Rabu, 1 Mei 2013

SENYUM PETANG SATU MEITOK HENG
CALON PASTI MENANG
KALAU DI SHAH ALAMWAR ROOM EPISOD 1


WAR ROOM EPISOD 2


--------

KAUM BURUH SEDUNIA BERSATULAH!


TIM TUKAR TIUB
MENGUCAPKAN SALAM HANGAT 
KEPADA KAUM BURUH SEDUNIA
HARI INI ADALAH HARI BURUH
HARI PERJUANGAN RAKYAT 


SALAM 
INTERNATIONALE
BURUH SEDUNIA
 BERSATULAH!

PERJUANGAN DITERUSKAN

-------

SAMSENG GEROMBOLAN SEDANG MERANCANG


NOTA
soalan? soalan? soalan?
perlu jawapan
kah kah kah

KENYATAAN MEDIA UNTUK EDARAN SEGERA
1 MEI 2013

Saya dan rakan-rakan daripada Pakatan Rakyat Kelana Jaya memandang secara serius terjumpanya apa yang dikatakan bom petrol di Bilik Gerakan UMNO Seri Setia baru-baru ini.

Walaupun tidak memiliki maklumat secukupnya, kami menyedari bahawa  kejadian seperti ini sememangnya akan menimbulkan kegelisahan dan kegusaran di kalangan penduduk setempat.

Pimpinan Pakatan Rakyat dalam sidang media pada 29 April 2013 yang lalu secara jelas telah menyatakan pendirian bahawa kami menolak dan mengutuk sebarang keganasan politik yang berlaku di negara ini.

Kejadian tidak bertamadun yang berlaku di Bilik Gerakan ini tidak boleh diterima sama sekali dan kami melahirkan rasa simpati kami kepada rakan-rakan UMNO/Barisan Nasional Seri Setia.

Saya menggesa pihak berkuasa yang berkenaan agar dapat menjalankan siasatan lanjut terhadap kes ini seterusnya mengambil tindakan yang sewajarnya dalam memastikan Pilihanraya Umum yang akan datang  dapat berlangsung dalam semangat demokrasi yang masih mengutamakan keselamatan dan kesejahteraan rakyat.

Pada masa sama, saya menyeru penduduk Seri Setia., Kelana Jaya dan rakyat Malaysia amnya agar bertenang dan tidak mudah terpengaruh dengan kejadiaan yang berbaur jahat ini.

NIK NAZMI NIK AHMAD
CALON PARTI KEADILAN RAKYAT
DUN SERI SETIA

JANJI BERSIH

jika berlaku penipuan

maka janji bersih akan
membuat 3 tuntutan

1 - tidak akan mengitiraf keputusan pru13
2 - menuntut spr di mansuh
3 - wujudkan spr baru untuk menjalankan pru sekali lagi--------

SIAPA DIA JANDA ZIANA ZAIN?


PENIPUAN 
SEDANG BERJALAN


Dakwat Kekal Tidak Boleh Hilang 100 %Terkini

Oleh JOSEPH KAOS Jr KUALA TERENGGANU: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sekali lagi memberi jaminan bahawa dakwat kekal yang dicalitkan di jari pengundi pada Ahad ini tidak boleh hilang 100 peratus.
KOMENTAR TUKAR TIUB
kalau percaya kenyataan ini
ini maknanya   rosmah mansor
masih anak dara 
kalau  percaya kenyataan ini
najib ialah janda ziana zain
JANJI BERSIH

jika berlaku penipuan

maka janji bersih akan
membuat 3 tuntutan

1 - tidak akan mengitiraf keputusan pru13
2 - menuntut spr di mansuh
3 - wujudkan spr baru untuk menjalankan pru sekali lagi


-------

KAH KAH KAH - BOTOL TAK PA CU CHING 

PENIPUAN
 SEDANG DI RANCANG
 Dakwat Kekal: Kesilapan Mungkin Punca Petugas SPR Tidak Goncang Botol
KUALA LUMPUR, 1 Mei (Bernama) -- Dakwaan dakwat kekal yang dicalit pada jari seorang pengundi awal mudah hilang dengan membasuh jarinya mungkin disebabkan kegagalan sebahagian petugas Suruhanjaya Pilihan Raya mematuhi cara penggunaan dakwat itu.

Setiausaha SPR Datuk Kamaruddin Mohamed Baria berkata ekoran dakwaan itu, SPR membuat beberapa ujian semalam dan hasilnya jari mereka yang telah dicalit dengan dakwat kekal yang botolnya digoncang lebih kekal dakwat itu di jari mereka dibandingkan dengan botol yang tidak digoncang.

METOD ORANG PAHANG"Walau apa pun kesan dakwat kekal itu, SPR ingin menegaskan bahawa setiap pengundi awal yang telah selesai mengundi pada 30 April 2013 tidak boleh mengundi sekali lagi pada hari pengundian biasa kerana nama mereka tidak wujud dalam daftar pemilih pilihan raya bagi pengundi biasa yang akan mengundi pada 5 Mei 2013," katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan Selasa malam.

Oleh itu, SPR akan meneruskan penggunaan dakwat kekal pada 5 Mei 2013 selaras dengan kehendak undang-undang yang sedang berkuat kuasa.

Beliau berkata SPR telah menerima maklumat berlaku penyebaran gambar melalui laman sosial mengenai pendedahan oleh seorang pengundi awal bahawa dakwat kekal yang dicalit pada jarinya mudah hilang dengan membasuh jarinya.

Kamaruddin berkata SPR juga menerima maklumat bahawa satu laporan polis telah dibuat oleh seorang pemimpin parti politik berkaitan perkara itu.

METOD  ANAK MUDA GLOBALUjian yang dilakukan oleh SPR adalah terhadap pegawai-pegawai SPR yang telah mengundi secara pos dengan sebahagian daripada mereka dicalit dengan dakwat kekal yang botolnya tidak digoncang dan sebahagian yang lain pula dicalit dengan dakwat kekal yang botolnya digoncang.

Ujian ini dibuat berdasarkan kepada cara penggunaan dakwat kekal sebagai mana yang dikehendaki dan dinyatakan pada kotak dan botol dakwat kekal, katanya.

Beliau berkata SPR ingin memaklumkan bahawa SPR membuat beberapa kali ujian terhadap dakwat kekal itu sebelum ia dibekalkan untuk digunakan dalam pilihan raya umum ke-13.

SPR akan mengadakan demonstasi kepada wakil media untuk menunjukkan perkara itu.-- TIEWNAMA


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... SIAPA TAK LANCAP KAN BOTOL INI DULU.... kah kah kah..

kah kah kah...KENA GONCANG GONCANG.... BARU PANCUT.... kah kah kah...

kah kah kah... TAK GONCANG TAK KERAS.... kah kah kah...

kazh kah kah...TAK KERAS ...AIR TAK LEKAT.... kah kah kahj

woit.... BOTOL INI PERLU DI CHAK WOW DULU.... kah kah kah...

kah kah kah... BOTOL INI WAJIB DI PA  CHU CHENG.... kah kah kah..

NOTA
instruction dikulit botol ini
hanya dalam bahasa siam
dan bahasa mandrin
kah kah kahJANJI BERSIH

jika berlaku penipuan

maka janji bersih akan
membuat 3 tuntutan

1 - tidak akan mengitiraf keputusan pru13
2 - menuntut spr di mansuh
3 - wujudkan spr baru untuk menjalankan pru sekali lagi


--------

TUKAR TIUB DI FESTIVAL BUKU PETANG INI
PENGUMUMAN
petang ini tukar tiub
akan berada di pesta buku international

DAPATKAN BUKU
HISHAMUDDIN RAIS
DI FESTIVAL BUKU
ANTARABANGSA

--------

HANYA TV BANGSAR YANG BERANI MERAKAMBERITA TERKINI
BERITA TER NOWW
DARI TV BANGSAR UTAMAJANJI BERSIH

jika berlaku penipuan

maka janji bersih akan
membuat 3 tuntutan

1 - tidak akan mengitiraf keputusan pru13
2 - menuntut spr di mansuh
3 - wujudkan spr baru untuk menjalankan pru sekali lagi


PENIPUAN YANG DI RANCANGPENIPUAN YANG
DI RANCANG


Dakwat Tidak Kekal: Mana Jaminan SPR?

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) menuntut penjelasan dari Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), tentang bagaimana dakwat kekal yang digunakan oleh pengundi awal telah didapati tidak kekal. Ini adalah persoalan serius yang menggugat sepenuhnya kredibiliti SPR.

Dengan meletakkan tarikh mengundi awal 5 hari sebelum tarikh mengundi awam, SPR secara tidak langsung memberi jaminan dakwat kekal yang digunakan harus kekal lebih dari 5 hari. Namun tinjauan SAMM mendapati dakwat kekal yang sepatutnya boleh bertahan 5 hari itu hanya mampu bertahan selama 5 minit setelah dibasuh dengan sabun biasa. 

Apakah SPR sengaja menyediakan dakwat kekal berkualiti rendah untuk membantu penipuan pilihanraya? 

SAMM juga mendesak SPR segera menjawab persoalan dakwat kekal ini, termasuk kemungkinan pengundian awal dilangsungkan semula dengan dakwat kekal yang 'kekal'.

Fenomena dakwat kekal yang 'tidak kekal' ini menunjukkan SPR tidak menepati jaminan pilihanraya Bersih sepertimana yang dituntut oleh rakyat. Menifestasi yang ditunjuk rakyat dalam tiga siri himpunan BERSIH sebelum ini akhirnya menjadi sia-sia apabila tiada lagi jaminan pengundian berganda tidak berlaku dalam PRU13.

Pakatan Rakyat sebagai parti yang bertanding terpaksa berdepan 272,387 pengundi awal yang mampu bertukar menjadi pengundi hantu. Ini meletakkan SAMM di seluruh negara bersedia dengan sebarang kemungkinan mengerah kekuatan rakyat melawan penafian demokrasi.


che'GuBard
Pengasas
Solidariti Anak Muda Malaysia


INI TANDA PENIPUAN
------------