Khamis, 10 Oktober 2019

AWAS AWAS AWAS
AWAS

KUASA  JUBAH

AGAMA-----------

TAK PUTAR APA LAGISHAHRIR

NAK PUTAR

APA LAGI?

Aug 18, 2015 - Shahrir Samad Dapat 1 Juta & Ahmad Maslan Dapat 2 Juta Dari Najib Razak. ... telah menerima RM1 juta daripada akaun peribadi Datuk Seri Najib Tun Razak. ... “Mungkin tidak hairanlah sejak skandal 1MDB diketahui umum, .... Ahli perniagaan mengaku bersalah beri rasuah RM1 juta kepada Ku Nan.

DULU BANGGA MENGAKU
TERIAM DUIT 1MDB
NAK BANTU NAJIB
NAK BUKTIKAN
DUIT ARAB INI 
UNTUK KERJA PARTI
BUKAN DUIT PRIBADI NAJIB

TUP TUP 
PRU14 MAMPOSS KALAH
PADAN MUKA

DALAM MASA DUA MINNGU
TAK PULANGKAN DUIT
SPRM AKAN SITA
HARTA
SATU LAGI
KEJAYAAN
PROJEK
PAKATAN
HARAPAN


YUSOF


----------

MATI MENGEJUT
MATI


GEJUT

Ini adalah MoC... Management of change tt. Smua sarikat paper mmg dah lama brubah sbb ledakan informasi maklumat internet. Malay mail sebagai contoh. Tapi bkn sbb nama Malay, Ini adalah kesan dari internet. Jgn salah kan melayu. Kalau ada tulisan tt dlm utusan dah lama UM bungkus sbb tulisan tt cuma cerita sejarah silam lebih baik masuk muzium saja tukar nama utusan muzium. on
 MUNGKUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/10/19
Utusan sudah tak mahu bagi TT kaya. Sudah terlepas peluang beli naskah terakhir,sudden death,mati terkejut,no farewell party.
 on 
PADAN MUKA
Anonymous
on 09/10/19

Utusan tutup sebab kaum cina 
tak bili dan baca utusan 
..kahkahkah 
on 
PADAN MUKA
panglimo potaseh
on 09/10/19

4 billio----------------

MALAYSIA PERLU BANYAK KENG

MALAYSIA 

PERLU

ANYAK KENG
Dakwa sosok yang terlibat caj banyak2 bagi bedarah jubo dan jangan lupa untuk hasilkan lebih banyak keng...malaysia baru perlukan keng berani mati 
on 
SATU LAGI KEJAYAAN
 PAKATAN HARAPAN
Publish | Delete | Spam
Sang kelembai
on 09/10/19

Poli
----------

LAT MEMANG PILIH


BETUL 

LAT

PILIH2

KAKI

CURI

KAKI

SAMUN

KAKI

RASUAH

MUSUH

RAKYAT

Shahrir Samad tuduh Latheefa Koya amal pendakwaan terpilih

KETUA Pesuruhjaya SPRM Latheefa Koya dituduh mengamalkan pendakwaan terpilih oleh Shahrir Samad selepas Mas Ermieyati tidak dinamakan sebagai penerima wang hasil seleweng dana negara, 1MDB.

Shahrir, bekas ahli Parlimen Johor Bharu mendakwa Ahli Parlimen Masjid Tanah Mas Ermieyati yang dinamakan empat tahun lalu oleh Sarawak Report tidak berada dalam senarai saman dikeluarkan SPRM untuk tuntutan semula wang yang didakwa daripada 1MDB.

“Secara ajaib, Mas Ermieyati telah tidak lagi disebut namanya. Pada Ogos 2015, nama kita bertiga disebut oleh Sarawak Report. Pada 6hb Oktober, Latheefa Koya gugurkan nama Mas Ermieyati. Tinggal sahajalah saya dan Ahmad Mazlan.

“Umum mengetahui Mas Ermieyati yang pertama melompat keluar dari Umno masuk PPBM (Bersatu),” katanya dalam satu kenyataan hari ini merujuk kepada bekas ketua Puteri Umno yang jadi wakil rakyat Bebas selepas PRU14 sebelum menyertai Bersatu awal tahun ini.

Pada Isnin, Latheefa berkata 80 notis kompaun dikeluarkan kepada 71 entiti dan sembilan individu untuk menuntut semula RM420 juta milik 1MDB.

Antara sembilan individu terbabit ialah Shahrir dan adik Najib, Nazir Razak.

71 entiti pula termasuklah Umno, MCA, MIC, Gerakan dan myPPP.

Nazir dalam kenyataan dikeluarkan pada Selasa menafikan mengambil wang yang didakwa berasal daripada 1MDB, menjelaskan yang beliau akan membantu siasatan SPRM untuk tuntutan semula wang tersebut.

Beliau turut mengesahkan yang abangnya, Najib, memindahkan RM25.7 juta ke dalam akaunnya pada 2013 yang kemudian diagihkan dalam bentuk wang tunai dengan kehadiran sepenuhnya wakil Najib untuk tujuan pilihan raya.

Shahrir dalam kenyataan hari ini berkata, ketiadaan nama Mas Ermieyati dalam senarai kompaun menimbulkan persoalan tentang integriti Latheefa.

“Tapi mengapa pula Latheefa Koya gadaikan integritinya untuk kecualikan seorang yang juga dilaporkan oleh Sarawak Report telah menerima sumbangan politik dari Najib.

“Sudahlah Mas Ermieyati tidak ada integriti politik kerana menjadi katak politik. Kini Latheefa juga sama-sama mengadaikan integritinya dengan bertindak secara selektif terhadap kami yang tetap berpendirian politik kami bersama Umno.”

Shahrir juga mempertahankan tindakannya menerima bantuan daripada Najib, berkata ia dibuat kerana beliau tidak ada sumber pendapatan lain.

“Saya tidak mempunyai sumber kewangan lain kerana saya tidak terlibat dalam sebarang perniagaan. Oleh itu, kepada siapa lagi yang saya boleh meminta bantuan kewangan selain dari presiden parti saya.”

Shahrir juga menuduh dalam Malaysia Baharu dilaungkan Pakatan Harapan, kuasa pendakwaan digunakan secara terpilih ke atas pihak tertentu yang setia dan tegar dengan pegangan politik mereka.

“Dalam Malaysia Baru—Malaysia Bersih, yang berkuasa gunakan kuasa itu secara selektif terhadap mereka yang tetap dan teguh dalam prinsip politik.

“Inilah harga maruah,” katanya. – 10 Oktober, 2019.KAKI

REMBAT

DUIT

1MDB

LU NAK

MARAH

PASAL

APA

TAK 

PULANG

DUIT

DALAM

MASA

2MINGGU

LU 

MASUK 

PENJARA
 KAH KAH
-------

MENARIK
AMAT

INDAH


Azmin mungkin PM ke-8 jika tubuh parti sendiri, kata Annuar

AZMIN Ali boleh menjadi perdana menteri berikutnya jika beliau keluar PKR dan menubuhkan partinya sendiri, kata Setiausaha Agung Umno Annuar Musa.

Bercakap kepada wartawan di Parlimen hari ini, Annuar berkata ia tentu menarik untuk melihat siapa lagi dalam PKR yang akan keluar parti mengikut Azmin, yang juga timbalan presiden parti itu.

“Saya fikir kita boleh faham kesukaran Azmin. Sudah tentu jika beliau tidak serasi dengan kepimpinan dalam PKR, saya fikir beliau ada kebebasan untuk tubuhkan parti politiknya sendiri.

“Itu sangat menarik. Mungkin ada ahli lain akan menyertainya. Siapa tahu, beliau mungkin perdana menteri kelapan,” kata Annuar.


CUMA SATU

SOALAN 

APA AKAN JADI

KEPADA SETPOL

ABAM

YANG BERNAMA

SALVADOR

SAJE TANYA

JANGAN MARAH
KAH KAH KAH
-----

BETUL TEPAT
SYARIL

BETUL

TEPAT

Shahrir Samad tuduh Latheefa Koya amal pendakwaan terpilih


BERITA MENYUSUL


----------

APA JADI NI ?


PAS

OUT

UMNO

OUT

MCA IN

PAS setuju tak bertanding di Tanjung Piai, kata Annuar MusaINI 

BUKTI

MARUAH

MELAYU

KAH KAH

-----------

KENG2 BOCOR LAGIKENG2

BOCOR

LAGI

Jho Low ‘penasihat' Najib, kata bekas CEO 1MDBBERITA MENYUSUL


------------

MALU APA USTAZ KU

MALU APA

USTAZ KU
Malu apa ustazku. 
on 
DI BELAKANG KOPIAH 
IALAH PEROGOL BERSIRI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/10/19


Ini semua fitnah. 
Sama je macam agamawan Tontowi 
yang terkena konspirasi Jerman sebelum ini. 
on 
PEROGOL BERSIRI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/10/19

arn
mana
------------

MINUM TONGKAT

MINUM 

TONGKAT
Madey kalau nak suh kuat 
jangan buat kongres, pi minum tongkat ali. 
Kalau minum tak jalan cuba makan dengan akar akar tu skali tengok macamana.. 
on 
TEPAT 
BENAR BETUL
Publish | Delete | Spam
Mat Snipar
on 10/10/19

G--------

PEROGOL BERSIRI


PEROGOL 

BERSIRI

MENYOROK

DIBELAKANG

AGAMA
 
Tariq Ramadhan cucu Hasan Al-Bana founder Ikhwan Muslimin atau Muslim Brotherhood. Brrrother2 yang di Malaysia ni mana semua senyap je. Takde ke yang nak defend si Tariq ni dengan cerita..- Ini semua konspirrrrrasi puak Yahudi dan Nasarrra...-
 on 
DI BELAKANG KOPIAH 
IALAH PEROGOL BERSIRI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/10/19

A----------

JUBAH TOPENG MELAYUJUBAH

TOPENG

Topeng cuma penghias muka, bukan maruah. Takda siapa hormat orang bertoping. Kupiah, serban dan jubah boleh sorok banyak benda. Namun, kita tetap nampak sangat Islam. Inilah Maruah atau topeng Melayu biarpun pemakainya perogol, semburit dan perompak serta barua-baruanya. 
Mereka akan sentiasa dihormati dan disanjung walupun terdedah pekong di dada. Cuma Tun Mahadir je tak pernah berjubah. Apakah Tun tak mahu dilihat sangat Islam....? 
on 
BAWAH JUBAH
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 10/10/19

Gw


----------

TEPAT BENAR BETUL


BETUL

TEPAT

BENAR


Kongres Maruah Melayu untuk perkuat Dr Mahathir, kata penganalisis


KONGRES Maruah Melayu (KMM) yang berlangsung pada Ahad lalu hanyalah usaha untuk mengukuhkan kedudukan Dr Mahathir Mohamad, kata penganalisis politik.

Pengarah Institut Kajian Etnik Malaysia (Kita) Shamsul Amri Baharudin berpendapat itulah agenda tersirat di sebalik amanat perdana menteri yang berbeza dengan resolusi kongres itu.

Beliau turut membaca bahawa tuntutan pemimpin parti dan NGO Melayu adalah agenda tersurat dalam kongres tersebut, yang tidak dihadiri presiden PKR Anwar Ibrahim.


SEBAB

ITU

ABAM

TAK

KENA

JEMPUT
KAH KAH 

KAH KAH

---------

SATU LAGI KEJAYAAN PAKATAN HARAPAN


SORANG

LAGI

JADI

KENG


Merdeka Palace dibeli 50 peratus lebih mahal dari harga semasa, kata saksi


MAHKAMAH Tinggi diberitahu bahawa pembelian Merdeka Palace Hotel & Suites (MPHS) di Kuching, Sarawak oleh anak syarikat Felda, Felda Investment Corporation Sdn Bhd (FICSB) pada RM160 juta, 50 peratus lebih mahal daripada harga semasa.

Pemangku Ketua Pegawai Kewangan (CFO) FICSB Azlan Mohamed Ismail, 51, berkata anggaran harga semasa hartanah itu pada 2017 adalah RM80 juta manakala bagi 2018 sebanyak RM77.5 juta.

FICSB membeli hotel itu dengan harga RM160 juta pada 2014 daripada Syarikat Gegasan Abadi Properties Sdn  Bhd. 

Azlan berkata pada 2017, Ahli Lembaga Pengarah FICSB  telah mengarahkan penilaian semula dibuat ke atas MPHS berdasarkan satu laporan mengenai pembelian hotel tersebut yang melebihi nilai sebenar.

Beliau berkata Syarikat CH Williams Talhar Wong & Yeo Sdn Bhd telah dilantik untuk membuat penilaian itu dan nilai semasa MPHS dianggarkan pada RM80 juta.

 “Di samping itu, satu proses tender bagi penjualan MPHS dibuat oleh Saville Malaysia Sdn Bhd pada 2018. Dua tawaran pembelian diterima dan harga ditawarkan adalah pada RM69 juta dan RM85 juta.

Bagaimanapun, tawaran pembelian RM85 juta telah ditarik balik setelah kajian teliti dan menyeluruh dijalankan, manakala tawaran RM69 juta dinaikkan kepada RM77.5 juta,” kata saksi pendakwaan keempat  itu ketika membaca penyataan saksinya pada perbicaraan hari kedua kes bekas pengerusi Felda Mohd Isa Abdul Samad di hadapan Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali.

Azlan berkata berdasarkan penilaian semula yang telah dibuat syarikat CH Williams Talhar Wong & Yeo Sdn Bhd, pada tahun kewangan 31 Dis 2016, satu ‘impairment’ dibuat ke atas MPHS bernilai RM80 juta dan berdasarkan kepada proses tender dibuat Saville Malaysia Sdn Bhd tahun kewangan 31 Disember 2018, nilai semasa MPSH diturunkan kepada RM77.5 juta.

“Oleh itu boleh disimpulkan bahawa pembelian MPSH ini telah menyumbang kepada kerugian belum direalisasi berjumlah RM82.5 juta kepada FICSB berdasarkan perbezaan harga pembelian pada RM160 juta dan harga semasa RM77.5 juta,” katanya. 

Saksi itu berkata kerugian belum direalisasi itu ada dinyatakan di dalam penyata kewangan bagi tahun berakhir 31 Disember 2016 dan Penyata Kewangan bagi tahun berakhir 31 Disember 2018. 

Terdahulu, ketika menjawab soalan Timbalan Pendakwa Raya Afzainizam Abdul Aziz mengenai siapa Ahli Lembaga Pengarah FICSB yang mengarahkan MPSH dinilai semula, Azlan berkata ia dibuat Pengerusi FELDA sebelum itu Shahrir Abdul Samad dan sembilan pengarah yang baharu dilantik pada 2017.

Bagaimanapun, Azlan berkata sembilan pengarah itu tidak termasuk Mohd Isa. 

Ketika ditanya mengenai status terkini MPSH, saksi berkata hotel itu masih beroperasi.

Pada 14 Disember 2018, Mohd Isa mengaku tidak bersalah atas satu pertuduhan pecah amanah, dan sembilan pertuduhan menerima rasuah berjumlah lebih RM3 juta yang didakwa dilakukan di Menara Felda, Platinum Park, Persiaran KLCC antara 29 April 2014 dan 11 Disember 2015.

Perbicaraan di hadapan Hakim Mohd Nazlan bersambung esok. – Bernama, 8 Oktober, 2019.-----------


SATU LAGI

KEJAYAAN 

PAKATAN 

HARAPAN

TANGKAP ISA

BAWA

KE MAHKAMAH

MASUKKAN 

KE PENJARA


HAM DU LIL


HAM 

DULIL

Utusan gulung tikar, 

henti operasi 

hari iniHANCURNYA

SATU JENTERA

YANG SELAMA INI

KERJANYA

MEMBODOHKAN

BANI MELAYU 

TAK MAHU 

BANI MELAYU

BERFIKIR

DAN

MEMBONSAIKAN

FIKRAH

BANI MELAYU

JADIKAN

BANI MELAYU

LOKMAN ADAM


---------

MELAYU WAJIB BERFIKIR


MELAYU WAJIB

BEFIKIR

JANGAN MELOPONG

DENGAR CERAMAH
TT bukan tipikal malay,ayat famous tun dulu.TT melayu yg rajin berfikir. Kami semua bukan tipikal malay,melayu tak tau malu.melayu tak tau malu mengaku najib jadi bossku,melayu tak tau malu ketua pengarah tibai bini org,melayu tak tau malu ada affair kt pjbt mkn rasuah tindas pekerja bwh,melayu tak tau malu pertahankan perbuatan mungkar, 
melayu tak tau malu guna agama justify salah laku,melayu tak tau malu angkat saudi jd raja,melayu tak tau malu sultan zalim disembah, melayu tak tau malu pantang kena tegur org lain semua salah, melayu tak tau malas berfikir. kami semua bukan tipikal malay kami melayu yg tahu malu.kalau nak bangsa melayu jadi bangsa bermaruah kena tahu malu dulu baru bermaruah,mcm org jepun salah sikit je commit seppuku harakiri baru betoi.jepun bangsa yg tahu malu. 
on 
BANGANG
 KENA TIPU
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 10/10/19

kopiah

----------

SALAHKAN PEROGOL BUKAN ISLAM


SALAHKAN 

PEROGOL

BUKAN ISLAM
bila komunis macam Stalin dan Mao bunuh orang berjuta juta kita tak salahkan komunisme.... komunisme tak boleh bunuh orang... yang bunuh orang ialah orang (Mao dan Stalin)..... begitu juga bila orang Islam buat kerja tak elok kita jangan salahkan Islam.. Islam tak pernah ajar rogol orang.... dalam Islam kalau merogol boleh kena rejam... 
on 
DI BELAKANG KOPIAH 
IALAH PEROGOL BERSIRI
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 09/10/19

Bidadar
----------

JENG JENG JENG

JENG JENG
JENG

Kongres Maruah Melayu untuk perkuat Dr Mahathir, kata penganalisis


BERITA MENYUSUL

---------

PENJUAL TANAH MELAYU
BUKAN SANTA

TAPI PENJUAL 

TANAH MELAYU
 
Waduh dah macam santa claus mamat fraud ni. Elok jangan disiar lagi gambar mamat fraud ni, takut krismas tahun ni cancel pasal budak-budak takut tengok santa claus kaki songlap - rasuah
 on
 SATU LAGI
 KEJAYAAN
 PAKATAN HARAPAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/10/19

bila---------