Ahad, 22 Mac 2020

EROTIK MELAYU KETIKA BERKHALWAT


RELAX BRO

DENGAN

EROTIK MELAYU

KETIKA 

BERKHALWAT

Say' Boysaya ore klate jugok tapi aku heran nga lagu nie...kalu lagu isap rokok xkkan bunyi ahh..ah..ahh..ah..ah tu isap rokok kot mano..xdop ore isap rokok bunyi ahh..ah..ah..tadi...haha nampk lagu bawa maksud lucahh...xleh sebar atau dengar sebab boleh menggagu segelintir masyarakat lebih lagi salah faham dikalangan fikiran orang melayu kita dan masyarakat kita..
99

-------

SATU MASA NANTI MEREKA ADA SESAR APA ITU PAU


TAK APA APA

SATU MASA 

NANTI

MEREKA AKAN

 SEDAR JUGA

APA ITU PAU
 - CELAKA BABI KAU ANAK HARAM. 
SIAL KAU CELAKA - - 
hanya khadam² PKR je 
yg pakai bahasa mcm ni TT. 
Sebab ketua dia tak reti ajar
 anak² buah ckp elok².. 
wakakakakakaka... 
on 
WAJIB 
DITERANGKAN
Publish | Delete | Spam
Amier The Hero
at 17:42

Ini-------------

LANGKAH TEPAT


LANGKAH TEPATMenteri: Tiada tindakan ke atas peserta tabligh tanpa dokumen tampil jalani saringan Covid-19


PETALING JAYA: Kerajaan sekali lagi membuat rayuan kepada peserta himpunan tabligh di Masjid Seri Petaling supaya tampil menjalani pemeriksaan kesihatan bagi memastikan mereka bebas daripada wabak Covid-19.
Menteri Kanan dan juga Menteri Pertahanan Ismail Sabri Yaakob berkata, rayuan juga dibuat kepada peserta tabligh dari luar negara yang dipercayai bersembunyi kerana tidak mempunyai dokumen sah supaya tampil membuat pemeriksaan kesihatan dan tiada tindakan undang-undang akan diambil ke atas mereka.
SOKONG----------

HANTAR KE HOSPITAL TANJUNG RAMBUTANHANTAR MUNKEE

KOREK TAHIK

HIDUNG

KE HOSPITAL

TANJUNG

RAMBUTAN


29 jururawat lebih baik dari seorang Adham Baba, kata pengguna Twitter


MENTERI Kesihatan Dr Adham Baba terus menerima kecaman hari ini atas kenyataannya yang menyaran rawatan Covid-19 menggunakan air suam.

Kenyataan ketika rancangan bual bicara disiarkan stesen TV kerajaan itu antara lain menyarankan rakyat Malaysia minum air suam supaya virus penyebab Covid-19 masuk ke perut dan dibunuh asid.

Ia dikecam pelbagai pihak yang antara lain mendedahkan ia bertentangan dengan saranan Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) bahawa air suam tidak membantu menghalang Covid-19.

Kalangan pengguna media sosial antara lain menggesa ahli Parlimen Tenggara dari Umno itu diharamkan dari membuat kenyataan mengenai krisis Covid-19 dihadapi negara.

“Adham Baba sepatutnya diharamkan dari memberi wawancara ketika masalah Covid-19 ini berlangsung. (Kenyataan beliau) boleh disalahfaham oleh orang ramai,” kata Ulya Husamudin.

Ada juga pengguna yang membandingkan gaji diterima menteri dengan mutu seperti Adham dengan gaji diterima petugas barisan hadapan yang menangani pesakit Covid-19.

“Dengan mengambil kira gaji bulanan (RM29,400) dan elaun bulanan (RM25,000), ganjaran tunai yang dibawa pulang seorang menteri setiap bulan RM54,400.

“Adakah Adham Baba sama nilai dengan 29 orang jururawat?” kata Nathaniel Tan yang berkata gaji purata seorang jururawat sekitar RM1,800 sebulan.

Ia dijawab seorang lagi pengguna Noraishah Mydin Abd Aziz yang berkata seorang jururawat lebih baik berbanding seorang Adham Baba.

“Tidak, nilai Adham Baba tidak sama dengan 29 orang jururawat. Lebih baik ada seorang jururawat daripada 29 Adham Baba,” katanya.

Pengguna lain pula menganggap Adham sebagai penyebar berita palsu dan berbahaya kerana boleh meragut nyawa rakyat.

“Aku tak akan kongsi (kenyataan) Adham Baba. Orang ini (sebar) berita palsu,” kata seorang lagi pengguna Twitter dengan nama @zhukl.

Selain itu timbul juga saranan agar Adham digantikan dengan Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah yang dilihat lebih berwibawa menangani krisis tersebut.

“Selagi kita ada KP Noor Hisham Abdullah, saya percaya (Kementerian Kesihatan Malaysia) ditadbir dengan baik,” kata pengguna Twitter dengan nama @ASN94.

Adham Baba juga pada Khamis membayangkan kadar jangkitan semakin menurun apabila hanya 110 kes baharu direkodkan pada hari tersebut.

Semalam, kadar jangkitan naik semula dengan 130 kes baharu. Tiga orang maut setakat ini akibat Covid-19, dua daripada daripada kluster jemaah tabligh Sri Petaling.

Lelaki tersebut itu awalnya dimasukkan ke Hospital Tawau pada 9 Mac dengan mengalami simptom Severe Acute Respiratory Infection dan kemudian dirawat di Unit Rawatan Rapi pada hari sama.

Bagaimanapun majoriti kes baharu itu tidak dikaitkan dengan kluster Sri Petaling kerana hanya 48 kes baharu yang dikesan dari kluster tersebut, daripada keseluruhan 130 kes baharu.

Dua kematian awal direkodkan hari Selasa. Mangsa pertama seorang pastor yang dikaitkan dengan kluster jangkitan dari sebuah gereja di Kuching dan meninggal dunia di Hospital Besar Sarawak.

Mangsa kedua merupakan peserta perhimpunan tabligh di Sri Petaling. Beliau mula demam pada 5 Mac dan dimasukkan ke Hospital Permai pada 12 Mac.

Mangsa seterusnya meninggal dunia di ICU Hospital Sultanah Aminah.

Setakat hari ini seramai 624 orang yang menghadiri perhimpunan tabligh itu diuji positif Covid-19.

Seramai 16,000 orang menghadiri acara tiga hari itu pada 27 Februari, dan seramai 14,500 daripada warga tempatan.

Seramai 1,030 orang disahkan positif Covid-19 sehingga semalam.  – 21 Mac, 2020.


KURANTIN 

MUNKEE INI

DISANA

ANAK SEMUA

BANGSA

BANGSA SEMUA

AGAMA  AKAN

MERASA LEBIH

SELAMAT

KHALAS

BERJAYA SELAMATKAN NEGARA DARI PAU

TAHNIAH

MEREKA JUGA 

BERJAYA 

SELAMATKAN

NEGARA DARI

PROJEK PAU
kahkahkah zuraida mak lampir ni terus dinobat sebagai IRONLADY oleh tt sebab buat pengecualian bayar sewa rumah ppr. power la hang, sakai. oit! hang taknak puji yg lain2 sama ka? azmin, tian chua, baru bian, saifudin semua tu pun bertarung nyawa juga utk perangi wabak covid19, takkan taknak puji? iflix, astro, tnb, unifi dan lain2 yg bagi free taknak puji ke? 
on
 TAHNIAH IRON LADY
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/03/20

N----------

DAGANG AGAMODAGANG AGAMO
Nak tanyo TaT leh tak ..jam ni kaum apo yang banyak sekali yang kono domam kelawar ni. Boto ko domam ni kono pado bangso yang NAYO Islam. Nayo ni tak semustinyo BOPARANG ..mendagang ugamo kiro nayo jugo 
..kahkahkah.
 on 
TENTERA 
DATANG BANTU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 22/03/20

M
----------

LAGI PENCERAHAN VIRUS KARONALAGI

PENCERAHAN

VIRUS KARONA

 ADA YANG BERKATA
'Anda perlu bersama orang yang dijangkiti selama 10 minit'
Untuk selesema, sesetengah garis panduan hospital menentukan pendedahan sebagai dalam jarak enam kaki dari orang yang dijangkiti jika terbersin atau batuk selama 10 minit atau lebih. 

Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk dijangkiti karona dengan interaksi yang lebih pendek atau bahkan mendapat virus karona dari permukaan yang terkontaminasi, walaupun ini dianggap sebagai laluan penghantaran yang kurang biasa saperti dinding dan punat lift.VAKSIN

DALAM MASA

SATU TAHUN
ADA YANG KATA

'Vaksin boleh siap dalam masa beberapa bulan'

Para saintis keluar awal menyelidik pembangunan vaksin untuk coronavirus baru. Ini hasil bantuan dari kajian  awal urutan genetik oleh penyelidik Cina.

Perkembangan vaksin yang berterusan berterusan, dengan beberapa pasukan kini menguji calon dalam eksperimen haiwan. Walau bagaimanapun, percubaan tambahan yang dikehendaki sebelum vaksin komersil boleh dilancarkan. Ianya masih merupakan usaha yang panjang. Yang penting untuk memastikan bahawa kesan sampingan tidak terjadi dan jika dapat dilihat. Vaksin yang boleh didapati secara komersial dalam masa setahun agak dianggap  cepat. 
--------

WAJIB DITERANGKAN
SATU PEKARA

MENJADIKAN

LANGKAH 

SHARATON

BERJAYA:

ANWAR GILA

NAK JADI PM

TAK SABAR

NEGARA 

SELAMAT

DARI PAU

KHALAS

SEMUA NI KES KAU LA TT NAK BUAT LANGKAH SHERATON KEPALA BABI KAU NI. DULU ELOK2 JE DR ZUL HANDLE. CELAKA ISHAM DAN AZMIN ALI. CELAKA BABI KAU ANAK HARAM. SIAL KAU CELAKA 
on
 DUA MINGGU OK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/03/20

NOTA:
Dasar blog TT tidak meluluskan
dan membuang terus
komen yng ditulis dengan
huruf besar. Tapi kali ini
TT keluarkan untuk membawa
pencerahan untuk semua - AMIN
----------

KE TANJUNG RAMBUTAN

PALING SELAMAT
Tanjung rambutan 
tempat paling selamat,
100% kuarantin 
on 
SILA 
SELIDIK KEMBALI
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 22/03/20

SEMUA

----------

PENCERAHAN VIRUS KARONA
PENCERAHAN

VIRUS

KARONA

ADA YANG BERKATA
'Ia hanya membunuh orang tua, jadi orang muda boleh berehat'

Kebanyakan orang muda tidak mempunyai banyak masalah keadaan kesihatan yang akan menjadikan  kritikal dari serangan  Covid-19. Tetapi penyakit itu masih mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk membawa kepada gejala pernafasan yang serius daripada selesema bermusim. 

Terdapat kumpulan risiko lain - pekerja kesihatan, misi , jururawat misalnya, lebih terdedah kerana mereka mungkin mempunyai pendedahan yang lebih tinggi terhadap virus itu. 

Tindakan yang diambil oleh orang muda, orang sihat, termasuk melaporkan gejala dan mengikuti arahan kuarantin. Kerjasama ini akan mempunyai peranan penting dalam melindungi masyarakat yang paling lemah dalam membentuk trajektori keseluruhan wabak.
---------------

AWAS MASALAH AKAN DATANG


AWAS MASALAH

AKAN DATANG

kadar jenayah turun sekarang mmg berita baik, majoriti berkurung dalam rumah. tapi lepas ni akan meningkat mendadak bila duit simpanan dah habis utk sara anak bini. ada berapa ribu yg tak boleh bekerja di sebabkan covid19? golongan b40 ada berapa ribu org? anak2 muda yg menganggur ada brp ramai? 
pendatang haram yg terperangkap di malaya dan hilang kerja ada brp ramai? yg kategori miskin bandar ada berapa ramai? menteri ekonomi dan menteri kewangan pi mana? apa pelan tindakan depa? 
on 
BERITA BAIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/03/20

k


--------

PENCERAHAN VIRUS KARONA
PENCERAHAN

VIRUS KARONA

ADA YANG KATA: 
'Topeng muka tidak berfungsi'Memakai topeng muka pastinya bukan jaminan jaminan besi  seratus peratus yang anda tidak akan sakit - virus juga boleh menghantar melalui mata dan zarah virus kecil, yang dikenali sebagai aerosol, boleh menembusi topeng. 

Walau bagaimanapun, topeng adalah berkesan untuk menangkap titisan, yang merupakan laluan penghantaran utama coronavirus, dan beberapa kajian telah menganggarkan perlindungan lima kali ganda berbanding lawan penghalang sahaja (walaupun yang lain telah menemui tahap keberkesanan yang lebih rendah).

Sekiranya anda cenderung bersentuhan dengan seseorang yang dijangkiti, topeng akan mengurangkan peluang penyakit yang dilalui. Jika anda menunjukkan tanda-tanda coronavirus, atau telah didiagnosis, memakai topeng juga boleh melindungi orang lain. Jadi topeng adalah penting untuk pekerja kesihatan dan penjagaan sosial yang menjaga pesakit dan juga disyorkan untuk ahli keluarga yang perlu menjaga seseorang yang sakit - idealnya pesakit dan penjaga harus mempunyai topeng.

Walau bagaimanapun, topeng mungkin akan membuat sedikit perbezaan jika anda hanya berjalan di sekitar bandar atau mengambil bas. Jadi tak perlu membeli  dan mengumpul bergantang gantang topeng. Orang lain juga memerlukan. Amin.-------------

AKIDAH DAN AKHLAK
AKIDAH  AKHLAK
Nak tengok Akhlak lu pigi negara kapir laknat mcm Jopon atau Sweden. Nak tengok Akidah lu pigi Saudi atau Malaya. 
on 
TERIMA KASEH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 21/03/20

L------

DAPUR JALANAN

AHAD PETANG

ADALAH HARI 

DAPUR JALANAN

DARI APA DIFAHAMKAN
DAPUR JALANAN 
AKAN
TERUS MEMBERI MAKAN
PETANG INI JAM 5
KEPADA WARGA MISKIN KOTA

DAPUR JALANAN
MENDAPAT KEBENARAN
TAPI BAGIMANA
CARA ANAK ANAK MUDA
NAK MEMBERIKAN
MAKANAN?
ADA LEBIH DARI
200 ORANG 
WARGA MISKIN KOTA

TABIK HORMAT
PADA SEMUA
YANG TERUA AKTIF
BERAMAL JARIAH

TUNGGU LAPORAN
SEPENUNYA--------

APOKALIPS NI APO?APOKALIPS 

NI APO ?

Adakah dunia sudah apokalips?kiyai huttington bersabda apabila kita sudah ejek mengejek,memperlekeh bangsa bukan bangsa sendiri maka tunggulah bermulanya apokalips.
bila wuhan terkena demam sebab makan kelawar,maka melayu gelakkan mereka.sepatutnya ikut ccp buat hospital medan,bersedia ubat,mesin cukup. +
+on LAGI SERANGAN KARONA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/03/20

tutup
---------

DUA MINGGU OK

DUA MINGGU OK
tutup 2 minggu ok lah... kalau tutup 2 bulan??? siapa nak bagi makan anak bini? bantuan kerajaan cukupker? agak2 lockdown 2 bulan kadar jenayah naik ker turun? ... harap2 lockdown nih tak lama lah... 
on 
PENYAMUN 
PENCURI DAH TAKUT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/03/20

Na------

SILA SELIDIK KEMBALISELIDIK KEMBALI

MUNKEE INI

BELAJAR SEKOLAH

JENIS APA?

IJAZAH INTERNET ?

BELI IJAZAH

DARI MANA? 

Kementerian tolak saranan Adham Baba guna air suam rawat Covid-19

KEMENTERIAN Kesihatan menolak saranan menterinya Adham Baba kepada rakyat supaya menggunakan air suam untuk menyingkirkan virus penyebab Covid-19 ke dalam perut.

Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah berkata kementerian hanya menggunakan kaedah berasaskan bukti sains untuk pengurusan dan rawatan pesakit.


JUGA WAJIB

HATAR 

KE HOSPITAL

TANJUNG

 RAMBUTAN

UNTUK SELIDIK

KEWARASAN

OTAK

MUNGKIN

CACING DAH

MASUK OTAK

KERANA BARU

JADI MENTERI

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

----

JADI BANGANG

JADI BANGANG

Otak melayu kepala lutut. Betul jugak sebahagian tapi sebahagian yang lain perlu bimbingan keras. Disuruh duduk rumah mengelupur nak balik kampung.penjaga kampus jiga satu bangang serupa pelir. Kumpul dulu dalam kampus sebelum hantar satu satu. 
Duit maintaining bas dah mula ada yang simpan balik ke semenjak kak lat resign ni. Ada bangang buat kenduri,majlis lenggang perut.malaysia tumbang sebab bangang bukan jangkit korona atau perang. 
on 
PANDANGAN PORTAL 
MALAYSIAN INSIGHT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/03/20

Ad---------

JANGAN LAGAK PANDAI
JANGAN

LAGAK PANDAI
Piigii daa. Duduk depan laptop boleh la berlagak pandai. Cuba turun di lapangan dan buat kerja. Baru tau langit itu tinggi ke rendah. 
on 
PANDANGAN PORTAL
 MALAYSIAN INSIGHT
Publish | Delete | Spam
dr chenor
on 21/03/20

B

-------

MOLEH TOLONG POLIS


MOLEK TENTERA

 TOLONG POLIS
Molek juga tentera tolong polis...polis byk kerja nak dibuat..ini bukan soal politik..kalu nak kira buruh gaji hari pun patuh arahan kerajaan walaupun terpaksa makan sehari sekali je..fikir positif la malaysia insight..jgn kecam org lain..semua anak bangsa wajib bersatu hati menangani covid 19 ni..
harap hadam 
on 
PANDANGAN PORTAL
 MALAYSIAN INSIGHT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/03/20

Pii
---------

TAHNIAH IRON LADYTAHNIAH

IRON LADY

Penghuni PPR dikecuali satu bulan sewa, umum menteri

KEMENTERIAN Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) hari ini mengumumkan pengecualian sewa untuk satu bulan kepada lebih 9,000 penghuni unit rumah Projek Perumahan Rakyat (PPR) di bawah pengurusan kementerian itu.

Menterinya, Zuraida Kamaruddin, dalam satu kenyataan, berkata ia dibuat untuk membantu meringankan beban rakyat yang terkesan dengan arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

PPR yang terlibat termasuk PPR Sentul Murni, Rumah Transit Bukit Jalil, PPR Lembah Subang 1, PPR Lembah Subang 2, PPR Kg Hassan Hulu Selangor, PPR Ladang Siliau Port Dickson, PPR Tok Suboh, PPR Amanjaya, PPR Kota Setar, PPR Sinar Intan 3, PPR Gua Musang, PPR Kota Bahru.

Sementara itu, Zuraida turut menyarankan agar pihak berkuasa tempatan (PBT) menggunakan budi bicara masing-masing untuk memberi pengecualian sewa premis PBT kepada peniaga kecil yang terjejas kerana terpaksa menutup perniagaan susulan pelaksanaan perintah tersebut.

Beliau menggesa PBT memastikan semua pasar raya dan kedai runcit mengamalkan jarakan sosial, menyediakan cecair pembasmi kuman di laluan masuk dan keluar serta kerap membersihkan pemegang troli dan bakul barangan bagi mengurangkan risiko jangkitan virus COVID-19.

KPKT menerusi PBT juga akan berkerjasama dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat bagi memantau dan memastikan pusat jagaan warga emas swasta mempunyai bekalan bahan keperluan yang mencukupi sepanjang tempoh PKP, katanya. – Bernama, 21 Mac, 2020.LANGKAH JELAS

LAGI TEPAT

BANTU WARGA

YANG PERLU

BANTUAN
---------