Jumaat, 25 Mac 2016

TERIMA KASEH


170,08.36

SETAKAD INI

sahabat mat sabu
telah berjaya mengumpul
RM 170,08.36
terima kaseh
sila teruskan


MAY BANK

5642 5857 6644
----------------

KETAWA SAMBIL MELAWAN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KARTUN UNTUK RAKYAT...Please share
More cartoons/buy Zunar's books/donate @
www.zunar.my / text: 011 23858695---------

SATU PANDANGANAGAMA ROSAK
agama rosak dengan sikap penganut bila bukan islam masuk islam yang hitam terus jadi putih lagi hebat dari islam turun temurun hitam lagi hebat arabiah salah silah hukum hakam macam macam macam dah sembang dengan nabi...kah kah kah..ramai jabatan dah bagi mat black jaga...ketua setiausaha negara...ketua twitter negara...
 
ketua gabenor bank negara...ketua ketua jabatan... kaji sejarah melayu...mat black mengaku islam ini membawa kebaikan atau kemusnahan ???? sejarah mengajar umat manusia agar tidak membuat kesilapan dua kali...tapi bagi manusia kekal kuasa kedudukan pangkat...sejarah digunakan... Pecah perintah ugut fitnah desak...buruk nama..kempen ...asal matlamat tercapai...kah kah kah on BUAT KERJA MASING MASING--------------

KE MAHKAMAH LAGI
Permohonan Hisham Rais cabar imigresen 15 April

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menetapkan 15 April ini untuk mendengar permohonan kebenaran semakan kehakiman yang difailkan aktivis Hishamuddin Md Rais bagi mencabar tindakan Jabatan Imigresen yang melarangnya ke luar negara pada Disember tahun lepas.

Timbalan Pendaftar Nor Hasniah Ab Razak menetapkan tarikh itu semasa pengurusan kes dalam kamarnya, yang dihadiri peguam Melissa Sasidaran mewakili Hishamuddin.

GWA MAHU CUBA
MANA TAHU
KAH KAH KAH------------

ANAK MUDA BERSEDIA!

 
PERLAWAN
 
DITERUSKAN

ANAK MUDA
 
BERSEDIA
Jom Turun! #MansuhGST #UndurNajib
Plse share...---------------

KULIAH AZMI SHAHROM


 
 
 
KULIAH AZMI SHAHROM
DI UNIVERSITI BANGAR UTAMA
MALAM KELMARIN
 


------------

PEROMPAK ANAK BERANAK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SANAK SAUDARA
untung depa no..semua sanak saudara...keluarga bahagia..rompak secara keluarga...pahlawan bugis rompak cara bugis...pahlawan jawa rompak cara jawa...pahlawan terpelajar rompak cara terpelajar...
 
sayang ilmu yang dibeli tidak menjadikan manusia lebih baik...sayang norma manusia tidak membangun seimbang dengan pembangunan duniawi...kah kah kah...menantu abah dok risau...beri peluang najiba untuk buang...sama puak juak nie...mula menyalak demi pegang jawatan...dah ramai anjing dapat tulang...
 
paling kuat menyalak dapat habuan tulang..anjing mana dah cerdik...dah tahu sapa penyamun dah tau sapa orang baik akan disinggirkan kah kah kah...lumrah dunia selagi ada kuasa jawatan pangkat...buatlah duit selagi ada semua...kah kah kah demi agama bangsa tanahair...akan dijual semua kah kah kah maju negara rakyat ternoda...kah kah on PANDAI BUAT TEATER
 
 

---------

SATU JEMPUTAN


 


MALAM SENIN

JEMPUT DATANG 
 
 
DI AMPANG


MUAFAKAT SELAMATKAN MALAYSIA DI PADANG MPAJ, PANDAN INDAH PADA HARI ISNIN, 28 MAC 2016 8 MALAM

Pakatan Harapan akan memulakan siri perhimpunan “Muafakat Selamatkan Malaysia” di setiap negeri bermula dengan Lembah Klang pada hari Isnin, 28 Mac 2016 bermula jam 8 malam di Padang Majlis Perbandaran Ampang Jaya, Pandan Indah.

Muafakat Selamatkan Malaysia pada 28 Mac 2016 ini adalah penting kerana ia adalah perhimpunan umum di luar dewan yang pertama sejak peristiwa Deklarasi Rakyat ditandatangani. Berbeza dengan acara Kongres Rakyat pada 27 Mac 2016 yang berbentuk tertutup dan hanya 1,500 orang jemputan dibenarkan hadir, Muafakat Selamatkan Malaysia mengumpulkan semua pimpinan dan aktivis pelbagai latar belakang dan mengajak seluruh rakyat Malaysia untuk turun menzahirkan desakan agar Dato’ Seri Najib Tun Razak berundur.

Sekretariat Penganjur mengesahkan bahawa pihak polis (melalui Ibupejabat Polis Daerah Ampang Jaya) telah dimaklumkan mengikut kehendak Akta Perhimpunan Aman. Sebanyak 400 kain rentang telah dipasang di seluruh Lembah Klang dan 50,000 risalah dicetak untuk diedarkan.

Berikut ialah maklumat-maklumat penting yang perlu diketahui orang ramai yang ingin menyertai Muafakat Selamatkan Malaysia pada 28 Mac 2016 kelak:

      i.        Lokasi
Muafakat Selamatkan Malaysia akan diadakan di Padang Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Jalan Pandan Utama, Pandan Indah 55100 Kuala Lumpur.

Orang ramai digalakkan menggunakan LRT. Stesen LRT terdekat ialah STAR LRT Pandan Indah. Petugas Sekretariat akan berada di sepanjang jalan di antara STAR LRT ke Padang MPAJ untuk memberikan panduan arah kepada orang ramai yang hadir.

Bagi orang ramai yang memandu, lebuhraya terdekat ialah Jalan Lingkaran Tengah II (Middle Ring Road II). Jika anda memandu dari arah utara (Gombak) ke selatan (Sungai Besi), ambil MRRII dan keluar di persimpangan Jalan Pandan Utama (papan tanda Mahkamah Ampang, Hospital Ampang dan Menara MPAJ). Jika anda memandu dari arah selatan (Sungai Besi) ke arah utara (Gombak), ambil MRRII dan buat satu pusingan-U selepas Tesco Ampang, kemudian keluar di persimpangan Jalan Pandan Utama.

Kawasan-kawasan yang disediakan untuk parkir akan diumumkan pada hari Sabtu, 26 Mac 2016. Sekretariat Penganjur menyediakan 50 orang pembantu trafik untuk membantu parkir.

Orang ramai digalakkan hadir seawal mungkin memandangkan kemungkinan trafik yang sesak.

    ii.        Masa dan Acara
Program akan dimulakan tepat jam 8 malam dan dihentikan selewat-lewatnya 1130 malam. Sekretariat Penganjur telah menghantar surat kepada Prasarana Malaysia untuk melanjutkan tempoh masa operasi keseluruhan LRT sehingga 1230 malam pada hari itu.

Acara akan diselang selikan dengan ucapan pendek pimpinan/tokoh/aktivis, nyanyian, sajak dan video ke arah kemuncak ucapan-ucapan pimpinan utama menjelang jam 1045 malam.

   iii.        Lagu Tema
Saudari Wan Aishah Wan Ariffin (Aishah) akan mendendangkan satu lagu patriotik yang disusun semula khas untuk Muafakat Selamatkan Malaysia. Satu lagu baru akan dilancarkan kemudian sebagai “single” bersama-sama dengan lagu patriotik ini dan dijual kepada orang ramai.

   iv.        Kehadiran pimpinan
Jemputan telah dihantar kepada pimpinan politik dari Pakatan Harapan, Barisan Nasional dan PAS. Jemputan juga dihantar kepada aktivis reformasi, penggiat media, sasterawan, pimpinan NGO dan lain-lain. Senarai penuh kehadiran akan diedarkan kepada media dan orang ramai pada hari Ahad, 27 Mac 2016.

     v.        Keselamatan dan Petugas
Selain dari 50 pembantu trafik, kelancaran dan keselamatan program akan dibantu oleh 100 orang petugas dari Skuad AMK, ARIF dan sukarelawan dari Pandan.

Saya menyeru seberapa ramai rakyat Malaysia yang cintakan keadilan dan bersetuju dengan misi Selamatkan Malaysia untuk turun beramai-ramai menyertai Muafakat Selamatkan Malaysia di Padang MPAJ, Pandan Indah pada 28 Mac 2016 ini. Moga ia menjadi pencetus kepada gelombang kebangkitan rakyat yang boleh menyedarkan Najib bahawa masa untuk beliau berundur sudah sampai.


RAFIZI RAMLI
NAIB PRESIDEN/SETIAUSAHA AGUNG
AHLI PARLIMEN PANDAN-------

RASUAH UMRAHLAWAK SERAM
JUAL AGAMA
JUAL LONGGOK


Laporan SPRM ‘Khairy taja umrah Pemuda Umno’ ditangguh


Pemimpin akar umbi Pemuda Umno, Syed Rosli Syed Harman Jamalullail hari ini menangguhkan hasratnya untuk membuat laporan rasmi kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke atas Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin Abu Bakar.
Syed Rosli menaklumkan kepada Malaysiakini bahawa dirinya tidak sihat dan akan membuat laporan pada hari lain.
Penolong Setiausaha Pemuda Umno, Cawangan Pusat Bandar Taman Chempaka, Bahagian Pandan, Selangor itu dijadualkan membuat laporan berkenaan di ibu pejabat SPRM di Putrajaya pagi ini
KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
tetiba abang kita ini sakit perut
kah kah kah
tetiba abang kita ini sakit
kah kah kah
ini mesti kena bomoh
kah kah kah
bomoh bawak beg
kah kah kah
soalan nya bomoh mana?
kah kah kah
hari senin ini abang ok ke?
sakit lagi ke?
kah kah kah
sila ambil tai tai kam
MAT PUTAR ALAM------------

BANK NEGARA TERUSKAN LAGI

PERANG BERTERUSAN
PERANG BELUM BERHENTI
Bank Negara akan teruskan tindakan terhadap 1MDB

1MDB dilapor mengabaikan arahan Bank Negara untuk mengemukakan bukti bahawa syarikat pelaburan negara itu tidak dapat membawa pulang dana AS$1.83 bilion yang berada di luar negara.
Menurut Gabenor Bank Negara Zeti Akhtar Aziz, 1MDB tidak memberikan sebarang alasan
"Mereka (1MDB) tidak mematuhi arahan, (oleh itu) bank pusat itu akan mengambil tindakan penguatkuasaan pentadbiran yang sesuai seperti yang dibenarkan oleh undang-undang di mana bank beroperasi," katanya pada sidang media hari ini.
Sehubungan itu, katanya, Bank Negara sedang meneruskan "tindakan penguatkuasaan pentadbiran yang sesuai" terhadap 1MDB kerana tidak mengemukakan bukti berkenaan.
Walau bagaimanapun, ini (tindakan susulan) memerlukan kelulusan Jabatan Peguam Negara sebelum sebarang tindakan boleh diambil terhadap 1MDB, katanya.
"Bank Negara merancang untuk mengemukakannya (cadangan untuk tindakan)," kata beliau.
KAH KAH KAH
woit
gwa sudah royak
perang belum tamat
kah kah kah
perang belum selesai
kah kah kah
perang berteruan
kah kah kah
FBI BILA SAMPAI?


---------------

YA AMPOOON YA NA NA
YA AMPOOON
YA MAULANA
YA HA BIBI
YA  NA NA


Ku Li meterai Deklarasi Kelantan sokong Najib sebagai PM

Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah hari ini menandatangani Deklarasi Kelantan bagi menyatakan sokongan tidak berbelah bahaginya kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

"Tengku Razaleigh sebentar tadi menandatangani Deklarasi Kelatan memberi sokongan tidak berbelah bagi kepada kepimpinan Najib Razak,” kata Ketua Penerangan Umno Kelantan,  Annuar Musa dalam Facebook.


KAH KAH KAH
TERGOLEK DOG
KAH KAH KAH


----------

TEATER MARAH

 
 
 
 
 
 
 
TEATER MARAH
Perampok marahkan penyamun, penyamun marahkan penyangak, penyangak marahkan pencuri. Wal asal balik hasil..wal hasil balik asal..dari atas hingga kebawah...kakitangan kerajaan.. kesemuanya kaki balun.. kaki kebas.. kaki rembat.. kaki penipu...kaki pusing...sudah menjadi rahsia umum.. Yg seronoknya.. berbuat muka cengei (org utara kata).
 
Ini mmg perangai keling yg diwarisi melayu yg berasal dari muntah lembu.. kahkahkah.. Al melayu berperangai keling.. Al keling sembah lembu...sama2 berbuat muka marah.. yg penting Polis SPRM dan segala apparat semua kowtim cover mengcover.. pejabat agama, pejabat mufti, pejabat zakat.. sama2 bahagia dijaga Tohan..
 
Kalo pemimpin pembangkang...atau rakyat bawahan...sudah lama muka masuk surat kabar.. Ini sbb sokong gerombolan...kroni menteri...ada kaitan dgn penyangak atasan...sumer cover dan kowtim baik punya.. on NAJIB BUAT TEATER MARAH

 
on 3/23/16