Isnin, 20 Mac 2023

IRAQ HARI INI 2O TAHUN DULUIRAQ

HARI INI

DUA PULUH

TAHUN DAHULU

KHALAS

PKR LAWAN. AL-QURANPKR lawan al-Quran


Ahli-ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) sepatutnya bersikap ‘menyerang’ terhadap kenyataan-kenyataan ahli politik yang berkeras untuk mempolitikkan agama, demikian kata-kata salah seorang pemimpin parti itu dalam ucapan penggulungannya di Kongres Nasional Khas PKR semalam.

Hal ini jelas menunjukkan kejahilan dan sifat buta al-Quran yang lebih parah daripada sifat buta huruf. Al-Quran menegaskan firman Allah SWT kepada para malaikat ketika hendak mencipta manusia pertama iaitu Nabi Adam AS, daripada zuriatnya dilahirkan seluruh manusia. Firman-Nya:

﴿وَإِذۡ قَالَ رَبُّكَ لِلۡمَلَٰٓئِكَةِ إِنِّي جَاعِلٞ فِي ٱلۡأَرۡضِ خَلِيفَةٗۖ قَالُوٓاْ أَتَجۡعَلُ فِيهَا مَن يُفۡسِدُ فِيهَا وَيَسۡفِكُ ٱلدِّمَآءَ وَنَحۡنُ نُسَبِّحُ بِحَمۡدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَۖ قَالَ إِنِّيٓ أَعۡلَمُ مَا لَا تَعۡلَمُونَ٣٠﴾

“Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat: ‘Sesungguhnya, Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi.’ Mereka berkata: ‘Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerosakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami sentiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan menyucikan Engkau?’ Tuhan berfirman: ‘Sesungguhnya, Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui.’” (Surah al-Baqarah: 30)

Para ulama’ mentafsirkan perkataan khalifah dalam bahasa al-Quran yang disebutkan dalam ayat di atas dengan makna siasah yang bererti politik. Perkara ini telah dihuraikan oleh para ulama’ sebagaimana berikut:

‌إِقَامَةُ ‌الدِّينِ ‌وَسِيَاسَةُ الدُّنْيَا بِهِ.

“Menegakkan al-din (Islam) dan politik mentadbir urusan dunia dengan Islam (siasah).” (Al-Mawardi dalam kitab al-Ahkam al-Sultaniyyah, ms. 15 dan Ibn Khaldun dalam kitab Tarikhnya, jld. 1, ms. 239)

Di samping melaksanakan tugas sebagai hamba Allah dengan melakukan ibadat, Allah juga mewajibkan kepada seluruh hamba-Nya agar berpolitik.

Oleh itu, Allah SWT juga melantik para rasul supaya berdakwah yang tidak terpisah daripada urusan politik. Peranan itu berakhir dengan lahirnya nabi akhir zaman, Nabi Muhammad SAW yang berdakwah dan berhijrah untuk menyempurnakan tuntutan berpolitik dengan menegakkan sebuah negara yang mendaulatkan syariat Allah SWT.

Dalam pada itu, Rasulullah SAW tetap mengekalkan kedudukan raja-raja yang memeluk Islam, seperti al-Najasyi Malik bin Ashamah yang merupakan Raja Habsyah, Raja Oman, raja-raja di Yaman dan lain-lain. Ini adalah pelaksanaan hukum politik Islam.

Begitu juga dengan kurniaan Allah SWT berupa kenabian dan kerajaan kepada Bani Isra’il yang ditegaskan melalui firman-Nya:

﴿وَإِذۡ قَالَ مُوسَىٰ لِقَوۡمِهِۦ يَٰقَوۡمِ ٱذۡكُرُواْ نِعۡمَةَ ٱللَّهِ عَلَيۡكُمۡ إِذۡ جَعَلَ فِيكُمۡ أَنۢبِيَآءَ وَجَعَلَكُم مُّلُوكٗا وَءَاتَىٰكُم مَّا لَمۡ يُؤۡتِ أَحَدٗا مِّنَ ٱلۡعَٰلَمِينَ٢٠﴾

“Dan (ingatlah) ketika Musa berkata kepada kaumnya: ‘Wahai kaumku! Ingatlah ni‘mat Allah atasmu ketika Dia mengangkat nabi-nabi antara kamu, dan dijadikan-Nya bagi kamu raja-raja, dan diberikan-Nya kepadamu apa yang belum pernah diberikan-Nya kepada seorang pun antara umat-umat yang lain.’” (Surah al-Ma’idah: 20)

Al-Quran membawakan contoh konsep khalifah dan raja melalui beberapa kisah. Antaranya, kisah Nabi Daud AS yang dilantik menjadi khalifah. Kisah ini dinyatakan oleh firman Allah SWT:

﴿يَٰدَاوُۥدُ إِنَّا جَعَلۡنَٰكَ خَلِيفَةٗ فِي ٱلۡأَرۡضِ فَٱحۡكُم بَيۡنَ ٱلنَّاسِ بِٱلۡحَقِّ وَلَا تَتَّبِعِ ٱلۡهَوَىٰ فَيُضِلَّكَ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِۚ إِنَّ ٱلَّذِينَ يَضِلُّونَ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِ لَهُمۡ عَذَابٞ شَدِيدُۢ بِمَا نَسُواْ يَوۡمَ ٱلۡحِسَابِ٢٦﴾

“Wahai Daud! Sesungguhnya Kami telah menjadikan kamu khalifah (penguasa) di muka bumi, maka jalankanlah hukum antara manusia dengan adil dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu, kerana yang demikian itu akan menyesatkan kamu dari jalan Allah. Sesungguhnya, orang-orang yang sesat dari jalan Allah akan mendapat azab yang berat, kerana mereka melupakan Hari Perhitungan.” (Surah Sad: 26)

Selain itu, Allah SWT juga mengiktiraf Nabi Sulaiman AS yang dilantik menjadi raja secara warisan, sebagaimana firman-Nya:

﴿وَوَرِثَ سُلَيۡمَٰنُ دَاوُۥدَۖ وَقَالَ يَٰٓأَيُّهَا ٱلنَّاسُ عُلِّمۡنَا مَنطِقَ ٱلطَّيۡرِ وَأُوتِينَا مِن كُلِّ شَيۡءٍۖ إِنَّ هَٰذَا لَهُوَ ٱلۡفَضۡلُ ٱلۡمُبِينُ١٦﴾

“Dan Sulaiman telah mewarisi Daud, dan dia berkata: ‘Wahai manusia! Kami telah diberikan pengertian tentang suara burung dan kami diberikan segala sesuatu. Sesungguhnya, (semua) ini benar-benar suatu kurniaan yang nyata.’” (Surah al-Naml: 16)

Begitu juga sabda Rasulullah SAW:

كَانَتْ بَنُو إسْرائِيلَ تَسُوسُهُمُ الأنْبِيَاءُ

“Kaum Bani Isra’il pada zaman dahulu, para anbiya’ menjadi pemimpin (siasah) yang mentadbir urusan politik mereka.” (Riwayat al-Bukhari, no. 3455 dan Muslim, no. 1842)

Allah SWT juga menegaskan mengenai konsep politik secara umum adalah untuk menegakkan keadilan kepada seluruh manusia, sebagaimana firman-Nya:

﴿إِنَّ ٱللَّهَ يَأۡمُرُكُمۡ أَن تُؤَدُّواْ ٱلۡأَمَٰنَٰتِ إِلَىٰٓ أَهۡلِهَا وَإِذَا حَكَمۡتُم بَيۡنَ ٱلنَّاسِ أَن تَحۡكُمُواْ بِٱلۡعَدۡلِۚ إِنَّ ٱللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُم بِهِۦٓۗ إِنَّ ٱللَّهَ كَانَ سَمِيعَۢا بَصِيرٗا٥٨ يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ أَطِيعُواْ ٱللَّهَ وَأَطِيعُواْ ٱلرَّسُولَ وَأُوْلِي ٱلۡأَمۡرِ مِنكُمۡۖ فَإِن تَنَٰزَعۡتُمۡ فِي شَيۡءٖ فَرُدُّوهُ إِلَى ٱللَّهِ وَٱلرَّسُولِ إِن كُنتُمۡ تُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِ وَٱلۡيَوۡمِ ٱلۡأٓخِرِۚ ذَٰلِكَ خَيۡرٞ وَأَحۡسَنُ تَأۡوِيلًا٥٩﴾

“Sesungguhnya, Allah menyuruh kamu supaya menyerahkan segala jenis amanah kepada ahlinya (yang berhak menerimanya), dan apabila kamu menetapkan hukum antara manusia supaya kamu menetapkannya dengan adil. Sesungguhnya, Allah memberikan pengajaran yang sebaik-baiknya kepada kamu. Sesungguhnya, Allah adalah Maha Mendengar, lagi Maha Melihat. (58) Wahai orang-orang yang beriman! Taatilah Allah dan taatilah Rasul(-Nya), dan Uli al-Amri (orang-orang yang berkuasa) daripada kalangan kamu. Kemudian, jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Quran) dan Rasul (Sunnah), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan Hari Kemudian. Oleh yang demikian, perkara itu lebih utama (bagimu) dan lebih baik kesudahannya. (59)”  (Surah al-Nisa’: 58-59)

Islam mewajibkan gabungan politik antara para pemerintah dengan para ulama’, termasuk daripada kalangan raja-raja yang terkandung maksudnya dalam istilah Uli al-Amri yang berprinsipkan beriman kepada Allah SWT dan Hari Akhirat.

Imam al-Ghazali RH telah menulis dalam kitabnya yang masyhur:

الدِّينُ أُسٌّ والسُّلْطَانُ حَارِسٌ وَمَا أُسَّ لَهُ فَمَهْدُومٌ وَمَا لَا حَارِسَ لَهُ فَضَائِعٌ.

“Al-din (Islam) itu asasnya, adapun sultan (pemerintah yang mempunyai kuasa politik) pula menjadi pengawasnya. Sesuatu perkara yang tiada asasnya, akan runtuh (binasa); manakala perkara yang tiada pengawas yang berpolitik mentadbir akan menyebabkan ajaran agama dihilangkan.” (Abu Hamid al-Ghazali, al-Iqtisad fi al-I‘tiqad, ms. 128)

Perkara ini sekali gus menunjukkan bahawa Sultan (raja-raja) juga mempunyai hak kewajipan berpolitik.

Namun demikian, apa yang berlaku sekarang adalah kita masih mengekalkan warisan penjajah dengan memisahkan politik daripada agama dan memisahkan raja-raja daripada politik. Malah, raja-raja hanyalah ditugaskan supaya menjaga agama sahaja. 

Apa yang  dipertahankan oleh PKR itu merupakan ajaran yang dinyatakan oleh Bible (Injil) yang telah dipesongkan daripada agama para anbiya’, sepertimana yang disebutkan dalam petikan ini:

“Render unto Caesar the things which are Caesar’s, and unto God the things that are God’s.”

“Serahkan urusan kerajaan kepada raja (manusia), dan serahkan urusan Tuhan kepada Tuhan.” (Matthew 22: 21)

Al-Quran mendedahkan kesesatan Ahli Kitab yang bertindak meminda kitab Allah. Hal ini telah dijelaskan oleh firman Allah SWT:

﴿فَوَيۡلٞ لِّلَّذِينَ يَكۡتُبُونَ ٱلۡكِتَٰبَ بِأَيۡدِيهِمۡ ثُمَّ يَقُولُونَ هَٰذَا مِنۡ عِندِ ٱللَّهِ لِيَشۡتَرُواْ بِهِۦ ثَمَنٗا قَلِيلٗاۖ فَوَيۡلٞ لَّهُم مِّمَّا كَتَبَتۡ أَيۡدِيهِمۡ وَوَيۡلٞ لَّهُم مِّمَّا يَكۡسِبُونَ٧٩﴾

“Maka, kecelakaan yang besarlah bagi orang-orang yang menulis al-Kitab dengan tangan mereka sendiri, lalu dikatakannya: ‘Ini dari Allah’, (dengan maksud) untuk memperoleh keuntungan yang sedikit dengan perbuatan itu. Maka, kecelakaan yang besarlah bagi mereka, akibat apa yang ditulis oleh tangan mereka sendiri, dan kecelakaan yang besarlah bagi mereka, akibat apa yang mereka kerjakan.” (Surah al-Baqarah: 79)

Silakan baca Perlembagaan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) yang menegaskan hukum tertinggi ialah al-Quran, Hadis, Ijmak dan Qiyas. Inilah asas agama yang menjadi pegangan PAS dan perjuangannya. Adakah kerana perkara ini, maka PAS dituduh memperalatkan agama?

Bagaimanakah pula dengan perjuangan PKR?

Kita berharap supaya mereka kembali kepada al-Quran; petunjuk Allah SWT yang kekal terpelihara sepanjang zaman.

Sesungguhnya, melawan al-Quran bermakna melawan Allah yang Maha Berkuasa.
KAH KAH KAH

WOIT

 HEBATLAH

PARTI PKR INI

KAH KAH KAH

TAPI INI FITNAH

KERANA PARTI

POLITIK TIDAK 

 BACA QURAN

KAH KAH KAH

MALAH RAMAI 

PENGANUT ISLAM PUN

TAK BACA QURAN

KAH KAH KAH

MEREKA DENGAR

LABON TONTOWI

MOKHTAR SENIK &

CERITA DONGENG

DARI RETARD

YOU TUBE

AMIN 

CAKAP ARAB 

LAGI DEPA 

TAK FAHAM

KHALAS

HADI PANGGIL ANWAR MAT FASIK

 Pemimpin fasik, tak adil tunggu masa untuk jatuh – Hadi


KUALA LUMPUR – Presiden Pas menyifatkan tindakan zalim dengan mengheret dalam kalangan mereka yang dianggap lawan ke mahkamah secara terpilih sehingga digali habis-habisan bagi mencipta kesalahan.

Abdul Hadi Awang berkata, kemudiannya mereka bertindak menghentikan perjalanan mahkamah terhadap kawan yang akrab atau penyokongnya walaupun sudah layak diheret ke mahkamah dan sedang dalam proses perbicaraan.

Kata beliau, ketika dibawakan bukti secara bertali arus dan belum selesai proses perbicaraannya tiba-tiba kes tersebut dihentikan.

“Islam menggalakkan penyelesaian secara damai tanpa melalui prosedur mahkamah yang terdapat banyak syarat dan adabnya supaya tidak terdedah kepada berlakunya kezaliman melainkan kalangan mereka yang dipelihara Allah dengan hidayah-Nya.

“Hanya perkara yang benar-benar layak dibawa ke mahkamah sahaja yang diambil tindakan kehakiman.

“Kadang-kadang, nasihat yang benar dianggap salah kerana mempertahankan kezaliman yang nyata,” katanya tulisan terbaharunya Minda Presiden hari ini.

Menurut Abdul Hadi, nasihat yang diberikan bagi membetulkan kesalahan dan menginsafkan golongan yang zalim adalah kewajipan orang-orang yang beriman khususnya apabila perkara yang berkait dengan tugas melaksanakan amar makruf dan nahi munkar menjadi suatu perkara larangan.

Katanya, semua itu boleh berlaku berpunca daripada pelantikan pemimpin yang bersifat dengan perkara yang telah dinyatakan amarannya oleh Rasulullah SAW.

Beliau berkata, Ibn Khaldun ada menegaskan, masyarakat madani yang bercirikan kezaliman maka kerajaannya sedang mengalami tanda-tanda akan ditamatkan ajal bukan tanda kekuatan.

Malah, ujarnya, orang yang zalim itu tetap boleh ditamatkan riwayatnya walaupun mereka seorang yang paling kaya dan kuat bala tenteranya.

“Seseorang pemimpin wajib bersifat adil dengan meletakkan sesuatu pada tempatnya yang betul, tidak bersifat fasik. Fasik bermaksud melakukan dosa besar atau dosa kecil secara berterusan serta tidak bermaruah tinggi, beriman dan budiman.

“Bahkan, Nabi Muhammad SAW telah memberi amaran akan berlaku perkara buruk kepada umatnya khususnya apabila mereka melantik pemimpin daripada kalangan penipu dan pembohong kerana kedua golongan itu bersifat fasik..

Jelas Abdul Hadi lagi, Rasulullah SAW juga memberikan amaran sifat negatif akan berlaku kepada  mereka yang bertaraf pemimpin yang telah dipilih oleh manusia.

Katanya, kadang-kadang ia berlaku tanpa disedari kerana ditutup oleh penipuan khususnya pada zaman kini yang mengandungi banyak media fasik yang menyebarkan maklumat salah ‘sehingga memenuhi ufuk’.

“Kita juga sedang mengalami akibat pelantikan pemimpin bersifat dengan pelbagai sifat yang dilarang oleh Rasulullah SAW iaitu melakukan pembohongan yang berulangan, penipuan yang kerap kali berlaku dan janji yang tidak ditunaikan.

“Ada kalangan yang dinamakan ‘Amanah’ tetapi tidak bersifat amanah sebenar. Mereka melantik orang fasik seperti pelantikan yang dilakukan melalui rasuah, janji manis yang menggoda dan pelbagai lagi godaan menarik nafsu cinta akan dunia dan lupa akan akhirat,” katanya.

WOIT

TUAN HAJI

SUDAH MARAH

AMIN

TUAN HAJI 

TAK FAHAM

PMX GELABAH

PASAL TUAN AJI

KATA PARTI DIA

LAWAN QURAN

KAH KAH KAH

FASIK INI APA

TUAN AJI

AMIN

FASIK  CAKAP

MELAYUNYA APA?

KAH KAH KAH

KHALAS

LEBAI PORNO PENJAGA MORALUsaha angkat

 syariat Islam

 diserang, agenda

 LGBT

 dibiar – Nasrudin
KUALA LUMPUR – Pas kesal dengan sikap prejudis pihak tertentu yang cuba menghalang usaha parti itu melaksanakan syariat Islam dalam politik bernegara.

Ahli Jawatankuasa Kerja Pusat Pas, Nasrudin Hassan berkata, usaha itu tidak mudah namun sekurang-kurangnya mereka jangan menolak atau menyerang pihak yang ingin melaksanakannya.

Menurut beliau, mereka mengelirukan ummah dengan fitnah kononnya Pas mempolitikkan agama serta melemparkan pelbagai istilah seperti ‘penunggang agama’ dengan tujuan memperlekehkan usaha tersebut.

“Mereka seperti buta sebelah mata, tidak pula melahirkan hasrat untuk menyerang habis-habisan pihak yang mahu menyuburkan fahaman liberal dalam negara, menganjurkan perarakan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) secara terbuka dan sebagainya.

“Mata mereka terbeliak memandang ke arah kita yang bekerja keras mahu mengangkat syariat, yang mereka lekehkan sebagai mempolitikkan agama sedang kita berusaha mahu menegakkan Islam dalam amalan dan perlaksanaan politik negara kita,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Nasrudin yang juga Ketua Dewan Ulama Pas Kawasan Indera Mahkota menambah, bagi mereka, Islam seharusnya sama seperti agama lain, sekadar menganutnya dan menunaikan ritual ibadah yang rutin seperti sembahyang, puasa, haji, zakat, sedekah, nikah kahwin, harta pusaka serta berbicara soal keluargaku syurgaku, pembinaan anak soleh dan seumpamanya.

Beliau memberitahu, bagi urusan politik, mereka sekadar mampu menyebut dan membawa ke tengah nilai-nilai Islam seperti menyebut istilah tata kelola yang baik dan keadilan tetapi dalam masa yang sama, mereka tiada keberanian dan kemahuan politik yang tinggi bagi melaksanakan syariat Islam itu secara jelas dan tepat.

“Inilah antara projek Islamisasi pada satu ketika dahulu. Hanya sekadar menceduk nilai Islam dan kemudiannya dilaksana dalam kerangka kefahaman barat.

“Sementara syariat Islam masih disangkar oleh mereka,” jelasnya.

Nasrudin berkata, pihak berkenaan juga kelam-kabut dan gelisah apabila Pas berhasrat untuk memperkasakan mahkamah syariah.

“Sampai mengadakan debat parlimen olok-olok untuk menguji hujah bagi mendepani usaha perlaksanaan syariah menerusi pemerkasaan mahkamah syariah,” katanya. –

WOIT

PEKARA INI

PATUT DITANYA

PADA  AZALINA

AMIN

TANYA JUGA

KHALID NORDIN

AMIN

TAPI JANGAN

LUPA DALAM

INTENET DAH

BANYAK VIDEO

PORNO FREE

MACAM DI GERMAN

AMIN

ISLAM DIGUGAT

PORNO DITOTON

AMIN

KHALAS

AWAS !!! LA NINO DAH SAMPAI

 


AWAS !!!

LA NINO

 DAH SAMPAI

AMIN

TOK MAT BERSEDIA !!!


TOK MAT

LEBIH BAIK

BERSEDIA

AMIN

BILA ZAHID KENA

KECING MAKA

TOK MAT JADI

GANTI

KHALAS

DAH LAMA PUASA


DAH LAMA PUASA

AMAL INTERMITTEN

FASTING

AMIN


Unknown commented on
 "BULAN PUASA DAH SAMPAI"

Bro, lu sahor kat hokien ke bulan puasa nanti?

HOT HOT HOT TER KINI TE NOWW

 

MAKA HADI PUN

BERSABDALAH

KAH KAH KAH

AMINDATUK ROY


DATUK ROY

AMIN

Unknown commented on
 "SAPA DATUK ROY ?"

Persoalannya: adakah ini kali pertama datuk roy buat keja jd ajen rasuah atau dah ada resume yg lengkap serta sejarah kejayaannya yg cemerlang. Nak buat keja rasuah ni pun kena ada title datuk kalu tidak client tak picaya.

BERJUTA TURUN BERDEMO


BERJUTA

TURUN BERDEMO

AMIN

ANWAR DAH JADI ZALIMKerajaan Anwar diktator, zalim, kata Dr Mahathir
Bekas Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad mendakwa kerajaan hari ini yang dipimpin oleh Anwar Ibrahim adalah kerajaan diktator dan zalim kerana tidak membenarkan orang ramai terutama parti lawan yang mengkritik atau meluahkan rasa tidak puas hati terhadap pentadbiran semasa.

Bekas perdana menteri itu turut mengingatkan tindakan Anwar semasa tidak bersama kerajaan sebelum ini adalah jauh lebih teruk apabila selalu mengadakan demonstrasi hingga menyebabkan kerosakan harta benda.

"Rakyat Malaysia berhak menegur kerajaan, tetapi kerajaan ini bukan setakat tak bagi tegur, jika parti lawan (siap) nak ambil tindakan, nak tangkap, nak masuk penjara dan sebagainya," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Putra di Kuala Lumpur hari ini.

"Ini supaya pilihan raya akan datang tiada parti lawan, cuma ada parti kerajaan dan boleh menang tanpa bertanding."

Ulasan beliau hadir dua hari selepas Anwar memberi amaran tentang penguatkuasaan penuh undang-undang terhadap mereka yang didakwanya cuba mencetuskan keadaan huru-hara di negara ini.

Pada masa sama, Mahathir turut meluahkan rasa terkilan terhadap kerajaan yang berat sebelah dalam isu rasuah kerana hanya menumpukan siasatan terhadap parti lawan.

Dakwanya, ini antara sebab mengapa orang ramai tidak dibenarkan mengkritik atau menegur kerana rakyat sedar terdapat juga parti dalam kerajaan yang terlibat dengan rasuah.

"Seolah-olah mereka tidak terlibat dengan rasuah. Sebaliknya kita tahu mereka juga terlibat dengan rasuah.

"Bukan main hero lagi (dulu) nak lawan dengan rasuah, tetapi tidak mahu lawan dengan diri sendiri.

“Sebab diri sendiri pun terlibat dengan rasuah. Sebab itu kerajaan tak benar ditegur oleh sesiapa," katanya.

Mahahtir turut membidas tuduhan beliau memperkayakan anak-anaknya ketika memegang jawatan perdana menteri dan mencabar supaya kerajaan mengemukakan bukti.

Katanya, sekiranya tiada bukti, beliau berhak mengambil tindakan sewajarnya.

"Jika ada bukti sila tunjuk. Anak saya, saya tak bagi masuk politik.

"Ini bukan saja individu, (tetapi) isteri, anak semuanya dapat layanan istimewa.

“Inilah kerajaan kita lihat sekarang dan saya berharap rakyat akan sedar dan bukan ikut cerita-cerita yang tidak benar," tambah beliau.

WOIT

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

AMIN

DULU ANWAR

TUDUH MADEY

ZALIM

KAH KAH KAH

HARI NI MADEY

TUDUH ANWAR

ZALIM

KAH KAH KAH

MADEY TAK FAHAM

KALAU BENARKAN

BERHIMPUN

NAMPAK MELAYU

TAK SUKA PAKATAN

JENG JENG JENG

INI BAHAYA

KERANA ADA

LANGKAH HADI

NAK JADIKAN

PMX KE XPM

KAH KAH KAH

KHALAS

CARA MEMBACA MEDIA !!!Mana ada

 ‘kem presiden’ 

– Ahmad Maslan
KUALA LUMPUR – Setiausaha Agung UMNO, Ahmad Maslan menolak dakwaan wujudnya ‘kem presiden’ seperti didakwa segelintir pihak ketika proses Pemilihan UMNO masih berjalan.

“Presiden sudah sebut beberapa kali, hanya ada satu kem dalam UMNO iaitu kem UMNO. Pasukan UMNO. Tidak ada pasukan presiden atau yang lain-lain.

“Beliau juga pernah menyebut dan saya sendiri pernah dengar banyak kali ketika pengenalan nama-nama calon tidak ada sebarang kem dalam UMNO. Itu juga baiknya mengapa kita tidak ada pertandingan peringkat tertinggi, presiden dan timbalan.

“Kalau ada pertandingan presiden dan timbalan presiden, mesti ada kem ‘A’, kem ‘B’ dan sebagainya,” katanya kepada pemberita selepas majlis Program Amal Pertubuhan Kebajikan Isnaniah Srikandi Malaysia di JW Marriot di sini.

Ahmad turut menyampaikan bantuan persekolahan fasa ke-7 kepada anak-anak yatim, asnaf dan kurang berkemampuan  hari ini.

Dalam pada itu, Ahmad menyeru semua ahli-ahli UMNO tidak kira yang menang dan kalah supaya terus matang untuk berdepan dengan pelbagai cabaran parti pada masa akan datang, khasnya semasa Pilihan Raya Negeri (PRN) dalam beberapa bulan lagi.

“Saya menyeru kepada semua supaya dengan segera merapatkan barisan dan saf, hadapi cabaran pada masa depan. Ini cadangan saya kepada yang telah menang dan kalah pada pemilihan ini tidak kira apa jua peringkat akar umbi sehinggalah yang tertinggi.

“Kita ada tugas berat, kita perlu menang di kerusi-kerusi UMNO. Menangkan semua kerusi UMNO tandingi di semua enam negeri,” ujarnya.

Pemilihan UMNO 2023 berakhir semalam selepas 189 bahagian UMNO daripada 191 bahagian bersidang, namun hanya dua bahagian iaitu UMNO Bahagian Johor Bahru dan Beluran di Sabah ditangguhkan.

Keputusan daripada dua bahagian ini termasuk dua lagi Bahagian UMNO yang digantung iaitu Tanah Merah dan Kota Kinabalu, yang dijadual diadakan semula pemilihannya kelak, tidak akan dikira bagi penjumlahan keseluruhan keputusan Pemilihan UMNO 2023 khususnya bagi peringkat pusat.

WOIT

JANGAN LUPA

CARA BACA

MEDIA

KAH KAH KAH

KALAU DI NAFI

ERTINYA ADA

KAH KAH KAH

KALAU KLIM

3.8 POINTER

ERTINYA BEBAL

KAH KAH KAH

KHALAS

IRAQ HARI INI 20 TAHUN DULU


IRAQ

HARI INI

20 TAHUN DULU

KHALAS

PARTI KETUANAN MELAYU TIPU MELAYU


PARTI KETUANAN

MELAYU 

TIPU MELAYU

AMIN

Unknown commented on
 "KES ANWAR MELIWAT
 DIBUKA KEMBALI"

Mesti ada Bodoh Bodoh yang pegang pandai menyalak supaya Tuan sampaikan apa tujuan tanpa apa apa tindakan kah kah lihat Che Det senyap senyap atur langkah dilemma Melayu balik, nak tipu Melayu selama 50 tahun lagi kah kah kah

Unknown commented on
 "KESAH 55 TAHUN DAHULU"

Semakin cerdik semakin membodoh menipu membohong kah kah kah, dulu orang pendidikan kurang tapi ada kemajuan manusia, sekarang semua bijak pandai semua ke belakang pintu kah kah kah