Rabu, 14 Februari 2024

TOWKAY DADAH MALAYSIA ?


CHINA KE MELAYU

TOWKAY DADAH

MALAYSIA ?

KHALAS

PAKISTAN MASIH TIDAK STABIL


PAKISTAN MASIH

TIDAK STABIL

AMIN

USUL TIDAK PERCAYA PADA ANWAR ?


USUL TIDAK PERCAYA

PADA ANWAR ?

KAH KAH KAH

AMIN

APA MAKLUMAT SULIT POLIS ?Ada pegawai, anggota bocorkan maklumat sulit di laman media sosial – Allaudeen
KUALA LUMPUR – Terdapat pegawai dan anggota polis mombocorkan maklumat sulit di laman media sosial, kata Ketua Polis Kuala Lumpur, Komisioner  Allaudeen Abdul Majid.

Beliau berkata, perbuatan tidak beretika itu merupakan masalah serius yang bukan sahaja mencemarkan imej Polis Diraja Malaysia (PDRM), malah ia boleh mengancam keselamatan dan keamanan negara.

Katanya, prinsip kerahsiaan perlu dipatuhi selaras dengan Akta Rahsia Rasmi 1972 (Akta 88) yang melarang penyebaran maklumat yang dikategorikan sebagai rahsia rasmi.

“Kepesatan perkembangan teknologi masa kini memberi peluang dan ruang kepada penyebaran maklumat ini secara berleluasa tanpa menganggap implikasi pendedahan mampu untuk membawa liabiliti jenayah di bawah akta ini.

“Justeru, beberapa bulan kebelakangan ini, tular beberapa kejadian yang memberi tamparan malah merosakkan imej dan nama pasukan membabitkan sebilangan pegawai PDRM yang telah hilang integritinya dalam menjalankan tugas sebagai pegawai sehingga menimbulkan satu tanggapan buruk terhadap PDRM bak kata pepatah ‘kerana nila setitik rosak susu sebelanga’.

“Sikap integriti serta akauntabiliti antara prinsip yang perlu ada dalam setiap warga Polis Kuala Lumpur dalam melaksanakan tugas dan tanggungjawab mereka,” katanya ketiak berucap pada Perhimpunan Bulanan Kontinjen Kuala Lumpur, di sini, hari ini.

Tambah beliau, pelaksanaan tanggungjawab yang diamanahkan yang disertakan dengan amalan prinsip-prinsip integriti akan dapat memastikan segala tanggungjawab yang diberikan kepada masyarakat dapat dilaksanakan dengan baik.

Katanya, kegagalan dalam melaksanakan penyeliaan adalah antara penyebab kepada  salah laku. – 

APA MAKLUMAT

SULIT POLIS ?

AMIN

TOWKAY LENDIR

TOWKAY JUDI

TOWKAY DADAH

TAHU BILA POLIS

AKAN SERBU ?

JENG JENG JENG

INIKAH MAKLUMAT

SULIT ITU ?

JENG JENG JENG

KHALAS

BERI NURUL GAJIMoF nafi Nurul Izzah dibayar sebagai penasihat Laksana

SHAH ALAM - Kementerian Kewangan (MoF) menafikan dakwaan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar dibayar sebagai Penasihat kepada Agensi Pelaksanaan Ekonomi dan Koordinasi Strategik Nasional (Laksana).

MoF dalam satu kenyataan berkata, perjanjian sah ditandatangani Nurul Izzah adalah untuk memberikan khidmat nasihat kepada Laksana secara ‘pro bono’ atau tanpa mengambil imbuhan kewangan mahupun sebarang faedah, sepertimana dimaklumkan kepada umum.

“Hantaran yang tular di media sosial baru-baru ini adalah palsu dan fitnah semata-mata.

“Dokumen perjanjian yang diuar-uarkan di media sosial merupakan sebuah draf tawaran tidak sah,” katanya menerusi hantaran di platform X pada Rabu.

Sebelum ini, Nurul Izzah yang juga bekas ahli Parlimen Permatang Pauh menerima satu kiriman di laman sosial Facebook yang berbaur fitnah terhadapnya.

Hantaran tersebut mengatakan bahawa beliau telah dilantik sebagai penasihat Laksana dan menerima gaji sebanyak RM35,000 serta diberikan dua kakitangan dengan pendapatan antara RM5,000 hingga RM20,000.

Susulan itu, Nurul Izzah membuat laporan polis terhadap kenyataan berbaur fitnah berkenaan selain menegaskan bahawa tindakan menyebar maklumat palsu adalah pelanggaran di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.


WOIT

TAK ADIL NURUL

TAK BERGAJI

AMIN

MACAM MANA

NAK BELI COLI

CAWAT SENDAT

SELUAR DALAM

KALAU DIA PERLU

AMIN

NURUL PATUT

DAPAT GAJI

DIA BEKERJA

BUKAN UNTUK

TOWKAY CARI

KONTREK

AMIN

NURUL

 BERI KHIDMAT

UNTUK NEGARA

AMIN

BERI NURUL

GAJI SEKARANG !!

KHALAS

HARI RAYA PERANG GAZAHari akhir Op Selamat 21 catat lapan kematian

KUALA LUMPUR - Statistik hari akhir pelaksanaan Op Selamat 21 sempena Tahun Baharu Cina di seluruh negara pada Selasa merekodkan lapan kes kemalangan maut.

Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Mohd Azman Ahmad Sapri berkata, kes itu membabitkan 1,455 kes kemalangan yang direkodkan pada tempoh itu dengan 1,786 kenderaan terlibat.

"Terdapat lapan kes kemalangan maut dengan jumlah lapan kematian.

" JSPT menyeru dan menasihatkan kepada semua pengguna jalan terutama penunggang motosikal sentiasa peka dan berhati-hati ketika berada di dalam pergerakan lalu lintas," katanya .


WOIT

INI DAH MACAM

PERANG DI GAZA

KAH KAH KAH

BERIBU KENA BOM

8 KEMATIAN

KHALAS

TAK SUKA WARGA ASING ?


TAK SUKA

WARGA ASING

AMIN


Unknown commented on 
                    "GADUH SAMA SENDIRI"

Bandar besar dihuni oleh golongan pekerja warganegara asing, orang rakyat tempatan lari ke tempat jauh dari bandar kerana kos tinggi tinggal di bandar besar, ini dilema, kondo mewah disewa kepada warganegara asing walaupun sewa tinggi tetapi disumbat 30.orang dalam satu unit, kalau sewa 3,000 seorang hanya bayar 100 kah kah kah logik kemajuan negara untuk warganegara asing hebat kan? Kah kah kah

UGUT BUNUH NIK ELIN

 


UGUT BUNUH

NIK ELIN POLIS

BERTINDAK

AMIN

PULAU PINANG MILIK KEDAH


PULA PINANG

MILIK KEDAH

KHALAS

Unknown commented on 
"KONSTRUK BARU"

sila jangan salah faham..undang2 islam adalah dibawah ayatollah haji hadi.surat syahid memali pun hj hadi yg beri, keahlian syurga pun hj hadi beri, rasuah tidak boleh dihududkan pun oleh hj hadi.suami bole meliwat isteri dalam hudud pada tahun 1993 pun dari hj hadi..barangkali isteri carikan isteri lain utk dihududkan kahkahah..baiah cerai talak 3 juga hj hadi..undang2 islam bawah hj hadi.tanpa hj hadi, peguam syarie hanya la tunggul kayu teknokrat..


Unknown commented on
 "KONSTRUK BARU"

sakai mana ada raja.adat perpatih pro perempuann dan anti lelaki..


Unknown commented on 
"KONSTRUK BARU"

dalam islam takda raja, kenapa kelantan ada sultan /raja kelantan beristeri mat salleh?arab saudi tiada raja tapi disebabkan lawrance of arabia maka saud jadi king.errr tanah melayu yg berasal usul dari keturah menurut profesor solehah kelate, kenapa ada raja?raja kedah memajakkan pulau pinang kpd british demi memohon british memberikan pertolongan kpd rakyat kedah.aik..

bukankah rakyat kedah pandai besi, pasai apa mohon suaka bbritish?semoga prof muati dapat mengembalikan penang kedlm kedah, bukan sekadar sembang profesor kangkung makan pencen..SATU JEMPUTAN


FORUM

PEMANASAN

 DUNIA

& ALAM SEKITAR

AMIN


UKRAINE TUNGGU MASA UNTUK KALAH


UKRAINE TUNGGU

MASA UNTUK

 KALAH

KHALAS

USTAD ADA ALAT SULIT


Ebit Lew kirim gambar alat sulit lelaki pada 14 Mac 2021 – Pengadu

TENOM – Seorang wanita hari ini memberitahu Mahkamah Majistret di sini bahawa Ebit Irawan Ibrahim Liew atau Ebit Lew, pertama kali mengirim gambar alat sulit lelaki kepadanya pada 4.30 petang, 14 Mac 2021 melalui aplikasi Whatsapp.

“Tetapi saya tidak sempat menyimpan tangkap layar (gambar dihantar menerusi aplikasi Whatsapp) kerana Ebit Lew telah memadam gambar tersebut,” katanya dalam pemeriksaan utama oleh Timbalan Pendakwa Raya, Nor Azizah Mohamad.

Wanita berusia 40an itu berkata demikian selaku saksi kesembilan pendakwaan yang juga pengadu kes, pada perbicaraan kes gangguan seksual pendakwah tersebut.

Terdahulu wanita itu memberitahu mahkamah dalam perbicaraan di hadapan Majistret Nur Asyraf Zolhani bahawa beliau telah menghubungi Ebit Lew melalui aplikasi Instagram, bagi meminta nasihat berhubung masalah kekeluargaan pada 4 Mac 2021.

Saksi berkata, melalui aplikasi Instagram itu, Ebit Lew telah meminta nombor telefonnya pada tarikh yang sama dan sejak itu wanita tersebut sentiasa menerima panggilan dari tertuduh antara Mac hingga Jun 2021 melalui aplikasi Whatsapp.


Beliau berkata, Ebit Lew sekali lagi membuat panggilan video pada 29 Mac 2021 dan memperlihatkan alat sulitnya, dan ketika itu saksi sempat menangkap gambar untuk ditunjukkan kepada suaminya sebagai bukti, kerana suami saksi pada mulanya tidak percaya Ebit Lew berkelakuan seperti itu.

Wanita itu berkata, pada bulan Ramadan antara April dan Mei 2021, tertuduh juga memaksa saksi menjawab panggilan video dan memperlihatkan kemaluannya sehingga wanita itu menyekat nombor telefon Ebit Lew di aplikasi WhatsApp.

“Saya ada blok (sekat panggilan) pada awal April, tetapi Ebit Lew ada membuat panggilan dari Instagram saya, selepas itu saya unblock beliau di WhatsApp, tetapi Ebit Lew tetap (berkelakuan) sama,” katanya.

Saksi mendakwa tertuduh juga pernah meminta beliau melakukan perbuatan bertukar pasangan, yang mana saksi dan suaminya bertukar pasangan bersama tertuduh dan isterinya.

Beliau berkata pada 11 Julai 2021, dia sekali lagi telah menyekat nombor telefon Ebit Lew, apabila tertuduh memaksa pengadu menjawab panggilan video dan menghantar teks di aplikasi Whatsapp, selain memaksa tertuduh menghantar gambar dan memarahi saksi kerana tidak melayan kehendaknya.

Pada 29 Julai 2021, saksi menghubungi Ebit Lew apabila tersebar beberapa gambar mengaitkan tertuduh dengan kes gangguan seksual, yang mana beliau mengakui ada laporan dibuat terhadapnya, sebelum saksi memutuskan untuk membuat laporan polis.

Ebit Lew, 38, berdepan 11 pertuduhan, antaranya mengaibkan kehormatan seorang wanita berumur 40-an dengan menghantar perkataan dan gambar lucah ke nombor telefon mangsa melalui aplikasi WhatsApp antara Mac dan Jun 2021.

Pertuduhan mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan itu, membawa hukuman maksimum penjara lima tahun atau denda atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Perbicaraan bersambung petang ini. – Bernama
INI CONTOH

PENDAKWAH ISLAM

KERAS PELIR

KAH KAH  KAH

ALAT SULIT

INI APA?

SUMPIT KE ?

AMIN

KENAPA AGAMAWAN

SUKA TUNJUK

KOTE ?

ADAKAH INI

SUNNAH

AMIN

NAK TAHU

KEMALUAN EBIT

KULUP LAGI KE?

KAH KAH KAH

KHALAS

BUDAK KECIK MATI KENA BOM


BUDAK KECIK

MATI KENA BOM

KHALAS

GENCATAN SENJATA GAGAL


Rundingan gencatan senjata di Kaherah gagal

KAHERAH – Rundingan antara Amerika Syarikat, Mesir, Israel dan Qatar mengenai kemungkinan gencatan senjata di Gaza  berakhir tanpa kejayaan.

Menurut Al-Jazeera, Presiden Mesir Abdel Fattah el-Sisi mengadakan perbincangan dengan Pengarah Cia, William Burns dan Perdana Menteri Qatar, Sheikh Mohammed bertujuan untuk menyetujui gencatan senjata, melindungi orang awam dan menyampaikan lebih banyak bantuan ke Gaza.

Perkhidmatan maklumat negara Mesir dalam satu kenyataan di laman webnya berkata: “Kesungguhan untuk meneruskan perundingan dan penyelarasan” mengenai isu-isu utama, menunjukkan bahawa tiada kejayaan dibuat.”

Sementara itu The Times of Israel melaporkan, wakil negara itu, Ketua Mossad, David Barnea dan Pengarah Shin Bet, Ronen Bar dalam perjalanan pulang ke Israel.

Mereka berada di Mesir untuk mendengar rundingan yang dibincangkan dan tidak meletakkan sebarang tawaran baru untuk dirundingkan.

Pertemuan itu memberi tumpuan kepada rangka kerja yang digubal di Paris bulan lepas oleh Burns, David Barnea dan Sheikh Mohammed dan ketua perisikan Mesir Abbas Kamel.-Agensi

PERANG IALAH

RUNDINGAN DI MEJA

YANG GAGAL

AMIN

BILA GAGAL

DI MEJA KEMBALI

AMGKAT SENJATA

KHALAS

NAJIB BUANG KETUA SPRM


KETUA SPRM

ABU KASSIM

DIBERHENTIKAN

HANTAR KE AMERIKA

POTONG BUAH

PINGGANG

KHALAS

PERKARA MUDAH SELALU DISUSAHKAN


PERKARA MUDAH

DIPERSUSAHKAN

KHALAS

Unknown commented on
 "NIK ELIN"

Memang akal tak terima logik, memang akal bonsai begitu sekian lama sudah taksub memikirkan atas agenda agama bangsa negara lah konon-konon lah tetapi hakikatnya merekalah golongan pencuri perompak negaraku sampai muflis nanti kah kah kah cakap memang hebat setiap hari berkumandang lagu lagu tetapi agenda utamanya tetap satu, mengorek lagi khazanah negara amin semuanya sekeluarga kaya raya nanti tinggal lah anak beranak cucu membayar hutang peninggalan ketuanan Melayu Islam kah kah kah

Awaiting moderation
Unknown commented on
 "NIK ELIN"

ikut kan macam tu lah.. tapi ini malaysia perkara mudah ini selalu disusahkan.. ia warisan pembangkang dulu.. jadi warisan akan diteruskan.. kah kah kah

GADUH SAMA SENDIRI


GADUH SAMA

SENDIRI

AMIN

Unknown commented on
 "BELUM JADI IBU TIEN PERCENT"

Kerja macam ini memang orang kita A1, memang tunggu masa memang tunggu peluang nak jatuhkan satu sama lain, kemudian nak salahkan DAP lak kah kah kah, tak payah Yahudi masuk tak payah DAP serangan tunggu bergaduh bercerai sesama sendiri kaum sendiri agama sendiri itulah nakbah sebenarnya yang menimpa bangsaku ini molek amin kah kah kah

PILIHANRAYA 2024


PRU 2024

RABU 14 FEBUARI 2024
RAYA CHINA MASIH BERJALAN
MERCUN MASIH DI BAKAR
RESTORAN PENUH
CAK GO MEH AKAN SAMPAI

TAHUN 2024
TAHUN PRU
BANYAK NEGARA AKAN MENGADAKAN
PEMILIHAN
PALING MENDAPAT PERHATIAN
PRU DI AMERIKA
BIDEN LAWAN TRUMP
JENG JENG JENG

BANGLADESH DAH SELESAI
PAKISTAN DAH SELESAI
TAPI BELUM TUBUH KERAJAAN
TIADA  PARTI DAPAT MENJORITI
SAMA MACAM DI MALAYSIA
KENA BUAT KERAJAAN CAMPURAN

INDONESIA 
PRU SEDANG BERJALAN
HARI INI
BERJUTA JUTA WARGA INDON
KELUAR MENGUNDI
UNDI AWAL SUDAH BERJALAN
PROBOWO DAN ANAK JOKOWI
DI RAMAL AKAN MENANG
JENG JENG JENG

UNITED KINGDOM
UNTUK PERTAMA  KALI
UK BERSUARA MENGATAKAN
ISRAEL MELANGGAR
UNDANG UNDANG ANTARABANGSA
JIKA TAK BENARKAN
AIR DAN MAKANAN
MASUK KE GAZA

AMERIKA
DEWAN KONGRES
LULUS DANA  60 BILION DOLAR
UNTUK UKRAINE
JUGA DANA UNTUK ISRAEL
DAN TAIWAN

AMERIKA
BIDEN KATA TRUMP
BODOH DAN BAHAYA
 BUAT KENYATAAN
TENTANG  NATO

HOKKIEN
PAGI INI CERAH SEGAR
MATAHARI DAH KELUAR
KL & KL SENTRAL CERAH
LANGIT BIRU MUDA

GUA BERJALAN ARAH KE SUNGAI
DALAM GAUNG MURAI BERKICAU
BUKIT KIRI BUKIT KANAN
TUK TUK TUK 
BERSUARA
DARI JAUH HOW WOW BERLAGU

SAEKOR GAGAK MELINTAS
MENANGIS KE SAORANGAN
DI JALAN  TIGA EKOR TIONG
MENCARI CACING
PAGI YANG INDAH

BRO
SENYUM
SAMBUT RABU
DENGAN SENYUMAN

BRO
JANGAN GUNAKAN
ALAT BERTUKANG
YANG LEBIH BIJAK
DARI DIRI LU

BRO
LU JANGAN 
KETAWAKAN IMPIAN
ORANG LAIN

BRO
KALAU DAH TIGA ORANG
MENGATAKAN LU BODOH
MACAM KALDAI
MAKA MASANYA DAH SAMPAI
LU WAJIB MELOMPAT

BRO
KALAU BUKU TAK MENARIK
CARI BUKU LAIN
MACAM LU PILIH KAWAN

BRO
GALI PERIGI
SEBELUM AIR PAIP
PUTUS
GALI LUBANG DULU
SEBELUM LU BERAK

BRO
SEBELUM LU
BUKA MULUT
LU PIKIR DULU
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERRABU