Khamis, 17 November 2022

MELAWAN PAK LEBAI DITERUSKANPERLAWANAN

MENENTANG

PAK LEBAI 

DITERUSKAN

KHALAS

RAFIZI UGUT AZAM BAKIUgutan Rafizi terhadap Azam beri isyarat PH sedia salah guna kuasa, kata Bersatu

Bersatu hari ini mengecam Timbalan Presiden PKR Rafizi Ramli berhubung amarannya terhadap Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki, mengatakan ia menunjukkan Pakatan Harapan (PH) mempunyai rancangan untuk menyalahgunakan kuasa terhadap penjawat awam yang menjalankan tugas mereka.

“Ini akan mempunyai kesan buruk terhadap kesemua penjawat awam yang kian lama telah menjalankan tugas mereka dengan ikhlas dan tanpa berpihak,” kata Timbalan Presiden Bersatu Ahmad Faizal Azumu dalam sebuah kenyataan.

"Tidak pernah dalam sejarah negara, seorang pemimpin utama sebuah gabungan politik besar iaitu PH, membuat pengakuan terbuka akan menyalahguna kuasa untuk membalas dendam terhadap penjawat awam."

Terdahulu, Rafizi mengecam tindakan yang disifatkan sebagai sebuah “serbuan” oleh SPRM di pejabat Invoke Solution, sebuah syarikat berkait PKR yang dipimpinnya.

Dalam ceramah pilihan raya malam tadi, Rafizi berkata kerajaan PH akan “datang mencari" Azam jika memenangi pilihan raya umum hujung minggu ini.

“Sabtu kita mengundi, lepas menang pilihan raya kami cari Azam Baki, insya Allah” katanya dalam laporan media.

Faizal berkata Rafizi dan pemimpin PH lain menganggap mereka terkecuali daripada undang-undang dan tindakan penguatkuasaan, memetik tindakan menggugurkan pertuduhan terhadap pemimpin DAP Lim Guan Eng pada 2018 selepas PH mengambil alih Putrajaya.

Beliau turut menggesa calon perdana menteri PH, Anwar Ibrahim supaya menyatakan pendirian mengenai perkara itu.

"Adakah PH dan Anwar sedia menarik balik ugutan terhadap ketua pesuruhjaya SPRM dan meminta maaf kepada kesemua penjawat awam negara?"

WOIT

INI CAKAP

MASA BELUM

MENANG

KAH KAH KAH

KALAU MENANG

JADI GAMIN

KAH KAH KAH

KALAU KALAH

KES AKAN DIBUKA

KAH KAH KAH

INI CARA BN

KUKUH KUASA

AMIN

KHALAS

BUKA KEMBALI KES AZAM BAKI


Rafizi bakal bersemuka Azam Baki selepas PRU15

TIMBALAN  Presiden PKR Rafizi Ramli memberitahu Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki yang serbuan agensi baru-baru ini ke atas syarikat analisis data Invoke miliknya adalah serupa dengan pendakwaan politik.

Calon Pakatan Harapan (PH) bagi Pandan itu juga berkata justifikasi serbuan itu meragukan.

“Sabtu, kita mengundi, kemudian selepas kita menang pilihan raya, kita akan cari Azam Baki dan saya tahu beliau tengok ini.

“Saya harap bila Pakatan Harapan menang bila kami cari kamu, kamu jangan salahkan adik kamu sekali lagi,”katanya yang dipetik berkata pada perhimpunan di Johor malam tadi, merujuk kepada skandal pemilikan saham tahun lepas yang didakwa Azam saham itu dibeli oleh adiknya melalui akaun Azam dan dipindahkan kepadanya, tanpa mendapat sebarang faedah kewangan.

Azam kemudiannya dibebaskan daripada sebarang salah laku.

Rafizi juga mendakwa serbuan SPRM dilakukan atas permintaan Barisan Nasional (BN) dan Umno untuk menghalangnya daripada kembali ke parlimen.

Beliau juga berkata kecewa dengan gangguan kakitangannya.

“Kamu sengaja menahan kakitangan saya, kamu buli mereka, kamu tanya mereka yang bukan-bukan.

“Jika anda ingin menyoal siasat, minta dokumen atau merampas sesuatu, sila ikut undang-undang,” katanya.

Semalam, SPRM berkata ia merampas beberapa dokumen dari pejabat Rafizi sebagai sebahagian daripada siasatannya terhadap pengisytiharan asetnya.

“Ia bukan serbuan. Kami hanya merampas dokumen berikutan laporan dibuat oleh kumpulan masyarakat sivil. Kami akan menyiasat setiap laporan yang dibuat,” kata sumber SPRM.

Rafizi mengisytiharkan RM18.8 juta dalam aset bersih sebagai sebahagian daripada usaha ketelusan PH. – 17 November, 2022.

BUKA KEMBALI

KES SAHAM

AZAM BAKI

AMIN

KES INI MATI

TENGAH JALAN

AMIN

KHALAS

UKRAINE SEJUK DAN GELAP


UKRAINE

SEJUK & GELAP

KHALAS

MENGUNDI WAJIB DATANG AWAL - RIBUT SAMPAI


Ribut petir diramal seluruh negara pada petang hari mengundi

BEBERAPA negeri diramal hujan bermula awal pagi Sabtu iaitu hari pengundian Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) dengan ribut petir dijangka berlaku seluruh negara pada sebelah petang.

Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) Lim Ze Hui berkata antara negeri yang akan mengalami hujan pada awal pagi termasuk Selangor, Negeri Sembilan dan Melaka sehingga ke barat Johor.

Sementara Kelantan dan Terengganu dijangka mengalami hujan berterusan sepanjang hari namun katanya MetMalaysia tidak menjangkakan berlaku taburan hujan luar biasa bagi kedua-dua negeri berkenaan.

“Bagi negeri-negeri di sebelah utara, cuaca dijangka baik di sebelah pagi.

“Dalam pada itu kejadian ribut petir yang diramal berlaku di hampir semua negeri di sebelah petang ini ia hanya ribut petir yang biasa dan tiada apa-apa yang perlu dibimbangkan,” katanya kepada Bernama.

Orang awam dinasihatkan agar sentiasa merujuk laman web www.met.gov.my dan semua media sosial serta memuat turun aplikasi myCuaca bagi mendapatkan maklumat terkini dan sahih. – Bernama, 17 November, 2022.

GAGALKAN

RANCANGAN

ZAHID

AMIN

DATANG AWAL

HARI MENGUNDI

AMIN

BIAR ZAHID

MELOPONG

KHALAS

APA ITU KEBENARANAPA ITU

KEBENARAN

AMIN

Unknown commented on 
"DEMI KEBENARAN
 SEBAR PENCERAHAN"

Apa kebenaran sebenarnya? Ada kebenaran kah ? Apa yang benar? Apa yang tipu ? Buku sejarah pun tipu, mendidik anak pun cara tipu, kah kah kah nak cerah pakai spot Light kah kah kah susah nak faham susah logik akal, semua nak rasuah masih tak faham? Pengundi nak rasuah nak bantuan tahu apa nak mintak kah kah kah sebab itu pemimpin rasuah sebab rakyat yang pilih mereka amin kah kah kah

REPUBLICAN AKHIRNYA MENANGREPUBLICAN

AKHIRNYA MENANG 

KHALAS

MALAM INI JAM 9 BERSAMA NOAM CHOMSKY

 


MALAM INI 

JAM 9.00

DALAM TALIAN

BERSAMA

 NOAM CHOMSKY


INGATAN SESAMA SENDIRI


BERI INGATAN

SESAMA SENDIRI

KHALAS