Jumaat, 8 Mac 2019

JENAYAH TETAP JENAYAH

MADEY KATA
CRIME IS A CRIME 
CAKAP MELAYU
JENAYAH TETAP JENYAH
WALAU PUN TO ARAB YANG BUAT
MAMPOS KAU NAJIB
MAMPOS KAU ROSMAH

SAPA ADA MAKLUMAT

-SAPA TAHU
SAPA  ADA

MAKLUMAT

DIMANA  KINI

WIRA MELAYU

PEJUANG ISLAM

MENGHILANG

ADAKAH TELAH

DITELAN

IKAN TONGKOL

ATAU

BUNTING LAGI

SAJE TANYA 

LAMA  TAK

DENGRA KOBA
KAH KAH KAH------------------

PUTAR PUTAR PUTAR
ANALISA TEPAT
ATAU
PUTAR ALAM 

Anwar Ibrahim Bunuh Diri Dan Ramai Yang Mati Bersamanya

SD Salleh

Pada hari Selasa, 5hb March 2019, Pengerusi Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), Rameli Musa, telah dipanggil ke pejabat Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM). Semasa di temubual, buku cek Rameli Musa telah dirampas oleh SPRM. Ia dirampas bertujuan untuk menyiasat siapa lagi yang telah menerima duit dari Rameli Musa.

Drama ini bermula pada minggu lepas, semasa kempen Pilihan Raya Kecil Semenyih. Semasa berceramah, Anwar Ibrahim telah mendedahkan bahawa Abdul Hadi Awang telah membayar Clare Rewcastle Brown, pengarang Sarawak Report, sebanyak RM1.4 juta untuk menyelesaikan kes mereka di luar mahkamah. Clare Rewcastle Brown juga telah mendedahkan surat berkaitan dengan pembayaran itu.

Rafizi Ramli pula mendedahkan bahawa yang membayar Clare Rewcastle Brown bukannya Hadi tetapi Rameli Musa. Dan mengikut Rafizi juga, Rameli Musa adalah kawan baik Hadi. Sebenarnya Rameli Musa bukanlah kawan baik Hadi. Rameli merupakan kawan baik kepada ramai pemimpin-pemimpin dari PAS, UMNO dan juga PKR.

Anwar Ibrahim bunuh diri dan ramai yang mati bersamanya
Menurut pada peguam Clare, Americk Sidhu, beliau telah berjumpa dengan pihak ketiga dan menyaksikan cek yang berjumlah RM1.4 juta itu ditandatangani. Selepas itu, Americk membayar RM1.4 juta itu kepada Clare Rewcastle Brown. Jadi, memang sahlah yang Rameli Musa membayar Clare Rewcastle Brown sebanyak RM1.4 juta.

Tetapi pembayaran kepada Clare Rewcastle Brown adalah tanpa pengetahuan dan persetujuan dari Hadi atau dari pemimpin-pemimpin PAS yang lain. RM1.4 juta itu tidak ada kena mengena dengan penyelesaian kes di luar mahkamah antara Hadi dan Clare. Disebabkan itu, SPRM perlu menyiasat apa sebenarnya tujuan duit itu dibayar.

Kali ini, Anwar Ibrahim sudah tersilap cakap dan Rafizi juga telah mendedahkan benda yang tidak sepatut didedahkan. Iaitu, yang membayar kepada Clare Rewcastle Brown adalah Rameli Musa dan bukannya Hadi Awang dan ianya disahkan oleh peguam Americk Sidhu.

Anwar Ibrahim mengorbankan Rameli Musa dan sekarang sudah pening.

Mengikut daripada sumber SPRM, Rameli Musa bukan sahaja membayar Clare RM1.4 juta tetapi beliau juga menderma dan menyumbangkan duit kepada ramai pemimpin-pemimpin UMNO, PAS dan PKR, terutama sekali gang-gang Anwar Ibrahim. Sebab itu, SPRM merampas buku cek Rameli Musa untuk mengesan siapa lagi yang dibayar oleh Rameli dan berapa jumlahnya.

Sekiranya SPRM dapat mengesan kesemua duit itu, Rameli perlu menunjukkan sumber duitnya. Adakah duit itu diisytiharkan atau adakah beliau menerima duit itu ‘bawah meja’. Jika itu yang terjadi, ia adalah satu kesalahan pengubahan wang haram, rasuah atau pengelakkan cukai. Bagi yang penerima duit pula mereka perlu menyatakan tujuan dan kegunaan wang itu.

Jika sebabnya adalah sama seperti keterangan Rameli Musa kepada SPRM (duit itu adalah untuk kegunaan pilihan raya) dan jikalau mereka tidak mengisytiharkannya tiga puluh hari selepas pilihan raya kepada Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) dan mereka berbelanja lebih dari apa yang SPR tetapkan (iaitu dua ratus ribu untuk kerusi parlimen dan satu ratus ribu untuk kerusi DUN), mengikut undang-undang SPR, mereka telah melakukan kesalahan dan kerusi mereka boleh diisytiharkan tidak sah, perlu dikosongkan dan pilihan raya kecil akan diadakan sekali lagi.

Ramai lagi akan tumbang disebebkan Anwar Ibrahim

Kemungkinan besar sebanyak sepuluh hingga ke 20 kerusi akan dikosongkan dan ini boleh mencetuskan huru hara. Dari jumlah kerusi itu, gang Anwar dari PKR yang paling ramai terlibat dan Anwar akan gagal untuk mendapatkan majoriti di parlimen untuk dia melancarkan undi tidak percaya terhadap Mahathir.

Anwar tidak menyedari bahawa dia telah membunuh dirinya sendiri dengan mendedahkan isu ini. Anwar seolah menikam dirinya sendiri dengan mendedahkan Rameli Musa yang telah banyak membantu beliau dari segi kewangan. Walaupun ada pihak lain juga terlibat, seperti UMNO dan PAS, yang akan dikaitkan dengan duit yang diderma oleh Rameli Musa, ianya tidak seteruk dengan apa yang akan ditimpa oleh Anwar Ibrahim. Silap-silap, ramai ahli parlimen dari gang Anwar akan kehilangan kerusi mereka. Dan semua ini berpunca dari kesilapan Anwar membuka mulut. Disebabkan mulutnya yang tersilap buka, berpuluh-puluh orang akan rasa tempias dari Anwar Ibrahim.

Kerana mulut badan binasa.


MASUK AKAL KE?

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

RAMAI KUNT PIUS

--------------

DEAL DLAM JAMBANBUAT DEAL 

DALAM JAMBAN

Dlm diri mengalir darah Melayu Islam. Tiada sedetik kecintaan on
 SEJARAH - GEROMBOLAN 
KETUANAN MELAYU
abc7
on 3/8/19
Buat deal 
dalam jamban sambil ice cream...
budak2 skarang mana tau cite ni...kah kah kah 
on LAWAN PAU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/8/19

Sokong dasar kepa

---------------

MAT SENTIL


TUAN HAJI

NAZRI AZIZ
KAMU HANYALAH

MAT SENTIL

ANAK KAMU 

TERLIBAT 

KES BUNUH

KAMU CUBA BUAT 

DEAL

DENGAN ANWAR

MCA, MIC kekal dalam BN, kata Tok Mat


MCA dan MIC kekal dalam Barisan Nasional (BN) sebagai komponen parti pembangkang itu, umum pemangku pengerusinya Tuan Haji Mohamad Hassan selepas mesyuarat Dewan Tertinggi BN hari ini.

Mohamad berkata mesyuarat itu juga tidak membincangkan usaha membawa PAS menyertai BN.

Berkenaan kedudukan Setiausaha Agung BN Tuan Haji Nazri Aziz, Mohamad berkata pelantikannya sebelum ini terbatal kerana tidak mendapat konsensus parti komponen.CATHAY KERIS

PRODUCTION ADA

MAT SENTUL

KETUANAN MELAYU

PRODUCTION ADA

MAT SENTIL

------------------

BACA JANGAN TAK BACANgeh dan Nga, tersengeh ternganga"Hang Jebat ada beri ingatan - buat baik berpada-pada buat jahat jangan sekali. Hishamuddin Rais ada berkata : buat baik tak ada salah tapi bincang terlebih dulu. Hang bukan terer sangat. Amin." 🤣
BACA DISINI
https://www.malaysiakini.com/columns/466745


--------------

TEMPAH BUKU SEKARANG


TEMPAH BUKU

SEKARANG

 DALAM BM /BI

WHATAPPS SAJE:

+011-10-22-90-81

ISKANDAR KAMEL -----------------

SEJARAH - GEROMBOLAN KETUANAN MELAYU
Kelantan Dalam Sejarah:Gugurnya Abdul Samad Gul, Terus Menjadi Misteri

Peminat tegar politik Kelantan akan berkata, anda tidak layak bercakap tentang politik Kelantan, jika anda tidak boleh bercakap mengenai kes ini.

Abdul Samad Bin Gul Ahmad Mianji, adalah pakej lengkap seorang ahli politik yang pernah lahir di bumi Kelantan. Tampan, tinggi, segak dan bergaya. Kepetahan berpidatonya hampir tiada tandingan. Keberaniannya juga begitu.

Malangnya, selepas tengah malam 3hb Julai, 1967, Samad Gul melangkah keluar dari Pejabat Perhubungan PAS Kelantan di Jalan Dato’ Pati untuk kali terakhir. Beliau baru menghadiri perjumpaan sempena Maulud Nabi.

Ahli Parlimen Pasir Mas Hulu itu kemudiannya berjalan kaki seorang diri menuju ke keretanya yang terletak di Jalan Hulu Pasar.

Lebih kurang jam 12.15 tengah malam, seorang mata-mata polis, Kuan Khek Nong melihat Samad berdiri berdekatan Mercedes Benz dengan tangan memekuk bahagian telinga kanannya. Kuan dapat melihat darah mengalir dari tengkuk Samad.

Apabila Kuan menghampiri, Samad menoleh dan menghulurkan kunci Mercedes kepada Kuan sambil meminta dihantar ke hospital.

Mata-mata polis itu bagaimanapun menahan sebuah kereta sewa yang melintasi di situ untuk membawa Samad mendapat bantuan perubatan.

Di dalam kereta sewa itu, Samad memberitahu Kuan, dia seorang Ahli Parlimen sebelum rebah ke hadapan dan tidak sedarkan diri.

Mereka tiba di hospital jam 12.25 tengah malam.

Pegawai perubatan bertugas, Dr. Wong Chong Wah memberi rawatan awal dan mendapati Samad di dalam keadaan separuh sedar dengan luka sepanjang 10 cm dari telinga kanan hingga ke belakang tengkuknya. Darah masih mengalir dari luka itu. Dr. Wong membuat keputusan memanggil pakar bedah.

Lima minit kemudian, pakar bedah Dr. Mohan Lall tiba. Samad didapati dalam keadaan tidak sesuai untuk pembedahan. Mohan mengarahkan 2 pint darah diberikan.

Berita Harian 4hb Julai, 1967 melaporkan, isteri Samad, Che Som Binti Mamat, seorang bidan yang bertugas di hospital pada malam tersebut segera ke bilik rawatan bila mendapat berita.

“Bila sampai, saya lihat suami saya berlumuran darah tubuhnya sedang diberi darah tambahan.

“Saya bertanya kepadanya, kenapa jadi begini?

“Suami saya menjawab, saya dipukul orang.

“Saya meminta suami saya mengucap, dan dia pun mengucap dua kali.”

Selepas itu, Samad tidak lagi sedar.

Pada 4.30 pagi, Pakar Bedah Mohan Lall mengarahkan Samad dipindahkan ke bilik pembedahan.

Pembedahan bermula pada jam 5.00 pagi. Samad berdepan dengan komplikasi pernafasan. Bantuan pernafasan yang diberikan tidak berjaya menyelamatkan Samad.

Pihak Hospital mengesahkan Abdul Samad Bin Gul Ahmad Mianji, 32 tahun, Ahli Parlimen Pasir Mas Hulu yang juga Timbalan Ketua Pemuda PAS dan Ahli Jawatankuasa PAS Pusat meninggal dunia pada 6.00 pagi, 3 hb Julai, 1967.

Laporan rasmi hospital memaklumkan kematiannya berpunca dari kecederaan  otak.

Allahyarham di kebumikan pada jam 3 petang hari yang sama di Tanah Perkuburan Kampung Dusun, 1.6 kilometer dari rumahnya di Jalan Bayam, Kota Bharu.

Allahyarham meninggalkan seorang balu, Che Som Binti Mamat, yang waktu kejadian berusia 30 tahun dan 5 orang anak, Zaiton 10 tahun, Shamsul Kamar, 7; Muna Hairani, 4; Zulkifli, 2, dan Mohamad Iqbal, 1.

Samad Gul, ahli politik hebat Kelantan sudah tiada lagi, selepas itu yang tinggal hanya Samad Gul seorang lagenda yang tumpas pada kapak kecil yang membelah 10 cm tengkoknya, dari telinga kanan hingga ke belakang kepalanya.

Mata-mata Kuan Khek Nong di  dalam inkuiri awal memberitahu Majistret Abu Mansor Bin Ali pada malam kejadian, dia telah melihat seorang lelaki berlari ke arah belakang Jalan Hulu Pasar.

Kuan yang merasa curiga telah mengejar lelaki tersebut dengan basikal.

“Saya memotong jalan dengan basikal ke Jalan Che Su, ke Jalan Temenggong dengan harapan memberkas orang itu, tetapi tidak dapat melihatnya lagi,” kata Kuan.

Kuan kemudian membuat keputusan kembali ke Jalan Hulu Pasar untuk menyiasat, dan menemui Allahyarham berdekatan keretanya.

Setelah membawa Samad ke hospital, Kuan kembali ke tempat kejadian dan memeriksa kawasan sekitar Jalan Hulu Pasar, tetapi tiada apa-apa yang ditemuinya.

Bagaimanapun apabila memeriksa lorong belakang, Kuan menemui sebilah kapak kecil di atas peti-peti ikan. Kuan memberitahu majistret,

“Pada kapak kecil itu ada kesan darah dan beberapa helai rambut.”

Pada 4.40 pagi, 4hb Julai, 1967 pihak polis telah menahan seorang penarik beca, Mat Daud Bin Sahak, 30 tahun dari Sungai Golok. Menurut ASP Sarjit Singh Gill, Mat Daud ditahan di Pengkalan Tan Hock Seng di Sungai Golok, Rantau Panjang.


Mat Daud atau lebih dikenali sebagai Pak Dek telah dibawa ke Mahkamah Majistret Kota Bharu yang penuh sesak dengan orang ramai pada 19hb Ogos. Di hadapan Majistret Abu Mansor Bin Ali, tuduhan ke atas Pak Dek dibaca.

Menurut pertuduhan yang dibaca, Pak Dek telah membunuh Abdul Samad di Jalan Hulu Pasar dengan menggunakan kapak kecil pada tengah malam 3hb Julai, 1967.

Pak Dek tidak dibenarkan ikat jamin.


Pada 19 September 1967, Majistret Abu Mansor mengeluarkan perintah supaya perbicaraan dijalankan di Mahkamah Tinggi Kota Bharu. Timbalan Pendakwa Raya Kuala Terengganu, Talib Bin Abdul Hamin menjalankan pendakwaan, sementara Haji Hashim Bin Abdul Hamid dan C. Jegathesan bertindak sebagai peguam bela.

Pihak pendakwa bergantung kepada keterangan seorang pemandu ‘prebet sapu’, Mohamed Noor Bin Ismail, 25 tahun yang memberitahu mahkamah, tertuduh pernah bertanya samada dia kenal Samad Gul, dalam pertemuan di Golok pada bulan November 1966.

“Mat Daud memberitahu saya bahawa satu orang telah menyurohnya ‘katok’ Samad Gul.

“Selepas membuat kenyataan itu, Mat Daud ketawa lalu pergi,” jelas Mohamed Noor.

Bagaimanapun Mohamed Noor memberitahu Mahkamah, Pak Dek yang merupakan kawan baik tidak pernah memberitahu siapa yang mahu mengupahnya. Dia juga pada ketika itu berfikir bahawa Pak Dek hanya bergurau justeru tidak pernah melaporkan kejadian tersebut.

Pendakwa kemudian cuba meletakkan Pak Dek di tempat kejadian pada malam pembunuhan berlaku. Untuk tujuan tersebut pendakwa mengemukakan kepada mahkamah seorang pegawai polis trafik, Hasnan Bin Abdullah yang mengaku melihat Pak Dek sedang berjalan di Jalan Hilir Pasar pada 11.45 malam 2hb Julai, 1967. Iaitu 30 minit sebelum mata-mata polis menemui Abdul Samad Gul dalam keadaan berlumuran darah.

Di dalam keterangannya, Hasnan memaklumkan kepada mahkamah,

“Pada kira-kira jam 11.15 malam itu saya pergi ke sebuah kedai di hadapan panggong wayang Odeon untuk makan mee.

“Saya kemudian berjalan pulang di Jalan Sultanah Zainab, Jalan Tok Hakim, Jalan Temenggong dan Jalan Hilir Pasar.

“Dia (tertuduh) memakai seluar biru tua dan baju biru dan menuju ke tempat letak teksi,” kata Hasnan.

Di dalam keterangannya, Hasnan juga memberitahu bahawa Pak Dek adalah kawannya. Sewaktu dia bertugas di Pasir Mas, dia sering menaiki beca Pak Dek untuk ke Golok.

Selain daripada Hasnan, pendakwa juga mengemukakan seorang lagi saksi bernama Sa’ad Bin Hassan, 30 tahun. Saad seorang pemandu beca memberitahu mahkamah melihat seorang lelaki berlari ke arah satu lorong dekat Jalan Temenggong pada tengah malam di hari kejadian.

Bagaimanapun Sa’ad tidak dapat melihat wajah lelaki tersebut. Sebaliknya dia hanya mengenalpasti lelaki itu sewaktu kawad cam menerusi saiz tubuh.

Pada 3hb April 1968, Yang Arif Syed Othman Ali membuat keputusan membebaskan tertuduh, Mat Daud Bin Sahak tanpa dipanggil membela diri.

Hakim bersetuju dengan peguam bela bahawa tertuduh tidak perlu dipanggil membela diri terhadap keterangan yang dikemukakan oleh saksi-saksi pendakwa.

Hakim berpendapat bahawa memang Abdul Samad telah dibunuh dengan niat tetapi tidak yakin pihak pendakwa membuktikan Mat Daud adalah pembunuh Abdul Samad berdasarkan bukti-bukti yang dihadapkan ke mahkamah.

Hakim berpendapat, kenyataan dua saksi utama pendakwa hanya berkisar kepada kemungkinan-kemungkinan sahaja.

“Dalam perbicaraan jenayah khususnya dalam perkara bunuh, kita tidak ambil hirau terhadap kemungkinan-kemungkinan atau keterangan yang merupakan agak-agak,” jelas Yang Arif ketika menyampaikan keputusannya.

Hakim memberitahu semua keterangan perlu menunjukkan ke satu arah sahaja, iaitu yang tertuduh adalah orang yang melakukan kesalahan. Sebaliknya, didalam kes ini, keterangan dari saksi-saksi pendakwa menunjukkan bahawa tertuduh boleh jadi tidak bersalah.

Walaupun tertuduh dilihat berdekatan tempat kejadian tetapi tidak ada bukti menunjukkan tertuduh berada ditempat kejadian sewaktu mangsa diserang. Atau tidak ada saksi yang memberi keterangan melihat tertuduh bersama kapak kecil sebelum kejadian.

Sebaik keputusan diumumkan, Mat Daud berjabat tangan dan memeluk kedua-dua peguamnya. Beberapa rakannya yang hadir turut memberi ucap tahniah.

Penduduk Kelantan yang mengikuti perbicaraan dengan penuh minat, terkejut dan kecewa. Khabar-khabar angin terus tersebar. Semenjak hari itu sehinggalah ke hari ini, setiap kali nama Allahyarham disebut, pelbagai teori konspirasi akan terus menghangatkan perbualan di hadapan nasi berlauk dan nasi kerabu pagi.

Nota:

Ucapan terima kasih kepada sdr. Mohamad Iqbal Bin Abdul Samad yang memberi beberapa input mengenai Allahyarham, untuk melengkapkan artikel ini.

Warga Sokmo.Net merakamkan ucapan takziah kepada waris dan anggota keluarga Allahyarham. Apa yang terpaksa dilalui oleh mereka amat-amat menyayat hati. Kepergian Allahyarham pada usia begitu muda merupakan kehilangan besar. Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan kekasih-kekasihNya. Al Fatihah.

Tulisan ini adalah pandangan peribadi pengarang, ia tidak semestinya mewakili pandangan Sokmo.Net. Sebarang pandangan/artikel balas boleh dihantar ke admin@sokmo.net. Terima kasih. END


-------------

TOK AJI KEPALA BANA

WOIT
TOK  AJI 

HANG BAGI

ORANG RAMAI

 SUSAH  HIDUP

NI HALAL 

NI HARAM

NI TAK BOLEH

TU TAK BOLEH

TANGKAP KHALWAT


TAPI HANG

KAKI ENTOT

KAKI PORNO

KAKI TIPU

KEPALA BANA


Tuan Haji Nasrudin Hassan, Tuan Haji Mokhtar Senik pula disiasat kes dana RM90 juta

DUA lagi pemimpin kanan PAS, Nasrudin Hassan Tantawi dan Mokhtar Senik akan disiasat bagi kes dana RM90 juta yang didakwa disalurkan kepada pemimpin parti itu dari Umno.

Nasrudin dan Mokhtar, masing-masing ketua penerangan parti dan pesuruhjaya PAS Pahang, diminta hadir pada Jumaat, kata sumber Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).PUTAR
TOK AJI PUTAR

DENGAN NERAKA

TOK AJI JANJI

ADA BIDADARI

TAAPI ATAS DUNIA

TOK AJI ENOY

TONTON  PORNO

BELI KERETA BESAR

ENTOT RAMAI

BETINA

CUKUPLAH

TOK AJI

JANGAN TIPU 

MELAYU

KAH KAH KAH

---------------

LAWAN PAU

SOKONG DASAR

BUKAN SOSOK

LAWAN PAU
Sekarang kau sokong siapa TT? Dulu kau anti AA, Gelar padang tembaga. Sampai sekarang maksud padang tembaga kau sorang yang tahu. Lepas tu sokong AA pula. Tuduh DSAI buat deal dengan najib. Sekarang tuduh AA pula buat deal. on AZMIN AKAN BUAT DEAL
Publish | Delete | Spam
azam
on 3/7/19

Jemin
-------------

GADIS ARAB

GADIS ARAB

Di syurga disediakan bidadari yg rupa dan bentuk nye sebijik mcm Arab padang pasir. Sekarang kok dah miang sangat kita buleh beli robot sex yang sebijik mcm gadis seksi Jepun. Ndak mano satu Arab ko Jopon? .. tapi ingat jangan ambik bidadari yg ponah dibalon oleh Arab? on
 BERITA BAIK UNTUK KITA SEMUA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/8/19

Cnfrm
---------------------

YB BOTAKYB BOTAK
TT, C++ salah pos gambo, nanti YB botak marah, gambo tu tanda jalan kalau dari Kati nak keKuala Kangsar, sampai simpang tu boleh pergi ke Lubuk Merbau dan boleh tembus ke Padang Rengas, tu kawasan YB botak, tempat terjadinya kes berdarah tu kat Kedah, keluar tol Gurun hala ke Sik sebelum sampai Jeniang belok kiri jauh jugak baru sampai Lubok Merbau 
on LUBUK MERBAU
Publish | Delete | Spam
hamim
on 3/7/19

Sekarang kau s


--------------

KAPIR SYARIEKAPIR SYARIE
Ini ajaran terbaru parti agama lagi. Kapir syarie. MIC dan MCA ikut penganut parti agama adalah golongan kafir syarie. UMNO pula kafir syarie yang dimurtadkan semula kepada Islam syarie. 
Penganut parti agama akan buat demo syarie tak lama lagi. Penghasut syarie akan lawan penghasut tidak syarie macam TT. AWAS! 
on SEMUA DAPAT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/7/19

Betu
------------------

FITNAH
FITNAH
Sapa kata penjual ugama boleh masuk syurga dan entot bidadari. Jangan perasan la. Penjual ugama akan masuk neraka, dalam tu kalau dah stim sangat boleh pacucing sampai terpancut taik. 
Sedarlah penjual ugama, sebelum kamu mampos, kamu akan dihina atas dunia ini, itu belum lagi azab yg menghina di neraka nanti. on 
BERITA BAIK 
UNTUK KITA SEMUA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/7/19

Ini ajar
-------------------

DULU TEE KONG SUI

DULU TEE KONG SUI

SEKARANG  JADI

RABUAH TEH
dulu kapior... skang takde isu lagi... ko tunggu la duit dia org abis... semua lompat hijau... ko tunggu la ameno , dia buat u-turn nnti... panjnag umor si lebai tu, ruyub ko rang nnti... 
mintak mat sabu, tarik dulu, mintak maap dulu, dia pun sama naik jugak nie tu dulu tu... hari nie, ameno dan babinaegara hendak disucikan... 
on SEMUA DAPAT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/7/19

Banyakkan bel

------------------

MUKA PENIPU
LIHAT RAPI RAPI
INI MUKA PENJUAL AGAMA
MUKA PENIPU
MUKA BAGI SUSAH HIDUP ORANG RAMAI
DENGAN PUTAR  BUDAYYA TOK ARAB
Ketua Pemuda PAS Muhammad Khalil Hadi yang juga anak Presiden Abdul Hadi Awang selesai memberi keterangan kepada SPRM berhubung kes dana RM90 juta semalam. – Gambar fail The Malaysian Insight, 7 Mac, 2019.

Semalam, Ketua Pemuda PAS   Tuan Haji Muhammad Khalil Abdul Hadi dirakam kenyataan berhubung pemilikan motosikal berkuasa tinggi jenis BMW.

Motosikal itu disyaki dibeli menggunakan wang daripada dana RM90 juta tersebut, kata sumber SPRM yang menyiasat Khalil di ibu pejabat agensi itu di Putrajaya.

Adun Batu Buruk itu tidak memberikan sebarang dokumen berhubung motosikal mewah itu dan mendakwa ia milik Setiausaha Pemuda PAS  Tuan Haji Afnan Hamimi Taib Azamudden, kata sumber.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KANTOI

--------------------

ROSMAH DISOROK

GEMOK  BADAK

BAWA SUWEY
Strategi BN sorok Rosmah Mansor
 sangat berkesan. 
Sudah dua kali PH tertonggeng. 
Sekarang Rosmah Mansor malu apa? 
Hidung ahli sihir atau rambut gagal kembang? Rakyat sudah tidak kisah lagi. 
on ROSMAH HILANG ?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/7/19

Han---------------

POTONG LNCHAU RAMAI RAMAI
POTONG LANCAHU

BERAMAI RAMAI
Alhem .. 
UMNO secara beramai-ramai
 dah di kasik Ajee Sotong jadik Islam balik.
 Iyo-lah ..tapi mejlis potong lanchow dan kelentit secaro boramai-ramai bilo lak jee. 
on SEMUA DAPAT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/8/19

Di syurga diseds
----------------

MEMALI
MEMALI
Memali mana mati syahid 
jap suka hati dia kata kaaapeer dulu
 lanie jilat punggung 
on SEMUA DAPAT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Nuar
at 11:17 PM

Ha
------------