Ahad, 5 Januari 2020

KONSENSUS NI APA? KONSESI PROJEK KE?KONSENSUS INI


KONSESI

PROJEK KE?


-------------

DARI 70 NAIK 90


DARI 70% 

NAIK 90%
90% rakyat tak mahu PM
 suka main bontot lelaki 
on 
SAPA CAKAP NI
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
at 18:43

D


---------

BERATIP LAGIBERATIP LAGI

TAK SUDAH2

70 peratus rakyat tidak peduli tarikh peralihan kuasa perdana menteri

KUALA LUMPUR – Sebanyak 70 peratus daripada rakyat di negara ini tidak memberi perhatian khusus kepada isu peralihan kuasa malah mereka tidak peduli bilakah tarikh akan berlakunya perubahan pucuk kepemimpinan negara.

Dapatan itu adalah hasil kajian KRA Group yang dijalankan pada November tahun lalu, kata Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Jaya Dr. Afif Bahrdin.

Menurut beliau, rakyat lebih memberi perhatian kepada isu berkaitan kos sara hidup dan 2020 merupakan tahun yang sempurna untuk Pakatan Harapan menunaikan hasrat serta impian seluruh rakyat Malaysia.

Beliau  menarik perhatian gesaan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Akmal Nasir Nasrullah supaya Sekretariat Pakatan Harapan (PH) memastikan Majlis Presiden gabungan itu menetapkan Mei tahun ini tarikh peralihan jawatan perdana menteri dari  Dr Mahathir Mohamad kepada  Anwar Ibrahim.


 70 PERATUS

NI RAMAI NI

RAKYAT BOSAN

DENGAN

GENG ABAM

BERATIP SIANG

MALAM

PM8PM8PM8

TAK ABIS ABIS

SAMPAI 

TERCABUT EKOR

PUKRAK
MUKRAK

INI S----------

BOTO SOHEH

BOTO SOHEH
Kalau ketum diholalkan jawabnye ramailah farmasi akan tutup. Ingat jual-boli ubek ado lah biznis untung godang ..kito boli dan jual ubat holal dgn harga lobih tinggi berbanding Australia dan nogaro lain. 
on 
UBATAN MELAYU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 05/01/20

Pin

-------

MASUK AKAL
MASUK AKAL
Daripada korang beria ria cuba paksa org cina dan india belajar jawi, eloklah korang mulakan kempen supaya org melayu sendiri fasih jawi. Ni kat masjid pun tulis rumi, sekolah ugama di masjid2 pun guna rumi pada bilik kelas, tandas dsbnya. Perbetulkan diri sendiri sebelum sebok2 ngan org lain. Itukan lebih afdhal 
kan kan kan?
 on
 AMARAN 
KAH KAH KAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 05/01/20

Ka
-----------

DON PLAY PLAYDON PLAY PLAY

MENANTU ABAH

LULUSAN OXFART

YANG CAKAP


Jangan perlekeh BN, Khairy beritahu Warisan

KIMANIS: Kemenangan Barisan Nasional dalam pilihan raya kecil (PRK) Kimanis akan membuka jalan bagi kebangkitan semula parti pemerintah yang pernah mentadbir Sabah, kata Umno Khairy Jamaluddin.

Ahli Parlimen Rembau yang juga bekas menteri Belia dan Sukan itu berkata PRK pada 18 Jan ini akan menjadi batu loncatan bagi BN menawan semula negeri itu sebagai sebahagian daripada hasratnya untuk menawan semula Putrajaya pada PRU15.


JANGAN LUPA

BUDAK 

TINGKAT EMPAT

AMAT HEBAT

KAKI  SEBAT

KAKI REMBAT
KAH KAH KAH


-----

MEI 2029
MEI MANA?
Bulan Mei??? 
Gwa tak tau la mau gelak ke 
mau nangis baca komen ini. 
on 
BULAN MEI
Publish | Delete | Spam
dr chenor
on 05/01/20

Pi-------------

SAPA CAKAP NISAPA CAKAP NI?


70 peratus rakyat tidak peduli tarikh peralihan kuasa perdana menteri


BERITA MENYUSUL


-----------

TARIKH BILA?


BETULNAK TAHU BILA?

Majlis Presiden Pakatan perlu tetapkan tarikh peralihan kuasa, kata Pemuda PKR

MENETAPKAN tarikh peralihan kuasa akan mencerminkan kesepakatan yang utuh dalam Pakatan Harapan (PH), kata Ketua Pemuda PKR Akmal Nasir.

Katanya, penetapan itu juga akan mematahkan persepsi pergolakan dalam PH yang sering dimainkan oleh pihak pembangkang

“Maka saya sarankan Sekretariat PH agar memastikan mesyuarat Majlis Presiden akan datang membuat ketetapan tarikh peralihan perdana menteri pada Mei 2020 bagi menjamin kelangsungan agenda PH,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Semalam, Ketua Setiausaha PH Saifuddin Abdullah berkata tidak ada tarikh akhir Mei 2020 untuk penyerahan kuasa perdana menteri daripada Dr Mahathir Mohamad kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim.


“Walaupun Majlis Presiden PH bersetuju pada 6 Januari, 2018 yang Anwar akan menggantikan Dr Mahathir sebagai perdana menteri ke-8, ia tidak menyatakan sebarang tarikh.

“Maka, isu tentang peralihan kuasa pada Mei 2020 tidak berbangkit,” kata Saifuddin.

Dr Mahathir sudah punya memberi komitmen pada 10 Disember 2019 bahawa beliau akan menyerahkan jawatan itu kepada Anwar selepas persidangan Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) tahun ini.

Malaysia akan menjadi tuan rumah kepada sidang kemuncak APEC 2020 di Kuala Lumpur pada November.

“Sebarang soalan tentang isu peralihan kuasa patut diberikan kepada Majlis Presiden PH untuk diputuskan,” kata Saifuddin yang juga menteri luar.

Akmal berkata pihaknya menyambut baik kenyataan Saifuddin berkenaan isu itu tetapi berkata tarikh perlu ditetapkan walaupun PH bersetuju peralihan akan berlaku dalam tempoh dua tahun PH menjadi kerajaan iaitu sejak Mei 2018.

Ahli Parlimen Johor Baru itu berkata peletakan jawatan menteri oleh Dr Maszlee Malik dan sebelum ini jawatan menteri besar Johor oleh Osman Sapian menunjukkan pertukaran boleh berlaku dengan baik dan harmoni dalam pentadbiran PH.

Semalam, Ahli Jawatankuasa Pusat PKR dan juga Ahli Parlimen Setiawangsa Nik Nazmi Nik Ahmad turut mahu kepimpinan PH komited terhadap penyerahan kuasa itu. – 4 Januari, 2020.


BILA TAHU 

TARIKH

SENANG TEMPAH

BAJU MELAYU ITAM

NAK ANGKAT

SUMPAH SUMPAH

JADI MENTERI

NAK GOYANG2

TAPI TAK

PANCUT PANCUT
KAH KAH KAH
-------------

AMARAN KAH KAH KAH


SIAPA YANG

BERI AMARAN

HANYA CAKAP

HANYA GERTAK

SEBENAR TAK

AKAN BUAT 

APA APA

KALAU YANG

 NAK BUAT

TAKDA AMARAN

TAKDA GERTAK

TERUS TIBAI 


Awas jangan main api – UMMAH Pahang


GERAKAN Pembela Ummah Negeri Pahang (UMMAH Pahang) hari ini melahirkan rasa tidak senang dan gusar terhadap masa depan Negara Malaysia khusus selepas peletakan Jawatan Menteri Pendidikan Malaysia yang telah diumumkan secara rasminya pada hari semalam.
Di saat Malaysia sedang panas dengan isu-isu perkauman yang tidak selesai, tiba- tiba diumumkan perletakan jawatan YB Dr Maszlee Malik sebagai Menteri Pendidikan atas nasihat.
Kami percaya perletakan jawatan YB Maszlee pasti ada tekanan daripada beberapa pihak bukan sahaja daripada pihak pembangkang malah juga mendapat tekanan daripada rakan komponen partinya sendiri.
UMMAH Pahang menyifatkan bahawa Kabinet Malaysia yang sedang berantakan ini tidak dapat disembunyikan lagi, sementelah, rakyat umumnya telah mengetahui bahawa Dr. maszlee adalah diantara menteri yang lantang mempertahankan beberapa isu melibatkan Agama Islam dan Melayu khususnya Tulisan Jawi yang dibantah perlaksanaannya oleh Persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) baru-baru ini. Ini antara isu yang akhir-akhir ini yang menjadi desakan kepada Perletakan jawatan YB Maszlee Malik.
Pertubuhan tersebut yang sepatutnya mengadakan Kongres bagi mengadakan bantahan tehadap pelaksanaan kurikulum Jawi di sekolah Vernakular pada 28 Disember 2019 yang lalu telah mendapat perintah mahkamah untuk tidak dilaksanakan kongres tersebut.
UMMAH Pahang sedia maklum, bahawa Dong Zong dalam lipatan sejarah penubuhannya jelas membuktikan bahawa, pertubuhan mereka berteraskan ‘Rasis’ dan ‘Anti Nasional’.
Antara Isu yang menjadi sejarah mereka :
 1. 1950 -an- Bantah Penyata Razak
 2. 1960-an Bantah Akta Pendidikan 1961 Dan Laporan Rahmab Talib
 3. 1970- an Bantah Laporan Pendidikan Kabinet 1979
 4. 1980-an
  -Bantah Program 3M (Membaca, Menulis, Mengira)
  -Bantah Perhimpunan Sekolah Dalam Bahasa Kebangsaan
  -Bantah Program Sekolah Integrasi
 5. 1990-an
  -Bantah Projek Sekolah Wawasan
  -Bantah Program Sekolah Integrasi
  -Menyertai Suqiu Tuntut Pengiktirafan Ijazah Dari Taiwan/China
 6. 2000-an
  -Meneruskan Tuntutan Suqiu
  -Bantah Dasar Martabat Bahasa Melayu dan Memperkukuh Bahasa Inggeris
 7. 2010-an
  -Menuntut Peruntukan Wang ,Tanah,Pertambahan Guru Mahir Bahasa Cina,Tambah SJK(C),Iktiraf UEC dan Ijazah Dari Taiwan dan China
  -Bantah Pengenalan Khat Jawi
Bak kata pepatah ‘Sudah terang lagikan bersuluh’ Dong Zong adalah sebuah Parti Rasis dan Anti Nasional. Maka, UMMAH Negeri Pahang yang bersama dengan Ratusan NGO-NGO Islam bersamanya, Mendesak Agar Dong Zong Mestilah diharamkan segera.
Sekali gus berpesan kepada Dong Zong agar jangan bermain api, Kelak terima padahnya. Apatah lagi isu khat dan tulisan Jawi yang merupakan seni tulisan yang sangat hampir dengan Al-Quran. Hormatilah adat resam dan budaya bangsa yang sentiasa santun dan menghormati.
Dan, Kita nasihatkan kepada YB Maszlee sekiranya YB meletakan jawatan atas kerana prinsip yang tidak mahu diperbodohkan oleh DAP dan sekutunya maka kita sangat hargai tetapi sekiranya letak jawatan kerana mengikut telunjuk DAP atau agenda DAP maka ini malang bagi Malaysia baru. Terima kasih.
“PERKASAKAN KEDAULATAN ISLAM”
ROSLAN MD ESA
Pengerusi
Gerakan Pembela Ummah Negeri Pahang (UMMAH Pahang) 


KAH KAH KAH
PUKARAK MUKARK

KUNTAU MUNTAU----------

BERATIP LAGI


MAJLIS

BERATIP

Majlis Presiden Pakatan perlu tetapkan tarikh peralihan kuasa, kata Pemuda PKRBERITA MENYUSUL

------------

HUMBANKANHUMBANKAN
Kah..kah...tepat,mampat,padat Khairudin.Abam tak layak jadi PM.Klu lantik juga sah PRU15 ramyat akan humban dia dlm longkang.Mcmana nak jaga rakyat 30juta,parti sendiri pun terbarai dan pisang sendiri yg berkarat pun tak blh nak jaga.Mental,mental... 
on 
BERATIP
 DAH MULA
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 05/01/20

Pin
--------

DUNIA TUNGGU


DUNIA TUNGGU
Iran kaki sembang. 
Mai nak tengok jugak celah mana Iran mampu balas dendam. Setakat sembang, TT pun boleh sembang. 
on 
AWAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 04/01/20

D


--------------

TUNGGU MASA KAU UNTUNG
TUNGGU MASA

KAUT UNTUNG

Fakta Mahathir tidak akan serah PM kepada sosok nama Nuar Brahim, apa pun polemik dunia Maha ada polemik sendiri, dia otak bijak, boleh tumbang PM 6 walau tiada kuasa, ini pulak sudah ada kuasa kah kah kah, apa susah nak faham ? Yang bertik tok bertip semua ada NIAT tersurat tersurat, bila Nuar Brahim jadi PM mereka kaut untung politik, untung ekonomi, untung jawatan, untung kroni, akhirnya politik milik orang ada kuasa, ada kuasa ada pulus,
contohilah Pak Lah, senyap menyap diam terus, orang bijak yang menerima pencen dan tiada kes, kah kah kah selamat maju jaya Malaysiaku, malaysia popular seluruh dunia kerana kes sondol, semburit main belakang main depan, kes rasuah terbesar, bossku perompak bersejarah...
kah kah kah 
on 
BERATIP DAH MULA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 04/01/20

Sed


------------

BULAN MEI

BULAN MEI

Aku faham kenapa Hisham marah sangat dengan Lokman Adam.. Lokman Adam cakap atok sengaja arahkan menteri PeeH buat kerja bangang supaya mereka kelihatan bangang. Aku dah lama cakap benda ni. Menteri PeeH kelihatan bangang sebab atok sengaja nak tunjukkan menteri PeeH ni bangang.
 Atok nak lompat hidupkan semula BN 2.0. Hajat atok sukar nak menjadi sebab BN dah berpecah kepada beberapa kumpulan. Kira punya kira tak cukup untuk tubuhkan kerajaan baru bersama gerombolan. Ada kumpulan yang tak mahu atok jadi drebar. 
on 
SAH SERAH 
KUASA BULAN MEI
Publish | Delete | Spam
azam
on 04/01/20

Fa

------------

UBATAN MELAYU

UBAT MELAYU
Ketum sebenarnya ubat kencing manis dan darah tinggi. Tetapi ia disalah gunakan oleh manusia yang bodoh. Pergi campurkan bahan terlarang untuk mendapat khayal. Sebap itulah kerajaan haramkan.... 
on 
KETUM BAIK 
UNTUK KESEHATAN
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 04/01/20

K------------

KETUM UNTUK KESEHATAN
KETUM UNTUK

KESEHATAN
 X payah anta jauh2..jiran kita thailand da bubar ketom dr list akta narkotik n harganya WOW! Ramai lah nt pekebun2 kecil jd OKB... 
on 
KETUM BAIK
 UNTUK KESEHATAN
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 05/01/20

P
-----------