin samenjak 2008 ini akan terus diduga dan diuji. Pengujian dan dugaan keatas setiakawan 3 buah parti politik ini bukan satu yang pelik. Contoh terbaik ialah sikap Pas pada awalan PRK Kajang di umumkan. Kelihatan ada  kekaburan pandangan. Hal ini akhirnya secara baik dan bersetiakawan telah diperluruskan.

Wajib dingati bahawa dalam Parti PAS, dalam DAP dan dalam PKR ada pelbagai jenis jalur fikrah. Jalur-jalur ini memiliki pelbagai bentuk DNA yang memiliki pelbagai niat dan cita-cita. Pada tahap ini penggalangan Pakatan Rakyat dapat diwujudkan kerana adanya kesatuan niat dan cita-cita: untuk menjatuhkan kerajaan United Malays National Organisation. Niat dan cita ini telah dapat mengumpulkan pelbagai jalur DNA ini.

Sayugia dingatikan bahawa United Malays National Organisation juga sedar akan pekara ini. Agenda induk Parti Ketuanan Melayu ini ialah mamecahkan  setiakawan Pakatan Rakyat. PRK N25 ini adalah RPG yang amat  stratejik. Dengan  PRK N25 ini kini mengapong dan timbul  jalur-jalur dari pelbagai jenis DNA. Mereka timbul untuk menonjolkan diri ini agar dapat dilihat.  Waspada -  ada juga jalur  ini yang akan menjadi beban  membawa rebah.

Dalam parti politik – krisis politik – wajib terus ada. Jika parti politik TIDAK ada krisis bermakna tidak ada pertelingkahan dan bercambahan pandangan dan pendapat dalam parti ini.  Justeru heboh-heboh tentang wujudnya perbezaan politik dalam Pakatan khususnya  PKR adalah satu yang amat-amat positif. Krisis sademikian akan membawa pencerahan. Akan menguji ahli parti. Akan memperkemas struktur parti. Akan memperlihatkan siapa musuh dan siapa kawan.

Justeru ledakan RPG terakhir  yang dibawa oleh PRK N25 adalah juga untuk pembersihan dalaman – sama ada dalam PAS, DAP atau PKR. Besi dan kaca yang sering memberatkan saku   wajib dibuangkan agar gerakan rakyat menjadi ringan dan pantas untuk ke jalan raya menuju ke Putrajaya. Sebutir pasir dalam kasut – hakikatnya akan terus menggangu maka wajib dibuang.( TT)

 KAH KAH 
KAH

 NOTA
Tulisan ini telah disiarkan
dAlam SUARA KEADALIAN terkini
sesiapa ingin MElangGan
akhbar minGguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45
  -----------

ADA AJEN CUKONG

DARI FACE BOOK


Patutla.... rasanya dalam Umno pun ramai pemimpin dari MIC diserap masuk ke UMNO sebab lambakan pemimpin dalam MIC..
Ok ni sejarah baru.. Hahaha

KAH KAH KAH

----------

INGATAN UNTUK SEMUA

KAH KAH KAH

INGAT TAK

MACAM  MANA BACA

AKHBAR MALAYSIA

KAH KAH KAH


Usah panik, kilang Lynas tidak terbakar

KUANTAN - Jabatan Bomba dan Penyelamat Pahang menafikan khabar angin mengenai kebakaran kilang Lynas yang disebarkan melalui sistem pesanan...

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

-----------

PEMIMPIN MELAYU ISALAM DI HINA

 KOMENTAR TUKAR TIUB
sekali pandang 
macan ini penyokong najib

sekali lagi baca
dilihat ini gerakan anti najib
sengaja nak tunjukkan najib lembik

 NAJIB KENA BERAK
 Lagi gambar pemimpin negara dihina
KUANTAN 5 Mac - Sebanyak enam laporan polis dibuat di Balai Polis Indera Mahkota dekat sini bagi meminta siasatan dilakukan terhadap penyebaran gambar ,  Najib  Razak yang diubah suai secara keterlaluan bersama seekor khinzir.

Laporan tersebut dibuat oleh Ketua Pemuda UMNO Bahagian Indera Mahkota, Muhammad Faiz Hashim; Ketua Pemuda UMNO Bahagian Kuantan, Nara Nikman Nordin dan Ketua Wanita UMNO Bahagian Indera Mahkota, Wan Napiah Wan Yusof.

Yang turut membuat laporan ialah Ketua Puteri UMNO Bahagian Indera Mahkota, Esfarini Suddin; Naib Ketua Pemuda UMNO Bahagian Paya Besar, Mohd. Farid Basirun dan Ketua Sekretariat Pemuda UMNO Kuala Krau, Nasrulisyam Abd. Hamid.

Muhammad Faiz (gambar) berkata, laporan polis itu dibuat bagi mendesak polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) menyiasat segera penghinaan terhadap pemimpin negara itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... SEMUA HINA PEMIMPIN MELAYU... kah kah kah

kah kah kah...HINA PALING HINA... kah kah kah

NOTA
yang buat laporan ini
dapat masuk nama 
dalam akhbar
kira selamatlah dalam  cawangan
kira di lihat sebagai pemimpin
silap silap
dapat projek
silap silap dapat jadi calon yb
kah kah kah

NAJIB KENA SELIPAR
kah kah kah

NAJIB KANG KONG
kah kah kah

SEDAR LAH
semua ketetapan allah
kah kah kah

YANG INI 
PUN ALLAH ANTAR
kah kah kah

-----------

SATU LEDAKAN BARU

KOMENTAR TUKAR TIUB
sekarang semakin jelas
semangat nasionalisma
kadazan dayak iban semakin merebak
ini dibantu pula oleh isu kalimah allah

suara semakin lantang mula
didengar merata rata
untuk menutut agar perjanjian malaysia dihormati
atau
sabah dan sarawak
tidak mahu menjadi sebahagian dari malaysia

sedarlah bahawa
sabah dan sarawak TIDAK masuk malaysia
tetapi sabah dan sarawak menubuhkan malaysia
ini fakta yang wajib diingati

Penuhi Perjanjian Malaysia atau bebaskan Borneo, kata Jeffrey Kitingan

Ahli politik Sabah memberi amaran kepada Putrajaya supaya memenuhi Perjanjian Malaysia pada 1963 atau benarkan Sabah dan Sarawak berpisah daripada semenanjung Malaysia.
Ketua Star Sabah,  Dr Jeffrey Kitingan, berkata Sabah dan Sarawak adalah antara negeri yang termiskin dalam negara dan tidak mendapat peruntukan pembangunan yang banyak.
“Pentarafan ke bawah Sabah dan Sarawak sebagai negeri ke-12 dan ke-13 dalam Malaysia bertentangan dengan apa yang dirancang pada 1963 sebagai rakan setaraf.
“Pemerkosaan dan penjarahan berterusan terhadap kekayaan minyak dan sumber Sabah dan Sarawak selain peruntukan pembangunan yang kecil tidak lagi boleh dibiarkan.
“Walaupun pada masa amat diperlukan, rakyat Sabah dan Sarawak dilayan tidak sama adil dengan rakyat Malaysia di semenanjung,” katanya, mengulas tulisan Ketua Hakim Negara, Tun Arifin Zakaria mengenai peranan Sabah dan Sarawak dalam pembentukan Malaysia.

-----------

KENAPA NEGARA KAPIR BERTINDAKKanak-kanak perempuan kritikal disyaki didera ibu, teman lelaki

IPOH: Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun setengah kini berada dalam keadaan kritikal kerana mengalami pendarahan otak dipercayai akibat didera ibu kandung dan teman lelaki ibunya. 

Ketua Polis Daerah Hilir Perak, ACP Goh Kok Liang, berkata kedua-dua suspek yang tinggal di Hutan Melintang dekat sini, masing-masing berusia 20 dan 26 tahun, ditahan reman sejak Isnin lalu untuk siasatan. ISLAM BENAR MENDERA
Pukul dalam islam bukan bermaksud mendera atau hingga menyebabkan kesakitan fizikal dan mental yang melampau.kalau menyebabkan penderaan fizikal dan mental yang melampau dah kira bukan islamik namanya.


inilah masalahnya bila apabila golongan islam liberal lebih suka guna logik akal dalam menilai baik buruk sesuatu perkara.apa perkara yang jadi aras logik akal tu boleh diterima dalam menilai sesuatu?adakah logik akal kita boleh diterima oleh logik akal orang lain? on JANGAN SELINDUNG BELAKANG AGAMA
Publish | Delete | Spam
zabidu

on 3/5/14--------