Khamis, 1 Julai 2021

MANA LEBIH BAIK - JAGA KOTE SAJAT ATAU SOKONG UIGHUR

 

MANA LEBIH BAIK

JAGA KOTE SAJAT

ATAU

SOKONG WARGA

 UIGHUR TERTINDAS

TERLEBIH MAKAN PETAI

 
 TERLEBIH 

MAKAN PETAI

Mat Tulih commented on

 "JEBAT SEHAKA KENA

 CERET BERET KE ?"

Zaman sekarang ni mana ada derhaka pada puak ya ampoon. Zaman dulu zaman Melayu dan zaman Biduanda bodoh macam kayu mungkin la ada kut. Sekarang ni dah cabuh dah bak kata orang kampung aku. Kalau ada baik dah ada yang kena sumpah jadi batu ke, jadi monyet ke, jadi senduk ke atau jadi Myvi ke. PM cirit-birit tu mungkin terover makan potai Potasih kut.

TEKINI TER HOTT TER NOWW

  DARURAT

DALAM

DARURAT

AMINPKPD di hampir seluruh Selangor, Kuala Lumpur

HAMPIR seluruh Lembah Klang diletakkan di bawah perintah kawalan pergerakan diperketatkan (PKPD) untuk 14 hari bermula 3 hingga 16 Julai, umum menteri kanan keselamatan Ismail Sabri Yaakob.

Majlis Keselamatan Negara (MKN) membuat keputusan itu berdasarkan pandangan Kementerian Kesihatan mengenai trend jangkitan di Selangor dan Kuala Lumpur, katanya.

Kawasan yang terlibat ialah 34 mukim dalam 8 daerah di Selangor serta 11 lokaliti di Kuala Lumpur, tambahnya.

“Dengan pelaksanaan PKPD ini, semua laluan kawasan PKPD akan ditutup dan dikawal oleh Polis DiRaja Malaysia (PDRM).

“Semua penduduk di dalam kawasan PKPD tidak dibenarkan keluar dari kediaman masing-masing kecuali seorang sahaja wakil isi rumah keluar hanya untuk membeli keperluan asas di kawasan PKPD dalam radius 10 kilometer dari kediaman,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan petang ini.

Katanya, pergerakan tidak perlu dihadkan selepas jam 8 malam kecuali bagi kecemasan atau
yang mendapat kebenaran polis.

Sektor perkhidmatan perlu seperti utiliti, pembersihan dan kumbahan juga hanya diberoperasi dari 8.00 pagi hingga 8.00 malam.

Tambahnya, ujian saringan akan dijalankan secara bersasar ke atas semua penduduk di kawasan terlibat dan pemberian vaksin juga dipertingkat.
 
Perkara dibenar, dilarang

Dengan itu, warga terlibat boleh merentas negeri dan daerah untuk mendapatkan vaksin dengan menunjukkan butiran janji temu di aplikasi MySejahtera, laman sesawang atau SMS, katanya.

Beliau turut memberi jaminan, lapangan terbang, pelabuhan beroperasi termasuk pengangkutan awam keretapi, komuter, bas, teksi, feri dan e-hailing yang beroperasi dengan kapasiti 50%.

Bilangan penumpang dalam teksi dan e-hailing dihadkan dua orang sahaja termasuk pemandu.

Kilang yang dibenarkan beroperasi pula hanya melibatkan perusahaan kilang bahan makanan dan keperluan asas harian seperti beras, roti putih, gula, minyak masak, tepung gandum, susu segar, susu tepung bayi, ubat-ubatan, dan topeng muka.

Hanya pekerja bagi perkhidmatan perlu (essential services) atau menjalankan tugas rasmi Kerajaan dengan surat pengesahan daripada majikan atau pas pekerja yang sah dibenarkan bertugas.

“Pekerja selain daripada perkhidmatan perlu tidak dibenarkan keluar dari kawasan PKPD dan tidak boleh bekerja sepanjang tempoh PKPD. 

“Majikan dikehendaki mematuhi perintah ini dan membenarkan pekerja bekerja dari rumah (work from home).

Pekerja daripada perkhidmatan perlu dan kilang-kilang serta premis-premis perniagaan yang dibenarkan sahaja boleh menggunakan surat MITI yang telah dikeluarkan sebelum ini.

Restoran, kedai atau gerai makan, kenderaan bersaji, penjaja tepi jalan, penjaja beredar, medan selera/pusat penjaja, gerai makan tepi jalan atau kiosk pula dibenarkan beroperasi antara 8.00 pagi hingga 8.00 malam.

“Pembelian makanan secara bawa pulang (take away), pandu lalu (drive-thru) atau penghantaran (delivery) sahaja dibenarkan,” tambahnya.

Kedai runcit, kedai serbaneka, kedai barangan keperluan harian juga hanya dibenarkan beroperasi antara 8.00 pagi hingga 8.00 malam.

Hospital, klinik dan makmal perubatan juga beroperasi sehingga 24 jam atau mengikut lesen kebenaran.

Kedai farmasi, kedai penjualan ubat-ubatan, klinik haiwan, kedai makanan haiwan, dibenarkan beroperasi antara 8 pagi hingga 8 malam.

Operasi stesen minyak pula hanya dibenar beroperasi antara 6 pagi hingga 8 malam dan stesen minyak di lebuh raya bertol dibenar beroperasi sehingga 24 jam.

Pasar borong pula dibenark beroperasi bermula tengah malam hingga 6 pagi.

Pasar awam, Pasar Tani Kekal (PTK) & MyFarm Outlet (MFO) dibenarkan beroperasi bermula 6 pagi hingga 2 petang.

Sebarang aktiviti sukan, sosial, rekreasi dan budaya pula tidak dibenarkan, katanya yang menambah, SOP lengkap dimuatkan di laman
sesawang MKN.

Jangkitan tinggi

Katanya, KKM menjelaskan, trend jangkitan tinggi di Selangor dengan purata kes harian Covid-19 antara 1,800 ke 1,900. 

“Manakala di WP Kuala Lumpur purata kes harian adalah dalam lingkungan 600 ke 1,000 kes,” katanya.

Kes Covid-19 itu didapati berlaku ke atas lebih 12.1 daripada setiap 100,000 penduduk dan kadar kebolehjangkitan (R-naught) masih dalam lingkungan 1.0 dan tidak turun.

“Situasi ini adalah membimbangkan apabila mengambil kira kepadatan penduduk dan penularan tiga varian baharu yang lebih ganas,” kata Ismail.

Berikut senarai mukim dalam daerah terlibat di Selangor dan Kuala Lumpur:

Daerah Petaling

Petaling
Damansara
Sg Buloh
Bukit Raja

Hulu Langat

Ampang
Cheras
Kajang
Semenyih
Beranang
Daerah Sepang

Sepang

Dengkil
Labu
Sepang

Gombak

Batu
Rawang
Setapak
Hulu Kelang
Kuang
Daerah Kuala Langat

Kuala Langat

Tanjung 12 (1)
Tanjung 12 (2)
Teluk Panglima Garang
Morib
Bandar
Jugra
Batu
Daerah Klang
Klang

Kapar
Klang
Daerah Kuala Selangor
Kuala Selangor

Ijok
Bestari Jaya
Jeram
Daerah Hulu Selangor
Hulu Selangor

Serendah
Rasa
Ulu Yam
Batang Kali

Kuala Lumpur:

Kuala Lumpur

Projek Perumahan Rakyat (PPR) Sri Semarak

Projek Perumahan Rakyat (PPR) Batu Muda

Flat Seksyen 2 Wangsa Maju

Flat Seksyen 1 Wangsa Maju

Kampung Padang Balang

Taman Koperasi Polis (Fasa 1 & 2)

Flat Sri Sabah

Kampung Puah

Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kampung Baru Air Panas

Flat Desa Pandan (Termasuk Baiduri & Delima)

Kampung Batu Muda

Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kerinchi

Bandar Baru Sentul

Taman Ikan Emas

– 1 Julai, 202

 BERAT

MAKIN BERAT

KHALASNURUL DAN RAFIZI PUN CABUT LARI

  NURUL DAN RAFIZI

PUN CABUT LARI

 AMIN

HANYA TINGGAL 

PAK SHEIKH

DENGAN

 SALVADOR DALI

Unknown commented on 

"AMK - 

PERANG PROKSI"

Mana2 proxy yang tengah gaduh ni Mahaguru Tok Sheikh nya orang yang sama. Dari zaman 'Battle of the cronies' pada tahun 1998, hingga lawan tikam nomber 'I got the numbers' pada 2008 dan baru2 ini perang saraf 'tunaikan janji alih kuasa PM 'pada 2019,dan sekali lagi tikam nomber tahun 2020,....semua nya berakhir dengan fail..kecundang..gagal..political disaster.. Jadi pada semua proxy2 ..balaci2 ..pembantu2 peribadi..pembantu2 geli2...hentikan je la. Selagi korang ikut strateji,taktik, kelentong.. klepet yang sama dengan Tok Sheikh korang..sampai bila2 pun korang akan gagal..fail..kecundang..bebal ..bangang ..terbongkang. Orang lain nak battle..nak bertanding ..nak debat berhujah ...semua berdepan man to man.. Tapi korang tetap ikut Tok Sheikh yang memang pakar dalam bab:....CUCUK BELAKANG...

BERAK CAIR

  BERAK CAIR

Luncai commented on 

"MUHYIDIN 

SILAP MAKAN ?"

Kampung gua bilang berak cair.Maksudnya sudah kalah teruk sampai tak berani lawan.Takkan la Abah berak cair sbb darurat dah nk tamat. Biasanya kawan2 dan lawan akan nasihatkan supaya pakai Pampers. Hehe.

LEBAI TUTUP LUBANG CIRIT


 MENTERI

LEBAI TUTUP

LUBANG CIRIT

Unknown commented on 

"SALAH MAKAN APA?"

Dalam dunia politik yidin,detik,saat,minit jam dan hari sangat perlu kita amik tau,supaya dapat mengesan punca cirit birit.hari sebelum cirit adalah hari agong memanggil speaker dewan rakyat dan dewan negara..kemudian selepas itu adalah hari dan saat dan jam yidin kena mengadap agong dan mesyuarat kabinet.hari cirit tu tak dpt lah ngadap agong dan kabinet.so klu nya mcm agong dan kabinet lah yg menyebabkan cirit birit tu.tapi walaupun yidin cirit tapi menteri2 lebai tetap duk ejas cirit burit,istiqomah betul dgn lubang dua jari tu

EYE CIRIT

  EYE CIRIT

Unknown commented on 

"CIRIR BIRIT"

Banyak sgt I, Sinar, Citra, ntah apo laee last last apa yg rakyat dpt ialah message “ Anda tidak layak terima bantuan”... last sekali I cirit, mampoih terus pun baguih!

JEBAT SEHAKA KENA CERET BERET KE ?

  JEBAT DERHAKA

KENA 

CERET BERET KE?

hamim commented on 

"BERI 100 PLUS"

Dia cirit birit sebab durhaka tak nak ikut titah raja raja yang menitahkan supaya parliman bersidang secepat mungkin.....betul ke.

BIDUANDA MELAYU ASAL - TAK MAKAN TIPU ARAB

 


 BIDUANDA

 MELAYU ASAL

TAK MAKAN

 TIPU ARAB

Unknown commented on

 "IVERMECTIN 

TELAH DI UJI"

tt dah bagi tau dia bukan melayu dia sakai biduanda ke hapa tah ... ko ni lembab la panglimo

JANGAN TAK FAHAM PERANGAI PELACUR

 


 NGO TAK FAHAM

PERANGAI 

PELACUR

AMIN

HANYA KU LI

YANG FAHAM

KHALAS

BILA DAH JADI

PELACUR ADA

DUIT BELI KERETA

AMIN

ADA KERETA

DAPAT BINI MUDA

AMIN

BINI MUDA KETAT

SENDAT LIGAT

KAH KAH KAH

BUKAN LOHE

MACAM BINI TUA

KAH KAH KAH


PAS sudah jauh dari NGO Melayu-Islam, kata pemimpin badan masyarakat

HUBUNGAN PAS dengan pertubuhan Melayu dan Islam semakin menjauh selepas parti Islam itu menyertai kerajaan dan mendirikan pentadbiran Perikatan Nasional (PN) di Putrajaya dan beberapa negeri setahun yang lalu, kata pemimpin badan masyarakat (NGO).

Mereka merasakan PAS tidak lagi mempedulikan mereka walaupun suatu ketika dahulu bersama-sama NGO Islam memperjuangkan isu-isu agama dan masyarakat.

Pengerusi Gerakan Pembela Ummah (Ummah), Aminuddin Yahya berkata pihaknya juga terkilan kerana PAS seolah-olah menganggap NGO seperti mereka bukan sebahagian daripada komponen dalam masyarakat yang boleh memberi impak kepada pentadbiran negara.

“Hubungan (dengan PAS) sekarang terputuslah sedikit, biasalah mereka dah dapat jawatan… macam kata pepatah, habis manis sepah dibuang.

“Ketika nak dahulu kita diangkat dan dipuji, tapi bila mereka dah pegang jawatan (dalam kerajaan) kita nak panggil nak berjumpa pun susah,” kata Aminuddin, kepada The Malaysian Insight.

Aminuddin juga melihat PAS seakan hilang arah tuju selepas menjadi kerajaan dan hanya bertindak mengikut arus tanpa panduan yang jelas.

“Negara sekarang dipandu siapa yang kuat melobi… bukan agenda sebenar, sebab itu agenda Melayu, perpaduan Islam semua bungkus. Semua tak fikir itu sebagai kepentingan dan benda utama.

“Hala tuju pun tidak jelas, bila dapat tampuk kuasa itu yang hilang arah tuju jadi tak tahu apa nak buat akhirnya ikut sahaja.

“Siapa kuat melobi itulah yang dapat apa yang dia nak,” katanya.

Ummah adalah antara NGO di barisan hadapan mengkritik pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang diterajui bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

NGO Melayu Islam kemudiannya dianggap oleh penganalisis sebagai proksi parti-parti politik Melayu khususnya Umno dan PAS menentang kerajaan PH, dengan sasaran utama mereka DAP.

Menurut Aminuddin, PAS seharusnya terus menonjolkan suara yang lantang seperti sebelum ini, ketika mereka di luar kerajaan.

Beliau mengingatkan suara lantang mereka adalah sebab utama rakyat menyokong gerakan yang dibawa oleh parti Islam itu.

“Kita faham kadang-kala ada perkara yang memakan masa (untuk dilaksanakan) tapi sepatutnya kenyataan mereka harus konsisten macam yang diperjuangkan dahulu

“Sepatutnya PAS kena tonjolkan suara mereka yang dahulu, sebab itu yang diperjuangkan puluhan tahun dan rakyat menyokong atas dasar itu,” katanya lagi.

Jangan berubah

Sementara itu, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) berpandangan PAS tidak boleh bertolak ansur dengan asas perjuangannya dan berubah mengikut keadaan.

Presidennya Nadzim Johan berkata asas perjuangan adalah pegangan kekal sesebuah pertubuhan.

“Dulu semasa di luar kerajaan mereka komen, mereka bantah, bila dalam kerajaan tidak pula jadi begitu.

“Asasnya perjuangan dan kita harap ia diteruskan. Kalau tak, esok lusa dah masuk (jadi) kerajaan, semua okay, sedangkan kita nak kebenaran,” kata Nadzim kepada The Malaysian Insight.

Penganalisis politik sebelum ini melihat PAS sudah tidak lagi agresif membangkitkan isu berkaitan agama Islam setelah jadi kerajaan di Putrajaya.

Pemimpin PAS sebaliknya menegaskan pendirian parti Islam itu mengenai beberapa isu tidak pernah berubah sebaliknya fokus mereka sebagai kerajaan kini bertumpu pada krisis Covid-19.

Dalam pada itu, Presiden Pertubuhan Ikram Malaysia (Ikram) Dr Mohd Parid Sheikh Ahmad, menganggap PAS tidak menunjukkan prestasi yang baik dalam pentadbirannya.

Beliau berkata, wakil parti Islam dalam kerajaan juga tidak dapat menonjolkan ketokohan mereka membantu rakyat yang terkesan dengan krisis pandemik Covid-19 sekarang.

“Maksudnya, dalam keadaan rakyat tertekan, PAS patut ada penyelesaian. PAS pentingkan soal ibadah sahaja, muamalat tidak ada.

“Dari segi jenayah pun, kita tahu PAS sekejap bawa hudud sekejap tak hudud. Kelam kabut, benda itu tak jelas.

“PAS tidak membawa fikrah Islam yang jelas. Islam sebagai agama yang komprehensif, agama yang ada jawapan kepada persoalan kepada kehidupan manusia,” katanya.

PAS juga katanya sekadar melaungkan Islam tanpa praktikal dan ilmu yang sebenar.

“Setakat cakap kita nak Islam, semua nak Islam tapi tidak ada bentuk Islam yang praktikal dan jalan penyelesaian, dan ilmu.

“PAS banyak bercakap, tapi tiada isinya, mereka memerlukan ilmu dan kepakaran, lebih-lebih lagi dalam realiti baru.

“Kita kena bawa Islam kontemporari sesuai dengan zaman tapi kaedah, asas pegangan kekal…tetapi keupayaan untuk melihat suatu perkara di perspektif yang betul tidak ada dalam PAS,” tambahnya.

Sementara itu, Ummah mengingatkan PAS bahawa realiti kuasa tidak akan kekal selamanya.

“PAS belum tentu terus memerintah. Dahulu pernah bersama Umno, kena buang,” kata Aminuddin, merujuk kerjasama PAS dalam Barisan Nasional pada tahun 1970-an.

“Sekarang memerintah, dan akan datang boleh kena buang balik.

“Kita jangan jadi buih yang hanyut sekadar mengikut arus, kita kena ada jati diri,” tambahnya. – 1 Julai, 2021.

 KUASA TAK KEKAL

TAPI ENTOT KETAT

MANYAK BAIK

KAH KAH KAHMAKAN JULAP

 


 MAKAN JULAP

Unknown commented on 

"MUHYIDIN 

SILAP MAKAN ?"

Sampai tercirit mat sembab nak pertahankan kerusi tu. Kah! Kah! Kah

Unknown commented on 

"MUHYIDIN 

SILAP MAKAN ?"

#PMCirit #KerajaanCirit Kah! Kah! Kah!

Unknown commented on 

"MUHYIDIN 

SILAP MAKAN ?"

tipulah kalau kata satu2 nya pm kena cirit birit.. cuma sorang ni buat kenyataan media.. satu malaysia bau tunkik..

panglimo potaseh commented on

 "MUHYIDIN

 SILAP MAKAN ?"

Malikul ni bukan apa ..pada gwa dia PM thorbaek. Sobab gaji potong tigo bulan Malikul cubo makan bodikit-dikit ..nasik lauk semalam di panehkan balik ..panehkan tigo ompek kali ..kihkihkih ..kok lauk dah di simpan duo-tigo hari gajah pon boley sakit porut ooo ..kihkihkih ..HARI CERET BERET SE MALAYSIA

  DIALOK

CERET DGN BERET

Unknown commented on 

"MUHYIDIN SILAP MAKAN ?"


Toke Jeti: Jumlah semuanya 724 ringgit 71 sen..! Diminta bayar sekrg jugak!

 Ramlee:  1sen pn kami x mau bayar..apa nk jadi, jadi ! 

Toke Jeti: Klu x mau bayar aku kasi tau PM !

 Ajis:      PM x bole datang ! 

Toke Jeti: Kenapa x bole dtg? 

Ajis:      Pasal semlm dia mkn julap..hari ini dia berak-berak !

 Toke Jeti: Baik.!.aku kasi tau pulis !

 Sudin:     Pulis pun x bole dtg ! 

Toke Jeti: Kenapa x bole dtg? 

Sudin:     Semlm dia jatuh trgelincir msuk dlm sungai,semua baju sudah hantar dobi..! 

Toke Jeti: Pulis & PM tak boleh dtg, aku tunggu sini jugak! Kita semua duduk di sini...SELAMAT HARI CIRIT BIRIT SEMALAYSIA?!!!

BULU ROSMAH

  BULU ROSMAH

capt salai commented on 

"LAGI KESAH 

BUDAK KERBAU"

Bro tengok perut kembang dgn perut kak mano bosa..laei satu agak2 kau bulu p*ki kak mah ado lagi tak atau pun dah licin ..sebab laki eh cabut buat bayar saman LHDN..kahkahkah

SALAH MAKAN APA?

 


MUHYIDIN

 SALAH MAKAN APA?

YA AMPOON YA MAULANA

 


 YA AMPOON

YA MAULANA

panglimo potaseh commented on 

"IKUT AGONG 

ATAU 

LAWAN AGONG"

Teros terang gwa royak gwa tak berani lawang Agong ..Agong polindong orang Melayu ..tak do Agong habih lah kito ..ampoong tuang ku ..gwa cakap betol ..ampoong tuang ku ..sembah patek sujud gesel dahi hinggo ko lantai ..

PELACUR KIRA DUIT NAK BELI KERETA

 


 PELACUR

KIRA WANG

NAK BELI AUDI

DAN MERCEDES

KHALASPAS sudah jauh dari NGO Melayu-Islam, kata pemimpin badan masyarakat KU LI

CAKAP BENAR

AMIN

CIRIR BIRIT

 


 CIRIT BIRIT

Unknown commented on 

"MUHYIDIN

 SILAP MAKAN ?"

kau apa tau isham, ini bukan cirit birit biasa...ini adalah cirit birit darurat mco pkp laukdaun dah nak habis. sebab agong suruh bersidang parlimen. kalau org teganu, bila sebut 'sekali kena jerkah dah cirit birit'maksudnya keadaan mcm mahiaidin sekarang lah.

BERKHALWAT HARI KE 471

 KHALWAT KE 471

KHAMIS 1/7/2021
KITA MASUK KE HARI 471
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 171

AKHIR BULAN
DARURAT AKAN
TAMAT

PKP 4.0
DITERUSKAN

AGONG TITAH
PARLIMEN WAJIB DIBUKA

BESAR KEMUNGKINAN
PARLIMEN AKAN
DIBUKA SEBELUM
ABIS DARURAT

INI TITAH AGONG
KALI KE TIGA

SOALANNYA
NAK  LAWAN RAJA
ATAU
NAK IKUT RAJA
KHALAS

MUHYIDDIN
SAKIT PERUT 
KENA CERET BERET

INILAH KALI PERTAMA
DALAM DUNIA
SEORANG   PERDANA MENTERI
DISERANG OLEH
CERET BERET

APAKAH MUHYIDIN
SALAH MAKAN?
AMIN

PAGI INI HOKKIEN CERAH
LANGIT BIRU
KL DAN KL SENTRAL TERANG
PANAS YANG MENJANJIKAN

DARI GAUNG YANG JAUH
GUA DENGAR JANTAN BERKOKOK
TIONG BISING
GAGAK MENDAYU

GUA BERDIRI DEPAN
POKOK MENGKUDU
GUA NAMPAK 2 EKOR TEMPUAN

PETANG KELAMRIN
GUA TENGOK  RAPAI RAPI
GUA SILAP 
BUKA 4 BANGLO TAPI 3
SEMUANYA BANGLO
UNTUK TEMPUA   JANTAN
AMIN

BRO 
MULAKAN PAGI INI
DENGAN SENYUMAN

BRO
KITA MEMAAFKAN 
MAMAT PALAT ITU
BUKAN KERANA PERANGAI
DIA DAH BAIK
TAPI KITA NAK MENERUSKAN
PERJALANAN HIDUP KITA
CARA KITA
ARAH KITA
TANPA DIBEBANI OLEH
MAMAT PALAT

BRO
TENTERAM AMAN
DATANG DARI DALAM
BUKAN DARI LUAR

BRO
KEBAIKKAN
ADALAH SUARA
YANG DAPAT DILIHAT
OLEH ORANG BUTA
DAPAT DI DENGAR 
OLEH ORANG PEKAK

BRO
LU CAKAP
AKU CINTA PADA MU
DALAM MASA 3 MINIT
LU TERANGKAN
APA MAKNA NYA DALAM
MASA TIGA JAM
DAN LU WAJIB BUKTIKAN
SEPANJANG HIDUP

BRO
BILA LU ADA MASALAH
LU CUBA SELESAI
TAPI TAK SELESAI
MUNGKIN JALAN TERBAIK
TERIMA SAJA APA YANG ADA

BRO
NASIHAT YANG
PALING AFDAL
SELALUNYA DATANG
DARI ISI PERUT SENDIRI

BRO
DALAM PERJALANAN
MENCARI PENCERAHAN
DAN
KEBENARAN
ADA DUA MASALAH
1 -  TIDAK MEMULAKAN
 2- TIDAK MENCARI SAMPAI TUNTAS

BRO
BILA LU PERCAYA 
TANPA WASWAS
PADA  SATU SOSOK
LU ADA AKAN DAPAT DUA PEKARA
1 - TEMAN SEPANJANG HIDUP
2 - PELAJARAN SEPANJANG HIDUP

BRO
KEINDAHAN
BUKAN PADA BENDA
BUKAN PADA SOSOK
BUKAN PADA MATA YANG MEMANDANG
KEINDAHAN
TERSIMPAN DALAM HATI SETIAP ORANG

BRO
CARI SIAPA LU
SEBENARNYA 
AMIN

LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG

SELAMAT BERKHALWAT


DARURAT HARI 171

 
DARURAT
HARI KE  171