Jumaat, 20 Jun 2014

YA AMPOOOOONSampaikan perkara yang benar walaupun pahit, titah Sultan Nazrin Shah
20 Jun — Sultan Perak Sultan Nazrin Shah meminta anggota Dewan Negara Perak memberi sebaik-baik nasihat dan panduan serta sentiasa menyampaikan kepada baginda perkara yang benar walaupun ia pahit untuk dinyatakan. Baginda bertitah setiap kebenaran wajib dipersembahkan…

KAH KAH KAH
|KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
 
woit..SIAPA ATAN?... kah kah kah..
 
kah kah kah...KAH KAH KAH... kah kah kah
 
KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH

----------

INTELEKTUAL DODOL
Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin mempertahankan seminar yang membentangkan tentang ancaman Kristianisasi di UiTM dengan mengatakan ia merupakan satu perbincangan akademik. – Gambar fail The Malaysian Insider, 20 Jun, 2014.
Seminar anti-Kristian UiTM hanya perbincangan intelektual, kata Muhyiddin


Walaupun dikritik pelbagai pihak kerana menggunakan universiti awam untuk menyerang Kristian dengan menggunakan penceramah yang kononnya bekas paderi, Putrajaya mempertahankan seminar itu sebagai "satu perbincangan akademik yang perlu dilihat secara positif".

Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, seminar yang dianjurkan oleh Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu adalah satu program akademik untuk menerangkan isu berkaitan dengan penggunaan perkataan Allah yang menjadi perbincangan hangat.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit..KALAU KUTUK KRISTIAN...kah kah kah

kah kah kah.. DIANGGAP INTELEKTUAL..kah kah kah

kah kah.. BUAT DODOL PASTI LEBIH  BERILMU...kah kah

kah kah kah..BUAT DODOL ROKET SAINS...kah kah

kah kah kah..INILAH BUMIPUTERA MELAYU..kah kah

KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH


LAPORAN DARI KUANTAN

 
 
BERITA TERKINI DARI KUANTAN
 
aku dah ada tb baru
kerana aku nak berjalan
nak merayau
 
pagi ini jam 9 gerak tinggalkan kl
jam 11.30 sampai ke temerloh
 aku dah tahu tempat makan
ada jual perut kerbau tembusu
kah kah kah
 
patin tempoyak
rendang kerbau
tembusu kerbau
kerabu sayur
sambal terong
gulai rebong
ulam-ulam
 
rendang gagal rasa masam
yang lain ok
tak mengancam
tapi harga demokratik
 
warung dimana?
cari sendirilaaaaaa
tak kan semua nak
beri tahu
kah kah kah
 
PENGUMUMAN
aku ada tab baru
beli dua hari dulu
cilakaaaa
masih susah guna
masih kelam kabut
 
dari segi sejarah
blok ujung minggu ini
semua dari tab
 
KUANTAN
malam ni mesti pergi
tanjung lumpur
sebelum subuh
ada mak cik jual
nasi dagang
 
NOTA
tapi jangan hairan
aku pakai tab
tapi
aku pakai key board besar
dua kali ganda
besarnya dari frame tab
dan saekor tikus
 
ini kerana aku tak selesa
menulis huruf meloncat loncat
 
kah kah kah
 
 
 
 --------

MALIKUL KECEWAZam: Muhyiddin pendam kehampaan

12:18PM Jun 20
Beliau tidak menujukkan rasa terkejut dengan spekulasi bahawa Muhyiddin akan berundur dari jawatan TPM.
 
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
 
woit...HAMPA APA?..kah kah kah
 
kah kah...MEMANG DAH HAMPA..kah kah

kah kah kah...OTAK KOSONG..kah  kah..

kah  kah..HAMPA TAK ADA ISI...kah kah..

kah ...DAGING BERBELIT DIMUKA..kah kah

KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH

-----------

SUWEY NAJIB MEREBAK


HANTU BUREEEET

SUWEY NAJIB BERJANGKIT
Azilah Hadri ditangkap khalwat Bernama | 8:00PM Jun 19 2014 Seorang daripada tertuduh dalam kes pembunuhan wanita warga Mongolia Altantuya Shaariibuu pada 2006, Cif Inspektor Azilah Hadri, hari ini ditangkap khalwat bersama seorang anggota polis wanita. Mereka dikatakan ditangkap oleh suami wanita terbabit yang juga seorang anggota polis pada kira-kira pukul 2 pagi di perumahan polis Ibu Pejabat Polis Daerah Sepang. 

Ketua Polis Daerah Sepang Supt Mohd Yusoff Awang ketika dihubungi Bernama mengesahkan tangkapan khalwat itu. Katanya, Azilah, anggota Unit Tindakan Khas dan wanita tersebut akan dirujuk kepada Jabatan Agama Islam Selangor atas pertuduhan khalwat dan polis juga telah membuka kertas siasatan untuk tindakan tatatertib terhadap mereka. "Perkara ini masih dalam siasatan pihak polis," katanya. Isnin ini, Azilah sepatutnya hadir ke Mahkamah Persekutuan bagi prosiding rayuan pihak pendakwaan terhadap pembebasan dan pelepasannya bersama seorang lagi on BEREBUT KARIPAP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/19/14


--------

DARI MANA DATANGNYA MELAYU
GANGGA  NEGARA
Gangga Negara dipercayai merupakan kerajaan Melayu Hindu Lama yang hilang dan ada disebut dalam Sejarah Melayu yang kini merangkumi Beruas, Dinding dan Manjung yang pada masa kini terletak di negeri Perak, Malaysia serta Raja Gangga Shah Johan sebagai salah seorang rajanya. 

Para penyelidik mempercayai bahawa kerajaan ini berpusat di Beruas dan ia runtuh selepas serangan oleh Raja Rajendra Chola I dari Coromandel, India Selatan di antara tahun 1025 dan 1026. Menurut sebuah lagi catatan sejarah Melayu, Hikayat Merong Mahawangsa yang juga dikenali sebagai Hikayat Kedah

Gangga Negara mungkin telah diasaskan oleh anak Merong Mahawangsa, Raja Ganjil Sarjuna dari Kedah, yang dikatakan sebagai keturunan Iskandar Agung atau keluarga diraja Khmer kah kah kah sapa lupa sejarah on DARI MANA DATANGNYA MELAYU
Anonymous
on 6/19/14
DARI PALEMBANG
Kesultanan Melayu Melaka (كسلطانن ملايو ملاك) diasaskan oleh seorang putera dari Palembang iaitu Parameswara di antara tahun 1400 hingga tahun 1403. Pada awalnya Melaka bukanlah sebuah kerajaan Islam. Hal ini berubah pada tahun 1409[1] apabila Parameswara berkahwin dengan puteri dari Pasai.

Agama Islam dijadikan sebagai agama rasmi Kesultanan Melayu Melaka oleh Sultan Muzaffar Syah. Pemerintahan Kesultanan Melayu Melaka berterusan selama lebih satu abad sehinggalah Melaka tewas di tangan penjajah Portugis pimpinan Alfonso de Albuquerque pada 1511.

 Sultan Mahmud Shah merupakan sultan terakhir Kesultanan Melayu Melaka.[2] Pada 1528, seorang putera baginda Sultan Alauddin Riayat Shah II menubuhkan Kesultanan Johor bagi mewarisi Kesultanan Melaka. on DARI MANA DATANGNYA MELAYU
Anonymous
on 6/19/14

---------

BERITA BAIK UNTUK SEMUA
KOMENTAR
ini berita baik
kalau muhyiddin undur
macam ptong stim
politik malaysia

tapi apa sebenarnya
disebalik berita
muhyiddin nak letak jawatan?

mesti ada sesuatu
tunggu dan nanti


Saya akan terus berkhidmat sebagai TPM, kata Muhyiddin Muhyiddin Yassin hari ini berkata beliau akan terus berkhidmat sebagai timbalan kepada i Najib Razak, selagi khidmatnya diperlukan.
"Setakat hari ini, tak ada apa-apa pun perkara yang dibangkit melibatkan kedudukan saya," kata beliau.
Semalam, laman blog dan media sosial melaporkan kemungkinan Muhyiddin berundur bagi memberi perhatian kepada usaha memulihkan Umno.
- baca disini: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saya-akan-terus-berkhidmat-sebagai-tpm-kata-muhyiddin#sthash.G3Fbqyiv.dpuf


KAH KAH KAH

malikul sembab

strikes back

KAH KAH KAH
---------

LAGI PROJEK KAYAKAN KRONI

KONSESI PENSWASTAAN UiTM JASIN DIBERIKAN KEPADA BEKAS-BEKAS WAKIL RAKYAT UMNO SELANGOR

Pemberian konsesi penswastaan UiTM Jasin yang diberikan kepada syarikat yang dikawal oleh dua orang bekas wakil rakyat Umno Selangor membuktikan bahawa keputusan lantikan syarikat pemegang konsesi dibuat secara rundingan terus. Malah, saya berpendapat bahawa keputusan untuk membina kampus-kampus cawanga UiTM ini lebih dipengaruhi kepada lobi dan rundingan dengan syarikat-syarikat pemegang konsesi, bukannya berdasarkan perancangan jangka panjang UiTM sendiri.

Konsesi penswastaan UiTM Jasin diberikan kepada YBK Usahasama Sdn Bhd yang dikawal oleh dua orang tokoh Umno Selangor yang juga bekas wakil rakyat iaitu:

1.      Dato’ Zainal Abidin Sakom, bekas ADUN Batang Kali, dan
2.      Dato’ Dr Hj Mat Yasir Ikhsan, bekas ADUN Sg Air Tawar, Sabak Bernam (1999-2004) dan bekas Ahli Parlimen Sabak Bernam (2004-2008)

Sebelum ini, yayasan yang dikawal oleh Dato’ Zainal Abidin Sakom iaitu Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) telah terlibat dalam satu kontroversi iaitu cadangan pembinaan UiTM Cawangan Serendah di atas tanah yang pernah dianugerahkan oleh pentadbiran Umno kepada yayasan tersebut. Tanah tersebut diambil balik oleh pentadbiran Pakatan Rakyat apabila YBK melanggar beberapa syarat yang ditetapkan Kerajaan Selangor.

Selepas kegagalan membina UiTM Cawangan Serendah, syarikat yang dikawal oleh kedua-dua mereka melalui YBK terlibat pula di dalam konsesi penswastaan UiTM Cawangan Jasin. YBK bukanlah sebuah entiti yang terlibat di dalam projek pembinaan dan pengurusan aset besar, malah pemegang konsesi iaitu YBK Usahasama Sdn Bhd hanya ditubuhkan dalam tahun 2010 iaitu selepas usaha membuka UiTM Cawangan Serendah gagal.

Ini memberi gambaran seolah-olah keputusan untuk memberikan satu konsesi penswastaan kampus cawangan UiTM kepada kedua-dua tokoh ini dibuat terlebih dahulu sebelum keputusan membangunkan kampus-kampus cawangan UiTM.
Semakan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) menunjukkan bahawa YBK Usahasama Sdn Bhd adalah sebuah syarikat milik penuh Serendah Heights Sdn Bhd. Serendah Heights Sdn Bhd pula dimiliki oleh 3 entiti iaitu Yayasan Basmi Kemiskinan, Prihatin Ehsan Holdings Sdn Bhd dan Just Wisdom Sdn Bhd.

Dato’ Zainal Abidin Sakom adalah pengerusi YBK dan pengarah di dalam Serendah Heights Sdn Bhd dan Prihatin Ehsan Holdings Sdn Bhd sementara Dato’ Dr Hj Mat Yasir Ikhsan adalah pengarah kepada Serendah Heights Sdn Bhd dan Prihatin Ehsan Holdings Sdn Bhd.

Isteri kepada Dato’ Zainal Abidin Sakom iaitu Datin Hartini @ Gayah Osman juga adalah pengarah Prihatin Ehsan Holdings Sdn Bhd dan ahli Lembaga Pemegang Amanah YBK.

Susunatur pegangan syarikat-syarikat ini menunjukkan bagaimana YBK Usahama Sdn Bhd iaitu pemegang konsesi 23 tahun UiTM Cawangan Jasin yang dianggarkan bernilai RM1.5 bilion ini dikuasai dan dikawal oleh tokoh-tokoh Umno Selangor iaitu Dato’ Zainal Abidin Sakom dan Dato’ Dr Hj Mat Yasir Ikhsan.

Bukti-bukti yang saya tampilkan setakat ini sudah cukup menunjukkan bagaimana UiTM digunakan oleh Umno untuk menanggung bebanan bayaran kepada syarikat konsesi yang semuanya milik pimpinan Umno. Ini adalah bukti yang sudah nyata dan kenyataan Menteri Pendidikan II bahawa bukti yang saya kemukakan tidak lengkap (dan menyerang peribadi saya tanpa menyangkal bukti-bukti ini) menunjukkan bahawa Umno tidak bersedia untuk berdepan dengan isu ini.


RAFIZI RAMLI
Ahli Parlimen Pandan

19 Jun 2014


---------