Sabtu, 7 Januari 2023

MIMPI MAKIN BERAT


FAKE NEWS

BERSAMA MIMPI

AMIN

KES MAKIN BERAT

KAH KAH KAH

DUA BERGELAR DATUK DI TANGKAP KES MENARA KL2 pengarah kanan direman 4 hari kes beli Menara KL


DUA pengarah kanan syarikat bergelar Datuk direman empat hari mulai hari ini bagi membantu siasatan berhubung isu pembelian saham dan pengambilalihan konsesi pengurusan Menara Kuala Lumpur (Menara KL).

Perintah reman sehingga 10 Jan itu dikeluarkan Majistret Irza Zulaikha Rohanuddin di Mahkamah Majistret Putrajaya.

Semalam, sumber SPRM dilapor berkata kedua-dua individu berusia 49 dan 59 tahun itu merupakan orang tengah yang mengurus urusan suapan dan seorang pengarah urusan syarikat yang dikatakan mengambil alih saham syarikat pengurusan Menara KL, ditahan di Ibu Pejabat SPRM ketika hadir memberi keterangan.

Menurutnya pemilihan syarikat terbabit disyaki melibatkan permintaan wang rasuah berjumlah ratusan ribu dan seutas jam tangan mewah sebagai hadiah kepada ‘orang atasan’ bagi membantu pengambilalihan tersebut.

Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki yang mengesahkan tangkapan itu berkata kes disiasat di bawah Seksyen 16 Akta SPRM 2009.

Sebelum ini, tular di media sosial isu berhubung pengambilalihan pengurusan Menara KL melalui pegangan saham penuh daripada Telekom Malaysia (TM) melalui anak syarikatnya, Menara Kuala Lumpur Sdn Bhd kepada syarikat Hydroshoppe Sdn Bhd sehingga menimbulkan persoalan orang ramai terhadap keputusan itu. – Bernama, 7 Januari, 2023.


TANGKAP

SIASAT & DAKWA

AMIN

BUKTIKAN

DI MAHKAMAH

AMIN

KALAU SALAH

JANGAN LENGAH

 MASUK KAN

KE DALAM JIL

AMIN

INI KEMPEN

PEMBERSIHAN

KERAJAAN PAKATAN 

AMIN

RAKYAT SUKA  HATI

 MELAYU AKAN 

BERI SOKONGAN

KHALAS

RAKYAT HEMPAS PULAS CARI MAKAN


RAKYAT SEDANG

HEMPAS PULAS

CARI MAKAN

KHALAS

Amier The Hero commented on
 "AWAS ! ADA DALANG
 NAK BEBASKAN NAJIB"

TT.. den dah koba awal², BN umngok ada pgg kuaso ajo sikit - ini sumo akan jadi. Tapi TT heboh dgn kemah bosar kemah kocik sumo eh kan. Kemah bosar, makno eh BN ado masuk sebahagian gomen. Budak tadika pun dah maklom pangai umngok bn ni sumo eh. Meh den bgtu TT, sebotul eh.. rakyat dah bosan dah muak dgn ceghito² org politik. Tu psl rakyat diam ajo dah, jgn silap kato diam sbb suko nuar jd PM yo.. tapi dah muak dah maleh nak layan. Dgn kato mudah.. tadah ajo la. Semburit ke.. rasuah ke, lantak korang la. Rakyat skrg tgh hompeh puleh cari rezeki.. cari tolo ayam nak buek makan!!! Kah kah kah kah kah kah..

KES RASUAH MENTERI BESAR SELANGOR !!!


JALANI HUKUMAM

SEBELUM

DI AMPUN

KHALAS
Tuduhan rasuah dan pemenjaraan

Harun Idris dijatuhkan hukuman penjara selama dua tahun setelah didapati bersalah menerima rasuah sebanyak RM250,000 dari Hong Kong and Shanghai Banking Corporation. Beliau dijatuhkan hukuman penjara sebanyak 6 bulan lagi setelah didapati bersalah menyalahgunakan wang Bank Kerjasama Rakyat sebanyak RM8 juta. Harun ketika itu ialah Pengerusi Bank Rakyat. Kertas putih mengenai masalah Bank Rakyat dikeluarkan pada 1979.

Harun dipersalahkan kerana tuduhan rasuah berkaitan dengan Bank Rakyat. Pada tahun 1975, perlawanan tinju antarabangsa diadakan di Kuala Lumpur antara Muhammad Ali dari Amerika Syarikat dengan Joe Bugner dari Britain. Pertandingan ini tidak mendatangkan keuntungan, sebaliknya menyebabkan beliau dibicarakan dan dihukum penjara selama 8 tahun.

Pada 1 Mac 1977, Harun dipenjarakan di Penjara Pudu selama tiga setengah tahun, iaitu selepas menjalani setengah daripada hukumannya yang sepatutnya tamat pada tahun 1984. Beliau dibebaskan pada tahun 1981 selepas Dr Mahathir Mohamad dilantik sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-4.

Harun dipenjarakan kerana Tun Hussein Onn, Perdana Menteri Malaysia ketika itu, seorang yang tegas dan memegang prinsip undang-undang.

Ketika itu pengerusi Biro Siasatan Negara (BSN) / BPR / SPRM ialah Harun Hashim - juga seorang yang tegas. Penyokong Harun meminta jasa baik Tunku Abdul Rahman agar Harun dibebaskan. Tunku menasihati Harun menerima hukuman itu dan kemudian membuat rayuan. Rayuan dikemukakan kepada Tun Hussein selaku Perdana Menteri, tetapi rayuannya ditolak.

Pada 28 Julai 1981, Yang di-Pertuan Agong Sultan Haji Ahmad Shah mengadakan Persidangan Lembaga Pengampunan. Laporan dari penjara dan jasa-jasa Harun dipertimbangkan. Pada 1 Ogos 1981, Harun dibebaskan oleh Lembaga Pengampunan. Maka pada 31 Ogos 1981, Sultan Ahmad Shah memberi pengampunan kepada Harun sempena Jubli Perak Merdeka. Harun dipilih sebagai Naib Presiden UMNO, kedudukan ke-3 dalam hierarki UMNO pada tahun 1981.DATUK HARUN

JALANI HUKUMAN

SEBELUM MINTA

AMPUN

AMIN

APAKAH NAJIB

YANG BELUM

SAMPAI SETAHUN

DARI 12 TAHUN

HUKUMAN

AKAN DIAMPUNKAN

KHALAS

SEJARAH ENTOT ENTOT LARISEJARAH

ENTOT ENTOT

LARI 

DARI ARKIB

TUKAR TIUB

3 MARCH 2010

AMIN


Unknown commented on 
"KES SERANGAN SEKSUAL PMX"

Hang sebut entot entot lari gwa teringat pada kisah ayah dino. Hang yang mempopularkan istilah tersebut kahkahkah Itu belum kisah menaajib dan berziana. Amin


---------
TAK PAYAH BAKAR JEMBATAN - CAKAP DULAK DALIK
RAIS : GREEN DAM TIDAK WUJUD SEKAT INTERNET - malaysianinsider Rais Yatim berkata kerajaan tidak akan menyekat pengaliran maklumat di internet tetapi berharap agama dan budaya akan dijadikan panduan dalam memanfaatkan kebaikan penggunaannya.

 Beliau berkata kerajaan juga boleh menguatkuasakan undang-undang di tahap maksimum sebagai usaha menyekat unsur-unsur negatif yang disebarkan menerusi media baru terutama internet. Katanya kerajaan tidak akan mengambil tindakan seperti China yang bercadang mewujudkan “Green Dam” sebagai langkah menyekat kemasukan unsur-unsur negatif dalam internet. 

 “Kita tidak ada buat sedemikian. Tinggal lagi kita pohon supaya agama kita, budaya kita digunakan sepenuhnya untuk menentukan kebaikan kita. “Di samping itu, saya akui bahawa penguatkuasaan undang-undang di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 digerakkan ke paras maksimum,” katanya dalam rancangan bual bicara “Soal Jawab” terbitan TV3 malam tadi. Dia berkata kementeriannya serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia sedang menjalankan latihan-latihan tertentu untuk menguatkuasakan undang-undang berkaitan.

 Rais berkata masyarakat negara ini tidak boleh menerima sesuatu yang disiarkan oleh media baru bulat-bulat. “Seperti yang saya katakan tadi kita sedang membina satu tamadun, budaya kita. Kita sini di tanah air kita, Singapura dengan cara mereka, Thailand dengan cara mereka. “Jadi kita sekarang sedang didatangi dengan Facebook, Twitter, kita tidak marah, tapi di mana sifat-sifat tempatan kita untuk kita masukkan dalam Facebook... bagaimana pula pihak-pihak di Eropah dan Amerika Syarikat menyerang kita dengan cara halus mereka, apakah kita tidak terfikir soal itu.

 “Bagaimana kita nak kawal anak-anak kita yang menghadap Facebook lebih lama daripada mengulangkaji pelajaran, mengaji al-Quran. Jadi saya hanya menyatakan, oleh kerana dunia siber internet ini bukan kita yang cipta, kita perlu berhati-hati, ambil yang baik dan buang yang tidak baik,” katanya. 

  KAH KAH KAH... woit.... TAK PAYAH CAKAP BANYAK BANYAK LAAA... kah kah kah.. woit.... ANAK YANG ENTOT ENTOT LARI.... DAH JUMPA KE ?.... kah kah kah.. woit... JANGAN NAK CAKAP BUDI BAHASA LAAAA.... AJAR ANAK SENDIRI JANGAN ENTOT ENTOT LARI.... kah kah kah... 

 woit... TAK PAYAH CAKAP BANYAK LAAA.... HENTIKAN RASUAH DULU...kah kah kah... 
 woit... TAK PAYAH BAKAR BAKAR JAMBATAN.... ALTANTUYA SIAPA SURUH BUNUH.... kah kah kah.. 

 woit... TAK PAYAH CAKAP BUDI BAHASA.... KUGAN KENAPA MATI... kah kah kah.. kah kah kah.... BUDI BAHASA APA?.... TAN BENG HOCK MATI PASAL APA?... kah kah kah 
 woit... TAK PAYAH CERITA HAL MENGAJI QURAN... 12 BILION HILANG DI PKFZ KENAPA TAK SIASAT.... kah kah kah

HALANG PENCURI KEMABLI BERRKUASA


HALANG PENCURI

KEMBALI

BERKUASA

AMINSEMUA RENDAH MORAL


SEMUA RENDAH

MORAL KECUALI

MOKHTAR SENIK

KAH KAH KAH
Unknown commented on 
"PAS MASIH TAK MAHU
 IKUT PM RENDAH MORAL"

Rendah moral adalah kes2 top PN. Abah dgn Gina atau Pedo Shahidan cabul pompuan bawah umur DNAA atau SU Pol Azmin buat party arak dan karaoke geng rogol mabuk girlfren dia time PKP dapat izin Miti Azmin kes Mahkamah lagi?

MAYAT DI SIMPAN DALAM PETI SEJUK RESTORANMAYAT DISIMPAN

DALAM PETI SEJUK

RESTORAN

AMIN

KETUM KACIP FATIMAH


KETUM &

KACIP FATIMAH

KHALAS


Unknown commented on
 "INI KERJA NGOK"

Ketum biaq tongkat ali kacip fatimah juga herb mandul orang melayu lain lain bangsa whiskey jer seumpama malam yang mandul bintang tiada

JANGAN SEBAR FAKE NEWSJANGAN SEBAR

FAKE NEWS

KHALAS


Unknown commented on 
"QASIM JUMPA
 NABI SULAIMAN"

Ginilah bhaiii..jika ko hendak tahu cerita dari awal tentang dunia ni hingga akhir...esok ko pi beli Al-Quran yang ada terjemahan tu...ko baca sampai habis..ko akan dpt jawapan..kalau ko masih angap sebagai fake news cerita-cerita dlm tu...kesian kat ko bhaiiii...dahlah muflis didunia...takut lepas mati pun...ko muflis juga...dah dekat dah tu bhaii...kah kah kah....tidur mlm tentu ko takut fikirkan saat kematian ko...sakit bhaii..ada yg bernafas mcm kobau disaat kematian....kah kah kah

RAJA DADAH BERJAYA DI TANGKAPRAJA DADAH

BERJAYA 

DITANGKAP

AMIN

JANGAN CAMPUR BADAN KEHAKIMANBadan kehakiman harus bebas, kata Anwar

KETUA hakim negara dan badan kehakiman perlu diberi ruang untuk menjalankan tugas mereka dengan bebas dan profesional berlandaskan fakta dan hukum, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

Beliau berkata ini penting bagi memberi signal yang jelas kepada rakyat bahawa terdapat pengasingan kuasa di antara legislatif, eksekutif dan badan kehakiman dalam menjalankan tugas mengikut kapasiti masing-masing.

“Saya rasa tidak harus perdana menteri itu mencalonkan hakim yang senang dengan dia, walaupun ada satu dua yang saya rasa patut teliti semula, tapi saya fikir lebih baiklah saya beri signal yang jelas beri ruang kepada ketua hakim negara dan badan kehakiman untuk menjalankan tugas mereka dengan bebas dan profesional berlandaskan fakta dan hukum, bukan kerana nafsu, kemarahan atau pun puak,” katanya dalam temu bual Naratif Khas Bersama Perdana Menteri di Radio Televisyen Malaysia (RTM) malam tadi.

Beliau berkata badan kehakiman yang dulunya tidak diragui dan tidak mungkin disangkal, dianggap berkompromi di bawah penguasaan eksekutif, selain pandangan Majlis Peguam Malaysia dan Suruhanjaya Juri Antarabangsa (ICJ) yang menganggap ada kepincangan dan kelemahan dalam badan kehakiman.

“Tapi kita lihat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ada perubahan dan pelantikan badan kehakiman umpamanya, saya belum pernah campur satu pelantikan pun sekali. Saya ikut proses Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman (JAC) dan kemudian ketua hakim negara mengemukakan (nama) dan saya terima,” katanya.

Mengenai isu rasuah dan integriti, Anwar berkata beliau telah memberikan kelonggaran kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk bertindak menyiasat sepenuhnya, bermula dari peringkat atasan. 

 “Saya beritahu kepada pihak penguatkuasaan harus tegas tidak kira ...(sesiapa pun) dan kepada rakan-rakan Jemaah Menteri pun, saya setiap minggu pesan bahawa saya tidak pertahankan andai kata ada kesilapan ataupun bukti tentang amalan memunggah kekayaan negara,” katanya.

Beliau juga berkata berdasarkan kes di negara ini, terdapat  ‘ikan bilis’ dan ‘jerung’ yang telah ditangkap dan dipenjarakan kerana isu terbabit dan percaya ada banyak lagi kes seperti itu berlaku.

“...yang agak memualkan saya ialah kita ada pengalaman di mana ‘orang besar’ pun sudah ditangkap tetapi belum ada pengajaran. Kalau lihat umpamanya fail-fail (isu) tebatan banjir, Menara Kuala Lumpur dan Jana Wibawa, setiap kes itu ada sahaja percubaan pemunggahan kekayaan oleh tokoh-tokoh itu.

 “Jadi dalam kesempatan sedia ada, insya-Allah saya akan pastikan ada tindakan supaya dijadikan pengajaran kepada mereka yang lalu dan yang sekarang,” katanya. 

Menjawab kritikan sesetengah pihak kononnya pendekatan sedemikian berunsur politik dendam, Anwar berkata ia hanya dianggap begitu jika ada ‘orang takut disiasat’.

Katanya beliau tidak pernah masuk campur malah telah memberi arahan yang jelas kepada SPRM bahawa kerajaan pimpinannya tidak mahu bersikap menutup kes atau memilih dalam soal siasatan.

“...tetapi sepertimana yang kita lihat, umpamanya yang berlaku sekarang ialah beberapa langkah untuk terus menyiasat tapi terus ada tuduhan seolah-olah ini balas dendam.

“(Hakikatnya) kalau kita tidak buat apa-apa, mereka kata ini bukan tadbir urus yang baik, mahu menutup kes rasuah yang besar, tapi bila kita ambil tindakan, mereka kata ini politik untuk menekan pihak tertentu,” katanya. – Bernama, 7 Januari 2023.

TIDAK CAMPUR

DALAM BADAN

KEHAKIMAN

ADA DALAM

PERLEMBAGAAN

AMIN

SEMUA RAKYAT

TAHU

LEMBAGA HUKUM

WAJIB BEBAS

DARI 

ORANG POLITIK

AMIN

DASAR INI  WAJIB 

DI PAKAI

DAN DIPERKUKUH

AMIN

APAKAH BERITA INI

PMX NAK BERI

TAHU PADA NAJIB

PADA ROSMAH 

PADA ZAHID

JANGAN MINTA

KERAJAAN  CARI

JALAN BEBASKAN

NAJIB & ROSMAH

AMIN

ATAU BATALKAN

47 DAKWAAN

PADA ZAHID

KHALAS

ENAM WARTAWAN DITANGKAP - PRESIDEN KENCING DALAM SELUAR


ENAM WARTAWAN 

DITANGKAP 

RAKAM PRESIDEN

KENCING 

DALAM SELUAR

KHALAS

SILA PERHATIKAN DI KAKI PRESIDEN
AIR KENCING MELIMPAH
KAH KAH KAH

Six journalists arrested over footage of South Sudan president wetting himself

State broadcaster’s staff held on suspicion of

 disseminating the clip of Salva Kiir at official event

Enam wartawan telah ditahan oleh pasukan keselamatan Sudan Selatan kerana rakaman viral presiden negara itu nampaknya membuang air kecil pada dirinya sendiri, lapor badan pemerhati kebebasan akhbar.


Klip itu, yang dirakam semasa acara rasmi, menunjukkan pemimpin Sudan Selatan Salva Kiir berdiri untuk lagu kebangsaan, pada mulanya tidak sedar apabila  air kencing merebak pada seluarnya dan membentuk kolam di kakinya. Kamera tiba-tiba berpaling selepas Kiir dan rombongannya kelihatan menyedari apa yang berlaku.

SANUSI NAK LAWAN TITAH RAJA ?


Masih ada yang mahu ulangi Langkah Sheraton?

Ucapan Menteri Besar Kedah yang juga Ketua Pengarah Pilihan Raya Pas,  Mohamad Sanusi Mat Nor yang mengaku ada usaha-usaha sedang dibuat untuk menukar Kerajaan Perpaduan di pusat sekarang.

Mendengar ucapan Sanusi itu, sebagai bekas ahli Pas saya rasa sangat terkejut. Begitu sekali sikap pemimpin Pas sekarang.

Tidakkah beliau sedar, Kerajaan Perpaduan yang ada pada hari ini dibentuk hasil titah nasihat KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong. Adakah Sanusi setuju penderhakaan dibuat terhadap titah dan nasihat Tuanku ini?

WOIT

BETUL KE

BERITA INI ?

AMIN

MB KEDAH

ATAU PARTI PAS

ATAU PN

NAK LAWAN

TITAH RAJA ?

AMIN

INI CUKUP BERANI

HEBAT

AMIN

WUJUDKAN

GERAKAN

ANTI-FEUDAL

KAH KAH KAH

KHALAS

TALIBAN - POLONG MAKAN TUAN


POLONG MAKAN

TUAN

AMIN

TALIBAN KUMPULAN

REKAAN PAKISTAN

AMIN

SEKARANG MULA

SERANG PAKISTAN

KHALAS

PROJEK BEBASKAN NAJIB


PROJEK

BEBASKAN NAJIB

AMIN

Unknown commented on 
"NAJIB RAYU BADAN DUNIA"

Satu saja pasti, Mamu peguam ini kaya raya sebab kes Najib, kah kah kah kes lain tak payah, satu kes settle masa depan kah kah kah. Semua tak betul, bawah sampai atas atau atas sampai bawah kalau kena kepala mereka, kah kah kah apa pun tak apa nanti masuk berita dalam CNN hebat tu apa, syukur tuckbeer
Unknown commented on
 "NAJIB RAYU BADAN DUNIA"

Loyar dia auta koling...tak sedaq ka apa daa u bagi kawin u bagi tukor nama melayu..now you komplin? Apa kepundekkan ini? Cina u kasi jadi taliban sekarang ada kes sexual...apa hal la korang...biar la kapiaq jadi kapiaq nak angkat angkat sendiri la dulu..ini kerja sohaiiiiii

MENCARI UNDI

 MENCARI UNDI

AMIN

Unknown commented on

 "MELAWAN ZAHID"

cibai demokrasi lanvcau... sebabkan ko nak undi, ko gadai macam-macam, sebabkan undi ko janji macam-macam... lepas dapat kuasa.. bukannya demokrasi, jd tah ape ape tah... jd bapak koruptor... cibai demokrasi buat bencana di mana-mana.. cibai demokrasi terpimpin... elok lu berenti la tt diam dan tengok je... mula semula la dgn istifar...

MELAWAN RASUAH


MELAWAN RASUAH


SABTU 7/1/2023
RASUAH OOO RASUAH
NAJIB RASUAH
ROSMAH RASUAH
INI BUKAN BERITA PALSU
INI TERBUKTI DI MAHKAMAH

TAPI WUJUD 
SATU PERANCANGAN
SATU USAHA YANG TERSUSUN
UNTUK MEMBEBASKAN
NAJIB & ROSMAH

INI BUKAN MUSTAHIL
KERANA
APA YANG MANUSIA BUAT
MANUSIA BOLEH UBAH
TIDAK MUSTAHIL

SPRM
ADA CEO KENA TAHAN SPRM
JENG JENG JENG
RASUAH DUIT POLITIK
JENG JENG JENG
SAPA CEO INI
AMIN

AMERIKA
KAH KAH KAH
PEMILIHAN TUAN SPEAKER
DEWAN KONGRESS
MASIH GAGAL

DAH 13 KALI MENGUNDI
KAH KAH KAH
MASIH TAK DAPAT MELANTIK
TUAN SPEAKER
KAH KAH KAH

MEXICO
KEPALA KARTEL DADAH
OVIDO GUSMAN 
BERJAYA DI TANGKAP
TAPI RAMAI MATI TERBUNUH
ASKAR DAN SAMSENG
KETIKA OPERASI MENANGKAP
AMIN

RUSIA
SABTU 7/1/2023
HARI MENYAMBUT KRISMAS
DI RUSIA
INI AJARAN ORTODOK KATHOLIK

PUTIN 
MENGUMUM
HARI KRISMAS SOLDADU RUSIA
AKAN LETAK SENJATA
UNTUK SEHARI

UKRAINE
DAPAT KERETA KEBAL
DARI GERMAN
DARI AMERIKA
JENG JENG JENG

PERANG AKAN
BERPANJANGAN
MUSIM SEJUK SALJU KERAS
PERANG KERETA KEBAL
AKAN BERMULA
AMIN

HOKKIEN
WOW 
BURUNG HOW WOW
SAMBUT GUA
 DENGAN SUARA KUAT

PAGI INI SEGAR DAN BASAH
LANGIT TAK CERIA
AWAN  KELABU
MATA HARI BELUM MUNCUL
KL & KL SENTRAL KELAM

TIONG & TERKUKUR
SEPERTI BIASA 
SIBUK BERSUARA
LAWAN BERLAWAN

SUARA MEREKA
MEMBUKA PAGI YANG PERMAI
AMIN

BRO
SENYUM
DI PAGI  SABTU
ATAU MASIH TIDUR
KAH KAH KAH

BRO
KETIKA KITA SAKIT
TERUJI KESABARAN
DALAM PERJUANGAN
TERUJI KEIKHLASAN

BRO
SABAR TIDAK ADA BATAS
IKHLAS TIDAK ADA KESAKITAN

BRO
LEBIH BAIK DIBENCI
TAPI JADI DIRI SENDIRI
DARI DI PUJI
TAPI MENIPU DIRI

BRO
KALAU LU NAK TAHU
MACAM MANA KAWAN LU
CERITA HAL LU PADA ORANG LAIN
DENGAR CERITA DIA PADA LU
TENTANG ORANG LAIN

BRO
BERHATI HATI
MENGELUARKAN KATA
BOLEH DI MAAFKAN
TAPI TAK BOLEH
DI LUPAKAN
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

WASPADA
PROJEK MEMBEBASKAN NAJIB