Ahad, 25 Julai 2021

ZAMAN INDAH - MASA DULU

 


ZAMAN INDAH

MASA DULU DULU

BUKAN LARI

 


BUKAN NAK LARI

NAK BAIKI TARAF

panglimo potaseh commented on 

"KOBID MENDUGA 

KEMANUSIAAN KITA"

Doktor nak chaklibot ..gwa dah agak. Dulu kita dingar, Peringgi datang Sultan dah lari dulu ..Jepon datang Bagindo dah chaklibot dulu ..Jepon landing kat kote baru askar kita dah balik kg. Sekarang kita tingah perang dgn kovid, doktor kita lak nak chaklibot ..ini pirkara biasa ..dah tak boley buat apa ..abis kuat kita nyanyi Budak Main Api ..


GUNAKAN SEMUA SALURAN UNTK SEBAR PENCERAHAN

 


GUNA SEMUA

SALURAN UNTUK

SEBAR

 PENCERAHAN

Unknown commented on 

"ADA MASA

 SILA LIHAT"

Alahai komrad isam, lu sekarang dah jatoh stendad keluar tibi la. Bila nak hasot turon jalan raya? Sekarang yang terkool, terchick, terhot dan ter ter ter dari london sampai sidney turun ke jalan raya lawan paspot mat kobid. Sembang, labon dan surah yang lain semua poyo dan standad mat sikat tepi je. Kah kah kah kah.


 Lokman adam pun sekarang protes scamdemik mat kobid takkan komrad isam lagi bawah standard lokman adam. Kah kah kah. Kalau tengku fraud pun turon jalan raya lagi la terbarai komrad isam. Kah kah kah kalau sape sape ada kenal dengan klaus kirim salam ya. Kah kah kah hidup sementara je kah kah kah.

KE SUNGAI BULUH - BUKAN AMBIL HAJI

 


KE SUNGAI BULUH

BUKAN AMBIL HAJI

panglimo potaseh commented on 

"KUASA

 SUNGAI BULUH"

UMNO tak pirnah tipu rakyat kata ToTok ..sadikit pong tak pirna tipu. Gwa rasa ini lah kenyataan paling jujor yg pirnah Haji ToTok suarakang ..cukop syumol. Bukti nye belom ade sekor pong ahlol UMNO yang sesat barat masa ambik AJI di Mokah. Teukui Nan ..Hajjah Najib ..Isa malah Si Totok masih lepas bebas ..malahan Azeez yg katanye curik duit Aji berada di Gaza mencarik Shaheed ..nanti gwa nak pastikan Si Itam Legam ni di cekop bila balik nanti sebab restas ribu2 kilomiter.

PEMANDU GRAB DALAM BAHAYA

  PEMANDU GRAB

DALAM BAHAYA

capt salai commented on 

"LAGI KES 

BERJUBO PELACUR"

Tuan tt..tolong la jangan keluarkan gambar awek bertudung ni lagi..koreh pipit den tengok,den tongah bawak grab ni,kalau omputih den tak heran kalau bertudung ni adoii tak tahan den..patut kak ros marin bertudong baru la pak jib setim

MENTERI DAPAT CIPAP

 MENTERI  DAPAT

CIPAP

Unknown commented on 

"LAGI KES 

BERJUBO PELACUR"

menteri dapat cipap imam kena gantung .. bestnya ajdi lebai

KITA - MALAYSIA AKAN TERJERUT SAMA

 

KITA DI MALAYSIA 

TIDAK DAPAT LARI

AMIN

ORANG MELAYU

 SOKONG AMERIKA

AMIN

CHINA  MALAYSIA

PECAH

AMIN

ADA SOKONG

CHINA MERAH

ADA SOKONG TAIWAN

KHALAS

SENDIRI KANG KANG

 


SENDIRI 

KANGKANG

SENDIRI KUTIP

HASIL

AMIN

KY KATIL SABUN

BELI SENDIRI

AMIN

TAK PERLU

KONGSI 

KHALAS
Bersendirian dalam PRU15, itu pilihan terakhir buat Pas - Mohd Amar

KOTA BHARU: Pas sudah bersedia dengan beberapa senario termasuk kemungkinan bergerak sendiri dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) sekiranya UMNO dan Bersatu enggan bersama dalam satu kerjasama.

Bagaimanapun, Naib Presiden Pas,  Mohd Amar Nik Abdullah berkata, tindakan sedemikian perlu dielakkan memandangkan parti berkenaan masih lagi mendokong kerjasama Muafakat Nasional (MN) serta komited mempertahankan Perikatan Nasional (PN).

Pas juga, tegas beliau, enggan berprasangka dengan sekutu-sekutunya dalam kedua-dua gabungan kerjasama politik itu.

“Setakat ini kita masih kekal dengan MN dan PN… itu pendirian kita, kecuali UMNO dan Bersatu buat keputusan berbeza.

“Pendirian kita (Pas) jelas kita mahu ketiga-tiga parti teras Melayu ini bersama dalam PRU sebagai pasukan. Kita juga sentiasa terbuka dan husnozon dengan rakan-rakan, tapi kalau berlaku (sebaliknya), nak buat macam mana,” kata Mohd Amar.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas majlis penyampaian sumbangan kepada golongan Asnaf di pejabat Dewan Undangan Negeri (DUN) Panchor pada Ahad.

“Kita ambil kira semua senario sekiranya kita lawan (di PRU15) bersendirian. Dalam politik juga kena ada banyak pilihan, kena banyak berfikir.

“Namun, kita harap senario itu (bersendirian dalam PRU15) tidak berlaku kerana (dalam) teori politik kita (Malaysia) tiada parti yang boleh menang bersendirian. UMNO sendiri kalau bertanding sendirian, akan banyak hilang kerusi,” jelas Mohd Amar.

Sehubungan itu, Mohd Amar secara peribadi menasihati umno supaya tidak bersendiri dan berfikir lebih jauh mengenai kerjasama politik khususnya dalam menghadapi PRU15.

Mohd Amar juga berpendapat, PRU15 mungkin diadakan selepas pembentangan Belanjawan 2022 kelak berdasarkan perkembangan proses vaksinasi COVID-19.

Katanya, usaha yang dilakukan oleh kerajaan ketika ini dijangka mencapai 80 peratus imuniti berkelompok sekitar bulan Oktober.

Beliau berkata, selepas proses vaksinasi mencapai 80 peratus, ia mungkin membolehkan kerajaan mempertimbangkan untuk menyerahkan kembali mandat kepada rakyat.


MELACUR

TAK PERLU

ORANG TENGAH

AMIN

KANGKANG SANA

KANGKANG SINI

HAMDU LIL

FULUS MARI

KHALASAPA PANDANGAN TIAN CHUAKITA

SOKONG 

KITA

AMIN


 

Mengapa kita harus menyokong Hartal Doktor Kontrak?

PENARIKAN balik perkhidmatan atau apa yang disebut “mogok” adalah hak asasi pekerja. Ini adalah hak sejagat yang termaktub dalam undang-undang Malaysia, Konvensyen ILO dan Piagam Hak Asasi Manusia PBB.

Tindakan Hartal yang diambil tidak akan mengganggu perawatan pesakit, sebaliknya merupakan ekspresi kekecewaan dan penderitaan mereka yang telah bertungkus-lumus untuk menjaga orang ramai.

Di kebanyakan negara di mana penubuhan kesatuan diakui dan berfungsi sepenuhnya, kesatuan sekerja sewajibnya menjadi wakil yang sah untuk berunding bagi pihak kepentingan pekerja. Meskipun kini doktor kontrak tidak mempunyai perwakilan kesatuan, hak mereka untuk mengatur tindakan industri harus dihormati.

Ketidakadilan terhadap sebahagian anggota sektor perubatan juga merupakan eksploitasi dalam sistem kesihatan, dan mengakibatkan kesan negatif terhadap kesejahteraan pesakit dan kualiti perkhidmatan kesihatan secara keseluruhan.

Kempen ini bukan hanya utamakan peningkatan gaji dan kondisi kerja doktor kontrak. Perjuangannya adalah untuk mempertahankan sistem perkhidmatan kesihatan kita! Keadilan kepada doktor kontrak adalah keadilan bagi kesihatan rakyat Malaysia.

Sokongan kepada doktor kontrak adalah salah satu cara untuk mengucapkan penghargaan atas jasa dan pengorbanan petugas-petugas penting di barisan hadapan memerangi pandemik.

Marilah kita bersolidariti bersama #HartalDoktorKontrak

Berjuang untuk masa depan yang lebih baik! – 25 Julai, 2021.

*Tian Chua 

Naib Presiden PKR 

dan bekas ahli Parlimen Batu.


KITA BERSATU

KITA

BERTAMBAH

KUAT

 AMIN

KETIKA INI - CARI JALAN PENYELESAIAN

 


CARI JALAN

PENYELESAIAN 


Unknown commented on 

"BERI KEADILAN

 KEPADA DOKTOR"

Ingat diaorang makan nasihat ke bro?Unknown commented on 

"BERI KEADILAN 

KEPADA DOKTOR"

doktor tugas dia selamatkan nyawa dulu... doktor ni snaggup biar orang mati dari tolong orang.. mereka lebih laya kerja swasta..ada duit baru kerja ini doktor kapitalis..... ini bukan doktor ini binatang.. khalas.
Unknown commented on

 "BERI KEADILAN 

KEPADA DOKTOR"

Dey TT.. gwa ada kawan doktor kontrak ni jugak. First of all la TT, dorg ni quality just like that saja. Gwa dh bosan dengar doktor ni dok mengeluh xdpt tawaran luar... Bila gwa tnya smua sbb gaji,bukan sebab etika kejadah tu pun. Dah xdpt tawaran luar demand tinggi2 pulak dekat sni. Phuiiii...

PELACUR JUAL AGAMA

 


PELACUR

JULA AGAMA

Unknown commented on 

"LAGI KES 

BERJUBO PELACUR"

menteri dapat cipap imam kena gantung .. bestnya ajdi lebai

PERANGKAP BURIT

 


PERANGKAP BURIT

GUNA UMPAN 

NAMA TUHAN

Unknown commented on 

"LAGI KES BERJUBO 

PELACUR"

Laknat haramjadah puak berlagak sebagai penjaga moral rakyat mesia tapi penuh dengan tipu muslihat malah menipu Tuhan sekali pun untuk memuaskan nafsu peribadi. Kononnya mereka dibebaskan dari semua sekatan agama itu kerana mereka adalah wakil Tuhan maka ada keistimewaan diberikan Tuhan. Memang betul dan layak lah mereka dikutuk sebagai penunggang agama, pelacur agama, penipu agama, hipokrit agama, bangang agama dll. kerana perangai buruk yang jelas dan nyata ditunjukkan mereka. Tapi ada pulak bangang yang takut tak dapat masuk syurga kerana kejahilan lepas atau malas atau lembab berpikir, mereka terpengaruh dan taksub dengan puak ini. Kerana itulah puak penipu agama ini merasa kuat untuk melaksanakan agenda mereka.

ADA MASA SILA LIHAT

 

 

ADA MASA

SILA LIHAT

herman adnan commented on

 "CROSS DRESSING -

 SATU BUDAYA MELAYU"

Isham Rais.... Aku baru sahaja sebentar tadi mendengar dari A sampai Z perbincangan engkau bersama Jo Bedul Sg Petani dan Bad Boy afif di Astro Awani. Aku bangga dengan engkau Sham... Dari dulu sampai ke hari ini HUJJJAH engkau memang POWER mengalahkan semua politikus di MALAYSIA🇲🇾 Cheers Sham 🍺


TENGOK DISINI

https://www.astroawani.com/video-malaysia/dialog-tiga-penjuru-kompas-dewan-rakyat-1914526MAAF - NAK GUNA APA ?

 


 GUNA APA?

GUNA

BANGKAI BENYAWA


herman adnan commented on 

"POLITIKUS

 TAIK PALAT"

Sham.... TAIK PALAT lebih mulia dari Politikus. Aku bagi kau AMARAN TERAKHIR yang pertama Sham! Jangan letak perkataan Politikus sebaris dengan TAIK PALAT. Sungguh satu penghinaan kepada TAIK PALAT

AWAS - DIBELAKANG ADA CIA MENGEKOR

 


 AWAS

DI BELAKANG ADA

CIA

SEDANG MENGEKOR

LAGI KES BERJUBO PELACUR

 

NAK BERJUBO

BUKA SELUAR

BUKA KANGKANG

KAH KAH KAH

TAK PERLU

TIPU  TUHAN

KAH KAH KAH
Imam Narathiwat didakwa nikahkan timbalan menteri digantung tugas, lapor media

MAJLIS Agama Islam Narathiwat menggantung tugas imam sebuah masjid di Sungai Golok untuk siasatan berhubung dakwaan menikahkan Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Makanan II Che Abdullah Mat Nawi, lapor Astro Awani.

Timbalan Yang di-Pertuanya Abdul Aziz Che Mamat dipetik berkata imam itu digantung tugas sementara untuk enam bulan.

“Imam berkenaan berusia 65 tahun, kita gantung tugasnya selama enam bulan bermula bulan Jun lepas… selepas majlis akad nikah berkenaan, kita kenakan tindakan gantung tugas,” katanya, seperti dipetik portal stesen berita itu.

Majlis Agama Islam Narathiwat juga akan memberi penerangan kepada semua imam di sempadan Thailand dan Malaysia mengenai larangan nikah secara dalam talian, tambah laporan itu.

Pada 6 Julai, Che Abdullah memberi amaran akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang beliau dakwa cuba mengaibkannya, selepas satu rakaman video pernikahan melalui telefon serta salinan sijil nikah yang dikaitkan dengannya tersebar di media sosial.

Ahli Parlimen Tumpat dan pasangannya beserta dua saksi dikatakan berada di Malaysia sementara jurunikahnya di selatan Thailand, lapor media.

Che Abdullah ketika itu tidak menafikan dakwaan tetapi pada masa sama tidak juga mengesahkannya.

Beliau sebaliknya berkata telah dinasihati oleh peguam untuk tidak membuat sebarang kenyataan mengenainya.

“Saya mohon semua pihak agar memberi keadilan dan ruang untuk saya selesaikan isu ini dengan baik kerana ia sewajarnya ditangani secara peribadi dan bukan untuk dipertonton  kepada khalayak ramai,” katanya.

Beliau memohon maaf sekiranya isu yang dikaitkan dengan dirinya itu menyinggung mana-mana pihak. – 24 Julai, 2021.

NAMPAK

KARUT BUDAYA

ARAB

KAH KAH KAH

BOLEH TIPU

GUNA ONLINE

KAH KAH KAH

POOORAH

KHALASDOKTOR SAHEH ATAU DOKTOR INTERNET

 


DOKTOR SAHEH

ATAU

DOKTOR INTERNET
capt salai commented on 

"DOKTOR ADALAH

 BARISAN HADAPAN"

Padan muka dengan kerajaan/politikus nak jaga kroni punya pasal bagi buka kolej rumah kedai pun ada tawarkan ijazah kedoktoran dapat grant dari kerajaan lepas tu sapa ada duit boleh masuk walaupun kelulusan tak berapa layak,ada pinjaman 300k - 400k,kualiti pengajaran belakang cerita janji ada masyukk bila dah melambak doktor dah pening kepala kahkahkah padan muka Mogok dr mogok biar tambah pening muidin..nak sangat jadi piem padan muka lu

BERI KEADILAN KEPADA DOKTOR

 


 DOKTOR INI

NAK KERJA 

DENGAN

KERAJAAN

AMIN

TAK NAK SWASTA

AMIN

KENAPA TAK

TERIMA MEREKA

AMIN

MEREKA NAK

SAMBUNG BELAJR

BERILAH

AMIN

LAGI BAIK 

UNTUK NEGARA

KHALASTak gembira dengan tawaran Putrajaya, hartal doktor kontrak diteruskan

KUMPULAN Hartal Doktor Kontrak akan meneruskan hartal dijadualkan pada 26 Julai walaupun kerajaan sudah mengumumkan beberapa langkah penyelesaian berkaitan isu doktor kontrak, kata jurucakap kumpulan itu.

Dr Mustapha Kamal A.Aziz memberitahu The Malaysia Insight yang kumpulan itu yang menggesa perkhidmatan tetap diberikan kepada pegawai perubatan kontrak masih tidak gembira dengan tawaran diberi Putrajaya.

Semalam Perdana Menteri Muhyiddin Yassin berkata Putrajaya akan melanjutkan tempoh kontrak kepada pegawai perubatan dan pegawai pergigian yang sudah diterima untuk memasuki latihan kepakaran dengan tempoh maksimum empat tahun.

Ini katanya, terpakai kepada mereka yang sudah menerima untuk menjalani latihan kepakaran dalam tempoh dua tahun kontrak mereka.

Muhyiddin juga berkata, Kabinet juga memutuskan untuk menawarkan kontrak perkhidmatan dua tahun kepada pegawai perubatan, pegawai pergigian dan ahli farmasi yang sudah memenuhi tempoh perkhidmatan wajib mereka bagi memastikan keberterusan perkhidmatan serta menyiapkan mereka untuk latihan kepakaran.

“(Tawaran) Ini separuh masak…lagipun tak masuk akal langsung,” kata Dr Mustapha kepada The Malaysian Insight.

“Hartal akan diteruskan seperti yang dirancang.”

Kumpulan itu merancang melaksanakan mogok besar-besaran pada Isnin sebagai tanda protes ke atas pendirian kerajaan berkaitan isu perkhidmatan tetap untuk pegawai perubatan kontrak.

Kumpulan itu sudah menghantar memorandum kepada kerajaan pada awal bulan ini, mendesak kerajaan menawarkan jawatan tetap kepada semua pegawai perubatan kontrak dan menjelaskan butiran terperinci tentang kriteria digunakan kerajaan untuk perkhidmatan tetap.

Kumpulan itu juga menimbulkan soal perubahan kerajaan sebanyak tiga kali sejak pilihan raya umum lepas yang menyebabkan isu doktor kontrak terpaksa berulang kali dibincangkan tanpa penyelesaian kukuh.

Ia memberi masa tiga minggu kepada kerajaan untuk memberi jalan penyelesaian.

Sebelum Putrajaya mengumumkan tawaran itu semalam, kumpulan itu berkata doktor akan melaksanakan mogok ketika waktu bekerja, desakan yang dibuat ketika kes Covid-19 sedang melonjak naik di seluruh negara, sebagai tanda protes ke atas kelemahan terma pekerjaan mereka .

“Kami akan meneruskan mogok besar-besaran sebagai simbol meminta suara kami didengar,” kata jurucakap.

Beliau bagaimanapun tidak mendedahkan jumlah doktor yang akan terlibat dalam mogok itu.

Ditanya mengenai risiko kehilangan keyakinan rakyat memandangkan penjagaan pesakit Covid-19 adalah keutamaan tertinggi sekarang, jurucakap berkata: “Saya rasa orang ramai perlu faham yang sekarang adalah masa genting untuk kami (berbuat sesuatu) dan sistem penjagaan kesihatan kita.”

Sejak beberapa hari lepas, beberapa doktor di Lembah Klang dilapor meletak jawatan dengan notis berhenti kerja 24 jam, disebabkan masalah kelelahan kerja, kekurangan peluang kerjaya, tekanan dan beban kerja bertambah disebabkan peningkatan kes Covid-19.

Data KKM menunjukkan 23,077 pegawai perubatan kontrak gred UD41 dipilih untuk menjalani latihan siswazah dan perkhidmatan wajib antara Disember 2016 sehingga Mei 2021.

Bagaimanapun, hanya 789 orang doktor ditawarkan jawatan tetap, menyebabkan doktor kontrak berada dalam situasi tidak menentu dan ramai memilih untuk bekerja di luar negara. – 24 Julai, 2021. APA MASALAH

KERAJAAN

TAK NAK TERIMA?

AMIN

BERAT BERAT

MAKIN GAGAL

AMIN

POLITIKUS

BANGKAIO

BENYAWA

KHALASMASIH RAMAI YANG BAIK HATI

  DALAM DUNIA

 KITA INI

MASIH RAMAI

YANG BAIK HATI

ENTOT ON LINE

 


KAH KAH KAH

ENTOT ON LINE

KAH KAH KAHImam Narathiwat didakwa nikahkan timbalan menteri digantung tugas, lapor media


 KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

YA AMPOOON

KAH KAH

KOBID MENDUGA KEMANUSIAAN KITA

  KOBID MENDUGA

KEMANUSIAAN 

KITA SEMUA

Arymanchino commented on

 "DOKTOR ADALAH 

BARISAN HADAPAN"

Yg ni tuntas TT.Aku sokong otak kau.Semua manusia kena baik,kena berbakti sesame manusia.Tp biasa dlm dunia memang ramai politikus haramjadah,dan ade juga Dr yg biul otak dia.

APA AKAN JADI PADA KITA SEMUA

 


APA SEDANG

BERLAKU PADA

NEGARA KITA INI

AMIN


5,000 doktor dijangka mogok pada Isnin, kata kumpulan


Tak gembira dengan tawaran Putrajaya, hartal doktor kontrak diteruskan


POLITIKUS

BANGKAI

BERNYAWA

KHALAS

DOKTOR DIPERLUKAN SEKARANG

  DOKTOR

DIPERLUKAN

SEKARANG

Yeop sepet commented on 

"DOKTOR ADALAH 

BARISAN HADAPAN"

Bayor jela gaji doktor tu. Udah le depa tu blajo nak jadi doktor stfh mampuih,keje lg mampuih,gaji rendah mcm xde perhargaan susah payah depa. MP2 PN bule offer gaji ratus2 ribu gaji doktor kedekut. Dasar zafrul bastard. Aku sokong doktor mogok, their effort thrown to the drain lps yiddin buat gak pru sabah.fuck the gov,lu gak TT slalu sruh org turun ke jalan raya.

Unknown commented on 

"DOKTOR ADALAH 

BARISAN HADAPAN"

Lu baca sttmen pengarah kesihatan negeri selangor.lu akn tau bkn sumua doktor mau mogok.yg palat bbrpa ekor kepala heboh mcm beribu doktor mau hartal.belajarlah rasa cukup dgn apa yg ada.hidup secara sederhana