Selasa, 22 Disember 2020

VEKSIN - SANDIWARA KE?

 



AWAS AWAS

POLITIKUS  VEKSIN 

DAN 

KONTREK



BALING 1974

 


 BALING 1974

Unknown commented on

 "MERAKAM SEJARAH 

MELAWAN LUPA"

Demonstrasi Baling adalah penipuan paling besar yang digunakan oleh para aktivis kononnya membela nasib rakyat baling. Orang yang patut dibela tak dibela. Mereka yang berarak dari Kupang ke pekan Baling bukan terdiri dari mereka yang teraniaya. 


Kumpulan yang sepatutnya menjadi sasaran adalah penoreh getah yang merana kerana harga getah yang murah ditambah dengan musim hujan yang menyebabkan mereka tidak boleh keluar menoreh. Harap sejarah ditulis dengan betul dan tidak disalahkan oleh oportunis!

KITA JAGA KITA

 




AWAS


HATI 


HATI


2,062 kes baharu 

Covid-19 hari ini, 1 kematian

SEBANYAK 2,062 kes baharu Covid-19 direkodkan dalam 24 jam yang lalu, menjadikan jumlah terkumpul di Malaysia kini 97,389 kes, kata Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah.

Sementara itu, seramai 1,084 pesakit pulih, menjadikan jumlah kes pulih sepenuhnya daripada Covid-19 ialah 78,363 kes, tambah beliau.

Selangor masih mencatatkan jumlah kes harian tertinggi iaitu sebanyak 1,014  kes diikuti Kuala Lumpur (504), Sabah (252) dan Johor (167).

Satu kes kematian dilaporkan hari ini membabitkan warga asing, menjadikan jumlah keseluruhan kematian kini 439. – 22 Disember, 2020.



KITA 

JAGA 

KITA

APA MASALAH NYA ?

 


 APA MASALAHNYA

KALAU DIA TAK

NAK MASUK 

SYURGA

AMIN

TAK KAN 

NAK PAKSA

 DIA MASUK SYURGA

AMIN 


Jangan mudah hukum seseorang murtad, kata menteri

MENTERI di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Zulkifli Mohamad Al Bakri menasihati umat Islam di negara ini agar tidak sewenang-wenangnya menghukum seseorang itu murtad hanya berdasarkan khabar angin.

Merujuk kepada isu perkahwinan seorang wanita Malaysia yang beragama Islam dengan kapten pasukan hoki India, Zulkifli berkata Perkara 160 Perlembagaan Persekutuan mentakrifkan seseorang yang berbangsa Melayu itu adalah beragama Islam.

“Oleh itu, tidak semudahnya bagi sesiapa untuk menghukum seseorang yang berbangsa Melayu itu murtad hanya berdasarkan khabar yang belum dipastikan kesahihannya, dan kerajaan yakin serta percaya, isu ini akan dapat ditangani dalam masa terdekat oleh pihak berkuasa agama negeri Johor.

 APA YANG PELIK

DI BALI

ADA MELAYU

HINDU

AMIN

DI PILIPINA ADA

MELAYU KRISTIAN 

AMIN

 DI SIAM ADA 

MELAYU BUDDHIST 

AMIN

DI SYRIA ADA 

ARAB KRISTIAN

DI IRAQ  ADA ARAB

 ZORASTARIAN

SI LEBANON ADA

 ARAB DRUZE 

AMIN

MELAYU  ARAB 

ADALAH  BANGSA

AMIN

ISLAM BUDDHIST 

KRISTIAN  HINDU  ZORASTRIAN

ADALAH AGAMA

AMIN 




MELAYU TERUS DIBODOHKAN

 



 MELAYU TERUS

DIBODOHKAN 

Unknown commented on 

"POKET TENGKU FRAUD BESAR"

Poket saku besar atau kecil bukan masalah. boleh disumbat walau berapa pun jumlahnya. duit itu tak semestinya dalam bentuk tunai. Yang penting perlu ada nafsu serakah tamak haloba yang besar selain daripada saiz mulut pun besar. TT saja yang rasa kagum sebab lu punya belanja ciput mana lu tau selera orang kaya ni. 

Adapun semangat melayu ketuanan melayu, islam syumul halal jakim semua adalah sengaja diolah untuk menipu semua umat melayu. sebabnya belum kering air liur bercakap pasal semua tu dalam masa yang sama boleh kawtim terima duit tauke cina. Tapi takpa. masih boleh tersenyum sebab takda orang akan kejar dia dengan cangkul. Lepas ini boleh teruskan lagi usaha membodohkan umat melayu.

TENGKU FRAUD BANYAK DUIT

 



 TENGKU FRAUD

ADA BILION RINGGIT

panglimo potaseh commented on 

"NAJIB 12 TAHUN 

TENGKU FRAUD 12 BULAN"

Najib jil 12 tahun anak dah besar2 punye biliyun2 ..Teukiu Badak lagi untung 12 bulan je, dalam bank ada biliyun, makan bunga sampai kiamat tak luak. Si Samsol curik telor kono setahun ..anak2 ngelujot kelaparan ..jom kito nyanyi "Bahtera Merdeka" ..TaT nyanyi "Tongkang Nabi Noh".

BETUL KE BERITA INI

 



 BETUL KE

BERITA INI

AMIN 

Pembangkang 


sepatutnya cari 


pengganti Anwar – 


Nor Hizwan

MAMAT INI

SAPA?

AMIN

NAMA TAK PERNAH

DENGAR

KAH KAH KAH 

UTAMAKAN KEBAJIKAN RAKYAT

 



 UTAMAKAN

KEBAJIKAN RAKYAT 

Unknown commented on

 "GARIS POLITIK TEPAT"

Bulat air kerana pembentung bulat kata kerana muafakat. Tewas hari ini dan runtuhnya muafakat yang lepas patut diambil pengajaran dan tauladan untuk semua MP yang memegang amanah rakyat untuk menegakkan kerajaan rakyat untuk rakyat. Bukan mengutamakan idea malaon saekor itu untuk jadikan dia PM. 


Rakyat bukan undi kamu sebagai MP untuk kamu angkat dia sebagai PM tapi untuk perjuangkan hak kebajikan rakyat, baiki ekonomi, hapus cukai yang memiskinkan semua orang, hapus monopoli kroni, projek rundingan terus, hapus jakim yang telan berjuta duit rakyat, hapus segala projek yang mengkayakan kroni. Malaon seekor gila jawatan PM itu tak berguna pun. ada tidak menambah tiada tidak berkurang.

MASALAH MADEY DAN ANWAR

 



 MASALAH MADEY

MASALAH ANWAR 

Cekpit Kelima commented on

 "GARIS POLITIK TEPAT"

Masalahnya bergabung pon kalah jugak bro. Nak bergabung punya la susah, tapi kalah jugak. Nak gagalkan bajet boleh la nak bergabung, untuk benda lain jgn harapla. PKR dah takkan percaya ngan Madey dan Madey hanya akan percaya pada dia sendiri atau anak dia saja. 

DAP dan Amanah sembang saja..pastu jilat Anwar balik. Bunyi tajuk mmg best..Front United tapi nak buat tu mmg mustahil dah. Salahkan Anwar pon best..tapi setakat utk sedap hati je la, walhal seluruh rakyat Malaysia sedar Madey yang letak jawatan.

CINTA SEJATI

 


 CINTA SEJATI

Unknown commented on 

"SELAMAT PENGANTIN BARU"

Selamat Pengantin Baru! 
Kesah cinta sejati. Gwa salute.

SUDAH DIKENALI

 


 SUDAH DIKENALI

panglimo potaseh commented on

 "BERKHALWAT HARI KE 280"

Jangan jatuh cinta dgn sosok yg tidak di kenali. Tapi paling sedap jika ngentot dengan sosok yang baru kita kenal ..semua bisikannye indah2 ..

AWAS PROJEK BARU ANCAM UMAT MANUSIA

 


 AWAS

PROJEK  BARU

ANCAM SEMUA UMAT MANUSIA

UMNO SOKONG ANWAR BENCI MUHYIDIN

 


UMNO SOKONG

ANWAR KERANA

BENCI MUHYIDIN

AMIN

UMNO TIDAK  

SOKONG PAKATAN

AMIN 



‘Umno sokong Anwar kerana sangat bencikan Muhyiddin’

Sokongan Umno kepada Ketua Pembangkang,  Anwar Ibrahim bertujuan untuk mencapai jumlah majoriti di Parlimen, kata  Dr Mujahid Yusof Rawa.

Naib Presiden AMANAH itu berkata, Umno menyokong Anwar bukan kerana menerima Pakatan Harapan (PH) sebaliknya didorong bencikan Presiden Bersatu,  Muhyiddin Yassin.

“Umno bersama menyokong Anwar, kononnya. Saya tidak tahu lebih dari itu, tapi saya yakin usaha Anwar (membentuk kerajaan) sudah mencapai tahap perkembangan yang besar.

“Umno menyokong Anwar bukan kerana sokong PH. Mereka sokong Anwar untuk memastikan ada majoriti di Parlimen.

“Umno bukan sokong agenda PH tetapi mereka melakukan sedemikian kerana sangat membenci Muhyiddin, Bersatu dan kerajaan Perikatan Nasional (PN) lebih besar daripada dia (Umno) tidak suka kepada kita (PH),” katanya dalam bicara secara langsung menerusi Facebook beliau malam tadi.

Mujahid mengingatkan penyokong PH terutamanya, bahawa hal itulah sebenarnya motif sokongan Umno kepada Anwar.

“Biar kita jelas. Umno lagi tidak suka Muhyiddin dan Bersatu. Bagi Umno, lebih baik berkawan dengan  Anwar di Parlimen untuk mendapat majoriti daripada dia (Umno) terus menyokong Muhyiddin dan Bersatu,” katanya.

Mujahid berkata, Bersatu hendak memastikan Umno mati secara keseluruhannya meliputi seluruh akar umbi dan segala organisasi berkaitan parti keris itu.
 
“Hanya dengan itu, barulah Bersatu boleh ganti Umno. Inilah yang orang Umno tidak boleh terima. Bagi Umno, Bersatu adalah musuh nombor satu.

“Pada masa ini, Umno melihat sokongan kepada Anwar adalah lebih baik dalam mengekalkan kewujudan Umno berbanding kekal dengan PN.

“Jadi, jangan kata Umno sokong Anwar kerana mereka setuju dengan perjuangan PH,” kata Mujahid.

Sehubungan itu, jelasnya, sokongan Umno hanya berlaku dalam kalangan 222 Ahli Parlimen parti untuk membolehkan PH mempunyai majoriti.

“Sokongan MP-MP Umno supaya kita (PH) mencapai majoriti yang membolehkan kita menjadi kerajaan adalah berlaku di dalam Parlimen di kalangan 222 Ahli Parlimen. Itu sahaja.
 
“Ia tidak melibatkan perjanjian pilihan raya, pembahagian kerusi, manifesto, atau apa-apa persetujuan politik di luar Dewan Rakyat.

“Hal inilah penyokong PH dan Umno mesti faham betul-betul,” kata Mujahid yang juga Pengerusi Pembangunan Sumber Manusia AMANAH itu lagi.

NAMPAKNYA

UMNO BIJAK

PANDAI BUAT

UNITED FRONT

AMIN  

APA AKAN JADI SETERUSNYA

 AMIN 

BILA  ANWAR

 AKAN  TERAJANG

MUHYIDDIN  ???

AMIN 

LEPAS TAHUN

 BARU  KE  

RAKYAT MALAYSIA

SEDANG TUNGGU

BILA BILA BILA 

AMIN


GARIS POLITIK TEPAT

 


GARIS POLITIK

TEPAT

AMIN

MENGGALANG

PERSERIKATAN 

BESAR BARU

AMIN



Walaupun tewas, PH, Warisan dan Tun M bersatu hari ini

Walaupun tewas dalam pengundian hari ini, Pakatan Harapan (PH) berjaya membina ‘grand coalition’ dengan semua pembangkang yang lain hari ini, kata Timbalan Presiden AMANAH,  Salahuddin Ayub.

“Berakhir sudah undi belah bahagian. 111/108. Kita dah buat yang terbaik.
 
“PH kukuh bersama rakan-rakan yang lain. The war is still on.

“Kita bina grand coalition hadapi cabaran seterusnya,” kata beliau menerusi twitter beliau.

Kesemua Ahli Parlimen dari pembangkang hari ini  mengundi menolak Belanjawan 2021.

Ini termasuklah PKR, DAP, Amanah, Warisan dan juga penyokong Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah.

Ini bermakna, semua pembangkang bersatu hari ini mengundi menolak Belanjawan 2021.

Dewan Rakyat hari ini meluluskan Belanjawan 2021 untuk bacaan kali ketiga selepas 111 menyokong usul itu manakala 108 lagi menolaknya, seorang Ahli Parlimen pula tidak hadir.
 
Keputusan undian secara belah bahagi itu diumumkan oleh Speaker Dewan Rakyat,  Azhar Harun jam 3.55 petang ini.

BILA  GARIS TEPAT

KERJA POLITIK

AMPOH DIBUAT

AMIN



SATU PEKEMBANGAN BARU DARI ANWAR



INI MENARIK

INI TERBARU

TEKINI TERNOW

AMIN


‘Umno sokong Anwar

 kerana sangat

 bencikan Muhyiddin


INI JUGA

GUNA TEORI

UNITED FRONT 

AMIN 

NUJUM KATA H2O

 



NUJUM KATA H2O 

Unknown commented on

 "MAMAT INI MARAH"

My 5 kupang view is this, every dickhead thinks he has a shot in becoming PM. Things are fluid mah, some fighting to avoid lokap, others want to make money while there is still time. So how? Screw the people, screw economy, screw the system. In short , screw everything, grab what you can and while you can. 



While the dickheads are busy eyeing on money, the blue blooded ones move closer to the throne. Anwar is miles away from the throne ..you should watch out for H2O. This is the guy that has real shot in getting it. Mark my word, it's H2O.

SELAMAT PENGANTIN BARU

 



SELAMAT

PENGANTIN BARU


 


YEOP SEPET MARAH

 



YEOP SEPET

 MARAH

yeop_sepet commented on 

"TENGKU FRAUD 

MASUK PENJARA"

Lancau la,ini kes sudah ada kawtim. Minimum kes rasuah,2 tahun penjara,5x nilai suapan.babi punya hakim,orang susah curi tin susu pun berat lg hukuman.pokaimak punya malikul sembab.

SATU GARIS TEPAT

 



SIKAP TEPAT

GARIS BETUL

MARA KE DEPAN

KHALAS 


Walaupun tewas,

 PH, Warisan dan Tun M

 bersatu hari ini


DALAM POLITIK

GARIS WAJIB TEPAT

DASAR WAJIB BETUL

BARU BOLEH

MAJU KE DEPAN

KHALAS 

KEMPEN BERKOTE PANJANG

 



PEREMPUAN MELAYU

SUKA BERKOTE

PANJANG

panglimo potaseh commented on 

"PERSOALAN SEKARANG"

Tu lah Malay Delima 2020 ..pompuan Melayu suko yang berkote panjang ..mcm kote Nigeria, Pakistan, Bangla ..kote Bengali ..sampai lah masa Gomen buek balik promosi makan buah tempatan ..kahkahkah

NAJIB 12 TAHUN TENGKU FRAUD 12 BULAN

 


12 TAHUN

12 BULAN

SETIMPAL

Unknown commented on 

"POKET 

TENGKU FRAUD BESAR"

Kira appropriate ler si nan sengat 2 juta si jib sengat 2 billion...apa apa pun 2 down and many more to come. Yang penting sudah jatuh hukum, jibby banduan pertama dan nan banduan kedua. Kita tunggu jahid, maslang, zeez dan semua geng mahkamah.....

BERKHALWAT HARI KE 280

 



KHALWAT KE 280 

SELASA 22/12/2020

KITA MASUK KE HARI 280
BERKHALWAT

GAWAT KOBID 
MASIH MENGGANAS
GAWAT EKONOMI
MAKIN KETARA
GAWAT POLITIK
MASIB BELUM REDA

KRISMAS DAN 2021
AKAN DISAMBUT LEMAU
TAKDA SAPA YANG GHAIRAH
MANA MANA WILAYAH
DALAM DUNIA
SEMUA DALAM KRISIS

PAGI INI  HOKKIEN KERING
UNGGAS DAN CENGKERIK
AGAK SLOO
MUNGKIN REHAT

LIMA EKOR
ANJING ASLI HOKKIEN
MENYALAK KETIKA  EZI DAN TAK TAK
MELINTAS  DI HADAPAN
WILAYAH MEREKA

DI HOKKIEN ADA
BEBERAPA KOMUNITI ANJING
ADA ORANG BAIK
YANG HANTAR MAKANAN
AMIN

BRO
HIDUP IALAH APA
YANG BERLAKU
KETIKA KITA SIBUK
MEMBUAT RANCANGAN

BRO
AGAK AGAK APA BENDA ITU
KALAU BERANI SILA AMBIL

JANGAN ANGGAP
MANUSIA MUSUH
TAPI
JANGAN JATUH CINTA
DENGAN SOSOK
 YANG TAK DIKENALI

BUKAN SEMUA ORANG
MENYAMBUNG  MENGUMPAT
ADA YANG PANDAI MENAMBAH

KITA DAPAT
DUA KALI NIKMAT
JIKA JIKA DAPAT MENIPU
TUKANG TIPU

BRO
MATA KITA MEMANDANG BINTANG
TAPI KAKI KITA  MASIH DIBUMI

KETIKA NAIK KAPALTERBANG
JANG LUPA SELIPAR JEPUN
DI RUMAH

PEKARA YANG
SELALU MENGHALANG KEJAYAAAN
MUNGKIN DIRI SENDIRI

JENAYAH NI
SAMA MACAM BUAT BAIK
ADA  PULANGAN

BRO
KUNCI HIDUP
IALAH ILMU DAN PENCERAHAN

KITA MELABUR DALAM ILMU
BUNGANYA  CUKUP TINGGI

ILMU YANG KITA IKUTI
ADA PERMULAAN
TAPI TAKDA AKHIRAN

BRO
PAGI INI BERGUMBIRALAH
TANPA APA SEBAB
JIKA LU BUAT
LU BOLEH BERGUMBIRA
DENGAN APA SAJA

MENANTI ADALAH TANDA CINTA
SEMUA ORANG BOLEH CAKAP
AKU CINTA PADA MU
TAPI TAK SEMUA ORANG AKAN
MENUNGGU UNTUK DIBUKTIKAN

MAAFKAN LAH SESIAPA SAJA
BUKAN KERANA 
MEREKA WAJIB DIMAAFKAN
TAPI KITA HADIAHKAN
AMAN UNTUK HIDUP MEREKA

BRO
JANGAN BERHARAP
HIDUP INI SENANG
HARAPKAN DIRI SENDIRI
AKAN JADI LEBIH BAIAK

KEJAYAAN IALAH
MEMBUAT PEKARA BIASA
TAPI LAKUKAN
 DENGAN PENUH LUAR BIASA

BRO
LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG
AMIN

SELAMAT BERKHALWAT