Jumaat, 18 Ogos 2023

WATIKAH DARI SULTAN


AMIR MB

SELANGOR

KHALASKES AMBALAT ?


KES AMBALAT ?

SELESAI KE BELUM ?

TAK JELAS

AMIN

ANAK MUDA TAK MAHU JADI RED INDIANANAK MUDA

TAK MAHU JADI

RED INDIAN

KHALAS

SATU LAGI RAYUAN NAJIB


Najib hantar representasi mohon gugur tuduhan kes ubah wang haram

BEKAS perdana menteri Najib Razak menghantar surat representasi kepada Jabatan Peguam Negara (AGC) untuk menggugurkan tiga lagi pertuduhan kes pengubahan wang haram membabitkan dana SRC International Sdn Bhd (SRC) berjumlah RM27 juta yang dihadapinya. 

Timbalan Pendakwa Raya Mohd Ashrof Adrin Kamarul memberitahu Hakim Mahkamah Tinggi K. Muniandy bahawa surat representasi itu telah dihantar kepada AGC pada 31 Julai lepas dan diterima pada 2 Ogos.

Ini merupakan representasi pertama Najib berhubung kes SRC keduanya.

Mohd Ashrof berkata AGC memerlukan tindakan dalaman untuk mengkaji representasi itu dan pihak pendakwaan memohon tarikh pengurusan kes lain bagi tempoh tiga bulan untuk mendapatkan semua isu yang dibangkitkan peguam dan menyediakan jawapan bertulis untuk representasi tersebut.

“Terdapat beberapa isu berkaitan yang dibangkitkan peguam bela tertuduh, terutamanya selain dokumentasi yang akan dibentangkan dalam perbicaraan ini berbanding dokumen yang telah dikemukakan dalam SRC asal,” katanya.

Peguam Najib, Muhammad Shafee Abdullah mengesahkan dokumen setebal 51 muka surat telah dikemukakan kepada AGC.

“Dokumentasi dalam kes ini sama dengan kes terdahulu (kes SRC pertama). Saksi dan dokumen hampir sama,” kata peguam itu.

Hakim Muniandy kemudian menetapkan 1 Disember untuk pengurusan kes itu.

Pada 3 Februari 2019, Najib mengaku tidak bersalah terhadap tiga pertuduhan menerima wang berjumlah RM27 juta hasil kegiatan haram menerusi tiga akaun bank AmPrivate Banking miliknya.

Bekas ahli Parlimen Pekan itu didakwa melakukan perbuatan itu di AmIslamic Bank Berhad, Bangunan Ambank Group, Jalan Raja Chulan pada 8 Julai 2014.

Pertuduhan mengikut  Seksyen 4(1)(a) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001 yang membawa hukuman maksimum penjara lima tahun atau denda RM5 juta atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Najib kini menjalani hukuman penjara 12 tahun di Penjara Kajang selepas Mahkamah Persekutuan pada 23 Ogos 2022 mengekalkan sabitan serta hukuman penjara dan denda RM210 juta terhadapnya yang didapati bersalah atas pertuduhan menyeleweng dana SRC International Sdn Bhd berjumlah RM42 juta. 

Bekas perdana menteri itu kemudian memfailkan permohonan untuk semakan keputusan Mahkamah Persekutuan dan panel baharu Mahkamah Persekutuan menolak permohonannya pada 31 Mac. – Bernama, 18 Ogos, 2023.

LAGI SATU

NAJIB MERAYU

AMIN

LEPAS SATU

SATU LAGI

AMIN

MAHKAMAH

TAKDA KERJA LAIN

DAH 3 TAHUN

NAJIB NAJIB NAJIB

AMIN

KEMUDIAN ROSMAH

ROSMAH ROSMAH

AMIN

RAKYAT DISEKSA

OLEH DUA

 PUKEE MAK INI

KHALAS

TOK MAT GANTI ZAHIDHakim tolak permohonan Najib gugurkannya dalam bicara kes 1MDB


HAKIM Collin Lawrence Sequerah hari ini memutuskan beliau akan terus mengendalikan perbicaraan kes rasuah Najib Razak yang didakwa menyalahgunakan dana 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

Najib membuat permohonan untuk menggugurkan hakim itu daripada prosiding pendengaran kes 1MDB susulan beliau pernah berkhidmat dengan bekas peguam 1MDB iaitu Jasmine Loo Ai Swan.

Sequerah pada masa ini adalah hakim Mahkamah Rayuan tetapi mengendalikan kes itu sebagai hakim mahkamah tinggi.

Najib memfailkan permohonan itu selepas hakim mendedahkan beliau dan Loo pernah bertugas di firma guaman yang sama kira-kira 15 tahun lalu.

Loo terkait dalam perbicaraan kes Najib yang sedang berlangsung membabitkan dakwaan menyeleweng RM2.3 bilion daripada 1MDB.

Ketika menyampaikan keputusan hari ini, Sequerah berkata pernah bekerja dalam satu firma yang sama sebelum ini tidak akan menyebabkan beliau berat sebelah.

Katanya, mereka tidak berhubungan sejak Loo meninggalkan firma Zain & Co pada 2008.

Sequerah berhenti darri firma itu pada 2014 selepas dilantik sebagai hakim.

1MDB mendapatkan khidmat Loo sebagai peguam pada 2011.

Sequerah turut menolak permohonan peguam Muhammad Shafee Abdullah untuk penangguhan perbicaraan hingga rayuan Najib menggugurkan hakim didengar.

Bekas gabenor Bank Negara Zeti Akhtar Aziz kemudiannya mengambil tempat sebagai saksi untuk sesi soal balas oleh Shafee.

Najib, 70, berdepan empat pertuduhan menggunakan kedudukan beliau untuk memperoleh suapan berjumlah RM2.3 bilion milik 1MDB dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan amaun sama. – 18 Ogos, 2023.

WOIT

NAJIB KANTOI

LAGI

AMIN

AKAN BUAT 

RAYUAN ATAS

RAYUAN YANG

DI TOLAK

AMIN

SEMUA INI CARA

NAK LAMBATKAN

KES SELESAI 

AMIN

DENGAN  HARAPAN

UMNO MENANG PRU16

DAN ZAHID JADI PM

KAH KAH KAH

KHALAS

KERUSI MENU RAHMAH


8 borang pencalonan PRK Parlimen Pulai, DUN Simpang Jeram diberi, kata SPR

LAPAN borang pencalonan bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Pulai, di Johor Bahru dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram, Muar, telah dibeli setakat hari ini.

Pengarah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Negeri Johor Nor Nekman Jaimon berkata dua set daripada borang pencalonan itu adalah bagi Parlimen Pulai dan enam borang pencalonan lagi melibatkan DUN Simpang Jeram. 

Beliau berkata borang pencalonan berkenaan boleh dibeli hingga hari penamaan sebelum pukul 10 pagi.

“Setakat ini, berdasarkan borang pencalonan yang dibeli hanya seorang calon sahaja yang telah membayar deposit sebanyak RM5,000 untuk DUN Simpang Jeram,” katanya pada sidang media selepas Taklimat Petugas Media bagi PRK P161 Pulai dan N13 Simpang Jeram di Johor Bahru hari ini.

Turut hadir Pengarah Jabatan Penerangan (JaPen) Negeri Johor Naim Fahmi Ahmad Tajuddin dan Presiden Gabungan Kelab Media Malaysia Mohamad Fauzi Ishak.

Nor Nekman berkata persiapan SPR bagi kedua-dua PRK itu telah mencapai 80% dengan 2,674 petugas akan ditugaskan bagi Parlimen Pulai dan 674 petugas bagi DUN Simpang Jeram. 

Beliau berkata mesyuarat penyelarasan SPR bersama agensi berkaitan bagi persediaan bencana di DUN Simpang Jeram telah dibuat pada 14 Ogos, manakala Parlimen Pulai dua hari lepas.

Setakat 23 Julai, seramai 166,653 individu layak mengundi bagi kerusi Parlimen Pulai dan bagi DUN Simpang Jeram pula seramai 40,379 pengundi.

SPR menetapkan tarikh penamaan calon bagi kedua-dua PRK pada 26 Ogos ini, manakala pengundian awal 5 Sept dan hari pengundian 9 September. 

PRK itu dilaksanakan berikutan kematian penyandangnya Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Salahuddin Ayub pada 23 Julai lepas. – Bernama, 18 Ogos, 2023.WOIT

RAMAI NAK

KERUSI

MENU RAHMAH

AMIN

INI KERUSI

GARIS PEMISAH

KALAU PN MENANG

ERTINYA IMPLIKASI

BESAR

AMIN

BOLEH GONCANG

NEGARA

KHALAS

PARTI PAS BERWIRID


PARTI PAS

BERWIRID

AMIN

Amutalingam barkaylow commented on
 "DIMANA HILANG 
1.2 JUTA WARGA CHINA MERAH ??"

Sejurus muncul Imamul Al-Mahdi bertitah semua terpanggil apa itu erti riak ujud diri bukan mudah mahu berubah keterbiasaan sikap menjadi biasa buatnya. (Presiden baharu Umno)

Al-Mahdi dibesarkan melalui keamanan dibawa Umno dan tidak mati ianya kekal sejak ditubuhkan kini dan selamanya tiada dulu tiada skrg menuju alam akhirat kekal abadi.🙋‍♂️

Sebenarnya imej Pas adalah Islam imej PHBN adalah sekular penyebab kalah mentelah Tun sudah bersama Pas.

Hakikatnya mmg PHBN sudah diterima rakyat majmuk Pas masih lagi jumud jumudan hari2 meleter berwirid surga neraka surga neraka manusia kencing berak sama shj. 👌

KAPAL HANYUT 60 JADI KORBANKAPAL HANYUT

60 JADI KORBAN

AMIN

SINGAPURA MILIK TANAH MELAYU


JIKA NUSI

PEMIMPIN MELAYU

PADA TAHUN 1964

SINGAPURA MASIH

LAGI MILIK

TANAH MELAYU

KHALAS


Unknown commented on
 "MENGAPA TAK HEBOH
 PULAU SINGAPURA"

nak heboh singapore ada satu cara.. ganti nuar dengan nusi.. nusi cakap dia nak jumpa british nak tuntut pulau pinang..khalas.

HILANG - 1.2 JUTA WARGA CHINA HILANG DI TANAH MELAYU

 

NAMA NAMA

CHINA

 PENDATANG

HARAM

KHALAS


[7:22 am, 18/08/2023] nama nama  berikut membawa persoalan besar:  LIM Hee Lang, WONG Hii Lang, TAN Hi Lang, CHUA Hee Lang, CHIN Hee Lang

[7:23 am, 18/08/2023]  Semua Cina Cina ni Hee Lang atau Hi Lang  entah ke mana

AMBALAT DAH SELESAI ?


AMBALAT DAH

SELESAI KE ? 

ATAU

MASIH DI BINCANG ?

INI TIDAK JELAS

AMIN

MEMIKUL KAVADI MAKIN BERAT !


Undurkan Zahid, tumpu agenda Melayu, kata penganalisis


TIDAK ada tanda-tanda gelombang hijau yang dikaitkan peralihan besar sokongan pengundi Melayu terhadap parti PAS serta Perikatan Nasional (PN) akan mereda, kata penganalis politik

Mereka memberitahu The Malaysian Insight, gelombang hijau akan semakin kuat menjelang Pilihan Raya Umum ke-16 (PRU16) jika tiada usaha agresif dilakukan parti kerajaan perpaduan.

Antanya Felo Kanan Majlis Profesor Negara, Jeniri Amir yang melihat ia berkait persepsi bahawa kerajaan perpaduan tidak berupaya tangani masalah dan kepentingan orang Melayu dan Islam.

Katanya Umno paling terjejas dengan gelombang tersebut apabila ramai pengundi Melayu yang dahulu mengundi parti tersebut kini beralih kepada PN.

Namun jika Umno mengubah barisan pemimpinnya termasuk mengundurkan Ahmad Zahid sekalipun, parti itu tidak akan berupaya untuk mendapatkan semula sokongan pengundi Melayu.

Jelasnya, pengundi yang selama ini menyokong Umno juga menjauhi parti tersebut disebabkan kerjasama dengan DAP dan gabungan Pakatan Harapan (PH).

“Kalau ganti Zahid pun (sukar). Orang Umno ini sudah kecewa ahlinya, pemimpinnya, jadi untuk bangkit semula itu sukar.

“Tambahan lagi dengan faktor kerjasama PH dan DAP, lagilah pengundi akan lari daripada Umno,” katanya.

Gelombang hijau itu memberi kemenangan besar kepada PN yang menang 146 kerusi daripada 245 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam enam Pilihan Raya Negeri (PRN) pada Sabtu lalu.

PN menafikan majoriti dua pertiga Pakatan Harapan (PH)-Barisan Nasional (BN) di Selangor dengan menang 22 kerusi.

PN juga cemerlang di Terengganu dengan menang kesemua 32 kerusi DUN, Kelantan 43 kerusi dan Kedah 33 kerusi.

Peningkatan sokongan juga berlaku di Pulau Pinang dan Negeri Sembilan biarpun kalah di dua negei itu.

Mengulas lanjut, Jeneri tidak yakin PH dan BN mampu mengubah persepsi orang Melayu terhadap mereka dalam tempoh sebelum PRU16.

“Susah sebab ia gelombang massa. Saya tidak nampak boleh tersekat di tengah jalan. Kawal mungkin boleh tapi nak matikan sepenuhnya untuk tempoh empat tahun ini sukar.

“Melainkan ada sesuatu yang besar berlaku dalam PN barulah akan memberi situasi berbeza,” katanya.

Penganalisis Universiti Sains Malaysia Azmil Tayeb pula berpendapat fenomena itu tanda majoriti orang Melayu memilih PN sebagai parti terbaik untuk mewakili kepentingan Melayu dan Islam.

“PN sekarang adalah BN yang dulu semasa ia di puncak kekuasaan,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Beliau percaya PH dan BN dapat meraih semula kepercayaan kaum Melayu dengan membuat rombakan dan pembaharuan dalam kepimpinan parti termasuk mengundurkan Ahmad Zahid.

“Umno perlu melalui reformasi besar dalam parti untuk menarik semula sokongan orang Melayu bermula dengan pengunduran presiden parti.

“Manakala BN boleh memperkenalkan dasar ekonomi yang menguntungkan golongan B40 yang majoritinya orang Melayu.

“Kerajaan juga boleh mensosialkan agenda dan nilai progresif dan inklusif di masjid, surau, sekolah dan pengajian agama sebagai cara melawan naratif yang dibawa PN,” katanya.

Penganalisis politik Universiti Teknologi Malaysia Mazlan Ali pula melihat keputusan PRN baru-baru ini sebagai manifestasi fenomena dalam PRU15 yang kini semakin kuat.

Oleh itu beliau berkata kerajaan perpaduan perlu memberi tumpuan kepada agenda Melayu Islam untuk mendapatkan kembali sokongan orang Melayu.

“Terutama Umno mereka dahulu merupakan parti lama yang memperjuangkan Melayu Islam imej itu perlu dikembalikan semua,” katanya.

Beliau berkata kerajaan juga perlu menumpukan usaha mendekati golongan muda termasuk memberi kesedaran politik kepada golongan itu melalui program yang dirangka.

“Golongan musa ini kerana mereka banyak yang keliru dengan naratif politik terutama berumur 18-19 tahun jadi mereka amat mudah dimanipulasi kerana terdedah di media sosial.

“Kerana itu golongan tersebut perlu bimbingan. Kerajaan perlu adakan modul cintakan negara seperti Program Latihan Khidmat Negara,” katanya. – 18 Ogos, 2023.


WOIT

PENG ANAL

MAHU ZAHID

BERUNDUR

KAH KAH KAH

UNTUK PN

MENANG PRU16

ZAHID WAJIB

TERUS MEMIMPIN

KAH KAH KAH

TANPA ZAHID

KERJAAN AKAN

TERGULING

KAH KAH KAH

 DENGAN ZAHID 

KERAJAAN AKAN 

JUGA LINGKUP

AMIN

KHALAS

KEPUTUSAN NAJIB HARI INI


Mahkamah putuskan permohonan Najib gugurkan hakim dengan kes 1MDB esok

MAHKAMAH Tinggi Kuala Lumpur hari ini menetapkan esok bagi memutuskan permohonan Najib Razak untuk menggugurkan Hakim Collin Lawrence Sequerah daripada prosiding pendengaran kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Sequerah menetapkan tarikh itu selepas mendengar hujah Timbalan Pendakwa Raya Kamal Baharin Omar dan peguam Muhammad Shafee Abdullah yang mewakili bekas Perdana Menteri berkenaan.

Perkara itu dibangkitkan selepas Sequerah pada bulan lepas mendedahkan beliau pernah berkhidmat dengan bekas peguam 1MDB iaitu Jasmine Loo Ai Swan yang kini dalam tahanan polis.

Sebelum menetapkan tarikh itu Sequerah yang kini Hakim Mahkamah Rayuan berkata sepanjang tempoh berkhidmat dengan Tetuan Zain & Co bersama Loo beliau tidak pernah menangani isu 1MDB, begitu juga dengan firma guaman tersebut pada masa yang berkenaan.

Terdahulu Muhammad Shafee berhujah memandangkan Sequerah pernah bertugas dengan Loo, perkara itu boleh menghalang hakim tersebut daripada bertindak sebagai pemerhati yang adil dan berfikiran bebas ketika mendengar keterangan wanita itu jika beliau dipanggil menjadi saksi.

Muhammad Shafee juga berkata Sequerah perlu memutuskan isu kebolehpercayaan Loo kerana beliau memainkan peranan yang penting (dalam 1MDB) dengan mengikut arahan ahli perniagaan dalam buruan Low Taek Jho, atau Jho Low iaitu “untuk menghalalkan perkara yang haram.”

Beliau berkata hakim itu akan berada dalam ‘kedudukan yang sukar” untuk memutuskan sama ada Loo perlu didakwa kerana memberikan keterangan bercanggah.

“Keputusan itu akan menimbulkan konflik dan memalukan Yang Amat Arif kerana hubungan Yang Amat Arif dengannya sebagai bekas rakan kongsi (di firma guaman itu),” katanya.

Pada peringkat ini Sequerah mencelah dan berkata “memandangkan saya sendiri yang mendedahkan perkara itu, adakah anda berpendapat saya tidak boleh membuat keputusan yang adil dalam kes ini?

“Muhammad Shafee menjawab “Yang Amat Arif masih perlu memutuskan fakta yang dikemukakan - melalui saksi lain - mengenai peranan Loo dalam 1MDB dan mendakwanya kerana memberi keterangan bercanggah, jika perlu.”

Hakim itu kemudian berkata beliau sedia mendakwa Loo jika perlu dan wanita itu tiada bezanya dengan saksi lain.

Sementara itu ketika membantah permohonan Najib, Kamal Baharin berhujah adalah jelas Loo meninggalkan firma guaman terbabit pada 31 Dis 2008 manakala Sequerah terus berkhidmat di situ sehingga beliau dilantik sebagai Pesuruhjaya Kehakiman pada 20 Jun 2014.

“Adalah jelas bahawa mereka bukan lagi rakan setugas selama kira-kira enam tahun sebelum Yang Amat Arif dilantik sebagai Pesuruhjaya Kehakiman. Peranan yang dimainkan oleh Loo dalam 1MDB bermula pada tahun 2011 manakala tempoh perkhidmatannya dengan Tetuan Zain & Co adalah antara 1998 dan 2008.

“Tiada perkaitan antara isu dalam perbicaraan ini dengan hubungan masa lalu Yang Amat Arif dan bekas rakan kongsinya di firma guaman dan kami berhujah Yang Amat Arif sebenarnya tidak perlu mendedahkan hubungan ini kerana ia boleh didapati daripada rekod awam,” katanya.

Pada 12 Julai lepas Menteri Dalam Negeri Saifuddin Nasution Ismail mengesahkan Loo ditahan polis pada 7 Julai bagi membantu siasatan kes penyelewengan dana 1MDB.

Di kandang tertuduh ialah Najib, 70, yang berdepan empat pertuduhan menggunakan kedudukan beliau untuk memperoleh suapan berjumlah RM2.3 bilion milik 1MDB dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan amaun sama.

Perbicaraan bersambung esok dan Muhammad Shafee dijangka meneruskan pemeriksaan balas terhadap bekas Gabenor Bank Negara Malaysia Dr 

WOIT

TOLAK HAKIM

TOLAK PENDAKWA

TOLAK SAKSI

TOLAK POLIS

TOLAK KERANI

AMIN

INI SEMUA

TAKTIK NAK

LAMBATKAN KES

BERJALAN

AMIN

ADA DUIT BOLEH

BAYAR PEGUAM

AMIN

BAYAR PAKAI

DUIT CURI DARI

1MDB

AMIN

KHALAS


KES AMBALAT LAGI


Sekatan internet diteruskan, TikTok turunkan klip berita pendek Blok Ambalat


Tindakan kerajaan menyekat kandungan berita dalam talian diteruskan, dengan TikTok dilihat sebagai satu-satunya platform media sosial menurunkan klip video yang dikesan tidak memihak kepada kerajaan Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

Dalam langkah terbaharu itu, TikTok mengeluarkan video dimuat naik MalaysiaNow, yang meringkaskan laporan berita mengenai blok kaya hasil minyak Ambalat di luar pantai Sabah, wilayah pertikaian antara Malaysia dan Indonesia.

Menurut TikTok, video itu diturunkan atas faktor "integriti dan ketulenan", tanpa memberikan sebarang sebab khusus lain.

Video berdurasi satu setengah minit itu berkisar mengenai dakwaan Malaysia menyerahkan perairan yang kaya dengan hasil minyak kepada Indonesia, dengan gambaran ringkasan pertikaian itu.

MalaysiaNow sedang merayu terhadap tindakan yang dilakukan penyedia platform video pendek itu.

Klip video tersebut tidak berniat menyebelahi mana-mana pihak dalam isu itu, dan berakhir dengan klip Timbalan Menteri Luar Mohamad Alamin menafikan dakwaan seorang ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sabah bahawa Putrajaya menyerahkan blok Ambalat kepada Jakarta.

Penonton masih boleh menonton video tersebut di platform lain seperti Instagram, Facebook dan YouTube (klik di sini).

Langkah menurunkan video itu dibuat hanya tiga hari selepas TikTok menyekat akaun TV Pertiwi di platform itu.

Sebelum ini, ia menyekat akaun Menteri Besar Kedah Muhammad Sanusi Md Nor, meskipun ia kemudiannya dipulihkan. 

Semalam, TV Pertiwi mendapati laman sesawangnya disekat oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), pengawal selia internet yang terletak di bawah bidang kuasa Menteri Komunikasi dan Digital Fahmi Fadzil.

Fahmi setakat ini menafikan memberi sebarang arahan kepada SKMM untuk menyekat mana-mana laman sesawang, sambil menambah agensi itu mempunyai kuasa untuk melakukannya secara terus.

Pada Jun, Fahmi menerima kecaman daripada pelbagai pihak selepas laman sesawang MalaysiaNow disekat selama 48 jam.

Bagaimanapun, beliau menafikan terlibat dalam menyekat portal berita itu.

Sekatan yang sama juga dikenakan ke atas laman ulasan berita Malaysia Today yang dikendalikan oleh pengkritik kerajaan Raja Petra Kamarudin, dan sebuah laman blog dikendalikan oleh bekas ahli Parlimen dari DAP, Wee Choo Keong.

MalaysiaNow tidak dapat mengesahkan sama ada sekatan terbaru oleh TikTok ini adalah berdasarkan permintaan daripada kerajaan Malaysia ataupun tidak.

Bagaimanapun, platform itu dilaporkan menjalinkan "kerjasama strategik" dengan kementerian diterajui Fahmi pada Disember lalu untuk menghapuskan kandungan berunsur "provokatif dan ekstremis" di media sosial.

Pengkritik berkata langkah itu direka untuk menghentikan pengaruh platform video yang memainkan peranan utama dalam menyebarkan mesej kempen Perikatan Nasional sewaktu Pilihan Raya Umum ke-15 tahun lepas.


WOIT

BILA DILARANG

ERTINYA BETUL

AMIN

BILA DINAFI

ERTINYA  SAHIH

AMIN

ADA APA DGN

BLOK AMBALAT

SEMUA TAK

FAHAM

KHALAS

AMBALAT INI APA ?


AMBALAT

INI APA ?

KHALAS

TAKTIK SEMPADAN BARU


TAKTIK

SEMPADAN BARU

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on
 "PERSEMPADANAN
 SEMULA SEDANG DI RANCANG !!!"

alahai..berita mangkuk PEMBELA ni yg lu siarkan..kepala bana tul.persempadanan semula utk tewaskan melayu? awat melayu terengganu menang tanpa pembangkang? awat melayu kedah, melayu kelantan tidak dikatakan mengugat.??auta melayu lebih auta dari auta keling..gua sarankan PHUMNO saman je mamat PEMBELA ini.