Sabtu, 6 November 2021

PELACUR BERUNDING SEBELUM KANG KANG

 


PELACUR BERUNDING

SEBELUM 

KANG KANG

KHALAS

PELACUR JADI HAIRAN

 


Kenapa tidak boleh kerjasama dengan Bersatu, tanya Hadi kepada Umno

PRESIDEN PAS Abdul Hadi Awang mempersoalkan sikap Umno yang tidak boleh berkerjasama dengan Bersatu, sebuah parti Melayu, tetapi boleh bersama dengan parti bukan Islam seperti MCA dan MIC.

Beliau menjelaskan PAS berpegang pada prinsip Muafakat Nasional (MN) yang mahu bekerjasama dengan parti Melayu dan Islam serta parti bukan Islam yang tidak ekstrem.

“Kalau Umno boleh bekerjasama dengan MCA dan MIC dalam bentuk kerajaan, kenapa tak boleh kerjasama PAS dengan Bersatu,” katanya pada sidang media di Muktamar Tahunan PAS ke-67 di Kuala Terengganu.

Abdul Hadi menjawab pertanyaan mengenai hala tuju kerjasama PAS dengan Umno dalam MN selepas Umno hari ini mengesahkan bertanding 28 kerusi di Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.

PAS dan Umno menjalin kerjasama rasmi melalui MN yang dimeterai pada September 2019. 

Selepas peralihan kerajaan di Putrajaya susulan percaturan politik Langkah Sheraton pada hujung Februari 2020, PAS bersama Bersatu menubuhkan Perikatan Nasional (PN), yang tidak disertai oleh Umno.

Abdul Hadi hari ini menjelaskan PAS tidak melupakan kerjasama dengan MN selepas menyertai PN.

“KIta tidak lupa dengan kerjasama Muafakat Nasional, kita berpegang kepada piagam dalam penyatuan ummah di mana (piagam itu) tidak melibatkan PAS dengan Umno sahaja,” katanya.

Jelas Abdul Hadi, PAS tidak boleh dipaksa melanggar piagam MN hanya untuk bersama Umno sahaja dan menolak parti lain.

Beliau mengingatkan PAS, Umno dan Bersatu dapat menjadi kerajaan dengan penyatuan tiga parti Melayu, dan asas itu mesti dipertahankan.

“Kita telah meterai piagam MN dan ia tidak terhad PAS dengan Umno sahaja, ia termasuk parti lain khusus Bersatu yang kita jemput untuk sertai MN… ini dalam piagam, sebab itu PAS tidak boleh dipaksa melanggar muafakat ini,” katanya.

Menurut Abdul Hadi, PAS tidak dapat menerima muafakat itu hanya dengan sahaja sebaliknya parti Islam itu fleksibel menerima parti bukan Islam yang tidak ekstrem.

“Kita sudah capai kejayaan sehingga ambil kerajaan dan ini perlu dipertahankan,” katanya. – 6 November, 2021.

WOIT

PASAI APA

MALAIKAT 

TAK DATANG

BERI BANTUAN

KAH KAH KAH

INI MASA

BANTUAN

DIPERLUKAN

KAH KAH KAH

BUKA DADA ZAHID

CUCI HATI ZAHID

KAH KAH KAH

APAKAH JIBRIL

SALAH ALAMAT

KAH KAH KAH

PATUT DATANG

KE  MELAKA

TAPI SESAT

KE  MALUKO

KAH KAH KAH 

LETIH PELACUR 

BUKAN KANGKANG MENUNGGU

KAH KAH KAH

PENYAMAR MELAYU

  PENYAMAR MELAYU

KAKI REMBAT

AMIN

Unknown commented on

 "SEBUAH PARTI 

YANG JUJUR"

Adoh TT hang ni baru bangkit tidor ke bukan tak tahu selama ni Bolehland hak2 melayu semua dah dirogol lincin oleh penyamar melayu isle last sekali yang disalahkan Dap , bodoh piang

TAHNIAH PKR TAHNIAH AMANAH

 PKR, Amanah minat 2 Adun punca kerajaan Melaka jatuh, kata Anwar

PKR dan Amanah berminat untuk ambil dua daripada empat Adun yang menyebabkan tumbangnya kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) di Melaka, kata Anwar Ibrahim.

“Daripada empat (bekas Adun itu), setakat yang saya faham, PKR akan pilih satu dan Amanah pilih satu. Ini akan dimuktamadkan lewat malam ini atau pagi esok,” kata pengerusi Pakatan Harapan itu pada sidang media dalam talian malam ini.

Beliau berkata keputusan itu akan diumumkan pagi esok.


TAHNIAH PKR

AMIN

TAHNIAH AMANAH

AMIN

INI LANGKAH

AMAT BIJAK

AMIN

LANGKAH TEPAT

AMIN

JELAS GARIS

POLITIK 

BERKEPENTINGAN

KAH KAH KAH

JUSTERU

JUSTERU

TAK MASIN LAGI

BERTEMPEK

 MENUDUH

LANGKAH 

SYARATON

BELOT

KHALAS

 BERLABON TENTANG PRINSIP 

BELABOH TENTANG

MANDAT RAKYAT

KAH KAH KAH

MUKA POTONG STIM

 


MUKA POTONG

STIM

KHALAS


Unknown commented on

 "JANGAN 

SEBAR FITNAH"

Tengok gambar pun takut TT, bagaimana isteri mahu melayan suami kalau takut? Tutup mulut dan biarkan suami merogol isteri kah ? Kah kah kah, jangan bagi hilang selera makan lagi TT, tolong lah kah kah kah hilang segala nafsu segala selera untuk buat apa apa, terus padam lampu tidur harap ianya satu mimpi ngeri saja

TAHNIAH DAP

 
Anthony Loke ketuai DAP pada PRN Melaka

AHLI Parlimen Seremban Anthony Loke Siew Fook akan menjadi pengarah jawatankuasa eksekutif pusat (CEC) DAP bagi Pilihan Raya Negeri Melaka, kata setiausaha agung parti Lim Guan Eng hari ini.

“Setiausaha penganjur kebangsaan DAP Loke akan menjadi pengarah CEC DAP pada 20 November manakala pengarah pilihan raya negeri adalah Ahli Parlimen Kota Melaka Khoo Poay Tiong,” kata Ahli Parlimen Bagan itu dalam satu kenyataan.

Semalam, DAP mengumumkan lapan calonnya bagi PRN Melaka, dua daripadanya muka baharu.

Calon penyandang adalah Saminathan Ganesan (Gadek-N07), Kerk Chee Yee (Ayer Keroh-N16), Allex Seah (Kesidang-N19), Low Chee Leong (Kota Laksamana-N20), Damian Yeo Shen Li (Duyong-N21) dan Tey Kok Kiew (Bemban-N24).

Calon baharu adalah Muhamad Danish Zainudin (Pengkalan Batu-N15) dan Leng Chau Yen (Bandar Hilir-N22).

Lim menggesa pengundi Melaka mengundi calon yang berkhidmat kepada semua rakyat Malaysia tanpa mengira kaum, agama dan latar belakang.

“Kerajaan negeri masa depan dan kerajaan negeri yang dipilih mestilah inklusif dan tiada diskriminasi.

“Kerajaan BN Melaka menunjukkan bahawa ia kerajaan yang berpecah belah, mengamalkan dasar memihak kepada kroni dengan mengorbankan rakyat.

“Pengundi Melaka harus mengambil peluang ini untuk menolak calon BN atau PN yang mengamalkan agenda politik melampau,” katanya.

Lim mengulangi peruntukan tidak adil dalam Bajet 2022 terhadap masyarakat bukan Melayu bagi menonjolkan dasar BN yang tidak mewakili semua rakyat Malaysia.

“Kerajaan mengumumkan peruntukan Bajet 2022 untuk masyarakat bumiputera sebanyak RM11.4 bilion dengan masyarakat bukan bumiputera menerima kira-kira RM300 juta.

“Ini menghasilkan kira-kira RM577 bagi setiap bumiputera, RM75 bagi setiap India dan RM15 bagi setiap Cina. Adakah ini patut dan keadilan dalam kerajaan selain (konsep) Keluarga Malaysia Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob?

“Malangnya, sukar bagi Ismail menasihati kerajaan negeri Melaka supaya menjadi wakil kepada semua masyarakat apabila Bajet 2022 jelas dan tidak menyebelahi masyarakat bukan Melayu,” kata Lim.

Pakatan Harapan (PH) memperuntukkan 11 kerusi untuk PKR, 9 bagi Amanah dan 8 untuk DAP pada PRN Melaka. Dewan Undangan Negeri mempunyai 28 kerusi.

Penduduk Melaka akan keluar mengundi pada 20 November dengan hari penamaan calon ditetapkan pada 8 November. – 6 November, 2021.


TAHNIAH TONY

AMIN

INI LANGKAH

BETUL TEPAT

AMIN

ANTHONY LOKE

ADALAH

CHINA MALAYSIS

AMIN

BUKAN CHINA CHINA

ATAU

CHINA CHINA CHINA

KHALAS

PELAJARAN UNTUK MENTERI PELACUR

 


 PELAJARAN UNTUK

MENTERI

PELACUR

KHALAS

SUNGAI MELAKA TERBELAH DUA

 SUNGAI MELAKA

TERBELAH DUA

KHALAS

Panglimo potaseh commented on

 "MALAIKAT 

SUSAH DI MELAKA"

Mungkin ada betul nye Malaikat akan bantu Pas di Melaka ..tuckbEEr ..nanti kita akan lihat burong Ababil ngachau kaum Kapir Laknat masa ngundi nanti ..tuckbEEr ..dan klimak nye kita dapat lihat gimana Sungai Melaka terbelah dua utk membolehkan penyokong PAS poey ngundi ikut jln pintas ..tuckbEEr ..

JIBRAIL NI KERJA SORANG KE ?

 JIBRIL INI KERJA

SORANG  DIRI KE ?

SAJE TANYA 

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH

Unknown commented on 

"SPR 

WAJIB BERTINDAK"

Bagus lah, x usah berkerja. Ber syair lah siang malam. Moga moga Jibril bagi duit tiap hari seumur hidup mu.

PETANG SABTU YANG INDAH

 


PETANG SABTU

YANG INDAH

AMIN

PANAS HINNGA

 KE PETANG

AMININI RUPA MALIKAT

 
 INI RUPA

SEBENAR MALAIKAT

AMIN

Unknown commented on

 "MALAIKAT 

SUSAH DI MELAKA"

Malaikat ialah Money Dollar Ringgit Rupiah Euro lah kah kah kah, kalau ada money ada malaikat, bukan tak tahu Malaysia Boleh, kalau pencuri number one pun jadi Bossku apa lagi lain lain, selama mana Melayu Isoang nak kena tipu dengan puak puak ini TT, atau memang mereka suka ditipu atau sengaja main main Bodoh belaka kah kab kab syukur amin

KES MALAIKT DI MELAKAN

 


 KES MALAIKAT

DI MELAKA

AMIN

SPR & SPRM

TAK DIPERCAYAI

KHALAS

Unknown commented on 

"SPR WAJIB BERTINDAK"

SPR tak boleh percaya, SPRM lagi tak boleh percaya, Mana satu boleh percaya? Kah kah kah Atas sampai bawah rasuah cukup, Kah kah padan muka

POLITIK JALAN RAYA MAKIN MEREBAK

 
Eight police officers injured in clashes with protesters in Parliament Square

Anti-establishment Million Mask March group gathered to let off fireworks and demonstrate against the government

Lapan pegawai polis telah cedera selepas bertempur dengan ratusan penunjuk perasaan anti-kerajaan  di Dataran Parlimen pada Malam Api Unggun.


Penunjuk perasaan yang memakai topeng gaya Guy Fawkes telah berkumpul di Trafalgar Square berhampiran pada Perarakan Juta Topeng tahunan dengan beberapa orang membaling bunga api ke arah pegawai.


Rakaman yang disiarkan di Twitter menunjukkan penunjuk perasaan di Dataran Parlimen di mana mereka ditolak oleh barisan pegawai yang memakai pakaian pelindung.


Patung Boris Johnson dibakar manakala ramai penunjuk perasaan yang mengambil bahagian dalam acara itu memegang papan tanda membantah penutupan koronavirus.
BERITA BAIK

AMAT BAIK

AMIN

WAJIB DIHAYATI

SEBAGAI 

PELAJARAN

AMIN

POLITIK JALAN RAYA

MELAWAN

KERAJAAN MAKIN

MEREBAK

AMIN

DI UK 

DI SCOTLAND

DI ITALI

DI AUSTRALIA

DI GERMAN

AMIN

INI PETANDA 

JALAN RAYA

MASIH SENJATA

AMPOH UNTUK

RAKYAT TERTINDAS

KHALAS

PENERANGAN KHUSUS UNTUK MENTERI PELACUR

 


 MENTERI PELACUR

SILA BUKA TELINGA

 AMIN

PENERANGAN DALAM 

BAHASA MELAYU

AMIN

BUKAN

 BAHASA INGGERIS

KHALAS

PELACUR BEREBUT PELANGGAN

 
Geng Ustaz, pro-Perikatan bertembung di muktamar, kata sumber PAS

MUKTAMAR PAS yang berlangsung minggu ini akan menyaksikan pertembungan di antara kumpulan pro-Umno dan kelompok pro-Perikatan Nasional, kata sumber parti Islam itu.

Sumber yang enggan namanya disebut itu berkata, pertembungan antara kumpulan digelar Geng Ustaz dan pro-PN itu jelas berlaku sewaktu pemilihan peringkat kawasan bulan lalu.

Kesannya, kumpulan pro-PN yang lebih rapat dengan presiden Abdul Hadi Awang menguasai muktamar manakala Geng Ustaz pula jauh ketinggalan, katanya kepada The Malaysian Insight.

Beliau menjelaskan, Geng Ustaz semakin kurang pengaruh ekoran tekanan dihadapi pemimpin mereka, ahli jawatankuasa kerja PAS Khairuddin Aman Razali sejak bulan lalu.

Ia ekoran penularan satu rakaman audio didakwa mengandungi perbualan Khairuddin yang mengkritik presiden parti, Abdul Hadi Awang pada masa itu.

Dalam rakaman itu, Khairuddin yang juga popular dengan gelaran al-Takiri, antara lain didakwa membangkitkan kebimbangan mengenai pendirian Abdul Hadi dalam isu rundingan kerusi.

Sumber berkata penularan rakaman tersebut menyebabkan kumpulan Geng Ustaz kalah teruk kepada kumpulan pro-PN dalam setiap bahagian dan kawasan serta sayap yang dipertandingkan.

“(Tujuan) Geng Ustaz ini untuk memberikan kuasa semak imbang kepada presiden PAS yang banyak dipengaruhi kumpulan pro-PN seperti naib presiden PAS Ahmad Samsuri Mokhtar dan setiausaha agung Takiyudin Hassan,” katanya.

“Apabila audio itu tular ternyata perwakilan tidak dapat menerima kritikan terhadap Hadi.

“Dan kesannya kebanyakan calon dalam kumpulan Takiri tewas dalam pemilihan peringkat kawasan di negeri-negeri PAS yang kuat,” kata sumber itu kepada The Malaysian Insight.

Sumber berkata, mereka kini memerhatikan kesan pertembungan itu dalam persaingan untuk jawatan naib presiden PAS dan juga ahli jawatankuasa PAS pusat.

“Namun perkembangan terkini menyaksikan kumpulan ustaz ini seperti sudah terpecah dua,” katanya.

Pemilihan tersebut berlangsung selepas persidangan dua hari muktamar parti ke-67 pada minggu ini yang akan dijalankan secara hibrid.

Tiga jawatan naib presiden yang menjadi rebutan itu kini antara lain disandang Menteri di Jabatan Perdana Menteri Idris Ahmad.

Dua lagi kini diisi Menteri Besar Terengganu Ahmad Samsuri dan Timbalan Menteri Besar Kelantan Mohd Amar Nik Abdullah.

Pada Jumaat lalu, PAS mengeluarkan senara calon yang layak mencabar jawatan tersebut, antaranya Menteri Besar Kedah Muhammad Sanusi Md Nor.

Seorang lagi pencabar, Mohd Zuhdi Marzuki merupakan setiausaha sulit kepada menteri hari ehwal air yang juga timbalan presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man.

Kali terakhir pemilihan PAS diadakan pada tahun 2015 dalam latar pertembungan antara kumpulan ulama dan kumpulan profesional pro-Pakatan Rakyat.

Pemilihan itu menyaksikan kumpulan profesional pro-Pakatan Rakyat kalah teruk dan seterusnya keluar parti lalu membentuk parti serpihan Amanah.

Mengulas lanjut, sumber menolak pertembungan baharu di antara Geng Ustaz dan kumpulan pro-PN sebagai perpecahan dalam PAS.

Sumber tersebut percaya ia hanyalah perbezaan pandangan mengenai hala tuju dan pendirian parti Islam itu – sama ada bersama dengan Umno dalam Muafakat Nasional (MN) dan Bersatu.

“Ada yang menyifatkan lebih menguntungkan PAS bersama dengan Umno kerana akan menjadi  kuasa Melayu yang kuat tapi bagi satu kumpulan melihat ketika Langkah Sheraton, PAS lebih diraikan dan diberi ruang lebih dengan Bersatu berbanding Umno,” katanya.

Satu lagi sumber dalam PAS turut mengesahkan wujud penolakan dalam parti itu terhadap kumpulan Geng Ustaz.

“Kumpulan Geng Ustaz yang diketuai Khairuddin kalah teruk di semua kawasan dan peringkat dipertandingkan.

“Ini kerana akar umbi merasakan Khairuddin terlalu banyak kontroversi, termasuk isu integritinya yang dipersoalkan,” kata sumber itu yang enggan mengulas lanjut.

Khairuddin merupakan antara pemimpin PAS yang digugurkan dari Kabinet selepas pentadbiran kerajaan diambil alih Ismail Sabri Yaakob sebagai perdana menteri kesembilan.

Antara isu dikaitkan termasuk tindakan Khairuddin yang melanggar kawalan pandemik dan juga skandal jualan dan pajakan tanah melibatkan satu agensi bawah kementeriannya.

Pemerhati politik pula berpendapat muktamar minggu ini sepatutnya menjadi medan terbaik untuk PAS memuktamadkan hala tuju sama ada untuk bersama Umno atau Bersatu.

Pengarah Eksekutif Ilham Centre Mohamad Hisomuddin Bakar bagaimanapun menjangka PAS akan terus “bermain dua kolam” dan tidak akan memutuskan hala tuju tersebut di muktamar.

“Sikap menjadi orang tengah bagi saya akan gagal kerana PAS  akan berdepan dengan masalah perundingan kerusi dan simulasinya adalah di Melaka.

“Sikap PAS begitu gagal diterjemahkan dalam bentuk praktikaliti untuk pilihan raya dan sukar sebenarnya, sebab isunya kerana Umno menolak Bersatu.

“Bagi saya PAS kena terima hakikat tersebut. Kecuali jika Umno dapat menerima Bersatu. Ini cabaran yang PAS perlu selesaikan,” katanya.

Beliau berkata ia akan memberi kesan kepada PAS dalam membuat kempen gerak kerja dan jentera bagi pilihan raya kerana parti Islam itu tidak mempunyai hala tuju yang tetap.

“PAS tak ada hala tuju yang tetap untuk diperjelaskan kepada akar umbi sama ada mereka nak duduk dengan Umno dan Bersatu.

“Biarpun hasrat PAS untuk duduk bersama tapi hakikatnya tidak boleh begitu. Jadi itu dilema PAS di mana realitinya di peringkat bawah akar umbi.

Jelasnya, PAS akan berdepan masalah kerana sukar untuk berkempen dengan berkesan memandangkan mereka tidak dapat mempengaruhi pengundi.

“Macam mana mereka nak berkempen dan apa arahan pengundi untuk mereka nak sokong siapa jika berlaku pertembungan kerusi antara Bersatu atau Umno?

“Kalau tak sokong Bersatu, mereka dalam PN. Jika mereka sokong Umno kira dah mengkhianati gabungan parti mereka. Begitu juga sebaliknya.

“Jadi parti itu perlu menyelesaikan dilema mereka,” katanya. – 6 November, 2021.


 PELACUR DALAM

DILEMA

KAH KAH KAH

KANG KANG

DAH BUKA  LUAS

KAH KAH KAH

NAK PILIH

ATAU

TAK NAK PILIH

KOTE SAPA

KAH KAH KAH

PELACUR MAIN

TIGA LUBANG

KAH KAH KAH

CUCUK  MULUT

CUCUK BURIT

CUCUK JUBO

SEMUA BOLEH

KAH KAH KAH

DILEMA NAK

PILIH KOTE SAPA

YANG  AFDAL

YANG  SYUMUL

YANG  SUCI

KAH KAH KAH

MALAIKAT SUSAH DI MELAKA

 

INI  BUKAN

 DONGENG ARAB 

AMIN

INI DONGENG

 PELACUR

 KHALAS 

PAS KLIM
MALAIKAT AKAN BANTU PAS
DI MELAKA
WOW 
HEBAT HEBAT
AMAT HEBAT

LALU PERSOALAN TIMBUL
DI PILIHAN RAYA MELAKA
PAS BERSEKUTU 
DENGAN PERIKATAN NASIONAL
PAS TIDAK LAGI
DENGAN MUFAKAT NASIONAL

MUFAKAT NASIONAL INI
MUFAKAT UMMAH

PERIKATAN NASIONAL INI
ADA  PARTI KAPIR

MAKA
BAGAIMANA MALAIKAT
NAK SOKONG PAS
YANG KINI BERSUBAHAT
DENGAN KAPIR
KAH KAH KAH

MAKA APAKAH
MALAIKAT AKAN
KELAM KABUT
KACAU BILAU DI MELAKA
KESIAN MALAIKAT
KHALAS

LALU RAKYAT BERTANYA
KENAPA PAS
BIKIN MALAIKAT KERJA SUSAH
KAH KAH KAH