Khamis, 19 November 2020

TRUMP WAJIB BINCANG DENGAN ANWAR
TRUMP WAJIB BINCANG

DENGAN 

 ANWAR UNTUK DAPEK NUMBO

MASIH MENINGKAT

 
AWAS

1,290 kes baharu Covid-19, majoriti dari Sabah dan Selangor  

MALAYSIA hari ini melaporkan 1,290 kes baharu jangkitan Covid-19 dengan Sabah dan Selangor secara kolektif menyumbang lebih dari seribu kes.

Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah dalam satu kenyataan berkata Sabah melaporkan 660 kes manakala Selangor 407 kes. 

Kes terbanyak di Sabah adalah daripada kluster penjara dan pusat tahanan yang menyumbang 250 kes. 

Sementara itu peningkatan kes di Selangor adalah daripada kluster tempat kerja Teratai dan Kapas yang mana masing-masing menyumbang 245 dan 55 kes. 


Jumlah kes baharu itu menjadikan kes keseluruhan jangkitan seluruh negara 51,680. 

Hanya lima daripada kes yang direkodkan hari ini adalah kes import manakala selebihnya penularan tempatan.


HATI
HATI

AWAS

MAT SABU TERSINGKIR

 
MAT SABU

TERSINGKIR

BERITA MAKIN MENULAR

MELAPORKAN MAT SABU
PRESIDEN AMANAH
AKAN DISINGKIRKAN

BERITA MENYEBUT BAHAWA
MAT SABU
 KELIHTAN BERKOMIDI
DAN BUKAN BERPOLITIK

PAGI SOKONG MADEY
PETANG  SOKONG ANWAR

DESAS DESUS
 MENGATAKAN
BAHAWA 
KEKANDA MUJAHID
AKAN MENGAMBIL ALIH
PUNCUK PIMPIAN AMANAH
DARI MAT SABU

KEKANDA MUJAHID
LEBIH  KUKUH
LEBIH TEGAS
LEBIH AFDAL
LEBIH JUJUR
SOKONGAN KEPADA
AYAHANDA KEPADA
ADINDA NURUL 
AMIN

TER HOTT KERAJAAN TUMBANG

  TER NOW

 TER  HOTT

TER KINI

SELASA DEPAN

DATUK SERI ANWAR IBRAHIM
AKAN ANGKAT SUMPAH
APABILA 
KERAJAAN MUHYIDDIN 
TUMBANG

BUJET KERAJAAN
TIDAK LULUS
MAKNYA  MUHYIDDIN
TAK ADA SOKONGAN
DALAM PARLIMEN

YANG ADA  SOKONG
HANYA
DATUK SERI ANWAR IBRAHIM
AMIN

TURUN JALAN RAYA

  TURUN JALAN RAYA

Unknown commented on

 "TIPU PILIHAN RAYA - TURUN JALAN RAYA"

Sosok Trump sosok angkuh,sombong, kaya dan berlagak. Sosok Biden penyorok,pemakai jubah agama,jubah intelek,orang kaya bijaksana yg mahu mengubah dunia jadi lebih baik. Sosok Biden banyak di malaysia. Depan sana cakap lain sini cakap lain tapi nak masuk balik umno ikut pintu belakang sbb poyo nak tunjuk alim tak mahu dilihat jahat dengan masuk umno ikut pintu depan.

BERITA TERKINI TER NOW TER HOTT

 
 TER NOWW

TER KINI

TER HOTT 

225 YB 

SOKONG ANWAR

ADALAH DIUMUMKAN

BAHAWA 
DATUK SERI ANWAR IBRAHIM
TELAH MENDAPAT 
TANDA TANGAN
225 YANG BERHORMAT
AHLI PARLIEMN
DALAM BENTUK SD

SD INI AKAN DISERHKAN
KEPADA AGONG
MINGGU HADAPAN

JANGAN HAIRAN
KENAPA  JUMLAH 225
WALHAL  JUMLAH AHLI
PARLIMEN MALAYSIA
 HANYA 222

JANGAN RISAU
YB LI KNNG
YB NIK NAZMI 
TANDA TANGAN DUA KALI

MANAKALA 
YB SHAMSUL ISKANDAR
TANDA TANGAN
TIGA KALI
TERMASUK UNTUK
YB GRIK 
YANG BARU MENINGGAL
AMIN

BERITA PALSU

  BERITA PALSU


DIBERITAKAN
LIM GUAN ENG 
AKAN
LETAK JAWATAN

INI KERANA ADA
BEBERAPA YB DAP
ENGGAN TANDA TANDA SD
MENYOKONG ANWAR
SEBAGAI PERDANA MENTERI

MEREKA ENGGAN
KERJASAMA DENGAN
NAJIB DAN ZAHID

SEMUA INI ADA
P[ROPAGADA
ANTI DAP
YAN TIDAK BERASAS
SAMA SEKALI
AMIN

SD SEKALI LAGI

  SD SEKALI LAGI

KAH KAH KAH

AMANAH DAP

SUKA KENA

 KENCING

SEKALI LAGI

KAH KAH KAH

KALI INI

KENA KENCING 

SAMPAI

TENGGELAM

KAH KAH KAH

AMERIKA - BELUM TENTU SAPA MENANG

 MASIH

BELUM TENTU

SAPA MENANG

PRU BAWA KRISIS

 PRU BAWA KRISIS

DENGAR APA KAT KU LI

 
 DENGAR 

APA KATA KU LI

AMIN

PENCURI

TAK BOLEH JADI

PEMIMPIN

AMINNajib tidak wajar 

ketuai BNBBC di Parlimen, 

kata Ku Li

AHLI politik yang sudah didakwa dan disabitkan tuduhan di mahkamah tidak wajar memegang apa-apa jawatan di Parlimen kerana kredibiliti mereka sudah tercalar kata Tengku Razaleigh, mengulas pelantikan Najib Razak untuk mempengerusikan Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC).

Tengku Razaleigh berkata beliau tiada masalah dengan Najib secara peribadi tetapi berpendapat bekas perdana menteri sepatutnya melepaskan apa-apa jawatan yang dipegangnya sekarang.

Najib baru-baru ini dilantik menerajui blok ahli Parlimen BN yang tidak memegang jawatan menteri atau timbalan menteri dalam Jemaah Menteri kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Atas kedudukannya, pada 10 November beliau diberi masa 90 minit untuk membahaskan Belanjawan 2021, sama seperti masa yang diperuntuk kepada Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim.

“Kebimbangan saya adalah kredebilitinya… saya tiada masalah dengan Najib secara peribadi.

“Kalau kamu tidak mempunyai rekod yang bersih, lebih baik lupakan politik dan masyarakat kerana kamu akan memimpin orang lain… (macam mana) jika rekod tidak bersih, didakwa di mahkamah.

“Mereka yang mahu menjadi pemimpin rekod kena bersih,” kata Tengku Razaleigh dalam satu wawancara bersama The Malaysian Insight awal minggu ini.

Mahkamah Tinggi pada 28 Julai mensabitkan Najib atas tujuh tuduhan jenayah bersabit dana RM42 juta dari bekas anak syarikat 1MDB, SCR International Sdn Bhd.

Najib dijatuhkan hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta bagi satu tuduhan salah guna kuasa. Beliau juga dihukum penjara 10 tahun atas tiga kesalahan pecah amanah dan 10 tahun lagi untuk tiga tuduhan pengubahan wang haram.

Politik wang

Tengku Razaleigh yang lebih mesra dengan panggilan Ku Li juga berkata beliau tidak berhasrat untuk memimpin Umno dalam keadaan parti itu bergelumang dengan politik wang.

“Kecuali Umno berubah dan lupakan politik wang… saya tidak berminat menyertai pertandingan (menjadi ketua) kerana saya tidak percayakan politik wang,” katanya.

Beliau menambah politik wang antara punca kekalahannya ketika mencabar Dr Mahathir Mohamad untuk jawatan presiden Umno, lebih 30 tahun lalu.

“Saya tidak gunakan politik wang, saya tidak menang, bila saya bertembung dengan Dr Mahathir 30 tahun lalu, saya tewas kerana tidak gunakan politik wang… saya cuba jadi gentleman.

“Saya tidak gunakan politik sedemikian, saya tidak percayakanya,” katanya.

Selepas kekalahan Tengku Razaleigh dalam pemilihan Umno pada 1987, sekumpulan ahli Umno mengheret parti itu ke mahkamah berhubung isu pendaftarannya sehingga diputuskan tidak sah.

Dr Mahathir kemudian menubuhkan Umno (Baru), sementara Tengku Razaleigh yang tidak diterima menyertainya mengasaskan Parti Semangat 46. Parti itu kemudian bubar selepas dua pilihan raya umum dan beliau serta pengikutnya kembali ke pangkuan Umno pada 1996.

Menurut Tengku Razaleigh, beliau tetap menaruh kepercayaan kepada Umno kerana parti itu banyak berjasa kepada negara sejak awal penubuhannya lagi.

“Saya percayakan Umno, sebab itu saya tidak tinggalkannya… saya tidak menganggap Umno sebagai alat politik yang saya boleh gunakan sesuka hati.

“Bagi saya perjuangannya yang harus kita syukuri dengan apa yang mereka sudah lakukan selama ini. Mereka sudah lakukan terlalu banyak jasa kepada negara berbanding (parti) orang lain,” katanya lagi.

Tengku Razaleigh bertanding jawatan presiden Umno pada pemilihan parti yang lalu tetapi kalah kepada Ahmad Zahid Hamidi dalam pertandingan yang disertai bekas ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin Abu Bakar. – 19 November, 2020.

 PASAI APA

SUSAH  FAHAM

PASAI APA

ANGAT PENCURI

AMIN

APA JADI

 DENGAN

AMAL MAKRUF

NAHI MUNGKAR

KAH  KAH KAH
TIPU PILIHAN RAYA - TURUN JALAN RAYATIPU  PILIHAN RAYA 

TURUN JALAN RAYA 


Akhirnya semua terbarai. Akhirnya semua bocor. Akhirnya semua terselak. Akhirnya semua terbonggeng.  Tidak dapat disorokan lagi.  

Ketika tulisan ini digarap  16/11/2020  pilihan raya Presiden Amerika 2020   telah selesai dua minggu dahulu.  Selasa 3/11/2020 telah lama berlalu.  Tapi hingga ke hari ini  - dua minggu kemudian – tidak ada keputusan muktamad siapa berhak untuk menjadi penghuni Rumah Putih.

Jeo Biden dari Parti Demokrat klim dia menang. Donald Trump dari Parti Republican juga mengaku menang.  Trump bukan sahaja mengaku menang malah telah mengambil tindakan undang-undang terhadap beberapa negeri kerana  terbukti terlalu banyak penipuan undi telah berlaku.

Ketika tulisan ini digarap keputusan masih tergantung, Pengiraan undi tidak  tuntas. Kes mahkamah ada yang bermula. Ada yang akan bermula.

Kita  warga Dunia Ketiga  apabila membaca atau melihat berita di kaca TV tentang apa yang sedang terjadi kepada Amerika  wajib bergembira. Saya sendiri tidak dapat memadamkan  kegembiraan saya apabila melihat apa yang telah, yang sedang dan yang akan  dilakukan oleh Trump. Pada hemat saya Donald Trump adalah sosok Presiden Amerika yang  jujur. 

Apa Donald Trump jujur?

Pasti ramai akan menganggap  kenyataan saya ini  tidak tepat. Untuk memahaminya kenyataan ini kita wajib melihat tanda dan makna yang dibawa  oleh sosok yang bernama Donald Trump.

Sosok ini adalah jelmaan  apa itu Amerika. Trump adalah manifestasi dari  konsep klise yang selalu kita dengar : The American Dream – Mimpi Amerika. Mimpi Amerika bermakna sesiapa sahaja jika berkerja kuat akan berjaya untuk jadi kaya raya di Amerika. Imigran  yang datang sehelai  sepinggang dari Itali, dari India, dari Brazil dari Kenya atau dari cerok mana pun  boleh menjadi jutawan jika rajin bekerja.

Mimpi Amerika ini menjadi daya tarikan – menjadi besi berani – untuk sistem ekonomi kapitalis. Mimpi inilah yang menjemput seribu satu macam jenis manusia untuk  bertandang dan mencuba nasib di Amerika.

Donald Trump mengambil alih perniagaan ayahnya  - jual  beli hartanah. Jual sana  beli sini.  Pinjam sana . Hutang sini. Bayar sana bayar sini. Pinjam duit bayar duit. Lari cukai bayar cukai.   Trump adalah contoh sosok terbaik  yang diwujudkan oleh sistem ekonomi kapitalis Amerika. 

Dari tahun 2004-2015 Trump menerbit dan mengacara  program  TV – The Apprentice.   Program ini  tentang budaya dan cara kerja  untuk berjaya jadi kaya raya dalam sistem ekonomi kapitalis.  Melalui program popular ini Donald Trump dikenali oleh  warga Amerika Trump menjadi ikon popular untuk Mimpi Amerika . Diluar kaca TV Trump telah berjaya menjadi pemaju perumahan, pemilik hotel dan pemilik gedung perniagaan. 

Hendak menjadi Trump kini menjadi mimpi anak-anak muda Amerika. Trump  juga  pemilik  syarikat Miss Univers – Ratu Dunia.  Kini Trump  dikelilingi oleh gadis-gadis cantik.   Kaya , terkenal dan penuh glamor adalah ciri budaya kapitalis.  Semua ini adalah  Trump.

Justeru Trump lucah. Justeru Trump kasar. Justeru Trump bercakap atau berkicau  apa yang dia fikir. Trump bukan membuat kira-kira politik.  Cakap Trump tidak  berlapik. Tidak wujud budaya sopan politik atau diplomasi dalam istilah Trump. 

Trump bukan politikus yang mengada-ngada memulakan ucapan  dengan assalam mualaikum. Mengakhiri cakap dengan alhamdulillah. Trump membuat congak  dolar dan dinar. Trump mengira  untung dan rugi dolar bukan perkiraan politik.

Hakikatnya Trump adalah Amerika  tulen. Bukan elite Boston yang cuba-cuba ingin tersangkut  atau memiliki talian   dengan elite  ‘ duit lama – old money. Trump tidak ada angan-angan untuk menjadi potokopi  elite kelas pemerentah a la  Eropah. 

Hillary Clinton dalam  kempen tahun 2016 untuk pertama kali dalam hidupnya telah berkata jujur. Hillary memanggil para  penyokong Trumps sebagai ‘ a basket of deplorables’ – Sebakul Kutu Berahak.  Kutu Berahak atau  Mat Lekeh adalah  panggilan penghinaan yang tepat dari elite politik Amerika terhadap  penyokong setia Trump. 

Awas. Keputusan pengundian Presiden tahun  2020 menunjukkan hampir  47% warga Amerika adalah  penyokong setia Trump. Seramai 73 juta   Kutu Berahak dan Mat Lekeh masih tetap setia  dengan Trump.

Justeru mimpi parti Demokrat untuk dapat kemenangan  durian runtuh – landslide victory -  meleset.   Penyokong Trump tidak berganjak.  Sokongan bertambah kepada   Parti Demokrat kerana undi tipu. Penipuan undi ini  menjadi hujah utama dari penyokong Republican untuk menafikan Joe Biden dari masuk  ke  Rumah  Puteh.

Kita warga Dunia Ketiga boleh ketawa kerana baju, seluar, kasut, stokin termasuk seluar dalam Amerika telah terburai. Dunia melihat Amerika bogel.  Terima kaseh Donald Trump.

Selama ini Amerika mendabik dada klim bahawa  negara yang bernama Amerika  ini mengamalkan  sistem demokrasi. Sistem  pengundian yang jujur, telus dan adil.  Amerika memberi ceramah sana sini tentang demokrasi. Amerika mengutuk negara di Asia, Afrika dan Amerika  Latin sebagai negara  kurang demokrasi.

Kini  hipokrasi – topeng demokrasi ini telah dikoyakkan oleh Donald Ttump. Untuk saya ini adalah kejayaan utama Trump. Inilah hadiah Trump kepada dunia.   Trump membogelkan ‘demokrasi Amerika’. Trump Presiden Amerika yang jujur.

Saya sendiri telah ketawa terbahak-bahak pada malam pengkiraaan undi.  Ingatan saya kembali kepada pilihan raya umum di Malaysia. Segala  taktik penipuan yang dilakukan oleh SPR ( Suruhanjaya Pilihan Raya ) untuk memastikan United Malays National Organisaton terus untuk berkuasa  telah berlaku di Amerika.

Penipuan undi pos berlaku di Malaysia telah  berlaku di Amerika. Di Malaysia ada undi hantu. Di Amerika ada undi hantu.    Mengundi dua kali berlaku di Malaysia berlaku  juga di Amerika.   Kertas undi datang lambat. Kertas undi hilang. Kertas undi kotor kerana salah pen. Pemerhati dilarang memerhati. Pemantau dihalau keluar. 

Semua kejadian penipuan  ini berlaku dalam PRU Malaysia. Semua ini telah dibukukan  dan dirakam oleh Bersih. Minggu  lalu media dunia melaporkan semua kejadian yang sama  telah juga berjalan di Amerika.

Malah paling lawak ialah berita leterik padam. Ini kes klasik yang sering berlaku di malam  mengira undi di PRU Malaysia. Leterik padam juga berlaku di Amerika. Akibat leterik padam  internet putus. Bila leterik datang kembali undi Joe Biden bertambah. Kah kah kah.

Lalu saya teringat PRU 10 di Lembah Pantai tahun 1999.  Sharizat Jalil  dari  United Malays National Organisation  melawan  Zainur Zakaria  dari Parti Keadilan Nasional.  Peti undi datang lambat dari Kampong Bohol dan Kampong Pasir. Hujan tidak ribut pun  tidak. Peti undi datang lambat kerana dikatakan  banjir. Kah kah kah. Tetiba 10,000 kertas udi datang lambat  di Pennsylvania. untuk Joe Biden.  Kah kah kah.

Sabenarnya selama ini penipuan berlaku dalam sistem mengundi di Amerika.  Tetapi elit politik Amerika mendiamkan perkara ini. Topeng penipuan ini tidak koyak. Tup tup datang Presiden jujur bernama Trump. Semua habis terbarai. Topeng  demokrasi koyak.

Ingat kembali dalam pemilihan antara George W Bush dengan Al-Gore pada tahun 2000. Penipuan undi telah berlaku. Kes dibawa ke mahkamah tinggi untuk pengiraan udi di Florida. Tapi Al-Gore  tidak jujur.  Dia tidak  mahu dianggap belot terhadap elit politik. Al-Gore tidak terus melawan saperti Trump maka Bush menang dengan kelebihan  1 undi.  

Kemenagan Bush di Florida dikaitkan dengan  sistem komputer yang mengira undi. Syarikat komputer  yang digunak pakai di Florida  milik adik Bush.

Tahun 2020  sistem komputer yang mengira undi juga dikatakan dibeberapa negeri dimiliki oleh syarikat yang bertali rapat dengan  Parti Democrat. Hakikatnya siapa pemilik server akan dapat menentukan jumlah undi yang dikira. Amin.

Media arus perdana  telah melaporkan bahawa Joe  Biden telah menang.  Tetapi secara resmi  pengumuman sah  hanya datang dari Kongress Amerika.  Tanpa  pengumuam Kongress tidak ada sapa yang menang.

Dalam sistem pemilihan di Amerika  undi popular tidak memberi apa apa kemenangan.  Yang memenangkan ialah undi  electoral college . Amerika ada 50 negeri. Setiap negeri itu memiliki  undi electoral colege.  Kalau  Biden menang di Alabama maka electoral Alabama milik Biden.  Kalu Trump menang  Florida  maka electoral college Florida  milik Trump.  Jumlah undi ini lah  yang akan di kumpul.

Sesiapa yang telah melintas 270 undi maka sosok itu menang untuk menjadi Presiden Amerika. Dan hanya Kongress yang sah membuat pengumuman. Ini akan berlaku pada bulan Disember.

Ketika saya menulis ini juga  TV SKY Australia memaparkan laporan   Rudy Giulaini  peguam Donald Trump. Mengikut peguam ini sistem komputer yang mengira undi  di berapa negeri disyaki dan tidak boleh dipercayai. Kes yang paling menonjol berlaku  di Pennsylvania dimana Trump telah mendahulu Biden dengan 800,000 undi. Mustahil Biden akan dapat mengatasi.  Tetiba sistem komputer terhenti dan jumlah undi Biden bertambah.

Mengikut peguam yang bekas Datuk Bandar New York kes yang sama telah berlaku di  Wisconsin dan Michigan.

Sistem pengiraan komputer ini telah pernah diharamkan 10 tahun dahulu di Amerika. Sistem ini terbukti menipu dan telah digunakan di Amerika Latin. Kali ini sistem ini telah menyamar masuk sebagai ‘ sub-contractor’.

Justeru mengikut peguam Rudy Giulaini  anak guamnya  Doland Trump tidak akan mengaku kalah sahingga semua kes penipuan ini di selesaikan secara tuntas  di Mahkamah tertinggi Amerika ( Supreme Court ).

Justeru penyokong Trump kini turun ke jalan raya kerana ada penipuan di dalam pilihan raya.Penyokong Trump dikatakan Mat Lekeh dan Kutu Berahak. Siapa pula yang merancang semua ini untuk memenangkan Joe Biden. Siapa dan kenapa? Tunggu minggu hadapan.(TT) 

 

KU LI TAK RELEVAN

 

 

WOIT

DON PLAY PLAY

KAH KAH KAH

INI CALON PM

INI BAKAL

PERDANA MENTERI

AMINKu Li: Suara ‘warlord’ 

Umno yang tidak relevan

KENYATAAN-KENYATAAN terbuka dari ahli Parlimen Gua Musang yang juga Penasihat Umno, Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li) sejak akhir-akhir ini sarat dengan nada negatif terhadap pihak kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang tertubuh atas semangat perpaduan Melayu-Islam-Bumiputera.

Selain berkali-kali menggesa Umno agar mengkaji balik kerjasama politik dengan PAS dan Bersatu, veteran Umno itu juga pernah mencadangkan supaya para pemimpin Umno yang dilantik membarisi jemaah menteri agar berundur dari kabinet kerajaan Malaysia pimpinan Muhyiddin Yassin.

Di peringkat negeri Kelantan pula, Ku Li cukup dikenali antara sosok “warlord” Umno yang kurang senang dengan penubuhan Muafakat Nasional (MN) sebelum wujudnya kerajaan PN lagi. 

Bagi Ku Li, Umno perlu lawan PAS seperti dahulu walaupun hakikatnya Umno tak pernah berjaya menumbangkan PAS di Kelantan sejak zaman Allahyarham Tuan Guru Nik Abdul Aziz lagi.

Tidak cukup dengan itu, Ku Li dengan jelasnya mahu Umno bertanding di semua kerusi yang pernah dimiliki oleh parti tersebut sebelum PRU-14 lalu termasuk di Pagoh, kerusi parlimen yang sedang disandang oleh Perdana Menteri kerajaan yang disokong oleh Umno sendiri sekarang ini. 

Jika ini bukan cubaan untuk meruntuhkan kerajaan Perikatan Nasional (PN), maka apa pula?

Bukan lagi rahsia keakraban hubungan persahabatan Ku Li dengan mantan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad yang pernah ditentangnya melalui Parti Semangat 46 dahulu. 

Sekarang ini mereka sama-sama amat “risau” jika Anwar Ibrahim (PKR-PH) dapat naik menjadi Perdana Menteri.

Namun yang anehnya mereka berdua tidak pula menyokong kepimpinan Muhyiddin menerajui negara. 

Lantas siapa yang Ku Li mahu lihat jadi Perdana Menteri Malaysia? 

Adakah Dr Mahathir buat kali ketiga? 

Adakah watak yang sedang menghadapi perbicaraan mahkamah kerana kes-kes korupsi sekarang ini? 

Atau adakah beliau masih merasakan dirinya layak untuk mencuba nasib untuk jadi Perdana Menteri sepertimana cubaan-cubaan beliau sebelum ini yang tercatat dalam sejarah politik sebagai gagal untuk menjadi Perdana Menteri?

Jika dilayan suara ahli-ahli politik veteran yang masih dibuai dengan sentimen dan nostalgia lama seperti Ku Li ini maka bangsa kita tidak akan maju ke hadapan seperti bangsa-bangsa maju yang lain. 

Kita akan terus berada dalam putaran dendam politik silam dan politik yang berasaskan ketaksuban terhadap personaliti tertentu sahaja. 

Kita akan mewarisi “perang” politik orang-orang terdahulu yang banyak merugikan agama, bangsa dan negara.

Di sinilah cadangan Menteri Wilayah Persekutuan yang juga merupakan Setiausaha Agung Barisan Nasional (BN) Annuar Musa baru-baru ini cukup bernas untuk difikirkan bersama apabila beliau menyeru agar diwujudkan gabungan politik besar antara parti-parti tempatan yang menolak Pakatan Harapan (PH). Ia tidak terbatas kepada MN dan PN sahaja.

Amat berbeza pendekatan dan cara berfikir dua tokoh politik dari Kelantan ini yang dipisahkan dari segi usia. 

Ku Li masih berfikiran Malaysia wajar dinaungi oleh satu parti autokratik tunggal seperti zaman 80-an dahulu.

Manakala Annuar mendendangkan penyatuan bangsa berskala nasional melalui perkongsian kuasa secara adil dan realistik antara parti-parti politik yang signifikan.

Secara peribadi, sebagai salah seorang watak orang baru dan orang muda dalam politik tanah air, saya fikir sudah tiba masanya warga Malaysia khususnya Melayu-Islam meninggalkan mentaliti politik silam yang berasaskan dominasi melampau parti tunggal serta politik yang bersandarkan ketaksuban terhadap sosok pemimpin lama tertentu yang sudah tentunya tidak maksum (kebal dari kesilapan dan kekurangan). – 18 November, 2020.

* Dr Muhammad Faiz Na’aman, Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu

 JIKA BUJET

TAK LULUS

MACAM MANA?

ADA PRU 16 ?

KAH KAH KAH

KITA SEMUA  MATI

KAH KAH KAH

MASA INI

 KU LI MUNCUL

MUNCUL MACAM

SUPERMAN

KAH KAH KAH
CURI DUIT KERAJAAN MELALUI BUJET

 


BUJET PROJEK 

CURI DUIT KERAJAAN

Unknown commented on 

"MUHYIDIN DALAM LUMPUR"

Wow hebat hebat hebat shut the funky up kah ??? Wayang semua nie masa curik duit kerajaan tak minta bajet bujet pon ? Masa nak tolong rakyat miskin kena ikut line kena isi borang kena temuduga kena saringan kena kelulusan, kepala pundek lah, masa curik billion masuk atas masuk tepi masuk pakai kroni apa jadah nie ingat rakyat buta kayu, melampau masuk ikut atap sembang kepala butuh... tak apa orang kita orang kita sabar karo kah kah kah

BAKAL PM MULA BERSUARA

  BAKAL PM KITA

MULA BERSUARA

AMIN


Najib tidak wajar 

ketuai BNBBC di Parlimen,

 kata Ku Li LU JANGAN KETAWA

KU LI  JUGA

CALON TETAP

PERDANA MENTERI

AMIN 

SOSOK 

GARIS TENGAH

YANG DIYAKINI

SEMUA ORANG

AMIN

BALING DOLAR AGAMA LESAAP

 


BALING DOLAR

AGAMA LESAP 

Unknown commented on

 "MENTERI AGAMA MANA ?"

Yang bising bingai mana kalau baling seketul usd terus menyalak balik, begitulah hakikat karektor politik dan tikus negara baling usd kat muka mereka terus menyalak macam tak tak, kalau bukan anjing bagi glc lagi.terus lupa segala bagi vellfire aduh sedap.pulak bagi cash 90 juta anak bini senang hati ceramah kaki panjang seluar dalam tak pakai senang angin masyuk kah kah kab hati sama sama hitam rambut dah cover kopiah putih kah kah kah dalam

KU LI KENA TIBAI

  WOIT

PASAI APA

TIBAI KU LI

KAH KAH KAH

INI CALON TETAP

PRESIDEN UMNO

KAH KAH KAH

CALON TETAP

 PM KITA

KAH KAH KAH

Ku Li: Suara ‘warlord’ Umno

 yang tidak relevan


 KESIAN

KAH KAH KAH

KU LI INI

RAJA GUA MUSANG

KAH KAH KAH

KENA PAU

 


KENA PAU

Unknown commented on

 "SAPA DIA CASH IS KING"

Alamak! Apakah ini petunjuk ada orang yang gila kuasa, nak jadi PM, dah kena pau dengan "Pak Tunai"?