Khamis, 16 Julai 2020

DI SYURGA ADA KENCING SEDAP ATAU TIDAK ?


YA RETARD

10 RIBU ORANG GAJI

INI  ASAL DARI MANA

PASAL APA MEREKA

JADI ORANG GAJI

MEREKA MAT BANGLA ATAU

MINAH INDON 

YA RETARD

KALAU MAKAN TAK BERAK

APA JADI DENGAN

MAKANAN YANG DIMAKAN 


DI SYURGA 

TAKDA KENCING

TAPI ADA

 KENCING SEDAP

 ATAU

TAK ADA

BILA ENTOT BIDADARI

KITA PACUT 

ADA KELUAR 

KENCING SEDAP 

ATAU TIDAK 

SAJE TANYA

JANGAN MARAH 


APA DIA PERANG KELAS


APA DIA

PERANG KELAS

Terima kasih TT .
membuka minda Kita semua
 on 
PERANG KELAS
 BERTERUSAN
hanifhassankurvers
on 16/07/20


patut la kerajaan PH kemaruk sangat perkenalkan skim insurans kesihatan ni. bayar pada syarikat insurans kroni je dah brape. rakyat dapat ciput. memang dasar kapitalis Tony Pua ni. memang patut PH jatuh.
 on 
PERANG KELAS 
BERTERUSAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 16/07/20

TT

JANGAN TUDUH ROSMAH CURI DUIT

JANGAN TUDUH

HAJAH ROSMAH

CURI DUIT

TUDUHAN JAHAT

AMIN

HAJAH ROSMAH

TAK CURI DUIT


Kes Solar: Saksi kata Rizal Mansor yang minta ‘sumbangan politik’

KUALA LUMPUR – Saksi ke-15 kes rasuah membabitkan projek pembekalan dan pemasangan tenaga solar hibrid bernilai RM1.25 bilion yang dikaitkan dengan Hajjah  Rosmah Mansor membuat pendedahan ketika soal balas pembelaan sebentar tadi.

Saksi, Rayyan Radzwill Abdullah mendakwa bekas pembantu Rosmah, Tuan Haji Rizal Mansor sebenarnya yang bertanyakan tentang ‘political donation’ sebagai balasan jika projek bilion ringgit di berikan melalui rundingan terus kepada Jepak Holdings Sdn Bhd.

Rayyan yang juga merupakan rakan perniagaan kepada  Saidi Abang Samsudin iaitu Pengarah Urusan Jepak Holdings telah bersama-sama bertemu, berunding dengan pelbagai individu bagi mendapatkan projek solar ini.

Ketika di soal balas oleh peguam bela, Tuan Haji Akberdin Abdullah sejurus selepas Rayyan selesai membacakan kenyataan saksinya, beberapa kali ahli perniagaan itu memetik nama Rizal berbanding yang lain.

Akberdin: Lepas tiada ‘feedback’ dari KPM, Saidi telah buat keputusan untuk berjumpa Rizal Mansor. Dalam perjumpaan di Sunway Putra Mall itu, Saidi telah maklumkan kepada Rizal bahawa dirinya berhasrat membuat tawaran ‘political donation’ melalui Datin Rosmah untuk Datuk Najib untuk BN menang pada GE14.

Rayyan: Tidak setuju. Saidi tawar untuk projek tapi Rizal yang minta sumbangan politik tersebut.

Akberdin: Kamu berdua terhutang budi kepada Tuan Haji  Najib atas minit yang diberikan. Rasa ‘grateful’ betul?

Rayyan: Benar.

Akberdin: Kamu tidak mahu ganggu Perdana Menteri, Najib Razak sebaliknya berhasrat beri sumbangan politik melalui Hajjah  Rosmah, adakah itu yang telah dicadangkan oleh kamu ketika pertemuan dengan Tuan Haji Rizal di Sunway Putra?

Rayyan: Bukan ganggu tapi tidak boleh ‘approach’ PM. Jadi terpaksa melalui Tuan Haji Rizal untuk mendekati Hajjah  Rosmah.

Akberdin: Ini semua setakat cadangan kamu berdua kepada Rizal, belum lagi sempat bertemu Hajjah Rosmah, betul?

Rayyan: Setuju.

Akberdin: Rizal untuk pertama kalinya menyebut ‘political donation’ yang kemudian dipersetujui oleh Saidi dan kamu? Setuju?

Rayyan: Setuju.

Sebenarnya perkataan sebetulnya adalah ‘komisyen’ tapi tidak cantiklah. Jadi cakap sumbangan politik.

Akberdin: Saidi tanya kepada Rizal, berapa hendak ‘offer’?

Rayyan: Ya betul.

Akberdin: Rizal telah menyatakan kepada Saidi, ‘kau start dengan 10 peratus dan berhenti pada 15 peratus’? Anda ada sebut ini dalam kenyataan kamu bukan?

Rayyan: Benar.

Akberdin: Setuju dengan saya 10 peratus sumbangan politik datang dari mulut Rizal buat kali pertama? Setuju?

Rayyan: Setuju.

Akberdin: Pada ketika itu, surat sokongan sudah dapat, sumbangan politik serta peratusannya ini semuanya idea Rizal Mansor?

Rayyan: Betul. Setuju

Akberdin: Tapi Saidi kata tidak mampu bayar 15 peratus itu tinggi?

Rayyan: Bukan pada mesyuarat tersebut.

Saksi juga membuat pendedahan Rosmah telah dibayar sebanyak RM6.5 juta melalui dua pembayaran atas peranannya membantu Jepak Holdings manakala Rizal pula diberikan ‘hadiah’ wang tunai RM500,000.

Jelas Rayyan, kedua-dua bayaran tunai iaitu RM5 juta dan RM500,000 dibuat sebelum Jepak menerima bayaran pertamanya untuk projek solar.
Selepas itu pada Julai 2017 dakwa Rayyan, Saidi memberitahunya melalui ‘whatsapp’ bahawa Jepak menerima bayaran untuk projek solar dan penyelenggaraan set generator disel bernilai kira-kira RM63 juta.

Kemudian pada 7 September 2017, Saidi dan Rayyan melalui Rizal telah mengadakan pertemuan dengan Rosmah di kediamannya di Langgak Duta bagi menyerahkan bayaran kedua sebanyak RM1.5 juta.

Dakwa Rayyan, Rosmah tidak kelihatan terkejut dengan kehadiran dua beg hitam berjalur jingga yang isinya wang tunai di ruang tamu beliau sambil ditemani Rizal sebaliknya hanya menyebut ‘oklah’.

Dalam pada itu, Rayyan juga mendedahkan sehingga kini Jepak Holdings tidak menjalankan projek tenaga solar itu walaupun telah menerima bayaran kira-kira RM63 juta daripada kerajaan Malaysia.

Malah dirinya pernah dibayar RM1 juta oleh Saidi kerana kerja ‘konsultansi’ mendapatkan projek ini untuk Jepak Holding selain menjanjikan RM10 juta lagi untuknya.

“Bagaimanapun, Saidi tidak pernah memberikan RM10 juta itu kepada saya sehingga hari ini,” ujarnya.

Rayyan berkata demikian di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi, Mohamed Zaini Mazlan hari ini.

Ini merupakan kes rasuah pembekalan dan pemasangan tenaga solar untuk 369 buah sekolah di pedalaman Sarawak ketika itu melalui Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Rosmah ketika ini sedang berdepan dengan dengan satu pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima suapan RM6.5 juta daripada Saidi bagi dan pemasangan tenaga solar.

Beliau didakwa mengikut Seksyen 16(a)(A) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009 yang boleh dikenakan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan denda tidak kurang lima kali ganda jumlah atau nilai suapan atau RM10,000, mengikut mana yang lebih tinggi, jika sabit kesalahan.

Rosmah sepatutnya dibicarakan bersama Rizal, yang menghadapi empat pertuduhan meminta dan menerima rasuah bagi pihak Rosmah berhubung projek berkenaan.

Namun pada 8 Januari lepas mahkamah melepas dan membebaskan Rizal daripada pertuduhan itu selepas pihak pendakwaan menarik balik semua pertuduhan. –


RIZAL BELOT

JADI SAKSIJADI KENG

BUAT FITNAH 

PADA BOS LAMA

CIIS  

HAJAH ROSMAH

GADIS ALIM

DARA SUNTI

HANYA TERIMA

SEDEKAH

TERIMA DERMA

BUKAN RASUAH

KAH KAH KAH

MOKHTAR SENIK MUNAJAT MALAM INI
HEBAT

TUAN HAJI

BERMUNAJAT

MALAM INI

TAPI....

TAPI APA ?

Mokhtar Senik: 

Saya akan bermunajat 

kepada Allah malam ini

Menulis di Facebook, Mokhtar berkata, walaupun pihak itu bersembunyi di sebalik nama atau akaun palsu, tuhan mengetahui apa yang disembunyikan.

“Mulai malam ini, nama kamu akan saya sebut saat saya bermunajat kepada Allah.

“Agar Allah memisahkan roh kamu dari jasad kamu,” katanya.


TAPI KALAU

YANG DIMINTA

MATI MASIH 

TAK MATI

ADAKAH INI

BERMKANA

SAHEH 

TUAN HAJI

TUNJUK KOTE

DAN NAK ENTOT

BINI ORANG

ATAU TUHAN

MASA NI

SIBUK SANGAT

UNTUK DENGAR

RAYUAN MUNAJAT

 TUAN HAJI

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH

SIAPA DIA JANDA BAIK

SIAPA DIA

JANDA BAIK

Dah lama berhenti baca TukarTiub semalam aku baca jugalah setelah keluar notification cadangan Google, post “Ada apa dengan Janda Baik?” Habis baca aku pun komen suruh Isham makin taik. Sekali “Ulasan anda akan dapat dilihat selepas kelulusan”. Sekarang sapa kahkah ?
🖕🏽
1
1

LAGI 11 HARILAGI 11 HARI 
28hb xde ape yg berlaku cuma hari utk campak Bos Ku Penyamun ke dlm Bamboo River.Klu ni xberlaku pd PRU15 rakyat akan campak Mat Sembab dlm longkang.Khalas.. 
on 
LAGI 11 HARI
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 16/07/20

28h

MUHYIDDIN DISERANG UMNOMUHYIDDIN

BERNAFAS 

DALAM LUMPURJangan lihat Umno parti picisan, kata AJK Umno kepada Muhyiddin

Ahli Jawatankuasa Umno Bahagian Wangsa Maju, Rafi Awang Kechik mengingatkan Perdana Menteri,  Muhyiddin Yassin agar tidak sesekali melihat pemimpin Umno sebagai parti picisan dan ‘pengguna’ yang menumpang gerabak semata-mata.

Rafi mendakwa, jika tidak kerana jasa ahli Parlimen Umno, Muhyiddin bakal berhadapan dengan malu besar semasa proses undi belah bahagian mengosongkan kerusi Speaker Dewan Rakyat.
Apatah lagi apabila percaturan politik akhirnya memperlihatkan ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razakeigh Hamzah yang pada awalnya memilih untuk tidak menyokong akhirnya memberikan sokongan kepada usul Muhyiddin.

“Muhyiddin tanyalah pada Hamzah Zainuddin yang berjanji untuk membawa sokongan kepada usulnya itu seramai 120 ahli Parlimen.

“Begitu juga Azmin S yang turut berjanji untuk menarik sokongan ahli Parlimen PKR untuk menyokong usul tersebut?

“Mana janji-janji mereka pada Muhyiddin? Temberang je,” tulisnya dalam satu hantaran Facebooknya semalam.
Rafi berkata, Ahli Parlimen Pagoh itu telah diperdaya puak-puak politiknya sedangkan ahli Parlimen Umno ‘solid’ menyokong usul yang dikemukakan beliau.

Justeru Rafi memberi amaran, untuk kepentingan kerjasama gabungan mereka, Muhyiddin tidak seharusnya memalukan Umno walau seburuk mana pandangan beliau terhadap parti itu.

“Jadi jangan Muhyiddin pandang Umno macam tak ada mata. Seburuk mana pandangan Muhyiddin pada Umno, untuk kepentingan kerjasama, MP Umno tidak benarkan dia dimalukan,” ujarnya.

GEROMBOLAN

TARIK SOKONGAN

KERAJAAN

RUNTUH

MUHYIDDIN 

BERDIRI 

DIHUJUNG

TANDUK

KHALAS