Rabu, 29 Ogos 2018

JALUR TEMBERANG DICIPLAKAPA KATA

HISHAMUDDIN 

RAIS

TAK ADA SIAPA AMBIL POTGEROMBOLAN

KETUANAN MELAYU

DITOLAK RAKYAT

JALUR TEMBERANG

JUGA DITOLAKMasih ramai yang tak kisah kibarkan Jalur Gemilang

 | August 29, 2018
Dalam satu klip video sempena sambutan hari kemerdekaan, Mahathir berkata rakyat sudah hidup senang-lenang, dengan itu mereka percaya merdeka satu perkara biasa.


MASA NYA

TELAH SAMPAI

UNTUK  KEMBALI

MELIHAT SEJARAH

SANG SAKA

BENDERA RAKYAT


--------------------

MALAYSIA BARU - PERLU LAGU NASIONAL BARU
MALAYSIA BARU

PERLU LAGU

NASIONAL BARU


BUKAN 


LAGU CIPLAK


BANYAKNYA DUIT
BANYAK BETUL

DIRHAM

RABA2 BONTOT

Ibu Jamaluddin Jarjis tuntut harta pusaka RM2.1 bilion

IBU Allahyarham Jamaluddin Jarjis mahukan harta peninggalan bernilai kira-kira RM2.1 bilion diagihkan mengikut undang-undang Islam dan bukan hanya diwarisi oleh isteri dan empat anaknya, lapor Free Malaysia Today (FMT).

Portal itu melaporkan ibunya, Aminah Abdullah, 84, memohon mendapatkan sijil faraid di Mahkamah Tinggi Syariah terhadap semua harta peninggalan anaknya.

Dalam permohonan yang difailkan pada 2 Mac, Aminah menamakan balu Jamaluddin, Dr Kalsom Ismail, 62, dan anak mereka Nur Anis, 33; Ikhwan Hafiz, 31; Nurul Aliyaa 27; dan Noor Adilla, 23 sebagai pihak dalam tindakannya.


GADUH ANAK

BERANAK

NI UMNO

BELUM MASUK

LAGI 

BUAT KLIM

PASTI INI JUGA

DUIT PARTI

DATUK RABA2

REMBAT

KAH KAH KAH


--------------------

PUNDEK INI IALAH

PUNDEK INI

IALAH
Tangkap jangan tak tangkap, lokap jangan tak lokap, penderhaka kepada Negara, penderhaka kepada Rakyat, pengkianat kepada Kedaulatan Negara... on 
SIAPA PUNDEK INI?
Publish | Delete | Spam
giorgio
on 8/29/18-----------------

MINAH BURQA
MINAH BURGA 

SEDUT PANCUT
Alo Isham, jgn la cakap kuat², malulah abg² lebai yg berilmu tinggi nanti. Gitu jugak ngan minah² burqa yg alim suci. Ini rahsia awam, kambing pun reti menjilat. Kahkahkah.. on
 ISAP KOTE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/29/18-------------------

SUASANA DUNIA HARI INI AWAS

SUASANA DUNIA

HARI INI


Russia to hold biggest war games since 1981

Exercise will involve almost 300,000 troops, 1,000 aircraft, two fleets and all airborne units
Russia Deploys Fleet Off Syria - Says U.S. Preparing for Possible Attack

Up to 13 Russian warships have crossed the Bosphorus toward Syria so far this week as tensions between the U.S. and Syria continue to rise

By Haaretz and Reuters

August 28, 2018 "Information Clearing House"  The Russian Ministry of Defence said on Monday it had noticed Washington was building up its military forces in the Middle East in preparation for what Moscow feared was a possible strike on Syrian government forces, Russian news agencies reported.----------------------

SAPA DAPAT ENTOT BIDADARISAPA DAPAT

ENTOT BIDADARI
Ini contoh fikiran kritikal. Tadi kat masjid usTaT PAS ceramah.. kalau pemimpin kapir DAP tak makan rasuah.. tapi pemimpin Islam syumul yg siang malam melahak rasuah.. mana yang Allah lbh terima untuk ke syurga?.. on 
GUNAKAN FIKIRAN KRITIKAL
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 8/26/18

T
---------------------

MERAKAM SEJARAH DISAILANG LAGIMERAKAM SEJARAH  

DISAILANG  LAGI


Jumaat 11 Mei 2018 - Majlis Presiden Pakatan bercadang untuk  mengadakan mesyuarat pertama. Ini sehari sesudah  upacara Mahathir Muhamad selesai mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia ke 7 dihadapan  Yang Di Pertuan Agong.  

Kabinet masih belum ditubuh. Umum hanya tahu bahawa Mahathir sebagai Perdana Menteri dan  Wan Azizah sebagai Timbalan. Fakta ini telah dijaja ke seluruh negara ketika kempen Jelajah. Mustahil masih ada  sosok  yang terlalu Lokman Adam hinggakan  gagal memahami  fakta ini.

Pada hari Jumaat biasanya Mahathir akan bermukim di Yayasan  Al-Bukhary. Ini rutin Mahathir untuk berada dekat dengan Masjid Negara. Hanya perlu menapak beberapa minit melintasi jalan untuk berJumaat.

Justeru pada pagi Jumaat itu Mahathir mencadangkan agar mesyuarat pertama kerajaan baru ini diadakan di Yayasan Bukhary.  Pemimpin Parti Amanah dan DAP bersetuju. Cadangan ini  masuk akal kerana secara muktamad kerajaan Pakatan belum lagi wujud. Tidak mungkin boleh menggunakan ruang Parlimen. Atau bermesyuarat di Pejabat Perdana Menteri di Putra Jaya.

Sayugia diingat Jumaat 11 Mei 2018 ialah hari cuti umum di Malaysia. Sesudah mengundi pada Rabu 9 Mei warga Malaysia mendapat cuti panjang - Khamis , Jumaat, Sabtu dan Ahad. Ini adalah cuti merayakan kejayaan anak semua bangsa menghumbankan Najib Rosmah dan United Malays National Organisation ke tong sampah sejarah.

Mesyuarat pertama kerajaan Pakatan Harapan dipengerusikan oleh Mahathir Muhamad berjalan lancar.

Mereka membincagkan ini dan itu dalam Pakatan Harapan. Dan akhirnya Mahathir memberi tahu kepada yang hadir bahawa dia melantik Muhyiddin Yassin sebagai Menteri Dalam Negeri, Mat Sabu sebagai Menteri Pertahanan dan Lim Guan Eng sebagai Menteri Keewangan.

Wan Azizah bersuara menyatakan yang dia tidak bersetuju dengan perlantikan Lim Guan Eng.

‘ Kalau bukan Guan Eng  siapa yang patut dilantik…’ Mahathir bertanya.

‘ Rafizi..’ Jawapan jelas dari Wan Azizah.

Keadaan menjadi tegang. High Noon muncul  di Yayasan Bukhary. Ini kerana apa yang disuarakan oleh Wan Azizah tidak masuk akal kepada sesiapa yang waras.

‘ Bagaimana…’ Mahathir bertanya. 

Pertanyaan Mahathir ini berasaskan fakta. Rafizi tidak bertanding dalam PRU14 ini. Rafizi sedang menghadapi beberapa tuduhan. Kerusi Parlimen Pandan yang dahulunya diwakili oleh Rafizi kini diambil alih oleh Wan Azizah sendiri.
Semua mata memandang kepada Wan Azizah. Semua menunggu jawapan. Suasana tegang.

‘ Kita tangguhkan kerajaan Pakatan Harapan selama dua minggu. Kita amponkan Anwar. Kita amponkan Rafizi…’ Ini jalan pintas yang diajukan oleh Wan Azizah.

Jika gajah ada dalam bilik ketika Wan Azizah bersuara pasti gajah ini akan bertempik. Jika harimau yang mendengar kata-kata Wan Azizah pada petang itu  pasti sang harimau ini akan menerkam. Tapi ini tidak berlaku di bilik mesyuarat Yayasan Bukhary.

Semua sopan membisu. Semua senyap. Semua menjadi Hairan bin Takjub. Semua  menjadi Pelik bin Tak Percaya. Tapi inilah yang telah berlaku pada Jumaat 11 Mei 2018 di Yayasan Bukhary.

Kata-kata pelik dari Cik  Siti  Susah Nak Percaya berdesing lalu. Hairan. Hairan. Pelik lagi memelikkan.

Babak Yayasan Bukhary yang saya tulis ini  pasti ramai yang tidak akan percaya. Kenyataan PKR untuk menangguhkan kerajaan Pakatan Harapan selama dua minggu tidak masuk akal. Tujuan penangguhan  hanya untuk tujuan pengampunan Anwar dan Rafizi pasti susah untuk dipercayai.

Tangguh dua minggu ertinya meneruskan kerajaan Kerajaan Najib Rosmah  sebagai Kerajaan Menjaga. Pelik tetapi inilah yang disuarakan oleh Wan Azizah.

Hishamuddin Rais wajib merakam babak ini. Ini untuk pengajaran kepada anak cucu cicit kita. Ini untuk mengenali  watak Mat Songel sama saperti kita semua dapat mengenali watak Kitul yang wujud 600 tahun dahulu dalam Kerajaan Melayu Melaka.

Suasana tegang berterusan. Ratusan media dalam dan luar negara sedang menunggu diluar bangunan. Dalam suasana tegang ini sidang akhbar diadakan juga sesudah mesyuarat berakhir. Mahathir  memberitahu  media bahawa nama-nama  para menteri akan diumumkan esok  Sabtu  12 Mei 2018.

Mesyuarat kedua Pakatan Harapan  akan diadakan di Ibu Pejabat Bersatu di sebelah Amcorp Mall Petaling Jaya.

Pada hemat saya pada Jumaat malam sebelum pagi Sabtu muncul pasti banyak pekara yang telah bergayut dan hanyut dalam sungai PKR. Pasti banyak surat khabar lama yang  dibaca sekali lagi.  Pasti banyak hampas kelapa yang telah diramas berkali-kali. Pasti deringan talipon simpang siur. Merancang. Berstratiji. 

Buktinya - dipagi Sabtu 12 Mei 2108  PKR menolak untuk mengadakan mesyuarat di Ibu Pejabat Bersatu. Wan Azizah mecadangkan mesyuarat diadakan di bilik tahanan  Anwar di Hospital Cheras.

Dimana?  Dimana? Dimana?

Saya ulangi sekali lagi. Dibilik Anwar Ibrahim ditahan. Dimana? Dalam hospital Cheras. Biar betul? 

Betul. Apa yang ditulis oleh Hishamuddin Rais ini betul, tepat  lagi saheh. Ini bukan fitnah. Ini bukan penglipur lara. Ini fakta. Ini bukan skrip teater Tok Gopoh.

Bila cadangan ini keluar dari mulut Wan Azizah semua pemimpin Pakatan berpandangan sesama sendiri. Cadangan  membuat mesyuarat di bilik tahanan dalam hospital Cheras diperkuat oleh desakan YB Saifuddin Nasution yang juga Setiausaha PKR.

Semua senyap kerana pemimpin Pakatan Harapan tidak menyangka apa yang mereka dengar. Wan Azizzh terus dengan pendirian untuk mengadakan mesyuarat di bilik tahanan hospital Cheras.  PKR berkeras dengan tuntuan ini. PKR tidak mahu mesyuarat berlangsung di pejabat Bersatu.

Mahathir Muhamad secara sopan menolak cadangan Wan Azizah. Mahathir mahu meneruskan permesyuratan di pejabat Bersatu. Tapi PKR terus berkeras.  

Dua pandangan kini bertentangan.

Ini menjadikan suasana pagi Sabtu  tegang megang. Suasana High Noon sekali lagi muncul pada hari kedua kerajaan Pakatan Harapan.

Ini titik dan detik-detik songel dalam sejarah Malaysia Baru. Fakta ini wajib diketahui oleh anak semua bangsa. Hari pertama mesyuarat pertama  Pakatan Harapan  telah menjadi songel. Hari kedua juga berpotensi untuk menjadi lebih songel.

Wan Azizah enggan  mengundur. Mahathir juga tidak lentur. Wan Azizah  mahu ‘menarik diri’ jika mesyuarat ini  diteruskan. Semua menjadi gelabah. Tegang. 

Kalau dalam Istana pada malam sebelumnya seorang  China  bernama Lim Guan Eng telah memujuk Mahathir. Kali ini seorang Bengali  bernama Gobind Sing Deo telah memujuk Wan Azizah agar jangan ‘ walkout’ dari mesyuarat.

Jalan tengah dicari. Satu delegasi dihantar  bertemu Anwar untuk menerangkan duduk pekara. Mesyuarat ditangguh.

Sosok yang dilantik sebagai wakil Pakatan  untuk pergi ke Cheras ialah Mat Sabu dari Amanah, Gobind  dari DAP dan Syed Saddiq dari Bersatu. Mereka ditugas untuk membuat penerangan demi meredakan ketegangan.

Di Hospital Cheras - Gobind dan Mat Sabu dibenarkan masuk. Syed Saddiq tidak dibenarkan masuk atas alasan - ini tempat banduan ditahan. Kenapa dua dibenarkan dan yang ketiga dilarang? Inilah namanya politik Dunia Ketiga yang  bergantung kepada budi bicara. Khalas.

Gobind menerangkan duduk pekara kepada Anwar. Cuba meredakan keadaan dan memperlihatkan lojik kenapa mesyuarat diadakan di Ibu Pejabat Bersatu dan bukan dalam tempat banduan atau hospital.  

Gobind juga  berjanji kepada Anwar bahawa dia akan meminta Mahathir sendiri datang berjumpa dengan Anwar salepas mesyuarat selesai pada petang ini.

Bagaimana dengan Mat Sabu? Apa yang disuarakan  oleh Anwar kepada Mat Sabu?

Sejarah merakamkan bahawa Mat Sabu dan Anwar ialah kawan lama dan juga musuh lama. Pada satu ketika dulu Mat Sabu memperkenalkan kosep Al-juburi untuk Anwar Ibrahim. Ini ketika Anwar dalam United Malays National Organisation dan Mat Sabu dalam Parti Islam PAS.

Dizaman Reformasi - dua musuh ini berkawan kembali dalam kancah perjuangan menentang musuh yang  bernama Mahathir. Musuh bersama yang memenjarakan Al-Juburi. Ketika Anwar ditahan kali kedua Mat Sabu terus bersama bertahan melawan Najib.

Wajib diberitahu Mat Sabu pernah bertanding melawan Anwar di Permatang Pauh dalam PRU7 pada tahun 1986. Perlu diingatkan juga  dua sosok ini adalah pemegang kad ahli ABIM.

Pada pagi Sabtu itu Anwar agak kasar terhadap Mat Sabu. Anwar meminta cermin , kayu ukur dan kain untuk tujuan membuat baju Mat Sabu. Mat Sabu kenal dan tahu sangat siapa dia si Anwar ini. Justeru Mat Sabu membiarkan Anwar berlabon seorang diri.

Mat Sabu faham tekanan dalam penjara yang dihadapi oleh Anwar. Ini kerana  Mat Sabu sendiri pernah dua kali di penjara oleh Mahathir Muhamad.

Deligasi berjumpa Anwar sampai kembali ke PJ. Mesyurat diteruskan. Keadaan masih tegang. Wakil PKR terus menolak mesyuarat diadakan di Ibu Pejabat Bersatu.

Wan Azizah mengambil talipon  bimbit dan membuat panggilan. Kemudian Wan Azizah muncul kembali untuk mengambil barangan diatas meja. Parti Keadilan Rakyat merasa tidak puas hati atas  penerusan mesyuarat di Ibu Pejabat Bersatu.

Mat Songel mana yang ditalipon oleh Cik Siti  Susah Nak Percaya  tidak pula jelas. Hanya Guru Nanak saje yang mengetahui.

Akhirnya Wan Azizah dan delagasi PKR mengambil keputusan untuk memulaukan mesyuarat. Pucuk pimpinan PKR berundur dari Ibu Pejabat Bersatu. Amin.

Pada hari Sabtu ini saya berada dalam kedai kopi di Amcorp Mall. Kemudian saya mendapat panggilan agar saya naik ke tingkat 8 pejabat Bersatu. Tujuan ialah untuk memberi sokongan kepada Mat Sabu. 

Saya menunggu di pintu bilik. Muncul Zeti yang terus  hilang  ke dalam lift. Kemudian muncul Hasan Merican. Kami bersalaman. Kami mengenal satu sama lain. Kami dari sekolah yang sama. Si Hasan ini pemain kriket yang baik. Dia ini junior saya di sekolah.

Kemudian muncul Daim berselur hitam, berbaju puteh lengan pendek dan bercapal. Kami bersalaman. Kali pertama saya kenal Daim ialah pada Jumaat  4 Mei 2018. Kami berkenalan diatas pentas   ketika malam penutup kempen Jelajah di Melaka. 

Daim membisikkan kepada saya. ‘ Semua selesai. Muhyiddin Menteri KDN, Mat Sabu Pertahanan dan Lim Guan Eng Keewangan…’ 

Jelas  tugas saya untuk memberi sokongan kepada Mat Sabu selesai. Lalu saya turun kembali untuk pulang. Nampaknya semua telah beres.

Di rumah saya menerima SMS dari Ayen.

Si Ayen ini adalah bekas mahasiswa Universiti Bangsar Utama. Sosok ini adalah  pelakon asal Tok Ampoo. Watak Tok Ampoo ini juga  pernah dimainkan  oleh Amir yang kini sudah menjadi Menteri Besar Selangor.

Si Ayen, kawan saya ini bertanya kenapa Wan Azizah tidak ada ketika sidang akhbar  Pakatan Harapan dimana Mahathir mengumumkan tiga menteri kabinet?  Si Ayen ini pasti telah menonton tv atau FB live.

Saya tidak menjawab SMS Si Ayen. Saya harapkan dia akan membaca tulisan ini. Maka dia akan faham kenapa Wan Azizah  dan pimpinan PKR tidak hadir dalam sidang akhbar itu.

Pada petang Sabtu yang sama  saya difahamkan Mahathir telah pergi berjumpa  Anwar Ibrahim dalam bilik tahanan di hospital Cheras. Apa yang mereka  dilabonkan hanya Guru Nanak yang tahu.

Tetiba. Tup tup. Lewat petang Sabtu  yang sama  Rafizi meraung-raung dan melaung-laung. Tanda tidak puas hati  atas lantikan tiga menteri oleh  Mahathir. Rafizi menolak lantikan ini. PKR tidak bersetuju.

Beberapa jam sesudah berita raungan Rafizi yang dilaporkan oleh Malaysiakini muncul pula berita dari twitter Ambiga.

Ambiga menulis ‘PKR please stop your nonsense’. Dalam Bahasa Melayu  Si Ambiga dengan penuh hormat meminta  PKR berhenti dari membuat onar karut marut.

Apakah onar karut marut ini berhenti? Tunggu minggu hadapan. (tt)

TULISAN INI TIDAK
DISIARKAN
DALAM SUARA KEADILAN
HANYA BOLEH DIBACA
DALAM BLOG TUKARTIUB
ATAU
MALAYSIA KINI
AMIN


----------------------------

SIAPA PUNDEK INI?

 SIAPA 
PUNDEK INI
KENAPA TUTUP MUKA
APA INGIN DISOROK?


SAHEH
PUNDEK INI 
TUTUP  MUKA
KERANA MUKA 
MACAM CIBAI KERING
TENGOK MUKA
YANG KERAS JADI LEMBIK------------------

ISAP KOTE

ISAP KOTE

JILAT BURET

TELAH WUJUD

BERIBU RIBU

TAHUN DULU

'Jika ini layanan kepada saya tak mengapalah...'


SHAH ALAM - "Saya dah mengharumkan nama Perak bertahun-tahun, majukan sekolah tahfiz saya bertahun-tahun.  Tapi kalau macam ini layanan diberikan kepada saya, tidak mengapalah. Saya buat kerja untuk Tuhan.”

Demikian reaksi Tuan Haji Mohd Kazim Elias yang kelihatan kecewa apabila sehingga kini kerajaan negeri masih belum menghubunginya dalam proses mengambil alih pusat tahfiz tersebut.


JANGAN 

TAK MENGAKU

NIKMATNYA

CUKUP

NIKMAT

JANGAN MALU

GUNAKAN LAH

BAHASA MELAYU

SEX ORAL

IALAH

ISAP PELIR

ATAU 

ISAP KOTE

HAMPIR SEMUA

JANTAN

SUKA PELIR

DIISAP

TAK KIRA

USTAD 

ATAU PAK AJI

TAK CAYA

KAH KAH KAH


Syed Azmi, Wardina VS Ustaz Kazim: Laporan Penuh Isu Cabul ...

says.com/my/seismik/isu-kes-cabul-mahaad-tahfiz-ustaz-kazim
Translate this page
Aug 29, 2016 - Namun, sekalipun tidak mendedahkan nama Maahad Tahfiz berkenaan apatah lagi pemiliknya. ... Pelajar memberi dan menerima seks oral. 4.

Guru tahfiz ditahan disyaki minta remaja buat seks oral - Berita ... - mStar

www.mstar.com.my/berita/berita-jenayah/.../guru-tahfiz-seks-oral/
Translate this page
Jul 11, 2018 - KUALA LUMPUR: Seorang guru tahfiz pada Rabu ditahan selepas disyaki melakukan seks luar tabii terhadap anak muridnya berusia 14 tahun ...
Missing: kazim ‎| ‎Must include: ‎kazim
--------------------

SEKALI LAGI KES BUNUH

SEKALI LAGI 

KES BUNUH

berpuluh kali aku ulang baca berita ni. tertuduh ditawarkan 1.5juta oleh tertuduh pertama iaitu seorang kolonel pakar patologi tentera!!! seorang KOLONEL tuuu!!! betul ke berita ni? apa dah jadi dalam ATM? 
adakah ATM ni tempat ternak pembunuh upahan? siapa bagi arahan? oitt!! ATM tu dok bawah AGONG. apa dah jadi dgn ATM? AGong dan raja2 melayu sila tengok kes ni segera... parah ni! on 
SIAPA BERI ARAHAN BUNUH KEVIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/27/18,

--------------------

TIDAK AKAN DISIARPENGUMUMAN

SIRI MERAKAM SEJARAH 
TULISAN TERBARU
TIDAK AKAN MUNCUL DALAM
SUARA KEADILAN
KALI INI

KENAPA TAK DISIAR?

JAWAPAN TERDAPAT
APABILA  TULISAN KALI INI
DIBACA DALAM BLOG TUKAR TIUB
ATAU
DI MALAYSIAKINI

JAM 1.05 PM
MERAKAM SEJARAH
DISAILANG LAGI
AKAN MUNCUL
DALAM BLOG TUKAR TIUB
----------------

AMOI KALAKOK
AMOI KALAOKE
Takkan sadarrrr. Bila officer kaki kuropppsia. Peghabih duit buat lombongan smbil masaj balun amoi kalaoke...kohnon belajar pembangunannn obersea...balik buat kerjaa sambil lewa. Tarak integriti.mjanjiii projek ada kira blkg mariiiy. Sial. Babi. on 
BANI SEDARLAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/28/18 --------------

WARGA ASING
PELIK
DULU BANI MELAYU MARAH
PADA INGGERIS
KERNA BAWA MASUK
KELING DARI INDIA
DAN 
CHINA  DARI TANAH BESAR
NAK JADIKAN
TANAH MELAYU
NEGERI MELAYU

SEKRANG GILA
NAK BAWA MASUK CHINA

APA DAH JADI
DENGAN BANI MELAYU


Jawatankuasa ditubuh bincang projek Forest City ke atas pemilikan hartanah warga asing

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) Zuraida Kamaruddin berkata satu jawatankuasa bagi menyemak, mengenalpasti dan menilai perjanjian penjualan unit kediaman di dalam Projek Forest City, Johor.

Zuraida berkata, Perdana Menteri  Dr Mahathir Mohamad telah mengarahkan kementeriannya bersama kementerian kewangan, kerajaan negeri dan syarikat pemaju untuk membentuk jawatankuasa tersebut susulan larangan penjualan unit kediaman kepada warga asing.


NASIB BAIK

NAJIB DITERAJANG

KALAU TIDAK

DALAM MASA

LIMA TAHUN

TANAH MELAYU

AKAN JADI

PROVINSI

CHINA MERAH


-------------------