Khamis, 20 Mei 2021

DENGAR APA KATA WAKIL HAMAS

 


DENGAR

APA KATA

WAKIL HAMAS

PUTERA-AMCJA

 


BETUL SAHEH

PARA NASIONALIS

ANAK SEMUA

 BANGSA

BERGABUNG 

DIBAWAH

PUTERA-AMCJA

Unknown commented on 


"SERAH PADA SIAPA

 MENGALAHKAN

 KOLONIAL INGGERIS"

Pahlawan nasionalis yang melawan penjajah Tanah Melayu bukan saja kaum Melayu. Ada juga kaum Cina dan India yang menganggap tanahair ini tanah tumpahnya darah mereka.

ZIONIS TEMPATAN - ZIONIS ISRAEL

 


ZIONIS ISRAEL

DAN 

ZAIONIS TEMPATAN

WATAK MEREKA

SAMADI PALESTIN

Warga Palestin berjalan selepas menunaikan solat Aidilfitri melintasi serpihan berhampiran menara al-Sharouk, menempatkan biro saluran televisyen Al-Aqsa di Semenanjung Gaza, yang musnah oleh serangan udara Israel. – Gambar AFP, 15 Mei, 2021.


DI PAHANG

Pada 12 Mei, terdapat individu tidak dikenali menceroboh tanah Orang Asli suku Semelai dan membakar rumah milik seorang penduduk kampung. – Gambar ihsan penduduk Semelai, 19 Mei, 2021.

UMAT SAMA - AGAMA SAMA JUGA ?

 UMAT SAMA TARAF 

 AGAMA PUN

SAMA JUGA ?Unknown commented on 

"KENALI SIAPA ZIONIS ?

 YANG PERCAYA AGAMA 

DIA SAJA BETUL"

dalam quran setahu aku tak ada kata umat mana2 lebih tinggi dari mana2 umat lain.. dia ajar semua umat sama taraf...

PADA TAHAP INI AJENDA SAPA TAK PENTING

 


PADA TAHAP INI

AGENDA SAPA

TAK PENTING 

IKUT SOP DULU

LEPAS SELESAI

KITA  BONGKAR

AMIN

Unknown commented on 

"BETUL - SOKONG"

En.isham gua mau tny, betul ke ajenda israHEL mau jahanamkan manusia lainnya dgn kovid? Atau ajenda china merah? Sje tny psal saye tak tau

MENUNGGU ESOK

 


MENUNGGU ESOK

AMIN

MKN putuskan PKP 

penuh

 atau tidak esok, 

kata Takiyuddin


PKP 4.0

KHALAS

HAL BANI MELAYU INI AYAT MANA ?

 


BAB BANI MELAYU

 INI AYAT MANA?

Unknown commented on

 "KENALI SIAPA ZIONIS ?

 YANG PERCAYA AGAMA

 DIA SAJA BETUL"

Quran kata Yahudi laknatullah. Quran kata bani melayu paling mulia Allah jadikan? Kenali sejarah bangsa sendiri sebelum kutuk bangsa dan agama yg lain.

DALAM HAL VEKSIN KJ BETUL

 


K.J  BETUL

DALAM HAL

 VAKSIN  NAK TIPU

KERJAAN P. PINANG 

Unknown commented on

 "BODOH ADA 

DISEKELILING KITA"

tak masalah DAP dan kaum mmg setiasa bodoh.. tiada istilah khairi lebih cerdik.. sebab mmg dap lebih bodoh.. walau khairi bodoh sebelum ni aku tak paham macam mana peneng still bagi undi kat dap jadi kerjaan .. sebab cina ke ? melayu ke india tak boleh ke jadi cm peneng.. mesti kena cina ek.. kah kah kah.. melayu rasis.

DIA INI SIAPA?

 DIA INI SIAPA?

Unknown commented on

 "SENI MELAWAN"

TT, Faisak Tehrani kata DIA tu zalim. Ini dilihat dari tiga kriteria yang DIA dan geng DIA dah lalukan berdasar pandangan seorang Tok Imam zaman Bani Ummaiyah iaitu; * KHIANAT - ini termasuk tidak setia kepada kawan dan janji dan amanah. * MENINDAS - 

ini termasuk korupsi dan menyeleweng dan salah guna kuasa. * MENGATA-NGATA - ini termasuk mengutuk, menipu, berbohong, putar ALAM. TT setuju ke dan DIA tu sememangnya ZALIM sezalim cam pemimpin Isle yang syumul dan zuhud bini Bik Mama...!!!

BERHATI-HATI TERHADAP POLITIKUS

 


BUKAN HANYA 

BERHATI HATI

DENGAN ATUK

KITA WAJIB 

BERHATI-HATI 

TERHADP

SEMUA POLITIKUS

TERUTAMA 

YANG PRO 

CHINA MERAH

 AMIN


Unknown commented on 

"TAK PERLU PAKSA"

TT, komen Atuk ni pun menunjukkan cara pemikiran dan tindakannya 2x5 macam CCP China Merah la ya...! Jadi kena berhati-hati dengan Atuk ni yea ?

SERAH PADA SIAPA MENGALAHKAN KOLONIAL INGGERIS

 


TANAH MELAYU

TELAH 

DI MENANGI OLEH 

NASIONALIS YANG

MELAWAN INGGERIS

BUKAN YG 

BERUNDING

MACAM AL-FATAH

DAN

AL - UMNO

Unknown commented on

 "APA ITU NAKBA ?"

jika british tidak patut diserahkan kepada UMNO kepada siapa negara ini patut diserahkan.. faktanya perikatan menang pilihanraya. mohon pencerahan .. kah kah kah

ZIONIS HANYA GERTAK - TAK BERANI MASUK GAZA

 


ZIONIS HANYA GERTAK

TAK BERANI

 MASUK GAZA

AMIN

LEBANON DAH MULA

MEROKET ISRAEL

BETUL - SOKONG

 


BETUL

SOKONG

Unknown commented on 

"BETUL - YAHUDI PEMIKIR - 

24 DARI 25 NABI 

YANG WAJIB DIKETAHUI 

ADA YAHUDI"

Tak kira apa bangsa, tak kira apa ugama, yang penting manusia kena ada moral, kena ada akhlak, lain lain tak penting, kena ada kemanusiaan kah kah mahathur ada tak ?


 Sapa.bawa kebaikan sapa.bawa.kejahatan, sapa tipu sapa, sapa khianat sapa ? Sapa sapu belakang,.sapa xurik.harta manusia yang terbodoh asalah menyokong kejahatan dah nampak buat butakah kah

KEBENARAN TAK BERUBAH

 


KEBENARAN 

TAK BERUBAH

CARA MENEMUI DG

FIKRAH KRITIKAL

BUKAN KERANA

DITAKUTKAN ATAU

DIBERI JANJI

ENTOT KETAT

KHALAS

Unknown commented on

 "CAKAP BENAR"

Apa yang benarnya pun hang ni TT? Pn tadbir dah nak melingkup negara ni hang buta ka apa. Heran jugak TT ni dia Tak pernah salah. Dia semua betoi. Boleh geng dengan lebai pas lah hang. Kahkahkah

ZIONIS TEMPATAN - ZIONAI ISRAEL

 


INI KERJA

ZIONIS TEMPATAN

Unknown commented on

 "ZIONIS TEMPATAN

 DAN ZIONIS ISRAEL"

Beribu batu nampak kejam, perbuatan dekat tak nampak kejam pon, apa orang asal maju , ada bantu DEB? Ada jadi jutawan UMNO, ada pakai Velfire atau masih jual petai tepi jalan ? Tepuk dada tanya selera kah kah kahINI KERJA

ZIONIS ISRAEL

Unknown commented on

 "ZIONIS TEMPATAN

 DAN ZIONIS ISRAEL"

Jangan suka² cakap segalanya atas nama agama.apakah rompakkan oleh pemimpin islam 1mdb atas nama agama islam?Disaat kesusahan covid 19 ini masih lagi ada tanggungan negara terpaksa bayar hotang.

SENI MELAWAN

 


SENI MELAWAN

DARI 

SENIMAN

TAK PERLU PAKSA

 

TAK PERLU

PAKSA  PAKSA

AMIN

PENERANGAN

DAN

PENJELASAN

AMIN

KUNCINYA

RAKYAT YAKIN

PADA KERAJAAN

AMIN

KUNCINYA

 MAKLUMAT

TELUS

AMIN
Perlu tegas tangani golongan elak vaksin, kata Dr Mahathir

KERAJAAN perlu bertindak tegas ke atas individu yang mengelak daripada mendapatkan vaksin bagi memastikan lebih ramai rakyat dilindungi dari jangkitan, kata Dr Mahathir Mohamad.

Lebih ramai rakyat perlu divaksin kerana golongan yang belum menerima pelalian berisiko tinggi menyebarkan jangkitan, katanya dalam satu wawancara dengan The Malaysian Insight.

“Kita mahu semua orang mendapat vaksin. Akhirnya kita perlu menguatkuasa perkara ini sebab berbahaya jika orang yang tidak mendapat vaksin bergaul dengan orang lain,” katanya.

Bekas perdana menteri mengulas keberkesanan program pelalian kebangsaan serta jumlah penerimaan yang masih rendah, terutama di luar bandar.

“Kita dapati ada orang yang mendaftar untuk mendapatkan vaksin, tetapi tidak hadir untuk temujanji.

“Vaksin ini mahal. Jadi jika mereka daftar, mereka mesti hadir. Akhirnya kita mesti bertegas dan menguatkuasakannya,” katanya.

Setakat ini, hampir 2 juta daripada keseluruhan 32.7 juta penduduk sudah menerima vaksin, menurut angka dikeluarkan Kementerian Kesihatan.

Secara tepatnya, seramai 1,234,630 orang sudahpun menerima dos pertama manakala 761,263 lagi sudahpun menerima dos kedua.

Dr Mahathir bimbang kerana masih ramai yang enggan menerima vaksin, terutama di kawasan luar bandar.

“Ada orang tidak baik yang beritahu mereka, jangan ambil vaksin. Ini semua mengarut,” katanya.

Ahli Parlimen Langkawi itu berkata, dos pertama itu amat penting dan beliau menggesa orang ramai melihat kejayaan di banyak negara yang dapat memberi vaksin kepada ramai rakyatnya.

“Angka (kes jangkitan Covid-19) mereka juga sudah turun. Jadi kita mesti tingkatkan proses vaksin.

“Kita faham vaksin ini bukan 100% (berkesan). Tentulah ada sedikit perlindungan, tetapi rakyat perlu terus memakai pelitup muka dan membuat sanitasi,” katanya.

Darurat tidak kawal pandemik

Pada masa sama, beliau mempersoalkan keberkesanan perintah darurat yang berkuatkuasa sejak Januari dalam mengawal pandemik.

“Darurat berkuatkuasa, tetapi sejauh mana berkesan? Ia tidak boleh kawal pendemik. Lagi pula, sewaktu darurat kes meningkat.

“Ini menunjukkan kerajaan tidak berminat mengawal pandemik tetapi untuk terus berkuasa,” katanya.

Pendirian sama dinyatakannya pada 20 April lalu, yang menegaskan proklamasi darurat itu tidak sah kerana tidak dibentangkan di Parlimen.

Dalam tulisannya di blog chedet.cc, beliau berkata perisytiharannya tidak mengikut undang-undang.

“Perisytiharannya perlu dibentangkan di Parlimen. Ini tidak dilakukan. Maka perisytiharan ini tidak sah,” katanya.

Istana Negara pada 12 Januari lalu mengumumkan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah memperkenan perintah darurat diisytihar bagi menangani pandemik.

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin yang memohon perisytiharan itu berkata, perintah berkenaan bertujuan memberi kuasa lebih besar kepada kerajaan untuk mengawal pandemik.

Pematuhan SOP kurang

Dr Mahathir juga melihat penguatkuasaan masih lemah dalam memastikan rakyat mengamalkan kawalan dan mematuhi prosedur operasi tetap (SOP) bagi mengawal jangkitan.

“Kerajaan tidak memastikan rakyat mematuhi SOP. Contohnya apabila sembahyang (di masjid) kita duduk jauh antara satu sama lain. Itu bagus.

“Tapi waktu sembahyang itu sahaja duduk jauh, kemudian ada yang bersalam. Lepas itu beremba-remba keluar. Tak ada penjarakan. Kita mesti tegas setiap masa,” katanya.

Tambahnya, bazar Ramadan juga sepatutnya tidak dibenarkan beroperasi kerana ramai diperhatikan tidak mematuhi SOP semasa perniagaan tersebut beroperasi.

“Saya lihat baru-baru ini di bazar, orang ambil suhu, tapi masih berjalan bersama. Ada yang membawa kanak-kanak.

“Sebab itulah jika ada ada hubungan rapat, akan berlaku jangkitan. Malah jangkitan boleh berlaku semasa membeli-belah, jika tiada penjarakan,” katanya.

Kerajaan mengumumkan sebanyak 6,075 kes baharu dikesan semalam, jumlah harian tertinggi sejak pandemik mula dikesan dalam negara.

Jumlah kematian juga terus meningkat dengan angka tertinggi 46 orang semalam, dan seramai 559 orang menerima rawatan di unit rawatan rapi. – 20 Mei, 2021.

KERAJAAN

JANGAN TIPU TIPU

JANGAN

 PUTAR PUTAR

AMIN

JANGAN  DILIHAT

RAKYAT DIPAKSA

KERANA ADA

ORANG TENGAH

NAK BUAT DUIT

AMIN

PERANGAI TABIAT

LAMA JANGAN

PAKAI LAGI

AMIN

KERJAAN WAJIB 

SEDAR

ZAMAN UTUSAN

RTM TV 3

MONOPOLI BERITA

DAH TAMAT

AMIN

RAKYAT ADA

SALURAN MAKLUMAT

SENDIRI

SAHEH ATAU PALSU

CERITA LAIN

AMIN

YG PENTING RAKYAT

 ADA SUMBER

 BERITA ALTERNATIF

AMIN

GERAKAN

 ANTI VAKSIN

MELUAS DALAM

DUNIA INI

AMIN

SEMUA MAKLUAMT 

BOLEH DIBACA

DARI PAKAR

VIROLOGIS

TERSOHOR

 AMIN

ADA

PEMEGANG HADIAH

NOBEL 

BIDANG VIRUS

BUKAN MAT SONGEL

ATAU

MAT BEBAL

AMIN

TERIMA KASIH

RONALD REAGAN

AMIN

BILA RAKYAT

TAK CAYA

SEMUA

 AKAN GAGAL 

KITA SESAMA BALA

KHALAS
BAHAYA - CHINA CEPAT PERCAYA CHINA MERAH

 
AWAS

BAHAYA

CHINA CEPAT 

PERCAYA PADA 

CHINA MERAH

Arymanchino commented on 

"SATU LAGI BUKTI 

BAHAYA CHINA MERAH"

Bukan tertipu tp mereka berdua ni memang bodoh taraf tahi lembu.Bayangkan dua2 ekor ni KM dan bekas Menteri Kew bagitu mudah d tipu,pah tu dok semua DAP menyalak mcm anjing salahkan kerajaan kata menghalang kerajaan Negeri dari membeli sendiri vaksin utk negeri mereka.Aku rasa klu d benarkan mereka trime,mkin vaksin tu dari kencing babi.Bukan mustahil sbb mereka ni bodoh taraf tahi lembu.

AWAS JANGAN TERPERANGKAP OLEH AJEN LICIK CHINA MERAH


 AWAS 

JANGAN

TERPERANGKAP

OLEH AJEN LICIK

CHINA  MERAH

panglimo potaseh commented on

 "SATU LAGI BUKTI 

BAHAYA CHINA MERAH"

Ada jugak Apek Kapir Harbi yg bingal mcm Incik Guan Eng ..orang lain bili vaksin masyuk duit kopi 500juta ..kahkahkah bodoh punye Kapir makan babi ..

KENALI SIAPA ZIONIS ? YANG PERCAYA AGAMA DIA SAJA BETUL

 


 KENALI

SIAPA ZIONIS?

SOSOK YANG PERCAYA

AGAMA DIA SAJA

YANG BETUL

DAN

MEREKA  UMAT

 PILIHAN TUHAN

BODOH ADA DISEKELILING KITA

 BODOH ADA

DISEKELILING KITA

Unknown commented on

 "SATU LAGI BUKTI

 BAHAYA CHINA MERAH"

Hisham, percaya kah kamu kalau kau dah lama berkawan dengan orang yang IQ rendah, kau akan jadi bodoh juga? Kononnya orang DAP dah terlalu lama ditipu Anwar, pemimpin DAP tahap ketua menteri Pulau Pinang pun bodoh tak guna akal dan common sense. Kalau orang tulis surat nak derma 2 juta vaksin, langkah common sense pertama, jumpa penderma buat semakan sendiri untuk mengesah maklumat yang diterima. Menteri ada banyak sumber buat pengesahan. Bukan buta-buta percaya kandungan sepucuk surat saja .... macam IQ lobak merah. Padan muka DAP!!! Khairy Jamaluddin lebih cerdik kali ini!

PERCUBAAN NAK MENIPU

 


PERCUBAAN 

NAK MENIPU

KAH KAH KAHPeguam Najib bangkit isu kesahihan tandatangan


NAK TIPU SAPA

KAH KAH KAH

PAK SHEIKH IMAM KITA

 


PAK SHEIKH

IMAM KITA

Unknown commented on

 "MAHATHIR JELAS 

TEGAS TUNTAS"

Mahathir dahsyat kritik Yahudi! Dalam masa yang sama Mahathir kritik Anwar Al-Peliwat lubang bontot jantan! Kah kah kah!!! Konek Anwar yang meliwat tu ada ong! Konek Anwar boleh jadi Tuhan! Konek Anwar mendapat keampunan daripada Agong!! Tetapi kenapa konek Anwar boleh jadi Tuhan, sedangkan yang memberi keampunan adalah Agong??? — 


Penyokong Pakatan Harapan sentiasa beriman bahawa, Anwar ditakdirkan bakal menjadi Perdana Menteri maka, keampunan ("walaupun tak layak diberi") Agong terpaksa beri kerana, konek yang kantoi meliwat ada ong maka, dapatlah keampunan walaupun terjebak dalam jenayah seksual meliwat lubang bontot! Kah! Kah! Kah!