Khamis, 13 Ogos 2015

TURUN TURUN SATU JUTA


Banyak jasa Pas kepada saya, luah Mat Sabu
SHAH ALAM - "Saya nampak jasa Pas lebih banyak daripada jasa saya pada Pas, itu saya terima kasih," demikian luahan Pengerusi Gerakan Harapan Baru (Harapan Baru), Mohammad Sabu ketika diajukan mengenai kenangan beliau bersama Pas.

Mohamad Sabu atau lebih dikenali dengan panggilan Mat Sabu turut mengakui meninggalkan Pas bukan satu keputusan yang mudah dalam hidupnya.

"Bagi saya Pas tinggalkan saya satu perjuangan yang besar... tetapi saya perlukan platform baharu untuk melakukan lonjakan baharu, sebab kita banyak ketinggalan dengan cara sekarang," katanya dalam wawancara khas bersama Sinar Harian.

Sementara itu ketika ditanya adakah Pas tidak menyediakan platform seperti yang beliau kehendaki, Mat Sabu berkata, ruang itu tidak wujud.

"Saya nampak tidak boleh, saya nampak pelantikan Majlis Syura tidak ke arah untuk membuat pembaharuan," katanya.

Sementara itu mengulas mengenai masa depan Harapan Baru dalam arena politik tanah air, Mat Sabu yakin Harapan Baru akan menjadi satu parti yang kuat.

"Saya yakin seyakin-yakinnya," ujarnya.

Harapan Baru yang dilancarkan pada 13 Julai lalu dilihat bakal mewarnai kancah politik di negara ini.

Malahan, pertubuhan ini dikatakan mahu menggantikan Pas dalam pakatan pembangkang bersama DAP dan PKR bagi membentuk Pakatan Rakyat 2.0

TURUN TURUN 

TURUN
--------------

SIAPA NAK JATUHKAN ZETI

AKAUN
 MOHAMAD NAJIB RAZAK

2112022011880


2112022011906

JENG JENG JENG


Saya tidak akan letak jawatan, kata Zeti

Gabenor Bank Negara Malaysia Zeti Akthar Aziz akhirnya memecahkan kebisuan hari ini dan menolak spekulasi yang beliau akan meletak jawatan bila-bila masa sahaja tidak lama lagi.
Katanya, beliau berhasrat menghabiskan tempoh perkhidmatannya selama 5 tahun yang berakhir tahun depan.
"Saya pasti akan terus memegang jawatan ini sehingga tempoh saya berakhir," katanya selepas satu taklimat di Bank Negara, Kuala Lumpur hari ini.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saya-tidak-akan-letak-jawatan-kata-zeti#sthash.TIv3j3Lr.dpuf


 | August 13, 2015
zeti-akhtar
Pengumuman Zeti akan terus kekal sebagai Gabenor Bank Negara merupakan kemenangan kepada suara rakyat dan ternyata usaha menjatuhkan beliau... More ››

KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
apa sudah jadi
sapa mahu jatuhkan zeti
pasal apa zeti diserang
pasal duit najib
atau pasal duit rosmah
cerita tambah seram
tambah gelap
kah kah kah

DEKETEKKETIF-------------

DARI USTAZ WAN JI
FACE BOOK


"Lepak Minda Anak Muda"
Tajuk : 100 hari Malaysia tanpa BN
Tempat : Laman Budaya, Shah Alam (berhadapan PKNS)
Tarikh : 18 Ogos 2015 (selasa)
Masa : Jam 8:50 Malam - 11:55 malam.
ahli Panel :

1- YB Nik Nazmi bin Nik Ahmad (Ketua AMK Pusat)
2- Faiz Fadzil Noor (GHB)
3- YB Tan Hong Pin (SU Kebangsaan DAPSY)
4- Hishamudin Rais ( Tukar Tiub )
moderator : Wan Ji bin Wan Hussin

dijemput hadir 


----------------

MALAM ESOK - JEMPUTAN
JEMPUTAN

MALAM ESOK

PETALING JAYA

---------

SENI BANGUN MELAWAN


SEN

ANAK MUDA

Mural misteri sokong Muhyiddin di Kluang

 | August 13, 2015
Beberapa jam selepas itu satu lagi gambar dimuat naik dalam akaun Instagram yang serupa, kali dengan dengan status dengan makna-makna lebih mendalam.


PETALING JAYA: Sebuah lukisan mural dipercayai berimejkan bekas Muhyiddin Yassin dikesan di bandar Kluang.
Walaupun lokasi lukisan masih belum dikenal pasti, tetapi lukisan mural itu telah diviralkan dalam sebuah akaun Instagram pelawak dan pelakon Shahrol Azizie Azmi, atau lebih dikenali sebagai Shahrol Shiro.
Status yang dimuat naik menyatakan ,”Operasi Sulit pun bermula..gambar siapakah yg akan dilakar dimalam hari ini???Nantikan warga Kluang”.
Dalam gambar itu, dua orang lelaki berdiri dengan menundukkan muka memegang semburan tin di tangan dalam suasana lampu malap berlatarkan potret seseorang yang masih belum selesa.
Beberapa jam selepas itu, satu lagi gambar dimuat naik dalam akaun Instagram yang serupa, kali ini dengan status dan kata-kata mendalam.


CONTOH 

TERBAIK

seni anak muda
senai menghasut
seni bangun melawan
bukan seni bodek

SENI COOL----------------

HASUT DAN LAWAN

ESOK

BAYAN BARU

--------------

KITA TURUN KE KUALA LUMPUR34

JAM

Di K. LUMPUR-----------

SILA AMBIL PERHATIAN


PERHATIAN

jangan silap

ini bukan 

baju bersih

ini baju lokap 

jinjang
INI BETUL

BAJU T BERSIH-------------

WAK TAK TIPUWA TAK AMBIK
Dengan ini saya bersumpah, wa ta' ambik, wa ta' guna, wa ta' tippu...maka hapuskanlah segala keraguan dalam diri kamu itu anak muda. Sesungguhnya dengan penjelasan ini akan menjernihkan se-segala tohmahan yang berlegar. Harap maklum dan terima lah seadanya.

 Hanya dengan ukhwah sahaja kita akan berjaya dan terus membangun menuju kejayaan. Bersatulah semua agar bangsa Melayu takkan di perlekehkan lagi(kerana selama ini bukan saja diperlekeh, tapi juga diboddo dan digulai) di tanah air tercinta ini. Satuuuuuu...malaysia.....satuuuuu malaya kena sial. Terima kasih Ankel Sham. on KES RASUAH NAJIB BOLEH SELESAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/9/15


-------------

BUKAN MILIK DBKL

 | August 12, 2015
Amin-Nordin-Abdul-Aziz_bersih_600
DBKL cadangkan himpunan itu diadakan di Padang Merbok atau Stadium
JAWABNYA

HANYA SATU

K. LUMPUR

BUKAN MiLiK

DBKL-----------

INI JAWAB NYA

34
Najib gugat demokrasi terima dana asing RM2.6 bilion, kata DAP


Najib Razak perlu disiasat di bawah Seksyen 124 Kanun Keseksaan kerana menerima dana politik RM2.6 bilion dari negara luar, kata Tony Pua.
Setiausaha publisiti kebangsaan DAP itu berkata, perbuatan Najib itu satu ancaman kepada negara dan ia dilihat sebagai cubaan untuk berkompromi dengan agen negara asing.
“Orang sebenar yang patut disiasat kerana mengancam demokrasi ialah Najib. Kenapa? Kerana menteri pelancongannya mengakui RM2.6 bilion sumbangan derma diterima dari Timur Tengah,” katanya merujuk kepada Nazri Aziz.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/najib-gugat-demokrasi-terima-dana-asing-rm2.6-bilion-kata-dap#sthash.02iX1nzl.dpuf


JAWABNYA


HANYA SATU

TURUN 34 JAM 

KE K. LUMPUR

29 OGOS 2015


--------------

MARI BERGONJENG


JEMPUTAN

 BERGONJENG Salam anak muda!

Ahad ini (16 Ogos 2015), Dapur Jalanan Kuala Lumpurakan mengadakan sambutan hari raya bersama warga miskin kota di Jalan Panggung(belakang Petaling Street), Kuala Lumpur.

Kami ingin mengalu-alukan, anak muda semua bangsa, yang berminat untuk membuat apa-apa juga jenis persembahan, dari nyanyian, tarian, bacaan puisi, atau apa juga bakat yang kalian ada, bagi menghiburkan gelandangan, serta memeriahkan sambutan hari raya itu nanti.

Jika berminat, hubungi no yang tertera di dalam poster di bawah. Mohon sebarkan!


--------------

BERITA BAIK UNTUK MALAYSIAMASUK AKAL

Malaysia’s Mahathir & Razaleigh Teaming Up to Sink Najib

Malaysia’s deteriorating political situation has driven two once-implacable foes – former Prime Minister Mahathir Mohamad and his onetime rival for UMNO party leadership Tengku Razaleigh Hamzah – together to try to form a unity government to remove current Prime Minister Najib Razak.


JENG JENG 
biar betul
kah kah kah
kah kah kah
ini berita baik

BAIK SEKALI 


--------------