Sabtu, 12 Januari 2019

ADA APA 16 FEBUARI

ADA APA PADA

16 FEBUARI

PARTI PUNDEK PUNDEK PUNDEK

PPP
PARTI PUNDEK 

PUNDEK PUNDEK

TAK BERANDING

PUNDEK PUNYA 

BERITA

Kayveas tak jadi bertanding Cameron Highlands

M KAYVEAS, yang mendakwa dirinya presiden MyPPP, menarik diri daripada bertanding pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Cameron Highlands pada hari pencalonan, enam hari selepas mengumumkan partinya sebulat suara mendukung beliau sebagai calon.


APA SUDAH JADI

DENGAN 

SI PUNDEK

INI?

KAH KAH KAH


--------------

INGATAN


INGATAN
JANGAN LUPA CARA MEMBACA 
BLOG TUKAR TIUB
APA SAJE TERTULIS
APA SAJE TERPAPAR
SEMUA 
MEMBERI MAKNA

TIDAK ADA SATU BERITA
TIDAK ADA SATU GAMBAR
TIDAK ADA SATU KLIP VIDEO
MASUK
KE DALAM TUKAR TIUB
TANPA FIKRAH

SEMUA DIRANCANG
UNTUK MENYELAMATKAN  NEGARA
DARI KENA PAU

UNTUK MEMASTIKAN 
KEMENANGAN DEMOKRASI 9 MEI
TIDAK DIBAJAK

UNTUK MEMEMASTIKAN
RUANG DEMOKRASI
YANG DIMENANGI PADA 9 MEI
DIPERTAHAN DAN DIPERLUAS
INI TUGAS  TIM TT

--------------

MENSETUBUH PARTI


SETUBUH PARTI
betuL ker mamat P Waytha Moorthy Ni nak mensetubuhkan parti umnQ miLik keLinga daLam pakatan harapan... kemuncuLan parti baru berwajah keLinga Dan teruh mensetubuh pakatan harapan ini boLeh mendatang kan MARAH Perkauman sudah mati dengan susah payah P Waytha Moorthy Kasi semayang puja suruh HiDUP BALiK pH kena pantau ni 
on MI RES MI KES
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 1/11/19

Se
---------------

PAU RAYA CHINA


PAU RAYA CHINA
Apoo pau pau ye raya cina dah dekat ada ang pau... Terpaksa la jual duit tarak minyak turun sawit turun raja turun on
BAHAYA PAU
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 1/12/19


--------------

ADRIELLA NI APA?

ADRIELLA NI APA?
Adrielle wak lu. Mentaliti kaki pungkog. Lu tengok gambar adrielle pastu lu pacucing la. Puihhh 
on SAPA ADRIELLA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/12/19p-----------------

KAPLA JINGGA
KAPLA JINGGA
Raja tu apa ..Raja tu kapla igama kita ..kapla yang akan bawa kita ke syurga ..di syurga kita akan dapat 72 keping pantat, yang kita boleh kerjekan siang malam .. satu lagi ..satu lagi ..satu lagi ..bole tak kita raya jiko Rajo tak do? 
on RAJA NI APA?
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 1/12/19 

---------------

APA PUNYA TUUURAPA PUNYA TUUR
Nk tgk pemimpin terulung tgk cium tgn ke x..kahkahkah.apa punya turrrr la mamat nnih.Kahkahkah..ni geng tt cartel lah ni...kahkahkah on 
TAK CIUM TANGAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/12/19
----------------

AWAS PEMIMPIN KENA PAU
AWAS
NEGARA TERGADAI

BILA PEMIMPIN

KENA PAU

SILA RUJUK 

BAGAIMANA

TEMASIK DIJUAL

KEPADA RAFFLES

SILA RUJUK

BAGAIMANA

TANAH KTM

TANJUNG PAGAR

DIAMBIL

OLEH 

LEE KUAN YEW


----------------

INI SAJE KE?
OPPS..
NI SAJE KE 

 KESALAHAN

RELAX LAA BRO..

TU PASAL

MAT SONGEL 

KULU KILIR

KLIM DIA 

TAK PILIHARA

ANAK IKANBekas Ketua Hakim Senaraikan Kesilapan Sultan Muhammad V, Termasuk Mengampunkan Anwar

(Malaysiakini) – Bekas Ketua Hakim Negara, Abdul Hamid Mohamad mendakwa Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V melakukan beberapa kesilapan semasa menduduki takhta, termasuk berhubung pengampunan ke atas Presiden PKR, Anwar Ibrahim.

Menulis dalam satu rencana yang disiarkan di laman Umno Online dan juga laman web peribadinya, Abdul Hamid berkata, adalah satu kesilapan bagi Seri Paduka untuk memberitahu Perdana Menteri Dr Mahathir bahawa baginda bersetuju untuk mengampunkan Anwar.

“Bahawa adalah satu kesilapan bagi Yang di-Pertuan Agong memberitahu Dr Mahathir bahawa baginda bersetuju untuk mengampunkan Anwar sebelum mesyuarat Lembaga Pengampunan dan menerima kunjungan Anwar.

“Lebih buruk lagi apabila Seri Paduka memberitahu Anwar bahawa beliau diampunkan kerana ketidakadilan yang dilakukan kepadanya.

“Itu demoralise mahkamah, pendakwa raya dan polis kerana ia seolah-oleh menyatakan bahawa mereka kelihatan seperti alat kerajaan sebelumnya,” katanya.

Selain peristiwa itu, bekas ketua hakim negara itu juga menyentuh tentang semasa pemerintahan Yang di-Pertuan Agong, baginda sering mengadakan majlis-majlis angkat sumpah di luar waktu pejabat.

Ini, katanya, termasuk majlis mengangkat sumpah pelantikan kontroversi Md Rauf Sharif sebagai ketua hakim Negara dan Zulkefli Ahmad Makinuddin sebagai presiden mahkamah rayuan untuk tempoh lanjutan yang dilakukan pada waktu malam.

“Begitu juga majlis angkat sumpah Richard Malanjum sebagai ketua hakim negara. Ini adalah fungsi rasmi Yang di-Perttuan Agung yang serius. Ia patut dilakukan di waktu pejabat,” katanya.

Abdul Hamid juga berkata, majlis mengangkat sumpah Dr Mahathir sebagai perdana menteri ketujuh negara juga wajar diberi perhatian khusus.

Katanya, apa yang berlaku pada malam 9 Mei sebaik sahaja pengumuman keputusan pilihan raya ke-14 menunjukkan bahawa Pakatan Harapan (PH) telah mendapat majoriti, Dr Mahathir telah ke Istana Negara untuk mengangkat sumpah sebagai perdana menteri.

Tanpa diundang

Ini, kerana, beliau takut kiranya akan berlaku lompatan parti oleh ahli-ahli parlimen yang baru dipilih itu yang akan menyebabkan PH kehilangan majoriti.

“Bagi saya, adalah memalukan bagi seorang bakal perdana menteri untuk pergi tanpa diundang, pada waktu malam, mungkin untuk mengejutkan Yang di-Pertuan Agong jika baginda sedang beradu, untuk mengangkat sumpah beliau sebagai perdana menteri.

“Kedua, Agong tidak sepatutnya nampak seperti menjalankan tugasnya di bawah tekanan. Seri Paduka berhak memuaskan dirinya siapa, menurut pendapatnya, mempunyai sokongan majoriti Ahli-Ahli Parlimen yang baru dipilih itu,” katanya.

Menurut Abdul Hamid, jika ahli-ahli Parlimen yang baru dipilih hendak menyeberang dan menyeberang balik malam itu, mereka seharusnya dibenarkan berbuat demikian.

“Sekurang-kurangnya, Seri Paduka sepatutnya berpeluang untuk memuaskan diri baginda siapa yang mempunyai sokongan majoriti, pada siang hari keesokan harinya,” katanya.

Sambil menyifatkan upacara mengangkat sumpah perdana menteri adalah upacara paling penting yang dilakukan oleh Yang di-Pertuan Agong, kata bekas ketua hakim negara itu, ia perlu dilakukan di majlis yang sesuai.

“(Ia) dihadiri oleh para VIP termasuk, saya cadangkan, mantan perdana menteri terakhir, dan disiar secara langsung oleh televisyen.

“Ia akan membuktikan bahawa demokrasi berjalan dengan baik di Malaysia. Ia juga menunjukkan kematangan ahli-ahli politik di Malaysia..

“Saya harap di masa hadapan Yang diPertuan Agong tidak akan tunduk kepada tekanan. Biarkan calon perdana menteri piket di luar Istana Negara sepanjang malam jika beliau mahu,” katanya.


BRO..

KALAU LU EK  OOK

LU BANGUN

KUL BERAPA


---------------

DAPAT ENTOT BIDADARI


DAPAT ENTOT

BIDADARI
Sedang Sang Kapir Laknat sibuk mencarik planet baru ..kita pula sibuk mengesan tanda2 kiamat. Nak tanya TaT ..jika planet bumi je Yg meletop ..sedangkan alam masih wujud ..itu juga panggil kiamat ke? on 
KIAMAT BELUM SAMPAI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 1/11/19

betuL-----------------

RAJA NI APA?


RAJA NI APA?
Ala tt apa yg beza Malaysia hari ni 6 org ditangkap sbb cakap2 komen pasal raja..same story different cast gitu..malah ada yg kata perlu wujudkan law baru ala lese mejeste utk lindung the royals.. tapi raisyatim kata xperlu...law2 yg kata nak dan perlu dihapuskan diadakan balik..saya todak paham doh ni semua apakah propa ke Malaysia baru?
 on HILANG BERAHI
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 1/11/19------------------

MAT SYABU MAKIN GEMOK
MAT SYABU

MAKIN GEMOK
Takpela tt kadang2 dadah diperlukan utk tujuan berubat...yg obese leh kurus yg kemurungan leh cergas happy balik yg little bird yg mati pon naik nunjak terbang ke langit..dan banyak lagi..... 
on KENAPA GEMOK
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 1/11/19

Ala tt ap
-------------

AWAS PEMIMPIN KENA PAU


AWAS

PEMIMPIN 

KENA PAU

seingat gua, dua kali pegawai sprm bertemu majlis raja2 mengenai 1mdb, namun tiada apa dpt melarang perompakan rakus najib and thief family..tanah tudm hanya mampu dimainkan serunai kesedihan oleh askar2 melayu yg hebat dan dilatih khas..
kalo pencen tentera tidak dipau oleh najib, apakah ada suara2 veteran melawan pemrintah perompak?apakah itu bala dari allah atau sebenarnya adalah ujian fulus dari allah.. on BAHAYA KENA PAU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/11/19
----------------------

HAPPY BIRTHDAY MARIA

HAPPY BIRTHDAY

MARIA ORZAWA
tak payah kalut la dgn propaganda tt tu. yang pasti 16 feb 2019 adalah hari sabtu. tt nak cari publicity murahan jer tu. apa2 pun harini 11 januari adalah hari penting, hari lahir pornstar maria ozawa. on KIAMAT BELUM SAMPAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/11/19

be
----------------

SAPA ADRIELLASAPA ADRIELLA
Mentang2 dah ada Adriella ..salam dgn Sudari Saiful pun dgn ketiak tak lap ..Aabam Abam .. on TAK CIUM TANGAN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 1/11/19-----------------