Khamis, 26 November 2020

TER HOTT TER KINI TR NOWW

 


TERPEGANG

TERPUNYA

REREKOD 

TERNOW

TERHEBAT

TERKENCING

TERKENCING

TER HOTT

TER BIJAK

TERKAH KAH KAH

HANYA INGATAN DALAM KENANGAN

JANGAN DUA KALI MASUK LUBANG ULAR - NIK AZIZ


 ARWAH NIK AZIZ

KATA AWAS

JANGAN MASUK

DUA KALI DALAM

LUBANG ULAR

AMIN 

Anwar arah pembangkang tidak perlu undi belah bahagi, kata sumber

KETUA pembangkang meminta blok pembangkang untuk tidak menyokong usul undi belah bahagi terhadap Belanjawan 2021 semasa undian dijalankan ke atas cadangan kerajaan di Dewan Rakyat hari ini.

Rang Undang-Undang Perbekalan atau Belanjawan 2021 hari ini diluluskan dengan undian suara.

Undian belah bahagi ialah apabila undi ahli Parlimen dikira setiap satu, manakala undian suara dibuat berdasarkan suara yang lebih kuat didengar.

Beberapa ahli Parlimen pembangkang merungut kerana mesej itu sampai kepada mereka pada saat akhir tanpa sebarang penjelasan lanjut, kata sumber yang enggan dinamakan.

“Arahan ini dibuat pada saat akhir. Banyak wakil rakyat pembangkang kecewa dan menunggu satu penjelasan,” kata seorang ahli Parlimen kepada The Malaysian Insight, sebaik sidang Dewan Rakyat ditangguhkan petang tadi. – 26 November, 2020.

 KECEWA SESAL

TAK GUNA

AMIN

INI PELAJARAN

KENALI SAPA

KAKI KENCING 

SAPA KAKI PUTAR

AMIN


RAMALAN TEPAT

 RAMALAN TEPAT

cikminah commented on

 "DENDAM ANWAR"

Macam juga nak dapat 'The Numbers' , peluang Anwar nak diplilih jadi PM bila belanjawan 2021 tak lulus, sama tipis dgn daun bawang. Dan nak selongkar, kononya salah guna kuasa Madey alih-alih, terselongkar salah pengampunan diraja Anwar dan pengampunan diraja, dibatallan. Nampak gaya, yg dalam bahaya bukan Madey tapi....ANWAR!!! HAHAHAHA......

KENA PAU

 


KENA PAU

Unknown commented on

 "GARE DU NORD"

Sekarang ni banyak cerita pengalaman kena pow saja di Gare Du Nord - di Paris atau Brussels sama saja. Teringat gua tahun 2016 terserempak dengan seorang brader berketayap dari kelate yang nampak panik dan sasau di luar station. Gua perasan beg dia ada sticker royalti untuk kelantan. Bila gua tegur, rupanya beg dia satu lagi baru kena sambar dengan kaki copet Gare Du Nord. Katanya dia baru sampai untuk kerja dekat restoran pakcik dia. Semoga brader tu dah berjaya sekarang.

MAT SABU GUAN ENG KENA KENCING SEKALI LAGI

 


 KAH KAH KAH

MAT SABU

GUAN ENG

KENA KENCING

SEKALI LAGI

KAH KAH KAH

Anwar arah pembangkang tidak perlu undi belah bahagi, kata sumber


 BRO

MUSTAHIL LU

TAK SEDAR LAGI

SAPA

ANWAR BRAHIM

AMIN


SAPA KEAN KENCING?

 
SAPA KENA

KENCING 

DI PARLIMEN

PETANG INI

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH

BAHASA MELALUI GAMBAR

 


MARI BELAJAR 
BAHASA MELAYU
MELALUI GAMBAR

INI BIDUANITA SALOMA

INI TIM BANDUAN
INI PHOOLAN DEVI
BANDIT QUEEN

BERITA SILAP LAPOR

 BERITA SILAP

BUKAN

TIM ANWAR

YANG GAGAL

DI PARLIMEN

TAPI

TIM BIDUAN

OPPSS...SILAP LAGI

TIM BANDUAN

KAH KAH KAH

HIGH NOON DI KUALA LUMPUR - HIGH NOON DI AMERIKA

 
HIGH NOON DI USA

HIGH NOON DI MSIA

HOT HOT HOTT

 ANWAR IBRAHIM

TELAH BERJAYA

 DI PARLIMEN

OPPPS....SIAP

KAH KAH KAH

SAPA TEMBAK DULU DI PARLIMEN

 
SAPA TEMBAK DULU

EMPAT EKOR 

GENG MAHKAMAH

DATANG KE PARLIMEN

 ATAU TIDAK 

JEG JENG JENG

SELAMAT JALAN


DIEGO MARADONA
 

SEJARAH BERULANG ?

 


HIGH NOON

DI KUALA LUMPUR

KAH KAH KAH

SEMUA 

NAK TEMBAK

MUHYIDIN

KAH KAH KAH


Faktor Najib-Zahid 

menjelang undian 

Belanjawan 2021
BELANJAWAN 2021 yang dibentangkan kerajaan pimpinan Muhyiddin Yassin akan bergantung kepada dua individu sama ada akan diluluskan atau tidak di Dewan Rakyat hari ini.

Mereka adalah bekas perdana menteri Najib Razak dan Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi.

Meskipun Perikatan Nasional (PN) mempunyai 112 ahli Parlimen, namun Najib dan Zahid meletakkan syarat jika mahu Belanjawan 2021 lulus. Ahli Parlimen yang meyokong kerajaan terdiri daripada PN (50), BN (42), GPS (18), PBS (1) and Bebas (1).

Najib yang kini mengetuai Kelab Penyokong Kerajaan BN berkata sokongan mereka bersyarat sekiranya kerajaan setuju untuk melanjutkan moratorium bayaran balik pinjaman bank dan pengeluaran Akaun 1 KWSP sebanyak RM10,000 sekali gus dan bukannya secara ansuran.

Zahid pula mahu usul undi percaya kepada Muhyiddin dibahaskan di Dewan Rakyat untuk membuktikan pentadbiran PN stabil. Sebanyak 25 usul undi tidak percaya dan dua usul undi percaya terhadap Muhyiddin telah dikemukakan.

Sepanjang dua minggu lalu Najib mengadakan beberapa pertemuan dengan ahli Parlimen BN, menandakan wujud ketidaketentuan dalam kalangan 42 ahli Parlimen gabungan itu.

Dan dua hari lalu, 20 menteri dan timbalan menteri BN menyatakan sokongan kepada Muhyiddin.

Majlis Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PNBBC) yang diketuai Shahidan Kassim pula malam tadi berkata mereka sebulat suara menyokong belanjawan.

Faktor Najib-Zahid

Semalam, Dr Mahathir Mohamad berkata partinya Pejuang dan “rakan-rakan” akan menolak Belanjawan 2021 yang akan diundi secara belah bahagi hari ini. Malah beliau menggesa Muhyiddin meletak jawatan sebagai tanda bermaruah jika belanjawan tidak diluluskan.

Walaupun Dr Mahathir tidak menyatakan siapa “rakan-rakan” Pejuang, namun mereka dipercayai terdiri daripada sembilan ahli Parlimen Warisan dan Upko, yang diketuai Mohd Shafie Apdal.

Manakala Pakatan Harapan (PH) yang mempunyai 91 ahli Parlimen, juga dipercayai akan menolak Belanjawan 2021 meskipun tiada kenyataan rasmi dibuat.

Namun, jika ditambah dengan ahli-ahli Parlimen Bebas Maszlee Malik (Simpang Renggam), Syed Saddiq Abdul Rahman (Muar) dan dua lagi dari Parti Sarawak Bersatu, pembangkang hanya mempunyai 108 ahli Parlimen, berbanding 112 dari PN.

Maka ketika inilah faktor Najib-Zahid memainkan peranan.

“Mereka seperti puak lain dalam Umno,” kata seorang ahli Parlimen PH yang mahu namanya dirahsiakan.

“Kita boleh nampak dengan jelas ketika perbahasan di Parlimen, di mana Najib, Zahid Ahmad Maslan (Pontian) dan beberapa orang lagi menolak belanjawan, manakala Shahidan, Mohamad Alamin (Perlis) dan yang lain menyokong.”

Semuanya kini bergantung berapa ramai ahli Parlimen yang memihak kepada Najib dan Zahid.

Veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah (Gua Musang) memaklumkan Yang di-Pertua Dewan Rakyat Azhar Azizan Harun yang beliau  tidak akan menyertai perbahasan Belanjawan 2021 di Dewan Rakyat selagi majoriti Muhyiddin dan kerajaan PN tidak diputuskan terlebih dahulu.

“Najib dan Zahid hanya lebih daripada lima ahli Parlimen (termasuk mereka sendiri), dan tidak perlu tolak belanjawan pun.

“Mereka hanya perlu berkecuali atau tidak hadir semasa undian, dan kerajaan hanya akan ada 107 ahli Parlimen berbanding pembangkang 109,” kata pemimpin PH itu lagi.

PH mendapat pengajaran penting pada 2019, ketika cuba mengembalikan status Sabah dan Sarawak dalam Perlembagaan Persekutuan.

Walaupun pemerhati politik meramalkan GPS akan menyokong pindaan Perlembagaan Persekutuan, namun ahli-ahli Parlimennya menolak, menyebabkan PH gagal mendapat dua pertiga undi. 

PH ketika itu hanya memperoleh 138 undi berbanding 148 yang diperlukan.

Adakah sejarah akan kembali berulang hari ini? – 26 November, 2020. 


TETIBA ANWAR

MENCELAH MASUK

JENG JENG JENG

SEKALI LAGI

SEJARAH BERULANG

AMINDENDAM ANWAR

 


DENDAM ANWAR

Unknown commented on

 "MUSTAHIL TAK SOKONG - SEMUA SOKONG MUHYIDIN"

Jika Berlanjawan 2021 tak dapat diluluskan berkemungkinan MP akan memilih calon PM bagi mengantikan TSMY. Nampaknya peluang Anwar lebih cerah. Jika ini berlaku kedudukkan DrM dalam bahaya. Sg Buloh menanti beliau. Penyalahan guna kuasa beliau akan diselongkar. "Dendam Anwar akan Berbalas"

POLITIKUS SUSAHKAN RAKYAT

 
POLITIKUS

SUSAHKAN RAKYAT

Aku Penganggur commented on

 "MUSTAHIL TAK SOKONG - SEMUA SOKONG MUHYIDIN"

Di waktu rakyat dalam kesusahan akibat kobid19 dan hilang perkerjaan, ahli parlimen yang di undi oleh rakyat untuk mewakili mereka pula main taichi di Parlimen. Rakyat berharap dengan bajet 2021 lulus dan dapat membantu rakyat, tetapi mereka mempermainkan pula harapan rakyat miskin. "Mengapakah kamu semua mahu jadi MP...kan lagi elok kamu semua jadi haiwan dan tidak menyusahkan rakyat

TIGA SEKAWAN


TIGA SEKAWAN

Unknown commented on 

"PASAL APA ANWAR BERSAMA NAJIB"

tiga2 muka musibatu. 1 banduan 1 bekas banduan d 1 bakal banduan.sokong myokong nk dpt pm 2nk lepas dr hukuman. nih la msia ari nih. wat malu d mata dunia.wajid tiga2 nihundur diri.3 nih hebat menipu je

RAKYAT JADI MANGSA

 


RAKYAT 

JADI MANGSA

Unknown commented on 

"PASAL APA ANWAR BERSAMA NAJIB"

2 org ne xde dlm malaysia ..Aman Malaysia ..25 tahun asyik Gadoh.. Rakyat jdi Mangsa...Sbb mangsa Rakyat malas fikir D buli oleh 2 ekor Nee...gaduh gila nak jdi PM.

AL-FATIHAH

 AL-FATIHAH

Diego Maradona, one of the

 greatest footballers of all time, 

dies aged 60

  • World Cup winner dies of heart attack in Buenos Aires
  • Argentina declares three days of national mourning

BEBANYAK BEBINI

 


BEBANYAK BEBINI

Unknown commented on

 "GARE DU NORD"

Gare de nord sudahnya garu telur saja. Aduh,lain kali pastikan ada kekasih atau tidak. Lelaki bagi perempuan ada empat,1)rakan sembang 2)simpan rahsia 3) kekasih 4) teman tidur. Kalau keempat empatnya satu sosok selamat berbahagia. Kalau keempat empatnya sosok lain lain maka kacau.

HIGH NOON KUALA LUMPUR

 

HIGH NOON

KUALA LUMPUR


TENGANG TAPI TENANG

 JENG JENG JENG

DEBARAN JANTUNG 

LULUS KE TAK ? 

KAH KAH KAH


Faktor Najib-Zahid menjelang undian Belanjawan 2021MASUK DEWAN

ATAU DUDUK

LUAR DEWAN

ATAU

TAK DATANG

SAKIT PERUT

KAH KAH KAH

JENG JENG JENG

KAH KAH KAH


MEMANTEK LAGI SUSAH
KONTOT SUSAH

MEMANTEK 

LAGI PAYAH

panglimo potaseh commented on 

"INI BARU BETUL 

KAH KAH KAH"

Betul ke hal kentot pun Islam tak boleh selesaikan ..ini belum lagi nontukan hokom eay jiko pantek terkontot-keterkontot somaso momantek

BERKHALWAT HARI KE 254KHALWAT 254 

KHAMIS 26/11/2020

KITA MASUK KE  HARI 254 
BERKHALWAT

KHAMIS YANG BERSEJARAH
PETANG INI
DI PARLIMEN BUJET 2021
AKAN DI UNDI

KALAU LULUS
SEMUA BERES
ADA LAGI DUA PEMBACAAN
SESUDAH LULUS

KALAU TAK LULUS
APA AKAN TERJADI
JENG JENG JENG

HIGH NOON
DI KUALA LUMPUR

PAGI INI HOKKIEN CERIA
MASUK SAJA
TAKTIBAU MENJERIT KUAT
MATA HARI DAH  KELUAR
HOKKIEN CERAH
UNGGAS  DAN CENGKERIK
 BERLAGU

KUALA  LUMPUR  CERAH
LANGIT BIRU LEBIH LUAS
DARI AWAN PUTEH
PASTI TENGAH HARI PANAS
PETANG?

BRO
LUPAKAN PEKARA SEDIH
INGATI DETIK DETIK GUMBIRA
YANG DAH LEPAS BIAR LEPAS

BRO
HANG TUNJUKKAN
PERANGAI BURUK  HANG
LIHAT SAPA AKAN
TERUS BERSAMA

JANGAN IKUT WAWASAN ORANG
BUAT WAWASAN SENDIRI

HARI LEBIH INDAH
PASTI  MUNCUL LAGI
YAKINLAH
ESOK PASTI LEBIH MOLEK
DARI HARI INI

BRO
JANGAN HANYA BERHARAP
MENUNGGU  BAHAGIA
KITA WAJIB USAHA
UNTUK MEWUJUDKAN BAHAGIA

JAUHI DIRI
DARI 
SOSOK YANG BUANG MASA
SOSOK YANG RASA
KITA TAK ADA PERASAAN

BRO
JANGAN SESEKALI LUPA
PADA MAMAT 
YANG DATANG BANTU
BILA YANG LAIN BERI ALASAN
BELAH LARI

BRO
TIGA BERKARA JANGAN PECAH
PERTAMA JANJI
KEDUA KEPERCAYAAN
KETIGA  HATI ORANG 

PERSAHABATAN BAIK
AKAN
BERMULA DENGAN
' PUKEE MAK KALI PERTAMA 
AKU NAMPAK AKU INGAT 
KAU NI SOMBONG...'

BRO
KAWAN YANG JUJUR
TAK KIRA BILIK KITA BERTERABUR
MUKA KITA TEMBAM
KELUARGA KITA HURU HARA
DIA TETAP BERKAWAN
KERANA KITA ADALAH KITA

JADIKAN SIKAP KITA
DAYA PENARIK
KERANA KACAK BERGAYA
TAK TAHAN LAMA

SAMPAIKAN BERITA BAIK
BERLABON KESAH BAIK
BUAT BAIK PADA ORANG
PEKARA BAIK
AKAN DATANG PADA KITA
INI NAMANYA KARMA

MINTA MAAF TANDA BERANI
MEMAAFKAN TANDA KUAT
MELUPAKAN SEMUA
MEMBAWA GUMBIRA

KALAU KITA MARAH
INI SAMA MACAM
MEMINTA ALAM
TIMBULKAN LAGI
KEMARAHAN

SIKAP BETUL
MEMBUKA JALAN BENAR

BRO
JANGAN RISAU
JIKA ADA ORANG TOLAK KITA
BARANG BAIK  HARGA MAHAL
RAMAI YANG MENOLAK

ADA MASA
DAN
MENCARI MASA
DUA PEKARA
 YANG BERBEZA

LAKUKAN SEKARANG
MASANYA HARI INI
AMIN

SELAMAT BERKHALWAT