Khamis, 29 Oktober 2020

TAIWAN BERSEDIA JIKA DISERANG CHINA MERAH
TAIWAN BERSEDIA

JIKA DISERANG

TER HOTT TER NOW PROJEK MADEY

 


YA ASAL 

BALIK USUL

APA KAH  INI

IDEA AWAL

SEBELUM NAWAR BEWRJAYA

 KELENTONG

MAT SABU

 GUNAG ENG 

I GOT THE NUMBO

AMIN


Dr Mahathir jumpa 

pemimpin parti, 

bincang kerajaan 

perpaduan,

 kata sumber

BEKAS perdana menteri Dr Mahathir Mohamad mengadakan siri pertemuan dengan beberapa pemimpin parti dan ahli politik merundingkan pembentukan sebuah kerajaan perpaduan, kata sumber.

Dalam masa tiga hari ini, pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) itu bertemu dengan ahli Parlimen veteran Tengku Razaleigh Hamzah, Presiden Amanah Mohamad Sabu, dan menteri kerajaan Perikatan Nasional Dr Zulkifli Mohamad.

“Ada perbincangan antara mereka untuk bentuk kerajaan perpaduan,” kata sumber kepada The Malaysian Insight.

Sebelum itu, foto pertemuan Dr Mahathir dan tiga pemimpin itu dimuat naik ke laman Facebook kumpulan penyokongnya Kelab Che Det.

Sumber juga berkata Dr Mahathir dijadual mengadakan pertemuan dengan pemimpin pembangkang lain termasuk dari DAP dan Warisan dalam sehari dua ini.

“Mereka akan bertemu untuk membincangkan kemungkinan itu sebelum Parlimen bersidang,” katanya.

Dewan Rakyat akan mula bersidang pada Isnin selama 27 hari, dengan agenda utama pembentangan Belanjawan 2021 pada 6 November.

Tiga foto yang dipaparkan oleh di akaun Facebook Kelab Che Det diiringi tulisan pendek yang menyifatkan kerajaan perpaduan adalah formula terbaik untuk Malaysia, yang pada masa ini sedang diuji penularan Covid-19 dan kesan ekonomi wabak.

“Parti politik perlu diketepikan buat masa sekarang dan sebaliknya hanya kepentingan negara sahaja yang diutamakan,” kata tulisan itu.

Kelab Che Det juga mengaitkan kerajaan perpaduan pada masa ini dengan titah nasihat Yang di-Pertuan Agong supaya semua pihak berhenti berpolitik.

Di tengah kemelut percaturan politik selepas letak jawatan perdana menteri pada hujung Februari lalu, Dr Mahathir pernah mengutarakan idea sebuah kerajaan “tanpa parti politik”.

“Politik, orang politik dan parti politik terlalu utama politik sehingga lupa negara menghadapi masalah ekonomi dan kesihatan yang mengancam negara.

“Saya berpendapat betul atau tidak, politik dan parti politik perlu diketepikan buat masa sekarang. 

“Jika dibenar saya akan cuba adakan pemerintahan yang tidak memihak kepada mana-mana parti. Hanya kepentingan negara sahaja yang akan diutamakan,” katanya ketika itu.

Muhyiddin beritahu Dr Mahathir mahu jumpa, kata sumber Bersatu

Sementara itu, The Malaysian Insight difahamkan Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu minggu ini membincangkan kemungkinan Muhyiddin Yassin bertemu dengan Dr Mahathir, lapan bulan selepas langkah politik yang memutuskan hubungan antara dua pengasas parti itu, kata sumber Bersatu.

The Malaysian Insight difahamkan mesyuarat majlis tertinggi parti pada Selasa mendengar daripada Muhyiddin tentang adanya “usaha dari Dr Mahathir” untuk mereka berjumpa.

“Presiden minta pandangan kami mengenai perkara itu Ada usaha dari Dr Mahathir untuk berjumpa (dengan Muhyiddin),” kata sumber yang enggan dinamakan yang maklum mengenai perbincangan itu.

Seorang pegawai kepada Dr Mahathir bagaimanapun berkata bekas perdana menteri tidak meminta untuk bertemu dengan Muhyiddin, malah pertemuan seumpamanya tidak ada dalam jadual.

“Kita tentu sekali tak buat (atur untuk pertemuan),” kata pegawai berkenaan.

The Malaysian Insight difahamkan usaha ini digerakkan oleh individu di luar lingkungan politik yang mahu melihat kestabilan politik negara.

Gerakan mempertemukan mereka berdua muncul ketika Muhyiddin dikatakan sudah hilang majoriti di Dewan Rakyat, yang sedang dicabar oleh usul tidak percaya dan undi terhadap cadangan Belanjawan 2021, yang akan dibentang minggu depan.

Seorang lagi sumber ahli MPT Bersatu berkata Muhyiddin meminta pandangan mereka sejauh mana pertemuan itu, sekiranya berlaku, boleh menjejaskan hubung parti dengan Umno yang sedia goyah.

“PM khuatir kalau pertemuan itu diketahui. Ia akan jejaskan rundingan dengan Umno,” kata sumber.

Kedua-dua sumber tidak mendedahkan hasil perbincangan atas perkara yang dimaklumkan kepada mereka oleh Muhyiddin.

Pemimpin Bersatu sebelum ini mendedahkan dalam tempoh lapan bulan lalu Muhyiddin pernah mencuba untuk bertemu dengan Dr Mahathir dengan menulis surat dan mengirim pesan melalui orang tengah tetapi tidak dilayan.

Sementara itu, seorang sumber kerajaan berkata Muhyiddin serius menimbang untuk berbaik semula dengan Dr Mahathir, terutama selepas Umno mengancam menarik balik sokongan terhadap pentadbirannya.

“Beliau (Muhyiddin) mahu menambah sokongannya,” kata sumber.

Dr Mahathir dan kumpulannya yang menubuhkan parti baharu Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) mempunyai lima kerusi di Dewan Rakyat. – 29 Oktober, 2020.DALAM KEADAAN

SEKARANG YANG

WAJIB DITUBUH

KERAJAAN 

PERPADUAN

 BUKAN

KERAJAAN BANDUAN

AMINDULU PENASEHAT TIM KHAIRY

 DON PLAY PLAY

DULU 

LOKAMAN ADAM

PENASEHAT TIM

 KHAIRY


Unknown commented on

 "LOKMAN ADAM MASIH LOKMAN ADAM"

Mulut lobakman ni asyik meratib dakwaan dan tuduhan kepada penyamun najib n team mahkamah disebakan oleh kjaanh ph. Otak lobak. Dah memang bersalah sbb rasuah samun memang la kono dakwa. Buduhh punye lockman


Arymanchino commented on 

"LOKMAN ADAM MASIH LOKMAN ADAM"

Melaon Lobak ni kata Umno bukan milik bapak Mohidin.Mkin umno milik kepala bapak Lobak.Sbb tu Umno mcm haprak dan lojik campak dlm tong sampah

MADEY ADA PROJEK BARU

 

BETUL KE?

Dr Mahathir jumpa pemimpin parti, bincang kerajaan perpaduan, kata sumberTUNGGU DAN LIHAT 

AMIN


HIGH NOON MALAM INI

 


Muhyiddin tunggu 

UMNO hantar calon TPM


CADANGAN CALON


1 - ZAHID HAMIDI
   2 - AZEEZ RAHIM 
3 - MAT MASLAN

CALON LUAR PARTI
ANWAR IBRAHIM

TEGAP KUKUH
INI CALON
KERAJAAN BANDUAN

BILA NAJIB DALAM JIL
TIM INI AKAN
BERUSAHA
UNTUK NAJIB DIAMPONKAN

JENG JENG JENG
 
BOLEHKAH  NAJIB PERCAYA
TIM INI AKAN 
BANTU  BEBAS  NAJIB
UNTUK DARI PENJARA

JENG JENG JENG


MAKA MASUK
HISHAM HUSSEIN
SEPUPU NAJIB

JENG JENG JENG

NAJIB LEBIH YAKIN
HISHAM AKAN
BERUSAHA UNTUK
AMPONKAN NAJIB

APAKAH SEPUPU
AKAN BELOT
JENG JENG JENG
AMIN
APA BERLAKU MALAM INI

 MALAM INI

APA AKAN JADI

JENG JENG JENG


Hak Muhyiddin lantik TPM 

atau kekal

 4 menteri kanan, 

kata Annuar MusaMT Umno mesyuarat lagi malam ini, kata sumber parti


Hishammuddin nafi dakwaan mahu jadi timbalan perdana 


LIDAH KONTOT

BUKAN AHLI

MKT UMNO

JENG JENG JENG

RENOVASI DI KAJANG

 RENOVASI

BERITA  BARU MASUK
BURUH KELIHATAN SEDANG
MEMBUAT UBAH SUAI
SEBUAH  BANGUNAN  
DI KAJANG

APA YANG SEDANG DI UBAH SUAI
HANYA GURU NANAK
YANG MAHA MENGETAHUI
AMIN

GAMBAR DATANG TERLAMBAT

 

KALAU PAKCIK

INI NIAGA DI WAVRE

TAHUN 1982

GUA PERLU

MENCARUT

Maya Ardilia Husin

9:30 AM (6 hours ago)
to me
Good morning,  read your article 

MONSIEUR TANG, so sad, funny and touching!

 Here's a link of an old match seller photoBabelColour
🎞
This wonderful autochrome of a veteran match seller by the Masonry Museum in Canterbury, UK, was taken by the visiting American photographer Clifton Royal Adams back in 1928. It was taken in colour.
😍

TAHUN BERAPA ?

1928 ??C5 SUDAH BOCOR

 
SUDAH


BOCOR


Siapakah C5 di belakang kerajaan PN?

Siapakah pemimpin kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang dikenali sebagai C5, yang selama ini merancang pelbagai tindakan bagi pihak kerajaan.

Inilah persoalan yang timbul selepas ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi dalam tulisan di facebook beliau memaklumkan kewujudan mereka.

Puad menyebut C5 ketika mendedahkan siapakah dalang di belakang portal berita yang baru wujud yang sentiasa menyerang Umno dan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Dikatakan Azmin Ali adalah pay master kepada portal ini. Apakah Hamzah juga terlibat. Ada yang kata C5 terlibat.

“Bagaimana C5 terlibat. Mudah je. Bocorkan maklumat dalaman. Pusing fakta dan timbulkan provokasi. Macam ada konspirasi terancang sejak 20 September,” tulis Puad, bekas Ketua Pengarah Jasa, badan propaganda kerajaan Barisan Nasional sebelum ini.

Siapakah C5?

“Bukan Citroen C5. Bukan juga Chevrolet Corvete C5 bro. Bukan juga Samsung Galaxy C5. Ini kumpulan perancang strategi paling atas dalam kerajaan PN,” kata satu sumber kepada Malaysia Dateline.

Ada yang berkata, C5 ini wujud sejak lebih sebulan lalu lagi ketika kerajaan PN mula bercelaru manakala ada juga yang berkata ia wujud sebelum kerajaan PN terbentuk lagi.
 
“C5 ini gabungan 5 pemimpin Bersatu, Umno dan Pas yang berperanan untuk wujudkan MN Plus dan berketuakan Muhyiddin,” kata satu sumber menerangkan siapakah C5.

Menurut sumber lain, C5 adalah lima pemimpin yang menjadi perancang kepada kerajaan PN ketika perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sibuk dan tidak upaya untuk menjalankan semuanya kerana faktor kesihatan.

“C5 ni adalah tonggak dan perancang strategi untuk kerajaan PN. Mereka adalah Azmin Ali, Hamzah Zainuddin, Takiyuddin Hassan, Fazilah Yusof dan Hishamuddin Hussein,” kata sumber itu.

BETUL KE NI

KAH KAH KAH

ATAU INI KESAH

LOKMAN ADAM

KAH KAH KAHLOKMAN ADAM MASIH LOKMAN ADAM

 LOKMAN ADAM

MASIH

LOKMAN ADAM

Unknown commented on 

"GIN N TONIC KAYA YANG HALAL DAH ABIS"

Woittt. Panas. Muyidin akan lantik lokman adam a. K. A lobak man jadi tpm. Mesti senyum simpul lobakman.. Dah tak jadi youtuber. Kehkehkehkeh T. P. M tukang penghina mahkamah

IRAN SEDANG BERPRANG

 TAKDA PILIHAN

TERUS  PERANGIran melaporkan mencatatkan kematian baru

Iran mengisytiharkan "perang berskala penuh" dengan coronavirus ketika melaporkan jumlah korban tewas pada hari Rabu untuk hari kedua berturut-turut dan peningkatan jangkitan membanjiri sistem penjagaan kesihatan yang berjuang dengan sekatan AS.

Negara yang paling teruk dilanda Timur Tengah mencatatkan 415 kematian dalam 24 jam.

"Ini adalah hasil dari peningkatan infeksi dan rawat inap yang belum pernah terjadi sebelumnya dalam beberapa minggu terakhir," kata juru bicara kementerian kesihatan, Sima Sadat Lari dalam sebuah pidato di televisi, yang terlihat terharu ketika dia memberikan angka suram.

"Kami sekarang dalam perang skala penuh dengan coronavirus," katanya.
JUMLAH TEWAS

MAKIN BERTAMBAH

AMIN

LEEMBAGA EETAM TABUNG AJEE
LEMBAGA EETAM

TABUNG AJEEE


Unknown commented on 

"SEMUA BOCOR MELELEH"

Zahid Hamidi memang hang tak layak bagi apa pun jawatan lagu baguih hang Najib Aziz lembaga hitam berambus dari UMNO baru rakyat rasa percaya kat sikit kat umno

 
PERANG MULA

NAJIB ADA
MUHYIDDIN

LAGI HEBAT ADA


TRUMP ATAU BIDENTRUMP ATAU BIDEN

MUHYIDIN DAH BERANI

 


HANG INGAT

MUHYIDIN SAKIT

DIA DAH SEHAT

AMIN

MALAH TAMBAH

BERANI

AMIN

KINI TIBAI

GEROMBOLAN

AMIN
Muhyiddin paksa Umno pilih Hishamuddin sebagai TPM

Umno mendakwa Muhyiddin Yassin memaksa mereka agar menerima Tuan Haji Hishamuddin Hussein sebagai timbalan perdana menteri, dakwa orang kanan Najib .

Tuan Haji Lokman Noor Adam dalam siaran langsung menerusi facebook beliau malam tadi mendakwa, ia dimaklumkan Muhyiddin kepada Umno petang semalam.

“Pagi semalam Muhyiddin kata, beliau sedia terima siapa sahaja sebagai timbalan perdana menteri dari Umno kecuali Zahid Hamidi.

“Hari ini dia paksa Umno terima Hishamudidn Hussein pula jadi TPM,” dakwa Lokman, bekas Ahli Majlis Tertinggi Umno dalam siaran itu.

Hishamuddin disifatkan oleh pemimpin dan ahli Umno sebagai individu yang menikam mereka dari belakang selepas mengetuai komplot membawa para ahli parlimen dari Umno lari meninggalkan mereka dan menyertai Bersatu ketika beliau masih kekal dalam parti itu.

Hishamuddin juga merupakan besan kepada  Mohamad Azmin Ali, Ketua Penerangan Bersatu yang juga bekas timbalan Presiden PKR yang mengkhianati parti itu.

Seorang aktivis Umno, Zaharin Mohd Yassin juga menzahirkan bantahan kepada cadangan Muhyiddin untuk memilih Hishamuddin.

“Mengkhianati Umno hanya merugikan ahli parti. Tetapi yang ini pengkhianat negara. Bagilah pencerahan wahai pengkhianat Umno. Jangan sampai BN gunakan duit haram dalam aktiviti parti,” tulis Zaharin sambil meletakkan gambar Hishamuddin.

Malaysia Dateline difahamkan, perlantikan pemimpin Umno sebagai timbalan perdana menteri adalah sebahagian dari syarat yang ditetapkan Umno kepada Bersatu jika mereka mahu sokongan dari Umno kepada kerajaan Perikatan Nasional pimpinan Muhyiddin.

DRAMA MAKIN

HEBAT

KAH KAH KAH

ADA DARURAT

ADA AGONG

TAPI PALING

MENARIK 

RAMAI PELAKON

BANDUAN

KAH KAH KAH