Khamis, 2 November 2023

GERILA BANDAR BANTAI SOLDADU SIMPANAN


GERILA BANDAR

BANTAI

SOLDADU SIMPANAN

AMIN

PROJEK PANTAUKPDN laksana 3 pendekatan pantau harga ayam

KEMENTERIAN Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) akan menjalankan tiga pendekatan serta-merta bagi memantau isu harga ayam susulan penamatan subsidi dan kawalan harga yang berkuat kuasa semalam.

Pemangku Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Armizan Mohd Ali berkata langkah tersebut ialah meneruskan aspek pemantauan dan penguatkuasaan dengan mengguna pakai Akta Kawalan Harga dan Anti Pencatutan 2011, selain mempertimbangkan penggunaan Akta Persaingan 2010 jika perlu.

“Seterusnya, melaksanakan mitigasi bersasar mengikut kawasan memandangkan ada tempat tertentu yang kita lihat mempunyai isu,” katanya pada sidang media pelancaran Kad Diskaun Khas Menu Rahmah hari ini.

Selain itu, Armizan berkata KPDN akan meneruskan program intervensi khususnya di kawasan yang terdapat isu penawaran harga ayam melebihi RM9.40 sekilogram yang pernah ditetapkan sebelum ini.

Bagi program intervensi itu, beliau berkata Perdana Menteri Anwar Ibrahim telah mengarahkan supaya diperbanyakkan program Jualan Rahmah dan Jualan Agro Madani untuk memastikan rakyat mempunyai akses bekalan ayam pada harga munasabah.

Pada masa sama, Armizan berkata akan meneruskan aktiviti turun padang bersama Timbalan Menteri Perdagangan dan Kos Sara Hidup Fuziah Salleh dan Ketua Setiausaha kementerian Mohd Sayuthi Bakar bagi memastikan tiada ketirisan harga ayam berlaku.

Selain itu, beliau berkata KPDN juga bekerjasama dengan Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan untuk mengenal pasti faktor jika terdapat peniaga menjual ayam dengan harga tinggi termasuk sama ada disebabkan kekurangan bekalan atau faktor lain.

“Penguat kuasa kita juga akan turun dan bertanya apakah masalah dan isu, berapa kos dan margin keuntungan mereka.

“Sekiranya kita tengok terlalu tinggi (harga jualan) yang tak munasabah mungkin kita boleh nasihat dan ambil tindakan undang-undang berdasarkan peruntukan sedia ada,” katanya.

Berdasarkan pemeriksaan yang dijalankan semalam, beliau berkata 90% kawasan yang dipantau menjual ayam di bawah paras RM9.40 sekilogram.

Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan Mohamad Sabu pada 30 Oktober mengumumkan kerajaan menamatkan sepenuhnya pemberian subsidi dan harga kawalan bagi ayam bermula 1 Nov, manakala pemberian subsidi dan harga kawalan telur gred A, B dan C dilanjutkan mengikut mekanisme sedia ada.

Mohamad berkata penamatan subsidi secara pukal itu untuk mengurangkan ketirisan subsidi yang turut dinikmati warga asing dan golongan berpendapatan tinggi, selain meminta orang ramai tidak membuat pembelian panik dalam tempoh beberapa hari ini memandangkan bekalan ayam dijamin mencukupi. – Bernama, 2 November, 2023.

WOIT

PROJEK PANTAU

NI BUKAN 

BERMAKNA

HARGA MURAH

AMIN

INI PROJEK AGAR

MAK  CIK KAKAK

ABANG ADIK

JANGAN MARAH BILA

AYAM NAIK HARGA

KAH KAH KAH

KHALAS

MUDA LAGI DAH MATI


Angka kematian askar penceroboh Israel meningkat

TEL AVIV – Jumlah kematian melibatkan tentera pencerohon Israel meningkat selepas negara Zionis itu melaksanakan operasi darat di Gaza.

The Times of Israel melaporkan, seramai 15 tentera Israel maut antaranya termasuk kereta perisai yang dinaiki dibedil dengan roket anti kereta kebal oleh pejuang Hamas.

Pasukan Pertahanan Israel (IDF) sudah menjangkakan pihaknya akan membayar ‘harga yang mahal’ berikutan melakukan operasi yahg penuh risiko.

Sebelas askar penceroboh dari Batalion Tzabar Briged Infantri Givati terbunuh apabila kapal pengangkut kakitangan berperisai Namer yang mereka naiki terkena peluru berpandu anti kereta kebal yang ditembakkan oleh Hamas.

Empat lagi askar penceroboh cedera dalam kejadian sama, termasuk seorang parah.

Seorang askar dari Batalion Rotem Givati cedera parah dalam pertempuran berasingan dengan pejuang Hamas dan askar Batalion ke-101 Pasukan Payung turut cedera parah semasa pertempuran.

Jumlah mangsa yang terkorban memberi gambaran ancaman yang terpaksa dihadapi tentera Isarel selepas pasukan penceroboh beralih kepada pertempuran di kawasan perumahan yang sesak.

Zon tempur bandar dianggap lubang maut kepada tentera penceroboh Israel kerana dibanjiri perangkap samar dan oleh rangkaian terowong luas yang digunakan oleh penjuang Hamas untuk menyerang hendap atau mengejutkan tentera Zionis.

“Kematian askar Israel dalam pertempuran dengan Hamas di Gaza adalah satu tamparan yang teruk dan menyakitkan,” kata Menteri Pertahanan, Yoav Gallant di platform X.

Sementara Perdana Menteri, Benjamin Netanyahu berikrar untuk meneruskan perang Israel terhadap Hamas walaupun terdapat kematian.

“Kami mempunyai begitu banyak pencapaian penting, tetapi juga kerugian yang menyakitkan,” kata Netanyahu.-Agensi

MUDA MUDA

JAMBU JAMBU

DAH MATI

AMIN

SEMUA DI BAWAH 

30 TAHUN

AMIN

BUKAN ASKAR PRO

TAPI SOLDADU

SIMPANAN

AMIN

KHALAS

PANTAU BUKAN SABSIDISuruhanjaya Persaingan pantau harga ayam


SURUHANJAYA Persaingan Malaysia (MyCC) akan memantau aktiviti industri ayam susulan keputusan kerajaan menghentikan subsidi dan kawalan harga ayam berkuat kuasa 1 November.

Ketua Pegawai Eksekutif MyCC Iskandar Ismail berkata tempoh peralihan itu akan mencerminkan peralihan harga ayam daripada siling tetap RM9.40 sekilogram kepada struktur harga dipacu pasaran.

“Setakat ini, kita lihat persaingan dalam pasaran ketika ini menunjukkan tanda-tanda positif.

“Pantauan MyCC terhadap bekalan ayam tidak menunjukkan sebarang gangguan dan harga ayam pada dua hari pertama tempoh peralihan antara RM6.49 sekilogram hingga RM11.00 sekilogram,” kata Iskandar dalam satu kenyataan hari ini.

Putrajaya mengumumkan harga siling ayam dan telur ditarik balik bagi membolehkan kuasa pasaran menentukan harga.

Tetapi pada Isnin, Menteri Pertanian dan Keselamatan Makanan Mohamad Sabu berkata subsidi dan kawalan harga akan kekal bagi telur.

Beliau juga berkata suruhanjaya itu tidak menerima sebarang aduan sehingga kini.

“Sambil mengakui wujudnya persaingan dalam pasaran, kami akan terus memantau dengan teliti pasaran bagi sebarang tanda-tanda tingkah laku antipersaingan.

“Pemansuhan subsidi dan harga siling tidak boleh diambil kesempatan.

“Sama seperti siasatan yang dijalankan oleh MyCC tahun lepas melibatkan pengilang makanan ayam, kami akan bertindak sekiranya pasaran menunjukkan sebarang petunjuk gangguan persaingan oleh mana-mana pemain dalam peringkat rantaian bekalan,” kata Iskandar.

Iskandar juga berkata MyCC bekerjasama rapat dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) dan Kementerian Pertanian dan Keselamatan Makanan (KPKM).

Beliau berkata kementerian ini bersedia untuk menyediakan MyCC akses kepada data penting yang akan membolehkan suruhanjaya itu mengesan dan bertindak balas terhadap sebarang tanda gangguan pasaran dalam aktiviti kartel tertentu dalam pasaran.

“MyCC memahami kepentingan ayam berkhidmat sebagai salah satu sumber protein utama untuk pengguna di Malaysia.

“Kami tetap berdedikasi untuk memastikan wujudnya persaingan dalam pasaran untuk kepentingan terbaik pengguna,” katanya.

Iskandar berkata MyCC mengalu-alukan sebarang aduan atau perkongsian sebarang maklumat berhubung isu berkaitan daripada pengguna dan perusahaan.

Beliau berkata mereka boleh berbuat demikian melalui laman web MyCC di www.mycc.gov.my atau mana-mana cara lain yang memudahkan mereka.

Dari Februari tahun lalu hingga September, subsidi ayam dan telur menyaksikan kerajaan menanggung sebanyak RM3.8 bilion. – 2 November, 2023.KAH KAH KAH

WOIT

MAK CIK FELDA

KAKAK WARUNG

JANGAN SILAP

AMIN

PANTAU BUKAN

HARGA MURAH

KAH KAH KAH

PANTAU HANYA

LIHAT HARGA

KAH KAH KAH

NI NAK BERI

CUNT PIUS BILA

AYAM NAIK HARGA

KAH KAH KAH

KHALAS

HERO HOLYWOOD SOKONG PALESTINHERO HOLYWOOD

SOKONG PALESTIN

AMIN

SOLAT NI APA ?


SOLAT NI APA ?

AMIN

BAWANG TOMATO

DAN PEGAGA KE?

KHALAS


 

Unknown commented on
 "KHAMIS"

Negara kafir sokong palestin dengan tindakan. Orang Islam msia sokong dengan solat dan doa setiap masa. Tapi kalau kencing tak basuh pipit dan bawa anjing najis guna lif org, mcmana nak solat dan berdoa. Mencarut bolehlah kah kah kah. Org kelate kato Kecek Bodo.

CADANGAN ISMAIL HANIYEH


CADANGAN 

ISMAIL HANIYEH

AMIN

HIZBOLLAH BUNUH 120 SOLDADU ZIONIS


120 SOLDADU ZIONIS

DITEMBAK MATI

OLEH HIZBOLLAH

KHALAS

TALIBARUT WUJUD SEKARANG INITALIBARUT WUJUD

SEKARANG INI

TAK PERLU

PERANG DUNIA

KE TIGA

KHALAS


Unknown commented on
 "BALA SAMPAI TAK PUTUS"

Kalau betul lah jadi perang dunia ketiga, percaya atau tidak, sejarah akan berulang seperti dulu. Ramai nya melayu akan jadi talibarut musuh demi sesuap nasi. Tak mustahil celah kangkang pun akan bagi ke musuh. Zaman Jepun jadi talibarut Jepun. Bila Jepun kalah panggil pulak inggeris suruh jajah semula tanah Melayu. 

Harap² dajal tak keluar, takut ramai nya bini² orang melayu sanggup jadi gundek dajal, walaupun mata dajal hanya satu dan terkeluar macam sebiji anggur tapi tetap akan di pandang hensem. Lebih hensem dari Bangla dan pakistan. Kahkahkah

APA MADEY CAKAP PADA ISMAIL HANIYEH


APA MADEY CAKAP

PADA

 ISMAIL HANIYEH

PEMIMPIN HAMAS

KHALAS

KAWAL LARANG TANGKAP


Kerajaan pertimbang wajibkan penyedia media sosial daftar dengan SKMM

KEMENTERIAN Komunikasi dan Digital (KKD) sedang mempertimbangkan untuk mewajibkan semua penyedia perkhidmatan platform media sosial yang beroperasi di negara ini berdaftar dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Menterinya Fahmi Fadzil berkata perkara itu dilihat wajar dilaksanakan bagi memastikan semua platform media sosial berkenaan memahami dan mematuhi aspek perundangan negara. 

“...sekarang ini tak ada sebarang pendaftaran nak beroperasi di Malaysia, jadi bila berdaftar dan beroperasi di sini, nak berniaga di sini, ada undang-undang yang wajib dipatuhi, patuh arahan dan saya kira ini perlu diselesaikan segera,” katanya ketika menggulung perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan 2024 bagi kementerian itu di Dewan Rakyat, hari ini.

Menjawab celahan R. Yuneswaran (PH-Segamat) mengenai apakah langkah yang diambil kementerian dalam mengawal selia ekosistem aplikasi TikTok, Fahmi berkata KKD sentiasa meneliti setiap aspek dalam  mencari langkah kawalan paling sesuai berdasarkan kepentingan negara.

“Di negara lain, mereka ada pelbagai undang-undang dan tangani isu berkait TikTok ini dengan cara berbeza, di Amerika Syarikat penjawat awam dilarang memuat turun aplikasi TikTok di peranti rasmi mereka, di India sudah empat tahun menyekat penggunaan TikTok dan di Indonesia pula melarang TikTok Shop.

“Bagi Malaysia kita ada keadaan yang tertentu, ada undang-undang tersendiri dan cabarannya unik kepada negara kita, jadi KKD teliti semua dan adakan sesi libat urus termasuk dengan kementerian lain dalam mencari kaedah dan tindakan paling sesuai untuk diambil,” katanya.

Dalam menangani isu berkaitan perjudian dalam talian khususnya di platform Meta iaitu Facebook, Instagram dan WhatsApp, Fahmi berkata KKD melalui SKMM telah berbincang bagi mendapatkan kerjasama penuh daripada Meta bagi memastikan masalah itu dapat diatasi dengan lebih berkesan.

“Kerajaan mahupun KKD masih sangat tidak berpuas hati dengan tahap kerjasama Meta yang masih sangat tidak memadai, oleh itu, KKD melalui SKMM telah berbincang bagi mendapatkan kerjasama penuh daripada Meta.

“Antara kerjasama yang diminta adalah komitmen pelaksanaan tindakan penurunan kandungan dalam tempoh masa yang pantas bukan berhari-hari, tetapi dalam masa beberapa jam terutama bagi judi dalam talian bagi setiap permohonan yang diterima daripada pihak berkuasa Malaysia,” katanya.

Sementara itu, Fahmi mengesyorkan kesatuan bagi para pelakon diwujudkan untuk memperjuangkan kepentingan berkaitan penggajian, kemudahan perubatan, kebajikan dan kesejahteraan penggiat industri perfileman.

Beliau berkata pada masa ini, terdapat lebih 50 persatuan perfileman di Malaysia namun sehingga kini, tiada kesatuan yang terdiri daripada golongan pelakon didaftarkan di bawah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (RoS).

“Di peringkat KKD dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas), templat perjanjian perkhidmatan produksi yang standard sedang dirangka untuk rujukan dan kegunaan syarikat produksi filem tempatan yang mempunyai lesen aktiviti Finas.

“Inisiatif ini bertujuan untuk menjamin perlindungan kepada pelakon baharu dan veteran dan pekerja filem tempatan dari segi bayaran gaji, elaun, perlindungan insuran, Perkeso, kemudahan perubatan, penginapan, keselamatan dan makan minum sepanjang tempoh mereka terlibat dengan produksi perfileman di Malaysia,” katanya.

Mengenai Rang Undang-Undang (RUU) penubuhan Majlis Media Malaysia, Fahmi berkata ia dijangka dibentang di Parlimen pada mesyuarat pertama atau kedua tahun depan. – Bernama, 1 November, 2023.

KAH KAH KAH

KONTROL KONTROL

KONTROL

AMIN

KAWAL KAWAL

KAWAL

AMIN

NAK LAWAN

PASTI KALAH

KAH KAH KAH

GUNA KUASA

UNTUK LARANG

KAH KAH KAH 

AMIN 

KAWAL LARANG

 TANGKAP

KHALAS

NAJIB AKAN DI BEBAS ?


NAJIB BEBAS ?

GERAKAN BEBAS NAJIB
SEDANG BERGERAK
BERDEMO
PUNGUT TANDA TANGAN
NAK HANTAR PADA AGONG
JENG JENG JENG

APAKAH 
ANWAR IBRAHIM
SEDANG DI TEKAN
OLEH GERAKAN INI ?

APAKAH KALAU TAK BEBAS NAJIB
GEROMBOLAN
UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION
AKAN TARIK SOKONGAN
DAN KELUAR DARI
KERAJAAN CAMPURAN ?

INI BERMAKNA
KERAJAAN MADANI
AKAN RUNTUH ?
JENG JENG JENG
KHALAS

HARGA AYAM NAIK TAK MELONJAK


Kerajaan teruskan subsidi telur buat masa iniPutrajaya jamin harga ayam tidak akan melonjak

HARGA jualan untuk ayam tidak akan melonjak apabila berakhirnya kawalan harga dan subsidi kerajaan yang bermula semalam kerana bekalannya banyak di pasaran, kata Timbalan Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan Chan Foong Hin.

Merujuk kepada prinsip ekonomi – bekalan dan permintaan – Chan berkata harga tidak akan naik kerana bekalan cukup untuk memenuhi keperluan pengguna.

Beliau berkata sebelum menarik harga kawalan itu, harga ayam kekal sekitar RM10.40 sekilogram di kawasan pinggir bandar.

Chan berkata harga di dua rangkaian pasar raya dan pasar raya besar adalah lebih rendah daripada harga siling kerajaan sebelum ini iaitu RM9.40 sekilogram.


“Pasar raya besar Mydin menjual ayam pada RM7.99 sekilogram, sementara Tesco Lotus menjualnya RM7.49 sekilogram.”

Malaysia berada di tempat ketiga dalam kalangan negara Asean, sebagai pengeluar ayam, selepas Indonesia dan Thailand.

Bagi mengelak peniaga mengambil kesempatan terhadap keadaan itu, Chan berkata kerajaan akan terus memantau harga dari ladang ke outlet jualan.

“Jika ada kenaikan harga akibat bekalan tidak mencukupi, kerajaan akan import ayam.”

Bagaimanapun, Chan berkata Putrajaya boleh mengembalikan kawalan harga jika manipulasi harga berlaku.

Katanya, jika kawalan harga dilaksanakan semula, ia tidak bermakna subsidi akan diberikan kembali.

Beliau berkata subsidi tidak diteruskan bagi membolehkan kerajaan menyalurkan peruntukannya untuk diagihkan kepada golongan yang benar-benar memerlukan.

Bermula 5 Februari tahun lalu hingga 30 September tahun ini, subsidi kerajaan untuk ayam dan telur berjumlah RM3.8 bilion, kata Chan.

“Selepas subsidi dihentikan, kerajaan menganggarkan dapat berjimat RM100 juta sebulan. Wang ini dapat membantu kerajaan melaksanakan pelbagai dasar kebajikan.

“Pada masa sama, wang ini dapat menyediakan dana untuk penternak ayam kecil dan sederhana, menjadikan mereka dapat menguruskan ladang yang moden, atau memberikan pinjaman mikro untuk membantu mereka meluaskan perniagaan,” katanya.

Chan berkata dengan menyokong pembangunan industri itu, negara dapat memastikan bekalan ayam sentiasa stabil kerana bahan itu adalah sumber protein paling penting untuk rakyat.

“Dengan cara ini, walaupun jika ada masalah bekalan di seluruh dunia, kita masih boleh memastikan bekalan makanan dalam negara mencukupi,” katanya.

Ketika mengumumkan Belanjawan 2024, Perdana Menteri Anwar Ibrahim berkata kerajaan memutuskan untuk menarik balik kawalan harga untuk ayam dan telur bagi membolehkan kuasa pasaran menentukan harga.

Bagaimanapun, pada Isnin, Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan Mohamad Sabu berkata kerajaan akan mengekalkan subsidi dan kawalan harga untuk telur gred A, B dan C. – 2 November, 2023.

BETUL HARGA

TAK MELONJAK

NAIK

AMIN

PERLAHAN LAHAN

AKAN AKAN NAIK

LU NAK CAKAP APA?

AMIN 

NAK SURUH RAKYAT 

MAKAN IKAN 

KAH KAH KAH

KHALAS

SOLDADU ISRAEL. JADI ULAM AL-QASSAM


SOLDADU ISRAEL

JADI ULAM

AL- QASSAM

KHALAS

NEGARA ISLAM BERGOLAK SESAMA SENDIRINEGARA ISLAM

BERGOLAK SESAMA

SENDIRI

KHALAS

Unknown commented on
 "MODI NASIONALIS
 HINDU SOKONG ZIONIS"

ops jangan salah faham, projek kashmir adalah projek india dengan pakistan.tentera2 tertinggi india membayar wang kpd pakistan utk hal ni.jgn buat lupa..pakistan plak, tak abis2 dgn projek menjatuhkan presiden dan perdana menteri..dulu arwah benazir bhutto dibunuh, kini imran khan didakwa..begitu la negara islam yg amalkan quran tapi bergolak sesama sendiri..

bila tentera bersekutu arab saudi yakni tentera pakistan nak serang zionis israel?dimalysia pula projek seperti pakistan sedang berlangsung, mahiaddin,haji hadi, mahatir, daim sedang projek menjatuhkan anwar..

DUA PEHA AYAM HARGA TAK NAIK


HARGA AYAM

DUA PEHA

TAK NAIK

AMIN

panglimo potaseh commented on 
"BERAPA HARGA AYAM HARI INI ?"

Harge ayam macam biasa je ari ni .. Chowkit macam biasa RM35 sekali tembak. Bukit Bintang RM300-700 .. ayam balong pink boleh sampai RM1000. TQ PmX sebab harge ayam tak naik

KHAMIS


KHAMISKHAMIS 2 NOVEMBER 2023
HEBOH TENTANG ANCAMAN
TERHADAP ANWAR BERTERUSAN

KALI INI KETUA POLIS
TERPAKSA DATANG
MENSAHIHKAN CERITA ANWAR
KAH KAH KAH

INI BERLAKU KERANA
BILA ANWAR BUKA 
CERITA DIA DI ANCAM
SATU MALASIA ANGGAP
INI LAWAK BERDIRI
KAH KAH KAH

BUKAN SAJE TAKDA SAPA PERCAYA
MALAH JADI BAHAN LAWAK
DALAM DAN LUAR PARLIMEN
KAH KAH KAH

DIMARCHE
DALAM BAHASA PERANCHIS
INGIN TAHU
TAPI ANWAR KATA INI UGUTAN
KAH KAH KAH

MUNGKIN BENAR ANWAR
DAPAT UGUTAN
TAPI KERANA SELALU MELEBONG
MAKA YANG BENAR PUN
DI ANGGAP LEBONG
KAH KAH KAH

BOLIVIA
 PUTUS HUBUNGAN
DIPLOMATIK DENGAN ZIONIS ISRAEL

CHILE
PANGGIL DUTA 
PULANG

COLOMBIA
PANGGIL DUTA PULANG

NEGARA KAPIR LAKNAT
MAKAN BABI
MINUM ARAK
TAK PERCAYA TUHAN
MAIN BONTOT
TAHU SALAH BENAR
SOKONG PALESTIN
DENGAN TINDAKAN

MANAKALA NEGARA ARAB
KLIM ISLAM
PERCAYA TUHAN
SEPERTI
MOROKO
MESIR 
UAE
MASIH ADA HUBUNGAN 
DIPLOMAT DENGAN ZIONIS ISRAEL
SENYAP MENIKUS
TURKI PUN SAMA

HOKKIEN
PAGI INI BASAH CERAH SEGAR 
MATA HARI DAH KELUAR
KL & KL SENTRAL BERKABUS NIPIS
HUJAN PETANG KELMARIN
MEMBAWA KABUS

HA HA
MURAI BERTENGGEK
DI KAYU  MATI BERKICAU
MENJADIKAN PAGI INDAH

SEKUMPULAN PIPIT UBAN
TERBANG BERTUKAR TEMPAT
MENCARI BIJIRIN

LALU GUA TEINGAT
LAMA SEKALI
HOW WOW TIDAK BERSUARA
DI MANA MENGHILANG

HARI INI AKAN PANAS
BALKONI GUA DAH BERCAHAYA
PETANG MUNGKIN HUJAN
MENJADIAKAN MALAM SEJUK NYAMAN
AMIN

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT KHAMIS 
DENGAN SENYUMAN

BRO
JIKA LU BERANI AMBIL RESIKO
LU AKAN DAPAT BALASAN

BRO
HIDUP TANPA TUJUAN
ADALAH HIDUP TANPA KESAN

BRO
SEDAR BANGUN BERGERAK
DAN JALANI HIDUP

BRO
RESAH GELISAH AKAN HILANG
BILA YAKIN SAMPAI

BRO
UBAH KEBENCIAN
JADIKAN  MOTIVASI

BRO
JANGAN PENING KEPALA
PADA PERKARA
YANG LU TAK BOLEH
KAWAL

BRO
JANGAN SESALI
APA PUN PERKARA
YANG PERNAH BUAT LU TERSENYUM
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERKHAMIS