Ahad, 15 Oktober 2023

PERANG DUNIA KE 3 AKAN SAMPAI !!!


RUSIA & TURKI

BANTU HAMAS

AMIN

KUMPULAN

 WAGNER

LATIH HAMAS

AMIN

PERANG MEREBAK

PECAH PERANG

DUNIA KE 3

KHALAS

DENGAR APA KATA PENYANYI ROCK PINK FLOYD !!!


DENGAR BAIK BAIK

APA KATA 

PENYANYI ROCK

 PINK FLOYD

KHALAS

MUSLIM YAHUDI LGBT SEMUA SOKONG PALESTIN


MUSLIM YAHUDI 

MAJUSI KRISTIAN

 LGBT ATEIS

SEMUA TURUN 

SOKONG

PALESTIN

KHALAS

DUTA ZIONIS DI JALAN AMPANG ?




Majlis Syura Ulama Pas gesa negara Islam tolak normalisasi terhadap Israel


KUALA LUMPUR – Majlis Syura Ulama Pas menggesa umat Islam seluruh dunia terutamanya negara-negara Islam supaya menolak normalisasi terhadap Zionis Yahudi serta kerajaan haram Israel yang dianjurkan oleh pihak Amerika Syarikat (AS) dan sekutu-sekutunya.

Setiausahanya,  Dr Nik Muhammad Zawawi Salleh berkata, sebarang usaha normalisasi dengan Zionis Yahudi yang merupakan talian hayat kepada rejim penjajahini perlu ditolak dan disanggah dengan tegas kerana ia tidak memberikan sebarang keuntungan kepada perjuangan rakyat Palestin.

“Oleh yang demikian, atas dasar keimanan dan kemanusiaan serta demi mempertahankan tanah berdaulat Palestin dan Masjid al-Aqsa, Majlis Syura Ulama menyeru kepada semua umat Islam supaya bangkit mempertahankan kedaulatan dan kesucian Masjid al-Aqsa dengan pelbagai cara sama ada memberikan sokongan moral, bantuan kewangan serta sentiasa melakukan Qunut Nazilah memohon keselamatan untuk umat Islam Palestin.” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut Nik Muhammad Zawawi, Majlis Syura Ulama mengikuti secara dekat pertempuran yang sedang berlaku antara Palestin dan Israel hari ini di mana rakyat Palestin di Semenanjung Gaza sedang berhadapan dengan serangan yang amat dahsyat oleh tentera rejim zionis Israel yang telah mengakibatkan kemusnahan besar di bandar Gaza termasuk kediaman, masjid, sekolah dan hospital.

Serangan Taufan al-Aqsa yang dikepalai oleh HAMAS dan disokong oleh semua gerakan perjuangan lain sememangnya paling sesuai dalam konteks untuk membebaskan bumi Palestin dan Masjid al-Aqsa setelah siri rundingan yang dibuat oleh masyarakat antarabangsa dilanggar oleh rejim Zionis Israel dengan rakus dan kejam.

AS dan sekutu-sekutunya juga menjadi dalang di sebalik pelanggaran perjanjian tersebut sehingga bumi Palestin sentiasa bermandi darah pada syuhada.

Kementerian Pertahanan negara haram Israel telah mengarahkan supaya diputuskan segala sumber makanan, elektrik, air dan petroleum terhadap Semenanjung Gaza.

“Majlis Syura Ulama mengutuk sekeras-kerasnya tindakan rejim Zionis Yahudi yang tidak berperikemanusiaan ini dengan segala bentuk penindasan terhadap umat Islam Palestin yang mana ia merupakan jenayah antarabangsa yang perlu disekat dan dihalang oleh dunia dengan apa cara sekali pun,” katanya. –


WOIT

JANGAN PEDULI

NEGARA LAIN

AMIN

JAGA NEGARA

SENDIRI

AMIN

MOROKO MESIR

TURKI DAH ADA

HUBUNGAAN

DIPLOMATIK 

DENGAN ISRAEL

AMIN

YANG WAJIB

SEMUA RAKYAT

TAHU APAKAH

DUTA ZIONIS

AKAN SAMPAI

KE JLN AMPANG

AMIN

KHALAS

FATWAA MUFTI YANG BETTUL


Boikot syarikat, produk sumbang kepada Israel – Mufti P.Pinang

GEORGE TOWN – Mufti Pulau Pinang,  Wan Salim Wan Mohd Noor menyeru orang ramai memboikot syarikat serta produk yang menyumbang kepada Israel.

Jelas beliau, tindakan memulau syarikat serta produk khsususnya dari Amerika Syarikat perlu dilakukan susulan mereka telah menderma ribuan makanan secara percuma kepada tentera Israel yang menyerang rakyat Palestin di Gaza.

“Amerika Syarikat perlu ‘disedarkan’ supaya menghentikan polisi ‘double standard’ yang dipraktikkannya selama ini.

“Kuasa besar dunia itu menyokong Republik Ukrain menentang Rusia, sedangkan di Palestin mereka menyebelahi Israel dan membantunya menyerang rakyat yang berjuang mengembalikan hak serta negara mereka yang dirampas rejim itu sejak 1948,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Dalam Pekembangan sama, Wan Salim berkata, umat Islam seluruh dunia wajib membantu rakyat Palestin yang sedang berjuang bagi mempertahankan diri dan tanahair.

“Saya juga menyeru seluruh rakyat Malaysia sama yang beragama Islam dan bukan Islam menunaikan tanggungjawab kemanusiaan mereka dengan menghulurkan bantuan kepada penduduk Gaza khususnya untuk meringankan penderitaan mereka akibat serangan dari Israel.

“Ini susulan media melaporkan tentera penjajah Zionis menyasarkan kemudahan-kemudahan awam di Senenanjung Gaza termasuk hospital, masjid dan kediaman penduduk,” katanya.

Media sebelum ini melaporkan seramai 1,900 rakyat Palestin di Gaza maut akibat serangan tentera Israel.

Daripada jumlah itu, seramai lebih 614 kanak-kanak terkorban.

Serangan pelbagai jenis bom berangkai dan roket turut mengakibatkan 7,696 penduduk Palestin cedera. 

SYABAS MUFTI

TANJUNG

AMIN

KHUTUBAH  

JUMAAT

ISINYA WAJIB

BOIKOT SYARIKAT

SOKONG ISRAEL

AMIN

WAJIB SENARIKAN

NAMA SYARIKAT

AGAR UMAT SEDAR

AMIN

KHALAS


MAYAT BAYI GERMAN DALAM TANDAS !!!


Mayat bayi ditemukan dalam tandas hospital

MAYAT bayi lelaki masih bertali pusat dipercayai baru dilahirkan ditemukan di dalam tangki pam tandas di Hospital Tawau semalam.

Ketua Polis Daerah Tawau ACP Jasmin Hussin berkata mayat bayi berkenaan dijumpai oleh pekerja pembersihan yang ketika itu membuat kerja-kerja pembersihan di dalam tandas awam wanita di wad kecemasan hospital itu pada 7.10 pagi.

“Saya mengesahkan pihak polis menerima satu laporan pada 8.09 pagi hari yang sama berhubung penemuan bayi lelaki meninggal dunia di dalam pam tandas hospital berkenaan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Jasmin berkata pihak polis membuka satu kertas siasatan di bawah Seksyen 318 Kanun Keseksaan.

“Siasatan lanjut sedang dilakukan berhubung kes ini,” katanya. – Bernama, 15 Oktober, 2023.

WOIT

NAK SIASAT

BUAT APA

KAH KAH KAH

INI BAYI KAPIR

GERMAN ATAU

BAYI SWEDEN

AMIN

BERANCUK 

MEMANG SEDAP

TAPI PAKAILAH

KONDOM

AMIN

KHALAS

AMARAN AKHIR DARI IRAN !!!


AMARAN AKHIR

DARI IRAN !!!

 GEMPA BUMI AKAN MELEDAK

KHALAS

DUNIA NAK LIHAT APA JADI DALAM GAZA


DUNIA NAK LIHAT

APA JADI 

DALAM GAZA

KHALAS


Unknown commented on 
"BILA BILA MASA ZIONIS 
AKAN MASUK KE DALAM GAZA"

Operasi ditangguhkan atas alasan cuaca tak elok. Boleh lah terus terkencing dan terberak dalam seluar. Sejarah telah membuktikan bangsa ini pengecut. Hanya berani bila ramai, itu pun masih perlu sokongan kuasa besar nak kalahkan Gaza yang keluasan nya hanya setengah dari keluasan Singapura. Patutlah temple of Solomon dulu hancur dan hilang hingga tak dapat dikesan langsung. Tapi kalau pasal menipu dan manipulasi memang no satu dan anggap mereka ni lah paling cerdik.

Unknown commented on 
"BILA BILA MASA ZIONIS
AKAN MASUK KE DALAM GAZA"

Seluruh dunia sedang menunggu nak tengok kike masuk ke Gaza. Jangan lupa pakai lampin, biasa nya kike bila berperang secara berdepan akan terberak kencing dalam seluar. Kah kah kah

BANI TA MIM


BANI TA MIM

TA  TU TANAH

MIM TU  MELAYU

AMIN

BANI TAMIM DARI

TANAH MELAYU

KHALAS


Unknown commented on 
"BANI TAMIM AKAN 
BANTU GAZA ?"
Merepek Atau merapu 
bukanlah satu jenayah.

Unknown commented on 
"IBRAHIM ALI CAKAP BETUL"

Belum lawan Israel pun bani Tamim dah sepak terajang sama sendiri. Kah kah kah.

Unknown commented on
 "BANI TAMIM AKAN
 BANTU GAZA ?"

Bani Tamim nak pimpin dunia? Emas sepuluh kati untuk belanja sireh pinang datuk bendahara dan sebahara emas untuk datuk laksamana, akhirnya melayu di jajah. Kah kah kah

DENGAR APA KATA PEMIMPIN YAHUDI INI !!!


DENGAR APA

KATA PEMIMPIN

YAHUDI INI

AMIN

ISREAL LAHIR DARI

KEGANASAN ZIONIS

AMIN

KHALAS 

DEMO DI SASARAN YANG BETUL


DEMO DI SASARAN

YANG BETUL

AMIN

KHALAS

Unknown commented on
 "MASJID NEGARA BUKAN MUSUH PALESTIN"

yang ni gua setuju degan lu.... jangan kecut telo di negara sendiri... demo di tempat yang betu

Unknown commented on
"MASJID NEGARA BUKAN MUSUH PALESTIN"

Demo depan semua McDonald's. TT bila mau turun berdemo?


SEJARAH HUBUNGAN AMERIKA DENGAN ISRAEL

 

FAKTA HUBUNGAN

SEJARAH AMERIKA

DENGAN

 ZIONIS ISRAEL

KHALAS

MASJID NEGARA BUKAN MUSUH PALESTIN




AS, UK, EU

 bersubahat dengan

 Israel lakukan 

jenayah perang – 

Nurul Izzah
KUALA LUMPUR – Amerika Syarikat (AS), United Kingdom (UK), Kesatuan Eropah (EU) bersubahat dengan Israel melakukan jenayah perang terhadap penduduk Palestine di Gaza.

Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar berkata, adalah jelas Israel telah melakukan jenayah perang dan semua entiti terbabit bersubahat kerana memberi sokongan tidak berbelah bahagi terhadap regim tersebut.

Penggunaan bom fosforus putih ke atas penduduk Gaza katanya, adalah antara jenayah perang yang ditelah dicabuli Isreal.

“Israel melakukan jenayah perang, dan AS, EU, UK secara berkesan melanggar undang-undang antarabangsa dengan mengisytiharkan sokongan tidak berbelah bahagi mereka terhadap tindakan Israel.

“Menjatuhkan hukuman kolektif ke atas orang awam, pemindahan paksa dan penggunaan haram fosforus putih adalah pelanggaran undang-undang antarabangsa yang jelas,” tegas beliau.

Beberapa bukti menunjukkan Israel menggunakan bom fosforus putih yang akan membakar kulit dan tubuh manusia secara berterusan.

Bom itu boleh menyebabkan kecederaan serta-merta pada paru-paru, jantung, hati dan buah pinggang.

Fosforus putih juga boleh mengakibatkan api yang marak dan cepat merebak di atas tanah, malah dalam beberapa laporan, apinya didakwa amat sukar untuk dipadamkan apabila dinyalakan.

Selain itu Israel turut mengeluarkan arahan supaya penduduk di utara Gaza untuk meninggalkan zon berkenaan dalam tempoh 24 jam dan dilaporkan aset negara itu telah berada di sempadan wilayah Palestine tersebut.

“Kita memerlukan gencatan senjata segera untuk menamatkan pembunuhan beramai-ramai ke atas rakyat Palestin.

“Kita mesti memastikan pemulihan perkhidmatan asas dan penyampaian bantuan kemanusiaan. Mereka mesti dibenarkan pulang dengan selamat ke rumah mereka,” katanya di platform X.

Sejumlah 300 penduduk Palestin terbunuh dalam serangan Israel dalam tempoh 24 jam lalu.

Sejak perang bermula 7 Oktober lalu sejumlah 2,224 penduduk Palestine dibunuh regim Zionis dan 8,744 cedera.-

WOIT

NURUL CAKAP

BETUL

AMIN

AMERIKA 

BANTU ZIONIS

AMIN

TAPI PASAL APA

DEMO DI MASJID 

NEGARA

AMIN

MASJID NEGARA

BUKAN MUSUH

PALESTIN

AMIN

PERGI BERDEMO

DEPAN KEDUATAAM

AMERIKA JALAN

AMPANG

AMIN

LAWAN AMERIKA

LAWAN BRITISH

BARU  SASARAN

 BETUL

AMIN

DEMO DALAM

MASJID NEGARA

TAK SAPA AMBIL POT

KAH KAH KAH

KHALAS

MAKIN RAMAI ANAK MUDA BUNUH DIRI


Kes bunuh diri meningkat petanda rakyat semakin terdesak?

Statistik yang dikeluarkan oleh pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) pada pertengahan 2021 mengenai laporan kes bunuh diri dari 2019 sehingga Mei 2021 sepatutnya membuka mata banyak pihak.

Terutamanya kepada pihak pembuat dasar dan juga pihak kerajaan bahawa isu ini sudah mula meruncing terutamanya di ketika pandemik yang sedang melanda dunia ketika ini.

Menurut kenyataan oleh PDRM, di dalam tempoh dari 2019 sehingga Mei 2021 sebanyak 1,708 kes telah dilaporkan, iaitu dengan purata kira-kira 3 kes bunuh diri setiap hari.

Antara data yang mengejutkan melalui laporan ini ialah dapatan bahawa kaum wanita lebih ramai menjadi menyumbang kepada kes bunuh diri dengan peratusan 83.5 peratus berbanding kaum lelaki.

Dari segi umur pula, didapati lebih separuh dari keseluruhan kes-kes ini melibatkan golongan remaja di antara umur 15-18 tahun. Sebanyak 668 kes melibatkan lingkungan umur 19 hingga 40 tahun, manakala mereka yang berumur lebih 40 tahun menyumbang kepada 168 kes.

Jelas, yang menjadi mangsa kes bunuh diri di negara ini kebanyakannya adalah golongan remaja yang sepatutnya menjadi masa depan membangunkan negara.

Negeri Johor mencatatkan kadar kes tertinggi dengan jumlah kes bunuh diri sebanyak 101 dari 2019 hingga 2020. Negeri Selangor pula mencatatkan kes tertinggi pada tahun 2021 iaitu sebanyak 117 kes dari Januari 2021 hingga Mei 2021.

Tidak ketinggalan, secara purata seramai 77 orang di Pulau Pinang membunuh diri setahun dalam tempoh tiga tahun lalu iaitu antara 2020 hingga tahun ini setakat Mei lalu.

Daripada jumlah itu, seramai 78 orang membunuh diri pada 2020; 114 (2021) dan 41 (setakat Mei tahun ini) menjadikan jumlah keseluruhannya seramai 233 orang.

Daripada statistik itu pula, sebanyak 20 kes bunuh diri dengan cara terjun dari jambatan yang mendapat perhatian meluas ketika ini berlaku sepanjang tiga tahun lalu dengan tujuh kes dicatatkan tahun ini setakat Mei lalu.

Tambahan lagi, kaji selidik oleh Kementerian Kesihatan Malaysia mendapati cubaan membunuh diri juga telah meningkat di kalangan remaja seawal usia 13 tahun dengan 10 peratus dari para remaja mengakui pernah melakukan cubaan bunuh diri sekurangnya sekali.

Kesan larangan pergerakan serta “lockdown” berpanjangan akibat pandemik Covid-19 yang telah merosakkan kehidupan normal, sosial serta ekonomi rakyat tampak jelas apabila berlaku peningkatan kes bunuh diri hampir 2 kali ganda berbanding tahun sebelum ini, iaitu sekitar kes bunuh diri 1.7 setiap hari pada 2019.

Ini adalah realiti yang dihadapi oleh masyarakat Malaysia sekarang. Isu kesihatan mental bukan lagi perkara remeh ataupun sampingan yang boleh diketepikan dalam arus pembangunan modal insan negara.

Berapa ramai keluarga ataupun individu yang terkesan secara mendalam akibat pandemik yang sedang berlaku sekarang ini?

Kadar kemiskinan telah semakin meningkat dan dilaporkan sekitar 600,000 keluarga kelas pertengahan M40 telah tergelincir ke dalam garis kemiskinan B40 akibat hilang mata pencarian.

Desakan oleh rakyat untuk menuntut pengeluaran Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) baru-baru ini juga menunjukkan bahawa ramai yang memerlukan bantuan segera bagi meneruskan kehidupan di waktu terdesak seperti sekarang.

Ia ialah satu kehilangan besar dalam memastikan kesinambungan pembangunan negara dan juga kualiti kehidupan rakyat turut serta meningkat apabila ramai yang mengalami tekanan untuk meneruskan kehidupan.

Dalam pada itu, kaji selidik badan NHMS pada 2019 mendapati bahawa seramai 424,000 kanak-kanak di Malaysia mengalami masalah kesihatan mental dan kajian sama juga mendapati seramai separuh juta (2.3 peratus dari populasi Malaysia) menderita masalah depresi.

Faktor-faktor utama yang menyumbang kepada isu kesihatan mental kebanyakannya berkait dengan faktor luaran seperti isu keluarga, kewangan, tempat tinggal, pekerjaan, tekanan sosial dan pelbagai lagi. Isu-isu ini banyak berpunca dari ketidakseimbangan dan juga jurang kualiti kehidupan rakyat Malaysia yang semakin melebar.

Kualiti kehidupan rakyat perlu dipertingkatkan dan isu-isu yang membelenggu rakyat perlu diberi perhatian serius oleh kerajaan.

Tidak ada guna jika negara ini dipenuhi oleh bangunan-bangunan besar jika akhirnya kualiti kehidupan rakyat tidak terjaga. Isu-isu yang menekan rakyat perlu diselesaikan segera. Kanak-kanak terutamanya perlu diberi perhatian khas agar tidak dibebankan secara melampau.

INI BUKTI

PALING JELAS

HIDUP RAKYAT

MAKIN SUSAH

AMIN

INI BUKTI JELAS

EKONOMI NEGARA

MAKIN RUNTUH

AMIN

MAKIN BAYAAK

ANAK MUDA

BUNUH DIRI

BUKTI MEREKA

TAK YAKIN ADA

MASA DEPAN

KHALAS

BOIKOT MEK DONAL


McDonald’s sumbang makanan secara percuma kepada tentera Israel

McDonald’s Israel mengumumkan restoran makanan segera itu mengedarkan makanan secara percuma kepada tentera dan warga Israel selepas kumpulam Hamas melakukan serangan pada Sabtu lalu.

Menerusi Instagram story kelmarin, McDonald’s berkata, ia telah menyumbang berpuluh ribu makanan seluruh Israel dalam tempoh beberapa hari semasa konflik berlangsung.

Menurut terjemah daripada bahasa Hebrew ke bahasa Inggeris yang dilakukan Insider: “McDonald’s menyumbang dan terus menyumbang beribu-ribu makanan kepada unit IDF (Angkatan Pertahanan Israel), polis, hospital, penduduk sekitar Jaluran (Gaza) dan semua pasukan penyelamat.

“Kami terus menyumbang beribu-ribu makanan sehari kepada angkatan tentera seluruh negara. Selain itu, diskaun sebanyak 50% diberikan kepada anggota tentera an pasukan keselamatan yang datang ke cawangan kami,”.

McDonald’s menjelaskan dalam satu hantaran bahawa sebanyak lima restoran telah dibuka untuk tujuan menyediakan bantuan dan sumbangan kepada angkatan keselamatan dan ia merancang untuk menghantar 4,000 makanan sehari.

Setakat ini, rangkaian restoran gergasi itu telah menyumbang 12,000 makanan kepada IDF dan rakyat Israel, menurut hantaran itu.

Gambar-gambar yang disiar menunjukkan kereta penuh dengan makanan McDonald’s dan anggota tentera serta pekerja di hospital-hospital menerima bungkusan makanan.

Satu rakaman video menunjukkan pekerja McDonald’s menyediakan makanan dan pakej untuk dihantar ke pengkalan tentera di selatan Israel. – Agensi

RAMAI LAGI

TAK FAHAM

SAPA PEMILIK

MEK DONAL

AMIN

SEBUNGKUS 

BURGER BOLEH

BELI SEBUTIR BOM

UNTUK BOM GAZA

AMIN

KHALAS