Rabu, 1 November 2023

SOLDADU ZIONIS MUDA MUDA MATI


SOLDADU ZIONIS

ASKAR SIMPANAN

MUDA MUDA MATI

AMIN

BERSEDIA !!! PERANG DUNIA KE 3 DAH MULA !!!MARI KITA BERSEDIA

PERANG DUNIA KE3

SUDAH BERMULA

AMIN

ANWAR DIANCAM BUKAN LAWAK BERDIRI


Ancaman terhadap PM adalah benar, kata KPN

KETUA Polis Negara Razarudin Husain hari ini menggesa semua pihak supaya tidak memandang remeh ugutan yang dibuat terhadap Perdana Menteri Anwar Ibrahim, atau melabelkannya sebagai muslihat politik untuk kepentingan peribadi, kata laporan media.

Sambil berkata ancaman itu adalah benar, Razarudin dilaporkan berkata ia disebabkan oleh Anwar lantang mengenai perjuangan Palestin dan pemindahan penduduk Gaza.

Razarudin berkata beliau telah bercakap dengan timbalannya Ayob Khan Mydin Pitchay dan pengarahnya mengenai isu keselamatan Anwar.

Beliau berkata perdana menteri mungkin telah dimaklumkan mengenai ancaman dari negara lain, yang kini sedang disahkan oleh Cawangan Khas.

Laporan memetik Razarudin sebagai berkata Anwar berkemungkinan memilih untuk tidak mendedahkan butiran penuh ancaman itu kerana bimbang akan menyinggung perasaan negara yang berkongsi maklumat itu.

“Memandangkan iklim politik Malaysia, maklumat berkaitan pengintipan, keselamatan perdana menteri atau ekonomi mungkin memerlukan perbincangan secara bersemuka.

“Kami tidak akan menggunakan telefon atau sebarang cara lain untuk mengekalkan kerahsiaan maklumat ini. Kami hanya akan membincangkannya dengan individu yang berkaitan untuk mengelakkan panik orang ramai.”

Tiada laporan dibuat terhadap negara yang mengeluarkan ancaman kepada Anwar, tambah Razaruddin.

Anwar sebelum ini mendedahkan pada perhimpunan “Malaysia Bersama Palestin” beliau menerima pelbagai ancaman daripada negara Barat berikutan pendirian tegas, sokongan dan komitmen Malaysia untuk mempertahankan hak rakyat Palestin serta kritikan yang dilemparkan terhadap kerajaan Israel.

Razarudin dilaporkan berkata selain keselamatan Anwar, mereka juga memantau kemungkinan sabotaj ekonomi.

“Cawangan Khas mempunyai bahagian yang menilai sabotaj ekonomi. Tetapi apa yang penting bagi saya ialah keselamatan perdana menteri kita, kerana jika apa-apa berlaku kepada beliau, saya akan menanggung malu.

“Sebagai KPN, adalah menjadi tanggungjawab saya untuk memastikan keselamatan dan ketenteraman awam di Malaysia. Jadi jika KPN malu, seluruh pasukan polis akan malu juga, kerana tidak dapat melindungi seorang perdana menteri,” tambahnya. – 1 November 2023.KAH KAH KAH

WOIT

KERANA SUKA

MELEBONG

PERKARA BENAR

PUN TAKDA SAPA

PERCAYA

KAH KAH KAH

SEKARANG POLIS

KENA BERI SOKONG

AGAR RAKYAT

 PERCAYA ANWAR

DIANCAM

KAH KAH KAH

PELIK  KITA 

TAK DENGAR

ERDOGAN KENA

UGUT WALHAL

ERDOGAN LAGI

PUKIMAK KAN

ZIONIS ISREAL

AMIN

KHALAS

KRITIK MACAM MANAKumpulan peguam selar penahanan aktivis kritik kerajaan


LAWYERS for Liberty (LFL) hari ini menggesa polis supaya menggugurkan “penyiasatan yang tidak perlu dan angkuh” dalam penahanan aktivis Ruslin Abdullah serta membebaskannya dengan segera.

Mendesak Ketua Polis Negara Razarudin Husain menghentikan semua siasatan yang mengganggu hak kebebasan bersuara kumpulan masyarakat sivil itu berkata  mereka sangat bimbang dengan penyalahgunaan kuasa polis terhadap penentang politik yang semakin meningkat di bawah kerajaan Pakatan Harapan.

Penyelaras kempen LFL Nabila Khairuddin dalam satu kenyataan berkata penahanan Ruslin yang dilaporkan ditahan polis pada 30 Oktober dan direman tiga hari untuk siasatan berhubung siaran media sosial di Tik-tok yang mengkritik kegagalan kerajaan adalah satu ancaman serius terhadap kebebasan awam di Malaysia.

LFL yang terkejut dengan penangkapan dan penahanan itu juga berkata ia dilihat sebagai percubaan yang disengajakan untuk mewujudkan iklim ketakutan serta menyekat kritikan terhadap kerajaan.

“Penangkapan Ruslin pastinya turut menghantar mesej kepada pengkritik kerajaan di Tik-Tok dan media sosial lain,” kata Nabila dalam kenyataan itu.

Beliau berkata tidak mengira sama ada kita bersetuju atau tidak dengan pendapat Ruslin, haknya untuk menyatakan kritikan keras terhadap pihak berkuasa mesti dipertahankan.

LFL juga mengkritik peranan polis dalam penahanan itu. – 1 November, 2023.


WOIT

APA KRITIK

MAMAT NI 

DI TIK TOK

AMIN

APA MAMAT NI

KATA ATAU MAMAT

NI BUAT FITNAH

AMIN

KRITIK HARGA AYAM

ATAU JANJI

DI CAPATI

KAH KAH KAH

KHALAS

GERILA HAMAS MASUK KE BANDAR


GERILA HAMAS

MASUK KE BANDAR

KHALAS

BEBASKAN TAWANAN ?Hamas akan bebas tahanan asing dalam masa terdekat


PEJUANG Hamas semalam berkata mereka akan membebaskan beberapa tahanan asing dalam tempoh terdekat.

Perkara itu dimaklumkan oleh jurucakap sayap tenteranya Briged Al Qasam, Abu Ubaida dalam ucapan yang disiarkan di televisyen.

Kira-kira 240 tebusan dipercayai ditahan oleh Hamas ketika ini di Gaza.

Lima tebusan dibebaskan setakat ini termasuk empat orang selepas rundingan melalui saluran diplomatik dan seorang lagi selepas operasi oleh tentera Israel.

Pengumuman itu dibuat ketika amaran antarabangsa meningkat susulan pertumpahan darah dan krisis kemanusiaan yang semakin memuncak di Gaza.

Pesawat perang Israel terus melancarkan serangan tanpa henti ke atas Gaza.

Kementerian Kesihatan yang dikendalikan Hamas berkata 8,525 orang terkorban setakat ini termasuk lebih 3,500 kanak-kanak.

Kementerian kemudian berkata sekurang-kurangnya 50 orang terbunuh dalam pengeboman Israel ke atas kem pelarian di utara Semenanjung Gaza semalam. – AFP, 1 November 2023.


BEBASKAN

TAWANAN INI

PERANG SARAF

AMIN

BERI TEKANAN

PADA NETANYAHU

KALAU GAZA

TERUS DIBOM

TAWANAN JUGA

AKAN SAMA MATI

KHALAS

PALESTIN GAZA UMPAN UNDIPALESTIN GAZA

JADI UMPAN

KUMPUL UNDI

KHALAS

Unknown commented on
 "HADI ONLINE DENGAN HAMAS"

Biar yang walak dan kaki taklid buta saja percaya Hadi Marang menghubungi Ismail Haniyeh. Aku malas nak percaya karut Marut dimana ketika saudara kita sedang susah dia pula ambil kesempatan nak tonjolkan diri nya macam bagus sangat. Sepatutnya tunjuk bukti betapa juta parti kau dapat kutip untuk disalurkan ke Gaza.

Berapa juta pula harta dunia yang kau dah kumpulkan yang kau infak ke Gaza. Sedangkan gaji buta pun kau makan mustahil taik hidung masin kedekut macam kau sanggup berinfak untuk gaza. Biasa nya semua kau nak free, daripada belanja perjalanan, makan minum dan hotel semuanya ditanggung oleh tin Milo selama puluhan tahun.

MENJUBURI SEORANG - MENJUBURI SATU MALAYSIAANWAR MENJUBURI

SEORANG

AMIN

NAJIB MENJUBURI

SATU MALAYSIA

AMIN

Unknown commented on
 "ANWAR MAIN JUBO SORANG -
 NAJIB MENJUBO SATU MALAYSIA"

qazaf la wahai kalian yg kata anwar main jubo sedangkan saiful dan mahatir sudah memberi pencerahan.najib mensodom rakyat malaysia dgn hutang 1mdb, sehingga najib bebas, hutang masih belum habis dibayar.hutang PAS kpd harakah juga jgn dilupakan..najib juga mensodom dan menjuburi altantuya warga cun dari mongolia..malah altantuya didom C4 oleh rosmah isteri najib.

ada najib yg dilepaskan yakni najib yg jadi org tgh projek scorpen.PAS hanya mampu berpuasati, ketika ini nik abdoh,haji hadi mahukan kerajaan perpaduan bersama UMNO tapi arwah nik aziz kata ambo tokseh..jgn pernah lupa bro..

PEGAWAI TINGGI PBB LETAK JAWATAN


PEGAWAI TINGGI

BANGSA BANGSA

 BERSATU YANG JUJUR

LETAK JAWATAN

AMIN

BERAPA HARI AYAM HARI INI ?


HARI RABU

HARI  INI SABSIDI AYAM
DI LUPUS
AMIN

PAGI INI
BERAPA HARGA SEKILO ?

SABTU LALU
GUA TANYA PENJUAL AYAM
DI PASAR CHOW KIT
SEKILO AYAM 9 RINGGIT
SEKARANG BERAPA
KITA  TUNGGU DAN LIHAT
JENG JENG JENG


KRITIK PMX KENA TANGKAP !!!


BERAPA RAMAI

DAH KENA TANGKAP

KERANA KRITIK PMX

AMIN

APA KRTIKAN KITA

TAK DIBERI TAHU

KHALAS

Amier The Hero commented on
 "DUA DI TAHAN KRITIK ANWAR"

Kalu cegini la cagho eh.. elok la ditidokan ajo sumo rakyat malaysia ni. Payah kalau sikit² koyak ni. Cemano nak mempotahankan negharo kalu rakyat jontik sikit ajo, dah kono tangkap. Busuk² najib pun, kobanyakkan rakyat malaysia ngutuk dio.. takdo pulak sesapo rakyat yg kono tangkap. Banyak maso lapang mentoghi media sosial memantau eh yo. Hebatttt.. apa pon, laie skali den ucapkan timo kasih tak tehinggo pado pengundi² gampangan yg momilih pomoghintah sokaghang!!!

22 KERETA KEBAL ZIONIS MUSNAH !!!


22 KERETA KEBAL

ZIONIS MUSNAH

KHALAS

HADI ONLINE DENGAN HAMAS


PAS beri sokongan kepada HAMAS, Hadi hubungi Ismail Haniyeh

Abdul Hdi menyatakan sokongan PAS kepada perjuangan HAMAS yang sedang berjuang dalam peperangan di Gaza, Palestine ketika ini.

Menurut laman web rasmi pergerakan itu, Ketua Biro Politik HAMAS, Syeikh Ismail Haniyeh dihubungi Presiden PAS itu bagi menyatakan sokongan kepada perjuangan rakyat Palestine dalam melawan penjajahan Israel.

Hadi turut mengesahkan dukungan dan menegaskan solidariti penuh PAS kepada HAMAS dan rakyat Palestin di mana melihat sokongan sama ditunjukkan rakyat Malaysia termasuk negara Islam dan Arab lain.

“Kami berada dalam kedudukan yang sama dengan Palestin. Tua dan muda, lelaki dan wanita. Orang-orang itu (Zionis-Israel) melakukan Holocaust di Gaza,” ujarnya memuji HAMAS dan Al-Qassam telah berada di barisan hadapan negara dan tetap mempunyai pelapis.

Bagi Syeikh Ismail, beliau sangat menghargai pendirian jelas PAS menyokong Palestin dan penentangannya terhadap Israel serta membawa Malaysia untuk mengangkat sokongan ke pentas sejagat.

Beliau turut memaklumkan kepada Presiden PAS itu sebab-sebab pertempuran, akibatnya dan situasi semasa di Semenanjung Gaza, selain menyatakan keteguhan HAMAS memimpin kebangkitan itu sehingga mencapai kemenangan besar.

Syeikh Ismail turut menyeru pelbagai pihak termasuk media untuk membantu rakyat Palestin di segala peringkat, selain membantu mendedahkan jenayah penjajahan serta menyangkal naratif Zionis.

WOIT

HEBAT ABIM

TERENGGANU DAH

ONLINE DENGAN

HAMAS

AMIN

ABIM PUSAT

SUDAH 

ONLINE KE BELUM

AMIN

SAJE TANYA

KERANA DAH

ADA UGUTAN

KAH KAH KAH

KHALAS

RINGGIT JATUH LAGI

Ringgit dibuka rendah berbanding dolar AS


RINGGIT dibuka rendah berbanding dolar AS pagi ini menjelang keputusan Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan (FOMC) Amerika Syarikat lewat malam ini.

Pada 9.05 pagi, ringgit menyusut nilai kepada 4.7675/7720 berbanding dolar AS daripada penutup Selasa 4.7615/7655.

Ketua Ekonomi dan Kewangan Sosial Bank Muamalat Malaysia Bhd Dr Mohd Afzanizam Abdul Rashid berkata kebanyakan peniaga kini menantikan keputusan FOMC dengan mereka menjangkakan kadar faedah akan dikekalkan.

“Jangkaan tiada kenaikan kadar boleh dipengaruhi oleh pelbagai faktor termasuk keadaan ekonomi, trend inflasi, angka pekerjaan dan panduan ke hadapan bank pusat AS. Jika bank pusat percaya  ekonomi tidak terlalu panas dan inflasi terkawal, ia mungkin memilih untuk mengekalkan kadar faedah bagi menyokong pertumbuhan ekonomi.

“Selain itu, pasaran kewangan turut memantau rapat mesyuarat dan pengumuman bank pusat AS yang memberi isyarat atau hala tuju kadar faedah, kerana keputusan ini boleh mempunyai implikasi yang ketara untuk pelbagai aset kewangan termasuk bon, saham dan mata wang,” katanya kepada Bernama.

Bagaimanapun, beliau menjangkakan ringgit akan kekal stabil pada kira-kira RM4.76 berbanding dolar AS selepas menghampiri RM4.80 pada pertengahan Oktober.

Sementara itu, mata wang tempatan diniagakan lebih tinggi berbanding sekumpulan mata wang utama.

Nilai ringgit mengukuh berbanding yen Jepun kepada 3.1496/1530 daripada 3.1588/1616, meningkat berbanding euro pada 5.0397/0445 daripada 5.0729/0772 dan lebih tinggi berbanding pound Britain kepada 5.7858/7913 daripada 5.8014/8063.

Mata tempatan bagaimanapun bergerak bercampur-campur berbanding mata wang Asean yang lain.

Nilai ringgit meningkat berbanding dolar Singapura kepada 3.4794/4830 daripada 3.4867/4902 dan tinggi berbanding baht Thai pada 13.1626/1805 daripada 13.2371/2544.

Bagaimanapun, ringgit susut berbanding peso Filipina pada 8.40/8.41 daripada 8.39/8.40 dan rendah berbanding rupiah Indonesia pada 300.1/300.5 daripada 299.7/300.1 semalam.– Bernama, 1 November, 2023.

APAKAH

RINGGIT MENUJU

MENU RAHMAH

AMIN

KHALAS

BALA SAMPAI TAK PUTUSPeniaga bimbang kadar pemulihan ekonomi selepas pandemik perlahan

KADAR pemulihan kebanyakan perniagaan di Malaysia yang terjejas dengan pandemik Covid-19 terbantut oleh inflasi yang semakin meningkat, kata badan mewakili pelbagai sektor perniagaan.

Presiden Persatuan PKS Malaysia Ding Hong Sing berkata perusahaan kecil dan sederhana (PKS) bergelut dengan inflasi sejak tahun lepas.

“Itu menjejaskan kadar pemulihan perniagaan mereka.”

Ding berkata hanya kira-kira 20 hingga 60% PKS Malaysia pulih sejak sekatan pergerakan terakhir dilaksanakan kerajaan ditarik balik pada Januari tahun lepas.

Industri paling lambat pulih ialah industri perabot, katanya kepada The Malaysian Insight.

“Itu kerana tempahan eksport mereka menjunam tahun lepas,” kata Ding.

Seterusnya ialah industri elektronik dan makanan.

Ding berkata ramai masih belum mencapai tahap sebelum pandemik.

“Inflasi dan peningkatan kos sara hidup membuatkan pengguna berhati-hati mengenai cara mereka membelanjakan wang.

“Ramai teragak-agak untuk berbelanja secara melulu.”

Ding berkata perang Rusia-Ukraine juga tidak membantu pemulihan.

Beliau berkata kebimbangan bekalan menyebabkan kenaikan harga barang.

“Permusuhan kembali antara Israel dan Palestin akan menimbulkan lebih banyak ketakutan dan ketidakpastian.”

Dengan semua kejadian global berlaku yang tidak dijangka, Ding berkata sukar untuk menganggarkan bila industri akan pulih sepenuhnya.

“Kami hanya boleh berharap peperangan akan berakhir tidak lama lagi.”

Beliau berkata selagi peperangan mewujudkan ketidaktentuan global, harga barangan akan terus tidak stabil.

Bagaimanapun, industri pembinaan menunjukkan tanda-tanda peningkatan.

Presiden Persatuan Pembina Master Malaysia (MBAM) Oliver Wee Hiang Chyn berkata setakat 18 September, industri pembinaan dianugerahkan kontrak bernilai RM78 bilion.

“Kami menjangka menyaksikan lebih banyak projek dalam beberapa bulan akan datang,” katanya.

Bagaimanapun, beliau memberi beberapa amaran.

Kata Wee, faktor utama pemulihan masih bergantung kepada persekitaran perniagaan umum pasca-pandemik.

Beliau berkata buat masa ini, banyak perniagaan sedang bergelut ditambah pula dengan peningkatan kos dan kekurangan tenaga kerja.

Itu termasuk kejadian yang tidak dijangka, seperti mogok pemandu lori baru-baru ini.

Menurut Wee mogok itu menyebabkan gangguan serius terhadap penghantaran yang juga amat dirasai oleh industri pembinaan.

Beliau berkata kerajaan mempunyai peranan penting dalam pemulihan ini.

“Dasar kerajaan, insentif dan pelaburan dalam infrastruktur semuanya penting untuk proses pemulihan.

“Kita harap semua projek yang dicadangkan dalam Bajet 2024 dan projek di bawah Rancangan Malaysia Ke-12 dapat dilaksanakan dengan cepat.

“Persekitaran ekonomi yang stabil dengan inflasi rendah dan kadar faedah rendah penting untuk menarik pelabur dan menggalakkan aktiviti pembinaan,” katanya. – 1 November, 2023.

MULANYA

KOBID MENYERANG

AMIN

LEPAS KOBID

DATANG UKRAINE

AMIN

INFLASI SAMPAI

RINGGIT JATUH

AMIN

LEPAS UKRAINE

DATANG GAZA

AMIN

LEPAS INI

PERANG BESAR

AMIN

KHALAS

DEMARCHE BUKAN UGUT !!!


DEMARCHE

BUKAN UGUT

AMIN

INGIN TAHU

BAHASA DIPLOMAT

KAH KAH KAH

KHALAS

BERJUBURIA


BERJUBURIA

KHALAS

Unknown commented on 
"ANWAR MAIN JUBO SORANG - NAJIB MENJUBO SATU MALAYSIA"

Yg main jubor sendiri Saiful, yg tulis SD dan bayar Saiful sign SD, Khairuddin Abu Hassan. Yg bayar Hakim Rayuan RM5 juta, Shafee Loyar Keling, yg kena pau duit 1MDB, Najib dan yg atur semua Atok Saka. Yg bahalol percaya Tukar Tiub.

Unknown commented on
 "ANWAR MAIN JUBO SORANG - NAJIB MENJUBO SATU MALAYSIA"

dengar cerita nuar bukan saja kena tangkap sebab sekadara berjuboria.. tapi sebab salah guna kuar dan korupsi juga.. kan ??? dan betul ke hanya berjuboria dengan sorang je ?? mohon pembetulan.. kah kah kah

TRIBUNE NEWS WAJIB TONTON


TRIBUN NEWS

WAJIB  TONTON

KHALASUnknown commented on
 "AL-QASSAM MUSNAH
 KERETA KEBAL ZIONIS"

Tribun news ni memang aku select don't recommend channel kat YouTube. Aku lagi suka baca cerita di Telegram. Telegram yg download dari web Telegram.org bukan dari Google play store Amerika. Nanti ada lah banyak sekatan dibuatnya. Telegram ni termasuk akaun Yahudi pun aku join aku baca copy kemudian pergi translate. Baru faham. Ada yg jahat ada yg normal sebab marah hidup diaorang pun jadi susah bila berperang.

PERAS UGUT


PERAS UGUT


RABU 1 NOVEMBER 2023
KAH KAH  KAH 
HEBOH HEBOH
PASAL  BERITA ANWAR KENA UGUT
KERANA SOKOG PALESTIN
KAH KAH  KAH

DALAM PARLIMEN ANWAR
TERANGAN BAHAWA
KEDUTAAN AMERIKA
DI KUALA LUMPUR
DEMARCHE MALAYSIA

DI WASHINGTON DC
JABATAN NEGARA AMERIKA
DEMARCHE DUTA MALAYSIA

OO  LA LA
DEMARCHE INI BUKAN UGUT
INI BAHASA DIPLOMAT
BAHASA PERANCHIS
DEMARCHE BERMAKNA
NAK TAHU APA DASAR NEGARA

DALAM KES INI
AMERIKA NAK TAHU
APA DASAR MALAYSIA 
TERHADAP HAMAS

SATU LAGI
ANWAR KATA DIA
DIUGUT OLEH SAEKOR
AHLI PARLIMEN EROPAH
SAPA MALAOAN INI
KAH KAH  KAH
SEBUTLAH NAMA
DARI PARTI APA
DARI NEGARA MANA
KAH KAH KAH

MAT LEBONG TERJUN
 DENGAN LEBONG LEBONGYA
JANGAN BIARKAN
JANGAN BIARKAN
KAH KAH KAH

GAZA
DI LAPOR SATU BOM BESAR
MELEDAK DI JABALIA
 KAWASAN
PERKAMPUNGAN PELARIAN
YANG PADAT
RIBUAN MATI
TERMASUK PEMIMPIN HAMAS 
INI KLIM  ISRAEL

BOLIVIA
NEGARA KAPIR LAKNAT
MAKAN BABI
MINUM ARAK
MAIN BONTOT
MEMUTUSKAN HUBUNGAN
DIPLOMATIK DENGAN ISRAEL

NEGARA ARAB
MOROKO
MESIR
TURKI
NEGARA ARAB TELOK
SEMUA INI NEGARA KLIM
NEGARA ARAB & ISLAM TAPI
TAK BERANI PUTUS HUBUNGAN
DENGAN ZIONIS ISRAEL

UKRAINE
PERANG DAH MASUK
KE HARI 616 
PERANG MASIH DI TERUSKAN

HOKKIEN
PAGI INI CERAH BASAH SEGAR
MATA HARI DAH KELUAR
CAHAYA LEMBUT

KL & KL SENTRAL
BERKABUS NIPIS
HUJAN LEBAT  HUJAN SENJA
PETANG KELMARIN

CENGKERIK BERSIMPONI
TERKUKUR BERLAGU
KENG KENG BUAT BISING
TIONG BERCEKAK
PAGI INI HOKKIEN RIUH
HANYA JANTAN TAK BERKOKOK

HA HA
MURAI BERKICAU
MENJADIKAN PAGI
BERTAMBAH INDAH
 
BRO
SAMBUT RABU
DENGAN SENYUMAN

SETERIKA  DIBELI DARI PASAR
MAWAR DITAMAN SUDAH SEDIA
AMERIKA NAK TAHU APA DASAR
ANWAR KATA NAK BUNUH DIA

MAT SEMAN BERKAIN BATIK
MAWAR SERUMPUN JADI REBUTAN
DEMARCHE INI  BAHASA DIPLOMATIK
ANWAR KLIM INI UGUTAN
KAH KAH KAH

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERDEMARCHE