Sabtu, 28 September 2019

JANJI MADEY PADA MAT SONGELJANJI MADEY

PADA MAT SONEGL--------------

JEMPUT DATANG DENGAR

JEMPUT DATANG

DENGAR APA DIA KATA
TENTANG
DASAR LUAR MALAYSIA
MENTERI INI BARU PULANG
DARI NEW YORK BERSIDANG
DI BANGSA BERSATU

Live streaming at 
Kuliah Bangsar Utama
--------

KAK ZU TAK ADA DISPLIN
SOKONG

KAK ZU

INI TAK 

ADA 

DISPLIN


Dirujuk ke Lembaga Disiplin: Zuraida tak peduli reputasinya dipersoal

SUBANG JAYA – “Saya dah buat pendirian kan?.

Itu jawapan Zuraida Kamaruddin ketika ditanya sama ada beliau akan menghadiri mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR yang akan diadakan Ahad ini.

Naib Preisden PKR itu mengulang pendirian beliau untuk tidak hadir ke MPP Ahad ini selagi Presiden parti, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak bersetuju untuk berjumpa beliau dan juga beberapa pemimpin yang dipilih.

Zuraida berkata, beliau tidak berganjak dari kenyataan awal yang dinyatakan kepada pemberita sebelum ini mengenai hasrat pertemuan dengan Ahli Parlimen Port Dickson itu yang pernah menyatakan kesediaannya untuk bersemuka dengannya.


KENAPA KAK ZU

TAK IKUT 

PERANGI AHLI

PARTI YANG LAIN

IKUT CONTOH

SALVADOR

JUJUR BERHEMAH

BAIK HATI 

TAK PUKUL 

SESIAPA PUN

ITU PASAL 

DATUK SRI ANWAR

PERTAHAN  

SALVADOR

BUKAN MACAM 

KAK ZU

SUKA BERGADUH

AMBIL DADAH

DAN ...
DAN APA???

JENG JENG 

-----------

JANGAN POTONG STIM

JANGAN

POTONG

STIM


2,989 individu ditahan dalam serbuan rumah urut, pusat hiburan

SERAMAI 2,989 individu ditahan dalam serbuan yang dilakukan ke atas rumah urut dan pusat hiburan sekitar ibu negara, dari 1 Januari lalu sehingga semalam.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Mazlan Lazim berkata daripada jumlah itu, seramai 814 individu merupakan warga tempatan manakala 2,175 adalah warga asing iaitu tangkapan tertinggi melibatkan negara Vietnam (523 orang), Thailand (496 orang), China (277), Indonesia (314 orang) dan Bangladesh (211 orang).


ALAMAAAK
JANGAN 

POTONG STIM

MUSTAHIL NAK

MAKAN 

RENDANG AYAM

TIAP HARI

SELAMA 

30 TAHUN
NAK RASA JUGA

SUP VIETNAM

NASI ARAB

ROTI BANGLA

KERANG CHINA

LEPAT INDON

SIPUT BURMA

KOPI VIETNAM

TUKAR CITARASA

ENTOT SATU BINI

ADALAH SEX

DILUAR TABII

TABII MANUSIA

IALAH BERTUKAR

RASA

NAK CUBA SEMUA
HAMDULIL  AMIN


-----------

TUNGGU RABU INI
RABU
INI TT

AKAN

PEJELAS

APA ITU

C.F.R

SABAR

TUNGGU

DUDUK

DIAM2--------

BERANI ORANG TUA INI

CILAKAK
MULA MULA

DI.C.F.R

KEMUDIAN  U.N

BERANI

ORANG TUA INI

Sudah tiba masa ubah suai kuasa veto, kata PM 

PERDANA Menteri Malaysia Dr Mahathir Mohamad berkata sudah tiba masanya untuk kuasa veto diubah suai jika pun ia tidak dapat dimansuhkan sepenuhnya serta menggesa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) kembali kepada tujuan asal penubuhannya.

Beliau mencadangkan supaya penggunaan kuasa veto hanya sah jika dua negara yang mempunyai kuasa veto bersama tiga anggota yang tidak memiliki kuasa veto bersetuju untuk menggunakannya demi memastikan kekerapan salah guna kuasa veto berkurangan.

“Negara yang memiliki kuasa veto tidak sepatutnya menganggap diri mereka sentiasa tidak terkecuali daripada undang-undang dan norma antarabangsa,” kata Dr Mahathir ketika menyampaikan kenyataannya pada Perbahasan Umum Sesi ke-74 Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNGA) di New York pada Jumaat.

Beliau berkata lima negara mendakwa mencapai kemenangan dalam Perang Dunia Kedua tiga suku abad yang lalu, dan atas dasar itu, menegaskan hak untuk memerintah dunia, dengan memberikan diri mereka kuasa veto terhadap semua negara dunia dalam PBB.

“Berapa lama lagi kumpulan ini harus dibenarkan untuk menggunakan kuasa ini? Berapa lama, selama-lamanya? Jangka masa yang tidak dinyatakan itu nampaknya kekal,” kata beliau sambil merujuk kepada kuasa veto yang dimiliki oleh lima anggota tetap Majlis Keselamatan PBB - China, Perancis, Rusia, United Kingdom dan Amerika Syarikat.

Dr Mahathir berkata bahawa kuasa veto itulah yang menyebabkan perlumbaan memiliki senjata, dengan setiap dari lima negara berkenaan menggunakan kekuatan tentera masing-masing bagi mencabar sebarang percubaan untuk melucutkan kuasa veto masing-masing.

Perdana menteri menegaskan bahawa sebenarnya kuasa veto adalah bertentangan dengan semua prinsip hak asasi manusia yang negara-negara itu sendiri sendiri mendakwa memperjuangkannya.
“Setiap daripada negara ini boleh menafikan kehendak hampir 200 negara lain. Ia benar-benar dan sama sekali tidak demokratik. Anehnya, ada di antara mereka yang menyelar negara-negara lain di dunia kerana kononnya tidak demokratik atau tidak cukup demokratik,” kata Dr Mahathir.

Beliau menyatakan bahawa ia menghapuskan tujuan asal PBB yang mereka wujudkan dan memastikan bahawa semua penyelesaian tehadap semua konflik boleh dinafikan oleh mana-mana daripada mereka, dan dengan itu menggagalkan semua usaha untuk menyelesaikan masalah.

“Kita mesti mengembalikan kepada tujuan asal organisasi yang hebat ini - Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu. Kita mesti menghukum negara yang mencetuskan perang dan perlu menjadikan dunia aman untuk semua.

“Itu adalah misi asal kita dan ia harus dikekalkan sebagai misi kita. Hanya jika kita berjaya, kita boleh menganggap bahawa kita adalah masyarakat bertamadun,” kata perdana menteri.

“Tiga suku abad adalah sesuatu yang lama. Kita tidak boleh dijadikan tebusan disebabkan peristiwa-peristiwa yang telah berlalu lama,” tegasnya.

Beliau mengulangi pandangan bahawa struktur PBB sekarang menyebabkan ia tidak mampu untuk mencapai matlamat prinsipnya iaitu menghalang peperangan antara negara.

“Memang, struktur itu telah menggalakkan peperangan antara negara dan dengan negara,” kata beliau.

Dr Mahathir sekali lagi menegaskan bahawa PBB telah gagal melindungi negara miskin daripada terjerumus ke kancah perang tetapi telah mencapai hasil yang baik dalam bidang lain.

Beliau memuji peranan PBB dalam menyumbang terhadap bidang kesihatan yang lebih baik, meringankan penderitaan beberapa segmen golongan miskin dan yang memerlukan, dan menjamin tahap keselamatan dan kestabilan di kawasan-kawasan yang dilanda konflik dalaman.

“Badan dunia itu boleh melakukan lebih banyak lagi. Tetapi ia mengalami kekangan dana. Negara termasuk yang amat kaya tidak melunaskan sumbangan mereka. Ini amat memalukan,” kata beliau.

Dr Mahathir berkata negara-negara perlu menyokong PBB walaupun ia gagal menghalang peperangan kerana usaha badan dunia itu terhadap bidang kesihatan, pendidikan dan keselamatan sosial menjadikan kewujudan PBB sebagai relevan.

Beliau mengucapkan terima kasih kepada petugas PBB atas kerja dan dedikasi mereka dalam bidang-bidang bidang ini, dan perdana menteri berkata Malaysia dapat menyumbang kepada badan dunia itu dengan melaksanakan misi-misi pengaman di kebanyakan negara.

“Saya menaruh harapan apabila tiba masanya khidmat mereka tidak lagi diperlukan apabila negara-negara dapat memastikan keselamatan mereka sendiri,” kata beliau.

Dr Mahathir juga menggesa PBB memainkan peranan utama dalam memulihkan kerajaan yang gagal sambil menjelaskan bahawa banyak negara telah gagal kerana jentera pentadbiran tidak berfungsi dengan baik.

Teknologi moden boleh membantu tetapi ada keperluan untuk latihan yang baik, katanya. – Bernama, 28 September, 2019.MADEY NI

ANTI AMERIKA?

DAH KENA JARUM

PUTIN  KE ? ATAU

JARUM ROUHANI

SAJE TANYA

JANGAN RASA

PELIKK

JANGAN MARAH
KAH KAH KAH
-

-------

BUKAN C.F.R


BUKAN

C.F.R

Senaling ado itik salai jang oiii! 
on APA DIA CFR
Publish | Delete | Spam
herman adnan
on 27/09/19

C
------------

CILAKAK INI CAKAP MADEYCILAKAK

INI

CAKAP


MADEY

Sudah tiba masa ubah suai kuasa veto, kata PM BERITA MENYUSUL

----------

SEMUA PERLU PENCERAHANKENAPA HEBOH

DENGAN

C.F.R

APA DIA C.F.R

MENGAPA

C.F.R

SEMUA PERLU

PENCERAHAN
-----------

NONGGU

NONGGU

Level teruknya abg non smpau Yang kaki jual agama asri nie pun tau akan jahanam negara kalau bg bang non,kaki pengjahanam asri pun sanggup ada org leboh teror drp dia menjahanmkan negara. on 
ASRI DAH TAHU
 HOK GOTU
yeop_sepet
on 27/09/19

Oit ..baki tiga tahung ..yang Abam cakap lagi lapang bulang tu apo dio ..Abam salah sepir ko ..adoi. Tak po Bam, bawak sabar ..Madey dah pong royak ..paling LIWAT pong tigo tahong . 
on 
BERITA APA INI 
DARI NEW YORK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 27/09/19

Senaling ado----------

PERLU DI JELAS


APA DIA
C.F.R

PERLU

DIJELAS

KENAPA DI C.F.RKENAP

DI C.F.R

Jawapan YAB TUN di C F R tak salah, 
sebelum ni Tun kata dia akan jadi PM untuk memulihkan negara, Tun tak sebutpun 2 tahun ke, 3 tahun ke, 4 tahun ke....semasa di C F R Tun sebut dia akan serahkan jawatan PM kepada pengantinya sebelum akhir penggal, 

tak kan itu pun tak faham, janganlah gelojoh sangat, tunggu aje lah...ada rezeki dapat...kalau tak jadilah penunggu... 
on 
KENAPA 
JAWAB DI C.F.R
Publish | Delete | Spam
hamim
on 27/09/19

&q---------

C.F.R KAPIR

C.F.R

KAPIR
Cfr is stand for kafir. 
Kahkahkah .. 
Makanya, betullah kata tt. Madey cable internasional. Adalah kafir internasional yg menaik dan menurunkan seseorang. Tok sheikh keterlaluan islamicnya. Hutang negara miskin habis di halalkn nya. 
on 
APA DIA CFR
Publish | Delete | Spam
Nole
on 27/09/19

Tol-----------

APA DIA C.F.R

APA DIA
C.F. R


---------

MADEY PUTAR ALAM


MADEY

PUTAR

ALAM

TT siapa yang NGOK, 
TT yang NGOK, Tun dah kata *akan meletak jawatan PM sebelum pilihanraya umum akan datang* lagi satu Tun kata *jadi, saya mungkin ada masa pun paling lama tiga tahun* 
Tun tak kata akan bubarkan parlimen jadi macam mana nak ada PRU 15 APRIL 2020, itupun tak faham ke...NGOK BETUL BETUL NGOOOOOOOK 
on 
CILAKAK MADEY
Publish | Delete | Spam
hamim
on 27/09/19

T


---------

BOLEH CAYA HADIS KE?
BOLEH CAYA

 HADIS KE ?
negara penjaga islam ni akan musnah...
sebab bila rajanya bernama salman 
memerintah maka kehancuran bermula...
hadis soheh 
on 
JELAS KENAPA
 SAUDI TAKUT
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 27/09/19

Cfr


---------

GI TANYA GURU NANAK

GI TANYA

GURU NANAK

Hisham Rais cakap pakar tilik guru nanak. Atok memang tak mahu lepas jawatan jika DSAI tak dapat sokongan majoriti MP. Kalau DSAI nak jadi PM, Takde jalan lain melainkan DSAI kutip 112 MP menyokong beliau. 
Itu sebab atok takut DSAI berusaha kutip 112 MP sokong DSAI. Jadi, tak mustahil DSAI kutip najib, Ku Nan, EE, Zahid dll untuk cukupkan 112 MP. 
on 
CILAKAK MADEY
Publish | Delete | Spam
azam
at 23:01

neg

----------