Ahad, 31 Januari 2016

PERTANDINGAN RASUAH
SYEMBARA

RASUAH ANJURAN

SASTERAWAN

BANI MELAYUNovel Pantai Kasih: PENA minta SPRM 'masuk'

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia diminta menyiasat sama ada pemilihan naskhah Pantai Kasih sebagai bahan pembelajaran di sekolah dibuat mengikut prosedur sepatutnya.

Setiausaha Agung Persatuan Penulis Nasional (PENA) Syed Mohd Zakir Syed Othman berkata dia dimaklumkan bahawa naskhah karya Azmah Nordin itu pada asalnya tidak tersenarai untuk dinilai panel pemilih.

Justeru, katanya, kemunculan judul itu di peringkat kemudian menyebabkan wujud tanda tanya.

“SPRM perlu menjalankan siasatan bagi membersihkan kalau ada penyelewengan,” katanya kepada Malaysiakini di Rumah PENA, Kuala Lumpur hari ini.

 

KAH KAH KAH
woit
terok bani melayu
rasuah dah jadi barah
sampai sastera pun rasuah
nak cetak buku pun rasuah 
nasib baik akademi nobel
jauh di sweden
kah kah kah
kalau tidak mesti ada
percubaab rasuah
kah kah kah
kerja seni makin cekai
kenapa tak buat
pertandingan rasuah
kah kah kah
0
MAKiN TEROK-------------

APA KATA BEKAS HAKIM


GUBAHAN
dlm kata2 bekas hakim ni, ada myebut. ada sesuatu yg telah diubah bagi mengelakkan seseorg PM itu didakwa. gubahan itu ketika zaman tun mahatir. kini acuan mahatir sudah makan diri. pak lah, najib adalah contoh yg dipertontonkan kpd mahatir sblm mahatir balik kerala.akta tanah, akta menghalang kroni2nya dari dibangkrapkan oleh bank dan mcm2 akta lg.
 
kini najib meneruskan legasi mahatir dgn mrekacipta lebih byk akta..mana mahatir ketika ni?seharusnya sudah pikir utk pulang ke kampung halaman stelah abis dirosakkan muka bumi jiwa raga org2 melayu ditanah melayu ini..najib wajib didakwa, dipenjara dan pulangkan balik hasil rompakan..begitu juga mahatir, wajib dipenjarakan dan dipulang segala duit2 rompakan halal..dgn cara itu, ekonomi msia akan mampan sb msia ada duit..lihat kata2 arwah sallaeh majid, rmk suda habis berbilion2 tp entah kemana..umno baru adalah umno mahatir.. on MUSTAHIL LAWAN TOWKAY
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/29/16

------------

LU CAYA KE?

LU CAYA KE?Putar belit aga derma RM2.6 bilion Najib

Apabila Najib mengumumkan kontroversi derma RM2.6 bilion sudah “diselesaikan sepenuhnya”, reaksi dalam Internet pantas memperlekehkan keputusan peguam negara untuk menutup kes tersebut.

Daripada pelawak sehingga artis, blog tempatan sehingga saluran berita antarabangsa, ramai berasa sukar untuk menerima seorang pemimpin sebuah negara demokratik boleh menerima wang berbilion daripada seorang penderma yang tidak dikenal pasti. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/putar-belit-saga-derma-rm2.6-bilion-najib#sthash.LJcdRrfF.dpuf

KALAU LU CAYA

LU CAYA JUGA

rosmah masih anak dara

pope dah masuk islam

minyak petrol dari pokok

mat maslan bijak bistari

hasan malek boleh berfikir

vincent tan  imam masjid

daud kilau naik ke bulan

hadi boleh speaking

KAH KAH KAH


-----------

PAHLAWAN CELUPPepatah yang juga merupakan falsafah orang Bugis.

 Sifat Pahlawan Bugis itu ada etika kesatriaannya bukan sekadar bercakap mendakwa berdarah keturunan Pahawan Bugis namun tidak punya keberanian untuk berhadapan jauh sekali bertanggungjawab dan malah etikanya tidak membayangkan kepahlawanan itu sendiri.


 Tidak pula seorang Pahlawan Bugis itu,setelah 'awak-awak bersedia dan layar dikembangkan maka sauh pula dilabuhkan!' Dengan penisi Bugis menguasai lautan dengan keberanian dan k...
euletan dan kebijaksanaan yang tangguh.ribut taufan diharungi ditengah samudera dan segala rintangan dihadapi juga dengan keberanian dan keuletan dan kebijaksanaan.

 Pahlawan Bugis itu berani tetapi berjanji ia sanggup mati dipertahankan.


 Demikianlah sebahagian dari etika anak Bugis.
Bagaimana pula yang mendabik dada berdarah Pahlawan Bugis tapi langkahnya sumbang? Layakkah ia...?


-------------

PADAN MUKAthe news
Image for the news result
Pua: Swiss request is Najib's darkest nightmare
Free Malaysia Today - 16 hours ago
FMT also holds the right to remove comments that violate the letter or spirit of the general ...
 
 
 
 
 
 
PADAN MUKA
 
 
 
 
 
---------------

SENYUM PETANG AHAD


 
 
 
 
 
 
 
GILA BODEK
 
 
 
 


------------

SIAPA INGAT
SIAPA INGAT

SIAPA TAHU


BILA KALI TERAKHIR


BILI KALI TERKINI

NAJIB & ROSMAH


MELAWAT EROPAH----------------

SERANG DAN LAWAN
LAGI DISERANG

LAGI MELAWAN

Serangan terhadap Bahri boleh makan diri, kata Rafizi
Serangan terhadap Pengarah Bahagian Operasi Khas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM),  Bahri Mohd Zin boleh memakan diri, kata Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli.

Beliau berkata terdapat pelbagai serangan terhadap Bahri baru-baru ini oleh mesin propaganda Umno, seperti portal MyKMU, dalam usaha untuk menjatuhkan pegawai kanan SPRM itu.

"Jelas sekali terdapat percubaan untuk menakut-nakutkan Bahri dan pemimpin SPRM lain. Ini adalah modus operandi biasa oleh alat-alat propaganda ini," katanya sambil menambah bahawa ia biasanya melibatkan mereka cerita untuk menjatuhkan sesiapa sahaja yang mereka anggap sebagai ancaman.

Katanya, ahli-ahli politik adalah tokoh masyarakat, maka mereka tertakluk kepada penelitian awam, tetapi berkata ia adalah membimbangkan bahawa serangan tertumpu kepada Bahri.

KAH KAH KAH
woit
nak serang apa pulak
ingat: bila musuh menyerang
ini bukan tanda salah
ini tanda buat kerja betul
antara kita dengan musuh
ada garis pemisah yg jelas
SERANG SERANG


--------------

BERITA PELIK TETAPI BENAR


PELIK TETAPI

BENAR
1Siasatan MDB masih berjalan, jangan campur dengan kes RM2.6 bilion, kata peguam negara

Siasatan ke atas syarikat bermasalah 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) masih berterusan dan Jabatan Peguam Negara komited untuk berkerjasama dengan pihak berkuasa antarabangsa, kata Peguam Negara  Mohamed Apandi Ali.

Beliau berkata skandal Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak membabitkan syarikat 1MDB dan kes derma RM2.6 bilion merupakan 2 kes yang berlainan yang tidak harus dicampurkan.

"Beberapa siasatan (ke atas 1MDB) termasuk Jawatankuasa Perhubungan Awam, Polis Diraja Malaysia dan Jabatan Audit Negara kini masih berjalan.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/siasatan-1mdb-masih-berjalan-jangan-campur-dengan-kes-rm2.6-bilion-kata-peg#sthash.y1GtfNgF.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini berita pelik
3 hari dulu cakap kes selesai
hari ini kes masih siasat
kah kah kah
hebat negara kapir swiss
kes negara islam
negara swiss boleh buka
kah kah kah
ini hebatnya kapir laknat
kah kah kah
OOOOOO  KAPEEER----------

BERITA TERBAIK


DIMAKLUMKAN
BERITA
TERBAIK


FBI Eyes ‘Wolf of Wall Street’ Ties to Malaysian Fund at Center of Corruption Probe

The Federal Bureau of Investigation is looking at assets owned by the family of Malaysian Prime Minister Najib Razak, including a film company set up by his stepson that produced “The Wolf of Wall Street,” as The Wall Street Journal reported today in a page-one story.

The stepson, Riza Aziz, burst onto the Hollywood scene with his company Red Granite Pictures in 2010. Its first big film was the 2011 comedy “Friends with Kids,” but it was “The Wolf of Wall Street” – a debaucherous tale of real-life fraudster Jordan Belfort – that put the company on the map at the end of 2013. The film was directed by Martin Scorsese and featured Leonardo DiCaprio as the star.

KAH KAH KAH
woit
tak dapat sorok
rakyat suka hati
rakyat gumbira
kah kah kah
PADAN MUKA


-----------