Jumaat, 10 Disember 2021

MEDIA KAPIR LAKNAT

 


KENAPA

MEDIA KAPIR LAKNAT

 YANG MAKAN BABI

MINUM ARAK TERUS

BERKEMPEN 

MEMPERJUANGAN

HAK UMAT ISLAM

AMIN

TETAPI

KENAPA MEDIA ISLAM

DI PAKISTAN

DI IRAN

DI SAUDI

DI TURKI

DI MALAYSIA

YANG HANTUK KEPALA

PADA BATU ITAM

GILA GILA

DENGAN ISLAM

TAPI 

TIDAK MELAWAN

PENINDASAN 

UMAT ISLAM

KHALAS

SAIFUDDIN BOHONG ?

 
Dunia letak harapan tinggi pada Malaysia dalam Majlis Hak Asasi Manusia, kata menteri 

MASYARAKAT antarabangsa meletak harapan tinggi terhadap Malaysia untuk menunaikan ikrar dan komitmen yang dibuatnya selepas dipilih menganggotai Majlis Hak Asasi Manusia Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) bagi penggal 2022 -2024, kata Menteri Luar Saifuddin Abdullah.

Beliau berkata Malaysia sangat berbesar hati dengan sokongan padu yang ditunjukkan oleh masyarakat antarabangsa terhadap pemilihannya sebagai ahli majlis dan akan meneruskan usaha untuk mendapatkan hak persekitaran yang selamat, bersih, sihat dan lestari dalam peranannya itu.

“Di tengah-tengah semua itu, Malaysia akan mengutamakan hak kumpulan yang mudah terdedah, terutamanya kanak-kanak, wanita, orang asli, orang kurang upaya dan warga tua, yang akan lebih terkesan dengan perubahan iklim,” katanya.

Saifuddin berkata demikian dalam ucapan prarakamannya ketika merasmikan Forum Hari Hak Asasi Manusia 2021: “Akses kepada Persekitaran Selamat, Bersih, Sihat dan Lestari Sebagai Hak Asasi Manusia” di Kuala Lumpur pada Jumaat.

Malaysia dipilih menganggotai Majlis Hak Asasi Manusia PBB untuk penggal 2022-2024 selepas memenangi satu daripada 18 kerusi dengan 183 undi.

Saifuddin berkata Malaysia berusaha untuk memperkasakan lagi golongan belia dalam memainkan peranan yang lebih besar di semua peringkat membuat keputusan, kerana mereka mencetuskan pergerakan di peringkat global dalam mendorong pemimpin dunia mengambil tindakan segera bagi menangani perubahan iklim.

“Memandangkan belia dan anak-anak akan mewarisi bumi ini daripada kita, mereka adalah pemegang taruh utama kita dalam memastikan kesejahteraan planet kita ini,” tambahnya. – Bernama, 10 Disember, 2021.

SAIFUDDIN  BOHONG

ATAU DIA CAKAP

BENAR

AMIN

KALAU BOHONG

INI PEKARA BIASA

MENTERI SEMUA

PEMBOHONG

AMIN

KALAU BENAR

INI AMAT BAHAYA

PADA DUNIA

AMIN

BAYANGKAN 

MALAYSIA JADI

HARAPAN DUNIA

AMIN

INI SAMA MACAM

LANTIK NAJIB

JAGA BANK

KAH KAH KAH

SAUDI ARABIA

PUN JAGA

HAK ASASI

KAH KAH KAH

INI MACAM 

SHAHIDAN JAGA

MURID SEKOLAH

KAH KAH KAH

INI MACAM 

RAHIM TAMBI CIK

JAGA ASRAMA

PEREMPUAN

KAH KAH KAH

INI AMAT BERAT

AMIN

ROSAK DUNIA

KHALAS

WOIT 

 SAJAT  LU

APA KHABAR

DI SYDNEY 

KAH KAH KAH

DONGENG ARAB 1001 MALAM

 
DONGENG ARAB

KITAB 1001 MALAM

AMIN

Unknown commented on 

"MELAYU TAK MAKAN BABI -

 TAPI MAKAN RASUAH"

https://www.sinarharian.com.my/article/112642/BERITA/Nasional/Hadi-perjelas-perbandingan-hukuman-arak-rasuah Raswah bukan kesalahan hudud la. Boleh raswah tapi bagi sikit la duit tu derma kat anak yatim. 


Kira cuci balik la dosa tu. Lepas bedal duit raswah pegi la mekah. Round2 7 kali. Singgah kubur nabi.jeling jap sambil pura2 kumat kamit mulut.ambik gambar biar rakyat nampak..setel. rakyat melayu mudah la nak tektikkan diaorang. Kahkahkah

ISLAM CONTOH

 


Kakitangan 

Hospital Kajang 

didakwa terima 

rasuah urus jenazah

Selepas tiga rakan sekerjanya didakwa di Shah Alam semalam, seorang lagi kakitangan Hospital Kajang, Selangor didakwa di Mahkamah Sesyen hari ini atas enam pertuduhan menerima rasuah berhubung pengurusan jenazah April tahun lepas.

Tertuduh Mohd Fariq Ariffin, 34, penolong pegawai perubatan, mengaku tidak bersalah sebaik pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan hakim M. Bakri Abd Majid.

Mengikut kertas pertuduhan, Mohd Fariq yang bertugas di Unit Forensik Hospital Kajang didakwa menerima rasuah sebanyak RM1,750 di CIMB Cawangan Bercham, Ipoh antara 28 April lepas hingga 5 Februari ini.

Dia didakwa melakukan kesalahan yang boleh dihukum di bawah Seksyen 17 (a) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009 dan boleh dihukum dibawah Seksyen 24 (1) akta sama yang boleh membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun dan didenda tidak kurang daripada lima kali ganda jumlah atau nilai suapan.

Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM5,000 untuk kesemua pertuduhan dengan seorang penjamin di samping syarat tambahan untuk melaporkan diri setiap awal bulan di pejabat SPRM terdekat selain menyerahkan pasport kepada mahkamah.

Pendakwaan hari ini dilakukan timbalan pendakwa raya Fadhli Ab Wahab manakala tertuduh diwakili peguam Syahrul Nizam.

Mahkamah turut membenarkan kes ini dipindahkan ke Mahkamah Sesyen Shah Alam untuk disebut semula pada 10 Januari bersama tiga tertuduh lain.

Pada Rabu, tiga kakitangan Hospital Kajang didakwa di Mahkamah Sesyen Shah Alam atas pertuduhan yang sama.

Media pada 8 Oktober lepas melaporkan lima kakitangan jabatan forensik sebuah hospital di Selangor ditahan berhubung kes rasuah pengurusan jenazah dipercayai mengaut untung kira-kira RM22,000 dalam tempoh dua tahun sejak 2019.

Petugas kesihatan itu menerima habuan RM300 hingga RM400 bagi setiap jenazah daripada ejen mengikut jenis kematian.
CONTOH TERBAIK

NEGARA ISLAM

KAH KAH KAH

SEMUA MENGIKUT

SUNNAH MATI

KAH KAH KAH

DI NEGARA ISLAM

MALAYSIA SEMUA

PERLU DI RASUAH

AMIN 

DI JALAN ADA JPJ

DI BALAI ADA POLIS

DI PEJABAT ADA D.O

DI MASJID ADA IMAM

SEKOLAH ADA GURU

KAH KAH KAH

SEMUA INI PERLU

DI RASUAH 

HANTU MAKAN TELO

KAH KAH KAH

DAH MATI PUN

NAK TANAM

PERLU RASUAH

AMIN YA AMIN

YA AMINULRASHID

KAH KAH KAH

HARI HARI AKHIR SAEKOR BIK MAMA

 Status MySejahtera masih 'jingga', kes rasuah Rosmah ditangguh

Mahkamah kemudian menetapkan tiga tarikh tambahan untuk perbicaraan iaitu pada 13, 23, 24 Disember dan enam hari lagi pada 10, 11, 12, 13 dan 14 Januari serta 4 Februari tahun depan.

Pada 8 Disember, hakim yang sama telah menangguhkan perbicaraan Rosmah atas alasan prosedur operasi standard (SOP) kompleks mahkamah hanya membenarkan orang yang berstatus ‘biru’ MySejahtera yang boleh memasuki bangunan dan tidak membenarkan mereka yang mempunyai kontak rapat atau kontak kasual (dengan individu positif Covid-19 ) ke dalam premis.

Rosmah yang menyambut hari lahirnya yang ke-70 hari ini menghadapi pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada Pengarah Urusan Jepak Holdings Sdn Bhd Saidi Abang Samsudin melalui bekas pembantunya Datuk Rizal Mansor sebagai ganjaran membantu Jepak Holdings mendapatkan projek bernilai RM1.25 bilion untuk membekalkan tenaga hibrid solar kepada 369 sekolah luar bandar di Sarawak. – Bernama, 10 Disember, 2021. 

HARI HARI

AKHIR SAEKOR

BIK MAMA

AMIN

ISTERI SUDAH

SELESAI 

KAH KAH KAH

KINI BIK MAMA

MENUNGGU MASA

KAH KAH KAH 

HADIAH KRISMAS

UNTUK RAKYAT

MALAYSIA

AMIN

HUJAN LEBAT DI KUALA LUMPUR

  HUJAN JUMAAT

MALAM

JUMAAT 10/12/20221
JAM 5.25 PETANG
LANGIT HITAM AWAN MENDUNG
DUA PULUH MINIT KEMUDIAN 
 HUJAN TURUN
GUA SEMPAT LARI PULANG

DI LUAR HUJAN SEDANG TURUN
KUALA LUMPUR BASAH
AMIN


UMPAN ANAK IKAN

  UMPAN 

ANAK IKAN

AMIN

Unknown commented on

 "UMPAN KATAK"

gua setuju dgn cina..tp cina lupa, anwar pakai katak berprinsip..khalid amanah pun sama gak..last2, dua2 katak tak dpt tangkap anak ikan pun..4ekor katak ketawa terbahak2 melihat pemancing bernama anwar ..


kokoknya kuat tp masih lembik..musuh lemah elok dipijak,ditanah,disimen dibuang dlm laut dlm, bukan tunjuk baik..anwar lemah tp anwar tak main belakang kata kj sambil mengenyitkan mata kpd nurul..fuck...

REKA CERITA BUAT RAKYAT CUNT PIUS

 


 REKA CERITA

BUAT RAKYAT

CUNT PIUS

AMIN

Unknown commented on 

"MH370 - AKHIRNYA ??"

Cerita cerita diolah untuk keliru huru hara pemikiran rakyat, sekejap judi sekejap arak sekejap Thaipusam semuanya diolah supaya perpaduan rakyat terkoyak, supaya para penyamun terus maharajalela kah kah namun masih ada bijak pandai analisa yang kaji kaji apa kehendak rakyat sebenarnya, cuma orang kampung tak erti tindakan mereka, yang mengatur cara segala ada hukum hakam tak pernah jejak ke masjid pun, apa tahu lagi tentang bala menimpa rakyat, kah kah 


selagi boleh dibodohkan selagi itu penyamun berkuasa, ada jugak makcik menangis mengenang nasib menimpa Bossku,adoi kesian kesian semuanya kerja Yahudi, kerja DAP, apabila arab derma mereka sakit hati kerana Najib syumul, ikhlas suci murni kah kah kah

PEMANASAN GLOBAL - KEMARAU & BANJIR

 

 

KEMARAU DAN

BANJIR AKIBAT

PEMANASAN DUNIA

AMIN

 

KES NAJIB USTAD LEBAI MUFTI SENYAP

 
 KES NAJIB

MENCURI DUIT

USTAD LEBAI MUFTI

SEMUA SENYAP

AMIN

KES KOTE SAJAT

SEMUA ADA

PANDANGAN

KAH KAH KAH

Unknown commented on

 "NAJIB JUJUR BERBELANJA"

mufti2 yg sokong pencurian ini diam diri je ke? lu lupa ke si jamil khir penasihat ismail sabri ni juga terlibat sama..semuanya kerana burit kan..ops silap kerana duit kan..next bole buat simulasi sex online..sb sekarang ni ramai buat seks luar tabiie kat mayat dan binatang..sial betul..apa nak jadi msia ni..makan rasuah,jual allah terang2 tanpa sembunyi2..allah nampakkan kpd kita semua perihal manusia bangkai yg berbingkaikan kalimah allah..lupa ke, allah juga maha zalim..

POLITIKUS MELAYU TIPU MELAYU

  POLITIKUS MELAYU

TIPU MELAYU

AMIN

Unknown commented on

 "KEMBALIKAN 

IDENTITI SEJARAH BANGSA"

ops..ops...tunggu dulu brader..nazri aziz france berckp mengenai nama melayu, rais yatim perogol amah berckp pasal nama melayu..sebelum teruskan pencarutan..lebih baik tukar dulu presint putrajaya..rais yatim perogol amah bole teruskan usul diparlimen, bole dipersetujui, bole dijalankan ..jadi sampai DBP marah dan dilacurkan sehingga semua terlupa, 


bahasa melayu dan bahasa malaysia itu adalah berbeza..a.samad said berbahasa melayu, yg lain2 berbahasa malaysia..lu pernah dgrkan tutur kata a.samad said? kdg2 tak faham..itu belum asamad said bertutut bahasa inggeris yg pelik...nak guna john ke nak guna jean atau johan?duit terowong utk sekolah thai dah masuk akaun belum??

MELAYU TAK MAKAN BABI - TAPI MAKAN RASUAH

  MELAYU 

TAK MAKAN BABI 

MELAYU 

MAKAN RASUAH

AMIN

Unknown commented on

 "BERFIKIR BUKAN MURAH"

time utk pau ismail bera..ismail ni lemah lembab..penasihat sb nak pau duit rakyat sblm kalah pru nnt..tp sure ke umno kalah pru nnt? hanya anwar saja yg terima katak berprinsip..dari dulu lagi ismail sabri yg ada masalah berfikir..makan telur penyu ketika jadi mennteri dan tak tahu pasal larangan penjualan telur ...tp apa nak buat, jadi puppet pun bole jd pm, bodoh banggang pun bole jadi pm..lu tgk anwar, abuk pun tarak..anwar patut asak ismail sabri bukan buat mou..ckp diparlimen tak guna dah sb art harun ada sbg pencacai taik cari makan..


melayu tak makan babi, melayu makn rasuah..anwar wajib buat gerakkan demo besar2an..jgn ditakutkan covid.kes akan naik tp kadar pulih juga akan naik..anwar ada byk duit, sediakan keperluan2 ketika pendemo kena kurantin..kadar pengunna katil dihospital masih berkurang, maeps takda org..kumpulkan pendemo bikin demo..kalo semua fasiliti anwar bole adjust, mesti ramai dtg mnolong..bukan demo nak suh madey letak jawatan je..mana media pkr,media PH..lu org patut jadi mcm media KJ, kipas ampu dan kipas biar kj nampak suci dimata nurul..anwar dah tak main belakang ujar kj sambil tersenyum kenyitkan mata kat nurul..puiihhh...SABAH SEBAHAGIAN DARI PILIPINA ?

 PDRM tingkat kesiapsiagaan hadapi ancaman di Sabah

KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan mengambil tindakan segera bagi mempertingkatkan kesiapsiagaan ke tahap tertinggi di Sabah.

Ketua Polis Negara, Acryl Sani Abdullah berkata, langkah itu diambil berikutan laporan media yang mendakwa terdapat pihak dari Filipina sedang merancang untuk menceroboh Sabah.

“PDRM memandang serius perkara berkenaan dan akan mengambil tindakan segera bagi meningkatkan kesiapsiagaan ke tahap tertinggi di sabah untuk menghadapi sebarang kemungkinan dan ancaman pencerobohan itu.

“Komitmen dalam perkara ini akan diberikan sepenuhnya demi mengelak sebarang insiden pencerobohan berulang di Sabah,” katanya menerusi kenyataan, hari ini.

South China Morning Post melaporkan RSA merancang operasi untuk menyerang Sabah selepas beberapa siri pertemuan rahsia antara 19 orang datuk bandar dari selatan Filipina.

“Seramai 19 datuk bandar telah bersetuju untuk merekrut sekurang-kurangnya 600 orang anggota bersenjata bagi melaksanakan misi tersebut.

“Kos peluru dan logistik yang dianggarkan sebanyak AS$10,000 telah ditanggung oleh pegawai tinggi kerajaan,” menurut laporan itu.
Tambah Acyrl, PDRM mempunyai hubungan baik dengan pihak berkuasa Filipina dalam aspek perkongsian maklumat risikan mengenai aktiviti yang boleh mengancam hubungan akrab serta keselamatan kedua-dua negara.

Menurutnya, setakat ini tiada pengesahan diterima mengenai pelan yang dimaksudkan dan ia dipercayai merupakan maklumat yang telah dimanipulasi oleh pihak-pihak yang mencemburui tahap keselamatan serta hubungan rapat antara Sabah dengan wilayah selatan Filipina.

“PDRM memberi jaminan bahawa tahap keselamatan di Sabah adalah terkawal dan elemen-elemen PDRM sentiasa dalam keadaan siap-siaga pada setiap masa untuk menangani sebarang ancaman.

“Usaha juga akan digiatkan bagi mengesan dan mengenal pasti anasir-anasir di Sabah yang berkemungkinan terlibat dalam komplot berkenaan.

“Sebarang usaha untuk menggugat keselamatan dan kedaulatan negara oleh mana-mana pihak akan diambil tindakan tegas,” katanya beliau. –


PUKEE MAK

BERITA

 TAK LENGKAP

AMIN

RSA ITU IALAH

ROYAL SULU ARMY 

AMIN

BERITAHU APA

YANG SEBENARNYA

BERLAKU

AMIN

BERITAHU 

WARGA MALAYSIA

DALAM 

PERLEMBAGAAN

PILIPINA

 SABAH ADALAH 

WILAYAH PILIPINA

AMIN

INI SAMA MACAM

SELANGOR

WILAYAH MALAYSIA

AMIN

SABAH AKAN TERUS

JADI MASAALAH

SEHINGGA

RAKYAT SABAH 

MERASA MEREKA

TIDAK KENA TIPU

OLEH POLITIKUS

PUKI MAK DARI

PUTAR JAYA

KHALAS

BOLEH PERCAYA KE ?

 Tiada masalah jika putus dengan Umno, kata akar umbi PAS

TIADA masalah jika pemimpin tertinggi PAS memutuskan untuk tidak bekerjasama dengan Umno dalam gabungan Muafakat Nasional (MN), kata pemimpin akar umbi parti Islam itu.

Kalangan ahli peringkat cawangan PAS sudahpun menjangka perkembangan itu akan berlaku selepas melihat pengaruh Umno semakin merosot dan peningkatan kuasa Bersatu.

Ahli PAS yang hanya mahu dikenali sebagai Arif, 45, dari Kuala Terengganu berkata mereka kini memahami pendirian pemimpin parti biarpun ada kekeliruaan pada peringkat awal.

“Kekeliruan itu memanglah akar umbi tak jelas apa pendirian sebenar pucuk pimpinan. Tapi bila sudah dijelaskan, jadi tak adalah kekeliruan itu.

“Lagipun akar umbi faham mengapa pucuk pimpinan tidak menjelaskan pendirian lebih awal kerana kita nampak mereka berusaha untuk menyelamatkan hubungan tiga parti Melayu ini.

“Tapi kalau Umno enggan masih juga menolak memang kita tak boleh nak buat apalah,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Mengulas lanjut, Arif mengakui akar umbi sudah menjangkakan hubungan PAS dengan Umno tidak dapat bertahan lama kerana sikap mementingkan diri parti Melayu terbesar itu.

“Terutama di Terengganu ini, Umno sering (berprasangka terhadap) PAS padahal kita sangat terbuka jadi itu yang kami akar umbi rasa agak mustahil juga (bekerjasama dalam) MN.

“MN ini hanya akan berjaya jika Umno membuang sikap abang long, ego mereka namun sayangnya  itu tidak berlaku,” katanya.

PAS dan Umno membentuk Muafakat Nasional pada September 2019 selepas kekalahan parti itu dalam PRU14.

Namun hubungan antara PAS dan Umno mula retak apabila Umno enggan untuk berkerjasama dengan Bersatu dalam Perikatan Nasional.

Kemuncak polemik itu menyaksikan PAS memutuskan untuk terus mengekalkan kerjasama dengan Bersatu dan tidak bersama Ummo dalam Pilihan Raya Negeri Melaka.

Minggu lepas , presidennya Abdul Hadi Awang mendakwa Umno melanggar janji dalam MN selepas menolak penyertaan Bersatu ke dalam MN.

Beliau berkata PAS enggan dibelenggu bersama Umno dalam MN dan sebaliknya mahu terus bergerak dengan PN.

Ahli Parlimen Marang itu berkata, PN perlu menjadi gagasan politik dengan peranan dan kuasa lebih besar manakala golongan yang disifatkannya pendukung penjajah pula perlu disingkirkan.

Pandangan itu didukung anggota seperti Ahli Jawatankuasa PAS Kedah Mohd Hilmi Abdul Wahab yang percaya ia berpunca dariapda sikap Umno enggan bekerjasama dengan mereka.

Beliau turut menolak tanggapan PAS akan rugi jika tidak bersama dengan Umno hanya meneruskan kerjasama dengan Bersatu saja.

“Sebelum Pakatan Harapan, PAS bergerak secara solo, semasa PRU14 PAS bergerak solo, tidak ada masalah pun.

“Maksudnya PAS boleh bergerak secara solo dan terbuka bekerjasama dengan mana-mana pihak untuk agenda Melayu Islam.

“Kalau Umno nak kata Bersatu lemah, Umno lagi lemah. Lihatlah masa PRU14 mereka kalah, katanya.

Seorang aktivis PAS Mohamad Anuar juga berkata masalah dalam mengadakan kerjasama dengan Umno yang juga sikap besar kepala pemimpin parti itu sudah dijangkakan.

“Memang kita baik tapi PAS tetap waspada. Sebab kita boleh baca dah. Samalah macam kita nak masuk sukan tinju mesti kita dah tahu musuh kita macam mana.

Tapi kita tak cakap terbuka pasal itu. Macam MN ini akar umbi tahu masalah MN cuma kita senyap. Dan dengan kenyataan presiden saya yakin akar umbi tidak keliru,” katanya. – 10 Disember, 2021.

GEROMBOLAN

KENA KENCING

PELACUR

KAH KAH KAH

 TAPI KENCING PUN

SYIOK JUGA

KAH KAH KAH

AWAS 

PELACUR  BUKAN

MAIN DUA KOLAM

DUA LUBANG

KAH KAH KAH

PELACUR BOLEH

KANG KANG

TIGA LUBANG 

EMPAT KOLAM

KHALAS