Jumaat, 1 Oktober 2021

BAHAYA CHINA MERAH PADA UMAT MANUSIA

 


BAHAYA

CHINA MERAH

KEPADA 

UMAT MANUSIA

KHALAS

EYE GOD DE NUMBO MUNCUL KEMBALI


EYE GOD 

DI NUMBO

MUNCUL KEMBALI

KAH KAH KAH

KALI INI YANG

KENA TIPU

SABU & KIT SIANG

KAH KAH KAH

MUNCUL DI MANA

KAH KAH KAH

MUNCUL DI MELAKA

KAH KAH KAH

NAK JATUHKAN

KERAJAAN 

BERSATU MELAKA

KAH KAH KAH

YB PAKATAN

DI PAKSA 

TANDA TANGANI

SD

KAH KAH KAH

TANDA TANGAN 

MOU

BELUM KERING

EYE GOD DE 

NUMBO DATANG

SEKALI LAGI

KHALAS

PERANGAI LAMA

SUSAH NAK ILANG

AMIN

JANJI NAK

LAWAN KOBID

SEKARANG NAK

JATUHKAN MELAKA

KHALAS

BETUL TAK APA GUA KATA

 Vaksin: Ibu kecewa masyarakat tular berita tak betul mengenai anak

MELAKA – “Ada yang kata anak saya tak makanlah, tak cukup tidurlah…padahal makan, tidur cukup. Sebelum pergi memang akan suruh mereka makan. Lepas tu yang akak paling kecewa bila dia kata anak akak dah meninggal,” luah Ulfah Mat Daris, 42.

Ulfah merupakan ibu kepada Muhammad Azim Hassan, 13, remaja yang didakwa pengsan selepas disuntik vaksin di pusat pemberian vaksin (PPV) Integrasi Encore, Klebang di sini semalam.

Beliau berkata Muhammad Azim berasa takut sebelum disuntik, sehingga menyebabkannya gemuruh sebelum pengsan selepas vaksinasi.

“Dia (Muhammad Azim) selalu cakap ‘ibu, adik takut (ambil vaksin)’. Dia lemah semangat… pukul 11 malam dia dah tidur dan bukannya pukul 2 pagi sebagaimana yang ditularkan.

“Anak akak dah makan dua bungkus nasi lemak sebelum ke PPV. Akak terkejut orang sebar cerita yang bukan-bukan mengenai Muhammad Azim. Dia tak tanya kita, tak jumpa kita tapi sebar cerita yang bukan-bukan … macam kecewa sangatlah,” katanya ketika ditemui pemberita di rumahnya di Kampung Bukit Duyong di sini hari ini.

Ulfah berkata sebelum kejadian tersebut, beliau bersama suami dan anaknya ke PPV berkenaan pada pukul 10 pagi sebelum petugas memberitahu untuk masuk satu jam kemudian berikutan orang ramai.

Beliau berkata selepas Muhammad Azim disuntik, doktor bertanya adakah beliau sihat dan anaknya mengiyakan pertanyaan doktor.
“Selepas itu, kami mengambil gambar untuk dibuat kenangan sebelum bergerak ke tempat meletak kereta. Sebaik tiba di sana, saya lihat Muhammad Azim dah rebah dan ada anggota Angkatan Pertahanan Awam (APM) yang mendukungnya masuk ke PPV untuk diberi rawatan.

“Pemeriksaan doktor mendapati anak sihat, cuma jantungnya sedikit laju mungkin kerana terlalu berdebar selepas disuntik,” katanya.


Sementara itu, Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Dr Noor Azmi Ghazali berkata apa yang dialami Muhammad Azim adalah ‘syncope reflex’ ataupun darah gemuruh, yang boleh menyebabkan pengsan.

“Syncope’ berlaku disebabkan ketakutan yang amat sangat, ‘excitement’ yang amat tinggi sangat, gementar, takut pada jarum pun pengsan, tengok darah pun pengsan.

“Pada dasarnya apa yang berlaku adalah pembesaran pembuluh darah yang menyebabkan tekanan darah jatuh. Bila tekanan darah jatuh, darah kurang ke otak dia jadi gelap mata, berdengung telinga dia akan tumbang (pengsan) dan bila dibaringkan dia akan sedar,” katanya.

Terdahulu, Dr Noor Azmi meluangkan masa kira-kira setengah jam untuk bertanya khabar mengenai Muhammad Azim, selepas tular di media sosial kejadian seorang remaja lelaki yang dikatakan tidak sedarkan diri selepas menerima suntikan vaksin COVID-19 semalam. — BERNAMABETUL TAK

APA GUA KATA 

KELMARIN

AMIN

JANGAN BUBUH

AJI NO MOTO 

DALAM BERITA

AMIN

TAK CUKUP TIDO

TAK CUKUP MAKAN

DAN DAN DAN

 AMIN 

INI BUKTI 

LAPOR MEDIA

TAK TUNTAS

AMIN

PUTAR SANA 

PUTAR SINI

KELENTONG SANA

KELENTONG SINI

KHALAS

TIPU MACAM INI

BAWA BAHAYA

TERHADAP ORANG

RAMAI YANG

BERTAMBAH

TAK YAKIN DENGAN

BERITA  DARI 

PEGAWAI KERAJAAN

 DAN 

DARI KERAJAAN

KHALAS

DARI BILIK MAKMAL CHINA MERAH

 
APA YANG JELAS

KOBID LAHIR DARI

BILIK MAKMAL 

CHINA MERAH

AMIN

BAGAIMANA 

LAHIR?

CHINA MERAH

ENGGAN BERI

KERJASAMA 

KHALAS


Unknown commented on 

"SATU 

TEORI KOBID"

apabila diakui kobid sengaja dilepaskan bermakna kobid itu adalah satu jenis senjata biologi!

MUHAMAD SAJAT CANTIK JAMBU KIUT BERGETAH

 


MUHAMAD SAJAT

CANTIK JAMBU

KIUT BERGETAH

KHALAS

Awaiting moderation

Unknown commented on 

"BETUL 

ANGGAPAN INI"

Mohammad Sajat sejak bergelar wanita adoi ramai bang woit, semua nak taji dia, lintuk padat sedap, kah kah tok aji pun garu kote dalam kain, terbayang tubuh Sajat kah kah apa kan daya dia dah kaya famous pulak susah masuk jarum, kalau bagi tok aji pun terbang laju sambar Sajat kah kah yang Wayang drama pasal hukum hakam mengarut je kah kah


 mampooosssss betina cari jantan, jantan cari betina, yang paling penting janji ada lubang kalau lubang tarak semua tak jadi kah jag jak lagi satu sifat melayu kuat had dengki, tak boleh tengok orang lain berjaya, sebagai lelaki Sajat berjaya menjadi wanita kaya kah kab dengki tu puak serban kacau dia kah kah kah


BUKAN SEMUA JADI PELACUR - SEPARUH JADI PELANGGAN

 BUKAN SEMUA

JADI PELACUR

AMIN

SEPARUH JADI

PELANGGAN

KHALAS


Mawsa commented on 

"SATU LAGI BUKTI

 BAHAYA CHINA MERAH"

Amanat Hadi: masuk seketul daging haram semua jodi haram. Lah ni masuk pelacur dalam gomen semua jadi pelacur.


SAH ADA KONSPIRASI TERHADAP PEMIMPIN ISLAM

 


ANWAR TUNJUK

PISANG PADA 

YUSOF

KAH KAH KAH

YUSUF TAK MINAT

KULUM PISANG

KAH KAH KAH

MUNTAH TANGAN KE ?

 MUNTAH 

DI TANGAN KE?

KAH KAH KAH

Unknown commented on 

"BETUL 

ANGGAPAN INI"

kalau sajat buka tetek sebelah habis tok lebai kote terpacak...... kah kah kah

Unknown commented on 

"BETUL 

ANGGAPAN INI"

Gua tingok gambo si sajat 3 hari gua tak boleh makan nasi. asyik termuntah saja. ini tok lebai nak stim? kah! kah! kah! kah! tok lebai tu jelmaan iblis ke? kah! kah! kah! kah!

MENCILIKAN KOTE SAJAT

 
MENCILIKAN 

KOTE SAJAT

 AMIN
panglimo potaseh commented on 

"HADIS KATA NABI 

TAK NGAKU UMAT"

Malang sungguh pondan2 kita, mcm lebih teruk dari kunta-kinte ..mana saja merika di hamun ..masarakat syumul malaya tak terima mereka ..pondan kita di henyak, sosok mcm Sajat diburu kotenye, mungkin usTaT nak cilikan kote Sajat. Bayangkan didunia ni pondan dah lah di henyak dgn hina nya, bila kiok nanti mereka tidak di akui, dan akan di humban pula ke dalam api ..seolah olah dosa mereka lebih besar drp dosa Najib dan Zahid.

SATU TEORI KOBID

 
SATU TEORI

MENUNJUKKAN

KOBID SENGAJA

DI LEPASKAN

AMIN

UNTUK MENGHALANG

GERAKAN JALAN RAYA

YG SEMAKIN TERSUSUN

MENGAMPOH 

 DUNIA KAPITALIS

KHALAS

ToraTora commented on 

"SENANG AGENDA

 MENGHASUT"

hidupkan koneksyen bro...di eropah, asia, timur tgh dimana ceruk yg ada anak muda yg berani dan patriotik ...susun massa...lawan pemimpin dan kerajaan koruptor....kalau berkumpul kat padang merbuk, dataran merdeka atau masjid negara buang masa ja...agensi daulah senang 'pasang perangkap'susup ejen

AGEN CHINA MERAH DISELAMATKAN

 
Najib arah supaya isu sensitif babit Jho Low tidak dimasuk dalam laporan audit 1MDB, kata saksi
AGEN MO1

BERUSAHA 

SELAMATKAN

AGEN CHINA MERAH

AMIN

YANG INI MELAYU

TAK NAMPAK

KHALAS

BETUL ANGGAPAN INI

 ANGGAPAN DAN

  ANDAIAN INI BETUL 

 AMIN 

PURA PURA

JADI  ALIM

KHALAS

SAJAT LEBIH

CANTIK DARI BINI

TOK LEBAI YANG

GEMOK HOTOK

GIGI RONGAK 

& MATA JULING

KAH KAH KAH

Unknown commented on 

"HADIS KATA NABI 

TAK NGAKU UMAT"

Tuan TT, sebenarnya mereka yang heboh dan suka jaga tepI kain si Sajat tu STIM TAJ ABIS bila tengok batang tubuh si Sajat tu, jadi bermunafik nak tegakkan agama konon. 


Mereka sendiri pun tak abis membayangkan dan sentiasa mengingat nak mengentot orang lain, tak kesah bini orang ke, janda ke... nak puaskan napsu tapi kuat berpura-pura dengan luaran yg alim konon !

MEMBEBASKAN GANJA DARI PENJARA KOLONIAL

 


BEBASKAN GANJA

DARI PENJARA 

KOLONIAL

KHALAS

CADANGAN BAIK LAGI BIJAK

 Ahli Parlimen, senator ada kes mahkamah mungkin dilarang hadir sidang, kata Rais

PARLIMEN dan Putrajaya sedang mengkaji kemungkinan melarang mana-mana ahli Parlimen atau senator yang mempunyai kes mahkamah daripada mengambil bahagian dalam prosiding Dewan Rakyat atau Dewan Negara sehingga perbicaraan selesai, kata Yang Dipertua Dewan Negara Rais Yatim.

Perkara ini dan beberapa perubahan lain untuk reformasi Parlimen dibincangkan dalam mesyuarat yang dipengerusikan olehnya dan dihadiri Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar semalam.

Pembaharuan lain termasuk mengembalikan Akta Perkhidmatan Parlimen 1963 untuk memberikan autonomi Parlimen dan pemisahan kuasa daripada eksekutif, yang juga sebahagian daripada reformasi dalam memorandum persefahaman (MoU) mengenai transformasi dan kestabilan politik yang ditandatangani antara Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob dan Pakatan Harapan pada 13 September.

Undang-undang yang akan dipinda untuk melarang ahli Parlimen atau senator menghadapi tuduhan adalah Akta Parlimen (Hak Keistimewaan dan Kuasa) 1952, kata Rais.

“Perubahan terhadap undang-undang sedang dikaji untuk membolehkan Dewan mencegah setiap anggota Dewan Rakyat atau Dewan Negara yang menghadapi proses mahkamah daripada mengambil bahagian dalam kedua-dua Dewan tersebut sehingga kes itu selesai,” kata Rais dalam satu pernyataan.

“Selain itu, kedua-dua Dewan juga berusaha untuk mengubah kod etika bagi ahli Parlimen.” – 1 Oktober, 2021.SOKONG

INI LANGKAH

AMAT BAIK

AMIN

LANGKAH MENUJU

KEDEWASAAN

DEMOKRASI

AMIN

DALAM NEGARA

KAPIR TAK PERLU

UNDANG UNDANG

BENTUK INI

AMIN

ORANG KAPIR

BILA DI DAKWA

DENGAN SENDRI

MENGUNDUR

AMIN

TAPI DI MALAYSIA

PEMIMOIN ISLAM

NAJIB TELAH

DIDAPATI BERSALAH

MASIH DATANG

KE PARLIMEN

KUNUN SEDANG

MERAYU

AMIN

PUKI MAK BETUL

PEMIMPIN ISLAM

DAH DIBUKTI 

SALAH

 PUKI MAK

TAK NGAKU SALAH

 OPPS...

SAPA MAK NAJIB

KAH KAH KAH 

KHALAS


GILA BENTUK BARU NAK JADI PM

 Pakatan bertegas guna logonya pada PRU15, kata ketua Pemuda

MAJLIS Presiden Pakatan Harapan (PH) memutuskan semua parti komponen patut menggunakan logo gabungan itu pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), kata Ketua Pemuda PH Howard Lee.

PKR juga akan memerlukan masa untuk menjelaskan keputusan itu kepada ahli parti, kerana ada sebahagian yang tidak bersetuju dengan keputusan berkenaan, katanya.

“Presiden PKR Anwar Ibrahim bersama kepimpinan PH sudah menjelaskan yang PH cenderung untuk menggunakan logo gabungan itu. Pendirian ini kekal,” katanya kepada The Malaysian Insight.

“Keputusan sudah dibuat (oleh majlis presiden), kami juga akan beri PKR masa untuk membuat urusan yang perlu untuk memaklumkan akar umbi dan pengundi mereka.”

Lee berkata demikian mengulas desakan PKR cabang Wilayah Persekutuan menggesa untuk logo dan bendera parti PKR digunakan calon dalam PRU akan datang, bukannya logo PH.

Desakan sama turut dibuat pemimpin PKR di Pahang baru-baru ini.

Walaupun bukan semua keputusan majlis itu akan dipersetujui dan akan berdepan tentangan, setiap keputusan sebaik saja dibuat perlu dipatuhi, kata Lee yang juga Adun Pasir Pinji.

“Kami berpandangan jika kami yang akan mengetuainya, kami perlu memimpin dengan yakin. Kita perlu berikan masa kepada PKR,” kata Lee, yang berada dalam Majlis Presiden PH atas kapasitinya sebagai ketua Pemuda gabungan.

Beliau dilantik ke jawatan itu awal bulan ini.
.
PKR Wilayah Persekutuan mempertahankan untuk menggunakan logo parti pada PRU akan datang, berkata ia akan memimpin mereka ke arah kemenangan, sama seperti ketika PRU14 pada 2018.

Pada masa itu, gabungan itu tidak diiktiraf oleh Pendaftar Pertubuhan, tetapi sekarang tidak lagi.

Selain cabang Wilayah Persekutuan dan pemimpin PKR Pahang, cabang Perlis juga menyuarakan pandangan dan alasan sama.

Logo PKR digunakan oleh calon PH di 193 kerusi Parlimen dan 453 kerusi DUN pada PRU14.

Keputusan berkenaan dibuat pengerusi Bersatu pada masa itu, Dr Mahathir Mohamad kerana pihak berkuasa mengharamkan gabungan itu menggunakan logo sendiri.

“Anwar bertanding menggunakan logo PH di Port Dickson. Beliau tetap menang,” kata Lee.

Antara sebab diberikan Majlis Presiden PH bagi menggunakan logo gabungan itu pada PRU akan datang ialah tentang perlunya satu logo kerana semua parti dalam pakatan berkenaan akan bertanding sebagai satu entiti.

Anwar pada 15 September berkata isu penggunaan logo PH pada PRU15 akan dibincangkan lebih lanjut. – 1 Oktober, 2021.

WOIT

PASAI APA

BERITA LOGO

MUNCUL?

AMIN

PATUTNYA TAK

TIMBUL

AMIN

KAH KAH KAH

SEBAB ADA

GENG DALAM PKR

NAK GUNA  LOGO

PKR

AMIN

INI UNTUK SENANG

KAUTIM DENGAN

KLUSTER MAHKAMAH

AMIN

BOLEH KLIM PKR

MENANG 

TERBANYAK KERUSI

MAKA ANWAR

JADI PM

KAH KAH KAH

INI NAMANYA

GILA BENTUK BARU

NAK JADI PM

KAH KAH KAH

INI SAMBUNGAN

CERITA EYE GOD

 DE  NUMBO

KHALAS