Rabu, 12 Jun 2019

HONG KONG BANGUN MELAWAN

WARGA 

HONG KONG

BANGUN 

MELAWAN

WARGA HONG KONG 
TURUN KE JALAN RAYA
MENENTANG KUASA CHINA MERAH
YANG MAHU MENGAWAL
RUANG KEBEBASAN HONG KONG


Hong Kong extradition bill: tens of thousands join protests as debate looms

Major roads blocked and citywide shutdown expected on Wednesday as hundreds of businesses call for a boycott

 
---------

DAH MATI NAK CERITA APA


DAH MATI NAK

CERITA APA
Hisham ni marahkan anwar selepas pru 14. Sbb anwar ckp hisham kutip maklumat dr tepi jalan. So ni yg hisham habis habisan fitnah anwar peliwat. Ingat2 sikit. Kita dipertanggungjawab diakhirat kelak diatas semua yg kita lakukan di dunia ni 
on 
PASAL APA BOSS?
Publish | Delete | Spam
Cahaya kebaikan
on 11/06/19

Ka

--------

SPRM JANGAN LUPASPRM 

JANGAN LUPA

betul tu, tapi sprm pun orang depa juga, sprm pun boleh running, ada terpilih jugak, kalau kena saudara mara mereka, kena sebelah bini tu, payah jugak sebab melibatkan lubang nafsu, kah kah kah, semak balik beberapa kes bertahun tahun senyap menyap...
lama lama lupa, lama lama settle, ada pegawai kena tangkap beberapa Kali rasuah pun masih kerja, silap Naik pangkat lagi bro, ini masih Malaysia boleh kah lah lah 
on 
GUA TABIK KIT SIANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/06/19

Kena--------

INI TUGAS SPRMINI TUGAS SPRM

Mahkamah Majistret Sungai Petani hari ini membenarkan lima pegawai dan anggota polis ditahan reman selama lima hari mulai hari ini bagi membantu siasatan berhubung aktiviti rasuah dengan melindungi kegiatan pusat urut di Nibong Tebal. Perintah reman bermula hari itu dikeluarkan oleh Majistret, Nurul Ainna Ahmad terhadap lima pegawai dan anggota polis termasuk seorang berpangkat Asisten Superintendan, dua berpangkat Inspektor, seorang Sarjan dan seorang Lans Koperal yang berumur antara 28 hingga 45 tahun. 
Kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 17 (a) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009 yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan denda tidak kurang lima kali ganda nilai suapan atau RM10,000 mengikut mana yang lebih tinggi jika disabitkan kesalahan. Suspek pertama ditahan di pusat urut berkenaan pada pukul 11.20 pagi semalam dan empat lagi ditahan di SPRM Cawangan Sungai Petani diantara pukul 6.30 petang hingga 7.00 petang selepas hadir memberi on
 TAKUT APA BOSS-KU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/06/19

betul t


------------

SIDANG PARLIMEN TERGEMPAR

SIDANG PARLIMEN
TERGEMPAR 
DIBERITAKAN ADA USAHA
UNTUK MENGADAKAN SIDANG
PARLIMEN TERGEMPAR

SATU AGENDA KHUSUS

AGENDA MENCADANGKAN AGAR
TAMBAHAN TUGAS KERJA SPRM 

PARLIMEN DIMINTA 
 MENAMBAH TUGAS SPRM  
UNTUK DIMASUKKAN FASAL
MENJAGA 
MENGAWAL
DAN MENYELIA
HUBUNGAN  SEX

CADANGAN INI TIMBUL
DALAM KES HAZIQ LAWAN AZMIN

HAZIQ
TELAH MEMBERI HISAPAN NIKMAT
KEMUDIAN  HAZIQ MEMBUAT
PENGAKUAN BERSUMPAH 
MEMINTA SPRM
MENYIASAT 
ORANG KENA HISAP

PADA KETIKA INI
BIDANG TUGAS
SPRM
 HANYA MENYIASAT RASUAH
TETAPI 
AKUAN BERSUMPAH HAZIQ
TELAH MEMINTA SPRM
MENYIASAT KES SEX

INI PERKEMBANGAN TERBARU

AKUAN BERSUMPAH HAZIQ 
WAJIB BERI PERHATIAN RAPI
JANGAN DIPANDANG REMEH
PARLIMEN WAJIB BERSIDANG

TAKUT APA BOSS- KU

TAKUT APA BOSS-KU

Takut apa boss ku. Ini pertanyaan yang sedang ditanyakan kepada Dasai – Datuk Seri Anwar Ibrahim. Pertanyaan ini   sedang  berligar di kepala ramai anak muda ahli Angkatan Muda Keadilan (AMK). Soalan yang sama juga sedang  bertempek disana sini dari anak muda berparti dan dari anak muda yang tak kenal parti politik. 

Malah ramai ahli-parti PKR – yang lama dan yang baru mengeluarkan pertanyaan yang sama.  Suku sakat  dan para kerabat dalam Pakatan Harapan  juga  sedang tertanya-tanya    kepada Dasai  - Takut  apa boss-ku.

Maknanya – takut apa boss-ku - ini sedang ditanyakan oleh anak semua bangsa dan bangsa semua agama di Malaysia ini. Hakiktanya satu Malaysia sedang bertanya  kepada Dasai  - Takut apa boss-ku.

Gua sendiri pun sama terkejut kucing. Gua melompat terperanjat. Ini kerana blog gua – Tukar Tiub – terus dihujani oleh pertanyaan – takut apa boss ku. Semenjak petang raya hingga ke hari ini  soalan - takut apa boss-ku - terus muncul.  Ada saje Mamat dan Abdul Anonymous  yang menghatarkan surat menimbulkan pekara yang sama.

Fikir punya fikira gua rasa adalah adil dan demokratik untuk gua cuba menjawab da menerangkan kepada orang ramai apa yang gua tahu. Ini untuk mencerahkan suasana. Harap maklum - penerangan gua ini bukan bertujuan  tumpang semangkok. Tidak. Gua tak menumpang apa-apa. Gua hanya  mahu membawa pencerahan dan memberi latar semolek yang dapat.

Soalan  - takut apa boss ku – ini muncul apabila Latheefah Koya dilantik untuk menjadi Ketua Seruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Pengumuman ini muncul pada petang raya.    Satu kenyataan pendek kepada media dari  Jabatan Perdana Menteri  (JPM) mengumumkan perlantikan Latheefah.

Ketika kenyataan JPM terbit gua masa itu sedang tidur. Tetiba gua terbangun kerana diganggu oleh dering talipon. Ciss gua tak tahu siapa yang menalipon. Tapi    ada pesanan ringkas dari YB Eli Wong.

  ‘ Lathefah Koya dilantik menjadi ketua SPRM..’ Khalas. 

Talipon terus berdering dan pesanan ringkas terus masuk. Semua bertanya  tentang  Latheefah  dan SPRM. 

‘ Siapa Latheefah ? Apa dan kenapa  Lateefah? Mana Lateefah?  Boleh cayake Latheefah?  Parti apa Latheefah?  Soalan-soalan datang tak putus-putus. 

Talipon berdering lagi. Ciss… gua yang sedang lapar  berusaha menahan marah. Gua marah kerana semua ini menggangu ritual  ‘siesta’  gua. Lat dapat kerja baru kenapa gua dipaksa bangun tidur. Pukrak.

 Opss.. hampir terlupa. Wajib gua    beri tahu.  Gua dan kawan-kawan tidak pernah menggunakan  nama Latheefah. Kami panggil si Latheefah ini Lat.  Untuk yang muda-muda mereka memanggil Latheefah Koya -  Kak Lat. Malah gua baru sekarang tahu rupa-rupanya ada Beebi pada nama Lat. Amin.

Petang raya gua pulang ke Jelebu.  Ertinya gua tak ada  hubungan dengan internet atau blog.  Ini kerana sistem talipon dan internet agak susah di Jelebu. Bukit bukau keliling kampong gua amat payah nak ditembusi gelombang moden. Gua hanya ada Nokia klasik. 

Di kampong pun Nokia juga terus sibuk. Gua diberitahu bahawa YB Nik Nazmi sedang berupacara untuk mengumpul tanda tangan meminta Lat meletak jawatan. Gua hairan apa sangkut paut Lat dan SPRM dengan Nik Nazmi. 
Gua tahu dahulu  semasa Khalid Ibrahim menjadi Menteri Besar  Selangor , Nik Nazmi yang menjadi Exco ada masalah dengan tanah riadah dikawasannya.

Gua tak tahu apakah ada cukong atau ada gedebe samseng yang berminat untuk merembat  taman riadah ini. Ketua ahli  jawatankuasa Tanah Riadah Kelana Jaya ini budak sekolah lama gua. YB Nik juga datang dari sekolah yang sama. Justeru gua sebagai murid tua hulur tangan  tolong-tolong selesaikan. Maka gua rasa kes tanah riadah ini sudah selesai. Jadi  Nik Nazmi tak perlu takut dengan Lat dan SPRM.

Nokia  gua terus berdering. Kali ini  berita seorang Minah oppss… bukan Minah biasa tetapi  seorang Minah YB  dari Setia Wangsa pula buat lawak.  Minah YB  ini ini memang kaki lawak. Ramai ketawa hingga terkentut apabila dihari penamaan calon PRU14 Minah YB ini lupa bawa kad pengenalan. Ini sebenarnya  taktik lama MCA – cuba cuba try.

Minah YB Wangsa Maju ini  juga mahu buat upacara untuk menyunatkan dan memendekkan hari kerja Latheefah Koya.  Yang ini gua faham kenapa  Minah YB ini ada rasa takut. Maklumlah. Dulu dalam parti cukong. Mana tahu jika Lat Koya – buka punya buka file  -  tetiba terserempak dengan file  ‘hartanah’ di Wilayah yang sedang  dirembat oleh Ku Nan dengan gedebe samseng. Baca punya baca  dalam file ini ada nama Minah YB in terselit sama.  Ini parah. 

Ini bukan kes besar hanya kereta Ku Nan dengan  gedebe samseng   melintas lalu menggunakan  jalan di Wangsa Maju. Dua malaon ini mahu melihat tanah yang hendak dirembat di mukim Setapak.

Macam mana nama YB ini terselit sama hanya Guru Nanak saja yang mengetahui.   Tapi ini hanya andaian gua. Jadi  gua menjadi pelik kenapa Minah YB ini takut. 

Woit Minah YB pasal apa lu takut dengan Latheefah dan SPRM? kah kah kah.

Apabila Dasai  takut gua faham benar benar. Dasai takut kerana ada asas yang amat kukuh. Biar gua terangkan sajelas mungkin disini agar satu Malaysia akan faham.

Latheefah  Beebi Koya ini adalah peguam Datuk Seri Anwar  Ibrahim (Dasai ) untuk kes liwat. Mahkamah telah membuktikan Dasai telah  meliwat Saifol anak muda yang menjadi pembantu pejabat Dasai. Dasai telah dapati salah  dan masuk penjara. Ketika Dasai  dalam penjara, ketika  Dasai membuat rayuan ulang bicara Si Latheefah  inilah yang ke hulu ke hilir mempertahankan Dasai. Sebagai peguam utama Dasai  peguam Latheefah  telah turun naik mahkamah bersama kumpulan peguam lain yang amat amat setia kepada Dasai. 

Malah wajib juga pembaca yang Budiman diberitahu bahawa Latheefah ini juga adalah ahli Parti Keadilan Rakyat. Malah satu ketika dahulu Latheefah  pernah  memegang jawatan  Majlis Tertinggi PKR. Jawatan ini bukan latikan tetapi dipileh oleh ahli PKR. Dari segi fakta sejarah PKR Latheefah ini mendapat  undi terbanyak dalam pertandingan merebut jawatan parti. Sah lagi saheh  Si Latheefah ini bukan kecik anak dalam PKR.

Setia Latheefah kepada Dasai  tidak berbelah bagi. Biar gua surah  satu babak  sejarah. Gua  amat kritikal terhadap sikap  Dasai dalam isu gerakan  Deklarasi Rakyat. Kami sedang  cuba  mendirikan ‘ barisan bersatu – united front ‘  dengan menggalang perserikatan yang luas untuk menjatuhkan  Najib.  Malah gua telah berjaya menghasut Mahathir yang  pada ketika itu masih anti-demo. Mahathir bersetuju untuk turun berhimpun ke Istana Negara. Atas alasan menyampaikan 1.2 juta tanda tangan rakyat yang mahu Najib berundur.

‘ …. kalau macam itu ..saya akan  bawa lori ke hadapan pitu Istana…’ Ini kata-kata Mahathir dalam salah satu pertemuan membincangkan taktik stratiji satelah lebih dari 1.2 juta tanda tangan dikumpulan melalui Deklarasi Rakyat.

Tup tup belum pun gua sempat susun demo ke Istana Negara si Dasai  telah mengeluarkan ‘wahyu’ dari Sungai Buluh meminta para politikus  dalam Deklarasi Rakyat berwaspada. Ini potong stim. Kertas  tanda tangan bertimbun-timbun – hasilnya tidak kemana.

Gua naik bengang kerana Dasai sabotaj Deklarasi Rakyat. Lalu gua mengeluarkan kenyatan mengkritik Dasai yang duduk dalam penjara. Gua terangkan sesiapa duduk dalam penjara  mustahil akan faham sepenuhnya apa yang berlaku diluar penjara. Biarkan  aktivis diluar malakukan apa yang perlu. Ini  berasaskan  pengalaman gua sendiri yang duduk di Kamunting. Sikap terbaik orang  orang dalam penjara ialah… shut the fak up..’

Wow! Lu tahu apa berlaku.  Perang pecah. Latheefah Koya menyerang gua.  Dia mempertahankan Dasai. Portal media telah melopaorkan kenyatan Latheefah yang menerangkan bagaimana Dasai ini amat berilmu lagi cekap walau pun dalam penjara. Dasai mengikut Latheefah lebih arif dari politikus diluar penjara. Dasai tahu semua apa yang berlaku. Amin

Tidak cukup dengan kenyatan akhbar, Si Latheefah ini menalipon gua dan memberi kuliah politik tentang betapa hebatnya orang yang bernama Datuk Seri Awar Ibrahim - anak guam Latheefah sendiri. Khalas.
Justeru gua faham kenapa Dasai  takut apabila  Latheefah Koya dilantik menjadi Ketua SPRM. Gua amat faham. Gua sedar dan gua tahu.

Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah sosok yang jujur, lagi warak, lagi syumul, sembahyang tak tinggal dan ketika bercakap  selalu menyebut hadis dan potongan ayat-ayat suci. Dasai juga selalu menyebut kenalan baiknya terdiri dari alim ulamak  saperti Qardawi dan ahli  politik dunia saperti Paul Wolfowitz Dasai menjaga reputasi dirinya dari dituduh lantikan Latheefah ini adalah lantikan kroni Dasai. 

Malah ketika Latheefah diumumkan sebagia ketua baru SPRM gua difahamkan Dasi  berada di Mekah.  Lihat betapa waraknya Dasai. Gua tak tahu apakah Dasai  sempat memberi salam kepada makam  Nabi sama saperti apa yang telah dilakukan oleh Najib. Hebat. Dasai ini meman.ag hebat Islamnya. Dasai tidak berputar-putar.

Justeru apabila Latheefah Koya dilantik menjadi ketua SPRM telah ada kedengaran  tuduahan bahawa ini adalah kroni Dasai. Latheefah  bekas peguam Dasai. Ketua SPRM baru akan beart sebelah. SPRM tutup mata terhadap salah laku pemimpin  PKR. Ertinya SPRM kan ‘bias’ kerana Lathefah Koya bekas ahli PKR dan peguam Anwar.

Pada hebat gua semua ini menjadikan Datuk Seri Anwar Ibrahim takut. Dasai takut dituduh melantik kroni. Apa nanti kata Qardawi. Apa nanti komen Paul Wolfowitz. Dasai  tidak mahu dirinya yang suci muci tercemar kerana bekas peguamnya dilantik untuk mengetuai SPRM.Amin.

Tapi gua katakan pada Dasai – takut apa boss ku  – tak perlu takut boss-ku. Mulut tempayan boleh ditutup. Mulut  Latheefah Koya lagi tertutup. Amin. (TT)


Sesiapa ini melanggan
 SUARA KEADILAN
terbit dua minngu sekali
sila hubung : 03-92-21 30-45-----------

KES PELIK BIN MELIK
PELIK BIN MELIK

DALAM KLIP VIDEO  SI HAZIQ NI TOP
DIA  ISAP KOTE  AZMIN
KEMUDIAN HAZIQ BUAT PENGAKUAN
MINTA SPRM SIASAT AZMIN

MINTA SPRM SIASAT AZMIN?
KAH KAH KAH
PASAI APA?

PELIK BIN MELIK
HAIRAN BINTE TAKJUB
PASAL APA MINTA SPRM SIASAT

APAKAH AZMIN TAK BAYAR CUKUP
APAKAH AZMIN SATELAH MELANGGAN
TAK SELESAIKAN BIL
APAKAH  TILAM DAN KATIL 
YANG DIGUNAKAN UNTUK BERENTOT
MILIK KERAJAAN

AZMIN 
ADA UTANG DENGAN HAZIQ
KAH KAH KAH

Pembantu timbalan menteri buat pengakuan adakan hubungan seks dengan menteri

Seorang pembantu kepada Timbalan Menteri Industri Utama, Shamsul Iskandar Mohd Akin telah membuat pengakuan mengejutkan awal pagi ini, mengatakan bahawa dia adalah individu yang dilihat dalam klip video viral yang menunjukkan dua lelaki melakukan perbuatan homoseksual, salah seorangnya menyerupai seorang menteri kanan.WOIT 

SAPA BUAT

SKRIP

SAPA PENGARAH

DAH KANTOI

KAH KAH KAH

BOSS TAKUT APA?


BOSS TAKUT APA
Tiba2 Abam OK lak ..setuju dgn Chedet. Mmg betul gwa suruh Abam tanye sama KuLi ..ini musti KuLi dah terlebih crita ..Abam tanye lain ..KuLi crita video baru pasal MINTRI ..? 
on 
PASAL APA BOSS?
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 11/06/19

Re

--------

PERCAYALAHPERCAYALAH
AKAN KELUAR KENYATAAN DASAI
MENGUTUK VIDEO SEX INI

KENAPA?

INI 
UNTUK BERSEDIA
JIKA ADA VIDEO SEX LAIN
YANG DASAI TERLIBAT
MAKA
AKAN DI KUTUK SAMA

KAH KAH KAH
INI TRIK LAMA
KAH KAH KAH
-----------

KURENG KASEH SAYANG


PENYAKIT KKS

KURENG 

KASEH SAYANG

Farhash ni mmg emo sket TT. Dia tak leh tgk orang rapat dengan DESAI. DESAI stim tgk anak2 ikan dia gusti giteww... 
on 
KES APO PULAK NI
Lord Ikan
on 11/06/19


Puak2 dlm PKR ni memang kaki gadoh, kaki baling kerusi, kaki jilat punggung. Dulu bos ku kata nak terajang semua tu tp smp sekarang kaki pun dok rok angkat.Tggu Azmin pula nak terajang bos ku takut ape... 
on 
KES APO PULAK NI
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 11/06/19


----

UDAH TERSEPIT


UDAH TERSEPITI

Bapak ikan betul2 kena sepit telurnya sama atok.ikan sardin pun boleh jadi inti pau.harap norul betul2 faham gotu tak sebaris dan mesti jangan coba coba mau mengorat Lat. 
jangan tunggu misai keluar,lat sudah hijau jadi abam atok mengamok balik.sudah tahu apa itu gotu.bapak ikan,kamu tetap blue blood.kamu tak sebaris barisan hadapan.hati kamu kapilatis mat deal mat kautim 
on 
TAKUT APA BOSS-KU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/06/19

Mah


-----------

MUSATHIL TAK TAHU

MUSTAHIL 

TIDAK TAHU
Siapa top siapa botom 
on 
ADA FILEM BARU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/06/19

Ken


----------

MAKAN BANGKAIMAKAN BANGKAI
Helang kuat makan bangkai, 
tapi pipit boleh masuk lubang 
on 
DAH LAMA PAKAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/06/19

S


-----------