Jumaat, 4 Februari 2022

PROJEK MEMBERSIHKAN INDIA DARI PENGANUT ISLAM

 PROJEK 

MEMBERSIHKAN

INDIA DARI 

PENGANUT ISLAM

AMIN

PERLU BERLAKU ADIL PADA NAJIB

 


Hakim arah peguam utamakan kes rasuah Rosmah

HAKIM Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Mohamed Zaini Mazlan mengingatkan pihak pembelaan supaya memberi keutamaan kepada perbicaraan kes rasuah Rosmah Mansor berkaitan projek tenaga solar untuk 369 sekolah luar bandar di Sarawak, yang sepatutnya berakhir hari ini.

Zaini meminta pihak pembelaan menangguhkan kes lain untuk memberi keutamaan kepada kes tersebut selepas saksi pembelaan kedua iaitu Siti Azizah Sheikh Abod yang juga bekas pegawai khas kepada bekas perdana menteri Najib Razak, tidak dapat memberi keterangan hari ini kerana masih menjalani kuarantin.

Siti Azizah adalah saksi terakhir pembelaan yang sepatutnya disoal balas pihak pendakwaan hari ini selepas Najib digugurkan daripada senarai saksi Rosmah.

“Ia mengubah segala-galanya. Sepatutnya menjadi hari terakhir perbicaraan. Saya terima penjelasan kamu. Saya tahu anda semua (peguam) sibuk…anda mempunyai perkara yang sibuk tetapi saya menggesa anda untuk menulis kepada mahkamah dan menangguhkan perkara lain.


“Perbicaraan ini (kes solar Rosmah) harus diberi keutamaan. Ia berkaitan hal jenayah dan melibatkan saksi terakhir,” kata Zaini.

Terdahulu, peguam Azrul Zulkifli Stork memaklumkan kepada mahkamah bahawa Siti Azizah tidak dapat hadir untuk memberikan keterangan pada hari ini berikutan masih menjalani Perintah Pengawasan dan Pemerhatian di Rumah (HSO) selepas kembali ke tanah air daripada menunaikan ibadah umrah di Makkah.

Menurut Azrul, mengikut jadual asal, Siti Azizah sepatutnya pulang ke tanah air pada 27 Januari lalu namun penerbangannya ditunda kepada 29 Januari dari Abu Dhabi ke Kuala Lumpur.

“Ini menyebabkan tempoh kuarantin itu akan berakhir esok (5 Februari),” katanya.

Sementara itu, Timbalan Pendakwa Raya Kanan Gopal Sri Ram memaklumkan pihaknya tidak akan mengambil masa yang lama untuk menyoal balas saksi terakhir itu.

“Jika tiada perkara berbangkit, ia hanya mengambil masa satu setengah jam (bagi pemeriksaan balas),” kata Sri Ram.

Zaini kemudian menangguhkan perbicaraan ke 15 Februari.

Pada 18 Februari tahun lepas, Mahkamah Tinggi memerintahkan Rosmah membela diri atas kesemua tiga pertuduhan rasuah membabitkan projek solar hibrid bagi 369 sekolah luar bandar di Sarawak itu setelah mendapati pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadapnya.

Rosmah, 70, berhadapan satu pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada bekas Pengarah Urusan Jepak Holdings Saidi Abang Samsudin.

Rasuah terbabit didakwa diterima melalui bekas pegawai khasnya Rizal Mansor sebagai upah membantu Jepak Holdings mendapatkan Projek Bersepadu Sistem Solar Photovoltaic (PV) Hibrid serta Penyelenggaraan dan Operasi Genset/Diesel bagi 369 sekolah itu bernilai RM1.25 bilion secara rundingan terus daripada Kementerian Pendidikan. – Bernama, 4 Februari, 2022.

 PERMINTAAN

HAKIM INI

ADIL

AMIN

HAKIM MAHU

KES ROSMAH

SELESAI

AMIN

ADALAH TIDAK 

ADIL JIKA

DILAMBATKAN

ROSMAH MASUK

PENJARA 

AMIN

KAH KAH KAH

TAK MOLEK

TAK SOPAN

TAK ADIL JIKA

NAJIB SORANG

MASUK JIL 

AMIN

KAH KAH KAH

WALHAL ROSMAH

ADA PERANAN

AMAT PENTING

KAH KAH KAH

MALAH UNTUK

JIMAT BUJET

ROS DAN NAJIB

DUDUK SATU SEL

KAH KAH KAH

GALANG PERSERIKATAN BARU

 


Bukan main-main tanding PRN Johor, kata Muda

PARTI Ikatan Demokratik Malaysia (Muda) hanya ingin bertanding di kerusi yang dijangka mampu dimenangi dalam Pilihan Raya Negeri (PRN Johor) akan datang, kata pemimpinnya.

Naib Presiden Muda Mutalib Uthman juga menolak dakwaan parti itu menuntut banyak kerusi untuk ditandingi seperti digembar-gemburkan di media sosial.

Beliau memberitahu The Malaysian Insight, Muda sedia menyerahkan kepada jawatankuasa eksekutif untuk merundingkan agihan kerusi dengan Pakatan Harapan (PH).

“Perbincangan memang ada tetapi tak benar kalau ada yang kata kita minta bilangan kerusi yang banyak.

“Kita hanya bincang kerusi yang sesuai untuk Muda masuk, taklah kita nak hentam (bertanding) sampai 56 kerusi… Tak adil tuduh kami minta kerusi banyak,” kata Mutalib.

Beliau menjawab kritikan yang muncul di media sosial sejak beberapa hari lalu dari aktivis muda pembangkang mengenai cita-cita Muda dalam PRN Johor.

Kritikan itu antara lain menyentuh kekuatan parti Muda dan juga sentimen kebimbangan dari kalangan aktivis pembangkang untuk menyerahkan kerusi untuk ditandingi parti baharu itu.

Mengulas lanjut, Mutalib berkata Muda juga mahu dilihat serius dalam PRN Johor memandangkan ia pilihan raya sulung yang disertai mereka selepas parti itu ditubuhkan.

“Kita kena bersungguh-sungguh. Ini pilihan raya pertama kita, kalau masuk (bertanding) satu atau dua kerusi sahaja macam tak kena pula, nanti orang ingat kita main-main pula.

“Tapi kita tak boleh nak beritahu (bilangan kerusi ditandingi sekarang). Kita ada jumlahnya tapi bukan semua. Kita sasar kerusi rasanya boleh menang,” kata Mutalib.

Tambahnya, rundingan agihan kerusi itu diteruskan dan belum dimuktamadkan.

“Kita bincang dengan PH tetapi kita (belum) bersama PH, bergantung kepada keputusan jawatankuasa eksekutif parti untuk tentukan (bilangan kerusi). Saya salah seorang tapi jawatankuasa akan tentukan.

“Tak minta tanding kerusi banyaklah, tengah bincang dan perbincangan juga masih berlangsung,” kata Mutalib.

Parti tersebut kini giat menganjurkan kutipan derma bagi mengumpul dana membolehkan mereka bertanding dalam pilihan raya itu.

Kerjasama dengan Muda kali ini bermakna komponen PH – Amanah, DAP, dan PKR di negeri itu perlu menyerahkan sebilangan kerusi masing-masing untuk ditandingi parti baharu itu.

Pilihan raya yang bakal berlangsung itu bagi merebut 56 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor

Sebelum DUN dibubarkan, Umno dan DAP masing-masing menguasai 14 kerusi, manakala Bersatu (11), MIC (2), PAS (1), Amanah (6) dan PKR (7).

Pada waktu itu, gabungan kerjasama parti dalam Barisan Nasional dan Perikatan Nasional menguasai kerajaan dengan sejumlah 28 kerusi berbanding 27 kerusi pembangkang.

Pada 22 Januari lalu, Sultan Johor Sultan Ibrahim Iskandar berkenan menandatangani watikah pembubaran DUN bagi memberi laluan kepada PRN Johor.

Menteri Besar Johor Hasni Mohammad berkata PRN terpaksa diadakan berikutan kerajaan negeri menguasai majoriti tipis selepas kematian Adun Kempas Osman Sapian pada 21 Disember. – 4 Februari, 2022.
GALANG

PERSERIKATAN

BARU

AMIN

HALANG PENCURI

KEMBALI BERKUASA

AMIN

DIRIKAN 

BARISAN BARU

AMIN

LIBATKAN 

MUDA

PEJUANG

WARISAN

AMANAH

DAP 

LAGI RAMAI 

LAGI BAIK

AMIN

JIKA ANWAR

ENGGAN BERSAMA

INI TANDA

ANWAR IBRAHIM

MAHU KAUTIM

DENGAN UMNO

MELALUI ZAHID 

KHALAS

AMIN

SATU JEMPUTAN

 JEMPUTAN 

MALAM INI

 AMARAN

UMAT ISLAM

DIBUNUH DI INDIA

ALAMAT DAN TANDA
GENOCIDE TERHADAP
UMAT ISLAM SEMAKIN 
JELAS DILIHAT BERLAKU
 DI INDIA

PEMBUNUHAN DEMI PEMBUNUHAN
MASJID DAN RUMAH IBADAH
DI  MUSNAH
SEMUANYA DILAKUKAN 
ATAS NAMA AGAMA 
HINDU

KERJAAN MODI
YANG MEMERENTAH INDIA
HARI INI
TUTUP MATA
MALAH MELULUSKAN 
HUKUM HAKAM
YANG MENGHALALKAN JENAYAH INI

KERAJAAN MODI
ADALAH KERAJAAN
HINDU KANAN YANG AMAT
KERAS TERHADAP
PENGANUT YANG BUKAN BERAGAMA
 HINDU

MAKA
KAMI  WARGA 
DARI 23 NEGARA
PADA JUMMAT 4/2/2020
MEMBUAT DEKLARASI
UNTUK
MEMBERI INGATAN PADA DUNIA
AKAN BAHAYA GENOCIDE
YANG AKAN BERLAKU DI INDA

KAMI
PARA PEMIKIR, INTELEKTUAL,
AKTIVIS HAK ASASI
DAN
 PEMUSIK
DARI 23 BUAH NEGARA
DIBERI MASA  5 MINIT
UNTUK MENGUTARAKAN
PANDANGAN KAMI
SOKONGAN KAMI
MUSIK KAMI
TERHADAP APA YANG SEDANG
BERLAKU DI INDIA

DARI MALAYSIA
HISHAMUDDIN RAIS

DARI MALAYSIA
PEMUSIK
NIK JIDAN & AIMAN HAKIM
DENGAN LAGU
KITAB ITU
YANG DICIPTA KHUSUS
UNTUK MEMBERI INGATAN
TENTANG BAHAYA GENOCIDE

 DI MALAYSIA
BANTUAN DARI
TIM TEKNIKAL TUKAR TIUB

ORANG RAMAI
DIJEMPUT UNTUK
MENGIKUTI PROGRAM INI
DI YOUTUBE
BERMULA JAM 12.00 WAKTU LONDON

https://www.youtube.com/channel/UCfB6hOaCGI1yXA2yPKDvpJQ


DI MALAYSIA
NIK JIDAN & AIMAN HAKIM
AKAN BERMUSIK
DALAM JAM 9.00 MALAM
WAKTU MALAYSIAIKUTI TWITTER

#WeAreAllIndians

#IndiaGenocideWarning


 KITAB ITU

DENGAR KICAUAN BURUNG ITU
DENGAR DESIRAN ANGIN BERLAGU
PANDANG SINAR MATA HARI
SEDUT UDARA NYAMAN MERDU

BUKA KEMBALI KITAB ITU
KITAB SUCI ANAK SEMUA BANGA
KITAB SUCI BANGSA SEMUA AGAMA

TIDAK KAU TEMUI KATA KATA  JAHAT
TIDAK KAU TEMUI KATA KATA KESAT
SEMUANYA TENTANG CINTA
SEMUANYA TENTANG KASIH
KASEH SAYANG  SESAMA KITA
DI ATAS  BUMI MANUSIA

JANGAN KAU HUNUS PEDANG ITU
JANGAN KAU ASAH PARANG ITU
HUMBANKAN SEGALA SENJATA
HUMBANKAN SEGALA PRASANGKA

BUKA KEMBALI KITAB SUCI ITU
KITAB DEWA DEWA TERDAHULU
AJARAN ADALAH SAMA
KITA ANAK SEMUA BANGSA
KITA BANGSA SEMUA AGAMA

KETUM - MASANYA SUDAH SAMPAI

 Lelaki bawa ketum ditahan selepas kereta dipandu terbabas, kata polis

POLIS menahan seorang lelaki dan merampas 350 kilogram (kg) daun ketum selepas kenderaan dipandu suspek terbabas dan melanggar sebatang pokok di Kampung Kubang Tiga, Chuping, Perlis, awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu Supt Rodzi Abu Hassan berkata sebelum itu sepasukan anggota polis dari Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik, Ibu Pejabat Polis Daerah Kubang Pasu telah mengesan sebuah kereta Proton Wira Aeroback dalam keadaan mencurigakan di Kilometer 25 Jalan Alor Setar-Bukit Kayu Hitam pada 1.15 pagi.

“Kenderaan suspek telah diarahkan untuk berhenti, namun suspek telah bertindak memecut laju kenderaan bagi mengelak daripada ditahan.

Anggota trafik telah bertindak mengekori kenderaan tersebut dan suspek telah terbabas sehingga melanggar sebatang pokok di kawasan Kampung Kubang Tiga, Chuping, Perlis,” katanya dalam satu kenyataan di Alor Setar hari ini.

Katanya, lelaki itu kemudiannya berjaya ditahan dan pemeriksaan ke atas kenderaan yang dinaikinya menemui sebanyak 35 plastik hitam yang di dalamnya mengandungi daun ketum dengan anggaran berat 350 kg.

Suspek telah dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Padang Besar, Perlis dan ujian air kencing dijalankan ke atasnya mendapati lelaki itu positif dadah jenis methamphetamine.

Menurutnya lagi, kes disiasat mengikut Seksyen 30(3) Akta Racun 1952. – 
 

MALAYSIA

MASIH GILA

MENANGKAP 

DAUN KETUM

AMIN

WALHAL SIAM

INDONESIA BUAT

DUIT EKSPOT

DAUN KETUM

AMIN

HENTIKAN KERJA

BANGANG INI

AMIN

KETUM DAUN

PRODUK BUMI INI

AMIN

JANGAN IKUT

AKTA BAGINDA

QUEEN 1952

AMIN

TANAH MELAYU

DAH MERDEKA

BEBASKAN KETUM

DARI UNDANG2

KOLONIAL 

INGGERIS

KHALAS

AMIN

MARI KITA SAMA SAMA TEKA

 
Bayi perempuan bertali pusat ditemui masih hidup depan restoran


MELAKA – Seorang bayi perempuan dipercayai baru lahir ditemui masih hidup dan mempunyai kesan darah serta masih bertali pusat di hadapan sebuah restoran di Taman Mutiara, Batu Berendam di sini hari ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Superintendan Raiz Mukhliz Azman Aziz berkata, pihaknya menerima laporan berhubung penemuan bayi tersebut daripada orang awam pada pukul 7 pagi tadi.

Namun setakat ini, menurutnya, bangsa bayi yang cukup sifat itu belum dikenal pasti.

Seorang bayi perempuan dipercayai baru lahir ditemui masih hidup dan mempunyai kesan darah serta masih bertali pusat di hadapan sebuah restoran di Taman Mutiara, Batu Berendam di sini hari ini.

“Bayi perempuan itu ditemui seorang wanita berusia 51 tahun ketika dia sedang mengutip tin berhampiran kawasan terbabit.

“Dia kemudian terdengar suara tangisan sebelum menjumpai bayi yang masih berdarah dan bertali pusat itu di dalam bakul pakaian kotor yang diletakkan di tepi tembok batu berhadapan restoran berkenaan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Susulan itu, katanya, wanita terbabit terus bergegas ke sebuah klinik berhampiran bagi mendapatkan bantuan menghubungi polis dan ambulans.

“Pihak polis yang tiba di tempat kejadian kemudian meminta bantuan ambulans untuk membawa bayi terbabit ke Hospital Melaka bagi rawatan lanjut.

“Tiada sebarang nota ditinggalkan bersama bayi terbabit yang tidak berpakaian dan hanya beralaskan kain batik di dalam bakul pakaian kotor itu,” katanya.

Tambahnya, kes disiasat di bawah Seksyen 317 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dengan niat membuang bayi.

Jika disabitkan kesalahan, boleh dihukum penjara tidak lebih tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya.

BAYI KAPIR?

BAYI SWEDISH ?

BAYI JEPUN

AMIN

MARI KITA 

SAMA SAMA TEKA

AMIN

INI MESTI 

PERANGAI UMAT

YANG TAKDA

AGAMA

KAH KAH KAH

ATAU UMAT

YANG GURU 

AGAMA

HANYA AJAR

HUKUM NGENTOT

MALAM JUMAAT

KAH KAH KAH

ATU RETARD AJAR

HUKUM CUKUR

BULU BURIT BINI

KAH KAH KAH

DALAM TAHAP BAHAYA

 Kes harian Covid-19 melonjak 7,234 jangkitan

KES Covid-19 di Malaysia melonjak apabila negara melaporkan 7,234 jangkitan baharu setakat tengah hari ini, kata Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah.

Jumlah kes itu akan menjadi yang tertinggi direkodkan tahun ini.

Sebelum ini negara merekodkan kes dalam lingkungan 7,000 adalah pada 16 Oktober 2021, di mana 7,509 kes telah dilaporkan.

Malaysia merekodkan lebih 5,000 kes dalam tempoh empat hari berturut-turut.

Noor Hisham berkata jangkitan kumulatif sejak permulaan wabak itu ialah 2,895,014.

Pecahan kes mengikut negeri akan dimuat naik di portal CovidNow kementerian tengah malam ini.

Sementara itu, seramai 22.9 juta orang atau 97.9% daripada populasi dewasa di negara ini telah menyelesaikan vaksinasi, manakala 23.2 juta (99.1%) telah menerima sekurang-kurangnya satu dos vaksin.

Kira-kira 2.79 juta remaja berumur antara 12 dan 17 telah melengkapkan vaksinasi, manakala 2,87 belia atau 91.1% menerima sekurang-kurangnya satu dos. – 4 Februari, 2022.INI TAHAP

BAHAYA

AMIN

INI TAHAP SAMA

SEPERTI AWAAL

DUA TAHUN LALU

AMIN

APA SUDAH

TERJADI ? 

PKP LONGGAR 

KOBID NAIK 

MAKIN LONGGAR

 MAKIN NAIK

KHALAS

KUASA RINGGIT DAPAT DIKALAHKAN OLEH KEKUATAN BERSAMA RAKYAT

 KUASA RINGGIT

DINAR DOLAR

BOLEH DIALAHKAN

OLEH KEKUATAN

BERSAMA RAKYAT

AMIN

Unknown commented on 

"APA MAKNA BERITA INI ?"

Patut lah Najib beralih kepada Baginda Queen, dulu masa PM bukan main support junjung kedarat rupa rupanya dibuang buang diguling tak ada sapa bantu bantuan talian hayat, kah kah kah Najib Oh Najib tapi jangan silap team Najib siang malam atur catur chess semua sekali, nak bagi check mate geng dengan hasil rompakan, sekelip mata semua boleh berubah Bro, apa yang nampak luar bukan dalam kena hati hati, I got the nombor I got the nombor ekor belum tentu belum pasti lagi sebab anak bini dah blah chow chow, dah tak tahan karenah I got the nombor kah kah kah, apa pun negaraku ini pasti cemerlang sebab semua 3.8 pointer jadi Munke, yang tak pernah belajar perubatan jadi Munke Kesihatan, yang tak habis Degree jadi PIEM, yang tak sekolah jadi MP, yang penyamun perogol jadi wakil rakyat, elok lah pasti berjaya kah kah tapi awas yang belajar tinggi lagi hebat sapu, lagi licik buat projek memgkayakan diri Amin, kah kah kah Malaysia Masih aman sejahtera walafiat


UNDANG UNDANG ANTI ISLAM KERAJAAN MODI

 

UNDANG-UNDANG

ANTI ISLAM

KERJAAN MODI

AMIN

MASIH DITAHAP NGENTOT MALAM JUMAAT

 


MASIH DITAHAP

NGENTOT 

MALAM JUMAAT

KHALAS

panglimo potaseh commented on

 "WAHABI 

BIKIN KACAU"

Tu lah gwa ribu kali royak ..kapir laknat omputih dah lintas Bima Sakti, Cina makan babi dah bakar cholok di angkasa bulan ..kita masih dok berperang tang doa Kunut kono baco ko tidak, pahalo ngentot malam jumaat, bulu puki bini boley cukor ko ..

BRO LU BETUL

 


BRO KITA INI

CAKAP BETUL

AMIN

TAKDA GENOCIDE

DI INDIA

AMIN

PROGRAM INI IALAH

MEMBERI INGATAN

DAN AMARAN JIKA

APA YANG SEDANG

BERLAKU DI INDIA

BERTERUSAN

AKHIR MEMBAWA

GENOCIDE

KHALAS

Unknown commented on

 "MENGHALANG GENOCIDE HINDU TERHADAP MUSLIM"

Isham jangan tipu dan sebar fitnah. Mana ada genosid diIndia? Pasti berita palsu, bohong, kerana media bebas barat tak lapur pun. Media bebas barat hanya lapur ada "genosid Sinkiang".