Selasa, 20 Disember 2022

RAYAKAN PERBEZAAN - TOLAK EKTREMIS AGAMARAYAKAN 

PERBEZAAN

RAYAKAN

KEPELBAGAIAN

AMIN

TOLAK EKTREMIS

KAUM

TOLAK EKTREMIS

AGAMA

KHALAS

BERSEDIA BANJIR


Amaran hujan berterusan di Terengganu, Kelantan, Pahang, Johor hingga Khamis

JABATAN Meteorologi (MetMalaysia) mengeluarkan amaran hujan berterusan di Terengganu, Kelantan, Pahang dan Johor yang dijangka berlaku sehingga Khamis ini (22 Disember 2022).

MetMalaysia dalam kenyataan hari ini memaklumkan hujan sangat lebat berterusan (peringkat  bahaya) dijangka berlaku di Terengganu manakala hujan lebat berterusan (peringkat buruk) di Kelantan melibatkan kawasan Tumpat, Pasir Mas, Kota Bharu, Jeli, Tanah Merah, Bachok, Machang, Pasir Puteh dan Kuala Krai serta di Pahang membabitkan Kuantan, Pekan dan Rompin.

Hujan berterusan peringkat waspada diramal berlaku di Gua Musang, Kelantan; Jerantut dan Maran di Pahang serta Segamat, Kluang, Mersing, Kulai, Kota Tinggi dan Johor Bahru, Johor.

MetMalaysia turut meramalkan hujan berterusan di Sarawak melibatkan kawasan Kuching, Serian, Samarahan, Sri Aman, Betong, Sarikei, Sibu dan Mukah pada 23 hingga 24 Disember ini. – Bernama, 20 Disember, 2022.

BERAWAS !

BERSEDIA !

MALAPETAKA

CUACA SAMPAI

KHALAS

BALA TANAH RUNTUH KERANA UMAT NABI LUTH


BALA TANAH

RUNTUH KERANA

DIPIMPIN OLEH

KAUM NABI LUTH

KAH KAH KAH

Unknown commented on 
"PM HOMOSEKSUAL
 PERTAMA NEGARA ISLAM"

Woit sebab tu la hanya 11% melayu islam pangkah PH dlm pru 15..kaum nabi luth la tu woittt...kah kah kah...bala demi bala landa malaysia...mula berpuluh mati tertimbus..banjir besar dlm sejarah..sebab tu la hadi dan muhjdin tidak mahu berketuakan peliwat..kah kah kah


Unknown commented on 
"SIASAT PUNCA"
punca tanah runtuh pun tak tau ke ?.. kah kah kah

SAMAN JANGAN TAK SAMAN


Anwar saman Muhyiddin dakwaan terima RM15 juta sebagai penasihat Selangor


PERDANA Menteri Anwar Ibrahim memfailkan saman fitnah terhadap Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin berhubung dakwaan beliau menerima RM15 juta dari kerajaan negeri Selangor ketika berkhidmat sebagai penasihat ekonomi negeri itu.

Peguam kepada pengerusi Pakatan Harapan itu, Sankara Nair memfailkan writ saman di Kuala Lumpur.

Ahli Parlimen Tambun itu menghantar surat tuntutan kepada Muhyiddin susulan dakwaan pada 7 Disember itu, dan mendesak permohonan maaf disiarkan di akhbar dan media.

Bagaimanapun, Muhyiddin yang juga ahli Parlimen Pagoh tidak menjawab surat tuntutan itu hingga menyebabkan kes itu dibawa ke mahkamah.

Beliau didakwa membuat tuduhan itu pada 5 Disember ketika berceramah untuk kempen calon Perikatan Nasional (PN) Azman Nasrudin di Taman Selasih, Kulim menjelang pilihan raya Parlimen Padang Serai.

Menerusi tindakan sivil itu, Anwar menuntut ganti rugi am, pampasan, teruk dan teladan daripada Muhyiddin, yang dinamakan sebagai defendan.

Anwar juga memohon injunksi untuk menghalang pengerusi PN itu daripada terus menyebut, menulis, menerbitkan, atau mengedarkan kata-kata fitnah yang disangkal, atau kata-kata yang mempunyai kesan sama atau serupa. – 20 Disember, 2022.


SAMAN

JANGAN TAK

SAMAN

AMIN

ANWAR TAK

AMBIL GAJI

MENANG SAMAN

BOLEH JADI

MATA PENCARIAN

KAH KAH KAH

KHALAS

JANGAN HINA MONYETJANGAN HINA

MONYET

KHALAS

Unknown commented on
 "HARI PERTAMA DAH KECOH"

Monyet monyet sudah masuk pasar, riuh kecoh, tapi tak nampak tahap mentaliti yang matang, jerit gaduh tak habis habis, nampak sangat tahap mereka macam budak tadika, bila gaduh perbahasan mengenai perkara penting tidak dibuat, asyik jerit macam monyet, speaker pula nak kontrol sarkas penuh monyet gatai punggong, belum sampai tahap digelar Yang Berkhidmat kah kah kah nak komedi berdiri buka siaran langsung Parlimen, kah kah kah Bodoh tahap gaban

RAMALAN KAJI CUACA TAHUN DEPAN


Global temperatures in 2023 set to be among hottest on record

Average temperatures next year will be about 1.2C above what they were before humans started to drive climate change, the Met Office says


Tahun depan diramalkan menjadi salah satu yang paling panas dalam rekod dengan purata suhu global diramalkan kira-kira 1.2C melebihi paras sebelum manusia mula memacu perubahan iklim, ramal Pejabat Met UK.

Jika betul, ini akan menjadi tahun ke-10 berturut-turut untuk melihat suhu purata global mencapai sekurang-kurangnya 1C melebihi paras pada zaman pra-industri, diukur sebagai tempoh 1850-1900.

Tahun terpanas semasa dalam rekod sejak 1850 ialah 2016, tahun yang menyaksikan corak iklim 'El Niño' di Pasifik yang menaikkan suhu global di samping trend pemanasan global.

Prof Adam Scaife, ketua ramalan jarak jauh di Met Office, berkata: "Tanpa El Niño sebelum ini untuk meningkatkan suhu global, 2023 mungkin bukan tahun yang memecahkan rekod, tetapi dengan peningkatan latar belakang dalam pelepasan gas rumah hijau global yang berterusan dengan pantas. berkemungkinan tahun depan akan menjadi satu lagi tahun yang ketara dalam siri ini.”

EL- NINO AKAN

SAMPAI KE SINI

AMIN

SEKARANG KITA

BANJIR LEPAS NI

KEMARAU AKAN

SAMPAI

AMIN

INI WATAK

MALAPETAKA

CUACA

KHALAS

SAMAN HARI SELASA ?


SAMAN

HARI SELASA ?

ATAU HARI RABU

KAH KAH KAH

KHALAS

Unknown commented on 
"ANWAR JANGAN
 JADI JAGUH KAMPUNG"

Yang hamzah zainuddin kata tu akhbar WSJ ke atau New York Post. Ketua pembangkang parlimen mesia tak baca akhbar dari Burkina Faso ke?


Unknown commented on 
"ANWAR JANGAN 
JADI JAGUH KAMPUNG"

Tt, saya cadangkan tt baca news portal tersebut dulu. Selepas itu tt buat kesimpulan kerja bodoh atau tidak untuk saman. Kalau dorang ni pun bang non layan, jangan terkejut lepas ini ada pulak agensi berita Zimbabwe, south Sudan , Mongolia yang bang non kena layan. Khalas


Unknown commented on
 "ANWAR JANGAN 
JADI JAGUH KAMPUNG"

Woit tt. WSJ Big name. Agenzia novia ni web pun slow. Buka u punya tukartiub lagi laju. Hamzah kalau ye pun petiklah agensi news yang diyakini sikit. Setakat agensi berita cap ayam ni, Cleopatra pun mampu bayar untuk terbitkan apa2 berita. Kahkahkahkah


Unknown commented on 
"ANWAR JANGAN 
JADI JAGUH KAMPUNG"

betul jangan malu kalu suka jubor.. bagi tau dunia.. banggalah... kah kah kah

KOBID MASIH MENYERANG CHINADUNIA MAKIN RELEK

DGN MAT KOBID

TAPI CHINA MASIH

MENGAWAL KETAT

AMIN

APAKAH KERANA

RAKYAT TERLALU

 RAMAI

MAKA MAT KOBID

TAK HABIS HABIS

KHALAS

HUJAN LEBAT


HUJAN LEBAT

DI LE CHATEAU

JAM 3.3O PETANG
AWAN PUTIH BERKUMPUL
DARI TENGAH HARI
KINI MENJADI AWAN MENDUNG
DAN AKHIRNYA
JATUH MENJADI HUJAN LEBAT

KILAT PETIR 
SABUNG MENYABUNG
UDARA  HUTAN 
DI WILAYAH LE CHANTEAU
MENJADI SEJUK
AMIN

JANGAN HINA NABI LUTH


JANGAN HINA

NABI LUTH

KHALAS 

NANTI HISHAM H20

 MARAH

KAH KAH KAH


Unknown commented on
 "CUKONG
 PEMBERI RASUAH"

Kah kah kah..cukong-cukong juga naikan kaum nabi luth jadi PM..yg tak bermoral je yg akan berketuakan org tak bermoral..kah kah kah

SALAH SATU PUNCA BANJIR


SALAH SATU

PUNCA BANJIR

KHALAS

zaki commented on
 "BANJIR MAKIN GANAS"

Segala Benda dalam perut bumi dikorek Dan dikeluarkan untuk dibakar bagi gerakkan apa yang dipanggil ekonomi, hasil akhir Benda yang dibakar ialah karbon (CO2) dioksida Dan air (H2O), naik kelangit Dan mencari tempat untuk turun sebagai rahmat yang melimpah ruah kata lebai pas ini

JEPUN MEMBANGUN INDUSTRI SENJATA


AWAS !!!

JEPUN MEMBANGUN

INDUSTRI SENJATA

AMIN

ANWAR JANGAN JADI JAGUH KAMPUNG


Anwar harus saman media antarabangsa atas dakwaan ‘homoseksual tegar’, kata ketua pembangkang


Ketua Pembangkang Hamzah Zainuddin mencabar Perdana Menteri Anwar Ibrahim supaya mengambil tindakan terhadap media antarabangsa yang mengeluarkan laporan hingga boleh mencemarkan imej negara.

Beliau menggunakan contoh laporan media dari Itali Agenzia Nova yang menerbitkan artikel bertajuk "First Full-blown Homosexual Elected Prime Minister in an Islamic Country".

"Tindakan tegas harus diambil," kata setiausaha agung Perikatan Nasional (PN) itu di Dewan Rakyat hari ini.

“Kerajaan bertanggungjawab untuk memaklumkan kepada seluruh dunia bahawa Tambun (Anwar) sudahpun diberi pengampunan oleh Yang di-Pertuan Agong."

Tambahnya, Anwar tidak wajar sekadar menjadi jaguh kampung kerana hanya berani mengambil tindakan terhadap mereka di dalam negara sahaja.

"Betul! Dulu Tambun telah dihukum oleh mahkamah kerana keasalah luar tabiinya, tetapi sekarang sudah bebas kerana telah diberi pengampunan.

"Jangan dibiarkan sehingga dunia percaya seolah-olah PM Malaysia pengamal homoseksual tegar. Ini cerita lama," tambah beliau.

WOIT

BETUL KATA

MALAON INI

KAH KAH KAH

PM X WAJIB 

SAMAN MEDIA

YANG ANTI LGBT

AMIN

TAPI JANGAN

MACAM NAJIB

NAK SAMAN WSJ

HARI SELASA

KAH KAH KAH

LU TAK CAYA

LU TANYA

MAT AZAALINA

KAH KAH KAH

KHALAS

DAPAT BIDADARI


ENTOT KETAT

APA HANYA AHLI PAS SAHAJA
YANG AKAN DAPAT
 MENGENTOT BIDADARI?
AMIN

BAGAIMANA DENGAN
AHLI PARTI PKR
AHLI PARTI BERSATU
AHLI PARTI KETUANAN MELAYU
AMINdinar

PM HOMOSEKSUAL PERTAMA NEGARA ISLAM


Anwar perlu ambil tindakan terhadap agensi berita asing, kata Hamzah

KETUA Pembangkang Hamzah Zainuddin (Larut-PN) menggesa Anwar Ibrahim supaya mengambil tindakan undang-undang terhadap sebuah agensi berita asing kerana menyiarkan laporan berita menuduh beliau sebagai perdana menteri homoseksual pertama dalam sebuah negara Islam.

Hamzah merujuk kepada laporan berita bertajuk “perdana menteri homoseksual pertama Malaysia” daripada laman web berita Itali yang agak tidak dikenali Agenzia Nova.

Beliau berkata laporan sedemikian menghina perdana menteri dan menggesa tindakan diambil untuk membuktikan tuduhan itu salah.

“Tindakan tegas mesti diambil.

“Kerajaan bertanggungjawab memaklumkan kepada seluruh dunia bahawa ahli Parlimen Tambun (Anwar) diberikan pengampunan diraja berhubung perkara ini oleh Yang di-Pertuan Agong,” kata Hamzah ketika membahaskan usul kepercayaan di Dewan Rakyat hari ini.

Walau bagaimanapun sebelum Hamzah menyelesaikan hujahnya, kekecohan berlaku apabila ahli Parlimen memintanya untuk berhenti membaca perkara berkenaan homoseksual.

Hamzah meminta ahli Parlimen untuk membenarkan beliau menghabiskan hujahnya.

Ahli Parlimen Larut itu kemudian menegaskan perdana menteri harus mengambil tindakan terhadap mereka yang memfitnahnya.

“Jangan hanya jadi hero kampung. Beliau tidak seharusnya hanya mengambil tindakan terhadap mereka di dalam negara tetapi harus mengambil tindakan undang-undang terhadap agensi berita asing itu,” katanya sekali lagi. – 19 Disember, 2022.


ANWAR PM X

PERTAMA

HOMOSEKSUAL

KAH KAH KAH

WOIT

JANGAN HINA

LGBT

AMIN

MALAYSIA WAJIB

BANGGA ADA

WAKIL LGBT

DALAM PARLIEMN

AMIN 

KHALAS

BANJIR MAKIN PARAH !

 KUALA LUMPUR

 PANAS BERSINAR

PANTAI TIMUR

BANJIR MENGGIGIL

KHALAS

SIASAT PUNCA


SIASAT 

PUNCA

KHALAS

Unknown commented on
 "INI KHEMAH BESAR"

Banggang punya kerajaan!!!Tanah tebing jalan yang runtuh mengelonsor sampai kebun orang...last-last tuan kebun nak kena saman. Hooiii bagharal...siasat dulu punca tanah mengelonsor tu dari mana. Ugut saman tuan tanah tu buat apa, ambik kesempatan alih isu ke????Tapak perkhemahan di hutan lipur tu ada permit tak????

ANAL KERJA PENGANAL


ANAL

KERJA PENGANAL

AMIN


Unknown commented on 
"UNDI TAK PERCAYA ?"

Oh ini lah kerja kerja peng anal peng anal di universiti kita? Asyik peng anal politik, adakah pernah cipta apa apa baru untuk kebaikan manusia? Ada cipta mesin baru? Ada cipta baka tanaman baru? Saja tanya mungkin kita tak tahu, gaji peng anal ini mesti berpuluh puluh ribu kan? Atau peng anal ini kerja free selama ini? Kah kah kah buat lah kerja ada faedah, jangan makan gaji buta selamanya ya, kah kah kah kerajaan tumbang ker atau berdiri tegak kah apa masalah, kita semua dah tahu cara politik orang Melayu Isle, sekejap sini sekejap sana sampai negara dijajah balik saja mereka akan diam diam buat kerja bawah naungan baginda queen kah kah kah nak urus sendiri tikam khianat semua akan berlaku, amin

EMPAT HARI KE MAULUD NABI


MAULUD NABI


SELASA 20/12/2O22
SELASA YANG SELESA
LAGI 4 HARI MAULUD NABI
AMIN

PARLIMEN DAH BERSIDANG
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
ADA STORY MAIN BONTOT
KAH KAH KAH
AMIN

BANJIR 
DI PANTAI TIMUR
MAKIN TERUK
RAMAI PINDAH RANDAH
INI AKIBAT MALAPETAKA CUACA

DARI LAPORAN BERITA
GUA DENGAR
ADA KAMPUNG TAK PERNAH BAJIR
KALI INI KENA BANJIR

AWAS !
DALAM MASA 3 TAHUN
JIKA KITA UMAT MANUSIA
GAGAL MERENDAHKAN 2% C
SUHU DUNIA
MAKA KITA SEMUA
TIDAK ADA JALAN PULANG
DUNIA AKAN  BERTAMBAH PANAS
KITA SEMUA MENUNJU
KE DALAM GAUNG
AMIN

AMERIKA
BERITA SAMPAI
CADANGAN SEBULAT SUARA
JAWATAN KUASA SIASATAN 6 JANUARI
MEREKA
MAHU TRUMP DI DAKWA

GUA RASA INI
PROJEK DEMOKRAT
YANG TAK MAHU TRUMP
BERTANDING TAHUN 2024
TAKTIK HALANG 
AMIN

UKRAINE
AMERIKA AKAN HANTAR
MISILE KE UKRAINE
INI KERANA INTEL MELAPORKAN
RUSIA AKAN MENYERANG
BESAR BESARAN
BILA ?
DALAM MASA TERDEKAT
AMIN

HOKKIEN
PAGI INI INDAH
LANGIT BIRU
KERING DANG CERAH
KL & KL SENTRAL CERAH

LE CHATEAU 
KELIHATAN INDAH DIPAGARI
OLEH HUTAN KUBUR
SATU SATUNYA WILAYAH
YANG MASIH BERHUTAN
NASIB BAIK ADA KUBUR

JANTAAN BERKOKOK
SUARA JAUH  DARI BUKIT
KIRI DAN KANAN

TIONG DAN TERKUKUR BERSUARA
GUA HAIRAN
MANA HILANG PIPIT UBAN
BIASANYA CUACA INDAH
SEPERTI PAGI INI
PIPIT AKAN BERPESTA
DI SAWAH RUMPUT

MATA HARI  DAH KELUAR
BERSINAR INDAH
TAK TAK DAH MENJALAR
DI BALKONI GUA
MANDI MATAHARI
AMIN

BRO
SENYUM
SENYUM
PAGI SELASA
YANG LUAR BIASA

BRO
KALAU ESOK LU
TIDAK MENJADI
SOSOK YANG LEBIH BAIK
DARI HARI INI
MAKA APA GUNANYA ESOK

BRO
JIWA LU AKAN  KEMBANG DAMAI
BILA LU BERBUDI BAIK
IANYA AKAN HANCUR MUSNAH
BILA LU JADI JAHAT

BRO
NIKMATI LAH
RASA SYURGA DUNIA
SEKARANG

BRO
BILA MAT BEBAL
JAGA EKONOMI
SEMUA CUKONG 
SUKA HATI

BRO
KALAU LU BERJALAN MERANTAU
LU TAHU BANYAK HAL

BRO
GEMBIRA 
AKAN
KITA TEMUI DALAM HATI

BRO
SOSOK YANG TAK TAHU APA APA
TIDAK ADA WAS WAS

BRO
SEORANG EMAK
AKAN FAHAM
WALAU PUN ANAKNYA
TIDAK BERSUARA

BRO
KADANG KADANG
SI PEMBOHONG PUN
BOLEH BERCAKAP BENAR

BRO
KEBENCIAN TANPA ASAS
ADALAH PENYAKIT
AMAT BAHAYA

BRO
LU AKAN RASA SUNYI
SEHINGGA LU TEMUI
DIRI LU SENDIRI
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MENUNGGU
MAULUD NABI ISA