Ahad, 8 November 2020

MAKE BELUT PISE
BELUT PISE

GULE PETE PETE

MAKE MALE MALE

LEMBEK LEMBEK

JADI KERAS 

TERBAIK

EROTIK MELAYU

REDA SADIKIT

 

REDA


SIKIT


AWAS


Semua sekolah ditutup hingga 20 Januari
Covid-19 jejas pasaran sewa, kata pemilik hartanah
Kes jangkitan menurun, Malaysia catat 852 kes baharu


SELEPAS lima hari berturut-turut merekodkan lebih 1,000 kes Covid-19, julah kes jangkitan dalam negara kini kembali kepada tiga digit apabila 852 kes baharu dilaporkan.

Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah berkata Sabah, Labuan dan Lembah Klang menyumbang 83.2% kes keseluruhan hari ini.

“Sabah merekodkan 524 kes (61.5%) manakala Lembah Klang mencatatkan 161 kes (18.9%) dan Labuan sebanyak 24 kes (2.8%).

“Kesemua lima negeri ini dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan menyumbang 83.2% daripada keseluruhan kes hari ini,” kata Dr Noor Hisham dalam satu kenyataan.

Jumlah keseluruhan kes jangkitan kini mencecah 40,209. 

Dr Noor Hisham berkata empat kematian turut dicatakan hari ini, menjadikan jumlah keseluruhan korban meningkat kepada 286.

Katanya dua kematian dilaporkan di Sabah dan masing-masing satu di Perak dan Kedah.

Kesemua mangsa berusia 60 ke atas dengan yang paling tua berusia 81 tahun iaitu seorang wanita dari Sabah yang mempunyai sejarah penyakit darah tinggi dan kanser payudara.

Seorang lagi mangsa merupakan wanita berusia 62 tahun yang mempunyai sejarah penyakit diabetis, tekanan darah tinggi dan penyakit buah pinggang.

Tiada rekod perubatan untuk mangsa dari Perak yang berusian 62 tahun.

Sementara itu, jumlah kes aktif kini sebanyak 11,689 dengan 94 daripadanya ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) dan 31 daripadanya memerlukan alat bantuan pernafasan. – 8 November, 2020.


AWAS

HATI
HATI


ADO YANG TAK KONO

 


ADO YANG

TAK KONO

panglimo potaseh commented on 

"KITA DI KL DI KURUNG LAGI"

Uncle Sam ado 320 juta penduduk ..ponah dlm 24 jam 230 ribu penduduk nye kono Kovid. Kito ado 32 juta ekor ..kalau ikot sifir US kito patut kono 23,000 ekor sehari ..tapi aberej kito kono dlm seribu ekor jo. Satu nogaro dipasong ..apo yang tak kono ..kito mcm terperanjat boghok ..mcm Koling Kagham ..mcm budak sekolah potamo kali kono ghabo ..samting is rong sam wher ..

NAJIB ADA C4 - MUHYIDDIN ADA C5

 KALAU NAK

HANCURKAN 

UMNO

INI KERJA

AMAT BAIK

AMIN

RAKYAT WAJIB

SEMUA SOKONG

AMIN

LAGI CEPAT 

LAGI BAIK

AMIN
C5 didakwa buat ‘grand design’ untuk hancurkan Umno

Datuk Zaharin Mohd Yasin mendakwa ketika ini wujud kumpulan dikenali sebagai C5 yang sedang merancang satu ‘grand design’ untuk menghancurkan Umno.

Bekas pemimpin Umno itu berkata, kumpulan C5 terdiri dari pemimpin Bersatu dan Pas biarpun parti itu tidak pernah menyatakan terlibat dalam rancangan tersebut.

Bekas pengacara TV3, Datuk Dahlan Makmor mewawancara Datuk Zaharin Yassin mengenai politik.

“Ada satu kelompok yang dikenali sebagai C5. Ada yang berkata C5 ini melibatkan ahli Pas juga di dalam itu dengan satu grand design untuk membunuh Umno.

“Kalau tengok dari kenyataan-kenyataan Pas, tak ada yang menyebut bahawa dia tidak ada hasrat dan minat untuk terlibat dalam satu grand design menghancurkan umno

“Sebaliknya dapat dilihat (Pas) asyik sibuk mempertahankan dan menyokong PM. Dengan itu, dalam kalangan ahli parti khasnya Umno, rasa tersinggung dengan kelompok C5 ini,” katanya dalam satu wawancara di Youtube MABA Channel baru-baru ini.

Sebelum ini, Malaysia Dateline pernah mendedahkan bahawa wujud kumpulan C5 yang terdiri dari lima pemimpin sebagai perancang strategi paling atas dalam kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Sumber memberitahu, C5 telah wujud sejak lebih sebulan lalu lagi ketika kerajaan PN mula bercelaru atau sebelum kerajaan PN terbentuk lagi.

“C5 ini gabungan lima pemimpin Bersatu, Umno dan Pas yang berperanan untuk wujudkan Muafakat Nasional (MN Plus) dan berketuakan Muhyiddin,” kata satu sumber menerangkan siapakah C5.
 
Menjawab persoalan bagaimana Umno boleh ‘dimatikan’, Zaharin berkata ia boleh terjadi mengikut undang-undang apabila Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS) membatalkan parti itu.

Beliau berkata, sehingga kini Umno masih belum mengadakan sidang di peringkat bahagian yang dengan itu tidak membolehkan perhimpunan Agung Umno dilakukan.

Sekiranya itu berlaku katanya, Ros boleh membatalkan Umno kerana melanggar peraturan.

“Kalau Ros ambil tindakan membatalkan Umno, Umno tak boleh jawab apa.

“Apa yang dilihat sekarang, C5 adalah orang yang menyerang Umno. kalau kita tengok cara-cara dilakukan, nampak dalam media sosial bahawa ianya ke arah itu,” katanya lagi.

PEKARA BAIK

WAJIB DICEPATKAN

JANGAN LENGAH

AMIN

RAKYAT SEMUA

SOKONG

AMIN

RAMAI AHLI

GEROMBOLAN PUN

SOKONG SAMA

AMINBILA DAH KALAH

 


BILA DAH KALAH

Unknown commented on

 "MACAM DI MALAYSIA ADA TIPU UNDI"

Kah Kah Kah. Bila dah kalah macam2 lah teori konspirasi keluar. Deep State lah, sting operation lah, democrat print kertas undi lebih lah. Tp mengikut teori bomoh teropong buloh The White House is Forbiden from Trump. Keh Keh keh

TIPU UNDI AMERIKA TEKNIK LAMA

 
TIPU UNDI AMERIKA

TEKNIK LAMA

panglimo potaseh commented on 

"MACAM DI MALAYSIA ADA TIPU UNDI"

Cara Uncle Sam nipu undi kira ketingalang zamang ..Lu tingok camana Kutti LENGITKAN Ku Li pada 1987 ..main off on lampu je masa ngira undi ..kahkahkah ..

BANI MELAYU WAJIB SEDAR

 
BANI MELAYU

WAJIB SEDAAR


Unknown commented on

 "AWAS CHINA MERAH"

Sudahla! Tak berbeza. Kalau bukan cukong merah, akan jadi jilat kasut orang putih pulak. Tanah Melayu bila masa betul-betul berkebolehan tadbir negara dengan baik? Dah berpuluh tahun tadbir sendiri, orang Melayu masih miskin.

TRUMP PECAH LUBANG

 
TRUMP 

PECAH LUBANG

Unknown commented on 

"MACAM DI MALAYSIA ADA TIPU UNDI"

Wak bidin la menang. Non radioaktif isotope tu abang non. Jadi sapa ada non non banyak tu dia ada nombor. Wak bidin sosok murika idaman. Liberal,feminis dan condong warna warni serta marginal. Kononnya lah. Walhal ini perang cia nak keluarkan si imbecile pecah lubang dari rumah puteh. Walhal aspirasi rakyat banyak murika mmg nak kasik hegemoni gerombolan panglima perang-cukong gaduh gaduh. Wak bidin kan vp obama.pusing pusing oligharchy.Bila Trump the imbecile minum dari koleh,kencing berdiri bercekak pinggang makcik Marcella minum teh cawan bertangkai tersedak.maka mungkin lubnan perang selepas ni. Minyak naik. Murika will be great (asshole) again.

TIPU UNDI BUKAN PEKARA BARU

 TIPU UNDI

BUKAN PEKARA BARU


AL-FATIHAH

 


AL-FATIHAH

2 maut dalam 

nahas helikopter 

DUA individu maut selepas dua helikopter terhempas berhampiran sebuah sekolah di Taman Melawati, Ampang, di Kuala Lumpur kira-kira jam 12 tengah hari tadi.

Menurut Jabatan Bomba dan Penyelamat Pandan dua individu lagi turut terbabit dalam nahas berkenaan. Bagaimanapun keadaan mereka masih belum diketahui.

“Siasatan awal mendapati kedua-dua helikoter terbabit bertembung di udara sebelum terhempas berhampiran sekolah Tamil di Taman Melawati.

“Terdapat tiga lelaki dan seorang wanita dalam helikopter terbabit. Kami menerima panggilan kecemasan daripada orang awam kira-kira pukul 11.45 pagi,” kata seorang pegawai bomba.

Video insiden berkenaan tular di media sosial.

Gambar rang awam membantu mangsa turut tersebar di Twitter pagi ini.

Polis bagaimanapun masih belum memberi kenyataan berhubung insiden itu. – 8 November, 2020.

BERLANGGAR DI UDARA TERKINI TER NOWW TER HOTTBELANGGAR DI UDARA

TRKINI TER NOWW

TEER  HOTT

 

Helikopter terhempas

 di Taman Melawati.


KUALA LUMPUR – Sebuah helikopter terhempas berhampiran  Taman Melawati, di sini kira-kira pada jam 11.46 pagi ini.

Menurut laporan awal menyatakan kemalangan melibatkan dua buah helikopter bertembung dan terhempas.

JANGAN HANYA CAKAP

 JANGAN JADI

NATO

NO ACTION TOK ONLI

KAH KAH KAH Bukan hapus tapi nasionalisasi sekolah vernakular, kata Wan Fayhsal

WAN Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal menjelaskan beliau tidak bermaksud untuk menghapuskan sekolah vernakular tetapi hanya mahu ia dijadikan institusi kebangsaan.

Ketua Pemuda Bersatu berkata, banyak pihak membahaskan isu ini dengan sentimen politik dangkal dan tidak memahami tujuan British memperkenalkan sekolah vernakular.

Tegasnya negara ini sebelum penjajahanan British merupakan sebuah kerajaan Melayu yang berdaulat.

“Kalau kita faham konteks ini kita boleh faham kenapa keutamaan diberi kepada Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan, Islam sebagai agama negara dan kenapa kita mahu lihat ada sekolah kebangsaan yang jadi jambatan perpaduan antara anak kita dan bukannya sekolah vernakular.

“Secara perlahan kita perlu nasionalisasikannya agar ia jadi cerminan sifat dan semangat kebangsaan,” katanya dalam wawancara dengan The Malaysian Insight.

Timbalan menteri belia dan sukan itu menjelaskan kontroversi yang timbul atas kenyataannya menggesa sekolah vernakular dimansuhkan secara berperingkat.

Beliau pada Ogos lepas berkata sekolah vernakular perlu ditutup kerana gagal melahirkan pelajar yang mempunyai identiti dan jati diri kebangsaan yang kuat.

Gesaan tersebut sebagai tindak balas kepada kenyataan Menteri Perpaduan Halimah Mohamed Sadique memberi jaminan kerajaan tidak akan memansuhkan sekolah vernakular.

Timbalan Menteri Belia dan Sukan Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal berkata banyak pihak tidak memahami tujuan British memperkenalkan sekolah vernakular.– Gambar The Malaysian Insight oleh Kamal Ariffin, 8 November, 2020.
Timbalan Menteri Belia dan Sukan Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal berkata banyak pihak tidak memahami tujuan British memperkenalkan sekolah vernakular.– Gambar The Malaysian Insight oleh Kamal Ariffin, 8 November, 2020.
Pada masa sama, beliau tidak menafikan sentimen ibu bapa pelajar Melayu yang lebih cenderung menghantar anak ke sekolah vernakular kerana kelemahan sistem pendidikan sekolah kebangsaan.

Ujarnya sewaktu pentadbiran British ada ibu bapa Melayu pada waktu itu menghantar anak mereka ke sekolah mubaligh demi masa depan lebih baik.

Beliau juga berkata, biarpun terdapat kelemahan dalam sistem pendidikan sekolah kebangsaan namun ia tidak bermaksud sekolah itu tidak berkualiti.

Katanya sekolah kebangsaan juga banyak melahirkan pelajar yang berjaya bukan saja menjadi pemimpin namun cemerlang dalam dunia korporat.

Namun beliau bersetuju bahawa kelemahan sekolah kebangsaan seperti tanggapan ia dilihat terlalu Islamik seperti sekolah agama perlu diperbaiki dan diatasi.

Jelasnya tanggap seperti itu mungkin menyebabkan ibu bapa pelajar bukan Melayu tidak berminat menghantar anak mereka ke sekolah.

“Saya setuju kritikan yang ada terhadap sekolah kebangsaan yang dilihat semakin Islamik. Sekolah kebangsaan bukan sekolah agama kita tak boleh tekankan ritual terlebih sangat.

“Sekolah kebangsaan sekolah untuk semua. Ya, Islam perlu dijadikan sandaran juga tapi bukan secara berlebihan kerana kita tak mahu takutkan orang bukan Melayu (yang) elak anak mereka dihantar ke sekolah kebangsaan,” katanya. – 8 November, 2020. 

BUAT DASAR

UNTUK MASA

DEPAN

TAPI KALAU 

NAK GADUH

KITA GADUH

TAK MAHU

CAKAP CAKAP

KAH KAH KAHLUAR BIASA

 
LUAR BIASA
GANJIL DAN AMAT GANJIL
BIASANYA PRODUK 
DARI CHINA MERAH
ATAU BARANGAN 
BUATAN CHINA MERAH
TIDAK BOLEH BERTAHAN LAMA
PANJANG PANJANG PUN
TAK SAMPAI ENAM BULAN
AKAN ROSAK
AKAN JEM
TERBARAI

TAPI KALI INI
COVID-19  BUATAN CHINA
DARI KILANG  DI WUHAN
BOLEH BERTAHAN LAMA
INI AGAK LUAR BIASA
AMIN


MACAM DI MALAYSIA ADA TIPU UNDI

 MACAM DI MALYSIA

ADA TIPU UNDI

Ketua Pengarang commented on

 "SEMUA MENUNGGU HANTU RUMAH PUTEH ."

Trump will survive this... he's a winner..! pernah dengar sting operation tak?? sting operation?? democrat bodoh tak tau kertas undi tu Department of Homelad Security yang keluarkan.. democrat print kertas undi lebih sebab nak main tipu!! democrat tak tau kertas undi tu ada non radioactive isotop.. ingat tak boleh kesan ke undi palsu?? ke kau tengok nanti semua akan terbonggeng! bila kertas undi palsu dah dikenalpasti dan dibuang Trump akan menang landslide!! Hilary terbonggeng! Mueller terbonggeng! Hunter Biden terbongeng! kali ini seluruh parti democrat akan terbongeng! Amin!

AWAS CHINA MERAH

 
AWAS BAHAYA

CHINA MERAH

Unknown commented on 

"GARIS POLITIK TRUMP"

Diulangi. Sakiranya enche trump tewas dan enche mat bidin menang jadi agong dunia, maka cukong merah akan pijak kepala tanah melayu. Enche mat bidin dan anaknya si pemadat kokain akan pukrak mukrak tadbir dunia. Khalas.

SATU DASAR BARU ? NAK TUNGGU LENDIR ?

 SATU DASAR 

BARU

ATAU 

HANGAT HANGAT

TAHIK AYAM

AMIN

Bukan hapus tapi nasionalisasi sekolah vernakular, kata Wan Fayhsal


SELALUNYA

BILA NAK

JADI KETUA

TONJOK DASAR BARU

KAH KAH KAH

KEMUDIAN CUKONG

DATANG 

ULUR DINAR

ULUR LENDIR

KAH KAH KAH

SENYAP MENYAP

KHALAS

TRUMP TAK MENGAKU KALAH

 TRUMP 

TAK NGAKU KALAH

Unknown commented on 

"SEMUA MENUNGGU HANTU RUMAH PUTEH ."

Bro, gua dengar Trump gari sendiri tangan dia kat kerusi di Oval Office tak mahu keluar White House. Dia dah campakkan kunci gari dlm tandas. Dia kata dia menang election. Jgn kata dia gila nak jadi presiden kali ke2 pulak. Jgn juga kata dia meratip ye. Keh Keh keh


Unknown commented on 

"DAULAH TERPENDAM TIBAI TRUMP"

Trump is deep state


Unknown commented on 

"SEMUA MENUNGGU HANTU RUMAH PUTEH ."

Keh Keh Keh...golongan penyokong tegar Trump adalah rednecks, hillbillies, ku klux klan, white supremacists and all sore losers.TT lu pun sama kah? Nanti dorang akan buat Langkah Waldof Astoria kasi sabo Biden. Lu boleh join skali.
ATOK BAGI ABAH

 ATOK BAGI ABAH

yeop_sepet commented on

 "ADA KUASATAK MAHU LEPAS KUASA"

wa respek atok,xdehal letak jawatan.kalu atok giler kuasa mcm ramkarpal tuduh,muhyiddin tak merasa pun jadik PM,atok diberi pilihan utk jadik PM kerajaan PN,agong pun nak lantik. atok, lei ho yeh.


KAWAN ABAM ?

 


KAWAN ABAM ?

Raja Kumbang commented on

 "MEDIA PUTAR MAT SONGEL"

KL Larut yang dapat kontrak pasir kat selangor tu kawan abam ke? Tanya je

HURU HARA DAH MULA

 HURU HARA 

DAH MULA

Ketua Pengarang commented on

 "SEMUA MENUNGGU HANTU RUMAH PUTEH ."

diam diam 20,000 askar dah dilepaskan ke seluruh Amareka... thank God media tak cakap pasal ni sebab mereka asyik report pasal Biden dah menang.. Micheal Moore kata Trump is the master of distraction!! 


kau ingat Trump bodo ke tak boleh hidu benda ni ...! kau ingat dia tak prepare?? tahun 2013 lagi dia dah cakap it doesnt matter who you vote for, it matters who is counting the votes.! Trump bukan Anwar... dia pandai umpan... dia pandai counterpunch!! Low IQ Biden will never be president!!!

BERKHALWAT HARI KE 236

 
KHALWAT 236

AHAD 8/11/2020

KITA MASUK KE HARI 236
BERKHALWAT

AMERIKA DAH 5 HARI
SELESAI MENGUNDI
UNDI DAH DIKIRA
JOE BIDEN DILIHAT
AKAN MENJADI PRESIDEN
TAPI
SABAR DULU
DONALD TRUMP MASIH DEGIL
MELAWAN DENGAN PEGUAM

INGAT APA JADI
PERLAWAN AL- GORE
DENGAN GEORGE BUSH JUNIOR
DI FLORIDA?
AKHIRNYA GORE 
MENERIMA KEPUTUSAN
TAPI
TRUMP MASIH BERDEGIL

KITA  MASIH GAWAT
GAWAT KOBID
GAWAT EKONOMI
GAWAT NAK JADI PM
TAK SUDAH SUDAH
AMIN

PAGI INI
DI PINTU MASUK KE HOKKIEN
GUA TERNAMPAK
PADA TANAH LAPANG BERPASIR
CAKARAN AYAM


WAH TETIBA 
JANTAN BERKOKOK
BERLAWAN LAWAN
ADA DUA  EKOR JANTAN
SATU AGAK JAUH DI BUKIT
GEGAK GEMPITA HOKKIEN

JANTAN
YOU MAKE MY DAY

BANYAK PEKARA
DIBERAHI OLEH MATA
TAPI KEJARLAH
YANG DILIHAT OLEH HATI

DAYA KREATIF NI
TAK HABIS HABIS
LAGI BANYAK KITA GUNA
LAGI RAMAI DIA DATANG

BERCITA BESAR
DAN
BERANI GAGAL

APA YANG KITA CAKAP
AKAN DI LUPAKAN
APA YANG KITA BUAT
AKAN  JUGA DILUPAKAN
TAPI
TAK SIAPA AKAN MELUPAKAN
APA YANG  TELAH KITA  LAKUKAN
YANG MENGUSIK
 PERASAAN MEREKA

HENDAK MELAHIRKAN KEJAYAAN
BUKAN SUSAH
BUAT APA YANG KITA SUKA

KEBAHAGIAN
BUKAN ALAT PASANG SIAP
IANYA DATANG
DENGAN APA YANG KITA BUAT

RAMAI KITA KITA INI
TAK HIDUP MACAM
APA YANG DIIMPIKAN
KERANA KITA 
DIPAGARI TAKUT

BELAJAR MAKIN MAHAL
TAPI
JADI BANGANG LAGI MAHAL


BRO 
GUA SELALU DIKUTUK
SELALU DI TABAI
SELALU DI KRITIK
SATU CARA 
AGAR
JANGAN DI KUTUK
JANGAN DITIBAI
JANGAN DI KRITIK
IALAH
JANGAN TULIS APA APA
JANGAN CAKAP APA PA
JANGAN LAKUKAN APA APA
DALAM HIDUP INI 
AMIN

MASANYA HARI INI
KETIKANYA SEKARANG

SELAMAT BERKHALWAT