Isnin, 17 Disember 2018

ASALKAN BUKAN UMNO


WOIT
GUE CUNTFUSE

PKR tak terima bekas Umno, kata Wan Azizah

DR Wan Azizah mengulangi bahawa PKR tidak menerima bekas pemimpin Umno yang ingin menyertai parti itu kerana tidak yakin mereka akan membawa agenda reformasi kepada negara.


MAKNANYA

DASAI AZMIN

DUA SAIFUDIN

JO BEDUL

PAK KALID

SEMUA TAKLEH

MASUK PKR

SEMUA DARI

GEROMBOLAN

YANG TULEN HANYA

TIAN CHUA 

SIVARASA 

NURUL JONAH

KJ PUN TAK

LEH MASUK

JANGAN KETAWA

BUKAN KHAIRY

TAPI

KAMARUDIN JAFAR

KAH KAH KAH


--------------------

THE THIRD FORCE


DALAM 

STAR WARS

ADA YODA

THE FINAL FORCEDALAM PKR 

ADA 

THE THIRD FORCE


DI GONG KEDAK

ADA AIR FORCE-------------------

ANA TAHU ANAK BODO

ANA TAHU

ANAK BODO

nikbedooh....- ana tahu -... semua - ana tahu -... wangberahim.... - ana puas hati dahh...- cacai walaun walaunte.... -ana bodo -.... takbirr... ulamak pewaris... takbirr... -ana kompom bodo -.... menteri ex-pas... - alamak.. asyik salah cakap jer, terikut-ikut peragai walaun lama la nie -
... dari yg dulu dan yg dah convert... cap ayam betulah org pas nie... sib baik yg dah convert & ex-pas nie, reti mintak maap, reti taubat, reti re-statement.. klu tak kompom, cap ayam expired... ko tt, klu jd menteri nnti... jgn asyik nak mencarut je.. wajibulruyub nnti... on
 LAREE LAREEE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/17/18

Kau pun d
----------------

KJ PRESIDEN UMNO


KJ PRESIDEN UMNO
Kalau kj yg lapor pada sprm pun apa kau susah tt? Biar la kj jadi presiden umno. Aku rela tengok kj ketuai parti tinggalan british tu berbanding kuli jadi ketua. Sekurang2nya kj gentlemen bila diajak berdebat. Usah diusik kuli tu, dia tu barang antik umno. on 
TIKAM DARI BELAKANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/17/18

-----------------

MENCARI JAM OMEGAMENCARI JAM

 OMEGA
Susah nak kata tulen.... Rafizi....putih dan iras ada cina blood...macam ada.... Izzah dah sah sebab WAWI yang masih tercari cari jam omega dengar anak korea.... KJ tuh....mat bangla lebih dekat lagi...tapi hanya dilahirkan melayu walau tidak brownie kira kulit sawo matang nih melayu tulen ler.... on PKR TULEN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/17/18

Kalau kj
------------------

JANGAN CAMPUR TANGAN


JANGAN CAMPUR 

TANGAN
Kau org luar tt, kau jgn masuk campur urusan negara org.. ishh negara joho tuu, sama taraf dgn negara brunei kot. on
 KAKI REMBAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/17/18----------------

TUKARAN AKAN DATANGTUKARAN AKAN

DATANG
DI PANGGUNG

TUKAR TIUB


------------

ARABIC PORN

ARABIC PORN
Dari german x adakah?
Serban tebal sampai tak nampak tanduk, bila sampai hotel negara german, siap ponteng dan tak bayar preview porn german? on DARI ISTANA BUAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/17/18----------------------

NURUL LETAK JAWATANALAAA MAK

APA JADI

TAPI TAK PA

TERUS BERJUANG

JANGAN NANTI

ADA RAYUAN

MAKA 

TARIK BALIK

PERLETAKAN 

JAWATANNurul Izzah letak jawatan naib presiden PKR

NURUL Izzah Anwar melepaskan semua jawatan dalam PKR dan kerajaan tetapi kekal sebagai ahli parti dan ahli Parlimen.

Katanya, beliau hanya mahu jadi ahli biasa PKR dan ahli Parlimen “yang komited pada pembaharuan”.

Anak sulung kepada presiden parti Anwar Ibrahim itu berkata beliau kesal kerana tidak membuat pengumuman itu lebih awal.

JIKA TARIK BALIK

NAMANYA TEATER

NAK CARI SIMPATI

NAK TEST POPULAR

KIT SING ADA BUAT

TIAN CHUA

PUN ADA BUAT

NAK LETAK 

JAWATAN

TERUSKAN

BERJUANG TAK

PERLU JAWATAN------------------

PUNDEK


PUNDEK
pundek la tt, kasi tau la ada apa 16hb ni. senang gua nak beli tiket bas dari sekarang, tengah musim sales ni bai on 
JANGAN LUPA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/16/18

----------------

KAKI REMBAT
TUAN HAJI

SHAHIR NI SAPA

DULU TUAN AJI 

INI REMBAT

2 JUTA RINGGIT

DUIT 1MDB

Ahli Parlimen Mersing digesa letak jawatan


UMNO Bahagian Johor Bahru kesal dengan tindakan Ahli Parlimen Mersing, Abdul Latiff Ahmad yang keluar parti baru-baru ini dengan menyifatkan ia tidak menggambarkan harga diri dan maruah bangsa Johor yang sebenar.

Ketua Bahagiannya Tuan Haji  Shahrir Abd Samad berkata sebagai orang yang sudah lama dalam Umno, Abdul Latiff sepatutnya tahu bahawa parti itu lahir di Johor, oleh itu setiap keputusan harus dibuat berdasarkan ‘maruah’ berkenaan.


KETIKA ITU

TUAN AJI NI

CAKAP MULA

DENGAN

BISMILAH

AKHIR DENGAN

HAMDULILAH

POOORAH


---------------

AWAS SKANDAL SEX PEMIMPIN

PEMIMPIN

AWAS 

WAJIB BERSIH

DARI SKANDAL

SEX RASUAH

JIKA  SINGAPURA  PUN  BOLEH  DIJUAL, INIKAN  PULA  PULAU  KUKUP?

Tamrin Tun Ghafar

Sabtu - 15/12/18

1.   Sejarah  Kesultanan Johor berubah apabila Sultan Mahmood mati ditikam oleh Megat Seri Rama, Laksamana Bentan.

2.  Peristiwa itu berlaku ekoran kezaliman Sultan membunuh Dang Anum , isteri Megat Seri Rama yang sedang hamil.

3.  Makam 'Sultan Mahmood- Mangkat Di Julang' itu kini terletak di atas sebuah bukit di bandar Kota Tinggi, Johor.

4.  Oleh kerana beliau tidak mempunyai waris atau zuriat , orang kampung di situ telah memilih seorang dari mereka yang kebetulan berdarah Bugis bergelar Temenggong sebagai ketua mereka yang baru dan akhirnya telah menggunakan gelaran Raja.

5.  Inilah tipu helah pertama sehingga rakyat biasa yang pernah memegang jawatan Temenggong dipilih sebagai Raja atau Sultan sehinggalah ke hari ini.

7.   Dalam tahun 1819 Sultan Hussein Mua’zzam Shah dianggat sebagai Sultan Johor yang baru.

8.   Bagi mendapatkan sokongan dan pengiktirafan British, Raja Hussein telah menjual Pulau Singapura kepunyaan Johor itu kepada mereka.

9.  Peristiwa hitam ini tercatit dalam sejarah Johor dan Negara.

10.  Jika ada mana - mana pihak yang menganjurkan  rakyat atau 'Bangsa' Johor mengkaji sejarah Johor, maka peristiwa ini tidak boleh diketepikan.

11.  Pesanan akhir Megat Seri Rama ' RAJA  ADIL  RAJA  DI SEMBAH , RAJA ZALIM  RAJA  DISANGGAH' harus dijadikan pengajaran.

12.  Tindakan - tindakan liar dan buas  Sultan Mahmmod Iskandar , bapa kepada Sultan Johor sekarang dengan mencedera, menzalimi malah membunuh rakyat  sesuka hati itulah yang  menyebabkan Tun Dr. Mahathir bertindak.

13.  Kini Sultan Johor , anaknya dan beberapa Sultan yang lain cuba menutup pekong yang mereka lakukan dengan alasan Kerajaan PH hari ini akan menghapuskan Institusi Raja.

14.  Menegur dan menasihatkan supaya  Raja - Raja menghormati pemimpin dan rakyat dan  menghormati Perlembagaan dan Undang - Undang dan Agama Islam tidak bermakna Kerajaan hendak menghapuskan Institusi Raja.

15.  Jika sekiranya Raja - Raja menggangap diri mereka  'perfect' atau 'maksum' yang tak boleh di nasihat dan ditegur, maka inilah bermulanya kehancuran Instutusi Raja itu sendiri.

16.  Sekali lagi saya anjurkan agar Majlis Raja - Raja yang bersidang setiap tahun membincangankan peranan dan tanggungjawab dan tingkah laku mereka sendiri.

17.  Rakyat hari ini sedang memerahati segala tingkah laku Raja DAN keluarga mereka.

18.  Penolakan rakyat kepada UMNO / BN terutamanya diJohor baru - baru ini adalah lampu isyarat kepada Sultan dan anaknya itu.
19.  Jika itu pun mereka tak faham atau buat - buat tak faham maka ini membawa makna rakyat atau bangsa Johor mempunyai Sultan dan bakal Sultan yang tak berapa cerdik atau ALLAH SWT telah menutup mata dan hati mereka.

20.  Baru - baru ini negara dikejutkan dengan pemindahan Taman Negara Pulau Kukup dari Hak Milik Kerajaan ke Tanah Kesultanan atau Sultanate Land.

21.  Mengikut undang - undang seperti yang dinyatakan oleh Tan Sri Muhyiddin,  bekas Menteri Besar yang bertanggungjawab mewartakan Pulau itu, apabila Hak Milik bertukar tangan maka Sultan boleh berbuat apa sahaja aktiviti dan mengenakan berbagai syarat atau akhirnya boleh menjual Pulau tersebut kepada pelabur Singapura atau China seperti yang pernah dilakukan oleh keturunan beliau apabila menjual Pulau Singapura, hak asal Johor kepada British dahulu. Lihat saja kepada projek raksasa Forest City, berapa ramai anak tempatan yang mampu membelinya.

22.  Mengikut Enakmen status Pulau Kukup sebagai Taman Negara gugur apabila ia diwartakan sebagai Tanah Kesultanan atau Sultanate Land ; ini bercanggah dengan jaminan Sultan Johor sendiri apabila beliau mengatakan status Pulau itu dikekalkan walaupun berpindah milik.

23.  Begitu juga alasan yang diberi oleh anaknya bahawa tujuan memindahkan Hak Milik Pulau tersebut bagi memelihara dan  melindungi kedaulatan tanah berkenaan.

24.  Jika itulah alasannya,  bukankah baik diserahkan sahaja keseluruhan tanah Johor menjadi Sultanate Land?

25.  Perkara ini telah saya bangkitkan dalam tulisan saya baru - baru ini bertajuk  "ROMPAKAN DI SIANG  HARI , SERAHKAN SAHAJA  SETIAP  INCI TANAH  KEPADA  SULTAN".

26.  Apakah tujuan dan muslihat sebenar Sultan dan anakya MEMAKSA Kerajaan Negeri MEMINDAHKAN Hak Milik dari Negeri kepada mereka?

27.   Ada laporan yang menyatakan  Pulau tersebut kaya dengan emas dan lain hasil maksul bumi.

28.   Dalam perkara Pulau Kukup ini terbukti bukan sahaja Menteri Besar , EXCO , Setiausaha Kerajaan Negeri ,  Pengarah Tanah dan Galian dan Pegawai Undang - Undang takut kepada Sultan dan anaknya malah mereka boleh dianggap BERSEKONGKOL dengan dua orang itu.

29.  Walaupun sudah Pindah Milik dan dibatalkan Warta tersebut namun jika mereka yang diamanahkan rakyat masih sayangkan Negeri dan rakyat Johor, maka Kerajaan Negeri melalui MB dan EXCOnya dan Dewan MASIH  BOLEH MEMBATALKAN kelulusan awal itu.

30.  Yang membuang Kerajaan Negeri UMNO / BN ialah  rakyat, dan yang memberi peluang Osman Sapian sebagai Menteri Besar , barisan EXCO dan ADUN yang lain ialah rakyat Johor juga.

31.  Jangan jadi sepert "Kacang Lupakan Kulit " , "Dah Menyeberang Tongkat Mahu Dibuang".

32.  MB dan EXCO berkhidmat untuk kepentingan negeri dan rakyat BUKAN  nak bertindak apa sahaja kehendak Istana.

33.  Perlu diingatkan sekali lagi kepada Osman Sapian , EXCO dan ADUN dan Pegawai - Pegawai Kerajaan, Sultan BUKAN  Tuhan atau Malaikat atau keturunan Dewa - Dewa dan Jin yang kita perlu takuti.

34.  Sultan dan anaknya juga TERTAKLUK kepada Perlembagaan dan Undang - Undang.

35.  Jika sekiranya tidak ada tindakan membatalkan kelulusan tersebut dalam masa terdekat ini maka adalah lebih baik GANTIKAN SAHAJA beliau kepada sesiapa yang benar - benar berjiwa rakyat - atau rakyat  buangkan sahaja Kerajaan Negeri ini yang sudah seperti kacang lupakan kulit.

36.  Jika Sultan berjiwa besar dan mengamalkan sikap Mahmudiah dan sayangkan Negeri dan 'Bangsa' Johor PULANGKAN saja Pulau Kukup itu kepada Kerajaan Negeri TANPA  MEMINTA sebarang pampasan dan gantian dengan tanah yang lain.

37.  Harta kekayaan Sultan Johor dan keluarganya yang dianugerah ALLAH SWT jika dikumpulkan ia mungkin lebih tinggi dari Bukit Layang - Layang.

38.   Semoga pandangan saya ini dapat berkongsi bersama oleh Sultan, MB, EXCO dan lain - lain.

Terima Kasih.


SINGAPURA

TERGADAI

KERANA DADAH

TANJUNG PAGAR 

TERGADAI

KERANA 

SKANDAL SEX

NAJIB JUMPA

ALTANTUYA

DI PULAU

SENTOSA

SAPA LAGI?

AKAN KENA PAU

KERANA 

SKANDAL SEX

LU PIKIR 

SENDIRILAAA---------------------

BERANI LAWAN ZIONIS
MADEY GILA 

BERANI LAWAN

ZIONIS

PASAL APA?


Baitulmaqdis perlu kekal seperti sedia ada: Tun M

BANGKOK – Baitulmaqdis harus kekal seperti sedia ada dan mana-mana negara tidak berhak untuk memutuskan ia harus menjadi ibu negara Israel atau dibahagikan, kata Perdana Menteri,  Dr Mahathir Mohamad.

“Australia juga mahu membahagikan Baitulmaqdis kepada Baitulmaqdis Barat sebagai ibu negara Israel dan Baitulmaqdis Timur sebagai ibu kota Palestin...semua ini hanya akan meningkatkan kemarahan,” katanya selepas menerima ijazah doktor kehormat kepimpinan sosial, perniagaan dan politik daripada Universiti Rangsit di sini, hari ini.

PASAL MADEY

TAK ADA

SKANDAL SEX

KALAU ADA 

TELO MADEY

KENA PEGANG

OLEH ZIONIS

MACAM KES 

NAJIB DENGAN

SINGAPURA

KAH KAH KAH

--------------------

TIKAM DARI BELAKANG


ALAMAK
NI MESTI KERJA

DAP....

BUAT LAPORAN

PADA SPRM

OOPSSS...MAAF

KERJA ORANG

DALAM

SPRM sahkan terima laporan rasuah terhadap Zahid

KUALA LUMPUR -  Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini mengesahkan menerima laporan dakwaan rasuah terhadap Presiden Umno, Tuan Haji  Ahmad Zahid Hamidi sewaktu pemilihan parti itu, Julai lalu.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM,  Seri Azam Baki berkata laporan tersebut telah dibuat pada Jumaat lalu.


SAPA?

SAPA YANG 

GILA BABI NAK

JADI KETUA

KU LI ATAU KJ

LU PIKIR

SENDIRILAAA

KAH KAH KAH------------------

IKUT CARA BN


CARA BN
Untuk Malaysia modul UMNO/BN sesuai untuk rakyat. Yg merosak teruk sistem UMNO/BN adalah elitis politik UMNO, MIC, MCA, PBB (MD Taib) bila tamak tahap gaban menguasai peliaq dan teloq depa terutamanya masa PM4 bermaharajalela.... 
Kalu ikut Mahathir, dia sedang reinvent BN kerana dasar ini terbukti bagus bila tiada yg tamak tahap gaban serta tiada pengkhianat dalam PH. BN 2.0 PPBM/ PH. 
Sekarang perlu ada parti yg mewakili rakyat India. Buat ketika ini harus meneruskan konsep BN kerana kalangan rakyat berbilang kaum masih tidak ada lagi sifat yg Cina itu Melayu, India itu Cina, atau Melayu, Cina dan India bukan bangsa tapi Malaysian. 
Kalu betul mahu semua bangsa di Malaysia itu Bangsa Malaysian wajib buang semua pegangan ugama, bahasa ibunda, budaya bangsa dll. Buat masa ini demi rakyat dan negara, PH harus teruskan modul BN. Buktikan yg Cina DAP, India Hindraf, Melayu PH bukan saperti mereka2 yg dalam BN dulu. Kena tunggu King of Israel datang untuk hidupkan Malaysian Malaysia on YANG TUKEN
Publish | Delete | Spam
detkecik@gmail.com
on 12/16/18

------------------

LAREE LAREEE


JENG JENG JENG
SAPA TAU 

SIAPA?

Tuan Ibrahim sahkan 2 ahli Parlimen PAS jumpa PM


TUAN Ibrahim Tuan Man mengesahkan memang ada dua ahli Parlimen PAS berjumpa dengan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad, lapor Sinar Harian.

Pertemuan itu bagaimanapun dibuat tanpa pengetahuan parti, katanya.

Timbalan presiden PAS itu berpendapat pertemuan itu perkara biasa kerana kedudukan Dr Mahathir sebagai pemimpin yang banyak pengalaman dan selalu jadi rujukan.

“Saya pun ada dengar begitu (pertemuan). Tapi Tun M (Dr Mahathir) sebagai perdana menteri, dia memang terbuka menerima kunjungan siapa sahaja,” katanya, seperti dipetik Sinar Harian.

APAKAH 

NIK ABODOH

DAN MAT SERBAN

TERLIBAT

ATAU 

MAT AUDI

KAH KAH KAH


==================