Ahad, 6 September 2020

SIAPA MAMAT NI?

 INTERNET
NASIB BAIK ADA INTERNET
DAPAT KITA DENGAR MAMAT INI
SAPA MAMAT NI?
SAJE TANYA JANGAN MARAH

BARU SEKARANG SEDAR WOIT

SEKARANG BUAT

BISING 

PASAI APA?

KAH KAH KAH

ANWAR SUDAH

TIPU 

AMIN 


SEKARANG 

BARU SEDAR

KAH KAH KAH

SUDAH 

TERLAMBAT

TAIK KAMBING

BULAT BULAT

AMIN


Timbalan Menteri PN lantik adik, anak saudara dalam kementerian?

Seorang timbalan menteri Kerajaan Perikatan Nasional (PN) dipercayai melantik adik dan anak saudaranya untuk jawatan penting di sebuah pejabat kementerian.

Timbalan Menteri itu melantik adiknya sebagai setiausaha sulit yang dipertanggungjawabkan untuk membantunya dalam kerja di peringkat kementerian dan kawasan Parlimen, lapor Malaysia Post.
 
Walau bagaimanapun, setiausaha sulit tersebut melantik anaknya sebagai setiausaha sulit kanan (SUSK) kepada timbalan menteri itu.

Kelayakan akademik SUSK itu difahamkan setakat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tetapi mendapat lantikan Gred 52 di kementerian itu.

Malah, ketua Jabatan dan ketua pengarah di kementerian tersebut dikatakan tidak berpuas hati dengan pelantikan SUSK berumur 21 tahun itu.

SUSK itu juga dikatakan beberapa kali memberi arahan tertentu kepada jabatan untuk kepentingan peribadinya.

Turut didakwa terdapat beberapa ‘kes’ melibatkan SUSK itu berlaku di luar pengetahuan timbalan menteri terbabit.


 BILA DIBERI

TAHU JANGAN

SOKONG ANWAR

SEMUA MARAH

SEKARANG

PADAN MUKA

KAH KAH KAH

JANGAN BISING

TERIMA HAKIKAT

NASI ATAS PINGAN

TELAN  SAJE

KAH KAH KAH

CILAKA - BETUL KE BERLAKU ?CILAKAK

PUKRAK MUKRAK

AMIN

BETUL KE BERLAKU

DI MALAYSIA ?

AMIN

MANA MENTERI

HUD HUD 

MANA PARTI

PENJAGA MORAL

PEJUANG ISLANG

KAH KAH KAH


Lubuk lucah Malaysia dalam Telegram


KUALA LUMPUR – Aplikasi komunikasi Telegram telah disalah guna sebagai lubuk lucah dengan banyak “kumpulan seks” diwujudkan sebagai platform untuk bertukar-tukar gambar dan video seks, termasuk melibatkan gadis-gadis bawah umur dari Malaysia.

China Press melaporkan, terdapat individu yang sanggup bertukar-tukar kandungan hubungan seks semata-mata mahu memenuhi nafsu liar mereka.

Menurut wartawan akhbar itu yang menyamar untuk memasuki kumpulan seks dalam Telegram, kebanyakan mangsa merupakan gadis bawah umur, termasuk mereka yang melakukan aksi lucah dalam keadaan berpakaian seragam sekolah.

“Adalah percuma untuk memasuki satu kumpulan (dan mendapat kandungan lucah ini), cuma anda perlu dipelawa ahli untuk menyertai kumpulan ini,” demikian lapor akhbar itu.

Wartawan itu berjaya memasuki lima kumpulan selepas dipelawa seorang ahli wanita yang menjadi mangsa selepas gambar bogelnya dimuat naik orang.

“Jumlah ahli kumpulan adalah dari ratusan hinggalah mencecah sepuluh ribu orang bergantung kepada mana satu kumpulan.

“Ada yang sanggup memuat naik gambar hubungan seks dan ada yang menghantar gambar lucah teman wanita mereka untuk bertukar gambar lucah daripada orang lain.

” Selain itu, ada juga orang yang mahu menjual gambar lucah kepada orang lain.”

Selain sebahagian video aksi seks berpasangan dan video yang dipercayai dirakam tanpa disedari mangsa, kebanyakan video adalah melibatkan gadis keturunan Cina yang merakamkan aksi sendiri.

“Ada yang sengaja menunjukkan gaya menggoda, ada yang menanggalkan baju dan ada yang melakukan aksi lucah.”

Terdapat juga pedagang maya yang menawarkan kandungan bogel mencecah 1,000 GB dengan harga RM68.

Seorang mangsa berumur 21 tahun telah membuat laporan polis setelah mendapati gambarnya dalam keadaan bogel telah disebarkan oleh bekas kekasihnya.

Polis juga telah menahan suspek berumur 23 tahun di Kuantan, Pahang bersama adiknya yang berumur 22 tahun yang juga terlibat dalam merakam aksi-aksi lucah. – MalaysiaGazette


BETUL BETUL

PEKARA

INI BERLAKU

KAH KAH KAH

KALAU BRO

TAK PERCAYA

TANYA TUAN AJI

MOKHTAR SENIK

DARI DUP

KAH KAH KAH

BUKAN DAP

D. U. P

DEWAN ULAMA PAS

KAH KAH KAK

TO AJI INI

CEKAP BIJAK

TAHU PAKAI

TEKNIK INI

KAH KAH KAH

RAMAI TAHU SELAMA INI KENA TIPU ARAB


 RAMAI SEDAR

SELAMA INI 

KENA TIPU ARAB
 internet gagal di Malaysia, gagal bawa pencerahan, gagal guling bossku, bossku masih bossku, pengkhianat masih jadi bossku, kah kah kah, Ronald Reagan tepuk dahi kalau hidup lagi, kah kah kah, semua terbalik di Malaysia, yang ada kuasa ada imunisasi Covid, yang miskin masuk penjara terus, jatuh hukum, 
yang kaya boleh rayu rayu, akan ampun ampun, penganas pun boleh ampun ampun, kah kah kah yang jatuh hukum dilepaskan, yang dituduh dinyahkan, internet susah masuk kepala lembu, makan lembu susah dengar cakap betul, kah kah kah 
on 
NASIB BAIK
 ADA INTERNET
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 16:31

T

MASIH BELUM DAPAT - BOLEH URUSKAN BELUM DAPAT

BOLEH URUSKAN
Hisham, tak dapat jadi Senator ke selepas pengkhianat, perompak dan pak lobai ambik kerajaan? Brp cirit dah dpt dari geng sumburit? Kah kah kah..saje tanya. 
on 
MAKIN JELAS - 
MAKIN TERANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 06/09/20

ya

SATU LAGI BUKU


 SATU LAGI BUKU
banyak buku ditulis pasal Trump... kebanyakan nya fitnah.. benda tak betul... keluarga minah ni ada masalah dengan Trump... isu family... jadi bijak sikit... baca Clinton Cash ditulis Peter Schweizer.. dan The America We Deserve ditulis Donald Trump... 
on 
BUKU
 WAJIB BACA
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
at 15:09

oii

BERSENDIRIAN BUKAN BERANCUK


BERSENDIRIAN

BUKAN BERANCUK
Lamo bonar berkhalwat
 anak dah borapo?
 on 
BERKHALWAT
 KE 173
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 15:21

b

ISLANG BUDAYA


 ISLANG BUDAYA
TT, suku biduanda orang Melayu ke? Agama Islang ke? Tanya saja, jangan marah ya. 
on 
SIAPA DIA
 SUKU BIDUNDA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 06/09/20

ya

BUKU WAJIB BACA BUKU WAJIB CARI

WAJIB BACA
TT, ko dah baca ke blum buku berjudul - TO MUCH and NEVER ENOUGH:How my family created the world - most dangerous man- oleh Mary L Trump 
on 
PENYOKONG 
MAT TRUMP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 05/09/20

Bi

NASIB BAIK ADA INTERNETNASIB BAIK 
 KITA ADA INTERNET
DAPAT KITA DENGARA IMAM INI
TERIMA KASEH RONALD REAGAN

BEBAN BAWA REBAH


INI NAMANYA

BEBAN BAWA

REBAH

KAH KAH KAH

ORANG MELAYU

KATA 

MUHYIDIN KENA

PIKUL BIAWAK

HIDUP

KAH KAH KAH 


Menteri kontroversi PAS mahu kelab malam ditutup buat selamanya

MENTERI PAS yang kontroversi, Khairuddin Aman Razali yang pernah menimbulkan kekecohan kerana tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) kuarantin 14 hari selepas kembali dari Turki, hari ini berkata bahawa beliau bersetuju sepenuhnya jika kelab hiburan ditutup buat selamanya.


LAGI RAMAI

MUNKEE MACAM

INI  LAGI CUN

KAH KAH KAH

BERAT NAK

DIPIKUL

KAH KAH KAH

AKHIRNYA

MUHYIDDIN

RUNTUH

TERBARAI 

KAH KAH KAH

MAKIN JELAS - MAKIN TERANGMAKIN JELAS

MAKIN TERANG

SATU PAKATAN

BARU WAJIB 

WUJUD

TANPA ANWAR

AMIN
MAT SABU

KINI SEDAR

KENA TIPU

AMIN

GUAN ENG

KENA TIPU

KINI DALAM

HURU HARA

AMIN

APA NAK BUAT

TAIK KAMBING

BULAT BULAT

SUDAH TERLAMBAT

KAH KAH KAH

Reformasi relevan walau Anwar kurang popular, kata pemimpin PKR

WALAU populariti Anwar Ibrahim menurun, pemimpin partinya percaya gerakan Reformasi yang dicetuskan presiden PKR itu tetap relevan sebagai gerakan politik utama dalam negara.

Sejak ia digerakkan pada 2 September 1998 apabila Anwar dipecat dari jawatan timbalan perdana menteri, gerakan itu memberi sumbangan besar, kata pemimpin ini.

Seorang daripadanya Adun Kota Anggerik Najwan Halimi yang menjelaskan Reformasi bukan hanya satu slogan perjuangan Anwar semata-mata.

Katanya, peranan gerakan itu boleh dilihat dalam keputusan Pilihan Raya Umum ke-14 yang memberi kemenangan kepada Pakatan Harapan sehingga berjaya mengambil alih Putrajaya.

“Slogan reformasi bukan dalam gerakan politik sahaja tetapi sebut perubahan institusi, perubahan pentadbiran, ekonomi, dan sosial. Itu makna reformasi.

“Ia bukan perjuangan daripada Anwar Ibrahim semata-mata. Sama ada Anwar hilang gah atau tidak, itu bukan persoalan besar kerana beliau sendiri tidak mahu dipandang sebagai individu tetapi rakyat faham idealisme reformasi,” kata beliau kepada The Malaysian Insight.

Najwan yang merupakan antara barisan pemimpin pemuda parti itu turut menjelaskan, laungan reformasi oleh Anwar sejak 22 tahun lalu tidak pernah luntur hingga ke hari ini.

Oleh itu tidak adil untuk menyatakan usaha Anwar itu bukan untuk pemimpin Malaysia, katanya.

“... (Ini) kerana beliau sentiasa konsisten dengan idealisme Malaysia sebuah negara pelbagai kaum dan perlunya perubahan institusi.

“Anwar tetap pemimpin Malaysia, daripada kenyataan dan ucapan beliau… tidak lari daripada semangat bahawa Malaysia adalah milik semua, bukan individu atau mana-mana parti,” jelasnya.

Gerakan Reformasi itu ditubuhkan sekumpulan NGO dengan membentuk parti Gerakan Keadilan Rakyat Malaysia (Gerak) sejurus selepas pemecatan Anwar pada 1998.

Usaha itu kemudian menemui jalan buntu. Mereka kemudiannya mengambil alih sebuah parti kecil sedia ada iaitu Ikatan Masyarakat Islam Malaysia yang ditubuhkan pada 1990.

Dengan itu, parti baharu Parti Keadilan Nasional ditubuhkan pada 4 April, 1999 yang seterusnya menjadi PKR (Parti Keadilan Rakyat) pada 3 Ogos, 2003 apabila bergabung dengan Parti Rakyat Malaysia.


Rencana disiarkan Malaysia Dateline itu juga mengaitkan Anwar yang kini hanya menjadi pemimpin kelompok PKR dan bukan lagi pemimpin harapan Malaysia.

Namun bagi penganalisis politik, kemerosotan pengaruh Anwar itu berlaku hanya dua dekad selepas selepas gerakan Reformasi bermula.

Penganalisis politik dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Mazlan Ali melihat aura Anwar sebagai tokoh politik masih ada tetapi popularitinya kian menurun.

Tambahnya, agenda reformasi itu juga masih kuat kerana beliau konsisten melawan rasuah dan menjunjung nilai integriti.

“Perjalanan politik Anwar Ibrahim selama 22 tahun penuh bergolak. Beliau dipenjarakan dan isterinya, Wan Azizah Wan Ismail menjadi pengganti.

“Dalam tempoh itu, beliau banyak masa di mahkamah dan di dalam penjara. Banyak tokoh politik baru lahir antaranya Mohamed Azmin Ali yang mempunyai pengaruh dan boleh mencabar Anwar,” kata pensyarah kanan politik itu.

Tambahnya, imej Anwar juga sering dikaitkan dengan naratif negatif oleh musuh politik seperti gay, berpendirian liberal, dan menyokong kebebasan agama menyebabkan sebahagian auranya hilang.

Selain itu, pengaruh Anwar juga tenggelam dan dibayangi pemimpin politik lain apabila tidak mengambil peranan secara khusus dalam pentadbiran PH, katanya.

“Kita lihat tiga tokoh lain – (para) perdana menteri, Muhyiddin Yassin, Dr Mahathir Mohamad dan bekas perdana menteri Najib Razak yang berjaya mencuri perhatian.

“Ketika Anwar dipenjara, Dr Mahathir muncul melawan Najib dan dilihat penyelamat negara kerana memenangi PRU14.

“Najib Razak pula walaupun kalah PRU14, beliau berjaya menjenamakan semula dirinya dengan panggilan ‘Bossku’.

“Muhyiddin Yassin pula berjaya curi peluang dan perhatian apabila menjadi perdana menteri pada Februari lalu bersama polisi-polisi yang disenangi rakyat,” katanya.

Pada masa inilah pengaruh Anwar merosot, katanya.

“Anwar pula berada di celah-celah pemimpin ini. Apabila tidak dapat menjadi perdana menteri seperti yang dijanjikan, sedikit sebanyak beliau tenggelam dengan populariti pemimpin ini,” jelasnya.

Malah selepas PH kehilangan kuasa di Putrajaya, gabungan parti berkenaan masih buntu dan terus berbeza pandangan untuk menamakan Anwar sebagai calon Perdana Menteri.

Akhirnya, Ketua Menteri Sabah Shafie Apdal dari parti Warisan pula muncul sebagai calon jawatan itu. – 6 September, 2020


 LAGI CEPAT

PERSERIKATAN

BARU WUJUD

LAGI MANTAP

NEGARA

AMIN

INI MENTERI HUD HUD


JELMAAN

MENTERI HUD HUD
Bro, kau nak tau binatang mistik tu apa? Itulah jelmaan menteri hudhud. Ada paruh mcm burung dan warna hijau mcm logo parti pas. Masa di turki dia akan menjelma mcm tu laa, bila balik malaya dia tukar kulit hitam dan pakai kopiah. Wallahualam. Hanya dewata mulia raya tuhan sakai jer yg tau. 
on 
HAIWAN MISTIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 06/09/20

Ap

FASIS CHINA MERAH


FASIS 

CHINA MERAH
Gile china merah... 
Ape la nasib manusia dekat sana, 
nak dibagi tumpang kang, mampus org tempatan... 
on 
TEKNO FASISMA 
TEKNOLOJI DAN PENINDASAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 06/09/20

ANWAR SUDAH TAK POPULAR

BERITA APA NI?

Reformasi relevan walau Anwar kurang popular, kata pemimpin PKR


BERITA MENYUSULNAHI MUNKAR NAHI KARUT
NAHI MUNKAR

NAHI KARUT

RUT RUT KARUT
Malaysia 2020, Mudah tiada setia kawan, Pengkhianat berkuasa, Demi jawatan semua kompromi, Rakyat tahap sama, Isu kaum agama diteruskan, Nas sudah ditemui, Vellfire jadi pertaruhan, Bossku masih bebas, Kerajaan pintu belakang perlu belanja banyak untuk sokongan, Bossku atur strategi belakang dapur, Kena bunuh Amar Makruf Nahi Mungkar, PAS sudah dibeli dengan wang, 
Gabungan Melayu dengan hantu DAP komunis kan modal utama, Mahathir anak beranak akan susah, Anwar keluarga terus hilang dari politik, Masalah dan isu akan diwujudkan, Satu demi satu untuk tarik perhatian pengundi Melayu, Kah kah kah sampai hujung Tahun, Selamat Tahun Covid Malaysia 2020 
on
 INI BUKTI 
JANDA BAIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 05/09/20

Kal

BETUL SHARATON GAGALKAN ABAM

BETUL SHARTON 

GAGALKAN ABAM
Sakai suka pergi kubo cina sebab rumah dia dekat area situ. kawasan tu tenang takde ramai org. kobid pun takde kat situ. situ mmg tempat sakai beriadah. dia cross area situ terus sampai hotel sheraton.
 on 
UNTUK SEDAR 
SEMUA KARUT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 05/09/20

sakai. ada tak pemimpin kerajaan sheraton dari suku biduanda? atau semuanya pendatang? kahkahkah 
on 
SIAPA DIA 
SUKU BIDUNDA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 05/09/20T

HASUT JANGAN KENA KELENTONG ARAB


HASUT

 JANGAN KENA

KELENTONG ARAB
Sakai sedang menghasut semangat nasionalisma sakai. wahai bani sakai.. daftarlah mengundi, sesungguhnya mengundi itu boleh mengubah sesuatu. 
kahkahkah 
on 
SIAPA DIA
 SUKU BIDUNDA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 05/09/20

Saka

HAIWAN MISTIK


 HAIWAN MISTIK

Binatang ini namanya Kopra rasanya.
 Haiwan mistik. 
on 
TER NOW - TER HOTT -
 MASALAH AIR
 AKAN SELESAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 05/09/20

Trajedi air Selangor ..6 ekor dari kilang berkaitan berjaya ditangkap dgn hebat nye. Penguasa Tempatan yang diberi GAJI, BONOS, PENCHEN untuk ngawal pembangunan dan alam sekitar nampak gaya TERSELAMAT ..syukoor alhamdulilah ..tuckbEEr. 
on 
TER NOW - TER HOTT -
 MASALAH AIR 
AKAN SELESAI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 05/09/20

Gwa

BERKHALWAT KE 173 KHALWAT KE 173
AHAD 6/9/2020
KITA MASUK KE HARI 173
BERKHALWAT

KOBID MENYERANG
 BEBERAPA TEMPAT
AIR ELEEEEK
APA PUNYA NASEEEB

PAGI INI HOKKIEN  CERAH
PANAS KELMARIN
MENGERINGKAN 
LOPAK AIR DAN RUMPUT

GUA DISAMBUT OLEH
SIMPONI CENGERIK
NYANYIAN TERKUKUR
KENG KENG KENG
RAJA UDANG 
TAK HENTI MENJERIT
DARI JAUH
TUK TUK TUK 
BUNYI BELATUK

KALI PERTAMA 
CHIAP CHIAP CHIAP
KELICAP BERBUNYI KUAT

AH
PAGI AHAD YANG INDAH
TAPI
WILAYAH BRICKFEILD
DAN KL SENTRAL  
DI LIHAT HODOH
TIDAK BERWATAK

KITA RASA KAKI SENGAL
KITA RASA TANGAN SAKIT
INI BIASA KERANA KITA
BEKERJA DENGAN KAKI TANGAN
DALAM HIDUP
JIKA KITA RASA SUSAH DAN SAKIT
INI PUN BIASA
INILAH TANDA KEHIDUPAN

SEMUA INSAN
DALAM DUNIA INI SAMA
YANG BERBEZA
HANYALAH PERANGAI

PERANGAI  YANG BAIK
BERBUDI BERBAHASA
BUKAN DATANG SERTAMA MERTA
PERLU DIDIDAk
PERLU KESABARAN
PERLU MASA

BILA KITA NAIK MARAH
BILA KITA BENGANG
BILA NAIK DARAH
FIKIR SABENTAR
APA AKIBATNYA

TIAP PAGI MARI KITA
BUKA BUKU HIDUP
KALAU KITA DAH TULIS
SEMUA BERES
MAKA KITA TIDAK
SUNTUK MASA

KITA  ADA DUA HIDUP
BILA KITA SEDAR BAHAWA
KITA   SABENRANYA 
HANYA ADA SATU HIDUP
MAKA
 KEHIDUPAN WAJIB BERMULA

JADI MANUSIA BAIK
BERBUDI BAHASA DALAM HIDUP
TAPI JANGAN
HARAP AKAN DAPAT ANUGERAH
AMIN

SELAMAT BERKHALWAT