Isnin, 29 Mac 2021

BERSEDIA BERSEDIA BERSEDIA !

 


BERSEDIA

BERSEDIA BERSEDIA

TIDAK DI JEMPUT

 

APA SEBENAR

YANG

BERLAKU

AMIN

JANGAN 

BUAT FITNAH

BUKAN 

TAK JEMPUT

ADA JEMPUTAN

AMIN

DARI MAKLUMAT

YANG BELUM

 SAHEH

AMIN

RUMAH PUTIH

TELAH MENALIPON

MENTERI ALAM

SEKITAR

AMIN

UNTUK 

MENGAJUKAN

JEMPUTAN

AMINMalaysia tidak dijemput AS ke Sidang Puncak Pemimpin mengenai Iklim


Presiden Amerika Syarikat, Joe Biden mengundang 40 pemimpin dunia untuk menghadiri Sidang Puncak Pemimpin mengenai Iklim, yang akan diadakan April depan.

Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong antara yang diundang ke rundingan iklim besar-besaran pertama di bawah pentadbiran Biden.
 
Bagaimanapun, antara 40 buah negara yang diundang, Malaysia tidak tersenarai.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan Rumah Putih, sidang berkenaan akan diadakan secara maya pada 22 dan 23 April dan akan disiarkan secara langsung.

“Sidang Puncak Pemimpin mengenai Iklim akan menekankan kepentingan segera – dan faedah ekonomi – dengan tindakan iklim yang lebih kukuh.
 
“Ia akan menjadi tunggak utama dalam perjalanan menuju Persidangan Perubahan Iklim Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (COP26) November ini di Glasgow,” katanya.

Pemimpin-pemimpin dunia lain yang diundang, Presiden Indonesia Joko Widodo, Perdana Menteri India Narendra Modi, Perdana Menteri Jepun Yoshihide Suga dan Jacinda Ardern, Perdana Menteri New Zealand.

Turut diundang termasuk Perdana Menteri India Narendra Modi, Perdana Menteri Jepun Yoshihide Suga dan Jacinda Ardern, Perdana Menteri New Zealand.

Senarai penuh 40 pemimpin yang diundang adalah berikut:

1. Antigua and Barbuda
2. Argentina
3. Australia
4. Bangladesh
5. Bhutan
6. Brazil
7. Canada
8. Chile
9. China
10. Colombia
11. Republic of the Congo
12. Denmark
13. European Commission
14. European Council
15. France
16. Gabon
17. Germany
18. India
19. Indonesia
20. Israel
21. Italy
22. Jamaica
23. Japan
24. Kenya
25. Republic of the Marshall Islands
26. Mexico
27. New Zealand
28. Nigeria
29. Norway
30. Poland
31. Republic of Korea
32. The Russian Federation
33. Kingdom of Saudi Arabia
34. Singapore
35. South Africa
36. Spain
37. Turkey
38. United Arab Emirates
39. United Kingdom
40. Vietnam

MENTERI ALAM

SEKITAR

MENGAMBIL

TALIPON

DAN MENJAWAB

GAPO GAPO MU

MU GAPO

KHALAS

KEMUDIAN TALIPON

DIAMBIL PULA

OLEH SETPOL 

AMIN

SETPOL 

MENERANGKAN

WAT DE BEKOS

HEE SPIK

NO INGLIS

KAH KAH KAH

WATAMATTUN

WAL KESAH RUN

WAL PELACURAN

AMIRUN  KUNTUM

TAK MALUUUUN

KHALASINI BUKTI TEORI MASUK PENJARA

 

MAT MASLAN

BIJAK WARAS

PANDANGAN BETUL

AMIN

INI BUKTI

TEORI PENJARA

TEPAT

AMINUmno sedia lawan andai PAS tak bersama, kata Ahmad Maslan

UMNO sedia menghadapi pertandingan tiga penjuru jika PAS memilih untuk kekal bekerjasama dengan Perikatan Nasional dalam pilihan raya umum, kata setiausaha agungnya Ahmad Maslan.

Katanya, parti itu sedia menghadapi risiko tersebut berdasarkan analisis yang dibuat ke atas senario PAS kekal dalam gabungan Perikatan Nasional dan Umno memutuskan kerjasama dengan Bersatu.

“Kami tak ada sebarang tarikh akhir tentang perkara PAS nak ke mana. Kita dah buat berapa kajian bila berlaku tiga penjuru misalnya. Di mana PAS akan beri sokongan, di situ masih samar,” katanya.

Pada masa sama beliau juga hairan kerana kerjasama PAS dengan Umno lebih cepat terjejas, berbanding permulaan kerjasama PAS dengan Bersatu.


DULU 

MAT MASLAN

BEBAL BANGANG

BODOH NGOK

AMIN

BILA NAK

MASUK PENJARA

JADI BIJAK

BEFIKIR TEPAT

AMIN

INILAH DIA

TEORI PENJARA

KHALAS
BERJAYA DI BUKA KEMBALI

 TERUSAN SUEZ

AKAN DI BUKA

 KEMBALI

JANGAN HINA PELACUR ARAB

 


JANGAN HINA

PELACUR ARAB

Unknown commented on

 "PELACUR HINA ARAB"

Ini menunjukkan pelacur tua dah tak laku. Kena turun darjat jadi bohsia la pulak lepas ni. Kalau tak mati kebuluran la jawabnya.

PELACUR ADA TIGA LUBANG

 


PELACUR AKAN

PILIH MANA

YANG BAYAR LEBIH

AMIN

JANGAN LUPA

PELACUR ADA

TIGA LUBANG 

AMIN

LUBANG AIRCON

 PUN ADA

KHALASHadi lari, enggan ulas ucapan Zahid

PRESIDEN PAS Abdul Hadi Awang enggan mengulas pertanyaan daripada pemberita yang mahu mendapatkan reaksi segera beliau mengenai hala tuju politik parti Islam itu serta hubungannya dengan Umno yang tidak mahu bekerjasama dengan Bersatu dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

PAS adalah sekutu Bersatu yang membentuk Perikatan Nasional (PN) yang diterajui Perdana Menteri Muhyiddin Yassin.

Abdul Hadi yang didekati oleh pemberita di luar Perhimpunan Agung Umno 2020 hari ini sebaliknya hanya tersenyum dan melambaikan tangan kepada mereka yang cuba bertanyakan soalan kepadanya.

Kekecohan kecil juga tercetus apabila berlaku tolak-menolak antara petugas media dan petugas Jabatan Amal Malaysia yang melindungi Abdul Hadi yang diasak soalan.

Sebaik sahaja meninggalkan Dewan Merdeka, tempat berlangsungnya perhimpunan agung Umno, Abdul Hadi bersama timbalannya Tuan Ibrahim Tuan Man terus bergegas menuju ke kenderaan masing-masing.

Abdul Hadi dan Tuan Ibrahim hadir sebagai jemputan untuk mendengar ucapan dasar presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi membuka perhimpunan agung parti itu hari ini.

Abdul Hadi menjadi tumpuan kerana PAS diasak untuk membuat pilihan sama ada memilih bekerjasama dengan Bersatu atau bersama Umno dalam Muafakat Nasional (MN).

Ahmad Zahid dalam ucapannya turut menyeru PAS untuk kembali mengukuhkan MN dan mengingatkan belum terlambat untuk parti Islam itu patah balik biarpun sudah bersama Bersatu dalam PN.

Semalam, sayap-sayap Pemuda dan Puteri Umno dalam persidangannya juga mengasak parti Islam itu dan mendesak PAS mengumumkan pendirian dengan lebih jelas.

Anggota Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno Tajuddin Abdul Rahman juga berkata PAS bakal beroleh keuntungan sekiranya kekal bersama MN kerana akan mendapat bilangan kerusi lebih banyak untuk ditandingi dalam PRU15.

Ketua Pemuda Umno Asyraf Wajdi Dusuki pula dalam ucapan penggulungannya menggesa PAS menyatakan pendirian kerana Umno mahu mengenal pasti siapa lawan mahupun rakan sebelum memasuki gelanggang PRU15.

Katanya, Umno enggan bersama mereka yang mengakui rakan, tetapi rakan itu menikam mereka dari belakang.

Manakala Exco Puteri Umno Nurfadzlette Aryani Mat Rosli mencadangkan parti memutus hubungan dengan PAS.

Katanya, lebih setahun selepas Piagam Muafakat Nasional (MN) dimeterai, hubungan dua parti itu mula hambar.

Malah, pemimpin PAS pula katanya mula menyerang Umno, selain bekerjasama dengan pengkhianat yang keluar dari Umno yang menyertai PN.

“Tindakan PAS sertai PN sangat jelas melukakan hati kita. Sedarkah Pas tindakan mereka bersama PN adalah tindakan bersama pengkhianat parti kita,” katanya.

Sepanjang tempoh itu juga katanya, Umno mula melihat PAS tidak ikhlas bersama MN, dan merasakan parti Islam itu bermain “dua kolam.” – 28 Mac, 2021.

PELACUR AKAN

KANG KANG

PADA YANG

BAYAR BANYAK

AMIN

LAGI CEPAT

 PANCUT

LAGI BAIK 

KAH KAH KAH
NURUL DAN RAFIZI

 NURUL DAN

RAFIZI

cikminah commented on

 "ANWAR PUNCA PAKATAN JATUH"

Apo Rafizi dan NurulIzah dah buek untuk bangsa, agama dan tanah air untuk semua orang satu Malaysia nakkan mereka jadi Perdana Menteri....? Sekurang-kurangnya, Anwar dah pungut sampah di pantai Port Diksen.....hahahaha

NIAT NAK TAKLOK DUNIA

 


NIAT NAK 

TAKLOK DUNIA

Unknown commented on

 "SOKONG BUKAN

 KERANA ISLAM"

Uncle Sam Yankee Dodo memperalatkan kuasa medianya yang kuat menipu dan media antarabangsa yang mendapat sumbangan besar darinya untuk menyerang China Merah. China Merah sekarang bukan lagi China Tochang lebih seratus tahun dahulu yang boleh dibuli, 


diganjakan dan dikotak-katikkan sehingga hilang maruah dengan menurunkan tanda tangan perjanjian yang berat sebelah dan tergadai wilayah-wilayahnya seperti Hong Kong dan Macau serta dicurinya harta karun bersejarah dan dibawa pulang ke Eropah....

PELACUR CABUT LARRY

 PELACUR

CABUT LARRY

KAH KAH KAH


Hadi lari, enggan ulas ucapan Zahid


LARRY LARY

LARI

KAH KAH KAH

RAKYAT LAWAN TENTERA - PEFRANG RAKYAT

 


PERANG RAKYAT

RAKYAT LAWAN ASKAR

MAT MASLAN TIBAI PELACUR ARAB

 


BIJAK

MAT MASLAN

MAKIN BIJAK

AMIN


Umno sedia lawan andai PAS tak bersama, kata Ahmad Maslan


PELACUR

DITIBAI LAGI

KHALAS

BUKA BACA FIKIR SENDIRI

 
BUKA BACA

FIKIR SENDIRI

Unknown commented on

 "GUNAKAN 

LORONG ALTERNATIF"

https://t.me/Whiplash347/4217?single "The worlds comm lines are under that ship. If they keep tugging it they are gonna break the lines.. the worlds gonna crash"


Unknown commented on 

"GUNAKAN

 LORONG ALTERNATIF"

https://t.me/Digitalsoldier170/4212 For newbies, the Durham boat is what Washington crossed the Delaware in... and win the Revolutionary War! It turns out that the Durham boat was a cargo ship! Just like a smaller version of the one in the Suez canal. So Durham likely is not a person… But a military action and when we see that Durham boat stuck in the Suez canal that’s the START of the exposure of these traffickers.!

DUNIA WAJIB BERTINDAK

 


MASA DAH TIBA

DUNIA WAJIB

BERTINDAK

KES PELACURAN DALAM PERSIDANGAN UMNO

 KES PELACURAN

DALAM

PERSIDANGAN

 UMNO

AMINBukan sekadar putus hubungan dengan Bersatu

PERHIMPUNAN Agung Umno 2020 bukan sekadar memformalkan putusnya hubungan Umno dengan Bersatu dan Perikatan Nasional menjelang pilihan raya akan datang.

Hakikatnya, ia lebih daripada itu.

Buat sekian lama para perwakilan dan pemimpin merasionalkan keputusan untuk menamatkan hubungan politik dengan Bersatu, parti Melayu terbesar itu juga turut melampiaskan kata dua kepada PAS.

Dengan dua pemimpin utama PAS - Abdul Hadi Awang dan Tuan Ibrahim Tuan Man - duduk di pentas utama dalam PAU 2020, Presiden Umno Dr Ahmad Zahid Hamidi mengingatkan parti Islam itu belum terlambat untuk putuskan hubungan dengan Bersatu.

Komitmen PAS terhadap Muafakat Nasional atau dengan kata lain Umno turut dipersoalkan.

GEROMBOLAN

TAKDA PILIHAN

AMIN

KES PELACUR

TURUT SAMA

DIBINCANG

AMIN

SEMUA UNTUK

MASA DEPAN

UNTUK PRU15

KHALAS


IKUT CAKAP ZAHID ATAU IKUT CAKAP MUHYIDIN

 

SAPA NAK 

BERTARUH

AMIN

IKUT CAKAP

ZAHID HAMIDI

ATAU

IKUT CAKAP

MUHYIDIN YASIN

KAH KAH KAH


Menteri, timbalan

 menteri Umno perlu

 letak jawatan

 serta-merta, kata Ku Li
ANGGOTA Kabinet dan lantikan politik kerajaan Perikatan Nasional (PN) dari kalangan ahli Umno harus melepaskan jawatan mereka serta-merta, kata Tengku Razaleigh Hamzah.

Pengerusi lembaga penasihat Umno itu menegaskan, ia perlu dilaksana memandangkan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno sudah memutuskan untuk tidak bekerjasama dengan Bersatu.

“Presiden (Ahmad Zahid Hamidi) menegas sekali lagi apa diputus MKT, kita akan putus kerjasama dengan Bersatu.

“Bererti semua ahli Umno yang jadi menteri, timbalan menteri yang pegang jawatan pengerusi GLC harus tarik diri, kalau boleh hari ini,” katanya ketika ditemui di Perhimpunan Agung Umno.

Wakil rakyat Umno kini mengisi sembilan jawatan menteri, dan lima jawatan timbalan menteri dalam Kabinet Muhyiddin Yassin.

Zahid terdahulu ketika menyampaikan ucapan dasar di perhimpunan itu menegaskan sekali pendirian Umno untuk tidak bekerjasama dengan Bersatu dalam pilihan raya umum akan datang.

Beliau turut mengingatkan Muhyiddin Yassin mengenai syarat menyegerakan Pilihan Raya Umum ke-15 untuk membolehkan presiden Bersatu itu dilantik menjadi perdana menteri kelapan.

Selain itu, Umno juga tetap dengan pendirian bertanding sendirian dalam PRU15 dengan menggunakan lambang Barisan Nasional (BN), katanya.

Perhimpunan Agung Umno 2020 dijangka akan menetapkan keputusan rasmi untuk tidak bekerjasama dengan Bersatu dalam pilihan raya umum akan datang.

Ia susulan daripada usul diluluskan di persidangan 124 bahagian Umno selain 147 daripada 191 ketua Umno bahagian yang bersetuju menolak kerjasama tersebut.

Keputusan itu diangkat ke mesyuarat MKT Umno pada 19 Februari lalu yang membuat pendirian sama.– 28 Mac, 2021.

MUHYIDIN BIJAK

BERI JAWATAN

PADA SEPARUH

KAH KAH KAH

YANG LAIN 

 TINGGAL KOSONG

 AMIN

AKHIRNYA

 GEROMBOLAN

 GADUH TIBAI

SESAMA SENDIRI

KAH KAH KAH 

BIJAK ABAH KAU

BUAT STRATIJI

KHALASSEMUA SAMA

 


SEMUA SAMA

Unknown commented on

 "MUHYIDIN AMBIL

 LANGKAH BIJAK"

Umno bersatu pkr semangat 46 apa jadah pon acuan sama saja tt, mana ada because, kalau anak kucing nak jadi rimau kah ? Kah kah hanya orang bodoh akan fikir begitu, acuan rasuah, acuan salah guna kuasa, acuan politik wang, acuan sondol belakang depan semua sama saja, semburit sama, perangai sama, main isu sama apa lagi ada kah kah kah 


kalau tak bodoh kan melayu ngan agama bangsa negara komunis China hijau pas jaga agama kah kah kah sama sama menorah khazanah negara masuk poker mereka lah jangan bodoh lagi woit kah lah kah

PROJEK MENGHAPUS SATU BANGSA

 


PROJEK 

MENGHAPUS BANGSA

ISREAL - PALESTIN

CHINA MERAH

MENGHAPUS UIGHUR

PENGARUH KU LI

 

INI SEMUA

SALAH KU LI

AMIN

KU LI PANGGIL

PARTI ISLAM INI

PARTI PELACUR

AMIN 

BILA AHLI UMNO 

NAMPAK PELACUR

 PASTI MEREKA BOO

AMIN


Annuar mohon maaf kepada PAS atas layanan di Perhimpunan Agung Umno

ANNUAR Musa memohon maaf kepada PAS atas cara bagaimana pemimpin parti Islam itu dilayan atau terasa dihina pada perhimpunan agung Umno (PAU) hari ini.

“Sebagai pemimpin bahagian dan menteri yang bekerjasama dengan PAS, jika ada yang menyakiti rakan dalam PAS, saya minta maaf.

PENYOKONG

KU LI BUAT

BETUL

KAH KAH KAH

PELACUR WAJIB

DI BOO

KAH KAH KAH