Ahad, 23 Ogos 2015

SUDAH MAKIN BERAT
BERAT Ni!


Najib jadi liabiliti Umno, akar umbi resah berdepan rakyat


Bagi pemerhati Umno Shahbudin Husin pula, beliau tidak menolak kemungkinan poster Najib tidak akan dinaikkan ketika pilihan raya kerana persepsi buruk yang terpalit ke atas dirinya.

"Jangan hairan kalau ada pilihan raya kecil dalam masa terdekat, gambar Najib sendiri pun tidak akan digunakan semasa berkempen," katanya mengulas mengenai sentimen semasa orang ramai ketika ini terhadap perdana menteri.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/najib-jadi-liabiliti-umno-akar-umbi-resah-berdepan-rakyat#sthash.ddo9y1Su.dpuf


KAH KAH KAH
woit
ini sudah berat
ini sudah karat
kah kah kah
dulu masa PRU10
gambar madey hilang
kah kah kah
sekarang muka najib hilang
ada ide terbaik
baik punya idea
gantikan dengan muka rosmah
baru boleh membadak
kah kah kah
 
KAH KAH KAH


---------------

BULAN SEPTEMBER
WASPADA

diramalkan
dalam bulan september/oktober
tahun ini
satu ledakan ekonomi
 akan berlaku
lebih buruk dari 1998
lebih buruk dari 2009


Dow drops more than 500 points as US markets plummet amid global sell-off

US stock markets dropped dramatically on Friday afternoon, dragging overall global markets to their worst week of the year as concerns about the health of the Chinese economy rattled investors across the world.
All of the main US indices closed down more than 3% on Friday, the fourth consecutive day of falls. The Dow Jones Industrial Average closed down 531 points, or 3.1%, to 16,460 – the S&P 500 lost 3.2% to 1,971 and the Nasdaq closed down 3.5% to 4,706.
Most major markets around the world also suffered bruising losses as new data suggested Chinese factory activity had slowed to levels last seen in 2009 and added to investors’ fears about the country’s economy since Beijing devalued its currency last week.-----------------

BERKAMPONG DI KUALA LUMPURUNDI 

TAK PERCAYA

 PADA NAJIB


 | August 22, 2015
Asri-Zainul-Abidin,-putrajaya
Menjatuhkan kerajaan tidak semestinya menggunakan senjata tetapi menerusi sistem sedia ada seperti pilihan raya atau undi di Parlimen. More ››


PETALING JAYA: Mufti Perlis,  Dr Mohd Asri Zainul Abidin berpendirian berbeza dengan Mufti Perak, Harussani Zakaria yang berpendapat menggulingkan kerajaan adalah haram di sini Islam.
Asri sebaliknya berpendapat, Islam tidak mengharamkan perbuatan menjatuhkan sesebuah kerajaan menerusi pilihan raya atau undi tidak percaya di Parlimen yang tidak melibatkan pertumpahan darah.
Katanya, para ulama dahulu mengharamkan menumbangkan pemerintah atas alasan bimbangkan pertumpahan darah kerana membawa banyak kemudaratan kepada rakyat dan negara.
“Namun dalam dunia hari ini, sesebuah pemerintah mungkin boleh diubah atau ditukar atau ditumbang tanpa memerlukan pertumpahan darah seperti sistem demokrasi pilihan raya atau pun undi di Parlimen atau seumpamanya,” tulisnya di Facebook.
Asri menasihatkan pengkaji politik Islam tidak boleh menjadi terlalu literalist kerana politik bukan ibadah khususiah seperti solat dan puasa yang tidak boleh diubah atau ditambah.
Katanya, setiap pemerintah mungkin akan ada kesilapan atau dosa yang dilakukan dan jika setiap kali pemerintah bersalah atau melakukan dosa diperangi dengan senjata, maka hancurlah keamanan masyarakat dan negara.
Kerana itu, katanya, kita boleh menentang kemungkaran pemerintah tetapi tidak memeranginya dengan senjata kerana tujuan berpolitik dalam Islam adalah menegakkan keadilan, keamanan dan hak rakyat.
Dengan memberi beberapa contoh hadis dan riwayat, Asri menegaskan, sekalipun umat Islam dilarang memerangi pemerintah dengan senjata, tetapi tetap disuruh untuk menasihati mereka dan mencegah kemungkaran dengan perkataan atau perbuatan yang tidak menyebabkan pertumpahan darah seperti undi ataupun pungutan suara.
Beliau turut membidas pihak-pihak yang cuba menyamakan antara mengkritik dengan mencerca pemerintah, menyamakan antara membantah dengan memberontak dan menyamakan antara menukar pemimpin dengan memerangi kerajaan secara bersenjata.
Katanya, golongan itu mungkin keliru, mempunyai niat yang salah ataupun berlebihan menyokong pihak tertentu dengan memetik nas-nas daripada kitab silam yang mempunyai konteks dan latar politik berbeza.
“Hendaklah kita faham bahawa menukar pemimpin tidak semestinya bermaksud menukar kerajaan. Tidak bersetuju dengan pemimpin tertentu tidak semestinya bermaksud penderhakaan kepada kerajaan secara keseluruhannya.
“Kita hendaklah membezakan konteks dan latar politik apabila hendak memberi fatwa berkaitan politik,” katanya.
SATU JUTA

BERKAMPONG

DI K.LUMPUR

34 JAM

ADALAH UNDI


TAK PERCAYAPADA NAJIB


---------------

KALAU DUIT DERMA


KALAU 

2.6 BiLION RINGGiT

 DUIT DERMA

KENAPA BUANG 

MUHYiDDIN  

DAN

 SHAFiE AFDAL


------------

MALAYAYSIA HEBAT SENDAT
TAHNiAH!


MALAYSIA HEBAT
 dulu ada Altantuya
sekarang ada Orang Tua
sekarang ada Jessica Kaur
dan dan dan
paling hott
rupa rupanya sekarang
ada Kumpulan Hang Tuah
 
woit hang tuah
dengan hang tua
ini orang sama ke?
kah kah kah

KAH KAH KAH

 


------------

SEDANG MENUNGGU


HEBATorang ramai
rakyat malaysia
sedang menunggu

1. akuan bersumpah
   jessica kaur

2. siapa dia kitul
   kepala geng hang
   tuah

 -------------

SIAPA PUTERA ARAB ITU SiAPA 


TOK ARAB


 YANG DERMA


 2.6 BILiON 


PADA NAJiB
--------------------

SIAPA SI KITUL

SiAPA!
Si KiTUL

---------------

UNDI TAK PERCAYA

SATU JUTA

34 JAM 

KUALA LUMPUR

ADALAH UNDI

TAK PERCAYA

KEPADA NAJIB

--------------

SISWA ANTI NAJIB KE JALAN RAYA

SALUT 
salut untuk anak muda
turun turun turun
ke jalan raya
salut anak muda
mencipta sejarah bangsa

------------

TAHNIAH TAHNIAH BERJAYA


TAHNiAH!

Switzerland mula prosiding jenayah berkaitan 1MDB


Pejabat Peguam Negara (OAG) Switzerland sudah memulakan prosiding jenayah berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata seorang jurucakap pada Jumaat.
1MDB, lembaga penasihatnya dipengerusi  Najib Razak, sedang diteliti pihak berkuasa Malaysia atas tuduhan salah urus kewangan dan rasuah.
Dana pelaburan negara tersebut diselubungi kontroversi berhubung hutangnya yang mencecah AS$11 bilion (RM46 bilion) dan dakwaan salah urus kewangan.
"Pejabat Peguam Negara mengesahkan, pada 14 Ogos 2015, ia memulakan prosedur jenayah terhadap dua entiti 1MDB dan juga terhadap seseorang yang tidak dikenali," kata jurucakap OAG itu dalam satu kiriman e-mel.
Kes itu melibatkan "rasuah yang disyaki melibatkan pegawai awam luar negara, pengurusan kepentingan awam yang tidak jujur dan pengubahan wang haram," katanya.
Prosiding jenayah itu susulan dua komunikasi dari Pejabat Laporan Pengubahan Wang Haram Switzerland (MRO), kata jurucakap itu.
Berita mengenai siasatan itu pertama kali dilaporkan akhbar Switzerland, Le Temps.
Pengawal selia kewangan Switzerland, Finma berkata pada Rabu, ia sedang memeriksa beberapa bank di negara itu sama ada mereka ada menjalankan perniagaan dengan 1MDB. – Reuters, 22 Ogos, 2015.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/switzerland-mula-prosiding-jenayah-berkaitan-1mdb#sthash.6am3dKNO.dpuf

KAH KAH KAH

woit
akhirnya berjaya
akhirnya kes dibuka
diluar negara
di paris najib ada altantuya
di swizerland najib ada 1MDB
kah kah kah
terbaik
terhebat
inilah cara baru
inilah taktik baru
dalam dunia global
kita bergerak diseluruh dunia
habis peluang rosmah
nak beli coklat di swizerland
kah kah kah


PADAN MUKA
-------------------